Månadshandling och baciller på gång...

Söndag kväll och hela helgen har redan gått... dessvärre tror jag att vi fått hem lite baciller igen...
 
I Torsdags kväll somnade både Göran och Casper tidigt på soffan, Casper som har för ovana att ha jackan på sig inomhus för att det är skönt när han är frusen hade så klart den på sig när han somnade + adidasbyxor men jag lät honom vara, tänkte han kanske lär sig att inte ha den på inne om det blir för varmt... och kanske obekvämt.
I alla fall så satt jag uppe med en kopp te och gjorde matlista och sen handlingslista innan jag vid 00.00 gick och lade mig.
 
Fredagen kom snabbare än jag hoppats, med andra ord kändes det motigt att kliva upp men som tur var så var det bara de stora barnen som skulle till skolan så Göran bad Melvin väcka tjejerna uppe så att de kunde äta frukost, så jag fick i alla fall ligga kvar en liten stund längre.
Vi gjorde oss klara och åkte iväg för att storhandla.
 
Att storhandla med 6 barn i åldrarna 1-7 år kanske inte är det mest optimala men så blev det denna gång och hade det inte varit för Theo så hade det nog gått förvånansvärt smidigt! Han sprang iväg från oss flera gånger och tjurade och slutligen så åkte vi på en avstämminig!!! De gör ju såna kollar då och då oavsett hur ofta eller mycket man handlar och eftersom vi aldrig småhandlar på Ica Maxi så blir det ju oftast som denna gång, två överfulla kundvagnar som ska packas upp och dras igenom kassan för att sen packas ner igen...
Det värsta är egentligen att de är väldigt hjälpsamma och kan hjälpa till att packa ner varorna igen men jag kan inte direkt säga att de packar bra... tyvärr...
Göran gick ut med alla barn utom Hilma i bilen medan vi packade upp och fick allt packat och allt stämde förutom att vi scannat en vara för mycket.
När jag kom ut med vagnarna till bilen så hade vi 3 st stora papperskassar mer än vad vi själva hade packat i från början och då hade vi ändå en över av våra som vi köpt som vi skulle lägga det sista i som vi bara laggt löst uppepå innan vi kom till kassan.
När vi sen var hemma och skulle packa upp så var lövbiffarna ihoptryckta i ena sidan av förpackningen, någon hade ställt förpackningen på högkant i en påse och hamburgerosten låg ihopknölad i botten av en påse med massa tungt ovanpå... De i butiken måste öva på att packa, för även om det blir mycket varor på en gång så om jag packar upp en och en påse så ska man ju kunna pcka det ungefär lika igen på andra sidan kassan!?
Jaja, nu släpper jag det...
 
På vägen hem så stannade vi och åt på Sibylla i Brunflo, vi tycker det funkar bra att äta där, barnvänigt och bra.
Vi stanade även till på Dollar Store i Svenstavik för lite av varje + lördagsgodis! 
Göran tyckte jag skulle ta varsin sån blandpåse "Tom och Jerry-påse" som nu heter "Kalaspatrullen" som innehåller en minipåse med Gott & blandat, en minipåse med Ahlgrens bilar, två tablettaskar och en klubba men jag tycker det är så onödigt... Jag köper hellre och blandar andra påsar för samma pris och sen delar upp i skålar till barnen så det fick bli så. Kinapuffar, bilar, tuttifrutti, zoo apor, pimpim båtar och sura miniflaskor samt skittles och när jag frågade barnen hemma sen så tyckte de att mitt sätt var bättre :).Allt för samma summa som om jag köpt 8 såna kalaspatrullen, Casper fick en burk eftersom jag lånat 40kr av honom och Louie behöver inte godis ;P
 
Vi hann med biltvätten också... Towe vaknade när vi var i den och hon såg helt vilen ut men blev inte rädd :) Alla satt ju där i bilen med henne.
 
När vi kom hem så packade vi i vanlig ordning upp allt och sen åt vi middag, potatisbullar och blodpudding som var kvar sen dagen innan och till efterrätt blev det chokladmoussetårta som vi fick som en gåva på ica kortet, 6-8 bitar räckte till hela familjen om man tog små bitar och det blev alldeles lagom.
 
Med posten hade äntligen mina stora ändstickor kommit, dvs rundstickor med utbytbara stickor, så istället för fast vajer så kan man byta stickorna vilket gör att man inte behöver massor av stickor. I alla fall så var dessa jag väntat på 9-10-12 mm och äntligen kunde jag sticka en "Selmamössa"! Gjorde klart den första igår, Lilly som somnat på soffan innan middagen kunde inte somna och fick sitta uppe med mig, till slut somnade hon i vår säng men kämpade in i det sista med att hålla sig vaken.
Jo åter till mössan, den blev ok, men väldigt pluffsig, som jag iofs hade förväntat mig men nästa som ska bli till Jonna kommer jag att göra utan kant som man viker upp men jag kommer att göra hela mössan i samma mönster som kanten ska vara i... tror det blir bra + att då räcker ett nystan till en mössa, tror jag...?
 
Bild med dåligt ljus, hon hann pröva den innan hon somnade.
 
Lite snapchat hann vi med också <3
 
Jo men om vi backar till fredagen så åt vi mat och efterrätt och sen nattade jag de tre minsta och de andra fick sitta uppe och kika på fångarna på fortet.
 
Igår, lördag, så åt vi frukost i tidig lunch tid och sen gick vi ut. Casper som var rastlös hann ut och börja lasta ved på vagnen och hade lastat hala vagnen innan de andra kom ut och kunde hjälpa till. När jag äntligen kom ut efter att ha klätt på och skickat ut alla en efter en samt lagt Louie i vagnen och klätt mig själv, så var hela vagnen lastad och den var framkörd till fönstret där bland annat Melvin börjat slänga ner veden i källaren.
Jag hjälpte honom och jag ropade även dit Hilma så hon kunde hjälpa Melvin att ge mig veden så jag kunde kasta ner den. De andra lekte jättebra, de var nästan alla i sandlådan och gjorde olika bakverk av snön, det var +4 grader och massor av vetten i carporten som de kunde blanda med snön och göra isiga massor att lägga i formar. Så härligt att se när de leker så bra och faktiskt har roligare än de själva trott <3.
 
Innan frukost fixar Ninni Theos naglar med klistermärken som hon tror är lösnaglar, fick på Sibylla när de åt.
 
Louie sov gott i vagnen <3
 
En bröllopstårta!
 
Någon kall drink...!?
 
Lite snowracer efter skotern på gården hanns också med, Jonna och Lilly på bilden.
 
Idag söndag började med att Lilly vaknade 05.28... hon somnade snabbt om i vår säng. Sen vid 06.00 tiden vaknade jag av att Louie skrek, jag gick dit och finner Theo där inne med honom, han gick nog dit så fort Louie vaknade och hade tänt taklampan för att se något. Jag tog upp Louie och vi gick alla tre till soffan, jag var in en snabbis i köket för att se om Theo hunnit med något bus och det hade han såklart! Han hade börjat med tuggummi och sen upptäckt kakorna i tallriksskåpet som var kvar sen igår, svärmor kom hit och bjöd oss på gofika <3. I alla fall så hade han då spottat ut alla tuggummin, delat kakorna och ätit upp smörjan mellan och sen lämnat själva kexen, en halväten delicatoboll låg där också... bananerna hade jag gömt!
 
När vi fikade på lördagen så åt Louie kex, ja i alla fall tills Lilly var snäll och delade med sig när mamman kikade bort några sekunder ;P
 
Vi satt/halvlåg i alla fall i soffan och kikade på bompa, så småningom tassade en efter en upp och allt fler skulle klänga och gosa på mig men 08.30 gav jag upp och klev ur soffan för att börja med att ge Louie lite gröt, de andra fick lov att länsa fruktfatet på clementiner i väntan på frukost, hade glömt köpa mjölk igen så fick vänta tills affären öppnade. Men det gick nog ingen nöd på någon och ingen som klagade på att de var hungriga.
 
Meja fick lite ont i huvudet i går eftermiddag och hade sen hela kvällen, de fick vara uppe längre men låg i sängen och kikade på Jonnas telefon, Meja och Towe, Jonna satt vid datorn och kikade på "Skam". jag var upp och kikade till dem då och då och frågade ifall Jonna tyckte det var bra och spännande!? Hon var helt inne i det och jag förstår henne.
I alla fall så mådde Meja inte bättre idag, tog en temp på förmiddagen och då hade hon 37,8 grader. Hon lade sig i vår säng och vilade och frös mer och mer, någon timma senare tog jag tempen igen och då visade den 39,5 grader så hon blir hemma från skolan i morgon.
Towe låter täppt och snorig och kändes lite varm tidigare men hade ingen direkt feber innan hon skulle sova. Theo blir bara snuvugare och snuvigare och Hilma hade 37,7 i temp innan hon skulle sova så som jag skrev längst upp så tror jag att vi har fått besök av lite baciller igen.
 
Till middag idag blev det hemgjord pizza, Jag plockade fram bananerna ur gömstället och Theo var väldigt snabb att tjuva en när jag inte såg...
 
Bananmannen som alltid springer runt i bara kalsonger<3
 
Melvin kom ner efter att ha pysslat med toarullar efter frukosten idag, han hade gjort mig och Göran, kung och drottning och det ser ut som att vi är vampyrer också!
 
Jo och dagen blev ju som jag kanske skrev ganska lugn med frukost och sen hjllpte jag Towe och Ninni att få lite mer ordning på sina hyllor i skåpet och så sorterade vi bort, mest Göran, en hel del tvätt innan vi hann sätta oss en stund innan det var dags att laga middag. jag började sticka på nästa mössa ;P
 
Nu ska jag sticka lite och sen sova, puss puss på er!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus