Tröttis, promenad och flygande Jacob

I morse kom Theo upp redan 04.30 och straxdärefter hör jag hur Ninni vaknar så det är lika bra att gå ner, lägger ner dem båda i sina sängar och sitter där inne med dem tills de båda har somnat om, vilket för Theo tog 1 timma! Kan säga att jag kände mig rätt trött och smög och lade mig på soffan med förhoppning om att kunna få sova 1 timma innan det var dags att kliva upp, men det dröjde bara en liten stund innan Towe tassade upp. Som tur var så smög hon och hon lade sig också i soffan under en filt och vilade en stund hon också men innan klockan var 06.30 så var alla vakna och det var bara att inse att mer sömn blev det inte.
 
Göran var inbokad på kurs idag och åkte 08.20 ungefär och för mig var det bara att klä på och fixa tills det var dags att lämna på dagis vid 09.00 samt tanka i bilen lite bensin, vill ju inte bli stående någon stans direkt.
När barnen var lämnade och bilen tankad så åkte jag, Theo och Lilly hem igen och jag flyttade dem direkt till vagnen för jag tänkte att en promenad skulle nog både göra mig piggare och fördriva tiden. Var ute i ca 1,5 timma och då hade vi varit på affären och handlat musli till frukosten i morgon och lite grönsaker som vi skulle ha till dagens middag, känner mig lite less på broccoli, blomkål och morötter som vi har i frysen.
 
När vi kom tillbaka var det bara att värma lunch till mig och Theo men först fick jag lov att ge Lilly lite tutte, brukar bli lugnast om hon får äta först, jobbigt för en liten bebis att vara hungrig och inte veta innebörden av att vänta lite, hihi det går ju inte <3.
När vi hade ätit och jag hade lagt ut Theo i vagnen så bytte jag blöja på Lilly och sen gick vi faktiskt upp och lade oss i sängen, kändes som en liten vila var behövlig och lika bra att passa på att ta när det väl fanns möjlighet. Det var ca 1,5 timma tills barnen skulle komma från skolan och när Lilly hade pratat klart och bestämt sig för att tutta och sova så hann jag i alla fall med att slumra i knappa timmen, det var ganska skönt och i efterhand bra med tanke på att Theo bara sov 1,5 timma vilket innebar att han sovit för lite och var gnällig hela eftermiddagen.
 
Strax innan 14,00 åkte jag och hämtade barnen på dagis och sen när vi kom hem så tog jag med mig Theo och Ninni in till köket för att påbörja middagen i form av "Flygande Jacob" som jag inte har ätit på år och dar då jag inte tänkt på att laga det men härom dagen kom Jonna och frågade. Roligt att testa lite nytt då och då och som det verkade så åt nog de flesta av barnen utan att klaga, bara Towe som var lite skeptisk men hon åt lite mer ris hon då i stället.
 
Jonna och Meja gick till kompis när jag kom tillbaka från dagis, Jonna sålde kakor med klasskompisar och Meja var till Ottilia en stund bara, de hade nämligen bestämt att de bara skulle vara hos henne en liten stund och sen skulle de gå hit och leka.
 
Göran kom hem vid 16.00 och hjälpte mig att skära salladen medan jag gjorde klart middagen och sen hann klockan bli strax efter 17.00 innan vi satte oss och åt. Vi satt kvar lite längre än valigt och pratade om lite av varje så när vi väl gick från bordet så var det dags att ta på pyjamas, borsta tänder och natta barn. 
Bordet hade jag dukat av medan vi fortfarande var i köket och Casper vattnade först blommorna och sen gick han även ner och eldade under tiden som vi gjorde klart barnen, på det viset skulle ju allt gå lite snabbare och smidigare tyckte han och det har han ju helt rätt i.
Jonna var snäll och satt med Lilly i soffan en stund så jag kunde hänga tvätten innan jag skulle natta henne, under tiden satt älsklingen inne i rummet med Theo och Ninni. Theo kan ju numera klättra ur sängen så nu måste man sitta där och passa honom... men så har det ju varit med alla barnen, så småningom lär de ju sig att klättra ur spjälsängen och det är ju lite jobbigt även om det brukar lösa sig efter ett tag, får se om vi kommer att byta säng till honom eller om han får ha spjälsängen ett tag till!?
 
Jonna gick och lade sig och jag nattade Lilly och sen har jag suttit här och skrivit klart inlägget om Norgeresan och annat som jag lovat, nu är det bara bilderna som ska laddas in och sen är det klart att publiceras, men jag måste vänta med att ladda in dem då Göran sitter och spelar och om jag laddar upp bilderna så laggar det och då går det ju inget vidare att spela...
 
Klockan är redan ganska sent, snart dags att lägga sig men först måste jag fudera påom jag ska ta något att äta innan eller inte. Göran hade som förslag att vi kunde värma sista pizzan och dela på men jag vet inte om jag kanske tycker att det blir för mäktigt... han har redan ätit upp det sista av cheesecaken som blev kvar så egetligen behöver han kanske inte äta något mer men vi får se, kanske jag bara tar en apelsin, smörgås eller banan... kanske ska passa på att göra i ordning fika till Meja och Melvin på samma gång, de har bad med skolan i morgon.
 
Nu dör snart batteriet så jag avslutar här, puss puss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus