Hälsosamtal med Hilma och lite annat...

Jaha ja, en ganska så vanlig dag, lämnade barnen på dagis, klippte lite, handlade potatis, vitkål och morötter, de två sistnämnda till middagen, kålgryta och potatisen till Louie, pure med potatis och morötter är ett säkert kort.
 
När jag kom hem fråm affären så tänkte jag fixa maten till Louie direkt och så blev det även att jag förberedde och skar kålen och morötterna till middagen också, fyllde på med vatten och kryddor i kastrullen, bara att steka och tillsätta köttfärsen senare innan den skulle koka.
Tänker att man egentligen alltid borde förbereda middagen på förmiddagen när och om det är lugnare, mindre stress senare då.
 
Efter lunch var jag fram på skolan för hälsosamtal med Hilma, skulle ha gjorts förra året men det hanns inte med. Allt såg superbra ut!!!
 
När alla barnen kommit hem så ställde jag mig spontant och ska alla små äpplen som var kvar, göra en äppelpaj innan de blir dåliga. Dock har barnen ätit ganska mycket av dem trots att de var lite syrliga och Lilly har nu senaste dagarna säkert ätit 7-8 st själv, suttit och mumsat på i soffan, så go lilla pluttan <3
 
Mitt i pajbaket så frågade Jonna ifall hon fick göra smuldegen, hon stoppade mig när jag lagt äpplena i formen och börjat pudra med kanel, "Stopp mamma, nu får du inte göra mer, jag vill göra resten" och så blev jag nästan utkörd ur köket ;P.
 
Alla barnen åt jättebra av grytan, Theo har alltid haft lite svårt för den så han åt en extra härdbrödsmörgås istället men nästan alla andra tog påfyllning och direkt efter maten åt vi den goda äppelpajen, lyx mitt i veckan och jag känner att de där sista kilona som jag helst vill tappa är lite svåra att övervinna... men det är egentligen ingen panik... även om jag helst vill tappa 10 kg!!! Drämma kan man ju, finns saker som är viktigare att hinna med just nu.
 
I morgon är det kyrkis igen, det startade förra veckan men då var ju vi på bvc med  Louie så i morgon blir det till att gå iväg, det har tillkommit ganska många bebisar under sommaren så det blir spännande att träffa alla.
Göran ska skjutsa Tony till stan i morgon så han kommer väl hem frampå efteriddagen, vid middagstid ca skulle jag tro.
 
Jag tänker många gånger (der kanske jag har tagit upp förut känner jag nu) att det jag skriver om kanske blir lite tråkigt??? Skulle vilja orka vara lika kreativ som andra bloggare och skriva om olika och mer spännande saker, är ju inte direkt någon "storbloggare" som det så fint kallas... har inte gjort någon direkt reklam för min blogg heller...
Jag skriver mest för min egen skull.
 
Men för att komma in på något lite annat så har ju de större barnen frågat många gånger om de inte kan få ha en youtube-kanal? jag har sagt att vi kanske skulle ha haft en kanal för hela familjen, där alla kan lägga ut videos och det skulle ju faktiskt vara ganska skoj... men jag kan ju inget om sånt där... det ska ju redigeras också... och det ska kontrolleras så att inget blir "fel" eller att fel saker läggs ut...
Jag har det i tanken men tanke till handling i detta fall känns som en ganska lång väg, jag måste nog läsa på lite först ;P
 
Sen har vi även pratat lite om julklappar, denna hysteri och dessutom vet ju knappt barnen vad de önskar sig då de egentligen har det som det behöver så jag funderade på om man kanske ska lägga de där pengarna på upplevelser istället... Har nämnt det för barnen och de lät väldigt positiva måste jag säga!
Den ekonomiska biten känns lite mörk just nu då Görans sommarvikariat, som ändå fick förlängning, är slut nu och därmed blir ju framtiden obehagligt oviss...
 
Apropå ekonomi så har jag börjat tänka på tygblöjor, den utvecklingen har ju gått ganska mycket framåt och det finna många praktiska och bra system att välja bland och man spar både på miljön och pengar, minst 75% av våra sopor just nu är blöjor! Jag har nämnt det för Göran, som inte var så jätteimpad, så vi får se vad det blir...
 
Apropå blöjor så fortsätter vi projekt potträning och försöka-bli-blöjfri här hemma, inte varje dag man har tid och ork till att köra fullt ut men Theo blir bättre och bättre.
Lilly tror jag tycker att både pottan och toaletten är lite obehagliga/skrämmande... vill intre pusha för hårt utan försöker vara positiv och lekfull. Härom dagen så hade hon inte kissat något i nattblöjan så jag satte henne på pottan, hon satt och stod om vart anat, trampade på stället och jag tror hon kände sig kissnödig men ville inte sätta sig ner till slut. Det kom några droppar på golvet och då tog jag henne till pottan där hon blev jättearg (för att jag tog henne och hon inte fick som hon ville) och då kissade hon massor med skräckblandad förtjusning.
Louie sätter jag på pottan flera gånger/dag och just idag missade vi honom så bajset kom i blöjan, han bajsade direkt efter han vaknat efter en tupplur och det när han fortfarande låg i sängen. 
Vi kämpar vidare.
 
Oj vad jag plötsligt blev trött, förskte kika på "Sofias änglar" på datorn efter Hilmas möte och satt och nickade efter första reklamen så göran undrade varför jag inte passade på att försöka sova istälet innan det var dags att hämta barnen på dagis, så jag lade mig ner och fick sällskap av Lily som skulle ligga på min arm och jag slumrade en liten stund när hon fick kika på sin platta.
 
Angående plattorna, en ganska stor fråga är ju hur mycket "skärmtid" barnen ska ha per dygn och det är nog ganska svårt att veta och sätta gränser som man tror och tycker är lagom...
Här används de oftare i vissa reoider medan vi ibland lägger bort dem helt andra perioder.
 
Nu går ögonen i kors och jag tror  fakriskt att jag ska lägga mig, bara borsta tänderna först... och hänga tvätt...
 
Puss och god natt <3
 
 

Kommentarer
Postat av: Helena Enqvist

Tycker inte att du skriver tråkigt. Du gör din grej vilket är det viktigaste! Oavsett om man är liten eller stor bloggare. Men att göra lite mer reklam för bloggen är inte fel. Varför inte en egen Facebooksida? Där kan du posta lite annat som inte alltid kommer ut på bloggen! Youtubekanal är inte dumt! Fast som du säger, lite krångligt, Eller egentligen är det ju filmande och redigerande som tar tid ;-)

Svar: Va roligt att höra att det inte är tråkigt 😊.
Vet bara inte vart och hur jag ska göra reklam för den 😜.
Facebooksida har jag inte ens tänkt på och det där med en kanal är nog kanske inte så krångligt när man är inne i det utan kanske bara extra tidskrävande.
Tack för alla tips! Kram
Kim Meyer

2016-09-28 @ 22:59:36
URL: http://www.helenaenqvist.se
Postat av: gunilla

Det kan väl inte finnas någon som tycker din blogg är tråkig!! Jag tycker du får fram livet som storfamilj på ett fantastiskt sätt. Läser flera bloggar men tycker att din hör till de bästa.👍👍👍

Svar: Men oj! Tack!!! Det värmer verkligen 💕
Kim Meyer

2016-09-29 @ 18:54:12
Postat av: Åsa

Hej!

Om du är intresserad så har jag ca 2 dussin vanliga vikblöjjor från Imse Vimse som du kan få. Mina barn är stora nu så de ligger bara i förrådet och tar upp plats. Tror att det ev. finns någon byxa till också men det är ju lätt att köpa till.
Det funkar jättebra med tygblöjjor när man väl har vant sig och man sparar OTROLIGT! med pengar + att det alltid finns hemma. Många tycker att det är jobbigt med tvätten men har man en stor familj så spelar en till tvätt var 3:e dag ingen som helst roll.
Hör av dig om du är intresserad. Jag bor utanför Sundsvall så det är ju inte så långt ifrån dig :).

Med vänlig hälsning.Åsa

Svar: Hej! Det låter absolut intresssnt!!! Hur km jag få kontakt med dig?
Kim Meyer

2016-09-29 @ 19:13:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus