Påsken 2016!

Skärtorsdag; Towe, Ninni och Theo fick bli sminkade till påskkärringar innan de åkte på dagis och sen åkte Göran till Svenstavik och hämtade upp Robert, Liam och Leia för en tur till staden, jag, Lilly och Louie gick på kyrkis.
 
Påskkärringen Lilly <3
 dagisbarnen hade så bråtom så de hann jag inte fota...
 
Vi kom hem ca 15 minuter innan barnen kom hem från skolan vid 13.30 och sen efter ett tag kom de på att de skulle gå ut och påska så då plockade jag fram sjalar och lite annan utstyrsel och sminkade och klädde dem. Det var Melvin, Hilma, Towe och Ninni som ville gå så de fick hålla sig på de här tre kvarteren och inte gå ut på stora vägen genom byn. I vanliga fall brukar jag gå med alla barnen och då tar det flera timmar innan vi hunnit till alla hus på den här sidan av byn, de äldre blir alltid så glada när barnen kommer.
Dock har jag lite dåligt samvete över att vi inte har gjort till tradition att sitta och pyssla små påskkort först som vi sen ska dela ut till alla hus, det måste vi försöka göra tills nästa år!
 
Mina andra små kärringar <3
 
Långfredag; Tina, Märta och Astrid kom och hälsade på, det blev ju inte att de kunde komma på Ninnis kalas då Märta kräktes på natten, dumt att riskera att smitta ner oss tyckte de och jag höll med. I alla fall så kom de i lunchtid och hade tagit en ganska lugn morgon så jag hade inte hunnit göra tårtan än men den hjälptes vi åt med så var den klar i ett naffs.
Tina hade med sig choklad chip cookies som mamma hade bakat, mamma själv orkade inte följa med denna gång.
Ninni och jag fick presenter också eftersom vi fyllt år, Ninni fick klänningar och pärplattor och pärlor, det var de här "nya" maxipärlorna som är större och lättare att lägga för mindre barn.
Vi fikade tårta, cupcakes och kakor, pratade lite, barnen lekte och någon gång innan middagen åkte dem hem igen. Minns att vår middag blev sen och vi inte åt det som var tänkt denna dag men så kan det ju bli ibland.
 
Gul grädde och Meja dekorerade :)
 
Påskafton; Vi klev upp, jag kokade ägg till frukosten som i övrigt innehöll smörgåsar och oboy som vi oftast äter på helgen.
Vi hade inte köpt några påskägg eller godis till barnen men hade två jättestora påskägg kvar sen något år tidigare så vi lade lappar i de två äggen och gömde dem så att de sedan fick leta, på lapparna stod nya skor till alla på den ena och så en godisburk var på Dollar Store på den andra och barnen var väldigt nöjda.
Vi åkte iväg redan senare samma dag för att löpa godis, Jonna och Melvin valde att vara hemma och vi pratade med farmor som var på jobbet (här i byn) så de kunde ringa henne om det var något.
Till middag åt vi potatisgratäng och fläskytterfile med grönsallad till, jätte gott var det!
 
Påskdagen och annandag påsk (söndag och måndag); Det blev två lugna dagar här hemma förutom att Melvin åkte och hälsade på en klasskopis, hans mamma ringde på söndagen och frågade ifall Melvin ville komma och leka och det ville han jätte gärna! Denna klasskompis har en cp-skada och är lite begränsad när han är borta  både på skolan och hemma har man massor med hjälpmedel som underlättar vardag och lek. Han blev så glad när vi kom och de lekte på i flera timmar innan det var dags för oss att åka hem igen.
Det blev bestämt att Melvin absolut ska komma dit och leka fler gånger.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus