Theos nya säng...

Theo har ju börjat klättar ur spjälsängen igen, förra gången byggde vi en ram och nu klättrar han över den också... och då känns det ju som att det är lika bra att byta till en "vanlig" säng.
Vi har haft en gammal utdragssäng ute i lagårn i många många år men den har inte använts för att den har varit skadad i trät på kanterna, Tony hade den när han var liten (Göran och Benny också) men då hade Susanne ett täcke under madrassen som gick över kanterna.
 
I helgen som var så tog vi ner sängen i garaget och kikade på den, tänkte se om det gick att limma och slipa kanterna... efter lite fnulande så kom Göran på att kanske en L-lit kunde lösa problemet och efter att ha mätt och testat lite så var det bestämt, nu återstod bara nästa problem, hur skulle vi fästa listerna?
Sidorna var lite böjda och det skulle inte gå at spika och inte heller att enbart limma så efter ett försök gav Göran upp, jag däremot kunde inte släppa det och till sist förökte jag med en rem som jag spände rund både lister och sidorna vilket gjorde att listerna hölls på plats och trycktes både neråt och inåt på samma gång. Vi gav det ett försök, och eftersom vi hade en madrass med lagom längd så "stelopererade" vi även sängen med spikar och skruvar så den inte längre är en utdragssäng, mycket stabilare blev den och resultatet är i alla fall jag nöjd med.
 
Theo sover gott i sängen när han väl kommit till ro och somnat, men det är ju såklart spännande att kliva ur och komma ut till oss och kolla läget fastän man ska ligga i sängen och sova.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus