Ändrad busstur som ställer till det!!!

Igår hade Casper tid hos tandläkaren kl 08.00 på morgonen, jag tänkte att då hinne han ju om han åker den tidigare bussen som går strax efter 07.00...
Jag fick för mig att kika en extra gång på tidtabellen samma morgon och då visar det sig att de har bytt tid för just den turen så nu går den 07-40 istället vilket innebär att han inte skulle hinna i tid... så Göran fick skjutsa honom.
 
Idag kom jag på att det kör ihop sig ganska ordentligt nästa år när Casper börjar gymnasiet, vi har tänkt att han ska pendla första året och nu kommer det ju inte gå pga att de ändrat tiden för morgonturen... skulle han åka bussen 07.40 så skulle han komma försent minst 45 minuter varenda dag!!! och det går ju inte...
Vi blir alltså tungna att fixa boende i stan åt honom och om han skulle vilja åka hem mitt i veckan för att han längtar hem så går det inte!
 
Sen kom jag även att tänka på att det skiter sig när jag ska börja jobba igen.. jag kommer ju också att komma för sent!
 
Jag ringde Länstrafiken och fick prata med en jättegullig kvinna som kikade på tidtabellerna och sa att det blivit ändrat i år och turerna är spikade till och med hela 2017...
Anledningen är att flyktingarna som anlänt det senaste året och detta gäller mestadels de som bor i Åsarna (1,5 mil från Svenstavik) inte får plats på befintliga 3 (!!!) bussarna så då får buss nr 46 som går från Sveg ändra sina tider så att denna kan hjälpa till att ta upp dessa elever.
Jag frågade varför de inte kunde åka 30 min tidigare då för att kunna åka den ordinarie turen men "det var för tidigt"! (Jag tänker inte skriva vad min första reation och tankar var på det svaret)
 
Jag själv är ganska van vis att man får anpassa sig lite, bättre att komma för tifigt än för sent i alla fall!!!
 
Jag måste säga att jag blev ganska så trumpen av olika anledningar.
Men hon jag pratade med sa att jag kan gå in på deras sida och lämna önskemål och synpunkter så kanske de dkulle kunna ändra tillbaka turen till den förra tiden ifall det är så att det kanske skulle bli färre av de asylsökande/flyktingarna som måste åka med bussen på morgonen för att hinna till skolan, både vuxna och barn.
 
Gnälligt inlägg kanske men, ja jag behövde dela med mig.
 
God natt allihopa!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vet att det är det kollas nu och dom ser över alternativ men tåg/buss på kommunen, ring kommunen och framför dina åsikter :) Ju fler som gör desto bättre :)

2016-11-19 @ 05:12:54
Postat av: gunilla

Förstår att du blev upprörd,jag hade blivit vansinnig!!

2016-11-19 @ 12:14:13
Postat av: Anonym

Får man fråga varför han skulle pendlat första året, var det tänkt att han ex skulle skaffa jobb i tvåan och hjälpa till? :) Förstår det självklart, då det är en tidig ålder att flytta, och det är en kostnad - men hans dagar skulle väl bli väldigt långa? :) Bara nyfiken, menar absolut inget speciellt med denna kommentar!
Ha det gött!

Svar: Mest är det väl för att det inte är så lätt att hitta bostad och när man hittat så ska man ha råd att betala den och sist så är han ganska så hemmakär!
Men det visar sig hur det blir, helst skulle vi vilja flytta så vi hamnar mycket närmare stan, jag har ju mitt jobb där också.
Tar inte illa upp, alla måste ju få fråga 😊
Kim Meyer

2016-11-22 @ 17:11:33
Postat av: Anonym

Åh men det låter ändå supermysigt att han fortfarande är hemmakär, trots tonåren haha! :) Tack för svaret, ni verkar vara väldigt kärleksfulla mot varandra i familjen!

Svar: Ja utan kärlek så dör man! Vi pussas och kramas med varandra här hemma varje dag, blir såklart en hel del tillsägelser och skarpare toner också men förklarar alltid att man bara vill deras bästa. Viktigt också att säga förlåt osv. Men att krama och säga de tre orden, jag älskar dig, kan få vem som helst att bli på bättre humör ❤️
Kim Meyer

2016-11-23 @ 20:50:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus