En fin helg i Norge...

Det mesta i dett inläg komer att hansla om helgen i Norge och det får nog mest bli via bilder och bara lite text... lite när det kommer till mig och text kan iofs med andras syn vara ganska mycket ;P...
 
Men först lite bilder på när systrarna är snälla och hjälper mig (frivilligt) att natta lilla Louie <3
 
Vem somnade först!? ;P
<3
 
Jo Lilly testade några av Mejas pennor en dag...
Den allvarliga minen är lite bevis på att hon faktiskt förstod att hon gjort något som hon inte får och skämdes säkert lite...
<3
 
Hilmas tur <3 hon höll sig vaken
 
Torsdagen, dagen innan vi åkte mot Norge så var vi in till stan och storhandlade, kunde ju vara bra om det fanns någon mat hemma när Tina skulle vara här och passa barnen!
Matlista och handlingslistan var klar sen innan så det var bara att åka direkt på morgonen. Vi lyckades på något vis dra ut på tiden så vi var inte hemma förrän närmare 16.00 om jag inte minns fel... Tina hade hunnit komma och Susanne (farmor) hade hämtat barnen på dagis.
 
Louie tyckte det var jobbigt att handla och somnade på stört när vi skulle åka hem och han sov hela vägen!
 
Så underbar, man vill äta upp den munnen, i alla fall pussa på den hur mycket som helst!
<3
 
När vi kom hem så hjälptes alla åt att packa upp, Göran och casper åkte med insamlingen och Tina hon började att fixa med middagen som fick bli rester, åt biffar dagen innan och det blev massor kvar!
 
När barnen sen äntligen var i säng så tvättade jag den sista maskinen med blöjor innan resan och sen började jag att pcka efter listan som jag gjort, ja eller faktiskt så hjälptes jag och Göran åt att packa, det går ju väldigt snabbt och smidigt när man redan skrivit ner vad som ska med.
Bilstolarna hade vi redan varit ute och monterat, passade på när barnen kikade på tv innan läggdags. De fick bra plats i baksätet på forden, vi lämnade alltså den stora bilen hemma.
 
När allt var klart så sjönk jag och Tina ner i soffan, hon och hennes flickor fick sova i vår säng som jag baddade rent där någon gång innan barnen skulle lägga sig, Siri fick låna Louies säng så honom nattade jag i Buffalon (vagnen).
Precis när vi skulle göra fika sent så vaknade först Lilly och sen Louie, Lilly skulle absolut upp och Louie hostade och hostade...
Lilly vaknade en stund innan Louie så när jag försökte sova ner henne så fixade Tina fika men det slutade med att hon fick sitta med, Göran sov gott på ena sidan av soffan under tiden, casper satt uppe vid Melvins dator.
I alla fall så försökte vi över en timma att få dem att sova, blev nog kanske nästan två och till slut sa jag till Göran att nu åker vi innan de väcker någon av de andra och Tina behöver också få lägga sig. Hon hade ju fått lägga sig när hon ville men hjälpte mig med Louie.
 
Bilen var redan packad så det var bara att ta på nya blöjor pch packa ut oss i bilen och klockan 04.06 så svängde vi ut på 45:an (46:an kanske den heter nu!?) och så var vi på väg.
Jag hade köpte en sån kudda som man har runt nackan för att ha på resan ner, Lilly och Louie somnade innan vi ens lämnade gården så jag var inte sen att göra det samma. Har lärt mig att det är bra om jag sover så tidigt som möjligt under resan så jag kan vara pigg om Göran blir trött mot slutet.
 
Pigga och utvilade strax innan 09.00 på fredag morgon
 
Fick muta Lilly med lite Ahlgrens bilar då hon helst ville att vi skulle stanna och kliva ur bilen...
 
Louie var nöjdare :)
 
Casper sov en stund då han varit vaken större delen av resan, eller i alla fall bra mycket mer än jag.
Jag vaknade i Sveg och sen när man svänger av vid en staty ca 20 min från Trysil och sen när vi nästan var framme.
 
 
Vi stannade på en Rema 1000 butik i Hönefoss och köpte lite blöjor till Tina samt något att dricka innan vi åkte vidare till Hallingsby där Benny, Hanne, Storm, Stella och Styrk bor.
Vi var framme hos dem strax innan 10.00, Benny jobbade till 13.00, Hanne var hemma med Styrk, Storm var på skolan och Stella på Barne(e?)hagen (dagis).
 
Lilly som också var lite hostig och slemmig fick tyvärr några hostattacker som slutade med att hon kräktes... en av gångerna när hon satt i selen på min rygg när vi hämtade hem stella från barnehagen... vi fick ta ett bad och låna tvättmaskinen när vi kom tillbaka hem till familjen Hougthon/Granli... 
 
Stella och Lilly samsas om Stellas Ipad, vi tänkte ta med Lillys men gjorde det inte... tyvärr på ett sätt men å andra sidan så lekte de mycket och den tid de satt med den fick de öva sig på att dela med sig och titta tillsammans.
 
Casper fick en kostym av Hannes mamma Trude som Hannes bror haft när han konfirmerade sig, passade perfekt! (Förlåt Casper, vet att ditt hår stod åt alla håll...) <3
 
Tydligen bekväm då den fick sitta på en stund, så stilig min fina stora son <3
 
Ingen liten pojke längre <3
 
Jag måste säga att Lilly och Stella lekte ganska bra ändå, Stella är ju inte van att behöva dela sin leksaker med någon men hon var jättesnäll, däremot var ju rivjärnet Lilly väldigt bestämd och det märktes att hon har syskon som hon då och då får strida med... men det gick bra större delen av tiden!
 
Stella har ju en flera jättefina klänningar som man inte direkt har på sig till vardags, Benny tog med dem in på Stellas rum och ut kom två små underbart fina prinsessor <3<3<3
Tyvärr fick jag ingen bra bild på dem, här är nog de bästa..
 
 
Stella hann få tag i Lillys klubba på väg in för att ta av kläningarna efter att de dansat så fint i vardagsrummet och Lilly dansade fortfarande <3
 
Vi hade det verkligen jättetrevligt och mysigt när vi var där om man bortser från att Lilly stördes mycket av sin hosta första natten så hon fick sova på soffan nere med oss innan vi skulle lägga oss, andra natten sov hon hur bra som helst!!!
Vi åt god mat, pratade och spelade spel, var till Kuben (köpcentrum) där jag hittade en handväska/plånbok, har letat ganska länge och när jag äntligen hittade en så var den rätt dyr men Göran propsade på att jag skulle köpa den, det var ju äkta skinn och kvalite.
 
Jättenöjd! Mobilen får också plats däri med alla kort och lite pengar.
 
Det hände tyvärr tråkiga saker också när vi var där nere, även om det var väntat så är det ju ändå jobbigt och ledsamt när någon dör... Hannes mormor har varit sjuk en tid men nu låg hon och väntade på att få kliva över till andra sidan men ingen visste ju riktigt när men på lördagen tog hon sitt sista andetag och somnade in <3. Omringad av sina närmasta anhöriga med en massa kärlek. 
Vila i frid du fina <3 träffade dig i somras och är jätteglad för det, du var en pigg, glad och fräck liten tant med massor av glädje och kärlek.
 
På söndag vid 12.00 tiden så tackade vi för oss, kramades, sade hej då och åkte hemåt. Så tråkigt och jobbigt att vi bort 50 mil från varandra, det är ju dessutom inte det enklaste att resa med barn och det blir så kort tid man hinner ses om man bara har helgen på sig. blir så många timmar i bilen och bara en hel dag tillsammans innan det är dags att åka hem igen.
Men snart ses vi igen <3
 
Göran hade kollat lite på vädret och det skulle vara snö på vägen hem, lite gruvsamt då vi hade sommardäck men det gick bra även om det faktiskt låg snö på vägen bitvis.
 
Här var det mest på sidan av vägen och drygt halvvägs hem.
 
Vi kom hem någon gång runt 19.30 om jag minns rätt, då höll Tina på att göra klar barnen för kvällen, borsta tänder och ta på pyjamas. Märta och Astrid hade följt med pappa Magnus hem lite tidigare efter de ätit middag. De skulle egentligen stanna en natt till men när vi ändå kom hem i bra tid så åkte de hem, Tina åkte inte hem direkt utan hon och Siri stannade tills barnen var i säng och det började lugna sig, blev ju lite stimmigt när vi var hemma igen.
 
Theo och Melvin hade sovit hos farmor under helgen så hade Tina alla flickor men natten mellan fredag och lördag sov Meja, Hilma och Towe hos momma, Magnus var hit och åt middag både fradag och lördag ch då åkte de med honom både dit och hem. Mysigt för dem att få vara hos momma och få rå om varandra lite <3 fint initiativ.
 
Tina hade varit snäl och tvättat några msskiner med kläder när vi var borta så blöjorna låg torra och redo i en tvättkorg som jag inte kunde låta bli att fixa med innan jag gick och lade mig den kvällen/natten.
 
Det har blivit några fler och några har bytts ut, 9 st är inte med på bild då de inte var som jag hade tänkt och lite små i storleken så de sålde jag snabbt igen. Tjänade till och med på affären och det är ju aldrig fel. Just dessa var som sagt ganska små och passade egentligen bara bra på Louie då har jag hellre en modell som passar dem alla tre.
Jag kom på idag att jag faktiskt har hittat min favorit, har än så länge bara 3 st av den men det ska sakta men säkert bli fler, förstår att den är väldigt populär och omtyckt av många och därmed såklart kostar lite mer än de blilligare varianterna.
Bumgenius <3
lila, blå och rosa längst upp på den högra mittenraden.
 
Nu har det ju gått ganska många dagar sen vi kom hem och der är redan snart helg igen. Veckan har varit lugn, jag har tvättat undan lite och älsklingen har bytt däck på bilen, ikväll betalade vi även räkningarna, skönt att ha det gjort även om det ger en del ångest då det var sista lönen för Göran... kanske att han får lite, lite i slutet av november...
Apropå det så står det nog inte på förrän det är dags för mig att börja jobba igen!!! I april är det 10 år sen jag jobbade sist (!!!) så det kanske börjar bli dags. Förut har jag ju hunnit bli gravid och varit mammaledig mellan barnen men det ser inte ut att bli lika denna gång, speciellt inte nu när de låst ännu fler av föräldradagarna... 90 dagar var som är låsta och inte kan överlåtas till den andra föräldern... i vårt fall blir det negativt då min inkomst är högre än hans och vi på så vis går back om jag skulle jobba och Göran skulle vara pappaledig....
 
Lilly som vägrar sova på dagen har accepterat att somna i vår säng om jag ligger där med henne och vi lyssnar på fina sånger/visor som jag har på min telefon...
 
<3
 
Idag torsdag var vi iväg på kyrkis och träffade andra mamor och barn, mysigt och trevligt, hade inte tänkt gå först men är glad att jag gjorde det! 
 
Lilly vaknade och behövde sövas om... först sitta i knä men efter mycket skrunade så var sängen bekvämare, hoppas hon sover resten av natten nu <3
 
I morgon är det fredag och Halloweenfest på skolan på kvällen, ska försöka äta tidig middag så det inte blir lika stressigt som vanligt med smink och påklädnad...
 
Nu hänga upp tvätt, dagens ranson av blöjor ;P
Sen borsta tänder och krypa ner i sängen... natti natt!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus