6 Januari... Towe 8 år!!!

Vi satt uppe sent igår/natt, Lilli vaknade och ville att jag skulle sitta med henne, då var klockan redan efter 02.00... Innan Lilly somnat om i sin säng hann Louie vakna och han hade ganska svårt att somna om igen, 03.30 gav jag upp och han fick följa med till vår säng. Vi det här laget hade pappan somnat på soffan och han fick sova kvar då det ändå snart var morgon...
 
Minns inte hel säkert när Minnah vaknade men det var nog ändå ganska tidigt, hon tuttade lite och klättrade sen ur sängen, hon kom tillbaka efter en stund och behövde ny blöja. Jag gick upp och bytte den och Minnah gjorde sällskap med Theo och pappan i soffan, jag gick tillbaka till sängen för att försöka få lite mer sömn men jag somnade aldrig riktigt om, för mycket klättrande i sängen och livat bland barnen...
 
Till slut tappade jag tålamodet på att försöka få vila och klev upp, värmde gröt till mig och Minnah som vi åt innan jag satte de större barnen på att börja duka fram frukosten och sen åt vi.
 
När vi var klara i köket så tog pappan med sig barnen bort till vardagsrummet och de hjälptes åt att plocka bort julen, jag stannade kvar i köket och plockade undan disk och gjorde rent och fint under tiden, sen fick barnen äta godis och kika på film, lördagsgodisen hanns inte med igår.
 
Towe ville både ha vanlig tårta och smörgåstårta på sin födelsedag som ju var idag, hon har alltid gillat sån mat som de flesta andra barn inte är så väldigt förtjusta i, speciellt husmanskost och så smörgåstårta.
Jag skrev en lista med vad som behövdes och senare åkte jag för att handla strax innan affären stängde vid 14.00
 
Towe hjälpte till med alla fyllningar och sen gjorde vi klart smörgåstårtorna innan "godistårtan" som Lilly sa. Smörgåstårtan hade två fyllningar, en med skinka och en med leverpastej, i den andra tårtan var det endast marsankräm med lite vispad grädde, brukar kallas glasskräm och så ville hon inte ha gräde utanpå utan chokladpudding, som jag fick lov av Towe att blanda med en större klick vispad grädde för att få den mer krämig. Sen dekorerade hon den med Non Stop och såklart så tänkte jag inte på att ta någon bild av vare sig smörgåstårtorna eller chokladtårtan.
 
Diskmaskinen fyllde jag med alla bunkar, vispar, spatlar, skedar och annat efter tårtmakeriet, lika bra att få undan allt direkt.
När vi ätit dukade vi bara av, älsklingen skulle ta disken senare. Han passade på att hänga med Casper, Tony och Isak ut på en kortare skotertur under tiden som vi andra roade oss med att locka hår, lika klart på film och rita.
När killarna kom tillbaka så var det äntligen dags att äta "godistårtan!!!"
 
När det var dags att natta barnen så placerade vi Hilma här nere med de små, vilket innebar att vi delade på henne och Ninni och nattningen där uppe blev genast mycket smidigare också.
Klockan har hunnit bli ganska sent, efter jag nattat barnen så packade jag lite blöjor och sen satte jag mig här för att skriva om dagen och det är nog snart dags att sova, ska ju upp och jobba i morgon.
 
Ute har det varit ca -2 grader idag vilket innebär att all snömodd på gården som blivit av tövädret har hårdnat, Göran var ut en sväng och försökte jämna till lite, det ska tydligen bli lite kallare i veckan och även kanske komma lite snö.
 
Casper åker troligtvis tillbaka till stan i morgon, i övermorgon är jullovet slut och det är dags för skola och dagis igen, skönt att komma tillbaka till rutinerna kan jag tycka men man kan ju säga hej då till chansen för några sovmornar framöver... men det funkar ju bra det med bara man kommer i säng i tid och att barnen sover i sina sängar så mycket som möjligt.

(null)
Tog som sagt inga bilder alls idag tyvärr men bjuder på den här fina ❤️ på Towe som ju fyllt 8 år just idag ❤️❤️❤️

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus