Året fortsätter med kyla, födelsedag och dop!

Nu har det snart gått ännu en vecka och vi är så gott som friska nu lagom till att skolan börjar i morgon igen och det innebär ju att det här, inte så roliga, jullovet är slut och vi kommer återigen behöva kliva upp tidigt om morgnarna!
 
En dag när jag vaknade så hade jag som en blå liten knöl i handflatan som gjorde int när jag tröck på den, tyckte det såg ut som en ev liten blodpropp men efter några timmar så var den bara borta och det var skönt!
 
Sen gick det från att vara ca +9 grader vid nyår till -30 grader på bara några dagar, tur vi hann ta in ett fullt lass med ved innan.
 
Towe har hunnit fylla år också, 6 år och snart är det dags för henne att börja skolan, så som hon har längtat!
Dagen innan hon fyllde år var det -27 grader på morgonen och hon och Göran följde med Susanne till stan en sväng. Towe fick välja sin egen födelsedagspresent, en peruk och ett set med barbiegrejer, typ en skönhetssalong och så passade farmor på att födelsedagsshoppa med henne också så en hel del kläder fick hon också med sig hem.
 
PÅ självaste födelsedagen tog vi det mest lugnt och Towe beställde pannkaka till middag och sen skulle vi ha typ marängswiss till efterrätt men vi lyxade till det och åt allt på samma gång ;P
 
Dagen efter, i lördags så var vi på dop i Hackås, lilla Siri var det som döptes.
Jag hade lyckats med bedriften att inte kunna gå och lägga mig kvällen innan då jag fastnade i en serie! Den heter "Skam" och är på Norska, såg reklam på den veckan innan och så satte jag mig på kvällen och kikade. Jag hann se ca 3 avsnitt när Casper kommer och frågar vad jag kikar på och om han också får titta och så kopplade jag datorn till tv:n och där blev vi sittande! 08.30 startade han sista avsnittet och sen hade jag ca 1 timma på mig att göra klart mig och barnen för att åka på dop!!! SÅ INTE VÄRT DET! hahaha men sprallig var jag och jag somnade varken på vägen dit eller hem och inte i kyrkan heller för den delen.
Jag hade med mig Jonna som fick läsa en dikt, Hilma som tände ljus, Towe som hjälpte till med ljuset och så Ninni som förljde med Jonna när hon läste dikten, de andra var hemma med Göran, alla var ju fortfarande inte friska.
 
Igår var det söndag och vi skulle äta middag hos svärmor, som en liten födelsedagsmiddag för Towe.
Vi hade bestämt att vi skulle städa och bädda rent i alla sängar samt att alla barnen skulle duscha och det var ungefär det vi hann med denna dag. Allt gick sååå segt och Göran blev fast när han hjälpte Tony att laga radiobilen så nästan allt städande fick vi ta på kvällen när vi kommit hen efter middagen och nattat barnen men klart blev det.
Eller, jo vi hann lite mer, för vi kom på att vi skulle möblera om i vårt sovrum också, flytta sängen till andra sidan av rummet och flytta in Görans dator dit in nu när vi inte har någon barnsäng som är i vägen och så fick vi mer plats i vardagsrummet till att hänga tvätt! Blev även en liten fin barnvagnsparkering just där datorn står också ;P.
 
Mysigt och bra blev det ock så skönt med lite förändring, det får jag massor av energi av!
 
Nu kom precis barnen ner som sett på film, man vet aldrig om de kan smyga ner eller om de kommer med dunder och brak och en massa tjafs och bråk... just nu är det en period då Jonna och Melvin hörs mest!
 
De små barnen har redan återfunnit sin rutin och somnar relativt snabbt och i tid om kvällarna och de sover bättre också nu när de börjar bli friska, vilket är superskönt då jag höll på att gå under efter så många kvällar och nätter med vakna barn, i alla fall var känslan den!
Får bara hoppas nu att de inte hinner väcka någon av dem när de är ner och kissar och joxar innan de ska upp och lägga sig igen!?...
 
Själv ska jag hänga en maskin med tvätt, har tvättat massor av maskiner med alla sängkläder både igår och idag men nu är allt rent och jag kan tvätta kläder, blöjor och handdukar... Önskar så mycket att jag kunde få ha en tvättstuga med två tvättmaskiner, bra med torkmöjligheter och en extra taolett och kanske dusch.
Jag ska skriva en lista någon dag med saker som jag skulle vilja ha i mitt drömhus, inget jätteöverdrivet utan inom relativt rimliga gränser!
 
Puss och hej <3
Min knöl som sen försvann...
 
Målade lite en kväll...
 
Brrr!!!
 
Towe 6 år!!! <3
 
Sliskig och mättande middag ;P
 
När man försöker få en bild på familjen som just döpt sin minsting ;P tre av mina var också där framme såklart <3
 
Både fint och gott fika efter själva dopet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus