Städning, kyrkis och en stor släng av is/blixt-halka!

I tisdags hade vi en väldigt lugn dag hemma när alla barn utom Lilly och Louie var på dagis. Louie sov nästan 2,5 timme på förmiddagen och Lilly myste framför en film. Jag kunde sätta mig och sticka mer på och göra klart halskragen som jag börjat på, den ska Märta få i födelsedagspresent.
Theo började dagen med att fylla en tallrik till bredden och toppen med yoghurt och sen öste han på med 1 dl äppelmos, allt i två obevakade ögonblick när jag gick mellan köket och vardasrummet för att hjälpa och hålla ordning på barnen som skulle på skola.
Detta glömde jag skriva om i förrförra inlägget.
 
 
 
 
 
Igår hade vi en ganska effektiv förmiddag då vi plockade undan tvätt, tvättade och hängde ännu mer tvätt, dammsög och torkade golven på nedervåningen, drog fram och städade ordentligt både under och i soffan, bäddade bort själva sängen också, förberedde middagen samtidigt som vi lagade lunch, det blev lasagne men inte med lasagneplattor utan små tunna pastaskruvar i stälet.
 
Casper missade bussen, jag väckte honom samtidigt som de andra men han klev inte upp och jag glömde helt bort att gå och säga åt honom igen utan kom på det 2 min innan de skulle gå till bussen. Tur det var kortdag så missade han inte så mycket.
Men bara för att han missade bussen så fick han inte ligga och slappa hela dagen utan fick hjälpa till att städa och vattna blommor, skaka fällar och filtar osv.
 
När Tony kom hem från skolan så drog pojkarna och pappan ut på en skotertur, därav ville jag ha middagen förberedd så Göran tog på sig det och så hjälptes vi åt med allt annat också.
 
När barnen kom hem från skola och dagis så hade jag bara badrummet kvar att städa men det tog ju inte så lång tid.
Meja gick till kompis, Hilma gick ut och åkte skidor, Melvin skypade på mobilen med sin älskade Hailey, några kikade på film och några lekte, det var ganska så lugnt och jag kunde sätta mig och sticka lite. Jag har börjat på en mössa som ska matcha halskragen så jag hoppas att den hiner bli klar i tid!
 
Efter middagen och nattning av barnen så skulle jag kila över till Kajsa för att ge mig på huvet på karln hennes och där blev jag kvar ända till 23.30!!! Tiden gick verkligen superfort! Vi skulle bara dricka lite te!
 
När jag kom hem upptäckte jag att jag glömt bädda sängen igen efter att jag tagit ur sängkläderna tidigare samma dag, Lilly var vaken och låg i sängen med sin kudde och sitt täcke och hon vägrade att flytta på sig så jag fick bädda halva sängen och sen flytta över henne på den bäddade delen för att sen frtsätta att bädda resten...
 
 
 
Jag fixade med lite disk och eldning innan jag skulle borsta tänderna och lägga mig med Lilly i vår säng, gav Lilly min telefon en stund så jag fick gå och borsta tänderna... det skulle jag INTE ha gjort.
Hon vägrade att lägga bort den sen och skrek som en stucken gris och jag ville inte att hon skulle väcka någon och tänkte att hon somnar väl snart... men när klockan var 02.30 så var hon fortfarand evaken och jag tog den och då skrek hon i 30 minuter innan hon äntligen somnade, som tur var så vaknade ingen annan.
 
I morse sov Lilly längre än alla andra, ja pappan sov också, jag lät honom sova och försökte inte ens väcka honom, han bad om ursäkt vid 09.00 då jag skulle skjutsa barnen på dagis, för om han inte klivit upp om jag väckt honom, men det hade jag ju inte.
I alla fall så åt Lilly frukost när klockan var 09.30 ca, havrefras som fått ligga i mjälken en stund så de var mjuka, huvudsaken att hon äter och eftersom pappan satt på en film åt henne så ville hon inte gå från soffan så hon fick sita där vid bordet och äta.
Det känns som att hon blivit lite bättre i munnen men det är långt ifrån bra!
 
Jag och Louie knatade så småningom iväg till Kyrkis, vi träffade på Maja och Mason efter vägen så vi fick sällskap hela vägen i princip.
Karin hade gjort play-doo till gipsavtryck så jag hjälpte de andra att trycka, jag har ju gjirt det ganska många gånger förut så lite erfarenhet och kanske lite snits har jag hunnit få på det hela.
Sen åt vi lunch och precis innan vi ska gå hemåt så ringer Jonna och säger att det inte går någon buss från skolan för det är för halt. Det hade regnat lite tidigare på morgonen så på vägen till kyrkis var det inte så jätte halt men nu hade det regnat mer och det var som en skridskobana!
Några av barnen fick skjuts av lärare från skolan och då Meja kom hem åkte Göran och hämtade de andra och sen vid 14.00 hämtade jag dagisbarnen.
Men när jag och maja gick hem hit! Det var sååå halt, jag höll på att halka flera gånger och jag spände kroppen så mycket hela vägen att jag nu har lite lätt träningsverk, kanshe att det beror på de 10 squats som jag gjorde med Jonna igår också ;P.
 
Bussen från Svenstavik gick inte heller hem så Casper blev kvar, han hade kunnat få skjuts med Kajsa men han valde till slut att stanna och sova över hos fam Nilsson.
 
Ikväll fick vi för övrigt barnen i säng i bra tid och jag hoppas att Lilly sover bättre, hon ville fortfarande inte ha sin välling men hon testade i alla fall, hon somnade fort men har dock vaknat två gånger redan men somnat om i sin egen säng, Louie har vaknat en gång.
 
Planen i morgon är att vi ska åka till Brånan och fira Märtisen som fyllde 5 år igår!!! Stort grattis till finaste Märta <3 men är det så här halt så får vi nog ta det en annan dag känner jag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus