Bröstmjölk överallt och spontantripp till stan...

Klockan ringde först 07.45, jag snoozade och sen ringde den 08.00 igen. Lilly vaknade till "Mamma, jag är blöt på benet", jag kände efter om hon kissat på sig men nej, det var bara jag, mamman som hade läckt massor av bröstmjölk i sängen och på henne. Kan ju lätt bli så när man ligger 4 st som sardiner i en 160 cm bred säng...

(null)
Bara en liiiten pöl...!
 
Jag tog av Lilly byxorna sen gick jag på toa och kissade, ringde sen och väckte Frida, pratar vi pp kvällen/natten kan hon ibland säga att jag gärna får ringa och väcka henne om jag ändå är vaken. Jag ser det mer som att det bara är bra att jag kommer upp i tid även om det är lov. 
En annan morgon ställde jag klockan på 07.00, ringde och väckte och eftersom alla fortfarande sov så gosade jag också ner mig i kudden och sov vidare. 

Idag blev det havregrynsgröt till frukost, inte så omtyckt av alla men av de flesta och jag "tvingade" upp alla för att äta tillsammans. Göran och Casper brukar göra lite som de själva vill på den fronten i vanliga fall. 

Det var prat igår om en eventuell stadsresa idag, Casper skulle handla grejer som han behöver för att göra klart ditt bygge i garaget. Tanken först var att mamman, pappan, äldst och yngst skulle åka och resten vara hemma med Jonna och några med farmor, ja förutom Hilma och Melvin som skulle till kompis och leka. 
Det slutade med att vi alla packade ihop oss när Maltes mamma hämtat Melvin och Hilma och sen åkte vi till stan i två bilar. 

När vi kom in blev det ett stopp på Ica Maxi, köpte 10 korv i baguette med dryck för 200kr, alla fick mätta sina magar lite lagom innan vi delade upp oss. 
Göran och Casper parkerade Owe i varmgaraget och sen mötte de upp oss som åkte Opeln. Jag, Jonna, Meja och Minnah klev av och de andra åkte mot Lekia för att shoppa lös leksaker för presentkorten som de fick av tomten. Jonna och Meja följde med mig och Minnah till salongen och besökte toaletten innan de fortsatte mot H&M för att spendera sina presentkort. Jag och Minnah stannade kvar på salongen för att träffas och mysa med mina fina kollegor. 

Eftersom jag inte visste säkert angående resan till stan så hade jag inte sagt något till Frida, hon hade kunde när jag kom så hon blev rätt överraskad när hon kom in i fikarummet, det var skoj. Förresten så blev väl alla lite överraskade när vi kom eftersom ingen visste, mysigt att bara kika förbi spontant .

Göran ringde när de var klara med sitt och då möttes vi upp igen och åkte hemöver, klockan var nu nästan 16.30 och det var massor av trafik, alla var påväg hem från sina jobb. 

Strax innan Tandsbyn så upptäckte jag att jag knappt hade något halvljus på bilen, det blev nästan helt svart när jag stängde av helljuset! Jag ringde Göran som låg en bit efter oss, jag letade reda på en lämplig plats att stanna på samtidigt som jag troligtvis bländade flera bilar med helljuset, var så illa tvungen att ha det på så förlåt för det alla ni som blev halvt blinda. 
Som tur hade vi bara för någon vecka sen köpt två lampor och lagt i bilen så älsklingen var snäll och bytte och jag såg till att jag vet ungefär hur man gör ifall det händer igen. 

Stannade till i Svenstavik och handlade mjölk och bröd, tog med mig Towe in så hon kunde handla till födelsedagsfikat i morgon, hon fyller ju 7 år!!! Det är faktiskt bara knappt 2 timmar tills det är exakt 7 år sen hon kom på beräknat datum och bråttom hade hon. 

Göran och Casper var hemma lite före oss, de hade ingen nyckel in så Göran passade på att skotta under tiden han väntade. Det har kommit så otroligt mycket snö sista tiden, bara i natt hade set kommit ca 10 cm. 

(null)
Fotot taget i morse. 

(null)
Och nu när vi kom hem och Göran börjat skotta. 
(null)
Massor av snö!

Hilma och Melvin anlände efter en stund, Maltes mamma lämnade av dem och talade om att dagen varit mycket lyckad och allt hade gått superbra. Malte grät när de åkte och det är ju ett gott betyg, han ville leka mer, de hade inte hunnit leka allt som han hade tänkt, tur det går flera tåg. 

Barnen hade skött sig riktigt bra i bilen och nu gick de förväntansfulla in och klädde av sig, de ville börja leka med sina saker de köpt, men de visste att  vi skulle äta middag först. 
Jag fick hjälp av Ninni och Towe att packa ur kassarna ocj jag började med middagen, pasta med pastasås fick det bli, Ninni hjälpte till och kryddade. 

När alla magar var mätta delades leksakerna ut och extra lyckliga barn skrattade och lekte en stund innan det var dags att sova. Klockan hann nästan bli 22.00 innan de kom i säng, å andra sidan hade alla sovit en stund i bilen på resan in och någon även hem. 

Även Minnah blev glad, hon hade fått en babysitter! Den vi köpte till Meja när hon var liten har gjort sitt och senast igår pratade jag om att vi kanske skulle köpa en ny så nu har hon en! Hon tyckte det var jättespännande och speciellt de två färgglada figurerna som hängde och dinglade på lekbågen, man riktigt såg hon hon kämpade med att försöka förstå hur hon ska få tag på dem, det lär hon sig nog ganska snabbt skulle jag tro. 

(null)

(null)


Nu är klockan mitt i natten igen, barnen sover fortfarande oroligt men ändå i sina sängar. Just nu sitter jag på golvet brevid Louies spjälsäng, Lilly kom upp för någon timma sen, drack vatten och kröp ner i vår säng och somnade om. Sen kom Ninni upp och så var vi påväg i säng, jag följde lugnt med henne till sin säng och lovade att komma tillbaka in so fort jag kissat och borrat tänderna, tog med mig Lilly till hennes säng också på samma gång, hon vaknade inte. 
Louie vaknade nyss och skrek i halv panik och sparkade med benen, hade precis tänkt gå härifrån då Ninni somnat. 
Det är väldigt frustrerande och man blir lätt irriterad och arg av dessa oroliga nätter och speciellt på Ninni som är grinigare än grinigast när hon vaknar... men jag jag tagit fram mitt största tålamod och ska försöka kämpa mig igenom detta med lugn och trygghet så kanske det ger med sig snabbare, speciellt nu när rutinerna ska på plats igen också efter jullovet. 
I morse när jag klev upp låg Ninni och Towe i varsin del av soffan och sov under varsin filt, så länge de smyger upp och inte väcker någon så är det ju egentligen förlåtligt, alla behöver vi få vår sömn på ett eller annat sätt. 

Nä nu ska jag smyga till min säng och kramas med min underbara man och våra kuddar och förhoppningsvis får jag några timmars sömn innan det är dags att kliva upp igen. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus