Towe 5år!!! Sömnlösa nätter, kallt och kräk...

Idag är det hela 5 år sen vår älskade lilla Towe hade bråttom till världen, vi hann knappt ur ambulansen förrän hon var ute och detta innan vi ens kom till hissarna på sjukhuset, smidig förlossning tycker jag :).
I alla fall så är dagen kommen, hon som har längtat och väntat så länge på att fylla år, dock tyckte hon att det var lite för nära på efter julen för att få öppna mer presenter.
Presenterna från oss har inte kommit ännu, de har hon fått välja själv och kommer med posten vilken dag som helst men Tina & co var här idag och firade och då fick hon paket.
 
Vår alldelses egna lilla underbara Towe, vad vi älskar dig <3 
 

Vi har som sagt ägnat dagen åt firande idag, dock har det varit en dag som gått fort och långsamt på samma gång på något konstigt sätt...
Tina & co kom någon gång efter 13.00, ca 1 timma tidigare hade jag satte Lilly i vagnen framför filmen som Theo kikade på, skulle bara underhålla henne medan jag bortade tänderna och klädde på mig men hon somnade... så jag parkerade henne i lilla lekrummet så fick hon fortsätta sova, det var ju ändå sovtid.
 
Jag började med tårtan först när gästerna kommit (Tina med fam) och sen fick Towe dekorera under tiden som jag och Tina dukade fram det som skulle vara till marängswissen, Towe kunde inte bestämma sig för vad hon ville ha (tårta eller glass) så det fick bli båda.

 
Vi fikade och innan vi var klara så hade klockan hunnit bli 15.30... vi dukade undan och hann sitta och prata ett tag under tiden som barnen fortsatte att leka och sen var det dags att laga middag som var Tacos, Towe villw först ha pannkakak men jag kände inte för att stå och steka pannkakor i flera timmar så Tacos var hennes andraval.
 
Men mitt i matlagningen så ropar Göran och jag ser Theo stå i hallen, han kräktes massor... Tina sa då att han sagt några gånger till henne att han hade ont i magen, något som jag viss missat... Hej magsjuka!? eller...
 
I alla fall så hjälptes jag och Göran åt att ta reda på eländet medan Tina fortsatte med maten... Efter en dusch så lade sig Theo på soffan och somnade, Jonna väckte honom när det var dags att åta men han åt inte så mycket...
 
Vi andra åt i alla fall och sen dukades allt bort innan gästerna var tvugna att bege sig hemåt.
Theo fick vällingen sittande framför tv:n ikväll ifal det skulle komma upp direkt men än så länge så verkar det lugnt. Lilly fick son väling i sängen som vanligt och nattningen gick relativt smidigt. Nu är det bara att hoppas att det blir en lugn natt och att det bara behövdes en rejäl omgång med kräk och sen är det bra.
 
Nu lite om senaste dagarna och nätterna...
 
Natten till i måndags (förrgår) var inte rolig alls... Lilly vaknade många gånger under kvällen och när vi väl skulle lägga oss så vaknade hon igen och ingenting dög, hon bara slängde sig fram och tillbaka i sängen eller i famnen. Jag satt med henne i rummet till närmare 05.00 innan jag äntligen kunde krypa ner och försöka sova men efter knappt 30 min vaknade hon igen och strax innan 06.00 fick jag äntligen sova i någon timma.
 
Dagen gick och hon var lite lugnare och nöjdare under dagen, sov rätt bra sen under själva kvällen, jag kröp upp i sängen med datorn, någon smörgås och en kopp the och kikade på Sofias änglar. 
Men sen när jag väl skulle lägga mig och sova så satte hon igång, jag fick springa flera ggr, hann typ lägga mig till rätta och börja slappna av så var det dags igen...
Göran avslutade sitt spela på datorn och hon började gnälla, jag trodde att han skulle gå men gick aldrig... han trodde jag redan var där inne, hon blev hysterisk när han väl gick in och sen var cirkusen igång...
Jag tog Lilly till mig, hon lugnade sig ganska direkt men både Theo och Ninni vaknade så Göran och Casper tog hand om dem när jag låg kvar med Lilly i vår säng...
Stämningen var väl inte på topp men jag somnade med Lilly, de andra lugnade sig, Göran sov på själva soffdelen och vi vaknade ganska utvilade morgonen efter. Lilly hade endast vaknat till några enstaka gånger men somnat om direkt när hon fåt nappen.
Theo kom ganska tidigt och hade svårt att ligga stilla så Lilly vaknade rätt snabbt, Ninni hade också kommit till oss och krypit ner brevid Göran om jag inte minns helt fel...
 
I alla fall så blev natten tills idag mycket bättre! Lilly vaknade inte alls många ggr på kvällen och heller inte av att vi kikade på film, när vi väl lade oss så vaknade såklart Ninni så jag satt med henne till 03.30 men men... Lilly sov ända tills närmare 08.00 i morse, kikade inte på klockan men uppskattningsvis.
 
I morgon ska jag till barnmoskan för kontroll, är idag i vecka 36+6 så det är inte så länge kvar nu... dags att skriva en lista och börja packa lite smått kanske!? :).

 
Towe ska även på 5-års kontroll så om det inte blir några fler olyckor så ska väl planerna kunna fullföljas...

Igår började jag virka lite på en stjärna som jag sett och blivit inspirerad av och tänkte testa. Ikväll blev den klar. 


Och jo förresten, både snön och kylan har kommit, först har det snöat senaste dagarna så det är helt vitt ute (efter att allt tinat bort och varit borta ett tag) och igår var det -20 grader och lite kallare, idag har vi haft ner emot -27... Brrr men friskt!

Från i förrgår (tror jag)

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus