Halsbränna och 10 dagar kvar... blodpropp och middag hos svärmor mm...

Inatt vaknade jag igen av en sån där sur uppstötning som svider så otroligt mycket i halsen att man nästan kräks... går upp och försöker dricka vatten men den går liksom inte att skölja ner utan den ligger där "på kanten" i halsen och irriterar... Nåja, drack vatten, och försökte gurgla sen tog jag två novalucol och gick och lade mig igen...
 
Det blir ofta sådär när jag äter och dricker något ganska nära inpå som jag lägger mig, men inte alltid, svårt att veta när det slår till liksom...
Under dagen idag har det varit värre till och från, som en halsbräna som gör ont i bröstet och halsen men det brukar vara lite värre såhär i slutet av graviditeten och nu är det ju inte så längt kvar... förhoppningsvis, får trösta mig att det blir ju närmare för var dag som går i vilket fall även om vi inte vet NÄR... spännande och läskigt som vanligt.
 
Har även varit lite ömmare kring höfterna idag och får ont i skinkorna av att sitta, men kroppen ställer väl in det sista inför förlossningen nu vilket är naturligt och hjälper när det väl är dags.
 
Igår kväll fick Göran ont på insidan av vänstra överarmen så han kollade vad et var och då var det som en upphöjning, ca 1 cm bred och lite blåaktig... kan kunde inte alls komma på vad han kunnat stött i eller liknande... i morse när han vaknade så var där ett gigantiskt blåmärke ca 8 cm i diameter...
Svärmor kom förbi när vi åt frukost och hon sa att det knde vara en ytlig blodpropp (du tänkte vi också på redan igår att det kanske var), hon har själv erfarenhet av att få såna då och då.
Göran ringde HC och fick en tid för att kolla upp det.
Där sa de att det inte kunde vara en propp, utan han måste ha kommit åt något... men Göran får typ aldrig blåmärken annars, han har haft stora blåmärken 2 ggr tidigare i sit liv vad han minns och ena gången kunde han inte gå och andra gången pga en operation... jaja det är uppkollat i alla fall.
 
Han åkte iväg strax innan 10.00 och stannade sen i Svenstavik tills Casper slutade skolan, de var hemma ca 16.40. Under tiden han var borta så åt vi tjockpannkaka till lunch, Jonna är förkyld så hon var hemma och Meja hade ont i magen så hon var också hemma + de tre agisbarnen och Lilly... bara Casper och Melvin som gick iväg i morse.
När vi ätit så fick Lilly sova, Melvin kom hem från skolan och vi spelade schack, han är rätt klurig och det blev oavgjort, jag var tvungen att fråga honom flera ggr om reglerna då jag egentligen har noll koll på detta spel, har aldrig lärt mig.
Dock är det som vi har en väldigt dålig variant så ett riktigt ska införskaffas då flera av barnen gillar spelet och dess klurighet. Matchen slutade oavgjort, båda med en varsin kung kvar.
 
Hann även stoppa Towe, Ninni och Theo i ett bad, Towe badade helt själv först som hon önskat få göra i flera dagar. varmvattnet var helt slut när de skulle schamponera och duscha av sig, som tur var kunde jag snabbt springa ner i källaren och växla till acc-tankarna där det fanns drygt 40 gradigt vatten att tillgå. Vi skulle ju kunna elda för varmvattnet nu på vintern när vi ändå eldar men vi kör på elberedaren precsi som på sommaren... dock är jag fundersam på om den håller på att ge upp för titt som tätt stänger den av sig/slår ifrån (som idag), kan bero på att flera dischade igår kväll eller så var det för att vi fyllde upp badkaret idag.
 
Middagen behövde vi inte bry oss om idag, för den skulle vi äta hos svärmor, fläsklägg och rotmos, det är sååå gott!!! har fortfarande aldrig testat göra det själv men den dagen kommer väl så småningom?
Vi klädde på oss och tog en promenad dit strax efter 17.00 och kom hem vid 20.00, då var det bara för barnen att klä av sig och borsta tänderna och krypa ner i sina sängar.
 
Göran nattade Theo och Lilly och jag eldade, när jag kom upp fårn källaren satt jag och somnade till stup i minuten så jag vickade ner på sidan och sov en stund, typ 1,5 timma. Vaknade till 22.30 igen då det var dags att lägga i mer ved i pannan, värsta tajmingen :).
 
Nu sitter jag här med en stor kopp chai-te, har just ätit 0,5 liter chokladglass och känner att det kanske var lite väl mycket... med tanke på den återkommande halsbrännan under dagen så lär jag garanterat vakna av en obehaglig uppstötning inatt också! Men jag får skylla mig själv.
 
Jo natten som var blev ganska lugn, Lilly sov bättre under kvällen och första delen av natten, hon vaknade vid 04.00 och jag satt där inne med henne i en timma och hon var fortfarande inte tillräckligt trött för att somna om, ville hålla handen hela tiden och kunde inte komma till ro, så obekvämt att sitta med spjälsängens ena sifa upptryckt i armhålan!
Jag tog upp henne så fick hon följa med till vår säng där vi låg och mös tills både hon och jag somnade och sen sov vi tills klockan ringde 06.30 och ännu lite till, klev upp strax innan 07.00
 
Ja det var denna dag det, i morgon ska alla skolbarn och dagisbarn iväg (utom Jonna, Mejas mage var det ingen fara med, bara lite fjask mest troligt), blir bara Lilly hemma med oss och vad vi ska hitta på då vet jag inte, 5 timmar går fort.
Det är lite bättre temperatur ute nu förresten, -4 till -8 grader någonstans har det varit idag men det ska bli kallare till helgen igen så vi måste ta in ved igen. Förra påfyllningen i rummet där nere tog slut snabbt, fast mest pga allt ved som vi brukar ha staplat vid pannan var borta och i förrgår hjälptes de 4 äldsta barnen åt att stapla nytt och då försvinner det snabbt. Lika bra att ta in mer så det finns.
 
Se så fint, Casper staplade och de andra bar pinnar/vedträn. 15-20 minuter tog det och de gjorde ett finfint jobb. Bra med lite samarbete ❤️
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus