Bra dag...

Även om jag var trött i morse när jag klev upp och även på väg inte till stan så blev det en bra dag på jobbet. Relativt "enkla" kunder med fina resultat och när man bara känner och vet att kunderna blir så där extra nöjda 😍 
Att man sen har glada och fina arbetskamrater som hjälper mig och varandra, ger pepp och glad energi gör ju det hela bara ännu bättre ❤️

Stannade och handlade lite inför helgen på vägen hem gjorde jag också. 

(null)

(null)
Tyvärr ingen före bild men innan var det mörkt och ganska glanslöst med orangea toppar. 
Kunden hade svårt att sluta titta på håret i spegeln 😍

Napphållare...

Idag förberedde jag middagarna direkt efter frukosten, kålpudding! Bara att skjutsa in i ugnen senare och sen kola potatis och sås till. 

Jag fick en liten stund över på eftermiddagen och gjorde en ny napphållare till Louie då han "snusat" sönder sin. 

(null)

(null)
Han var lite brydd över den när han fick se den precis innan det var dags att sova för natten, men det verkar som den gick hem 😊

Nu ikväll efter allts tok efter middag, nattning av barn och dusch så kände jag att jag behövde göra en napphållare till Minnah också. Denna gång tig jag delar från två olika, ena var spännet dåligt på och på den andra fattades ringen. 

(null)
Denna blev inte helt perfekt, några pyttefel men orkade inte repa upp och göra om, fick improvisera så blev det ändå ok 😊. 

Nu är klockan mycket och det ör dags att sova, ska ju jobba i morgon men sen ög jag ledig helgen och Göran jobbar. Sista passen innan han går på föräldraledig december ❤️



Ont i munnen... sjukstuga...

Kvällen blev inte alls som planerad, jag blev fast i flera timmar i soffan med Louie som vaknade och besvärades av sina virusblåsor på underläppen, ont när nappen ligger emot. 
Jag antar att han kanske hade ont i halsen också. Gav alvedon supp, de få gånger som jag gett flytande så har han kräkts, även om det var ett bra tag sen. Duttade dock med flytande på själva blåsorna och det verkade bli bättre. 
Efter ca 3 timmar med nästan konstant skrikande och gnällande Louie så somnade han, jag väntade en stund, myste ner mig i soffan med älsklingen ocj somnade så klart till. Gick och lade mig i sängen vid 01.30 och vaknade typ en timma senare av att Louie var igång igen och det hjälpte inte att pappan var där. 
Jag kände mig inte supertrött så jag gick dit, han hade precis lugnat sig, så kom jag och störde, när jag sen skulle gå därifrån så fick jag inte så jag kröp ner under filten med Louie och pappan låg brevid. Jag tänkte att eftersom pappan skulle upp och jobba så kunde jag i alla fall försöka avlösa honom. Vi somnade alla 3 och jag vaknade vid 04.00 igen, stängde av tv:n och gick tillbaka till sängen. 
Minnah vaknade vid 06.00, hon fick nappen och somnade om, en kvart senare klev jag upp och började stöka med frukosten till alla barnen. 

Igår var ju Theo, Lilly och Louie hemma från dagis, i morsen hade både Ninni och Hilma feber och blev hemma, Lilly däremot som var lika pigg och feberfri som igår ville på dagis och så fick det bli. 

Har stökat undan en massa tvätt hela förmiddagen, igår efter middagen sorterade jag upp och delade ut handskar till alla barn, konstaterade att deg behövs nya till de äldre men de kan ha de gamla så länge. 

Har tvättat alla mössor och halsdukar idag och ska börja tvätta undan alla skalkläder, nu är det vinter! -17 grader i morse, brrr

Nu har vi alla fått i oss Lunch, Minnah vaknade precis när alla andra var klara så nu har hon också fått i sig pytt i panna och stekt ägg. 

Älsklingen jobbar natt och kommer inte hem förrän i morgon kväll då det skulle vara möte eller utbildning efter nattpasset. 

(null)
Mycket piggare idag och ingen feber än så länge, bara lite rosslig men det har hon ju varit till och från sen hon föddes ❤️

Lång jobbvecka...

Nu är jag äntligen ledig i 3 dagar efter att ha jobbar i 5 (torsdag-måndag). 
Medan jag jobbar rullar allt på här hemma, jag åker efter att ha fått upp barnen, sett till att de fått i sig frukost och kommit iväg till bussen och kommer hem när de flesta sover, förutom på helgerna då jag slutar tidigare. 

I söndags hade jag med mig Hilma och Meja som lockade håret på varandra och fick hjälpa till med tvätten (handdukar och klippkappor). De hann även gå lite i affärerna inne på Kärnan som gallerian där salongen ligger heter. 
Vi tog en sväng förbi ICA MAXI på hemvägen då vi helt glömt köpa välling när vi storhandlade, kompletterade med några fler saker vi inte tänkt på att skriva upp på listan. 

Theo, Lilly och Louie som går på dagis/förskolan fick vara hemma idag, Louie har haft feber i helgen, Theo har feber idag och båda har ont i halsen. Lilly såg fin ut i halsen men hade en temp på 37,5 så vi höll henne hemma med för att se om hon kanske också får feber. 

Har hunnit tvätta lite, är inne på maskin nr 2 och har vikt en hög med handdukar som tvättades. 
Har även hunnit ta en välbehövlig dusch så nu känner jag mig lite lättare i kropp, själ och sinne. 

Igår hade jag en extra bra dag på jobbet, inte hela dagen full med kunder men de 3 som jag hade var supernöjda och resultaten blev verkligen toppen! En kund ville ha klipp, färg och kur, nästa folieslingor, klipp, kur och nyansering och så slutligen en herre som bara ville klippa men bokade en kur tills nästa gång. 

Nu är det snart dags för lunch, får se om jag hinner skriva mer ikväll 😊

(null)
Meja lockade Ninnis hår i onsdags 😍

Ledig dag tillsammans...

I måndags kväll när jag kom hem stod en stor och fantastiskt fin bukett med rosor på bordet ❤️ tack älskling! 

(null)

(null)
Sååå härlig färg!

Igår tisdag var vi lediga tillsammans, då passade vi på att åka tills Svenstavik för att hämta nya minipiller till mig samt att handla lite förnödenheter på Dollarstore, skönt att inte behöva ta det i samband med storhandling. 

Storhandla hade vi tänkt höra i eftermiddag (onsdag), Jonna och Meja skulle passa barnen och jag skulle möta upp Göran i stan. Vi skulle handla och sen skulle han åka hem och jag skulle stanna i stan eftersom jag jobbar i morgon, men eftersom Jonna har konfirmationsträff idag efter skolan så fick vi snabbt planera om. 
Jag tog istället med mig Meja och så åkte vi för att handla direkt eftet middagen. 
Det tog 2 timmar att handla och minst lika lång tid att ta sig hem då det var sån dimma, kunde bara köra 50km/h vissa sträckor. 

(null)
Fullt!!!

Hem kom vi strax innan 00.00 och flickorna gick och lade sig, jag och Göran packade upp och Casper som följde med hem var ute i garaget ocj försökte fixa med senaste bilen, han tror han funnit felet. 
När kyl, frys och skafferi var fyllda till bredden fikade vi lite innan vi strax innan 03.00 kröp ner i sängen. 

Göran och Casper åkte in till stan vid 07.00 i morse och jag tog en promenad efter att ha lämnat på dagis. 
Friskt med -6 grader, en massa frost och strålande sol. 

(null)

(null)

Känner mig lite luddig i huvudet efter endast 3 timmars sömn men det får jag väl ta igen i natt innan kag går på 5 dagar med jobb. 

Minnah har sovit bra länge i vagnen och kom nu in för lite lunch, om en knapp timma ska vi hämta barn på dagis och då är det full fart och ingen hejd fram tills läggdags. 

Om vi tar bilen eller går till dagis återstår att se men eftersom Minnah sov rätt länge så blir det nog bilen. 





Lilly 4 år!!!

I måndags hade vi en tjej som äntligen fick fylla 4 år här hemma, SOM hon har längtat och räknat dagarna! 
Jag jobbade ju så klart 😕 men pappan fixade med tårta ❤️ precis som när Minnah fyllde 1 år och mamman jobbade även då. 

Vår envisa och kloka Lilly, hon var noga med att fröknarna skulle sjunga för henne igår när det var dags för dagis igen. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Inte det lättaste att fota denna dam i sina hastiga poser 😂

(null)


Skitsöndag...

Denna dag började bra men slutade sämre få energi och tålamod tog slut, men nu sover snart de minsta, inte Minnah. De större som bor uppe har också lagt sig. 

Jag ställde klockan för att väcka Görs. I morse, han somnade på soffan och eftersom jag ändå klev upp så tänkte jag att jag skulle överraska barnen med att kola riskgrynsgrör. Det tar ju några timmar att få igång gröten samt koka den, alla blev glada och av strax under 30 portioner helt finns det kanske 3 liter kvar. 

Duscha barn och byta sängkläder i några sv sängarna stod på dagens att göra, tänkte byta i alla sängar men då några av dem nyligen bytt så blev det bara hos 5 av barnen som det byttes. 
Duschningen hanns också med. 

Meja, Hilma och Towe fick gå över till Maria några timmar mitt på dagen för att fixa sina naglar med gelé, lyxigt värre!
När de kom hem så förberedde vi middagen, hemgjorda pizzor på tacobröd så alla får göra sina egna pizzor. 

Som sagt började dagen lugnt men allt eftersom timmarna gick så märktes tröttheten hos barnen och det har varit småtjafs, tjafs och bråk konstant, jag är rätt slut i huvudet nu. 
Hör att det bråkas på övervåningen i detta nu och Theo har precis somnat så det är väl bara att gå upp och ryta i att det räcker nu en gång för alla. 

Så, nu var det äntligen Minnahs tur att få lägga sig, jag känner mig halvt död. 
Så synd att man inte ska kunna ha en lugn helg, där jag låter alla få göra lite som de känner, inte så många måste för barnen utan helg helt enkelt... jag ska väl behöva tvinga ut dem och bära ved eller något kanske, vad det ni skulle hjälpa? 
Jag känner en så stor besvikelse i att jag gör allt för alla hör hemma och lite till, försöker överraska med det lilla extra men jag får sällan något tillbaka, bara gnäll och tjat om mer och annat... visst de är barn men om jag förklarar och om de tänker efter så vet de. 

Nog om det, lite har jag ändå hunnit få gjort under dagen, några maskiner tvätt och så har jag lagat 8 matlådor till Casper och Tony som jag ska ta till stan i morgon. 
Alla har som sagt duschat, ätit middag och nattats, lite mys med popcorn och chokladbollar hanns också med. 

Meja står nu i duschen, Göran är påväg hem och det ska bli spännande att se om han får tag i Jonna som ska åka med honom hem, varken hon eller Melvin svarar när vi ringer...

Det får räcka för idag. Bjuder på en bild som ser lite mysig ut i alla fall 😅

(null)
Pizzadags 😊

och så en till på den som alltid tar mest av min energi och vill mer än som är bra för henne... här var hon nog lättad över att ha något att göra, i alla fall en stund... sortera rena underkläder. 

(null)
Ninni sitter aldrig stilla och är aldrig tyst och vill vara med och hjälpa till även om det inte finns någonting alls över huvud taget att hjälpa till med!
Hon kommer bli något stort ❤️ en dag


Det känns så hemskt att jag sitter här och gnäller, så hemskt att vissa dagar är otroligt jobbiga och energikrävande, och som denna, en dag då det är något tjafs så något håll hela tiden!
Jag älskar ju ändå mina underbara ungar och jag har själv (tillsammans med pappan då) skaffat den och ångrar mig inte en sekund, men ibland suger de verkligen musten ur en. 
Och jo, man får faktiskt känna så, säga att det är jobbigt, lika väl om man har 2 barn eller 22... det finns inget skylla sig själv, eller att man satt sig i sin sits, alla har rätt att tycka att livet är lite jobbigt ibland ❤️ efter regn kommer solsken. 


Jobb igår och nu ledig helg...

Igår jobbade jag och fick dessutom jobba över då jag tog på mig ett stort jobb som var lite osäkert på hur lång tid det skulle ta, alltid så när man ska ljusa upp ett mörkt hår, men det blev bra till sist 😊. 

Jag såg fram emot en ledig helg men morgonen och förmiddagen kändes tung, sista åren och sista tiden har det hela tiden varit någonting som tar för mycket av min energi (utanför själva familjen) och nu senaste veckorna har små, små saker känts stora och jobbiga. Men det lär gå över...

Göran har ju börjat jobba igen efter sin semester och jobbar alltså de helger jag är ledig. 
Jag och Casper tog med oss några av barnen och åkte för att kika på en bil som Casper blivit erbjuden att ta helt gratis och det blev även att vi med hjälp av Caspers kompis Isak fick hem bilen, han har ju körkort 😊. 

Innan middagen svängde jag ihop ett gäng med chokladbollar, jag rullade själva bollarna men jag fick hjälp av Towe, Ninni och Lilly att rulla dem i pärlsocker och kokos. 

Till middag blev det något så glamoröst som fiskpinnar och mos med grönsaker och hemmagjord remouladsås. 

(null)
Bordet står fortfarande kvar pt detta håll, det funkar fint än så länge 😊. Känns som mer plats och större bord 😍

Disk och det mesta av tvätten är gjord, det ör lugnt och skönt här hemma, Göran är påväg hem från jobbet och jag nattar Theo, Lilly och Louie. Kanske lite väl sent trots att det är helg men så kan det bli ibland när de håller sig både lugna och sysselsatta länge. Chokladbollar och popcorn får vänta tills i morgon eftet frukost men det gör ju inget. 

Eldat har jag också gjort så det enda som ska göras är att en tvätt ska in i torktumlaren när den är klar och sen ska blöjorna tvättas, sen får vi väl se vad kvällen bjuder på. 

Jo just det, under tiden som jag stökade undan i köket efter middagen så var städglada Towe framme och fixade en del, helt på eget initiativ, precis som när hon dammsög köket efter de gjort chokladbollar 😍. 

(null)
Alla skor prydligt på plats, Minnah och Louie river ut allt rätt som det är...
(null)
Även här!
(null)
Bäddade sängar 😊
(null)
Här hade Louie rivit ut precis alla stövlar och kängor innan. 

Minnah har ju börjat gå och hon går mer och mer för varje dag, tyvärr så har hon ju fortsatt avancera i sin klättring också...
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
 Bordet och stolarna har jag nu ställt tillbaka i vårt rum för att minska risken för olyckor. 

Igår minus och idag plus...

Igår var det ca -5 grader ute och idag +5 ca, temperaturen kan verkligen variera men det är samtidigt skönt att inte det är iskallt varje dag ännu. 

Jag och Minnah tog en promenad innan lunch, Göran duschade och började med lunchen under tiden vi var ute, han började jobba kl 15.00 idag. 

Det blev en till promenad senare för att hämta barnen på dagis, barn som ändå åkte skolbussen så då fick jag skynda mig extra mycket hem. 
Har ju föreslagit att personalen på förskolan kanske kan följa barnen till bussen när de ändå hår ut och möter fritidsbarnen så kan jag står här nere vid vägen och möta upp dem, men det gick inte hem. 
Tror Meja ska få testa hämta dem nästa vecka efter skolan och ta med dem hem, för bussen älskar de att åka. Det är när de kommit av bussen som det kan bli problem, då vill de inte gå hem och då vore det bra om kag stod där. 
Dessa kom och mötte mig idag ❤️
(null)


Nu är jag i färd med att laga middag, biffar med potatis, sås, grönsaker och lingonsylt 😍. 

(null)

(null)

(null)


Ro i kropp och själ...

Igår dammsög jag överallt och efter middagen fick jag lust att skura golven 😊.
Så efter att ha tagit reda på disken och Jonna borstat allas tänder så bäddade jag rent i vår säng och sen torkade jag golven. Barnens rum (nere) blev näst på tur och sen köket, vardagsrummet, hallen och sist badrummet. 
Meja passade Minnah och gjorde läxor under tiden och de andra pysslade med lite av varje. 
Jag har även hunnit ta en välbehövlig dusch, så skönt! Nu känner jag mig rofylld. 
Alla barn har lagt sig utan Jonna och Meja, Jonna gör läxor på rummet och Meja gör sina matteläxa på min dator brevid mig här i soffan.
Göran har slutat jobba och är förmodligen påväg hem, jag ska göra honom sällskap med att äta tacos när han kommer 😊. 

Minnah sov ju en sväng i bilen vid 9.30-10.00 och sen lade jag henne i vagnen vid 12.30 och sen sov hon till strax efter 15.00. 
Hon fick mellan både mellan frukost och lunch samt mellan lunch och middag och nu ikväll välling så jag hoppas att både sovtiderna och matintaget under dagen gör att hon sover gott hela natten och insta ska vara vaken i flera timmar, för allas skull. 

Minnah sov i vagnen utanför farmor när jag hämtade på dagis, dagisbarnen ville vänta på skolbussen och åka den hem så vi var kvar i 45 min på skolgården och de lekte på bra. 

När vi kom hem kikade barnen klart på film, några lekte, några pysslade på rummen och det var ganska så lugnt och skönt. 
Meja hjälpte mig arts kära grönsakerna till tacosen och Ninni dukade frivilligt, nästan så jag får hindrar henne lite när hon är på "hjälpa till humör". 

Nu strax föna håret och sen är alla måsten för dagen och kvällen gjorda 😅. 

(null)
Tända ljus 😍
(null)
Möblerat om i vårt trånga kök, får se hur länge det går att ha det så här 😅🙈
Trångt vid spisen. 

Frisk morgon efter en slitig natt...

Jag tänkte igår strax innan 23.00 att jag skulle lägga mig innan jag somnade i soffan, skönt att verkligen få sova...
Minnah vaknade innan jag ens hann somna och var vaken i ca 3 timmar. 
Hon ville amma hela tiden men jag har ju inte så mycket mjölk kvar... Louie blev väckt av henne och kom och lade sig men somnade ganska snart om trots att hon bökade runt och skrek stundvis. 
Till slut gjorde Göran en halv flaska välling, och hon åt, blev att när den tog slut men sen somnade hon äntligen!

Smidig morgon, Göran åkte mot jobb vid 07.00 tiden och åt för ovanlighetens skull frukost med oss 😍. 
Skolbarnen traskade till bussen och så småningom åkte vi mot dagis och var där innan 09.00, kors u taket!

Handlade till middagen på vägen hem, Minnah sov 30 min i bilen och sen väckte jag henna för att ta en promenad innan lunch. Tänker att jag måste få ordning på rutinerna så hon sover bra på nätterna. 
Frost och fint ute och såklart tog jag ingen bild 😟

Vi var hemma vid 11.00 och har nu ätit lunch. Minnah sitter på toaletten och har kissat men jag tänkte vi ska vänta och se ifall det kommer lite bajs. 

När Minnah ska sova igen vet jag inte, helst ni vid 12.00 men vet inte om hon är trött nog, det krockar ju även med hämtning på förskolan kl 14.00... och sova efter det kanske blir sent och länge för henne att vara vaken 🤔. 
Vi går se hur det blir. 

(null)

(null)


(null)


Snart i mål...

Nu så, snart är jag i mål med den här dagen, sitter och nattar de små nu och de större har precis lagt sig, de behövde komma i säng i tid ikväll. 
När jag är klar här så är det Minnahs tur och sista kvar blir Jonna och Meja som jag iofs tror vill lägga sig i tid ikväll de också, tror att så gott som alla barn har en förkylning på gång. 

Jag hade önskat att jag hunnit ta en promenad under dagen men det blev aldrig av, Minnah sov ända tills strax innan 14.00 och när alla barn sen är hemma så finns det att göra så det räcker och blir över. 

Vad gjorde jag då när Minnah sov? Jo när jag och Göran ätit lunch och han åkt för att jobba så satte jag igång med att rensa under soffan där leksaker trängdes med gigantiska dammråttor. Hela nedervåningen förutom badrummet är nu dammsugen. Hade tänkt skura också men det finns ju fler dagar att fylla. 

När alla barn kommit hem så åt vi frukt till mellis och pratade lite om ansvar och städning/ordning. Hilma och Ninni har blivit tillsagda att städa sitt rum i över 1 vecka nu men det har inte gjorts. Vi skrev en lista på vad som behövde göras idag, stora så väl som små saker och det mesta på listan är struket, övervåningen är städad och trappan ner med. 

Jag har hunnit med att tvätta lite också, vikt tvätt så nu är det bara att sortera upp allt som är kvar. 
Jag tänker att av mina 3 dagar ledigt så ju fortare jag får undan det som ska göras desto mer kan jag chilla sista lediga dagen 😊. 

Meja lagade middag idag, hon ville ha pasta med sås och såsen skulle hon experimentera med, alltså krydda och smaka av tills hon var nöjd. Alla åt och blev mätta och glada. 

Fick hem en påminnelse om att Casper tagit skolfoto så jag gick in och kikade, det var ett klassfoton. Är osäker på om vi ska köpa det så jag sparade en "kopia"  i telefonen. Framtida rörmokare 😊 och Casper har på sig ett av sina favoritplagg som är en orange jacka som påminner om en gammal HellyHansen. Han har till och med köpt så han har två 😍

(null)


En smidig morgon ändå...

Jag gick och lade mig strax innan 23.00, då hade Minnah sovit en stund. 
Hon vaknade några gånger under natten men det räckte med att ge henne nappen så sov jon kvar i sin säng. 
Det var först fram emot 4 (tror jag klockan var) som hon fick komma till oss. 

Trots att det känns som att jag sovit bra så känner jag mig trött och tung i huvudet, kanske har jag inte sovit igen tillräckligt, kanske är det det grå vädret som varit sista veckan eller så är det något annat, den som lever får se. 

I alla fall klev jag upp och kokade gröt strax efter 06.15, väckte barn, plockade ur diskmaskinen och dukade fram. 
Alla åt snällt, Theo och Louie också, det brukar vara de som tjurar. 
Minnah sov länge, Lilly kom upp pigg och glad och lät mig fixa hennes hår medan hon pt frukost, hon kom upp strax innan skolbarnen gick till bussen. 

(null)
Bara enkelt uppsatt för att hålla håret undan från ansiktet, skönt att hon börjat uppskatta att ha det uppsatt, en lång period har hon velat ha det löst och överallt 😂. 

Göran klev upp när Minnah vaknat, han klädde barn och såg till att de borstade tänderna och jag gav Minnah hennes gröt. 

Jag lämnade på förskolan strax efter 09.00 och sen in en sväng på Tempo för att köpa något till lunchen som nu står och puttrar på spisen. 

Idag är det dags för Göran att börja jobba igen, han börjar 14.00 och åker därmed vid 12.00

Önskar någon ville köpa vårt hus och vi kunde (till en början) hyra ett i stan så vi slipper åka så längt varje dag. Någon gång kanske det sker, någon gång. 

Vilken natt!!!...

Natten till idag sov jag max 3 timmar och så upp och jobba på det! Kan meddela att jag är både trött och grinig nu, känner mig hungrig fastän jag nyss ätit och har en lätt huvudvärk. 

Minnah nattade jag då jag kom hem strax efter middagen men hon vaknade när vi skulle lägga oss vid 00.00 tiden och sen som ade hon inte riktigt förrän efter 03.00... hon hade rethosta som inte gav sig, sån halvslemmig som gör att det rosslar lagomt gosigt... nä fy...

Inte nog med att hon var vaken så vaknade både Lilly och Louie och kom till oss och det blev trångt såklart och när Minnah äntligen som ade mellan Lilly och Louie så lade jag nig ihopsurrad i fotändan. Göran som delvis valde att inte sova natten till igår sov som en stock. 
Vid 04.00 tiden då Louie legat en stund med mig i fotändan och jag med hela benen utanför sängen så smög jag iväg till de små barnens säng där bara Theo sov... fick sova typ 2 timmar där i alla fall. 

Minnah hade somnat till strax innan middagen var pigg och vaken när jag kom hen strax innan 21.00 har precis nattat henna och hoppas verkligen att alla får sova bra natten som kommer. 

Nu är jag ledig ända tills på fredag och då jobbar jag bara den dagen och sen är jag ledig igen. 

(null)
Hjortronen på gröten i morse kanske hjälpte mig att klara mig igenom dagen idag 😍

Fars dag❤️

Eftersom jag inte började jobba förrän 12.00 idag så hann vi fira familjens pappa vid frukosten idag på självaste Fars dag!
Jag hade beställt en tröja med text och barnens namn och sen köpt en hög med trisslotter, en från varje barn och ett paket med en liten och en stor + choklad från mig. 
Det blev inga Miljoner i vinst på lotterna men några kronor i alla fall. 

(null)
Tack för att just du är pappa till våra mina/våra barn ❤️

Jag har som sagt jobbat idag, dag 4 av 5 så snart är jag ledig i alla fall 2 dagar. 
Jag tog med mig Towe till jobbet, de gillar att följa med och jag brukar försöka ta med någon/några o land på helgerna. 

När vi kom hem satt de fortfarande och pt middag så det var bara att hugga in, när alla var klara och gått från bordet så fixade jag undan all disk och allt stök från middagen. 

Minnah går mer och mer för varje dag och hon har sen någon vecks även börjat att klättra... här på tripp trapp stolen...

(null)


(null)


(null)

Alla barn förutom Jonna och Meja sover nu och de är påväg ut för att lägga sig, jag ska göra mig lite te och sen vet jag inte om jag ska försöka se något på tv:n eller inte. 

I morgon är som sagt sista jobbdagen innan 3 dagar ledigt och sen jobbar jag en dag och är ledig helgen, men då jobbar Göran de dagar jag är ledig istället. Hans semester är slut nu men han ska ju vara pappaledig hela december så dessa jobbveckor kommer att gå fort. 


Amma ❤️

Ikväll när jag kom hem från jobbet så var alla vakna eftersom jag slutar 17.00
Jag packar alltid ur väskan, går på toaletten och sista byter jag om direkt när jag kommer hem, dvs till myskläder som nu är min väldigt stora onepiece. 
Minna såg mina bröst och ville så klart amma/tutta. Det finns inte mycket mjölk längre och jag ammar henne oftast bara 1 gång/dygn men nu ikväll mös vi ner oss i soffan med henne i bara blöjan halvt instoppad i min onepiece, sååå mysigt ❤️. 

Ammade och myste länge och sen var det dags för henne att få välling och sova. 

(null)

(null)


Minnah 1 år!!!

Igår torsdag jobbade jag så jag kunde tyvärr inte vara hemma och fira vår älskade lilla Minnah på din första födelsedag. 
Jag träffade ju henne på morgonen innan jag åkte på jobbat, myste lite extra innan vi klev upp och sen lite extra i soffan innan jag åkte. 

Senare på eftermiddagen fick jag en bild på hennes tårta som de fixat och en liten videosnutt på när hon åt den, hon tyckte det var väldigt mumsigt. 

(null)

(null)


Långpromenad efter dagislämningen...

Idag valde vi att gå till dagis, det är 2 km och tar ca 30 min med barnen. 
Minnah var vaken hela vägen dit, satt i vagnen och kikade. Lilly åkte också vagn för Louie ville stå på brädan och Theo gick eller mer sprang som han brukar. 
Louie valde själv att inte ta på någon blöja idag så jag tog med en extra till dagis istället och de verkade positiva. Så vi får väl se hur det har gått under dagen. 

Jo en långpromenad blev det i det ändå ganska grå vädret men ändå inte så kallt. 
Lyssnade på podden som heter Norrlandspäron och kom hem strax efter 11.00
Minnah sover fortfarande i vagnen men hon lär nog vakna och vilja ha lunch snart. 

Göran är fortfarande i stan, han trodde att utbildningen skulle hålla på till 12.00 ca och sen skulle han åka hem. 
Jonna hörde av sig i morse att hon och Melvin försovit sig och missat bussen så kan kanske skulle hämta upp henne också så hon slapp åka bussen hem. 

Vad resten av dagen har att bjuda på vet jag inte men det finns en del tvätt som ska vikas och middag ska väl lagas så alltid finns set något att göra. 

Nu ska jag kika till denna goding som igår mumsade på äppelbitar på förmiddagen. 

(null)


Vintern är påväg...

Vardagen rullar på, tiden går superfort och snart är det jul!
Första snön har kommitté och smält bort men ännu så ligger det snöknölsr kvar efter vägarna sen det skottades. Undrar just vad det blir för snömängd i vinter? 🤔 förra vintern var det ju SJUKT MYCKET SNÖ!!! Och året innan det var det väldigt halt minns jag. 

Barnen har haft Novemberlov och vi har hunnit plocka fram alla vinterkläder, inte delat ut alla mössor, vantar, halsdukar och tjocksockar än men de finns inne i alla fall. Skor och kläder fanns till alla förutom Jonna som behöver skor så det ska fixas. 

I och med att jag börjat jobba igen så har det blivit lite mindre tid för allt, både promenader, träning, handarbete och blogg men jag ska försöka uppdatera oftare och kanske kortare inlägg, det måste ju i alla fall vara bättre än ingenting?

Göran har haft semester nu i snart 5 veckor så han har funnits hemma hela tiden och fet har varit skönt, främst för barnen tror jag men också för mig som inte behövt vara ensam med barnen speciellt ofta. Han börjat jobba igen om en vecka tror jag och jobbar då bara några veckor, typ 2, innan han ska vara pappaledig hela December! 
Vi sammanställde våra scheman/arbetsdagar i Januari och vi kommer att ha 3 hela dagar lediga tillsammans på hela månaden 😳, men barnen har alltid en förälder hemma. 

Vi har ju i flera år känt i perioder att vi vill flytta men nu känns det verkligen som att det skulle underlätta att bo närmare stan då vi båda jobbar där men dessvärre så är det inte helt lätt att sälja hus här i Rätan och absolut inge lätt att få huslån när man som vi har många barn trots att inkomsterna är nog. De räknar på kalkyler där man ska ha visst mycket över/månad och barn osv. 
Vi kikade på ett hus i stan, ett hus som vi sett på nätet och som råkade ha en extra visning få vi var i stan. 
Huset är helt perfekt! 9 rum och kök, helrenoverat, bergvärme och 4 våningar inklusive källare och vindsvåning och upp emot 400m3 om jag inte minns fel. Men 4,3 miljoner är mycket pengar för oss även om huset absolut är värt den summan om inte mer. 

Hur mår vi då? Jo vi mår nog rätt bra, inte så mycket att klaga på egentligen men jag har nog varit ganska svajig i mina känslor då det hänt många små saker över en tid som gjort mig ledsen, arg, besviken, förvånad osv men jag tror att det är påväg åt rätt håll. 

Igår var det dags för skola igen och jag jobbade, idag var det även dags för dagis/förskola och jag passade på att ta reda pl alla pant och insamling innan jag handlade efter att ha lämnat barnen. 

Med hösten/vintern så kommer även mitt sug efter att sticka och virka så jag har ett projekt med mormorsrutor på gång och har hunnit sticka en fin hjälmmössa förra vecka.  

Göran ska vara tidigt i stan i morgon på utbildning med jobbet så han åkte in redan ikväll då han ändå behövde hjälpa Caspers kompis med bilen så nu när alla barn är nattade och Jonna sover borta så sitter jag och Meja i soffan och virkar, mysigt 😍

Jonna är hos Melvin för de firar 2 månader tillsammans idag 💕 grattis till er. 

Nu virka lite till innan sängen väntar. 

(null)

(null)

(null)


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus