Solförmörkelse!!!

Idag har det varit flera lite större saker att uppmärksamma, bland annat en solförmörkelse som ägde rum på förmiddagen, klockan 11.00 var solen som mest täckt och just då så kikade jag faktiskt upp mot himmlen och lyckades faktikst fånga den på bild också.
 
Häftigt!!!
 
1954 var sist en solförmörkelse ägde rum och nu får man vänta i 24 år till på nästa större solförmorkelse i sverige och 29 år till nästa som kommer att vara i storlek med denna.
 
Vi åkte in till stan för att handla, trots att det faktiskt var Ninnis födelsedag men hon och de andra barnen var på så dåligt humör så en bilresa fick fördriva dagen och de kunde vila och samla energi. Sen så hade vi faktiskt planerat att "fira" henne först i morgon, då kommer moster Tina och kusinerna hit och äter lite tårta.
 
Andra saker som fanns att uppmärksamma dagen till ära var "Månniskors olikheter" att vi är annorlunda och det är okej, för att visa detta skulle man "Rocka sockerna" vilket innebär att man bär omaka strumpor på sina fötter.Dessvärre tänkte jag inte alls på detta när vi klädde på oss för att åka, men tanken var ju god.
 
Denna dag skulle man även "bära vitt" för alla männsikor som har ett eller flera barn som inte längre finns hos dem, "änglabarn".
 
I morgon ska man hedra/uppmärksamma alla som har down syndrom men det passade många på att göra redan idag i samband med rocka sockorna, förstod aldrig av det lilla jag läste vad annars man ska göra för speciellt för att uppmärksamma det i morgon? Men det har ju också med att man är annorlunda att göra.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus