Kyrkis idag...

Göran lämnade barnen på dagis idag, han skulle vidare till stan, skjutsa Tony så han kunde köra sina lektioner för AM-kortet.
 
Jag gjorde klar Lilly och Louie för att gå till kyrkis, när Louie ätit sin gröt så klädde jag på honom och lade honom i vagnen, det var dags att sova.
Lilly som var ganska arg för att hon inte fick följa med när de andra åkte blev på bättre humör när jag frågade om hon ville åka i selen.
 
När vi kom ut så började det precis att småregna, på med regnskyddet på vagnen och sen gick vi, kikade efter ett parapy men såg inget och chansade på att det inte skulle regna så mycket... 
Det regnade mer och mer och jag hade en extra filt med som jag satte om ryggen på lilly för att skydda selen och hennes ben från att bli så blöta.
 
Louie sov gott i vagnen när vi kom fram, precis enligt min plan och mina önskemål, vi var först dit men ganska snart kom det fler mammor och barn. & mammor och 7 barn blev vi allt som allt och det var trevligt med lite nya ansikten såväl som de redan bekanta (kändes inte bra att skriva gamla ;P)
 
Vi pratade och hade det trevligt, fick god lunch, tjälknöl och potatissallad och en glassbåt till efterrätt. Lilly lekte bra med Hildur som är jämngammal och tjej, det är inte så ofta man stöter på tjejer i samma ålder i denna by där det mest föds pojkar ;P
När vi skulle gå hem så  upptäckte jag att det regnat in i vagnen, måste ha blivit sen jag tog in Louie när han vaknade, lvek och lade ullfilten i botten och så fick Lilly sitta på den och ha den extra filten på sig, den hade hängt på tork när vi var där. Louie satte jag nu i selen då han inte skulle sova som Lilly. Det hade det slutat regna... i alla fall en stund men ganska snart började det igen och innan vi nådde hem var jag ganska så blöt, det till och med regnade så det rann massa vatten innanför glasögonen så jag knappt såg framför mig när vattnet forsade ner på mina ögonlock, en helt ny upplevelse.
 
Sen rullade det på med att skolbarnen kom hem, jag hämtade dagisbarnen och de fick kika på tv en stund, eller leka om de ville det.
Middagen väntade vi med tills Casper och Göran kommit hem och då kokade vi maxicanasoppa som komlement till kålgrytan som var kvar.
Skickade casper på affären medan soppan puttrade en stund, vi behövde lite mjöl, fil, hårdbröd och grönsaker tills i helgen, hårdbröd främs till att äta till soppan.
 
Efter middagen så dukade vi av och gjorde barnen klara för sängen, de mindre som är lediga i morgon fick kika på film, Theo och Lilly somnade ganska sabbt, Theo vaknade före 06.00 i morse så det kanske inte var konstigt att han var trött...
De andra barnen fick vara uppe till 20..00 respektive 20.30.
 
Vi har ju inte börjat eldanere ipannan ännu utan tänder upp lite i kaminen när det behövs, det blir ju lätt lite rått inne, annars så håller sig värmen ganska bra.
 
Efter att Louie suttit på pottan en stund, kissa gjorde han, så lade jag honom på en handduk framför kaminen (hade nyss tänt upp så det var inte så varmt ännu) och så smorde jag in honom med salva och masserade lite innan jag tog på blöja och pyjamas. Han har ju fått lite torrfläclar som jag smörjer varje dag och det börjar bli bättre.
När jag lade honom på mage för att smörja ruggen så hade han fortfarande benen lite uppdragna som en groda och så började han backa me dhänderna och rätt som det var så hade han satt sig upp helt själv!
När han var klar var det dags för tutte och sen sova, kvällsgröten fick han när vi ätit middag och dukat av bordet.
 
Har sedan mest slappat med telefonen, kikat på lite videor och läst om tygblöjor, mest vikblöjor och det ser så enkelt, smart och bra ut!
 
Nu slappa lite till, Göran har startat en film som han missade slutet på förut så vi ska se klart den, sen sova och i morgon är det fredag igen, planer för i helgen har vi nog inga speciella.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus