Heldag i Brånan och feber...

Igår tog jag med mig några av barnen till Tina med fam. i Brånan för att fira mamma som fyllde år i onsdags, jag plockade även med mig Gittan och vi åkte till Svenstavik för att kika på "Nytt och Nött" inna jag plockade upp mamma.
 
Det var Gittan som gärna ville passa på att gå in på "Nytt och Nött" för att bland annat kika efter knappar till en kofta som hon stickar.
Mamma hade beställt hämtning vid 12.00 tiden och det passade ju bra eftersom vi var klara strax innan.
 
Jag hade bakat en vanlig tårta med marsankräm och jordgubbssylt som jag tog med mig och Tina hade bakat marängtårta och så hjälptes vi åt med smörgåstårtan när vi kom fram.
 
Vi fikade och barnen lekte jätte snällt, de var både inne och ute om vart annat. Jag hade med mig Jonna, Hilma, Towe, Ninni och Louie. Det var ju tänkt att Theo och Lilly också skulle följa men de vaknade med ganska hög feber så det fick stanna hemma tillsammans med de andra som inte ville följa. Att de inte följer med är inte för att de egentligen inte vill träffa allihopa utan det är mer att de blir så rastlösa och tycker att det blir tråkigt och är därför hellre hemma.
 
Jag visade mamma vad man kunde göra med Snapchat och hon skrattade så mycket att barnen var tvugna att avbryta leken för att kika vad som stod på! Hon sa att det var länge sen hon skrattade så mycket och det var ju lite skoj att det var min förtjänst! Alltid roligt att göra människor glada, Märta och Astrid fick också testa och Astrid ville nästan inte sluta ;)
 
Lilla Astrid gotroll <3
 
Vilket barn gillar inte dena hund!? :)
 
Lika som Lillan 
 
Märta med sommarkransen <3
 
Regnbågen var också skoj...
 
Gittan fick passa på att sytta lilla Siri<3
 
Vi blev i alla fall kvar tills strax innan 19.00 då vi började rulla hemåt. 
Jag släppte av Hilma hos farmor, hon och Meja skulle sova där och de andra 3 flickorna fölöjde med Gittan hem en stund för att fika lite mera.
Här hemma åt vi också lite tårta innan jag nattade Theo och Lilly som forfarande hade hög feber, Theo hade över 39 grader.
 
Lilly vaknade i natt och fick komma till vår säng och somnade om snabbt men sen vid 05.00 tiden vaknade hon och skrek och när vi försökte trösta henne så skrek hon bara ännu mer så hon fick lugna ner sig på egen hand brevid mig och kurade så småningom ihop sig och somnade om. Göran klev upp och gick på toaletten och satte sig sen och kikade på film med Theo som vaknade strax efter att Lilly somnat om.
 
Idag har båda haft runt 39 grader i temp men det har ändå varit ganska bra fart på dem, speciellt på Theo som har cyklat och lekt på som vanligt även om han tog en paus på studsmattan med Casper och somnade.
Nu ikväll hade de 39,6 i temp båda två så de fick faktikst alvedon, Lilly visar tendenser till att kunna ha ont i munnen också så jag vet inte om det är den sista hörntanden som spökar trots att den kommit igenom tandköttet för någon vecka sen.
 
Vädret har i alla fall varit bra hela dagen och jag har spenderat ca 2 timmar på att klippa gräset, under tiden lekte Göran med barnen, de spelade även bandy och schack ute.
Det blev tortellinisallad till middag och sen lekte vi kurragömma innan det var dags att gå in och natta Lilly och Theo, de andra fick sitta i soffan och kika på en ny film som hade kommit.
 
Jag passade på att ta en dusch och sen duschade Louie med Göran som duschade direkt efter mig.
 
Casper lade ut sin bil på blocket igår och ni ikväll sålde han den och har nu pengar för att betala Epakörkortet som han absolut vill ta och det kostar 5000kr.
 
Alla barnen har nu sen en stund tillbaka lagt sig och sover, ganska skönt när lugnet lägger sig även om det är senare nu när barnen är lediga, de måste ju också få känna av ledigheten lite fast i de mån som de klarar av utan att tappa humöret helt kommande dag.
 
Min amningsbh strejkad härom dagen så efter att ha kollat runt lite och rådfrågat andra mammor som ammar (via facebook) så har jag nu beställt 8 st (!!!) men jag ska bara behålla 1-3 st beroende på vad jag tycker om dem, var tvungen att beställa i olika storlekar så man kan känna efter och jämföra vilken som är bäst direkt.
 
Nu in i köket och spana efter lite fika innan det är dags att sova... puss och god natt <3
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus