Storsjöbadet i 4,5 timma! Sen storhandling på det...

Igår vid frukosten kom barnen med förslaget att vi skulle åka på storsjöbadet... de har frågat många ggr tidigare då de vet att vi har ett presentkort där men det har lixom inte funkat. 
När frågan först kom tänkte jag direkt att nej det går inte, Göran jobbar och alla får inte plats i en bil... men eftersom min hjärna för det mesta alltid försöker hitta en lösning så kom den ganska snabbt. 
2-3 åker buss in och jag kommer efter med resten, lika många åker sen hem i bilen med pappan som jobbar. Inga problem!
Göran hade nämnt storhandling och undrade om jag skulle hinna göra en lista och skicka 2 barn med bussen 17.40 som kunde hjälpa honom med handlingen när han slutade 20.00... jag tänkte att det löser sig ju ändå trots bad!

Så, skynda klart med frukosten, Jonna och de andra större barnen fick hjälpas åt så alla borstade tänder och fick på sig kläder. 
Jag hann kolla vad som fanns i frysen, göra matlista och börja på handlingslistan innan mäklaren kom för att kika på huset. 

Jo vi funderar fortfarande på att vi behöver flytta, dels för att vi skulle behöva större och mer än en toalett men även för att komma närmare stan få vi båda jobbar där. 

I alla fall så gick besöket smidigt och jag hann sen höra klart handlingslista och med Jonnas hjälpa börja packa badkläder innan det var dags att skjutsa Jonna, Melvin och Hilma till bussen, sen in på affären för att köpa bröd så vi kunde göra lite fika. 
När jag kom hem satte jag Meja på att bre mackor under tiden som jag packade det sista och hängde tvätten som jag visst hade i maskinen. 
De andra barnen roade sig med att kika på youtube på Apple TV:n, lugnas så för att inte glömma något viktigt... dom srmpuffar till exempel, det glömde jag sist och fick köpa och de kostar ju en slant så det är ju ganska onödigt om jag ändå har hemma. 

Allt tog som vanligt lite längre tid ön jag tänkt men iväg kom vi och hade ganska bra tidsmarginal även fastän jag både stannade på Dollar Store och Ica på vägen. Jag hade sagt till Jonna att de kommer att få sitta och vänta en stund, men visste inte hur länge. 
När vi kom in mot stan så glömde jag ta nedre vägen, den är ju närmare badet och mer rätt på, tog av i Torvalla istället för så kommer jag ju ändå ner på den vägen... tji fick jag, där var det lååång kö för att de höll på att asfaltera så det hade gått betydligt snabbare att ta övre vägen ändå 🙈. 

Men in kom vi, parkeringsplats hittade vi, tig den sista! Och sen nådde vi badet, löste in oss och lyckades få alla att kissa, byta om och duscha utan större kaos och sen gick vi igenom reglerna en gång till innan vi tog klivet ut till badhuset!

Vi badade, fikade och badade från 14.30 ca och till 19.10, badet stängde 20.00 och jag tänkte att vi behövde gott om tid. Vi var nog sist ut men innan stängning. 

Mina krav för att vi skulle kunna åka, en vuxen och 10 barn! Bara en över 12 år dessutom var att alla lyssnade på mig, det jag säger gäller för alla och alla måste hålla ihop, ingen kan får åka kana eller leka i annan bassäng när och hur som helst. 
Det gick över förväntan och tålamodet behövde inte tänjas på så mycket som jag var beredd på, men det var till att ha ständig uppsikt och se till att de större barnen faktiskt tog det ansvar som de lovat! Vi hann med att vara i barnbassöngerna mestadels av tiden men även lite hopp vid trampolinen, åka större rutschkanor och leka borta i bassängen där de brukar ha babysim! Där var det underbart varmt och lagom djupt. 
Även om besöket inte blev helt "smärtfritt" (det hade ju ändå varit väldigt märkligt) så gick det i stora hela toppen och alla var nöjda och glada om än trötta när vi lämnade badhuset några minuter innan 20.00. 

Göran mötte upp på parkeringen, tog med sig Jonna, Meja och Melvin för att handla och vi åkte mot Mc Donalds för lite mat som vi åt i bilen innan vi tankade och åkte hem. 

Barnen kom isäng strax innan 00.00 när de andra kommit hem, dock hade jag fixat dem klara för sängen innan men tänkte att jag väntar ut dem och de flesta hade sovit i bilen så de var inte dödströtta. 

02.17 var allt inpackat, alla barn hade lagt sig, jag och älsklingen hade fikat och kikat lite på tv innan vi till sist kröp ner under täcket och domnade tätt ovaggade!

(null)

(null)

Idag Torsdag fick jag sovmorgon, det är tack vare att Minnah vaknar och vill tutta när det ändå är lagom tid att kliva upp, då kan vi ligga kvar när de andra ser på tv och myser i soffan. 

Lilly sov längst av alla och vaknade när vi lagade frukost, hon var lite brydd, besviken och lät lite låg för att ingen hade väckt henne, hon ät bra söt och gullig ❤️. 

Efter frukost gick alla ut, en sista släpvagn med ved stod här ute och väntade på oss. 
Göran gick ut först och började sen kom barnen en efter en och hjälpte till. 
Jag blev kvar inne en bra stund då jag plockade i köket, gjorde klar Louie och Minnah för att läggas i vagnen och när Minnah tuttat och somnat skulle jag hända lite tvätt... vid det laget var vagnen så gott som tom och det tog ca 1 timma för dem att tömma. 
Så nu är vedboden så gott som full och det är bara betalningen kvar, den kan vi bocka av en sak i alla fall. 

När veden var klar och Minnah fortfarande sov tog jag med mig Hilma, Towe och Louie i bilen och åkte till Svenstavik för att handla lite av varje på Dollar. Louie som inte somnade i vagnen somnade i alla fall en stund i bilen. 
Det kändes som något fattades eftersom jag inte hade Minnah med, det var skönt att bara kunna hålla uppmärksamheten på Louie i vagnen, annars är det ju två som åker vagn. Men ändå så kände jag mig liiite stressad över att Minnah kanske skulle vakna och bli hungrig, men då finns det ju både gröt, välling och lite mat, men hon sov fortfarande när vi kom hem. 

Jag blev lite rastlös, väntade på att Minnah skulle vakna så jag körde lite träning med inspiration sv de pass som vi haft med Anna. Först lite uppvärmning av höfter och rygg, sen sprang jag lite på gräsmattan innan jag gjorde följande;
Sneda benböj bakåt vid trädet där pinngungan fick agera TRX-band. Gjorde 30 st. 
Sen 15-20 (med varje hand) luta sig bakåt med ena armen utsträckt och sen dea sig upp, här också med gungan. 
20 på varje ben, övningar med boll, ner i backen vid bakre benet och sen upp och sträck åt andra hållet. 
20 utfall framåt, hade studsmattan som balanserad så gick runt den. 
20 armhävningar mot studsmattan och sen gjorde jag detta i 3 varv innan jag lade mig på gräset, pustade halvt ut och gjorde lite fler övningar för bålen och rumpan. Död insekt 20 st och 20 rumplyft där jag höll 3-5 sek,  2 omgångar av dessa sen kände jag mig ganska nöjd. 

Tacos till middag som barnen fick hjälpa till med och sen var klockan redan 19.00 och det var dags för att natta barn, som ikväll var lite mer omöjliga än vanligt...

I morgon är det Midsommarafton och vi ska mysa hemma. ❤️
Glad Midsommar på er alla där ute 💐





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus