Tandläkaren, virkad filt, sjuk Casper, tofsvipan, hyresgästföreningen...

I tisdags var det dags för ett tandläkarbesök för NInni, eller ja tandhygienisten för en koll, även jag hade en "årlig koll" men Jonna däremot skulle till tandläkaren för att ta en bild och se ifall en av kindtänderna har börjat komma igenom ännu... De kan inte börja dra tänder och planera för tandställning förrän alla tänder kommit och tyvärr så dröjer det nog ett tag till, men hon ska till tandspecielisten i Östersund till våren och då hoppas vi att det börjat hända lite mer. Just nu så finns det ingen mer plats i överkäken och ändå ska två hörntänder ner också...

Ninni var lite nervös så snuttarna fick följa med. Kontrollen gick jättebra och hon hade finfina tänder, påpekade lite framtändernas placering pga tummsugande men det går till sig sen. 

Virkade ju en filt i zigzag mönster för ett tag sen, knåpade även ihop en liten mössa av samma garn och ändå blev det garn över. Det var gammelmoster Hjördis som hade med sig en påse garn när hon var här sist och klippte sig, mjukt och härligt bomull/akryl garn. I alla fall så har jag kikat runt lite och blivit inspirerad att göra någon form av lapptäcke och jag hittade ett fint men ganska enkelt mönster på mormorsrutor och då passade detta garn bra att testa med. Det slutade med att jag virkade upp allt resterande garn och monterade ihop en gullig lite filt, nu är bara frågan vad nästa projekt blir!?... hihihi



Casper var ju på skolan hela förra veckan ( vecka 36) trots att han hade ont i halen och var snorig, denna veckan frågade han om han kunde vara hemma måndag och tisdag för att se om det blev bättre eller sämre, det är ju jobbigt att gå och vänta på att det ska bryta ut och kännas sig sjuk... det blev lite sämre och han var hemma hela veckan (vecka 37). PÅ torsdagen var vi ute på promenad på förmiddagen, det var fint väder och en lugn promead är ju aldrig fel trots att man är krasslig. Vi gick en sväng till affären också när vi ändå var ute, Casper köpte munkar som han bjöd oss på senare, sina munkar åt han på vägen hem, snacka om att vara sugen och inte kunna hålla sig tills vi var hemma!
Göran jobbade fram till 12.00 och kom hem lagom till lunch.
 
Lillys hår fortsätter att växa och nu hänger luggen ner i ögonen och jag har börjat ha tofs i hennes lugg, hon låter den snällt vara och protesterar heller inte när jag sätter dit den, i lördags satte jag även i två snodar till så att hon fick två små "pippilotter" på sidorna också, så sött!



 
Tina skrev och tipsade om att hyresgästföreningen skulle ha någon tillställning på torget i Svenstavik på lördag, hoppborg, aniktsmålning, popcorn, kolbulle och annat skulle det bjudas på. Först kände jag direkt att vi inte skulle iväg då alla fortfarande var lite krassliga, inte direkt sjuka men inte helt friska heller...
Men på fredagen ringde mamma oh frågade ifall vi skulle iväg, hon ville gärna gå med oss (är ju hon som bor i hyresrätt :P) och att vi skulle äta middag hos henne efteråt så det behövde vi inte tänka på och då tänkte jag om... varför inte åka!? Lika gärna som att bara sitta hemma... så jag tackade ja till erbjudandet och på lördagen efter frukost packade vi ut oss i bilen och åkte.
 
Vi parkerade hos mamma och gick därifrån, Tina & co. skulle iväg och grilla med Magnus syster så de skulle inte komma med men de hann vara med en liten stund så de mötte också upp oss där.
När vi kom dit så var det full fart direkt, hoppborgen som i stort sett var tom blev full direkt, frågekort delades ut som barnen skulle svara på och när man lämnade in den fick man välja en leksak i uybyte, alla utom Lilly valde ett munspel. Allt var gratis så popcorn och kolbulle var det bara att ta för sig av, kanske inte i valfri mängd men så att det räckte till alla.
Så småningom plockades det fram för ansiktsmålning, de var två som satt och målade och det bildades så småningom små köer. Ninni ville absolut bli målad men hade inte riktigt tid att stå i kö så det tog ett bra tag innan hon kom fram, det gick bra att sitta kvar i kön om jag satt där och hon hade lite popcorn att knapra på.
Ena tjejen gick därifrån innan det var vår tur, efter en stund frågade jag den andra tjejen om hon skulle komma tillbaka men hon visste inte... det började se ut som det skulle bli regn, jag har ju målat en del ansiktsmålningar på barnen här hemma så jag gjorde en chansning och frågade ifall det gick bra om jag tog den tomma platsen och det var inga problem.
Jag började med Theo och Ninni och sen kom det snabbt fler barn som ville måla sig. Det började regna nästan direkt när jag hade satt mig så jag målade 3 till barn innan jag fick vara taksig och säga stopp, klockan, gick, mina barn började frysa och vi skulle följa mamma på affären innan vi skulle hem till henne och värma oss och laga middag.



 
Barnen fick lova att klä av sig till bara underkläder och krypa ner i soffan under filtar och kika på film när vi kom hem till mamma. Theo som inte ätit så mycket var lite hunkrig och fick en smörgås att tugga på under tiden som vi började med middagen, torsk med äggsås stod på menyn.
Tina & co. anlände inna det var dags att äta, Theo blev jätteglad när Märsta och Astrid kom och jublade nästan.
 
Efter att vi ätit så frågade jag barnen om någon hade lust att bada!? De brukar ju få göra det när vi hälsar på mamma och denna gång hann jag föreslå bad innan de hann börja tjata. Jag hade inte planerat något bad och hade inte med mig rena pyjamasar som jag brukar kunna ha men det fick gå ändå, kläderna de hade på sig var ju inte direkt smutsiga heller. Anledningen till badet var att jag tänkte att vu skulle tvätta av all färg i ansiktet på bernen innan vi åkte hem och då kunde de lika gärna få bada.
Det blev trång och intensivt i badet, blött för mig och Astrid som stod och såg på. Astrid ville också vara med och bada efter en stund men jag kände att det blev lite för "stökigt" för henne att bada med mina vildar så jag plockade upp dem en efter en och sen fick hon bada själv med Meja efteråt. Meja var den enda som avstod från att bara med alla de andra och det kan jag av någon anledning förstå ;P...
När alla var badade så åt vi glass till efterrätt innan vi klädde på oss och åkte hem. Alla utom Meja slocknade i bilen så när vi kom hem var det bara för dem att klä av sig, kissa och gå och lägga sig.
 
Efter en händelserik lördag kom en riktigt slapp söndag, alla barnen sov till nämare 08.00 (stor skillnad mot lördagen då Lilly vaknade vid 06.00 och sen kom de upp en efter en.
Vi åt en ganska lugn och mysig frukost och sen blev det film för de som ville och några andra ville sitta med sina plattor, vissa dagar mår man bäst av att bara göra ingenting, ladda om för en ny vecka.

 
Den nya veckan (vecka 38) har ju redan börjat och i morgon är det onsdag, måndagen var också ganska slö, Görans enda lediga dag denna vecka, men idag däremot har jag varit lite mer effektiv.
Först klev jag upp ganska direkt när klockan ringde, annars brukar jag snooza minst en gång, oftast två... alla åt frukost, skolbarnen gick till bussen och älskligen till Jobbet sen var det full fart på Ninni och Theo, Towe som inte kunde komma till ro med någonting och Lilly som var jätte trött vilket resulterade i att efter jag äntligen fått på alla inkl. mig själv kläder och hunnit borsta tänder så klädde vi på oss och gick till dagis. Hade tänkt ta bilen men alla hade antingen för mycket eller för lite energi så en promenad kändes bättre.
När vi var hemma igen så ville Theo ha åpple och kika på Emil, Lilly sov fortfarande, var ganska skönt att sitta och ta det lugnt en liten stund för sen har resten av dagen gått i ett... tvättmaskinen och torktumlaren har gått hela dagen och tvättkorgarna är så gott som tomma nu.
Theo följde med farmor efter lunch, de skulle åka och möta upp Patrik som skulle flytta en skogsmaskin och de har lovat Theo att han ska få åka både skogsmaskin och lastbil någon gång och idag var ett bra tillfälle.
Sen blev det hämtning på dagis men först en snabbis på affören och sen lämna av Melvin hos kompis. Hem och söva en trött Lilly, läxläsning, lagade hål på ett antal tights och sen vika lite tvätt innan det var dags att börja med middag och sen äta och duka indan innan Linn kom för at fixa frillan och efter det skulle Melvin hämtas. De andra barnen kröp i säng redan efter middagen (kl 18.00) vissa kvällar lyxar vi till det med film mitt i veckan om man lägger sig tidigare och idag fick bli en sån.
När Melvin var hemma igen så kom även Theo strax efter. Melvi och Meja pckade gympakläder och sen gjordes både Lilly och Theo klara för nattning och strax innan 20.00 så sov alla barn, utom Casper.
 
 Vi har börjat fundera på en bra plan för och tider när han ska vara i säng på kvällarna, hittills eftersommaren har det varit lite si och så men det ska vara en bestämd tid på vardagarna, lite längre tisdag och torsdag då han har kortare skoldag degen efter och sen längsta uppetiden på fredag och sen trappa ner till söndag då det ska vara vanlig tid igen... svårt det där...
Ska fundera klart och skriva ett litet "kontrakt" mad vad vi kommit överens om för muntligt avtal är inte lika lätt att hålla ;P...
 
Nu ska jag fortsätta sörpla på mitt te och kika på idol, hoppas att min röst som av någon anledning gav upp halvt idag, blir bättre tills i morgon. Känner mig inte sjuk på något vis men antar att det har något med förkylningarna som går att göra
 
Puss puss
 
Ska försöka komma ihåg att uppdatera med bilder också :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus