Helgen med bak och 2:a advent och nu måndag igen...

I fredags var det bara en lugn dag då vi slappade och såg på film efter lunch och sen kom farmor med glass lagom till att filmen var slut. Lilly hade somnat på mig efter ca halva filmen och då var det ju lagom att vakna och få äta en glass ;P
Skolbarnen kom hem vid 15.00, jag åkte på affären och köpte lite gott till kvällen efter barnens önskemål, morötter och dipp, Meja bakade chokladbollar under tiden.
Efter middagen blev det bompa och julkalender innan de 3 minsta nattades och resten satt uppe och väntade på att Idol skulle börja och då dukade jag fram, dippen, moreötter och chokladbollarna och så satt vi i soffan och mös tillsammans. Dock minns jag inte om jag satt ner hela tiden eller om jag kanske pysslade på med annat lite under tiden...
 
På lördagen åt vi frukost vid 10.00 och sen när vi dukat undan så fixade jag och Jonna en stor saffransdeg som vi bakade ut till många fina "katter", flätor, bullar och krusiduller.
 
 
När vi var klara med hela degen så tog vi fram nästa deg och bakade massa pepparkakor och dela till pepparkakshus.
I år gjorde jag inte degen själv utan köpte Gilles deg som de hade på extrapris här nere på Tempo och så fick vi 2 lådor med deg av tomtenissen som jag hälsade på i torsdags.
 
 
Lilly hade svårt att komma till ro och sova en stund mitt på dagen så då fick hon följa med Casper en sväng i Epan och då somnade hon direkt, han bar in henne och lade henne på soffan utan att hon vaknade så hon var nog rätt så trött lilla pluttan.
 
 
Jag var i köket och gräddade alla lussebullar under tiden...
 
Jag gjorde 6 st extra stora!
 
När vi sen skulle laga middagen så hade Lilly tagit av sig blöjan, hon älskar att vara nakenfis. Jag tog med en blöja till köket och kom på att jag hört att vissa har använt dem som sån här tyghjälm till bebisar som precis ska lära sig gå och har lättare för att snubbla omkring och slå huvudet. Jag knäppte blöjan och satte den på hennes huvud och det funkade ju finfint, kan absolut hända att Louie kommer att få ha en och annan blöja på huvudet inom ganska snart framtid :D.
Hon kröp upp i Görans famn där han satt vid bordet och så lyssnade de på Marcus & Martinus på telefonen, hon älskar verkligen deras musik.
 
 
Igår söndag var det 2:a advent och det blev en väldigt lugn dag, som för vissa började ganska tidigt...
Theo kom och väcte mig för att han ville att jag skulle tyrcka in koden på Towes platta, jag gjorde det bara och sen kikade jag på telefonen... klockan var strax innan 06.00 och jag tänkte att det var väl ändå ganska rimlig tid och han var ju tyst och lugn så jag slumrade till igen.
Jag vaknade till igen efter knappt 30 minuter, vet inte vad jag vaknade av men klev upp för att kissa och då hittar jag Theo i soffan. Han har då ställt upp plattan och dukat upp med godis som han hittat i skåpet sen kvällen innan, sitter och skalar papperet av kolorna för fullt ganska nöjd med sig själv. Han säger att han måste äta lite godis för att han är hungrig, jag svarar att ja gör det men jag tar bort de kolor som du inte hunnit skala, det räcker med dem du har. Inga protester och jag kryper ner i sängen igen, alla andra sover fortfarande och Thoe verkar ju kunna sköta sig själv ;P...
 
 
Lillys lilla kalufs, när inte toffsen i luggen sitter i <3
Göran var riktigt trött så han gick och lade sig på sängen och jag lade på honom en filt, där sov han sen i 4 timmar innan jag väckte honom och tyckte att det var dags att kliva upp.
Jag hade själv tänkt byta plats med honom men det blev inte av utan han gick ner i källaren och eldade och sen lagade han middag och allt bara rullade på.
 
Här brevid Ninni somnade hon denna dag vår lilla sovvägrande plutta, på kvällen går det dock bra men då vet hon ju att alla ska sova.
 
Barnen kom isäng i bra tid, Jonna och Meja satt upp lite längre och vi blev lite smått godissugna så jag tog med mig Jonn aoch Meja i bilen och så åkte vi till macken i Åsarna och handlade lite smått och gott, Jonna och Meja skulle ju lägga sig när vi kom hem så de fick köpa lite att äta i bilen och det var inga problem.
 
Idag måndag var det dags att ställa klockan igen och motvilligt kliva upp för att få iväg barnen på skolan och idag var det min tur att vara trött, varit det flera dagar egentligen men idag kände jag att det var min tur att vila.
Efter lunchen så hängde jag tvätt och sen tog jag med mig Lilly och Louie till sovrummet, klockan var nu ganska precis 13.00...
Louie somnade men Lilly kom inte till ro och vlle kliva upp, jag låg kvar och hann väl precis slumra till innan skolbarnen kom hem och i samband med det vaknade Louie... jag tog honom till mig i sängen men han somnade inte där heller...
Göran kom och frågade om jag kunde byta en blöja på Lilly då hon bajsat, vi har nog en liten överenskommelse att  eftersom jag valt att ha tygblöjor så tar jag bajset om jag är hemma och jag sov ju ändå inte... men sen lade jag mig igen, klockan var nu 14.50 och jag somnade efter en stund och vaknade igen vid 16.00... lagom att kliva upp och laga middag med andra ord.
 
Till middag blev det palt med fläsk och det uppskattades inte utav alla men ibland måste vi få äta något som vi vuxna tycket är gott också och alla åt i alla fall lite.
Efter middagen åkte jag och Göran på affären och handlade lite nödvändigt till fruost och middag denna vecka och när vi kom hem duschade jag de mindre barnen och han tog disken i köket, Casper hade plockat ur diskmaskinen och Jonna hade dukat av bordet med hjälp av Meja.
Jag hade duschat klart barnen och fått hjälp av Göran att klippa naglar och borstat tänder på dem lagom tills att julkalendern började och efter att vi alla sett den så var det dags för de små att sova och idag somnade alla utom Towe snabbt.
Vi hjälptes åt att ta reda på den rena tvätten, Göran började att sortera när jag var ner och eldade och när tvätten var klar så städade jag badrummet och nu är det bara gilven kvar att torka, men det skulle älsklingen fixa.
Jag dammade av filtarna och plädarna som hängt ute några timmar, lade ut dem i soffan och sen satte jag mig och började skriva här...
 
Mysigt!
 
Ska bara se så att bilderna förs över till datorn från telefonen så jag kan lägga in dem här också... interner har krånglat massor sen de fixat massa fel...?
 
Japp nu är det på gång så snart kan jag göra klart.
 
I morgon är det dagis igen för de är alla friska, Ninni som haft feber till och från sen i onsdags är helt frisk nu. Sen får jag inte glömma utvecklingssamtal med Meja vid 13.30...
 
Nä nu fick det bli bilder som jag redan delat från instagram... de ville inte ladda upp som de skulle, men det är ju bättre än ingenting.
Puss å hej
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus