Storhandlingen klar för denna gång...

Idag blev ytterligare en heldag... lämnade barnen på dagis och sen styrde vi kosan mot stan.
 
Jag kände mig rätt trött och hade redan innan bestämt att jag skulle påassa på att sova i bilen, ingen ide att först försöka håla sig vaken så länge som möjligt och slumra till lite när vi närmade oss stan, nej jag satte mig för att sova direkt!
 
Första stopp var Jula, behövde köpa lampor till bilen, de gick sönder när det var så kallt förra veckan, sen om det berodde på kylan vet jag inte!?
Nästa stopp var på XXL, en ny sportbutik som öppnat intill Jula, den var gigantisk och de hade verkligen allt och mycket som inte andra sportbutiker har. Mycket ullkläder till både barn och vuxna.
Vi köpte ett par rejäla handskar till Casper, ett par tunnare men ändå varma handskar till Göran samt ett hårvax till Casper, hand har varit slut länge och det har liksom inte blivit att vi köpt nåfpt nytt.
 
Jonna (som fortfarande snorar) ville på Lekia och köpa en dagbok som hon såg redan innan jul, en med kodlås, hon köpte även en penna så hon kunde börja skriva direkt i bilen.
Det var nu bara själva handlingen klar men eftersom klocan redan var 12.00 så valde vi att äta lunch först, det blev på Kebab House.
 
Handlingen på Ica Maxi gick riktigt smidigt, inte alls mycket folk och hör och häpna men familjeparkeringen hade lediga platser!
Allt som vi skrivit på listan fanns, skönt att inget fattas så att mn måste åka på olika ställen och leta.
 
På vägen hem sov jag också, när vi kom till Svenstavik gjorde vi ett stopp på Dollar för att handla lite schampo, duschcreme, tandkräm, avfallspåsar och annat behövligt. Det var rätt rörigt där inne då de håller på att bygga om hela butiken, men jag tror det kommer att bli väldigt bra när det är klart.
 
Sista stoppet innan vi skulle hem var hos Tina som är hemma och vabbar med både Märta och Astrid som också är förkylda, de var utan blöjor och bad mig köpa om vi skulle till stan. 
 
Svärmor hämtade barnen på dagis idag också samt att skolbarnen gick till henne när de kom med bussen från skolan, de satt och spelade spel när vi kom så det var bara Ninni och Theo som följde med oss hem i bilen, de andra skulle spela klart och komma lite senare.
 
Det var bara -11 grader när vi åkte i morse men nu när vi kom hem så var det nere på -20!
Theo och Ninni gick in och bäddade ner sig i soffan, Jonna och Lilly fick sitta kvar i bilen medans Göran bar in alla påsar med mat, jag var dörrvakt och öppnad eoch stände den mellan han sprang in och ut för att inte slätta in så mycket kyla.
 
Sen var det bara uppackningen kvar och sen tar ju sin lilla tid.
Vi var nästan klara när Casper kom från skolan vid 16.30, med sig i släptåg hade han de andra barnen som kom från farmor samtidigt.
Middagen lagades, läxor lästes, vi åt och sen var klockan 19.30... så det var hög tid att natta barn.
Ikväll var det min tur att sitta med Lilly och Theo, casper var snäll och eldade under tiden som Göran röjde undan allt i köket.
 
Just nu sitter jag här och undrar över när denna lillebror har tänkt att kika ut!? Det känns i magen och kroppen att det börjar närma sig men det går ju ändå inte att veta innan om det kommer i morgon eller om en vecka... livmodern tränar i form av sammandragningar som ökar lite mer för varje dag, man kan säga att det är ju faktiskt ganska nära nu och det känns både spännande och nervöst.
Göran skrattar lite åt min nervositet och det förstår jag på ett vis så jag tar inte illa upp eftersom han ändå kan förstå... men lite lustigt låter det säkert.
 
Vad morgondagen har att bjuda på det ver jag inte riktigt, men känner ja mig bra i kroppen så kan det hända att jag kanske tar en städomgång!?
 
Någon av barnen tog sig friheten att fylla på "lite" toalettpapper på hyllan 😂
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Varför är barnen på dagis när varken du eller din man jobbar utan åker och handlar?

Svar: De är på dagis 15 timmar i veckan, allmän förskola heter det och det får de vara när man är mammaledig. Det är främst för barn över 3 år för det sociala och stimulans då dessa timmar är gratis. Är man under 3 år så betalat man för dessa timmar och Theo som är 2,5 år har nyss börjat. Lite tidigare än 3 år men precis som med Ninni så kände vi att behovet fanns. De äldre syskonen har fått vänta tills de varit 3 år när jag ändå varit hemma. Tiderna dessa 15 timmar är tisdag, onsdag, torsdag mellan 09.00-14.00.
Kim Meyer

2016-01-21 @ 22:54:28
Postat av: Thomas

Tycker det är himla bra att ungarna har de där 15 timmarna, många barn skulle aldrig träffa andra narn om de där inte fanns, dessutom är det ju ett fint komplement till en familj som är så stor som er är, ska man till exempel på möte så är det svårt att ens ha med halva skaran om det ska fungera!

Personligen tycker jag att det är en ignorant fråga då det är allmänt känt att man har de där 15 timmarna till sitt förfogande, men det är bara min åsikt det :D

Svar: Ja precis, även om vi har många barn här hemma så är det viktigt att få träffa andra barn också och man är ju som inte ute och flänger hela dagarna, speciellt inte i en liten by som denna.Har man barn så vet man nog om dessa 15 timmar men har man inte det så kan det kanske vara så att personen i fråga inte vet, därav en liten förklaring :)
Kim Meyer

2016-01-22 @ 08:57:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus