Tandläkarbesök och efterkontroll hos barnmorskan...

Igår var vi bjudna på middag hos Susanne igen, jag blir så glad varje gång hon talar om för oss att vi ska äta där för då slipper jag att ens tänka tanken på middag här hemma och eftermiddagen känns så luftig utan stress <3.
Vi fick färska vegetariska tortellini med ädelostsås och till det en enkel sallad med isbergssallad och majs, supergott var det!
 
Idag hade jag ställt klockan på 05.30... men jag låg och snozade till 05.50 sen klev jag upp och klädde på mig för att skynda mig att äta frukost i lugn och ro... ser ni hur fel det låter "skynda mig att äta frukost i lugn och ro" men så är min verklighet och jag hann ändå njuta av lugnet så länge det varade.
Varför vi skulle kliva upp tideigt?... jo vi skulle befinna oss hos tandläkaren redan klockan 08.00 så klockan 07.14 satt jag, Meja, Melvin, Hilma, Towe och Louie i bilen och var redo att köra iväg och vi hann fram alldeles lagom i tid.
 
Barnen var jätte duktiga, alla 4 längtade tills det skulle bli deras tur, de frågade lagom många frågor och både tandläkaren och sköterskan hade roligt åt framför allt Melvins frågor.
De tycte det var jätte spännande och intressant, sköterskan sa; "och folk brukar säga att det är tråkigt och otäckt att gå till tandläkaren" sen log hon ett brett leende.
Det föll på min lott att vara sist att sätta mig i stolen och även om de varit super duktiga så kände jag att det kanske hade varit bättre om jag hade satt mig i stolen först och inte sist när deras tålamod började tryta efter nästan 2 timmar.
 
Vad blev sagt då? Jo alla hade fina tänder, Meja ska få komma och visa upp sina tänder för tandspecialisten den 21/4 precis som Jonna, Melvin hade så fina tänder att han slapp ta bilder vilket han tyckte var tråkigt såklart... Hilma hade det lite trångt även om hon just nu är ganska tandlös men det är trångt för de tänder som ska ner så hon kommer att bli kallad i höst igen. Towe hade också fina men små tänder, där togs inga bilder.
Alla fick sina tänder polerade och sen efter de sköljt sina munnar så fick de banankräm på, som de inte alls gillade, det var bara Towe som tyckte om den och då hade hon egentligen inte behövt få den utan fick om hon ville eftersom de andra fick.
Det vi skulle tänka på när det gällde Meja och Melvin var att borsta lite noggrannare och på ett annat vis på framtänderna i nederkäken och på Towe var det motsvarande fast i överkäken men bara som ett litet tips.
På mig togs bilder, allt såg fint ut, fick tänderna polerade, de tog bort tandsten med en vibrerande grej och sist körde de med tandtråd. Jag är fortfarande ganska känslig i tandköttet efter graviditeten så jag blöder lätt och Melvin trodde de gjorde illa mig när det var blod överallt i munnen. De lage även i lite lagning i "sprickan" som fanns där min ena framtand blivit lagad för länge sen då den gick av, den var lite vass och lättaste sättet att åtgärda var just så, funkade inte att slipa bara.
 
Tandläkarbesöket tog ca 2 timmar och 10.00 hade jag tid hos barnmorskan för efterkontroll och jag fick klart godkänt, hade ett starkt knip.
 
Sen åkte vi till Tingshuset och hälsade på min mamma på jobbet, hon hade det lugnt. Barnen stannade där lite under tiden som jag sprang några ärenden i centrum. Ica och postade paket, Tyg och garn för att reklamera ett garnnystan, apoteket för att köpa d-vitamin och annat och sen tillbaka på ica för att köpa bananer och risifrutti till barnen som hade hunnit bli ganska hungriga.
Mamma svängde ihop en bea som vi fick med oss lite provsmak hem, vi testade den sen till middagen då vi åt något så enkelt som grillkorv med pommes och kokta grönsaker till.
 
Innan vi till sist åkte hem så stannade vi till på dollarstore för att handla påskens sista godis inför helgen, passade även på att handla present som Hilma och Melvin ska ha med sig på kalas på lördag.
Klockan var ca 14.00 när vi kom hem så vi hade förbrukat ganska många timmar av dagen redan...
 
Ulrik kom efter middagen och ville ha lite hjälp av Göran att koppla in ljud i bilen, Theo följde med ut en stund men blev kall och fick gå in.
Jag nattade Theo och Lilly och de somnade runt 20.00, de andra har precis lagt sig och de hade önskemål om att se film och äta sitt godis i sängarna redan ikväll, det har typ hänt en gång tidigare och de fick sin önskan uppfylld.
 
Susanne, Patrik och Tony åkte till Norge nu i eftermiddags och vi skickade med en present till Stalla som fyllde 1 år idag! Stort grattis till lilla Stella <3
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus