Mulet, soligt, kallt och mysigt i egen säng...

Igår var det lördag, vi gick ut efter frukost, milt väder ute men inte så mycket sol. 
Jag tog Minnah och Louie i vagnen och gick på affären, Louie var en av de första ut så han hann leka lite innan det var dags att sova. Han verkligen ÄLSKAR att vara ute. 

Det blev flera tunga kassar och vägen var katastrof, det hade snöat hela morgonen och plogbilen hade inte varit framme så Göran fick komma och hämta kassarna med bilen. 
Jag var lite besviken då jag hade tänkt ta en promenad men det kändes hopplöst... men sen mötte jag plogbilen och jag fick hopp igen! Jag chansade och började gå och hoppades att plogbilen skulle hinna ta andra sidan av vägen innan jag skulle vända hemåt igen och jo visst, den kom precis innan!

Casper har haft kompis i helgen och hon äter inte kött så vi har kört vegetariskt, ingen konst egentligen. Vegifärsen är ju billigare än vanlig köttfärs och ett kilo ger mycket mer i volym, jättegod natchosgratäng blev det på lördagen och i fredags linssoppa. 

I morse (söndag) så var det -26 grader när jag klev upp vid 07.30 tiden! Några timmar senare var det -15 och jag tog med mig Minnah i vagnen och gick ca 7-8 km och idag var vägen fantastisk att gå på! Idag var det heller inte en massa snö som föll ner, igår såg jag ut som en snögubbe efter promenaden. 

Jag får alltid mer positiv energi eftet en promenad så jag gick direkt in och började med middagen, både igår och idag.
I fredags lyckade vi till det med en hallonpaj efter soppan och det blev en del kvar som jag ska mumsa på snart 😜. 

Tvättmaskinen har gått varm idag, underkläder, sängkläder och nu blöjor. Tumlaren har fått jobba den också men för varje gång blir jag påmind om att den inte mår så bra och snart troligtvis kommer att ge upp... jag vill ju ha en ny men de ät ju inte gratis. 

Igår bäddade vi rent i söndagen och duschade innan det var dags att sova, sååå skönt! Jag passade även på att ta bort babynestet åt minna och sätta dit spjälskyddet i hennes säng. 
Egentligen hade hon kunnat ha nestet en bra tag till men hon är så varm så hon svettas av det, jag kom på iden om att jag kanske ska sy en sovorm åt henne istället 😀. 
I alla fall så lade jag ner henne efter hon ammat, som slumrade under amningen men vaknade sen till. Hon låg där så snällt i sängen och mös tills hon somnade. Ikväll var det samma sak, mysiga små ljud och massa god med napp och snutte och hon somnade gott, nästan så jag får lite ont i hjärtat ❤️. Men det är en så otroligt bra trygghet att kunna somna så i egen säng tycker jag och tycker de själva inte att det är läskigt och de är nöjda så är det inget fel anser jag. Däremot vet jag inte riktigt om jag gillar 5 minuters metoden då barnen får skrika sig till sömns, då finns bättre och tryggare alternativ. 

(null)


Louie vaknar på nätterna och är ledsen, först någon gång på kvällen men då räcker det oftast med att "hyssja" och sätta sig på stolen där inne men på nätter och tidiga morgnar så vill han upp... 
det är ju lite gosigt att somna om tillsammans med honom i vår säng men det är inte bra om det blir en vananoch absolut inte bra de gånger som han tror att det är morgon...
Jag ska försöka lösa det innan det blir ett problem, kortare lunchsovning och sen sitta med honom även på nätterna som jag gjort med de andra. Det räcker med att Lilly kommer till oss varje natt, inget problem då hon oftast somnat om inom några minuter men det är bättre att sova i egen säng utan att trängas. 

Ska försöka lösa problemet med fördelningen av rummen också, ingen lätt nöt att knäcka men just nu får det vara som det är ett tag till, små ändringar kan ju räcka till en början. 

I morgon är det måndag igen och en vecka kvar innan sportlov. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus