Längd, vikt och vaccin...

Vi var på BVC för att väga och mäta den 6 maj och då fick Lilly även 5 månaders vaccinet. Hon vägde 7750g hade planat lite på kurvan men det såg fortfarande helt okej ut, hon var 66,5 cm lång. Jag helammade fortfarande men hade börjat känna att jag hade lite mindre mjölk än jag önskade. 

När hon var några dagar yngre än 6 månader så började vi med välling på kvällen och ammade på dagarna, testade även med smakportioner men det var inte alls poppis... Gröten (köpgröt) gick lite bättre men bäst gick det med fruktpure. 

Den 18 juni, alltså bästa 1,5 månad senare var vi dit igen och vägde (8815g) och mätte (67,5 cm), även den vanliga läkarundersökningen gjordes. Nu hade hon ökat drygt 1 kg och jag ammade knappt något alls längre, vi fortsatte testa med smakportioner men eftersom det fortfarande inte funkade något vidare så fick hon en flaska välling när det behövdes, alltså ca 2 men max 3 ggr/dygn. 
Den första gröten hon fick som var med ris och majs upplevde jag stoppande och hon fick svårt att bajsa, fick ge microlax vid två tillfällen och sen började jag med plommonpure dagligen och kokosolja i vällingen. 

Nu är hon ju 8 månader om 10 dagar och köpgröten funkar bra, hon får plommonpure dagligen och eftersom hon förut var hård i magen så kör vi som rutin att hon bajsar på toaletten, testat morgon och kväll samt att jag springer iväg med henne när jag ser att det är dags. 
Mitt mål och önskan är att hon ska börja tycka om mat, kokt broccoli går bra om hon bara smakar när vi äter, ska testa göra en puré på broccoli och lite potatis så får vi se. 
Sen vill jag ju slippa köpgröten och önskar att hon snart ska kunna äta den jag kokar själv, eller tycka om den rättare sagt. Men allt får ta sin tid och nu ät jag mest glad för att frukt och gröt funkar bra. 
Nu när vi var i Norge och det var så varmt så försökte jag inte ens med mat, vi körde sval välling var 4:e timma (dagtid) och så frukt då och då under dagen. 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus