En bra fredag!

Barnen vaknade tidigare än klockan, ganska varnligt nuför tiden, i alla fall när det gäller Theo, just denna morgon så klättrade han upp på bänken och sträckte sig efter en klubba i det högsta skåpet ovanför micron... den klubban fick han med protester lägga tillbaka. Två gånger till under dagen gjorde han samma sak de få minutrar som jag inte hade honom inom mitt synfält...
 
Göran fick sovmorgon, väcte honom vid 10.00 tiden men han dröjde nog till 10.30 innan han klev ur sängen och då var det dags att laga lunch, makaroner med bacon och ärtmix (ärtor, majs och paprika).
 
Efter lunchen så var det ju dags för Lilly och Louie att sova, Louie hade sovit en sväng efter morgongröten vid 09.00, han sov hela natten och åt en stor portion tutte vid 07.00 så det var inte så bråttom med gröten.
I alla fall så klädde jag på Lilly och Louie, satte dem i vagnen, tog med mig Göran, Theo och panten och sen gick vi till Tempo en sväng. De andra barnen var hemma, Meja var hemma från skolan för hon varit dålig i magen, om det beror på kålgryten eller något annat vet jag inte. De satt och pysslade, precis som de gjort från det att de ätit frukost i princip.
Lilly hade svårt att somna då Theo pratade HELA TIDEN!!! så jag fick gå en liten sväng extra med henne och under tiden gick Göran och Theo in och packade upp varorna vi handlat och lade frukten på vår stora fina fruktfat, verkligen en toppenpresent från fam Nilsson.
 
Lilly hade inte kissat i morgonblöjan så jag tog tillfället i akt och satte henne på pottan där hon kissade MASSOR!!! Sen var hon utan blöja ända tills efter lunch men kissade inget... efter att hon vaknat bajsade, tror hon fick en ny blöja då som hon bajsade i igen innan middagen men sen var hon utan igen ända tills det var dags att sova, men hon kissade inget trots försök på pottan, lite ovant antar jag så det kommer väl.
 
När Lilly somnat efter lunchpromenaden så satte jag mig bara i soffan en stund, Louie vaknade efter max 15 minuter och sen inom en timma vaknade Lilly också och var på ganska så däligt humör....
 
Barnen jom hem från skolan strax innan 15.00 och då åt de massor av frukt, gäller väl att passa på när det finns! Vi brukar ha frukt för det mesta men iböand glömmer de av det och idag fanns det både äpplen, bananer och en massa satsumas.
 
Innan middagen så bakades det chokladbollar av olika slag, hittade en sida där det fanns "negerbollar" ( ja jag ser inget fel i att säga det för jag menar inget illa, det har ju alltid hetat så och för mig är det bara en benämning som faktiskt som jag skrev inte är negativ) "mulattbollar" och "svennebollar". Det var alltså chokladbolar men kakao, oboj och vit choklad, och alla blev goda.
 
Till middag åt vi schnitzel och ris samt en "Göran-special-sås", typ brunsås men soltorkade tomater och lite chili och alla barn tyckte den var jättegod!
 
Efter allt middagsstök så streamade Göran lite musikvideos från telefonen till tv:n så barnen fick dansa av sig lite, det var fullt håll-i-gång i ca 1 timma och strax innan 20.00 var det läggdags för Lilly och Theo tätt följt av Louie, de andra skulle sitta uppe och kika på idol, förutom Jonna och Melvin som valde att sitta lite vid sina datorer istället, tror att Melvin hade sällskap och hjälp av Casper och Tony.
Caspers dator (eller hårddisken) pajade förra veckan så han är utan för tillfället och då soelar han gärna mindcraft med Melvin på hans dator istället.
 
Apropå det blöjfria så fick det inte så bra för Theo till en början, innan lunchan hade han pinkat ner 5 par kalsonger och varit lika många gånger på toaletten. Då fick han på sig en up&go och då plötsligt sprang han och skulle på pottan när han behövde bajsa!!! Dessvärre så han han inte få ner blöjan och sätta sig på pottan innan "en stor korv" låg på golvet och en satt på vaden, såklart blev han jätteledsen men han försökte ju i alla fall så vi berömde och tröstade honom.
Louie hann jag även uppmärksamma när det var dags så han gjorde också sitt på pottan. Igår missade vi så det kom i blöjan men det är ju ingen katastrof.
 
När idol var slut och alla barnen (utom Casper) hade lagt sig och sov gott så spelade jag och Casper lite tv-spel, minns inte vad det heter men det är crossar som ska köra efter en uppbyggd bana typ i lyften och nere på marken, liknan typ en bergochdalbana som går rakt fram fast upp och ner... Jag skrattade så kag knappt kunde andas!!! Det fanns så man kunde välja en enhörning att "köra" med och på den satt en katt... jag lyckades få denna häst att åka en halv bana på ändan med sparkande kabben i luften och det såg så otroligt, sjukt, roligt ut så tårarna bara sprutade! Spelet var ganska svårt och inte så meningsfullt men det fick oss i alla fall att skratta.
 
Vi spelade inte så länge då det inte var så givande förutom skrattet så Casper stängde av.
Senare satt jag och kikade lite på virknålar, har ett gäng men de faller sig inte helt rätt i handen, har en annan enskild knitpro i stl 3 som är min favorit och ett helt set med dessa skulle ju vara toppen!
Kollade lite klipp och reviews på youtube på knitpro waves, clover amore och även på clover lite som är av plast och kan lysa, perfekt när man inte vill ha lampan på men ändå se vad man virkar och även bra när man virkar med väldigt mörkt garn, då är det svårt att se vart maskorna är.
 
 
knitpro waves
 
clover amore
 
clover lite
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus