Måndag, tilltagande förkylningar och lite annat...

Lilly vaknade någon gång mellan 05.00-05.30 i morse, jag gick in och han lade sig snällt på kudden och somnade strax om, skönt för både henne och mig, hon blir så attans trött fort om hon vanar så tidigt.
 
Theo kom till oss en liten stund innan klockan ringde, han är i en jobbig period nu för han kan verkligen inte bara sitta/ligga stilla och slappna av, det kryper i hans lilla kropp hela tiden. Han försökte ligga och mysa men låg och pillade på mig hela tiden och säger jag åt honom så blir kan sur och ska putta/sparka på mig med benen, han skjuter gärna på med benen på det mesta som är ivägen... idag när vi satt i soffan efter lunchen så skulle han absolut ha sina ben uppe på mina armar när jag försökte virka... inget han själv tänkte på tror jag men det blir lite jobbigt.
 
I alla fall klav jag upp som vanligt och väckte skolbarnen, de andra tassade upp strax efteråt och ville också ha frukost men jag bad dem att mysa ner sig i soffan eller vår säng en stund och kika på bompa så skulle vi äta när skolbarnen knallat iväg. 
Jag kokade gröten till mig och Lilly så att den skulle hinna svalna lite i vanlig ordning och sen när hon (som vaknade typ sist) vaaknat så gav jag henne frukost innan vi andra åt eftersom de andra fick fil, annars har hon inte riktigt tid för gröten utan vill smaka av det andra.
 
Några av barnen hade börjat rita och pyssla innan frukosten, de ville inte se på bompa och de fortsatte efteråt också.
Theo ville se film men jag tror han lekte mest, eller sprang emellan och hade legobilar med sig upp i sängen, Lilly klättrade upp och ner hon med, lekte lite och kom och mös med oss lite. 
Göran hade krupit ner under täcket igen för att kika på film med Theo, vilket gick sådär och jag hade lagt mig brevid en stund, väntade bland annat på att tvätten skulle bli klar och att det skulle gå att ringa tandläkaren, elda var jag ner och gjorde innan också.
 
Tandläkaren fick jag så småningom tag på, fick meddelande igår att Towe hade en tid där i morgon men jag hade för mig att jag hade avbokat den... fick i alla fall till det så att Jonna, Meja, Melvin, Hilma och Towe ska dit samtidigt och det blir den 31/3, lika bra att kolla upp alla på en gång och dessa 5 skulle ändå bli kallade under denna period.
 
Ninni har börjat rossla och hosta mer idag, dock ingen feber men lite snorig så det blir inget dagis för henne i morgon. Tyvärr så har Lilly också börjat bli lite hes och rosslig, nästan så det såg ut som hon hade lite feber nu på eftermiddagen... jag vill ju att vi ska få vara friska nu! Men vi håller tummarna för att det går över. Jonna fick i alla fall gå på skolan idag, hon är lite snuvig fortfarande men mycket bättre än förra veckan.
 
Till middag gjorde vi pizza, skulle egentligen ha ätit det i helgen men det blev inte riktigt av så då tog vi det idag istället för tråkig speghetti och korv som stod på listan.
Vi brukar göra 2 pizzor men jag tänkte att det är lika bra att göra 4 när vi ändå är igång så räcker det till lunch i morgon också.


 
Temperaturen ute idag har legat på runt -16 grader, eller i alla fall i morse och sen har jag inte kikat igen men varje gång man släpt in och ut katten har det känts ungefär lika kyligt.
Längtar till vårvintern då det brukar vara så härliga dagar, inte så roligt som det är nu när solen knappt kikar fram alls, vill kunna gå ut och vara ute mer utan att några av barnen som är frusna av sig ska behöva bli kalla sen är det inte så skoj när alla inte är helt friska heller.
Som ni kanske kan tyda så har även denna dag varit rätt lugn, har hunnit tvätta undan alla sängkläder efter bytet i alla sängar igår, skönt att få undan det på en gång, nu ska det sista bara torka innan jag bär upp allti garderoben tills nästa byte.
 
Nu ikväll har jag faktiskt hunnit kika på en film, "Unfaithful" heter den, den gick att titta på men den var inte sådär jättebra men nu har jag sett den i alla fall.
Rotade ju igenom en påse som vi hade med gamla filmer och valde ut några som jag ville se (skrev om det i ett tidigare inlägg tror jag) och nu har jag kikat på 3 st av dessa... vet inte om jag kommer att kolla på alla...!?
 
I morgon blir det som sagt skola och dagis för alla utom Ninni som får vara hemma och så Lilly som alltid är hemma och kanske skulle vi få lite besök av en bakant som hade lite slitna toppar och vill vara lite extra fin inför helgen. Jag skrev att jag kan fixa så länge som vi är hemma och det känns rätt lugnt än så länge, bara lite förvärkar till och från som jag brukar ha.
 
Aproppå det här med förvärkar så är det ganska mysigt och de gör nog sitt och förbereder kroppen även om de kanske inte känns så mycket, många kanske kan tycka att de känns onödiga och blir väldigt otåliga när de inte vet om det tänker starta eller inte men jag känner mig ganska lugn och har ingen direkt brådska. En dag är det dags och där kör vi.
Har en gammal fin vän som var beräknad idag men hennes bebis verkar vara lite tjurig, hon skojade om att vi lär ju hamna där samtidigt och det skulle vara fantastiskt roligt! Srev till henne att hon måste höra av sig när det startar så kommer vi efter, haha, skämtåsido men det har ju faktiskt hänt förut! Den kvällen/natten då Theo och Liam kom till världen med 1 timma och 19 minuters mellanrum.
 
Jag har inte så väldans jättemånga som läser min blogg men är väldigt tacksamma för er som gör det och om det är något speciellt ni undrar över, något ni vill att jag skriver och berättar om så kommentera gärna så ska jag göra mitt bästa, skulle vara skoj med lite extra inspiration!
 
Sov gott där ute, puss puss <3

Theo kör traktor i väntan på frukosten i söndags ❤️


Kommentarer
Postat av: Gunilla

Har läst din blogg ett tag nu, och tycker du skriver underhållande. Kul att få följa dej och din fina familj i vardagen. Fortsätt du att blogga. Ha en bra dag och lycka till med den kommande förlossningen.

Svar: Tack så jättemycket!!! 😊
Kim Meyer

2016-01-26 @ 16:20:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus