Nya blöjorna och gamla galonisar...

I natt tror jag alla barnen sovit halvdåligt... först kom Theo upp innan vi ens lagt oss men när han kikat klart på programmet vi såg (minns inte vilket) så skulle han minsan gå och lägga sig i sin egen säng! Var beredd och frågade honom till och med om han skulle sova i vår säng... men det dissade han.
Vi gick och lade oss strax därefter, mycket senare än rimligt (01.30) och efter bara en liten stund kom Lilly och hon krånglade massor och lade sig inte till rätta förrän vi tagit av pyjamasen...
Louie sov nästan hela natten i sin säng men framåt morgontimmarna ville han ha lite tutte och somnade snabbt om intill bröstet.
 
Jag klev upp och kokade gröt, väckte skolbarnen i tid och när de och jag ätit så satte jag mig i vardagsrummet och stoppade ilägg i de nya pocketblöjorna, se så fina de är. Towe kikade på tv, hon var de enda av de andra som var vaken.
 
 
Den rosa till vänster valde Lilly att ha på sig senare när hon ätit frukost.
 
Precis när skolbarnen gått så vaknade Lilly och Ninni, vi gick till köket och åt mer frukost, Lilly hade inte kissat i sin morgonblöja, hon sa hon ville kissa på pottan men hon tycker det är jätteobehagligt att sitta där när hon verkligen skulle behöva kissa...
Vi testade pottan en stund, sen i mitt knä ovanför pottan... hände inget så vi gick och åt frukost efter att ha tagit på blöjan igen. Efter en stund började hon gnälla och ville stå up, sa att hon behövde kissa/bajsa (man vet aldrig vilket ord hon väljer att använda), jag tänkte att vi går väl till badrummet, Lilly gick först och så skull ejag bara ta Louie och komma bort.
Men jag hann precis komma till hallen när hon står helt stilla och ser helt stel ut och säger att hon bajsat, jag säger har du kissat? och hon halvgnäller ett ja-a-a... och mycket riktigt, blöjan är nyfylld till mav, hon får ställa sig på en handduk när jag tar av den ifall inte allt hunnit sugas in ännu...
Hoppas det släpper snart för jag tror hon skulle vara väldigt duktig på att hinna i tid om hon bara vågade, för utan blöja vill hon väldigt gärna vara men då håller hon sig.
 
Louie fick ett flip-skal (äldre variant) med en vikblöja i och är nöjd och glad.
 
Towe ville också vara med på en bild.
 
Jag gick och väckte Göran och under tiden som jag matat Louie med sin morgongröt och sen varit inne med honom på toaletten så hade Theo, som sov längst, tassat upp och satt sig i soffan. Nu var klockan 08.30 och snart dags för dagis!
Vi satte lite fart men utan att stressa ihjäl oss, vi fick bli lite sena. Theo fick en vanlig blöja (lite besviken) då han skulle på dagis.
Jag packade ur dagispåsen, har ju känt att det luktat typ mögel därifrån och kände att jag nu måste känna vart det kommer ifrån, tänkte att det kan ju vara gummibanden på galonbyxorna som blivit blöta och torkat sakta... så jag slängde alla galonisar i tvättmaskinen.
Dock upptäckte jag sen när jag vände dem ut och in att två av byxorna hade mögelfläckar, gick igenom resten av galonkläderna vi hade i skpået och de var inte heller helt frächa, några hade hål och några liknande fläckar som de som varit på dagis men bara någon enstaka... det slutade med att jag slängde allt utom ett par byxor som var i princip oanvända... Köpte flera av setten när Meja var liten så de har ju några år på nacken.
Först tänkte jag att vi måste köpa nya men sen läste jag lite och kände att vi kör på skalkläder istället, barnen behövder ju inte sitta i slaks och gegga!
 
Vi åt lunch; Louie skulle egentligen vara vaken tills efter lunchen men det gick inte så han vaknade strax innan det var dags dör Lilly att sova... hon ville inte sova så jag tänkte att jag väntar lite till shon blir tröttare men hon är så tjurig!!!
Jag försökte lägga mig med henne men då skrek hon bara så till slut tog jag och satt med henne i famnen och så spelade jag en lugn sång som sjungs av en tjej i bärsjalsgruppen här i Jämtland "Bära, bära, vara nära" och hon slappnade av och kunde somna inom 8 min.
Jag lade henne sen i Louies säng.
 
Regnbågsblöjan på nu...
 
Barnen kom hem från skolan och sen gick tiden snabbt som attan, säkert för att jag fick paket med posten, några fler skal och pocketblöjor som jag köpt begagnat... wiii!!! <3
I alla fall så kikade jag på klockan efter att ha suttit och myst med Louie i soffan en stund och den visade 14.15!!! då blev det bråttom.
 
När jag kom tillbaka från dagis så hade trött och gnällig Louie somnat i soffan brevis pappan <3
 
Plutt <3
 
<3<3<3
 
Jag plockade fram strykbrädan och ställde i vardagsrummet, eller i dörröppningen in till vårt sovrum, och så klipte jag lagoma bitar av handdukar och gamla örngott som jag sen kunde sy några blöjinlägg av... har ingen bild nu, de blev inte superbra då jag tagit till för lite sömsmån så jag ska justera mönstret lite tills nästa gång...
När allt var struket, klippt och nålat så satte jag mig i köket och sydde tills 4 inlägg var klara.
 
Göran lagade middagen, köttbular, makaroner, brunsås och kokta grönsaker, gott var det och alla barnen åt så man kunde tro att de sklle spricka!
 
Middagen blev sen så när vi ätit klart var det dags att natta barnen, Jonna dukade av bordet och casper tog reda på all disk under tiden som jag satt med de minsta och Göran hade koll på resten och smorde Louies "eksem" och tog på honom blöja och pyjamas.
Louir har vanlig blöja på natten, de andra två också, i vanliga fall men inte i dag, Theo ville absolut ha en av pocketblöjorna med "My little ponny" på och Lilly valde en med rävar.
 
Lilly somnade ganska fort ikväl men ville att jag skulle sitta nära sängen, Theo somnade så fort han slappnade av ordentligt.
Sen gav jag Louie gröt och nattade honom innan jag tog mig an den torra tvätten, den ligger vikt på rätt plats, 
 
Under tiden har jag kört dagens blöjor som nu är klara, de ska hängas och se får vi se om jag orkar virka lite, annars blir det sängen... förmidligen sängen då jag sitter och småsomnar här ;P
 
Tänkte jag skulle bli klar med denna snart, bara lila kvar och sen ett huvud :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus