Majs i näsan och ett berg av pannkakor!!!

I morse efter att jag lämnat barnen på dagis så åkte jag in på Tempo för att handla mjölk och ägg till dagens middag, pannkakor!

Vi tänkte äta det igår men vi orkade inte handla så det fick bli idag istället. 

Louie kikade lite på film och myste med mig innan lunch, i alla fall den stund somnjag satt ner, fixade lite med tvätt också. 
Hann även börja på en ny sån virkad snuttefilt, en som jag köpte garn till för länge sen men det blev aldrig att jag började. Den ska vara röd och svart. 

Vid lunchen så åt Louie rätt bra men han gillade inte majsen, först lade han dem bakom ryggen och åt bara ärtorna och själva maten men mot slutet fick han för sig att stoppa in Majas i näsan!!!
Vi försökte få honom att sluta men han stoppade in och tyckte det var jätteskoj, ända tills det irriterade och han nös ut alla. Då stoppade han infört och nös igen osv... men sen blev det inte roligt längre och han började gnälla, fick ut den sista med nässugen och sen pp med ny blöja och rena kläder för att sova lunch. 

Hann sitta och virka lite till när han sov men började hänga lite tvätt fram emot 14.00 och sen åkte Göran och hämtade barnen på dagis. 

Det var kvar några halvtorra bullar sen jag bakade förra veckan så jag värmde några i micron till barnen så de fick lite mellis innan jag förberedde pannkakssmeten som Jonna och Meja roade sig med att steka upp senare. 

Jag gjorde först på 2 liter mjölk men sen när Jobba och Meja börjat steka så gjorde jag på 1 liter till, varför snåla när man väl ska steka och äta pannkakor, händer ju inte så ofta. 

Totalt använde jag 3 litet mjölk, 18 dl vetemjöl, 18 st ägg och så lite salt. 
Det tog åtminstone 2 timmar för tjejerna att steka upp smeten men då hade de lite lägre temp på plattorna för att inte behöva stressa och vara rädda för att bränna dem. 
Jonna hade stekt förut men för Meja var det första gången och det gick galant efter att jag visat några gånger. 
Till pannkakorna serverade vi bacon, morotsstavar, grädde, hallonsylt, hjortronsylt, sirap och chokladsås men man fick givetvis inte ta av allt samtidigt. Alla blev i alla fall mätta och belåtna och det blev även några pannkakor kvar så jag får en matlåda och Louie får som lunch i morgon. 

När jag senare duschat och skulle föna håret så kom Jonna så lägligt, tänkte jag skulle lära upp henne så hon kan vara min privata stylist sen, så hon fick börja med att lära sig föna med borste och vända topparna inåt och det gick superbra även om det tog lite tid ❤️. 

Nu har jag lagt mig, tänkte ta mig i kragen och komma i säng före midnatt, men så kom jag på att jag ju kunde skriva lite här innan jag lägger mig till rätta, lär ju ändå behöva gå och kissa en sista gång innan jag somnar 😂. 

I morgon är det jobb som gäller, kanske mina sista 3 dagar på ett långt tag eller så kör vi på lite nästa vecka också, har inte bestämt mig än... 

Puss å hej så länge 💜



Blev ju ett gång i alla fall 😀
Går ju undan när man väl får tummen ur, längst tid tar alla detaljer sen men huvud, öron, prickar och montering.

Kommentarer
Postat av: Hanna Karlsson

Åh, pannkakor! Vad gott. :-)

Svar: Japp, suoergott! Blir dock inte så ofta men det kanske är bra 😊
Kim Meyer

2017-10-12 @ 08:49:15
URL: http://hannafialotta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus