Magsjuka...

Igår kväll blev det inte att jag skrev något... igår morse vaknade vi av att Lilly hade kräkts, men bara väldigt lite... Hon fick i sig frukost och drack massor av vatten och sen kom allt upp, även Ninni som hade sprungit och druckit många små skvättar vatten kräktes precis när vi hade dukat av frukosten. Hon och Theo hade ätit varsit ägg i väntan och hon han precis hoppa av stolen innan allt kom på köksgolvet, tur att det inte kom över köksbordet!!!
 
Ninni kräktes bara 1 gång till under resten av dagen och det var strax efter 12.00... hon vilade mest hela dagen och hade framåt eftermiddagen/kvällen 38.0 graders feber, hon somnade redan 18.00, kunde inte hålla sig vaken så jag bar henne till hennes säng.
 
Lilly däremot kräktes ganska många ggr på förmiddagen, verkade må bättre på eftermiddagen men efter att troligtvis ätit för mycket till middag så kom allt upp innan läggdags. Jag var i valet och kvalet om vi skulle ge henne välling, kändes taskigt att inte göra det...
Hon fick vällingen, somnade och efter ca 30-60 minuter vaknade hon, jag tog upp henne då hon verkade orolig och svalde mycket, hon kräktes lite och sen efter en stund kom resten av vällingen.
Bytte pyjamas och torkade av, hann få dit en bytta så inte allt kom på kläder eller golv och sen somnade hon i sin säng utan större protester.
Hon sov rätt lugnt, vaknade till då och då och gnällde men sov ändå fram tills 04.30 ca om jag minns rätt... fick henne att somna om och sen sov hon någon timma till innan hon fick komma till oss och där somnade hon om ytterligare.
 
Jag klev upp strax efter 06.30 för att koka gröt, gick på toa en sväng och när jag kom ut stat en pigg och glad Lilly där på golvet i hallen.
 
Skolbarnen gick till skolan/bussen, vi andra har spenderat morgonen/förmiddagen i vardagsrummet, Ninni har tagit det lugnt och kikat på tv, Theo och Towe har både lekt och kikat på tv, Lilly har busat och myst.
Theo, Ninni och Towe skulle ju ha börjat dagis idag igen efter lovet men de får vara lediga denna vecka pga magsjukan. Skolbarn som har syskon som är sjuka får ändå gå på skolan men helst inte dagisbarn.
 
Lilly verkar som sagt må mycket bättre idag, har fått behålla frukost och allt vatten hon druckit, ätit en halv banan nyss och snart är det väl dags för lunch.
 
Göran skottade massor av snö igår morse och efter det har han känt sig trött och slö, förs rätt bra framåt kvällen, idag är han inte alls pigg, han känner sig orolig i magen så det var nog kanske inte själva snöskottningen och att de tog in ved på eftermiddagen som gjorde honom slö.
Idag har det kommit minst lika mycket snö till, ca 30 cm och det snöar fortfarande!
 
Jag känner mig en aning trött jag också, ovan att kliva upp tidigt och när det blir oroliga kvällar och nätter så märker man att avbruten sömn är mycket värre än om man bara får sova 3-4 timmar men utan avbrott.
Ska se om jag kanske kan få lite tid att vila sen efter lunch, älsklingen ligger och vilar nu.
 
Theo som ändå sovit 12 timmar i natt verkar också trött och missnöjd så jag får se om han kanske också ska sova när Lilly sover sen.
Just nu leket Towe och Ninni med dockskåpet som Towe fick i julklapp.
 
Hej så länge...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus