Amerikanska pannkakor...

Vi tog sovmorgon även idag och stressade inte det minsta, funderade länge på vad vi skulle äta till frunch och tillslut bestämde jag mig för att laga amerikanska pannkakor. Jag gjorde på Leilas recept vilket skulle ge 8 pannkakor så jag 4-dubblade det och det blev en hel hög med pannkakor!!!
Barnen var väldigt fascinerade över mitt val av frukost då de vet att pappan i familjen inte är så förtjust i pannkakor och att det dessutom var amerikanska var väldigt spännande, i alla fall för Melvin!
Pudrade dem lite lätt med florsocker innan servering och barnen kunde med råga äta tills de blev mer än mätta.
 
Tiden gick och det blev för sent för Theo att sova ute i vagnen så jag satte honom i ergon/bärselen på ryggen och fixade både tvätt och disk innan han tillslut vid 15.30 somnade.
Vid det laget var det dags att börja lite smått med middagen, Göran fixade lök &tomat salladen som vi skulle ha till kycklingen och riset. Under tiden gick jag ner i källaren för att hämta kycklingen ur frysen och passade samtidigt på att elda, lite krångligare med en sovande Theo på ryggen men det gick.
Efter att ha sovit i ca 30 minuter så vaknade han, pappan skulle vara snäll och rätta till hans armar och blev störd men det gjorde inget för han skulle ändå inte sova så mycket längre då det var så pass sent.
 
Kycklingen åkte in i ugnen och riset på spisen, barnen spelade spel i köket och snart var det dags att äta, slängde ihop lite currysås också ifall någon ville ha.
Efter att alla ätit så lekte barnen på rummet, de lyssnade på musik och dansade och lekte lekar till och jag sanerade köket på risk och currysås som Theo hade slängt lite här och var ;P. Sen passade jag på att ta en dusch, skönt att ha det gjort innan barnen ska sova.
 
Strax efter 20.00 nattade vi våra trötta barn och vid 21.00 kunde vi mysa ner oss i soffan framför en film och äta grönsaker med dipp. Känns som att det var evigheter sen som barnen somnade så pass tidigt och så snart efter nattningen (har knappt hänt alls under julledigheten, blir ju annat sen när vardagen kommer igång igen), blir det för sent så känns det inte som någon ide att kika på en film för då hinner man ju somna innan den är slut...
 
I morgon ska jag ringa och kolla om det finns några tider för att ta vårt traditionella familjekort, skulle helst ha velat göra det nu innan lovet är slut så barnen slipper ta ledigt från skolan och så tänkte vi ev utnyttja en av julklapparna som barnen fick. De fick presentkort på storsjöbadet av farfar, presentkort på djungelhuset av faster Ewe och även ett av moster Tina (med familj) och momma. Väldigt bra julklappar tycker jag och även barnen, det är uppskattat!
I alla fall så tänkte vi försöka ta djungelhuset i samma veva, typ fotografera först och leka sen.
 
Sen så har vi ju vår lilla Towe, hon fyller ju 4 år på tisdag! Får se om det blir att vi åker in till stan då eller om vi bara blir hemma och firar med tårta!? Firas på något vis ska hon i alla fall <3.
Presenterna har hon ju som sagt redan fixat själv tillsammans med pappan :). Internet och att kunna shoppa online är sjukt smidigt!
 
Nu blir det snart till att krypa ner i sängen, puss å god natt <3
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus