Trafikolycka strax utanför Rätan...

Idag så tänkte extra många på oss, strax efter 08.00 tiden i morse så berättades det på radion om en olycka mellan Rätan och Åsarna, en minibuss om hade voltat och 7 personer var skadade... mamma vågade inte ens ringa utan det var en av mina mostrar som ringde mig.
Jag hade precis innan fått ett medelande från mammas kusin som undrade om det var vi, min moster hade ringt mamma och mamma hade berättat att hon inte vågat ringa ifall hon inte hade fått svar, moster bad mig ringa mamma direkt och jag kan säga att hon blev väldigt lättad.
 
Fick senare fler meddelanden på facebook så jag käde att det var bättre att jag skrev ut det i min status att det inte var vi som varit med i olyckan, jag visste just då inte så mycket om olyckan själv men kände att shit, det kunde ha varit vi!!!
Det var en singelolycka pga halkan just där, det var vid in korsning strax utanför Rätan, ett barn allvarligt skadat och förd till Uppsala, en annan förd till Sundsvall och resterande personer försa till akuten i Östersund.
 
I efterhand har jag nu fått reda på att det var flyktingar som är bosatta här i byn och att barnet som skadats allvarligt var runt 1,5 år med svåra skallskador och att det mest troligt är mamman till barnet som fördes till Sundsvall, även hon med skallskador.
Det första jag tänker förutom att jag hoppas att det kommer att gå bra för samtliga är att vilken kunska hade de om säkerheten i en bil? satt barnet fast i en bilstol? Satt de övriga fastspända med bilbälte? De hade ju såklart skadat sig i vilket fall då bilen voltat flera gånger men man funderar ju i alla fall.
 
Annars så har jag fördrivit dagen med att tvätta och så lagat mat och annat som görs varje dag men förutom det så har det varit lugnt. I morgon är planen att vi ska ta fram vinterkläderna, skulle vara skönt att ha det gjort! På torsdag har jag tänkt att vi ska städa och sen är det ju helg igen!
 
Angående vinterkläder så gjorde jag ett fynd till Lilly i lördags! Hade fått nys om en overall i stl 80, en didriksson som jag skulle få köpa för 150kr, på plats och skulle göra affär som upptäcktes en sprucken söm samt att det var slitet på tyget som sitter över gummibandet som ska gå under skorna/fötterna så jag fick den för 75 kr i stället och idag lagade jag den med lite nål och tråd. Pillrigt och det tog en stund men nu är den klar att användas :).
 
Puss puss och tack så mycket för att vi har männsikor omkring oss som tänker på oss, och som mammas kusin sa, vi betyder kanske mycket mer för många än vad de visar och jag vet ju själv hur det är  med att ta sig tid och höra av sig till alla, man tar varandra för givet på tok för mycket egentligen <3
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus