Gittan och barnen hemma igen, jag 32 år och en massa annat!

Nu är det ju som så att det blev ett långre uppehåll på skrivande (IGEN) än vad jag hade tänkt så vi får väl se vad jag minns...
 
Lördag; Göran jobbade 07-14 och sen 16-21, däremellan hämtade han Jonna, Melvin och Gittan i Ytterhogdal när de kom med bussen från Ljusdal.
Jag hade som jag skrev för en dryg vecka sen fullt upp denna dag, tvättade tills tvättkorgarna var tomma (!!!), det händer inte alls ofta och däremellan så avlöste det ena det andra, Theo var överallt och Ninni hon kör på med sitt trots/testande, Lilly är också överallt och sen ska ju Louie ha ny blöja och tutte lite då och då...
Det blev kväll, barnen och jag kikade på Melodifestivalen, Gittan lade sig tidigt då hon varit uppe sen tidigt, tidigt på morgonen för att inte försova sig och missa tåget.
 
Söndag; Göran jobbade denna dag också men bara 07.30-16.30, jag minns att jag var trött och mitt tålamod var inte alls det bästa och barnen de hängde efter Gittan hela tiden och frågade/pratade/pillade och ja de var mitt uppi HELA tiden och med barnen så menar jag fråmst Ninni, Towe och Hilma, även Theo stundvis.
Jag förstår ju att de är glada när hon kommer och hälsar på men de måste ju även få förstå att de kanske behöver backa ibland och så kanske hon inte säger till dem då hon tycker de träffas så sällan och då tycker ju speciellt Ninni att Gittan är den bästa som finns och mamma är bara elak och dum så henne tänker jag inte alls lyssna på, jag har ju Gittan! 
 
 Biff med potatis, brunsås, ärtor, stekt lök och lingonsylt åt vi till middag denna dag.
(Ber om ursäkt för julgardinerna som åkte ner två dagar senare ;P)
 
I alla fall så blev det så småningom kväll och barnen nattades och sen kunde jag och Gittan parkera oss i köket i några timmar för att prata och fika utan ett evigt tjatter i öronen ;P...
 
Dessa två tokar kom ner och häll oss sällskap och spexade lite när de åt kvällsfika.
Dette och Nåna har hängt ihop sen de var pyttesmå <3
 
Måndag; Skola igen för barnen och Gittan åkte med 11.40 bussen till stan, Hilma, Towe och Ninni badade minns jag och Lilly hon vägrade ta av sig kläderna efter att ha sovit i vagnen men mer minns jag nog inte från den dagen...
 
 
Tisdag; Det var den 15 mars och min tur att fylla år, hela 32 år fyllde jag och det firades bland annat med att vi åkte till stan när vi lämnat barnen på dagis, köpte presenter till Ninni som fyllde på söndagen och sen handlade vi lite god mat till middag. Vi köpte pepparbiff till oss större och så vanligt lövbiff till barnen och till det skulle vi ha potatis och grönsaker som rostades i ugnen och sen en god grönsallad. Vi hade även tänkt att köpa en tårta men det fanns ingen som passade så det bakade (färdig botten, enkelt och smidigt) Göran med några av barnen när vi kommit hem.
 
 
Susanne var förbi med blommor och fikabröd.
 
 
Onsdag; Var nog bara en mer eller mindre lugn dag hemma...
 
Torsdag; Vi åkte till stan igen, vajern till växellådan på opeln (stora bilen) hade kommit, vi passade även på att gå in på xxl, skulle köpa nya stövlar till barnen men det var så gott som slut i butiken så det får vi beställa istället. Hittade stövlar till Casper och Göran i alla fall och som ett pluss så var det 20% rabatt på allt denna dag.
 
 
 
På eftermiddagen gick Göran ut och bytte vajern, jag fick komma ut och hjälpa honom lite när han skulle sätta dit den nya, svårt att vara på flera ställen på samma gång. Skitig och fin blev jag om händerna ;P
 
 
 
Fredag; Louie hade inte bajsat på 3 dagar och var lite gnällig, eller svårt att somna och komma till ro, vaknade efter bara en stund och var lite missnöjd så tillslut knöt jag upp honom i sjalen och då sov han lugnt och lääänge.
 
 
Hade tänkt hinna baka denna dag men så blev det inte, hade säkert hunnit klämma in det någon stans men det känns så onödigt när jag kanske hinner nästa dag. Tror visst att jag denna dag hade skrivit ett "att göra" lapp och den betade vi av under dagen, allt utom två punkter hanns med och det ena var städa och det andra baka.
 
 
Skulle precis ta kort på Theo när jag får denna fina bildserie, han upptäcker att sin ena tånagel var lång och försökte lösa det på efter vis, stoppade honom och tog med honom tillbadrummet och saxen istället ;P
 
Tränar nacken lite
 
Systrar som också vill vara med på bild innan läggdags
 
Det finns inge ord <3
 
Efter middagen åkte Casper och Göran med insamlingen som var ÖVERFULL! De tog även en sväng till affären och köpte lite godis tills senare då vi skulle ha spelkväll med Jonna och Casper. Tony skulle också vara med men han hann somna innan var klara för att sätta oss, vi började vid 22.00 och slutade vid 01.00 tiden. Vi spelade Monopol och trivial, båda spelen köpte vi i tisdags då vi handlade presenter till Ninni.
 
Lilly satt nog stilla för att kunna få 3 toffsar i håret tidigade på förmiddagen 
 
Lördag; Just denna morgon började med ett Louie som ätit mycket under natten och fortfarande inte bajsat, kräktes ner hela vår säng! Eller hela kanske är att överdriva men han tömde magen och det blev så pass blött at vi fick tvätta både sängkläder, täcke, skyddsmadrass och madrasskydd. Louie behövde och fick äntligen sitt första bad, jag tog tillfället i akt och badade med honom och fick ganska snabbt sällskap av både Theo och Lilly. 
 
 
 
Jonna kom ner och hjälpte mig eftersom Göran var tvungen att gå ut och börja skotta bort all den tunga snön som kommit under natten. Sen fick vi besök av fam Nilsson, men det kom inte förrän på eftermiddagen då de stannade till på kalas i Brånan innan (Tina hade försenat kalas nr 3 för Astrid) så jag hann med att baka både chokladsnitt, mini-cupcukes och fudgebrownie/tryffelkaka innan de kom. Vi åt natchosgratänk till middag och sen kikade vi på Let´s dance med barnen innan vi avslutade med spelkväll, men sen var vi trötta! Jag och Göran tog fram och bäddade rent vår säng och sen kunde v krypa ner och sova, fast Louie vaknade ganska direkt så jag satt uppe med honom en stund och tuttade + att han faktiskt också äntligen bajsade efter4 dagars uppehåll så jag bytte även blöja på honom innan jag lade tillbaka honom i sängen och sen kröp ner igen bakom älsklingen och snusade honom i nacken.
 
Söndag; Kalas stod på schemat för det var ju Ninnis födelsedag!!! Och det var det ingen som missade för hon var ju som sagt rätt snabb med att tala om det för alla! Egentligen har jag inte så mycket att skriva om denna dag eftersom den finns i ett helt eget inlägg precis innan detta.
 
Det var allt... för denna gång...

Kommentarer
Postat av: Vickan

Julen vara än till påska, eller hur är det nu ;)

Svar: Haha jo det är sant 😊
Kim Meyer

2016-03-25 @ 16:42:53
URL: http://danneovickan.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus