Skolavslutning, avsvimning och fläskläpp...

Igår var en händelserik dag...
För att underlätta eftermiddagen så lagade jag lasagnen som vi skulle ha till middag direkt efter att vi avslutat frukosten, Göran såg till att barnen bortade tänderna och fick på sig kläder.
 
När barnen var på skola och dagis så planerade vi med föräldrardagar och jag önskar verkligen att försäkringskassan skulle fixa på hemsidan så att man kan se föräldrardagarna som är i planeringen för samtliga barn samtidigt, typ att man ser vilka dagar som är valda och när man håller med pilen över så kommer barnets namn upp... ja eller något liknande...
 
När vi ätit lunch fick jag ett samtal på skolan om att Jonna innan lunch hade svimmat under en stående avslappningsövning, hon föll som en fura och slog ansiktet rakt i golvet... vilket resulterade i en blå näsa, en svullen käke och ett ömt huvud på en trött Jonna, jag åkte och hämtade henne istället för att hon skulle ta bussen hem.
Anledningen till att hon svimmat kan vara flera, mycket spänningar som släppte, hungrig då det var strax innan lunch och trötthet...
 
Vid 13.00 åkte jag till dagis för att fika med barnen, de bjöd på fika då det var avslutning inför sommarlovet och sen åkte vi hem.
 
Efter middag och stök så var det dags att åka till kyrkan, barnen skulle vara där lite tidigare men istället för att först skjutsa dem för att komma hem i 20 min innan jag skulle dit igen så tog jag med mig Louie dit direkt.
 
Det var som vanligt en fin avslutning med fin sång och musik, till och med lärarna stämde upp i skönsång i ett eget litet nummer, om jag minns rätt så sjöng det "nu grönskar det".
 
Alla hade hjälpts åt att baka till kakbuffen som serverades i församlingshemmet när allt var klart i kyrkan, massor av fika fanns det och jag tror att alla var nöjda när de gick därifrån.
 
Vädret var inte alls mycket att hurra för, några enstaka +grader men barnen ville ändå ut och leka, jag tänkte först att de inte skulle ut men så sa jag att de kunde gå ut en liten stund men hålla sig lugna... när jag sen är på väg att göra klar Louie för att åka hem kommer Melvin instörtandes med blodet som sprutar ur munnen! Då har de lekt tagen på rampen utanför (den som vi alltid tjatar om att de inte ska springa och leka på) och så har han pamlat och både skrbbar och bitit sig i läppen, tack och lov var det mest på insidan och inget djupt på utsidan som behövdes sys.
 
Vi var hemma igen strax innan 21.00 och barnen var nog ganska trötta för det tog inte lång stund förrän de sov gott.
 
<3<3<3<3<3
 
Idag var det skolavslutning för Casper i Bergs kyrka, Göran och Casper åkte med Susanne och Tony dit. Egentligen är det mest 9:orna som uppmärksammas, de övriga klasserna är väl mest där för att ta emot sina betyg, så nästa år när Casper går ur 9:an så ska vi åka dit allihopa!
 
Så nu är det ÄNTLIGEN SOMMARLOV!!! och vi började med en riktigt slapp dag då det varit riktigt kallt ute och det hade visst snöat lite här och var i landet och här i Rätan/Böle men det missade jag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus