Krafterna börjar komma tillbaka...

Det har tagit på krafterna att vara sjuk och jag känner mig fortfarande trött och slö... jag hade ju kunnat göra små och korta inlägg för att underhålla men det blev bara inte så och ju fler dagar som går desto mer gruvar jag mig för att skriva. Känner att jag kanske måste skriva om allt som hänt sessa två veckor och det kan bli väldigt tidskrävande!
Men här kommer i alla fall en liten del...
 

Vädret har ju varit ganska varierande även om snömängden varit största samtalsämnet denna vinter. Vi har lekt ganska mycket ute då temperaturen varit lämplig, för 2 veckor sen låg den på -33 grader som lägst och då höll vi oss inne,  var nog i samma veva som jag började bli sjuk. 

Göran har ju börjat jobba och det blir ju såklart lite omställning att vara själv med alla, speciellt då han jobbade i stort sett hela sportlovet då alla barnen var hemma och jag dessutom var halvdålig med feber och huvudvärk, även lite hosta men vi tog oss igenom den veckan också. 

Med tanke på all snö så hjälpte jag Göran att skotta av hustaket en dag, en annan dag när vi var ute och han jobbade så skotade jag av hela carport taket. Det tog ca 2 timmar och det var väldigt stora "bitar" som jag fick löst och se vägde därefter och när jag var klar såg man inte längre igenom carporten då hela baksidan var täckta av snöhögen. 

Har blivit ganska less på att de små barnen bara river ut alla leksaker på rummet och sen vägrar städa och efter mycket tjat har det ändå slutat med att de större barnen fått städa... inte heller det una en massa gnabb om vem som hjälper till och städa eller inte...  Så nu tog jag och rensade ut en massa leksaker!!! Ingen har klagat på att de saknar något så det var nog en bra sak att göra. 

Sportlovet var ju vecka 10, som alltid, och om jag minns rätt så var det då som set var som kallast 🤔, eller nej det var nog veckan innan eller efter eller jag minns faktiskt inte. Kollade ni och den 1:a mars var det -33 grader en morgon. 

Pannkakor åt vi 2 ggr på mindre än en vecka, amerikanska pannkakor, en dag till frukost med både frukt och glass till. Det tar ju rejält lång tid att steka men det kan det vara värt ibland. 

Tummen är god tycker Minnah, hon ligger och snuttar på den ibland på nätterna, kanske därför hon sover så bra. Vi får väl se om hon byter ut den till nappen på heltid eller inte allt efter tiden går. 

En dag tog Pappan fram det megastora lådan med smålego, det var en dag då bara dagisbarnen var hemma, skolbarnen anslöt till byggandet direkt när de kom hem från skolan. Lego blir man aldrig trött på. Mamman virkade istället. 

Louie är ju ganska stor och burdus, han vill ju vävars så snöll och go med sin lillasyster men ibland är han för bufflig, även om han försöker vara extra försiktig med just Minnah ❤️

När man var liten så var det roligt att fylla år, det kanske det skulle vara när man är stor också om man orkade fira. Jag hade inte "skyltat" för familjen att jag fyllde år så ingen kom ihåg det till en början... Jonna var hemma och sjuk den dagen och hon hade sagt redan veckan innan att hon skulle göra tårta på min födelsedag så det fixade hon ❤️. 
Den som fyller år får välja middag, jag valde fläsk med löksås och jag kan ju säga att alla barn jublade ju inte direkt...

Ninni fyller år 5 dagar efter mig, just den dagen åkte jag och Minnah till stan för att leverera sålda leksaker, besikta bilen och storhandla. Jag hann även med att äta lunch med Gittan son kom med tåget och innan det sprang jag på stan med Minnah i bärselen och skaffade lite smått och gott för att sen gratulera Frida på födelsedagen. 
Hon var ju inte den piggaste denna dag då hon firat kvällen/natten innan men vi blev insläppta och hon blev både överraskas och glad för besöket även om det blev lite för kort. Behövde iväg för att möta upp Gittan och sen åka på skroten med Casper och Tony när de slutat skolan och sista men inte minst storhandlade vi innan vi åkte hem. 

Barnen hade ingen aning om att jag skulle ha MWs mig Gittan hem från stan och alla blev både glada och överraskade,  mest Ninni.
Vi lastade in alla kassarna och sen mumsade vi tårtan som Ninni och Meja hade garnerat, själva tårtan gjorde jag klar kvällen innan. 

Besiktningen gick bra, egentligen hade de stängt för ombesiktning då de var sen men de lät mig besikta ändå. 

Storhandlingen gick också bra trots att jag glömde Görans Ica kort och kunde därmed inge handla med  självscanning och fick göra på det traditionella viset...

En av dagarna som vi spenderat ute så bytte Göran och Casper motor i en av Caspers bilar, han skulle ju bygga en ema ev den ena men ångrade sig och ska göra i ordning den andra istället. 

Goda tår tycker Minnah som snuttar på dem så fort hon hinner när hon är utan blöja och kläder. 

I torsdags skjutsade jag Gittan till Svenstavik efter att Göran kommit hem från jobbet strax innan lunch. Vi passade på att hälsa på gammelmoster Hjördis på samma gång, jag skulle ändå vara kvar i Svenstavik tills Casper och Tony kom med bussen. Hann med både Dollar, Ica och apoteket också. 

Massor av smink har det blivit de senaste dagarna, Ninni fick en hel sminkbox av Frida i present, hon bad mig köpa och jag hittade en bra på Rusta. Hon är otroligt rädd om den och lusten att sminka sig själva och varandra har smittat av sig på övriga systrar. 

Jocke och Jonna, kända YouTubers stod med sin lååånga limousine på Macken i torsdags när vi kom hem från Svenstavik. Vi var tvungna att stanna och ta kort och barnen hemma skrek rakt ut när de såg bilderna. Jag kanske skulle ha stannat och frågat om de ville träffa en minifanclub 😂. De var troligtvis påväg till Åre. 

När Jonna passar Minnah små stunder så tar hon gärna ett gäng bilder på dem tillsammans ❤️ så roligt att ha kvar sen. De är så mysiga de två, oftast är Jonna mysig med alla sina syskon om de är en i tagen 😅. 

Nu har jag äntligen köpt nya hyllor till blöjorna att ha i badrummet och Meja hjälpte mig att sätta upp dem igår. Hon undrade hur det skulle gå när mamma skulle skruva och att det kanske skulle vara lättare om pappa var hemma, men vi fixade det galant 😊 och fint blev det!

Här nedan slänger jag in lite bilder, kommer säkert inte hamna i ordning 😜

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Jo som jag misstänkte, lite huller om buller men så får det vara. 












Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus