Besök på BVC

I torsdags (15/1) så hade vi tid på BVC direkt från morgonen, 08.30 skulle vi vara där så vi fick åka strax efter att skolbarnen gått till bussen vid 07.30.
Det var flera av barnen som hade tid samtidigt, bra tycker jag när de slår ihop det så slipper vi åka så många gånger, det är ju i alla fall 8 mil tur och retur.
Hilma hade 5-års kontroll och vaccinering, Towe 4-års kontroll, Theo 18 månaders kontroll och vaccin och Lilly hade sin första läkarkontroll efter den då hon skrevs ut från BB.
 
Minns inte alls längd och vikt men Lilly vägde i alla fall strax över 6000 g och var 59 cm lång så hon har gått upp nästan 1 kg på 4 veckor.
Jag ska se om jag kommer ihåg att kolla och komplettera med längd och vikt på de andra också i efterhand...
 
Efter alla barn var klara på BVC så hade jag tid för efterkontroll hos Barnmorskan, allt såg bra ut och jag hade i princip gått ner alla gravidkilon sen jag skrev in mig! En bra början i alla fall, skulle ju vilja komma i lite bättre form än den jag har i dagsläget och förhoppningsvis innebär det också några kg lättare, men det får ta den tid det tar, skynda långsamt finns det väl något som heter ;P.
 
När vi kom hem var det redan tid för lunch så vi gjorde det bekvämt för oss och köpte pan pizza som vi värmde när vi kom hem.
 
Minns faktiskt inte så här på rak arm vad vi gjorde resten av dagen!? Hade tänkt skriva redan samma dag men energin fanns nog inte och kanske inte tiden heller...
 
 

Kommentarer
Postat av: Lina sjubarnsmamma

Smidigt att ta alla barn samtidigt så man inte behöver åka så ofta. När min äldsta föddes 01 så sprang man ju på BVC jämt för att väga minst en gång per månad hela första året tur att rekommendationerna har ändrats lite ;) ammar du bara Lilly eller får hon tillägg oxå? Har själv helammat alla barnen i minst 6 månader,dottern som nu är 2 var 10 månader innan hon ville ha något annat än tutten. Men nu med våran minsting så räckte inte mjölken till så jag var tvungen att ge henne tillägg nästa från början,konstigt att det kan vara så olika.

Svar: Jag väger inte mina barn så ofta längre, jag känner ju om de äter bra, sköter magen och går upp i vikt, denna gång gick det 4 veckor mellan och hon hade ökat nästan 1 kg 😄👍
Jag helammar henne och har gjort med alla men när jag blivit gravid så har mjölken sinat efter ca 3 månader men all utom Meja har jag ammat minst 7 månader. Med Meja så började mjölken sina när hon var knappt 4 månader då jag blev gravid med Melvin rätt snabbt, hade ersättning 1 månad ca sen åt hon mat, hon älskade gröt och mat från första tuggan.
Ja det är konstigt hur olika det kan vara mellan gångerna men det har nog oftast sina orsaker, hur man mår kan ju också spela in.
Kimsan

2015-01-20 @ 13:59:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus