Helgen hittills...

Torsdag och Göran lämnade barnen på dagis innan han tog en tur till Svenstavik, jag klädde på Lilly och Louie och promenerade iväg till kyrkisträff på församlingshemmet. Jag satte Lilly i åkpåsen i Buffalon och så hade jag Louie i bärsjalen på magen, gravidjackan är fortfarande bra att ha vid dessa tillfällen då den är stor nog att stänga in oss båda.
Det blåste en hel del men det gjorde inte så mycket förutom att det kändes att jag glömde ta på mig täckkjolen, bara tights på benen blev en aning kyligt.
 
Det var en mysig träff och vi fick lite extra besök av prästen som också kom förbi och åt lite lunch. Jag tycker att hon är en helt otroligt mysig och trevlig männsika som jag skulle kunna sitta och prata med i timmar. Hon berättade att samma dag som jag födde Louie så var hennes äldste son och sambo också på förlossninge, de födde också en liten son men tyvärr så gick det inte vägen för dem <3. Känns helt overkliget och så orättvist! Men de hade fått uppleva den mesta fantastiska förlossning och de var väldigt nöjda med besötandet och hela upplevelsen trots det tragiska så det hade hjälpt dem otroligt.
Hon berättade även att hon för många år sen förlorade en son (hennes yngste) han föddes med hjärtfel och levde (3,5 år) mycket längre än alla läkare förutspådde. Det kom även fram att hon födde denna son dagen efter att min mamma födde min första lillasyster, de låg alltså på bb samtidigt, viket sammanträffande.
 
Man blir ibland verkligen påmind om att man ska vara rädd om livet och verkligen värdesätt det man har och får uppleva, inte gå att tänka på allt man vill ha och inte får eller har möjlighet till.
 
Fredag:
 
Fredagar brukar ofta bli tvättdagar, i alla fall den senaste tiden, det gör väl egentligen ingenting, skönt att få tvätta undan lite och gärna många maskiner samma dag. Det blir ju så klart någon maskin tvätt mitt i veckna också men inte alls varje dag.
Jag skrev en liten lista med saker som skulle hinnas med, lättare att få dem gjorda samt att man inte så lätt glömmer något, lätt hänt när man har många saker i huvudet samtidigt.
 
Fram på eftermiddagen fick vi besök av familjen Nilsson, både Liam och Leia var förkylda men det kände vi inte gjorde så mycket, även om typ alla våra barn precis hunnit bli friska så är ju Casper fortfarande snuvig samt att Göran också känner isg krasslig.
Det är ju förkylnings och influensatider nu och var och varannan verkar var sjuk så det lär väl ta om förr eller senare ändå.
 
Det blev tacos till middag och så hade jag bakat två pajer till efterrätt, en smulpaj med hallon och blåbär och till den krämig vaniljsås och så en ananaspaj med exotiska frukter och till den glass.
 
De senaste gångerna som de varit här och hälsat på så har de stannat över natten också, denna gång var det inte planerat då Göran egentligen skulle jobba men som jag skrev ovan blivit förkyld och sjukanmält sig så då blev det så även denna gång.
 
Lördag:
Det blev ganska sent innan barnen kom isäng igår så de sov faktiskt lite längre än vanligt i morse, klcoakn var någon gång efter 07.00 när Lilly vaknade och Theo sov till en stund efter 08.00.
 
Så småningom gick jag ut i köket och stökade, kokade gröt, snodde ihop en deg av surdegen som jag matade igår och sen när Lilly ätit sin gröt så dukade vi fram frukost till alla oss andra.
 
När vi ätit och dukat undan tog Göran och Robert med sig Theo och Liam ut och körde radiobil, Theo älskar allt vad bilar och traktorer heter och tycker jätte mycket om att vara ute och kika när pappa kör med bilen.
Det hade snöat en del så de passade på att skotta också och innan de kom in var de på affären och köpte vitkål också, vi bestämde att vi skulle äta pizza till middag och då är det ju gott med sallad till.
 
Dagen har varit lugn i helhet, barnen spårade ut en aning efter middagen och var mer vilda än tama men det lugnade ner sig efter en stund.
 
Klockan närmade sig 20.00, gästerna gjorde sig klar för hemgång och vi gjorde klar barnen för sängen, Lilly och Theo nattade jag medan Göran satt med resten av högen och kikade på Mello, idag var det deltävling nr 2.
 
Louie har senaste veckan hostat till då och då men igår kväll märkte jag att han även var lite täppt i näsan, egentligen inte konstigt om han dragit på sig någon liten bacill då flera av bernen varit skula sista veckorna... Han blir lite rosslig ibland efter att han ätit, vid två tillfällen har han låtit som en perkulator när han andats men det har inte stört honom och gått över ganska snart.
När han nyst har jag varit dit med nässugen och sugit bort det som lossnat vid själva nysningen, lika bra att försöka hålla hans lilla näsa så fri som möjlig.
 
Jag bytte till liggdelen i donkeyn igår också med tanke att han ska sova där på nätterna tills jag känner mig redo att lägga honom inne hos Lilly och Theo men han har vaknat precis när vi ska lägg oss och då blivit kvar i vår säng. Inatt får han också sova med oss eftersom han är lite snuvig.
 
I morgon kommer Tina, Märta och Astrid hit och hälsar på, det blir mysigt.
Detta inlägg har tagit lång tid att skriva då jag nu på slutet slumrat ifrån mitt i skrivandet flera gånger så jag tror att det börjar bli dags att säga god natt snart...
 
Skriver mer i morgon om jag får tid... puss å kram så länge <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus