Veckorna springer i väg!!!

Veckan har som rubriken beskriver gått väldigt fort! ska se hur mycket jag minns i korta drag ;P
 
Måndag:
Om jag inte minns helt fel så var melvin hemma från skolan eftersom han fortfarand evar lite förkyld och vi inte visste om det vänt helt eller ej, han kände sig lite hängig.
Minns inte så mycket av dagen så här på rak arm och jag tänkte inte sitta och hänga i flera timmar ;P men senare på kvällen så säger en bild att jag blev helt klar med sockarna, fäste trådarna och tog en bild på dem.
Började även fundera på vad jag skulle göra med resterande garn, och kom på att ett par handledsvärmare vore ju perfekt.
 
 
Tisdag:
Den gick ganska mycket åt att fylla i en massa papper, Göran satt ganska länge och kikade efter jobb... barnen var hemma fråndagis då Theo snorade ganska mycket och de andra kunde också tänka sig att vara hemma. Nu har de inte varit på dagis på flera veckor, sista gången var torsdag vecka 43, men det har gått jätte bra och Theo har nu slutat med blöja på dagen och det går kanonbra!
Några kissolyckor har det så klart blivit, i samband med att han varit koncentrarad och fucoserad på annat, men bajset är ju oxtra viktigt att sköta på toaletten då han får några (3-4) små chokladknappar varje gång. Muta eller beöning, det funkar toppenbra för oss och choklad är ett godis som är ganska snällt mot tänderna.
 
Fick snap av casper under dagen, både på vad han gör på bilden och på syslöjden <3 han är riktigt duktig!
 
Onsdag:
Jag började med handledsvärmarne på tisdagen och på onsdagen var de klara, blev söta och fina de också och garnet räckte!
 
 
Göran behövde åka till Svenstavik med papper och då passade vi andra att följa med, Jonna hade nyckeln med sig och de klarar sig ju bra själva någon timma + att Casper kom hem samtidigt som de andra denna dag.
Jag slöppte av Göran och Theo hos Robert efter att alla papper var inlämnade och sen åkte vi till Mikaela för att hälsa på. Matte hämtade Mellie på dagis och det hade tagit extra lång tid pga halkan, underkylt regn under natten.
Tina som också kom dit efter att ha hämtat Astris och Märta på dagis hann före ;P. Stackars lilla Mallie som blev helt chockade när hon kom hem och det var invaderat att massa barn! <3
Tina skulle som jag dit och kika på lite grejer som Mikaela skulle sälja och då kan man ju lika gäran passa på att hälsa på en stund också när det ändå blir av, Tina hade fått veta att vi också skulle dit så hon köpte med sig lite chokladbollar och fika så att barnen (och vi vuxna ;P) kunde fika lite.
Jätte trevligt och mysigt hade vi det innan det var dags att packa ut barnen i bilen och åka hem.
 
Torsdag:
Kyrkis... det missade vi idag igen, känns inte skoj att gå dit om vi inte är helt friska och även om Göran hade kunnat vara hemma med några så kändes det bättre att vara hemma.
På förmiddagen passade jag på att göra klar lasagnen som vi skulle äta till middag och så tog jag 1/3 av köttfärsen och gjorde köttbullar av som vi sen åt till lunch tillsammans med potatis, brunsås och lingonsylt.
 
 
Fredag:
Göran tog med sig Theo och Hilma (som är ledig på fredagar) till Robert för att skruva dator, han har massa delar som blivit över som han ska sätta ihop till en hel dator, mixtra och fixa lite.
Lilly har ju fyllt år och denna dag var det dags att flja med farmor till stan för en heldag med mys och shopping, vilket innebar att det bara blev jag, Towe, Ninni och Louie kvar hemma.
Göran viskade i mitt öra när han pussade mig hej då att vi kanske kunde passa på att baka bullar eller något liknande nu när det bara blev vi kvar här hemma, vilket var en superbra ide!!! <3
Så så fort de klivit utanför dörren så plockade vi ihop lite leksaker innan vi intog köket där vi bakade både bullar och choklad chip cookies.
Vi gjorde först degen och under tiden den fick jäsa lite så fick Louie lunch och sen lagom tills vi skulle baka ut (jäser bara kort först och sen länge) var det dags för honom att sova.
Tjejerna fick baka, kavla och bre på fyllning, rulla, skära och lägga i formar själva, hjälp fick de när de bad om det.
 
 
 
När skolbarnen kom hem så hade de med sig ljusstakar, såg bara Mejas först och trodde att Hilma och Melvin hade sina kvar på skolan men det visade sig senare att de också hade med sig sina hem.
 
Barnen fick kaka och bulle när de kom hem och sen byggde de pärlhalsband och armband. Casper åkte Epan till skolan och han tog med sig Theo på vägen hem så Göran kunde vara kvar och hjälpa Robert med bilen, de behövde byta bromsar och däck som kom med posten just denna dag, skönt att ha riktiga vinterdäck nu när vinterna är här.
Hilma är ju inte direkt ivägen så hon fick stanna kvar.
Men Casper fick soppatorsk precis efter kojbyn så jag fick åka och tanka dunken och hjälpa honom, Jonna och Meja såg efter de mindre under tiden <3.
Det räckte inte bara med bensin utan det behövdes även lite batteirhjälp och man kännder sig riktigt stolt när Casper som är 15 år kan hantera vår stora bil så pass bra som han gör. Medan jag stod och häl koll på Theo som absolut inte ville sitta i bilen så vände han och backade bussen på plats nära, nära epan för att kablarna skulle räcke mellan batterierna.
Detta var alltså inte på stora vägen utan avsides på en liten väg där det knappt är någon trafik och neja jag vet att han inte får köra bil än men detta var absolut den bästa lösningen vid detta tillfälle och han körde inte iväg utan vände och backade på platsen där vi stod!
(Antar att jag egentligen inte ska skriva detta i bloggen ens men jag är så less på att inte kunna skriva som det verkligen är! Casper har kört bil sen han var ca 8 år och då bara typ runt huset, eller backat en bit på gården osv och innan det har han kört fyrhjuling och cross och innan det så körde han och backade med sin lilla tramptraktor hela somrarna och backade med sitt lilla släp som ingenting <3)
 
Vi åt middag och sen hjälpte Jonna mig lite med barnen så att allt gick att pussla ihop och alla somnade faktiskt ganska snabbt.
 
Göran och Hilma kom hem någon gång mellan 22.00-23.00 denna kväll, Jonna och 
 
Lördag: 
Gårdagen (lördag) gick ganska fort, barnen sov ganska länge och det blev relativt sen frukost och sen kom pappa och en kompis hit med släpvagn för att lasta och hämta en del av grejerna som han haft här ett bra tag.
De kom in och drack kaffe och hälsade på barnen först och Lilly som inte ens minns honom hände på resten och ropade "Moffa" för fullt och var inte det minsta blyg. Louie som ganska ofta är känslig för karlar bara flinade!
Innan de kom så hade Casper och Göran varit ute och sandat för nu hade det regnat igen och det var rena rama isgatan här ute.
Pappa och PG som han kallas var här i några timmar och lastade på vagnen innan det var dags för dem att vända åter till Sveg och lasta av.
Skönt att få träffa honom igen, har blivit väldigt länge mellan gångerna men jag hoppas att det kan bli ändring på det framöver <3.
Innan han åkte så kom han in och sa hej då och berättade att tanken var att han skulle komma i morgon (idag söndag) också och då kanske Jacob skulle följa.

Kommentarer
Postat av: Marie

Jättefina sockar (och handledsvärmare!

Svar: Tack så mycket 😊
Kim Meyer

2016-11-29 @ 11:37:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus