En dag hos finaste syster och moster Tina <3

Idag kände vi oss rastlösa, Göran behövde åka till Svenstavik och jag kände inte för att bara sitta hemma med de 5 yngsta, dagisbarnen är fortfarande för hostiga och snoriga för att gå dit så de får vara hemma den här veckan också.
 
I alla fall så vet jag att Astrid var tussig i slutet av förra veckan så jag skrev och frågade ifall hon ev var hemma med sjuka barn och det var hon. Jag frågade ifall vi fick komma på besök då vi också var hostiga och snoriga och det fick vi gärna.
 
Vi hade bara tänkt vara där tills någon timma efter lunch men vi åkte hem vid 19.00, skolbarnen klarade sig bra hemma själva och mat att äta fanns så de grejade det själva (tillsammans).
 
Vi hade en mysig dag, full fart med lek och bus och ett och annat bråk men med 7 barn (6 om man inte räknar Louie som mest sov) så får man räkna med att det kan bli lite av varje.
Lilly var trött efter lunchen så jag lånade Astrids vagn, klädde på henne och ställde ut henne på bron där hon sov i drygt 3 timmar!!! Ville inte väcka henne heller för mest troligt så behövde hon sova, hade inga större problem att somna ni ikväll heller.
 
Efter lunchen var Tina tvungen att åka iväg en sväng, Märta och Astris ville inte stanna hemma utan följde med, Towe, Ninni och Theo fortsatte att leka och jag smög ner i kälaren och eldade då Tina inte hade hunnit göra det innan. Hon skulle göra det när hon kom tillbaka men jag tänkte att om jag förstod mig på pannan så kunde ju jag lika gärna fixa det och det gick hur bra som helst.
 
När Tina kom tillbaka så hade hon med sig litet kakor som hon köpt så vi kunde fika, barnen pausade leken och fikade lite innan de tackade för sig och sen återgick till leken.
 
Klockan tickade på och det blev dags att tänka på middagen och Tina frågade så snällt om vi ville äta där, vi hade ju inga andra planer och allt funkade fint hemma så varför inte. 
Det blev tjockpannkaka, först gjorde vi bara en långpanna, tänkte att det räcker... men sen funderade vi lite till och tänkte att det blir nog kanske för lite...!? Så jag gjorde en smet till som jag fördelade i två ugnsformar... med facit i hand så hade det inte behövts men nu har de både lunch om middag i morgon om de vill ;P...
 
Under tiden som middagen blev klar så hjälptes vi åt att städa i barnens rum, Astrid hade fått tag på alla Barbiegrejer och stökat ut dem någon dag innan så det var mycket smått att plocka men när vi ändå skulle städa ihop så kändes det bättre att göra det riktigt när vi ändå var i farten, även om vi inte hade behövt. Skönt att kunna hjälpa så att Tina inte behöbde tänka på att göra det sen heller.
 
När vi ätit så lekte barnen lite i köket och hallen, rummet och leksakerna fick vara då vi snart skulle åka hem, hjälpte Tina att stöka undan i köket innan så när vi åkte var det bara för henne att fixa barnen inför kvällen och sen lägga dem och de hade somnat snabbt.
 
Jag satt bak med barnen på vägen hem och alla utom Ninni ( och Louie men det gör ju inget) som somnade en kortis, höll sig vakna hela vägen vilket underlättar när man kommer hem och ska ur bilen och in för att ta på pyjamas osv.
 
Barnen i större sovrummet (Ninni och upp till Meja) hade lite svårt att varva ner och somna, de ville gärna prata och berätta massor, prata om morgondagen då de ska på skiduyflykt med skolan mm, men så fort de slappnade av så somnade de.
 
I morgon står det städning på schemat, ev tar jag det på torsdag men skönast att få det gjort direkt, veckorna går ju så fasligt fort!
 
Nu ska jag nog snart krypa ner under täcket och försöka sova lite, samla energi måste man ju någon gång ;).
 
ps. Helgen har för övrigt varit lugn, inte gjort något speciellt, varit ute lite i lördags och så en inne-mysa-dag på söndagen. ds.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus