Julen närmar sig...


Nu är det bara 3 dagar kvar till julafton och vi är inte i mål med alla "att göra" grejer än men i år känns det som att vi "skyndar långsamt" och så hinner vi det vi hinner. 

Igår blev en heldag i stan i alla fall, var inte riktigt tänkt så men lika bra att inte stressa där heller utan  av klara så mycket som möjligt direkt. 
Barnen avklarade sin sista dag på skolan, Jonna hade öppet hur på tisdag kväll och var därför ledig sista skoldagen, så hon var hemma med Louie när vi lämnade 3 barn på dagis och sen åkte mot staden. 

Casper slutade tidigare och kunde därför hinna med tidigare bussen hem, den som är i Rätan vid 14.00 och på så vis kunde han hämta barnen på dagis. Görans mamma brukar ibland kunna hämta dem på en rast om hon jobbar men idag satt hon i möte precis då, därför löste vi det så att vi körde fram epan och parkerade den på skolan och så lämnade vi över nyckeln till Casper när vi kom till stan. 

Vi kom in vid 11.00 tiden, hämtade pojkarna på skolan och sen följde de med oss på Dollar under tiden som de väntade på bussen. Där handlades lite smått och gott, lite nödvändigheter, lite gott och några små klappar. 
När vi lämnat av Casper och Tony på busstorget så åkte vi mot Ica Maxi, Minnah  började skriva på sig och vi bestämde oss snabbt för att äta lunch innan handlingen så kunde Minnah tutta också. Sibylla ligger ju granne med Ica så det var ju passande. 

Jag hade knutit på mig bärsjalen redan innan vi åkte hemifrån men jag stoppade henne bara innanför jackan när vi gick in för innan vi började själva handlingen så behövde vi göra ett besök på toaletten för att kissa och byta blöja. Men sen satt hon så snällt och gosigt i sjalen och sov under de 2 timmar som det tog att handla. Oftast är vi klara på 1 timma men denna gång stressade vi inte utan tog det lugnt och det var sååå skönt att bara ha Minnah med oss även om det inte är något större problem att ta några barn med sig heller men nu kunde vi ju tänka efter utan att bli avbrutna av frågor och förhoppningsvis så glömde vi inget. 

När vi var klara och hade betalat kalaset och lastat bilen så åkte vi förbi Jula för att köpa lampor till bilden och sen in på Apoteket för att köpa lakritsstång till lakritskolan som nästan är ett måste till julen 😍.  Kattmat köpte vi på djuraffären också, blev en stor säck denna gång som kommer att räcka lääänge. 
När Göran var in på Jula så passade Minnah på att äta och få en ny blöja. 

Väglaget var inte det bästa, lite regn men ändå var det inte så halt som på tisdagen, ingen av oss åkte därav på Jonnas öppet hus för det kändes onödigt att åka ut i halkan och hon fick skjuts hem av en klasskompis och det är vi så klart väldigt tacksamma över! 

Vi stannade till i Svenstavik, in på Ica där också för att komplettera handlingen med lite mjölk, fil och kycklingfärs som var på extrapris där. Sen blev det även ett stopp på Dollar för att handla det som inge fanns på Dollar i stan, jag tycker inte alls att utbudet är lika stort där, jag gillar "vår" butik mycket bättre 😊. 

Under tiden vi varit borta höll vi så klart kontakten med barnen för att se att allt funkade bra hemma, Caspe lagade middag och allt var fint när vi kom hem vid 18.30 tiden. 
Jag valde att inte stressa barnen i säng utan se fick vara vakna under tiden som jag packade upp, Göran som bara sovit 2 timmar (max) unde natten somnade på kökssoffan och där fick hans snarkningar göra mig sällskap i köket ❤️. 
Casper gick ut och började fixa i garaget på måndag kväll när han kom in och sen behövde han hjälp av Göran och de blev kvar där ute till strax innan 03.00... sen upp igen vid 05.15 och skjutsa till bussen. Så han hade all rätt att få sova lite efter den natten ocj sen en hel dag i stan. 

Barnen nattade vi vid 22.00, de större barnen var vakna till midnatt och jag lade mig vid typ 02.00 om jag minns rätt 🤔. 

Idag torsdag, vaknade Ninni och Theo tidigt trots sen läggning men så brukar det ju bli tyvärr, jag som hade hoppats på en lugn sovmorgon 😅. 

Denna dag har dock inte varit så händelserik som jag hade hoppats med eftersom Göran skulle skjutsa Casper till tandläkaren, han hade tid 13.00 så orkade jag inte stressa här hemma utan gjorde lite smått av det jag hann mellan blöjbyten och amingstillfällen. Barnen bäddade ur alla sängar och jag städade golvet i lek/sovrummet, Meja vek lite tvätt, Jonna städade sitt och Melvins rum uppe, Casper hann städa hans och Mejas rum innan de åkte. Jag städade av några golv till och trappen så nu är det egentligen bara skura golv och städa toalett kvar av själva städningen för vi bäddade rent i alla sängar när Göran och Casper kommit hem. 

Middag var redan innan planerad att vi skulle äta hos Svärmor så det var skönt att inte behöva tänka på. Jag hann precis skura golvet i småbarnens lek/sovrum innan det vid 17.00 tiden var dag att klä på oss och gå iväg
Det bjöds på tunnbrödsrulle och sen kladdkaka med glass, middagen var lite för att fira Tony i efterskott, han fyllde år i måndags.

När vi kom hem var klockan runt 20.00 så det var dags att natta de små ganska direkt och sen hjälpte Jonna Göran att göra klart och griljera skinkan som vi tillagat i ugnen över natten. 
Göran såg på youtube hur man tillagade/kokadw skinkan på ett supersmidigt sätt just i ugnen så vi kände att vi ville testa. Färdigkokt skinka är inte lika gott. Så det blir spännande att smaka sen. 

De större barnen (Hilma och uppåt) är fortfarande vakna och Minnah med, hon har en liten ovana att behöva bajsa sent innan hon somnar för natten men det är ju inget jag kan göra något åt direkt utan det rättar nog till sig så småningom och nu är hon redo för ett sista blöjbyte innan hon vill sova, så jag ska skynda mig innan hon slocknar med bajs i blöjan 😊. 

Nu är jag tillbaka, tänkte avsluta inlägget med lite bilder från veckan som gått, har inte hänt så speciellt mycket egentligen, och det som ändå varit extra får bilderna prata för. 
De hamnade i en väldig oordning men jag orkar inte ta bort och göra om 😅
(null)
En liten filt som jag gjort av garnet som blivit kvar efter 1 snuttar 😊

(null)
Förberedelse av lasagne redan vid lunch

(null)
Kvällsmys 😍

(null)
Casper skulle absolut ha en gran på taket på epan 😂

(null)
Minnahs nya formsydda blöjor, sålde de minsta nb blöjorna och köpte dessa ❤️

(null)
❤️❤️❤️

(null)
Ljuset har en gloria 

(null)
Älskade och underbara men ack så trotsiga unge ❤️

(null)
En tur till stan när pappa skulle på möte. 

(null)
Mamman chansade och tog med de 5 minsta in på donken för lunch helt på egen hand, de fick beröm av en kvinna att de skött sig exemplariskt ❤️

(null)
Ute och lastat ved och sen provsitta skoter. 

(null)
Louie ÄLSKAR skotern och epan. 

(null)
Ullbyxkorna på, mem de måste nog kuras någon gång till. 

(null)
Farfar och Liza var förbi med en julkort och det var -20 grader ute den kvällen. 

(null)
Rullar lite chokladbollar med Jonna och Meja, Minnah var med på ett hörn. 

(null)
Louie fick sin 2:a klippning i sitt liv 😍

(null)
Jo, vi handlade ju lite...

(null)
...och lite mer... + allt som vi redan lagt i frysen 😅

(null)
Lilly älskar sin "jultomteluva" den ska hon ha på lucia igen på julafton 😂😍

(null)
Flätade Jonnas hår uppochner nu ikväll. 

Bildens hamnade ju i oordning, men jag var tvungen att ordna dem i rätt ordning trots att det rog massor av tid extra. Men nu är det gjort. 

Nu laddar vi för det sista innan söndag då julen är här och så hopas vi på att julen blir riktigt fin
 ❤️❤️❤️ God Jul på er alla❤️❤️❤️


Kommentarer
Postat av: Anonym

Önskar er alla en fin jul❤️Kram

2017-12-22 @ 23:26:09
Postat av: Gunilla Nilsson

Hoppas ni haft en riktigt härlig jul. Jag antar att ni har snö där uppe hos er,det måste vara härligt för barnen att kunna vara ute och leka i den och åka pulka. Här på västkusten är det regnigt och grått och inte någon julstämning vad gäller vädret precis. Ha nu fortsatt fina dagar och ett riktigt Gott Nytt år

Svar: Jo då en fin jul har vi haft, och lite lagom med snö men idag (tisdag) snöar det massor och skulle komma upp emot 40 cm 😅)
Gott nytt år till dig med!
Kim Meyer

2017-12-25 @ 19:02:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus