1 års bloggande!!!

För ganska precis 1 år sen, ja snart i alla fall så startade jag min blogg... lite krångligt blev det för jag startade en först men jag blev inte nöjd med namnet på bloggen för jag stavade fel och sen fick det inte att ändra... så denna startade jag om den 2 januari men har med mitt första inlägg sen första bloggen som jag skrev på nyårsafton!!

Ja i det stora hela för att sammanfatta lite kortare så firar jag min Blogg 1 ÅR!!! Nästan 500 (471) inlägg har det blivit, och jag visste ju inte när jag började om det här med att blogga skulle vara något för mig... men tydligen så passar det rätt bra, är väl ingen superbloggare som lägger ner halva dagarna på att skriva en massa om mode och annat som de flesta bloggar handlar om, i alla fall de kända, utan jag skriver om min och min familjs vardag och det finns tydligen de som gillar att läsa om sånt också!!!

Ja och det där med att jag ska sammanfatta mig kort det går ju inte... får skylla på min far!!!

Återkommer med ett nytt inlägg när vi firat in det nya året!!!

Så Gott Nytt År på er alla!!!
Puss puss

31 December 2010!!!

Klockan är nu 22.45 och det är fortfarande år 2010!!!

Vi har haft en mysig kväll, alla barnen utom Hilma har varit vakna, Melvin slocknade för 15 minuter sen i mitt knä så han ligger nu i sina säng... får se vem som är nästa på tur!?

Vi har ätit ost och kex, Melvin åt väl si sådär 10 smörgåsrån och Meja tog ett gäng hon också!!! Kikat på Grevinnan och Betjänten, Cirkus Maximum, Mr Bean och Sällskapsresan 2 "Snowroller"... nu är det Dantes Peak... barnen börjar bli lite gnälliga, trötta och rastlösa...

Det tynger lite extra i magen men det behöver ju inte betyda någonting... är ganska säker på att bebisen ändå inte hinner komma i år!! Skönt att det blir en januaribebis!

Dagen i övrigt har varit ganska lugn, lite tjafs och bråk har det väl varit barnen emellan och vi har fått ryta i lite extra ibland, ungefär som vanligt... försökte mitt bästa för att slippa bli arg, men ibland så måste man ju...

Vi åt fläskytterfilé, rotsaker i ugnen, grönsallad och bea till middag, drack upp den sista julmusten!! Ingen jätte lyxig middag med tre rätter men det dög gott och väl för oss och barnen tyckte det var jätte gott!

Hilma, Melvin och Casper badade efter middagen, Hilma lyckades ramla ur badkaret, har aldrig haft någon som försöker klättra ur badkaret så förut och Hilma har gjort det två gånger!! Hon fick sig en bula i pannan men det går ju över... gjorde en vurpa från stolen här vid datorn också då hon satte upp benet på databordet och jag skulle försöka stoppa henne... hon är en riktig snubbelfia som slår sit titt som tätt, härdad kanske man kan kalla det!?

Meja har suttit en hel del med både Jonnas och Caspers DS idag, hon har ritat och målat, hon älskar att måla och rita i vanliga fall och det här var ju extra spännande!! Det är bra att de får lära sig att dela med sig och låna ut leksaker syskon emellan för alla kan ju inte ha en varsin...

Melvin pratar mer och mer, en massa ord som bildar meningar, inte alltid man förstår vad han bubblar om men pratar och försöker göra sig förstådd gör han i alla fall och han härmar gärna och säger efter för att på så vis lära sig!

Jonna och Casper har kommit i en period där de tjafsar om minsta lilla och alla småsaker måste leda till en livlig diskussion som ingen orkar med att höra... idag började de nästa slås och de skvallrade på varandra, jag sa bara att jag inget ville höra och att de fick lösa det själva... och det slutade med att de gav sig innan något mer hände!

Barnen måste ju få försöka och få lära sig att lösa konflikter själva också, det är väldigt nyttigt!Barnens nappar!!!

Fick en fråga igår om inte Meja är för stor för att fortfarande ha napp???

Jo kanske hon är det, både Jonna och Casper slutade när de var 2 år, med Casper gick det jätte bra men med Jonna blev det en lång och jobbig kamp... nappen var liksom viktigare för henne på något vis. Vi fick göra 3 försök och det sista lyckades och det vi pratade om och bestämde var att när bebisen (Meja) kom så skulle hon sluta med den och det gjorde hon!

Med Meja är det lika, nappen är väldigt viktig för henne även om hon absolut inte har den på dagarna, vid frukosten läggs den bort och sen får hon den igen när det är läggdags. jag frågade tandläkaren sist vi var på kontroll med henne och det var ingen fara om hon hade nappen tills hon var 4 år, är egentligen inte skadligt alls förrän de får sina riktiga tänder men 6-7 år kanske är lite väl länge!!!

Melvin han bryr sig inte så mycket om nappen, får den när han ska sova men har den oftast inte i under natten, kommer till oss ibland och har lämnat den i sin säng men det bryr han sig inte om... han skulle nog kunna sluta med sin nu i morgon om det skulle vara så!

Vi har i alla fall pratat med både Meja och Melvin om att de ska sluta med nappen båda två i sommar, när de fyllt år så ska nappen bort och det är de båda med på så det är bara att förbereda! jag tror det kommer att gå jätte bra!

Vad det gäller Hilma och nappen så har hon den också bara när hon ska sova även fastän hon fortfarande är liten... hon har inte heller brytt sig så mycket om den förrän lite nu sista tiden, ser hon den vill hon gärna ha den, speciellt nu när hon haft lite ont i munnen och de senaste tänderna har kommit. Men det är ju inget som säger att hon får den bara för att hon vill... sovdags = nappen!!


30 december 2010!!!

Strax före 06.00 ringde min telefon i morse, då var det Göran som ville komma in! Resan hade varit spännande, bilen gjorde visst lite som den ville men i det stora hela så hade de gått bra!

Vi gick och la oss igen, pratade lite om resan innan vi båda sonade om, Melvin kom in och la sig hos oss och somnade om direkt.

Vid 09.00 vaknade Casper, han gick ut med vovvarna och bad om att få sitta vid datorn en stund, sen vaknade barnen en efter en men vi låg och drog oss... lov är ju lov och då behöver man inte kliva upp tidigt... men strax efter 11.00 är väl i senaste laget!!! det måste det som sagt bli ändring på!

12.00 åt vi frukost och strax efteråt kom Lukas, Caspers lek kompis för dagen. Han var här tills strax efter 17.00 och det har gått jätte bra! Jonna ringde runt men hittade ingen att vara med idag, vissa dagar är såna och vissa dagar ringer alla och vill leka.

Dagen rullade på, barnen lekte, kikade på lite film, Jonna, Casper och Lukas var ute en sväng, jag märkte alla kläder barnen fått i julklapp, lagat lite kläder har jag också hunnit. Mjölken är helt slut sen igår men vi spar tills i morgon med att handla, man kan ju klara sig utan mjölk ju!

Pratat med pappa en sväng, besiktningen av lägenheten hade gått fint och nu var det bara att packa mera!!! Ett evigt packande och rensande men det är skönt när det är gjort, och skönt att rensa på en gång så de slipper göra det sen!

Till middag blev det skinkwok med risoni! Kvällsfika blev lyxigt med bullar och saft... hade ju som sagt ingen mjölk och knappt någon fil hemma och nyponsoppa drack vi till frukost!
Det var bara Hilma som fick välling ikväll också, Melvin verkar också ha slutat med välling och det är u inte konstigt egentligen... alla de andra tre utom Meja åt bara välling tills de var 2 år, Meja hann ju bli 3 år innan hon slutade!

Ikväll verkar det som att det mest är skit på tv:n så vi kanske ska ta och kika på en film, nu när det ändå inte hunnit bli så sent barnen ändå är nattade i tid!

Behövde förresten inte ringa någon tandläkare idag, det kändes bättre i morse och nu är det inta alls lika svullet och ömt! Hoppas bara att jag fått bort skräpet och att det lägger sig helt snart!


Puss puss


Pappa på snabbvisit & Göran i sthlm.

Göran har varit vaken hela natten, det brukar han alltid vara när pappa är på väg hit av någon anledning... jag sov i alla fall!

Pappa ringde på min mobil vid 06.30 tiden och undrade ifall jag kunde öppna dörren, det var lite kallt att stå ute! När jag kom ner hade Göran redan öppnat...

Meja vaknade, satte sig och kikade på film, pappa bäddade ner sig i soffan och Göran följde med mig upp, la oss och sov en stund till! Göran som varit vaken somnade som en stock!

10.30 klev vi upp, då hade barnen varit vakna en stund men det var väldigt lugnt! Hilma hade nyss vaknat så jag tog med henne ner och kokade gröt till henne, plockade ur diskmaskinen samt kokade kaffe till pappsen, sen fick både han och Göran lov att också kliva upp!

Blev en väldigt lugn förmiddag, Hilma spillde ut en hel kopp kaffe men annars så hände inget speciellt, pratade och umgcks lite bara.

Någon gång mellan 14-15 tiden gav sig pappa och Göran iväg, först för att stanna i Sveg och lasta ur vagnen, hämta papper på lägenheten och sen fortsätta neröver, lika bra at Göran följde med ner så han kan åka upp med en av pappas bilar sen, han har ju 4 bilar som ska med upp när de flyttar!!!!

Ja, så jag lämnades ensam med barnen men det kändes helt ok, Göran undrade ifall jag var ledsen eller nåt men det är lika bra att det blir gjort nu än sen, för risken att bebisen kommer nu är nog mindre än att den kommer om han skulle åka om några dagar!

Barnen var upp efter väggarna när Göran åkte så jag befarade det värsta men kors i taket så har vi lyckats hålla humöret uppe allihopa och det har gått jätte bra!

Vi åt lite julmat till middag, skar upp nästan all skinka och den åt de gladeligen av, skinka och lite makaroner, Meja och Jonna åt bara skinka, Casper tig lite janssons också och det gjorde även jag.

Efter vi ätit badade Jonna i över 1 timma, Melvin och Meja lekte, Hilma strosade omkring och jag spelade lite DS med Casper. Vek lite tvätt och hängde upp ny gjorde jag också.

När klockan närmade sig 19.00 frågade meja efter kvällsfika, hon ville ha smörgås och smörgås blev det, smörgås med leverpastej! Hilma fick sin välling plus en liten smörgås hon också, Melvin åt så jag trodde han skulle spricka och så delade de på den sista mjölken, får köpa ny i morgon.

Efter kvällsfika hjälptes de åt att städa ihop alla leksaker innan jag tog med mig de tre minsta in på badrummet och gjorde dem klara för sängen, Jonna och Casper satt snällt med sina DS i soffan och fotade och gjorde om bilder!! Jag hade tänkt att om det verkligen skötte sig så skulle de få vara uppe längre!

Meja blev klar först och jag bad henne lägga sig i sin säng så skule jag komma så fort jag var klar med de andra två! Hon låg där snällt och filosoferade och sjöng!
Melvin satte jag på toaletten och bad honom försöka bajsa också eftersom det var någon dag sen och han klämde ut en hel del!!! Gjorde i ordning Hilma under tiden och gav henne lite alvedon samt vatten med bikarbonat och det har blivit bättre i hennes mun tack och lov!

Gav Meja nappen innan jag gick upp med Hilma och Melvin, som i sin tur somnade på stört tror jag, sen sjöng jag lite för Meja som också somnade på en gång! Kikade till Jonna och Casper som fortfarande satt snällt i soffan, gick ut med hundarna en sväng och sen tog jag fram lite godis och tände lite ljus! Vi kikade på Nanny Mc Phee som Casper fick i julklapp och myste! En riktigt mysig och härlig kväll, Hilma vaknade några gånger för att hon tappat nappen och Meja en gång och hennes napp hittade jag inte å hon fick ta en reserv.

När filmen var slut vid 21.30 fick Jonna och Casper gå och lägga sig, Jonna protesterade lite men det gick över, ingen ide att bråka för det blir ju inte bättre...

Filmen var i alla fall väldigt bra tycker jag, ett bra budskap var det också och ett stort plus var att man kunde välja svenskt tal, är ju så mycket lättare för barnen att hänga med och förstå då!

Göran skulle höra av sig när de var framme, det lär vä vara snart antar jag och sen får vi se om Göran åker hem på en gång eller om han stannar där en stund!? Han lär i vilket fall som helst vara trött i morgon!!

Pratade med Susanne också om hon ev kunde passa barnen en sväng i morgon ifall Göran inte hunnit hem, tror att jag måste ringa och se ifall det finns någon tid hos tandläkaren i alla fall så jag får spola vid tanden... det vill inte ge sig och om det blir värre så kan jag åka på att få äta penicillin ock det vill jag inte... så det kanske blir en kort sväng till Svensta i morgon...

Med magen är det lugnt! På fredag har jag ått 39 veckor och då börjar det verkligen närma sig! Längtar så mycket, det gör vi nog allihopa och det ska bli så spännande!

Puss puss

Flytten startar...

Pappas (med fam) flytt startar ikväll! Så snart bor de i Sveg, ska bli å skönt att ha dem närmare!

Klev för övrigt upp tidigare idag, strax efter 08.00 och det är ju rätt lämplig tid!

De större barnen har varit ute och lekt i flera omgångar idag, de små stannade inne och badade! Själv har jag stökat med lite tvätt och annat... dagen har gått ganska snabbt.

Meja följde med farmor till Klövsjö en sväng, lunchen blev rätt sen så det blev ingen middag utan ordentligt kvällsfika i stället! Det går ju det också! Är det lov och ledigt så behöver inte allt flyta på som det brukar...

Magen har putat ut en aning annorlunda idag, kändes lite tyngre men det behöver ju absolut inte betyda någonting... antar att det sätter igång under natten som det brukar, i alla fall att man känner att något är på gång när man vaknar och kliver upp på morgonen!

Pappa och Milla packar som sagt släpvagn i detta nu, pappa ska köra upp med det första lasset i natt, stanna här och sova en sväng och sen far han tillbaka en bit till Sveg och packar ur i morgon, antar att han lånar med sig Göran! Sen får vi se om Göran följer med hela vägen till bro och kör upp en av pappas bilar. Nästa etapp i flytten blir en stor liten lastbil 22 m3 som ska svälja resten av bohaget, kanske att de är uppe till nyår, beror på hur smidigt allt går! De behöver ju inte sitta i Sveg bland flyttkartongerna och fira det nya året, de kan ju faktiskt vara här om de kan och vill!

Funderar på om jag ska ta fram lite julgodis sen när alla barnen somnat ordentligt, längtar efter skumtomtar!

För övrigt så ser jag fram emot det nya året och allt som det kommer att bjuda på, läns som att det blir en ny start med nya förutsättningar och möjligheter, en ny fortsättning på vårt liv! Känns som jag verkligen ska ta vara på det som komma skall!

Hilma har fortfarande ont i munnen och det är rätt svullet i överkäken vid framtänderna... får se om det blir lite bättre tills i morgon annars måste jag nog ringa HC och se om det finns något man kan göra... men hon är piggare och har ingen feber i alla fall! Meja hade ju någon liknande inflammation förra året och det fanns inget att göra annat än att ge alvedon och vänta... vatten blandat med bikarbonat har Hilma fått lite då och då under dagen, nappen doppas i det också!

Maria var förbi idag också och det går bra med Doris, hon har varit på lådan flera gånger och hon är framme och gosar, går ganska bra med den lilla katten också! Det är bara att hålla tummarna!

Även om det finns vissa saker som tynger mig så känner jag mig ganska lätt och lycklig i alla fall, en sån där känsla av att saker och ting kommer att bli bra och lösa sig! och den känslan är det länge sen jag kände, har en förmåga att oroa mig och tänka för mycket på saker och problem... sån har jag alltid varit och kommer säkert alltid att vara men livet känns ändå härligt på något vis!

Bjuder på lite bilder:


Första riktiga dagen ute efter den isande kylan!! 18 december 2010!!
M&M leker i "boet" som de kallade det!!!


Vinterns första skidåkning för Jonna!!
Ser koncentrerad ut!


Caspers första skidtur också!!


Efter luciatåget på skolan!!


Casper gillar inte när mamma knäpper kort!!


Jonna (tredje framifrån) när de tågar in!!


M&M sitter snällt och kikar!!


Hilma efter vi kommit hem från det tidiga luciafirandet på dagis!! Tomteluvan fick inte sitta på så länge..


M&M pigga och glada!!


Himla gillar att pröva Jonnas mössa!!!


Det får räcka för nu!
Puss pussSent...

Det här med att alltid komma isäng sent är ett litet bekymmer... sover länge på morgnarna gör vi också allihop... inte bra sen när skolan börjar igen...

Pratade en bra stund med pappa nu ikväll, Hilma knorrar lite mer än vanligt men det kan man ju förstå när hon inte är helt hundra...

Men varför går man inte och lägger sig???
Det är rätt skönt att njuta av den lugna stund man får på kvällen när barnen sover, men man behöver ju inte njuta i 4 timmar för att sen vara trött dagen efter....

Ont bakom en tand längst bak i munnen har jag också, borstar och spritar men det verkar inte vilja ge med sig... slutar väl med att jag måste åka till tandläkaren och spola... iofs. kostar det u ingenting eftersom jag har försäkring men om jag inte utnyttjar den så sänks premien ytterligare inför nästa period och jag vet ju hur man kan få bukt med problemet själv... bara att det kan ta sin lilla tid... under de senaste graviditeterna så har detta inträffat en eller två gånger /graviditet, men tandköttet är ju faktiskt lite känsligare....

Var ut med vovvarna för en stund sen, när jag skulle gå in så smet Kissen ut, han brukar bara gå ut på bron och vända så jag stängde dörren, tog av Morris kopplet, kissade och gick ut igen men då var han borta... kikade några gånger med 5 minuters mellanrum men han var fortfarande borta... blev lite orolig men tredje gången när jag öppnade dörren kom han inspringande som ett skott!

Bebisen roar sig med att ha hicka i min mage, undrar just när han/hon tänkt komma ut... fast bara jag slipper gå över så är jag nöjd! Men ändå lite jobbigt att inte veta när... med tanke på att Göran ska hjälpa pappa att flytta också, men skulle det vara så att han är där nere när det väl sätter igång så har både han och jag varit med förr så det skulle inte vara någon katastrof...  bara det går bra, det är huvudsaken!!!

Nu vaknar Hilma igen... kanske dags att knyta sig nu...

Puss puss

Måndag 27 December...

Meja kom till oss flera gånger under natten, eller snarare så hade hon svårt att sova igår, hon kom och sa:

-Mamma, min säng är inge skön att sova i...
*Nähä, vems säng är skön då?
- Din!!

Så hon fick gå upp och lägga sig i våran säng och somnade som en stock! Hon hade vid det laget redan legat i sin säng nästan 2 timmar och försökt somna!
Bar tillbaka henne när vi skulle sova, det dröjde någon timma så kom hon igen, lite senare när jag behövde kissa tog jag med henne ner igen, stoppade om och hon somnade... men när jag vaknade på morgonkvisten så låg hon där bredvid i alla fall! Däremot hade Göran klivit upp strax efter 06.00!!!

Hilma fick frukost först, sen åt vi andra. Göran kikade klart på ett program på tv:n, jag klädde på barnen en efter en och sen gick Göran och Casper ut för att påbörja skottningen!
När själva uppfarten var skottad stängde de grinden och hundarna fick komma ut och springa av sig! Hilma bäddade jag ner i vagnen, Jonna ringde en kompis och tog på sig skidorna och åkte dit. Meja ville också pröva sina nya skidor, så på med kläder och pjäxor även på henne, Melvin nöjde sig med att bara gå ut!

Jag gick ut jag också så småningom, väntade 4 minuter på att tvättmaskinen skulle bli klar, hängde andra maskinen med tvätt för i dag och sen gick även jag ut i frika luften!
När jag väl var ute så höll grabbarna på att skotta av taket på carporten, Meja och Melvin stod i tryggt förvar under taket och tittade på! Mejas skidor låg i bilen så jag plockade fram dem och hon åkte i ca 5 minuter, sen var hon nöjd! Melvin ville också pröva och han var nöjd efter ca 1 minut!!!

Vi var ute en ganska bra stund till, Casper och Tony åkte på grenarna på stora granen, kröp i gångar under buskarna... det är ganska då mycket snö på gräsmattan nu!!

Innan det var dags att gå in så plockade jag ut kartonger och julpapper som skulle till insamlingen, lika bra att ta det när vi ändå skulle på Grindes för att inhandla lite mjölk och panta lite flaskor! Meja och Melvin följde ed på affären, Tony och Casper var hemma och ute med Hilma som fortfarande sov!

Middagen blev lite tidigare, började med den strax efter 15.00, ringde hem Jonna innan det blev mörkt, köttbullar, makaroner och sås blev det idag och alla tyckte det var supergott!!! Tänk va fort man blir less på julmaten!!! Såg de hade extrapris på tacos produkter nu på Ica, ganska bra kontrast till alla julmat!

ja och sen har vi bara varit inne och tagit det lugnt, eldat och myst lite, Jonna och Casper har naturligtvis spelat på sina DS!!!! jag har faktiskt också spelat lite!!

Casper gick till Tony vid 17.00 för då skulle han hem och Casper hade ringt och kollat att han fick sova där i natt! Hilma och Melvin fick välling vid 18.30, Hilma har varit lite mindre gnällig idag och hon har inte fått ha nappen så mycket heller, kokade alla nappar i morse... hon har ju någon form av infektion i munnen som vi måste bli av med. Blandade bikarbonat och vatten och baddade med innan läggdags utifall det är någon form av svamp, år hoppas på att sprickorna i överläppen ger med sig också!

Jonna och Meja var uppe lite längre, så pass att de hann äta kvällsfika och sen var det sängen även för dem, 19.40 låg de i sina sängar!!!

Doris flyttade idag också, Maria ville gärna ta henne eftersom det inte riktigt fungerar med hundarna, de är ju så på och nyfikna! Maria hade velat ha henne ända från början sen hon blev återfunnen, men hon sa det inte riktigt rakt ut och vi kände ju självklart att vi måste ta ansvar för henne eftersom det är våran katt! men med tanke på att vi redan tingat en liten kattjej innan vi fick reda på att hon fortfarande fanns så var det lika bra att flyta på henne, speciellt eftersom Maria ville det också! Tack snälla!

Lilla kisse tjejen har fått ett namn, i alla fall smeknamn, Sötnos eller Sötis!? Får se vad det blir i slutändan! Hon har i alla fall varit framme mycket idag och är bästa kompis med Morris!

Ja det var den dagen, i morgon är det en ny!
Hur det blir med bebisen vet ingen, känns som att den kan komma när som helst men å andra sidan skulle det inte skada om det hann bli Januari!!?

Blir det inte i morgon den 28/12 så blir det nog på nyårsafton och då ska jag försöka knipa tills efter 12-slaget!!! Försöka går ju alltid ;0)

Puss och tack för idag!
Annandagen, besök & Östersund...

Fick kliva upp tidigt idag då vi väntade besök!! Tina och Magnus anlände vid 09.00 tiden och hela familjen Meyer såg mer eller mindre nyvakna ut!!!

Vi fikade lite frukost och sen var det julklappsöppning!
Hilma
fick sig ett fnt pussel som hon verkligen gillade.
Melvin fick en Pippi docka som han blev jätte glad för!!!
Meja fick 2 diadem, hårspännen och en prinsesskjol!!! Hon älskar "demadem" och använder det varje dag, bra att ha lite att byta mellan!
Jonna fick ett Pet shop spel till sitt DS och blev återigen överlycklig!!!
Casper fick ett par mjukisbyxor och en T-shirt, så nu har han äntligen något att variera sitt förut enda par mjukisbyxor med! Tina hade letat efter en modellbyggsats men hittade ingen....
Jag & Göran fick en digital fotoram!!! den var från både mamma och Tina, en smart grej som man aldrig skulle komma på att köpa själv! Tack så mycket!!

Sen satt vi bara och umgicks lite, åt lite julgodis och jag virkade ett fodral till Tinas nya telefon, matchande med mössan hon fick!!!
Tina och Magnus åkte vid 12.00 tiden för att försöka hinna hem innan det blev för mörkt.

Jag ringde Team Sportia och pratade med dem angående Mejas pjäxor som var för små... dessvärre hade de inga pjäxor kvar och skulle inte få in några men det löste sig så att det fanns andra pjäxor som passade en annan bindning så då skulle de byta bindningen också! Jag tackade, de la undan pjäxor i storlek 29 och jag sa att vi kommer någon dag till veckan.
Men när jag lagt på luren så sa min mage, Vi åker idag! Ringde och kollade ifall de hade någon som kunde hjälpa oss i eftermiddag, vi åt lunch, jag ringde angående katten vi tingat i Mörsil, jag ringde mamma och sen for vi!

Vi lämnade Jonna, Melvin och Hilma hos mamma i Svenstavik. En tjej från Sveg skulle också håmta katt i Mörsil och kunde ta med våran och möta upp oss i Östersund så vi slapp åka hela vägen!! Jätte snällt! Vi mötte upp på Ica maxi ch det gick jätte smidigt!
Sen åkte vi på Team Sportia och fixade med skidorna, det gick jätte lätt och smidigt!! Det tackar vi för! Sen in på OnOff, Casper köpte ett DS för sina (och Jonnas) julklappspengar!! En lite rolig historia!
Sen kolade vi om barnens hus var öppet men de har ju alltid stängt annandagen... så då åkte vi hemöver igen. Stannade hos mamma för lite middag samt julklappar till barnen, sen åkte vi hem!

Kisseflickan hade bajsat ner sig så det blev till att tvätta av henne, Melvin och meja busade så att Melvin kissade på sig, Jonna var på ett jäkla humör innan vi åkte hem men sov av sig lite av det i bilen, hon gick och tog på sig pyjamas, Casper var rastlös och Hilma var trött...
Kvällsfika och välling och sen körde vi barnen i säng, klockan hade redan hunnit bli 20.00...

Sen satte vi oss med något mindre roligt... räkningarna... ser ut som att vi klarar oss denna månad också... när ska det blir roligt att betala räkningarna??? Sådär så man har en bra slant över när man är klar!

Sen fikade i lite och kikade på en film... en galen film " En galen natt"... inte bra och inte dålig, men väldigt galen!

Har tvättat 3 maskiner sen vi kom hem också, det börjar välla över kanterna på tvättkorgarna... så jag vet vad jag ska ägna mig åt i morgon! Tvätta och märka kläder!

Ja det blev ju en dag av denna också... puss puss

Juldagen...

Usch va jobbigt det kommer att bli sen när skolan börjar igen, sovmorgon varje dag....

Precis innan vi skulle kliva upp blev det strömavbrott... men det varade bara ca 30 minuter..

Upp laga frukost, äta frukost, klä på barn, hade inte såå bråttom med det, men i alla fall så tickade klockan på och det blev dags att bege sig till svärmor för att fira lite jul där också!

Till allas glädje så visade termometern bara -14 grader idag, så elkassetten stängdes av och barnen kunde åka skidor till farmor, Meja prövade sina för första gången! Upptäckte dessvärre att han som packade pjäxorna gav oss ett par som var 2 storlekar mindre än de som vi skulle ha så det klämde lite på Mejas tår, ska ringa i morgon och prata med dem, tänkte ju inte på det då...
Melvin åkte på sin snowracer och Hilma sov en sväng i vagnen!

Spenderade resten av dagen på kvarteret bredvid, barnen fick klappar och vi också! Vi åt lite julmiddag och sen blev det kväll och dags att återvända hem... jag och Göran hade varit hem en ång redan med klapparna och varit ut med hundarna, passade på att fylla på i kaminen också!

När vi kom hem var alla ute en stund, Göran skottade och barnen lekte, men en efter en kom de in och sen var det bara Casper och Tony kvar, men de kom in så småningom de också!

Hilma har varit lite bättre idag men har fortfarande feber och otäcka sprickor i överläppen... grinig är hon också... hoppas det går över annars får vi besöka farbror doktorn i veckan...

Hilma, Melvin och Meja la sig tidigare än de andra ikväll, Tony sover här i natt, de har nyss lagt sig efter att vi kikat på film och ätit ännu mer julgodis!

Nu är det vuxentid så det är bästa att jag tar tillvara på den och inte sitter här ;0)..

Puss puss

Självaste julafton!!!

Den blev ungefär som jag skulle tro att en jul med 5 ivriga och förväntansfulla barn kan bli... svårt att sitta stilla och finna ro, lätt till småtjaft mellan syskon och lite trots till föräldrarna...

kalle kikade vi på, sen blev det julmat som vi intog ganska snabbt och enkelt och efter lite undanstök i köket och barnen prövat leka en stund var det äntligen dags för julklappar!!! Först delades alla klapparna ut och sen fick var och en öppna alla sina klappar i tur och ordning efter ålder!

Hilma tyckte det var jätte skoj, rev och slet i paketen och plockade sen upp det som låg inuti! Hade lite svårt att låta bli de andras paket också ;0)

Melvin också, han blev glad för både hårda och mjuka paket!! Bäst var nog geväret han fick! Eller ja hans snowracer var inte fy skam den heller!!!!

Meja hade inte så jätte bråttom med sina paket utan tog lite tid på sig! Kikade ordentligt på varje klapp innan hon tog nästa, äntligen har hon ett par egna skidor!!!

Jonna visste inte riktigt vad hon skulle förvänta sig av sina klappar men blev glad för sina kläder, speciellt eftersom två av plaggen var lika som Mejas! Sist men inte minst så fick hon sin största önskan uppfylld!! Hon fick sitt Nintendo Ds som hon önskade sig redan förra julen och lyckan var totalgjord för henne!!!

Casper kramade sina mjuka paket och pussade sina manchesterjeans och randiga tröjor! Jackan och täckbyxorna blev han väldigt glad för, lika så sina tumhandskar! En Sony MP3 spelare var hans sista julklapp och efter att han laddat den med musik så har den varit pluggad i hans öron!

Mamman och Pappan fick en julklapp även de, en ljusstake/lykta av cement som Casper gjort på skolan, det fina enkla grå med tre små röda hjärtan på och plats för två värmeljus!

Alla barnen är nöjd med sina klappar, en bilbyggsats hade varit skoj sa Casper men missnöjd var han absolut inte!

Sen plockades allt skräp undan, en övertrött febrig liten Hilma nattades och sen tog vi fram lite godis och mös tillsammans i soffan... trodde att alla skulle ha ro att sitta stilla sådär på slutet av kvällen men både Jonna och Meja hade nog en hel varsin myrstack i ändan... strax efter 21.00 blev det läggdags. Men det har inte varit helt lugnt, alla har varit upp ett antal gånger kissat, drömt och inte kunnat sova... men nu tror jag nog att man själv snart kan lägga sig!

Jag ar tjuvspelat Mario på Jonnas Ds!!! det är så roligt!

Pratat med både mamma och tina har jag gjort, Tina och Magnus kommer förbi på söndag förmiddag innan de åker hem, mamma vet jag inte när vi ska träffa, inget bestämt..

I morgon ska vi vara hos Susanne och fira lite mera jul, sen hoppas jag på att vår sista lilla klapp anländer snart! För vad kan vara en bättre julklapp än en liten gosig bebis!? Du är så välkommen när du vill lilla vän!

Puss å tack för ikväll! Hoppas att alla haft en riktigt god jul!

Var nyss iu med vovvarna så de fick kissa, -32 grader känns inte så kallt ändå när vinden är helt stilla!Dan före dan!!!

Idag sov jag länge igen!!! Strax efter 09.00 var jag uppe, fixade frukost och körde igång dagen.

Har tagit det ganska lugnt men ändå fått endel gjort, tvättat lite, kokat lakritskola igen, gjort janssons, kokat chokladkola och så blev det lite snickers också strax innan lunch, doppade dem i choklad på eftermiddagen och med chokladen om blev över gjorde jag rice crisp godisar! Dammsög gjorde jag också, skura golvern är ingen mening för det lär ju vara knäck och liknande överallt i morgon! Med detta så är julen välkommen, allt är klart och i morgon kan vi bara mysa!

Ute är det fortfarande kallt så elkassetten är på i källaren någon dag till... vill egentligen inte men man vill ju inte frysa heller... -31 grader visar termometern!!

Jo apropå kyla så har jag faktiskt hunnit med en promenad med vardera hund i dag också, brukar gå med dem samtidigt då jag väl går men idag tog jag dem en och en och då var det -28 grader, men med rätt kläder på så var det uppfriskande och skönt!

Hilma och Melvin har nyss lagt sig, Hilma har fortfarande närmare 40 graders feber, en rejäl torrspricka i läppen och ont i munnen, misstänker att det är massor av gaddar på gång. Hon har nyss fått kindtänderna uppe och nu är det hörntänderna på tur. Tur att det finns alvedon, sovit och druckit bra har hon gjort och det är ju huvudsaken, fick truga lite med vällingen ikväll men tillslut hade hon fått i sig så gott som allt.

Vi andra ska väl försöka oss på någon form av uppesittarkväll, beror ju helt på barnen hur det går med den saken! För övrigt så längtar de väldigt mycket tills i morgon och jag hoppas på att de inte tjatar alltför mycket om klapparna, vi har flera gånger förklarat ungefär hur dagen kommer att se ut och att klapparna delas ut närmare kvällen. ja en på morgonen ska de ju få men annars...

Nä så mycket mer vet jag inte om jag har att skriva ikväll...

Men jag öskar er alla en riktigt god jul och hoppas att ni slipper sitta och frysa!!
Puss Puss

Lilla julafton i Hogdal & febrig Hilma...

Oj va alla sov länge idag! varmt och skönt var det när vi vaknade också, i alla fall inne!

Melvin försökte sig på att kliva upp 04.00 i morse, men fick honom att lägga sig och somna om igen! 07.30 tyckte han bestämt att det var morgon igen och då var även Casper vaken, jag, Göran och Hilma låg nästan ända tills 10.00!

Upp och fixa frukost, sen tog vi det bara lugnt. Meja kom hem när Susanne och Patrik skulle till Svensta och hämta ut medicin, luftrörskatarr och öroninflammation, skojig jul med antibiotika och cocillana för Patrik!

Hilma var trött tidigt även fastän hon sov länge, före 12.00 la hon sig för att sova och hon sov i minst tre timmar! Pratade med pappsen, kokade lakritskola och duschade under tiden! Det ser förresten ut som att pappa och Milla får nycklarna till lägenheten på tisdag!! Så snart bor de i Sveg!

När Hilma vaknade var hon jätte varm, vi gjorde oss och barnen i ordning för att åka till Hogdal och någonstans där emellan tog jag örontemp på henne och den visade 39,1 och då hade hon ändå varit vaken en stund. Inte undra på om hon sov länge... alvedon och välling innan vi åkte!

Väl i Hogdal så lekte alla barnen tillsamman, Hilma var blyg, det blev lite glögg, kakor och godis innan vi skrapade lotter, alla hade köpt lotter för 100kr/ familj och så delar vi på vinsten, 245 kr blev det som vi troligen köper nya lotter för, får se om vi blir miljonärer!!! man kan ju alltid hoppas!

Sen blev det julklappsutdelning, bara några klappar såklart, våra barn fick från Görans mormor med familj och från hans mormor och mostrar, alla var nöjda och glada! jag hade virkat mössor till Albin, Manfred och Märta och det verkade som att det uppskattades! Jonny och Karin fick en burk lakritskola och lika så Anita, det är ju tanken som räknas!

18.30 hade vi bokat bord på pizzerian, 16 personer blev vi som åt! och inom 23 minuter från beställning så hade alla fått sin mat!
Allt var jätte bra, det enda jag kan tycka om man ska kritisera var att min kebabrulle var kall och så var flisor borta i var och varannan talrik, tillbringaren som vi fick vatten i såg hemsk ut, hela ena sidan av övre kanten var avslagen...

Vid 20.30 tiden var vi hemma igen, 21.00 nattade vi barnen, Casper fick vara vaken lite längre. Jonna fick lägga sig på en gång när vi kom hem på grund av tjafs men vi pratade om det och förklarade ett och annat för henne, hon valde själv att lägga sig tidigare. Hon måste lära sig att inte bara se det rättvisa i allt utan också försöka se allt som vi egentligen gör för henne och hennes skull, men det kommer väl antar jag!

Hilma hade ännu mer feber nu ikväll, 39,7 visade termometern så det blev en dos alvedon där! Hoppas natten blir lugn!

Doris hade kissat i Melvin stora säng, tur att han inte sover där... och hoppas att det bara var en engångsföreteelse för hon har varit på lådan också! Bäddade med platsfrotté och ett sängöverkast så får vi se hur det går, förhoppningsvis händer det inte igen!

När det lugnat sig, Melvin varit ner och bajsat och bara Casper var vaken så satte jag mig och skalade pistagenötter och dumlekola, fick ju inte tag på några marshmallows så jag blandade ner lite hackad vit choklad också! Så nu är Rocky roaden klar och rischokladen, i morgon blir det mer lakritskola, chokladkola och hemgjord snickers!

Oj oj, nu är klockan sent igen 00.00 och det är dags att sova!

Puss puss


Julgranen är klädd & -30 grader!!!

Upp tidigt, Göran hade möte med jobbcoachen 9.30 men eftersom det var så kallt som -27 grader så bestämde de att de skulle ta mötet över telefon i morgon i stället! jag hade ju möte med BM kl 11.30 och det hade blivit lite väl länge att vänta i Svensta i denna kylan!!! Så vi åkte helt enkelt lite senare, för till barnmorskan skulle jag ju i alla fall!!

Casper och Jonna ville stanna hemma och det var ju bra för då slapp hundarna följa med också, sen var det ju bra eftersom Casper kunde hälla lite koll på kaminen och hålla värmen igång! Vi klädde på oss och åkte närmare 10.30. Tog Dollar först, jag sprang in själv och handlade efter listan vi hade, sen en sväng på Svensta, köpa garn och handla kakao, glukos och pistagenötter på ICA. Tiden blev lite knapp men jag hann till BM i tid, hon var lite sen också så det gjorde ingenting. Son jag skrev i tidigare inlägg så var allt ok!

Sen blev det en kortis på apoteket för att inhandla lakritsstänger och försvarets hudsalva som numer heter Tass... vet inte varför. Sen in på Dollar en sväng till för att kolla om mini marshmallows hade kommit med varorna men de var tydligen restade...

M,M&H satt snälla i bilen hela tiden, Göran också såklart ;0). Mötte soc. tanten och gav henne kuvertet med kompletteringarna på Jonnas utredning och sen fortsatte vi hemåt!
Innan vi åkte ända hem så lämnade vi av meja hos farmor, hon skulle få sova där i natt och med tanke på kylan så är det ju bra om man inte behöver gå ut onödigt många gånger!

Väl hemma så värmde vi på pizzan som blev över sen igår, det blev dagens lunch. Casper hade vari snäll och packat vedvagnen när han var ut med vovvarna vid 12.00 tiden. temperaturen hade sjunkit ytterligare när vi kom hem.. -30 visade termometern!!! men vi har tydligen inte haft kallast, i Fotingen var det -36 grader!

Inne var det inte så vidare varmt heller, 14 grader i köket...

Till middag blev det också rester, bra att ha ibland måste jag säga! Jonna och Melvin har förresten lekt jätte bra tillsammans på eftermiddagen, de har sprungit och skrattat massor, så mycket att Melvin spillde några droppar i kalsongen, men bara lite! han har blivit så duktig med att gå på toaletten och pottan, i går kväll kom han ner när jag precis lagt honom för då ville han bajsa! Så av med blöjan, upp på toan, bajsa, på med blöja och sen upp och sova!!

Ikväll innan det var dags för Hilma och melvin att sova gick jag ner i källaren och vred på elkassetten... onödigt fast ändå inte då vi ska vara borta hela degen i morgon, lilla julafton i Hogdal och sen kan det vara bra att få lite härlig värme i hela huset!

Vi flyttade frysen från vardagsrummet idag också, så nu står den nere vid källardörren igen! kattmaten ovanpå frysen och mer plats för kattlådan på golvet! Och framför allt mer plats i vardagsrummet och granen! Göran hämtade in den idag och så klädde vi den efter middagen, så nu är det gjort också! Bara julgodis som ska kokas och janssons som ska göras sen kan julen komma!

Har pratat med mamma en sväng ikväll också, hon var också snart klar med julstöket, gjort egen rödbetssallad hade hon minsann gjort, bakat filbröd och gjort janssons! Knäck, lakritskola och rischoklad var fixat också.

Vi fikade lussebullar och pepparkakor med Jonna och Casper nu ikväll, kikade på tv och myste! Elementen börjar bli varma och det känns härligt varmt! Eldar fortfarande i kaminen också som lite stöd!

Nä nu ska jag besöka toaletten och göra mig klar för sängen, har blivit lite lite sömn d senaste nätterna känns det som så det behövs!

Puss puss

Vecka 37+4

Var till Barnmorskan idag och allt såg bra ut! Jag hade visst tappat ett kilo också och det gjorde ju ingenting ;0)

Vikt: 79kg
Blodtryck: 110/70
Magen: 35cm (35,5)
Hjärtljud: 160
Huvud: rörligt


Väntar och ser när han/hon vill kika ut!!

En slö dag...

Fick sovmorgon idag också! Göran klev upp 07.00 och skickade Casper till skolan, meningen var att Melvin skulle ligga kvar med mig och sova men eftersom Göran var lite svårväckt så lyckade jag störa honom så att han vaknade när Göran klev upp. Melvin hade sovit hos sen strax innan 06.00.

Jag fick som sagt en rejäl sovmorgon, 10.00 klev jag upp för då protesterade Hilma från sin säng, tyvärr så hade jag inte sovit vidare bra, vaknat hela tiden, legat obekvämt och hostat endel... men tacksam är jag ändå! Kände mig trött och tung i huvudet när jag kom ner.

Började med att byta blöja på Hilma sen fortsatte jag med att göra frukost, Göran kom ganska snart och hjälpte mig! Jag satte mig och gav Hilma sin gröt medan Göran dukade klart!

Blev en ganska långdragen frukost och klockan var närmare 12.00 när tänderna var borstade och kläderna på. Jag gick och duschade, blev en lång dusch och sen tog jag två Alvedon, vek lite tvätt, hängde upp ny, satte igång en maskin till och allt detta i snigelfart! Göran kom och stoppade in de vikta kläderna på sin plats, fanns en tvättkorg från förut också med vikt tvätt! handdukarna vek jag och la in i skåpet.

Vad gjorde vi sen??? Jag la Hilma, sen virkade jag lite, Göran och jag spelade kort, Casper och Tony kom hem från skolan, barnen lekte och kikade lite på film...

Sen blev det dags att börja med middagen, tidigare idag eftersom frukost blev lunch, Casper och Tony var på Caspers rum, Meja spelade spel med sig själv, Melvin gjorde lite allt möjligt, Hilma klättrade, Jonna och jag spelade kort... lite innan maten och lite efter.

Jag gjorde pizzadegen , Göran skar alla tillbehör, jag bakade ut degen och gjorde tomatsås, Göran garnerade och stoppade pizzorna i ugnen och jag hängde ännu mer tvätt... 4 maskiner blev det idag!

Sen när barnen kikade på bompa så virkade jag lite till, Melvin höll på att somna i soffan men lyckades piggna till! Han och Hilma fick välling strax efter 19.00 och var i säng vid 19.30, de andra 3 + Tony fick en varsin skål fruktsallad och vid 20.00 var det dags att sova även för dem, Tony gick då hem.

Göran nattade de större för jag hade satt mig med kompletteringarna av Jonnas utredning, ska lämna in den i morgon, tack snälla älskling för att jag fick sitta i "lugn och ro" och göra klart den!!! Blev ju bara 8 A4 sidor, handskrivet med sammanlagt 18 punkter...

Nu ska vi äta lite glasstårta!!! Mums!!

Puss puss

Farfar på besök och årets första knäck!

Idag var det jag son fick lite sovmorgon, men då hade jag varit uppe redan innan 06.30 och fixat bompa till Melvin, då tyckte han att han sovit klart! Bompa är bra då han sitter lugnt och stilla och myser en stund i stället för att gå och väcka alla andra!!!

Göran klev upp ca 1 timma tidigare än mig, när jag kom ner strax innan 09.30 så hade han redan varit ute och skottat och så hade vovvarna fått springa av sig lite så där på morgonkvisten!

Vi fixade i alla fall frukost, lyxade till det med rostat bröd och te, barnen fick oboy och det är verkligen inte varje dag... Görans pappa ringde och sa att han var på väg och vi ringde hem Jonna från farmor, hon hade inte hunnit äta frukost så hon fick göra det direkt när hon kom hem, vi väntade med att duka av tills hon kom.

Sen klädde vi på oss och borstade tänderna allihopa och strax därefter kom farfar och Liza. Hilma hade jag lagt i sängen för att sova men när i skulle börja fika så hämtade vi ner henne eftersom hon inte somnat. Det blev både bullar, pepparkakor och negerbollar, samt några mariekex till den som ville ha.

Hasse (farfar) hade med sig barnens julklappar men de gick jag upp med på en gång och gömde undan tills julafton! han brukar faktiskt alltid på något vis få hit barnens julklappar så de finns här på julafton och det tycker jag är bra! Däremot när de fyller år kan det dröja lite eller att de får dem lite i förväg men det gör ingenting.

Eftersom det blev fika ganska nära inpå den sena frukosten så hoppade vi över lunchen, Tony kom hit en stund och åkte skidor med Jonna och Casper, de små fick vara inne för det var ganska kallt idag, eller bara -12 men det blåste lite också. De satt inne och kikade på saltkråkan i stället!

Vi hade tänkt äta hemgjord pizza idag till middag men så ringde Susanne och frågade ifall vi ville äta med dem då de skulle grilla!! och så blev det!

Jag kokade en omgång knäck innan det var dags att åka dit, Hilma som inte sovit så bra under dagen fick sova en sväng på eftermiddagen i stället och det var nog tur! För klockan var 21.00 när vi kom hem från Susanne igen. Kvällsfika hade de ätit där också innan vi begav oss hem så det var bara att stoppa dem i säng direkt när vi kom hem, Jonna och Casper gick en liten promenad med vovvarna medan vi gjorde klara de små för sängen!

Kokade en omgång knäck till när alla var nattade! Tänkte göra chokladknäck men kom på att vi inte hade någon kakao, så det blev vanlig...

I morgon är det sista skoldagen för Casper och sen är det jullov!!

Ja det var dagen i det stora hela, bebisen håller sig fortfarande inne och verkar inte ha några större planer på att kika ut ännu oh hostan är något bättre så jag hoppas verkligen att den ger sig på riktigt snart!

Puss puss

Utelek...

Gick ut efter lunchen idag, Göran först, sen Casper, Jonna tätt efter och sen fixade jag på Hilma, Meja och Melvin kläder också, Hilma skulle sova i vagnen, Melvin också men han ville vara ute och leka!

När barnen väl var ute så plockade jag ur diskmaskinen, gick på dass, satte igång en tvättmaskin, lastade ur vedvagnen, klädde på mig och kom så småningom ut jag också! Gick upp på vinden och plockade fram pjäxor till Jonna och Casper som ville åka skidor!

Vi var väl ute i nästan 2 timmar, men Melvin fick en vit fläck på kinden, tecken på förfrysning och då skyndade vi oss in, Casper förfrös kinderna jätte lätt när han var liten.

Vovvarna hade varit ute och sprungit också men de var så fulla med snöknular så de fick gå in en stund före oss! När vi kom in fick de gå in på toaletten en stund så vi kunde bära fram och ut insamlingen, Göran for med den på en gång! Skönt att få det gjort innan det blir överfullt i vår lilla skrubb! Vedvagnen kom in också!

När alla var hemma och inne så började jag förbereda middagen, köttfärslimpa, potatis, sås och grönsaker! Hilma var den enda som var kvar ute, för hon sov ju i vagnen men vaknade ganska snart, precis när jag gjort smeten till limpan!

När potatisen stod på spisen och limpan i ugnen så fixade jag negerbollar, ja i alla fall smeten, bollarna gjorde vi efter middagen.

Alla åt bra, Jonna tog två gånger!!! Sen efter maten fick barnen öppna sina chokladkalendrar, 4 luckor blev det idag... glömmer ju att öppna varje dag!

Jonna gick till farmor efter middagen, hon skulle visst sova där i natt! Verkligen hennes tur nu, Casper sover där mycket oftare än henne.
Jag fixade undan i köket, barnen lekte, målade och jagade varandra, Hilma kiknade nästan av skratt emellanåt!

Sen hjälpte M&M mig att rulla bollar, Melvin gjorde fina korvar! Meja ville inte smaka, Hilma fick sig en smula då och då... sen fick de lite russin, efter det var det julkalendern...

Hilma och Melvin fick lägga sig lite senare idag, klockan blev 20.00 innan de var i säng men de somnade snabbt! Casper och Meja la sig efter The Grinch, som slutade 21.30, då var även de jätte trötta!

Jag satt och halvslumrade jag också, meja sa åt mig hela tiden att hålla mig vaken ;0). Nu är jag lite piggare men ska kanske gå och lägga mig i tid ändå!

I morgon kommer Görans pappa hit en sväng, han ringde förut idag och frågade fall det gick bra, det var Casper som svarade!! Låter så skoj när han pratar i telefonen ibland!

Nu är det bara 6 dagar kvar till julafton... har inte gjort något godis än men ska göra det efter tisdag då vi handlat det sista, har tid hos BM också då och Göran ska träffa sin jobbcoach...
Känns att magen är tung nu för jag får ont i bröstryggen jätte lätt och så känns höftpartiet rätt så skört...

Tack för jag och slut för idag!

Knäppte några kort idag också men de får jag komplettera med en annan dag!

Less...

Nu är jag less på att vara sjuk, hostar, fryser, snorar, trött och har ont i huvudet... detta medför inte alltför bra tålamod och humör... önskar jag bara kunde krypa ner under täcket och sova, kanske det som behövs!?

Ska väl snart fixa någon lunch, så att vi kan gå ut och så att jag kan fara på Grindes, behöver mjölk och lite annat....

Känns som att det inte är så här en jul ska börja, men det är ju några dagar kvar så man kanske hinner friskna till lite, får vi hoppas i alla fall för det är ju snart dags för bebisen att komma också.. packat väskan har jag faktiskt gjort! Bara kameran och tofflor som ska med också men det får jag ta i farten!

Blä, blä, blääääääää

Utan hostmedicin!!!

Klarade mig utan hostmedicin i natt, men har ändå hostat lite då och då... har sovit ganska oroligt i natt, hade ont i höfterna när jag vaknade... får ju det eftersom jag måste ligga på sidan och det blir fel vinkel, skulle egentligen behöva ha en kudde mellan knäna och jag tror jag ska ha det natten som kommer!

Jonna väckte tydligen Casper i morse, för att han skulle sätta på tv:n... dumt eftersom hon kan själv... Melvin vaknade 06.30 och gick ner, det var nog i samma veva som Jonna vaknade, de kikade i alla fall på bompa och Casper frågade ifall han fick sitta vid datorn, jag och Göran sov vidare till strax efter 08.00. Hilma vaknade så därför klev jag upp.

Gick ner, besökte toaletten, satte fart på kaminen, lagade frukost, mannagrynsgröt blev det idag! Göran klev upp vid 09.00, vi åt och alla barnen har fått på sig kläder och borstat tänderna, nu kikar de på film alla utom jag... hade tänkt gå ut men det både snöar och blåser så vi sparar det tills efter lunch.

Har kommit en del snö i natt också, mellan 5-10 cm så det ska skottas, men det sköter Göran, han vill ha det på sitt vis och så tror jag han tycker det är ganska skönt och rogivande förutom att snöscoveln är felvinklad, den gick av förra vintern och han svetsade ihop den igen!!

Har satt igång en maskin med tvätt som jag ska hänga senare, tror jag ska virka lite nu när det ändå är ganska lugnt... disken får vänta tills efter lunchen, bara att plocka i maskinen ju!

Puss och hej så länge!

Melvin... sötisen!!!

Kikade nyss till Hilma och Melvin, Hittade först inte Melvin men tillslut... han låg i Hilmas säng och Hilma på honom, såg en aning trångt ut... hade velat ta kort men då hade jag nog väckt dem, nöjde mig med att flytta lite på Hilma så att jag kunde lägga Melvin i hans säng!

Finns det hjärterum så finns det stjärterum!!!

Doris är nu hemma!!!

Hostade som attans i morse när vi ätit frukost, hostade så jag fick ont under magen, som om någon stack en kniv i vänster sida vid varje host!!! Ringde förlossningen bara för att försäkra mig om att det inte var någon fara, BM i Svenstavik var ledig, fick en läkare att ringa upp men han kunde inte göra mycket åt hostan cocillana har jag ju redan... bestämde mig för att avvakta och se under dagen...

Jag och Maria hämtade katterna, hon tog ungarna och jag mamman Doris! En unge ska Maria ha och en ska Hennes mamma ha (Görans mormor). Det gick jätte bra att hämta Doris, lite svårare med ungarna eftersom de är lite vilda och inte så van vid människor, men det år säkert att vänja dem snabbt!

Doris hon var inte brydd för hundarna, ja lite men hon kände igen Morris, det gick jätte bra att släppa henne här hemma, hon fick vara i kattburen en bra stund först vara för att bekanta sig lite med omgivningen! Hon har legat på sin vanliga plats i trappen nästan hela dagen, varit och ätit och jag tror även hon har besökt kattlådan! Hon vill gärna att man klappar henne, hon försökte till och med att jama, fast hon inte kan jama!! Det verkar i alla fall som att det kommer att gå jätte bra!

Efter lunchen lade jag ut Hilma och Melvin i vagnen, Göran fixade sänglampor till Jonna och meja då de gärna vill ligga och läsa på kvällen!! är inte ens problem att stoppa dem i säng redan vid 19.00 tiden om vi vill!!! Jonna blir ganska snabbt trött av att läsa så hon ville sova redan efter 20 min, hon bad om att få släcka lampan!!

Med Hilma och Melvin sovande i vagnen, Jonna och meja lekande på sitt rum så gick jag och la mig på soffan en stund, kände att tempen var på väg upp och passade på att vila när det var lugnt!
Göran gick ut och skottade snö efter en stund, Casper gjorde honom sällskap när han kom från skolan.

Mamma ringde vid 15.00 tiden som surrade lite, Jonna och meja fick börja plocka undan på rummet för 15.30 hade vi blivit bortbjudna på fina hos Susanne, Tony fyller ju 9 år idag!! Grattis Tony!!!
Vi klädde på oss, gick ut, jag lastade vedvagnen, vi tog in hundarna som fått varit ute och lekt en bra stund och sen gick vi till Thunellvägen!
Morris var som vanligt lite svår att få in, man måste alltid lura honom och det är ju inte så kul, hoppas han lär sig att lyssna även utomhus snart!

När vi kom hem igen var klockan närmare 18.00 tror jag, satte barnen i ett bad, Göran griljerade skinkan och sen gjorde han fika!! Det blev ingen middag för oss idag eftersom vi fikade så sent och alla barnen fikade så de mådde illa!

Vi fikade och sen var det dags att natta barn, Jonna gick gladeligen och lade sig eftersom hon skulle läsa!! Jag fixade Hilma och Melvin under tiden, Melvin kom ner och ville bajsa, så av med blöjan, bajsa och sen på med blöjan igen!! han har blivit så duktig!!! och allt är på hans eget initiativ, ingen som tvingat honom!!!

Jonna ropade, när jag kom sa hon "Nu vill jag att vi ska släcka för jag är så trött och vill sova"!!! Meja hade redan somnat och då var klockan 19.30. Melvin och Hilma var vakna lite längre, men nu tror jag det är tyst där uppe, ska gå upp och kika till dem om en stund!

Göran och Casper är på bandy! Ingenting bra på tv, så jag sitter här i godan ro och skriver, samt kikar runt lite! Ska snart sätta mig och virka lite tror jag, var ju flera dagar sen jag gjorde det sist, kanske till och med en hel vecka!?

Pappa och Milla har fått en lägenhet i Sveg nu också!! På Myrgränd och det känns jätte skoj, de packar tydligen för fullt och det är otroligt spännande för dem, nästan så spännande att de inte vet vart de ska ta vägen!! det blir en minnesvärd och annorlunda jul för dem!!!

Puss puss

Julhandlat!!!

Har spenderat dagen i Östersund, hade tänkt åka den 21:a men då har ju alla fått barnbidrag och pension så vi gjorde nog ett smart drag att åka idag!!!

Åkte vid 09.00 efter vi lämnat meja på dagis, informerade om att Casper ev hämtade henne om vi inte hann hem... men de tyckte att hon fick stanna lite längre om så var fallet!

Först handlade ju hundmat och ben på Djurmagasinet och sen åkte vi på ICA MAXI för att handla julmat samt vanlig mat för 3 veckor! Tänkte oss för lite extra när vi handlade idag eftersom det bara fanns begränsat med pengar och det gick precis!!!

Vi blev lite senare och mest på grund av alla snörök och alla som körde så sakta! Ringde dagis och det var inga problem att hon stannade, då slapp ju Casper hämta, han och Jonna vet jag klarar sig hemma själva en stund och det hade säkert gått bra med Meja också men är tacksam att hon fick stanna 1 timma längre på dagis! Meja var så glad också över att hon fick äta mellis där! Egentligen ska hon dit på tisdag också men hon fick ta jullov redan idag eftersom både Casper och Jonna är lediga på tisdag också!

Väl hemma packade vi ur bilen, Göran stannade ute och skottade snö, minst 10 cm har det kommit idag!! Jag gick in och klädde av barn samt plockade upp alla matvaror, fick fin hjälp av Melvin som byggde torn av allt!

Vi åt precis innan vi åkte hem och var därför inte så hungriga, men middag till barnen blev det, tur att det fanns rester, snabbt och enkelt!

Har haft en del kraftiga sammandragningar idag också, känns som att bebisen kan komma vilken dag som helst... men det kan ju lika gärna dröja några veckor....

I morgon ska vi hämta hem Doris och jag hoppas att det går bra, att hon känner igen sig och blir lika trygg, kelig och gosig som hon varit!

Har pratat i nästan en timma med mamma idag också sen vi kom hem! Pratade om lite av varje, fast mest saker som hör julen till! Det är ju nära nu, bara 8 (7) dagar kvar!!!

Nä jag är trött och har varit det hela dagen så nu är det dags för sängen! Men måste ta en sup för hostan först, dricka vatten ska jag också, känner mig så törstig om dagarna nu!!!

Puss pussKatter!!!

Fick ett samtal i går kväll av Susanne att det är någon här i byns om troligtvis tar hand om våran katt Doris som försvann någon gång i somras... hon har fått kattungar dessutom!

Jag ringde idag och var sen och kikade och ja, det är Doris!! Men hon var skygg och kattungarna förvildade, hon som har dem har dem i ett rum ute i lagårn och hon har haft dem där se i oktober, sett katten springa där sen i juli och hon säger att hon frågat runt hos alla vems katt det kan vara... konstigt att vi inte hört ett knyst och ingen lapp har vi sett... å andra sidan så har inte vi satt upp en saknad lapp heller för vi trodde först att hon skulle komma tillbaka i slutet av sommaren, hon har gjort så förut och när hon inte kom så trodde vi att hon inte fanns... har inte hört av någon alls att det funnits en lös katt, vi tänkte att om någon hittar henne så sätter de nog upp en lapp... vi tänkte helt enkelt att räven tagit henne eftersom hon är så liten också...

I alla fall så ska Maria (Görans moster) och Anita ( Görans mormor) ta en varsin kattunge och vi ska ta hem Doris och pröva, hämtar dem på fredag! Vi ska ha henne inne till att börja med och sen när vi väl låter henne gå ut så har hon som har katten nu lovat att ringa om hon springer bort dit igen...

Annars idag så har det inte hänt så mycket... vi klev upp ganska precis vid 08.00, både jag och Göran och han var först ur sängen!!! Jag hade varit uppe tidigare och gjort frukost till Jonna och Casper men la mig en stund igen när de gått till bussen!

Meja har varit på dagis, vi blev bjudna på middag hos Susanne, när vi kom hem var det nattning av barnen, sen har jag skrivit mat och handlingslista för vi åker till stan i morgon på förmiddagen och handlar då i stället för den 21:a... lika bra att få det gjort!

Nu ska jag snart sätta mig i soffan och bara vara, hostan har varit lite bättre idag men nu börjar den komma igång igen, kanske ska ta medicin redan snart så att den hinner verka ordentligt, innan jag ska försöka sova! Göran sover på soffan ;0).

Ny dag i morgon och jag hoppas den blir bra!

Puss puss

En rätt så bra dag blev det!!!

Göran klev upp vid 11.00, han såg rätt utsövd ut! han visste inte vad klockan var och det hade jag redan funderat ut att han inte visste eftersom vi inte har någon klocka i sovrummet... han sa att det inte var meningen att han skulle sova sååå länge... han frågade om jag var sur och jag svarade, nja men jag är ju inte direkt glad och det kanske du förstår varför!? Till viss del fick jag till svar...

I alla fall så hade jag ingenting att göra så jag la mig i soffan med Melvin en stund, vilade ögonen lite, Göran sa att jag kunde gå upp och lägga mig om jag ville men det var bara en liten stund kvar tills någon av oss skulle hämta Molly (svärmors hund) och sen så kände jag på mig att Hilma snart hade sovit klart så jag tyckte inte att det var någon ide... utan låg kvar på soffan en stund.

Göran pratade med Robban på telefonen, Robban undrade ifall han skulle komma och hälsa på och så blev det, Göran undrade ifall vi skulle med också och passa på att hälsa på mamma men jag kände inte för det... för det första är jag fortfarande sjuk och så jobbar hon ju, det får bli en annan gång!

Men innan han for hämtade han Molly, gick ut med vovvarna, vi åt lunch, han skurade bajs i hallen, Molly gjorde inne, han hämtade Meja på dagis och Casper och Tony på skolan! Sen åkte han...

Kändes inte som att det var bästa dagen att lämna mig ensam med barnen men det har gått jätte bra, allt hänger ju egentligen på mig och vad jag har för inställning till det hela!

Pappasen ringde en sväng men jag kunde inte prata så länge för hostan blev bara värre och värre.... men en liten stund blev det i alla fall!

Casper är väl den enda som stretar emot, jag bestämde att tv:n skulle vara avstängd, han fick inte spela P3 och Meja satt vid datorn. Han och Tony spelade xbox i hans rum men tydligen duger inte de spelen och hans dator är för seg... det ska bara ta max 5 minuter enligt Casper att gå in och ut på en dator... vad han exakt menade med det vet jag inte men fort ska det tydligen gå!

De andra spelade spel, sen kom Jonna och frågade ifall jag ville spela fia med henne så det gjorde vi! Hon vann alla gångerna...

Sen blev det dags att laga mat, hade tänkt spaghetti och korv men jag frågade barnen och de ville hellre ha mos och så blev det och alla åt bra, Jonna åt tre portioner!!!!

Efter middagen lekte de en stund till och strax innan 18.00 var det dags att städa ihop leksakerna och det hade jag förberett dem på, som belöning fick de öppna sina chokladkalendrar, vi brukar inte komma ihåg att öppna varje dag så 4 luckor var blev det idag!!! Så de åt choklad och kikade på bompa!

Hilma och Melvin fick välling vid 19.00, mamma ringde och jag pratade en stund med henne men sen 19.30 fick vi avsluta för då kände jag att Hilma och Melvin behövde komma i säng! De var jätte trötta båda två och somnade rätt snabbt tror jag!

De andra fick lite frukt innan läggdags, meja hann precis somna till i soffan men som det verkar så skadade det inte hela kvällen! 19.45 låg de i sina sängar, de fick läsa en stund men kl 20.00 var det dags att släcka och sova!

Hostan fortsätter och jag blir tokig, känns som jag håller på att kissa på mig varje gång!!! KNIIIP!!! finns det något som heter och det är ju bra att öva extra mycket på har jag hört!!!

Göran är inte hemma ännu men det gör ingenting, speciellt inte nu när änd barnen sover, lika bra att han är borta ett tag när han ändå åkt iväg! jag ska koka te och ta mig en lussebulle och sen får jag förhoppningsvis sitta i lugn och ro i soffan och bara vara ikväll!

Jonna och Casper har packat inför morgondagen, Jonna har till och med tagit fram kläder tills i morgon utan att jag bad henne! Hon är lite avis på att Casper ska få ha bad i morgon och inte hon, men förra gången var det tvärt om...

Usch, får ont i bröstryggen av att sitta här, har nog lite med min hållning och mitt tillstånd att göra också men snart är det förhoppningsvis över!!! Jobbigt och lite frustrerande att inte veta när bebisen har tänkt komma!!

Snart är det julafton också, bara 10 dagar kvar!!!! men jag längtar och om det blir som vi tänkt så blir det en mysdag där allt är förberett!!!

Puss och hej så länge!!!

Jo det är inte lika kallt ute nu heller, -10 har det legat på ett bra tag idag och pumpen värmer övervåningen!!! Får se om kylen kommer med natten!?

Ännu en kall morgon...

Kom i säng 23.30 igår och det var inte så skönt att krypa ner under ett kallt täcke med endast 14 grader i sovrummet... utetemp då var närmare -27 grader!!!

Alla har väl ändå sovit rätt bra inatt, Hilma var lite småkall eftersom hon sparkar av sig täcket och far runt som en tornado när hon sover... Melvin vaknade strax efter 06.00 och somnade om i våran säng.

Jag tassade upp kl 07.00, tog med mig Hilma ner, hon vaknade precis då, väckte Casper, la i kaminen, väckte Jonna och tog fram kläder till henne. Casper tog med sig hundarna ut på gården, Jonna slapp idag eftersom det var så kallt samt att jag klev upp lite väl sent. Fixade frukost till dem, kokade gröt till Hilma, plockade ur och i diskmaskinen, skickade barnen på skolan, gav Hilma gröt. Under tiden Hilma åt kom Melvin tassande, satt i knä och myste en stund sen var det dags för honom att kissa, passade på att väcka Meja också och sen åt vi frukost! Då var klockan strax innan 08.00.

Sen gick  vi till badrummet, borstade tänderna och klädde på oss, Meja och Melvin fick kika en kort stund på bompa medan jag gjorde mig klar och satte igång en maskin med tvätt, sen var det dags att lämna Meja på dagis. Ropade på Göran innan vi klädde på oss och han skulle komma ner.
Jag och meja bylsade på oss en massa kläder -24 grader ute, la i kaminen igen och lastade ur vedvagnen, lika bra att ta den på en gång när jag ändå skulle ut!! Sen gick vi!!

Meja gick ganska sakta ner till dagis idag så jag var tvungen att be henne öka på farten lite, in och klä av henne och sen hem och lastade vedvagnen. Hade en stor och tjock halsduk för näsa och mun, blev en aning jobbigt att andas och andfådd blev jag av promenaden med... väl hemma fyllde jag vedvagnen och gick in. Hilma mötte mig i hallen, Melvin kom och visade en film han ville se, jag klädde av mig, söt mig och hostade massor!!! Sen dess bubblar det så skönt, NOT, i halsen...

Tyvärr hade Göran inte klivit upp när jag kom tillbaka så det kändes ju som att jag lämnat två små barn hemma alldeles själva :0(, var ju inte direkt min tanke... Hilma hade rivit lite i skåpet här vid datorn, fått tag på bankdosor och lite annat men som tur var så hittade jag igen dem, en hade hon gett till Melvin som han så snällt kom och gav mig!!!

Satte igång film åt Melvin som sitter ch värmer sig under filten i soffan, har lagt Hilma, kikade in till Göran och han sover... GRRRR!!!
Gick ner igen, hängde lite tvätt och stoppade i en maskin till, gav vovvarna lite mat och sen ett varsitt ben och nu sitter jag här...

Casper skulle på Jamtli med skolan idag, det var 2-3:an som åkte, Jonna är på skolan som vanligt och glad är hon för det, jag också för hon blir så rastlös av att vara hemma för mycket och i den här kylan kan man ju inte vara ute heller... allra helst inte när vi varit och fortfarande är sjuka....

Får se vad denna dag mer har att bjuda på, får inte glömma bort att vi är hundvakt heller, ska hämta/gå ut med Molly vid 12.00 för Susanne är i Sundsvall.
Spännande blir det att se när Göran har tänkt kliva upp... förväntar mig en ursäkt men lär inte få någon utan det lär väl bara flyta på som om ingenting har hänt... och det har det ju egentligen inte heller och det är väl kanske det i detta fall som är felet! Tänk om jag också bara kunde få ligga och vara sjuk och känna mig trött och dålig när helst det faller sig in!! Nä jag får vänta tills barnen sover och ändå springa upp på nätterna... känns en aning orättvist! Nog om det...

Jag skulle vara hur nöjd som helst om det kunde bli mildare ute och att vi alla blev friska, allra helst jag så att jag får tillbaka min ork, det blir mindre jobbigt att göra allt då!
Hostan tar kål på mig!!!

Nä, hej så länge...

Sankta Lucia....

Känns som jag sovit bra i natt och alla barnen har sovit bra i sin egna sängar!!

Ställde klockan på 05.30 men det kändes lite för överambitiöst att kliva upp så tidigt så jag znozade i 30 min!! Klev upp, smög ner, kissade, väckte Casper, la i ved i kaminen, klädde på mig, väckte Jonna, väckte Meja som var lite trött och gnällig men bara lite... Sen tog jag upp Melvin som var pigg och glad! och till sist så väckte jag en Hilmafis som såg ganska förvirrad ut! Jag klädde på de tre små sina tomtekläder vartefter jag väckte dem och snart var ju alla påklädda!

Jonna oh casper skulle gå en promenad med vovvarna medan vi klädde på de andra ytterkläderna, Jonna protesterade men det hjälpte inte...

Hade räknat med att Göran också skulle kliva upp senaste 06.00, hade till och med lämnat mobilen i sängen och satt den på znoz, men han hade tydligen znozat 3 ggr till... 06.30 när jag började ta på ytterkläderna på barnen kom han ner... men det gick ju bra i alla fall och då fanns det ju ingen anledning att sura heller eftersom allt gick så bra!

Väl nere på dagis, så var vi faktiskt i tid också!!! det tog ett bra tag innan allt började men alla måste ju hinna bli klara och så var det säkert någon som var sen, men så är det när man har småbarn ju.
Sen kom i alla fall alla barnen in och sjöng sina sånger, lite huller om buller stod de allihopa men det är ju som sagt inte så lätt, många av barnen är under 3 år också... söta var de  alla fall och jätte duktiga!

Sen var det fika, Jonna och Casper fikade med de andra stora barnen, jag satt med de tre små, Meja var så duktig och gick fram och tillbaka och hämtade kakor, bullar och saft!
Casper gick innan oss eftersom han skulle hinna med bussen till skolan, Jonna lyckade springa ikull en pojke som spillde choklad på kläderna och då var den dagen förstörd för honom... vissa barn är ju så att de inte alls gillar att spilla, stackarn.. Jonna som inte hade någon aning om att hon sprungit ikull honom fick gå och be om ursäkt i alla fall.

Sen var det dags att klä på och gå hem, jag höll på att klä på fel barn men blev stoppad i sista sekund!! Jag hade lyft upp rasmus i knät och skulle precis till att ta på honom Melvins overall när jag ser att Lotta (Rasmus mamma) tittar lite lustigt på mig och säger till Marcus (Rasmus storebror) " Titta nu när Kim tänker klä på Rasmus Melvins overall!!" han hade lika tomtedräkt på sig som Melvin och jag tyckte precis jag såg Melvin stå bredvid mig men han hade gått iväg och skulle rita han och rasmus var så snäll och sa ingenting!! Roligt blev det!!!

Väl hemma så värmde vi lite risgrynsgröt och åt frukost innan Jonna skulle bli upphämtad av Petra klockan 09.00, hon skulle vara med och träna inför kvällens uppvisning med kulturskolan och egentligen går hon ju inte på måndagar, men ingen var gladare än Jonna!!!
Jag skickade även med luciakläderna på en gång så att de skulle finnas på plats! tack Petra!! (Petra är en av dem som arrangerar och bedriver kulturskolan med barnen!)

Det har varit Görans tur att känna sig tussig idag, han har i princip bott vid kaminen 11.00 tiden, han har frusit så han hackade tänder...

Meja och Melvin fick kika på film efter att Jonna åkt, Göran bytte på Hilma och sen gick jag upp och la henne i samma veva, inte van att kliva upp kl 06.00 på morgonen..
Jag satte mig i köket och la en patiens men höll på att somna där jag satt och så frös jag också... då passade jag på att bäddade ner mig under Jonnas täcke i Mejas säng och där somnade jag så sött en stund!

När filmen var slut kom Melvin och letade efter mig, då var klockan runt 11.00, Hilma hade just vaknat och det var då Göran lade sig vid kaminen! jag låg kvar i Mejas säng, barnen kom och la sig och myste med mig i omgångar men strax innan 12.00 klev jag upp! Jag la i kaminen, lastade ur vedvagnen, tog med både den och hundarna ut och Göran började fixa lunchen, det blev rester så det var ju ganska lätt!

Blev lite film efter lunchen också fast inte direkt utan de lekte en bra stund innan. Melvin dormade av i soffan, skönt att han somnade en stund!

Senare så tråcklade jag ihop små hål som jag hittat på Melvins tomtebyxor i morse och på Mejas klänning... Jonna och Casper kom hem från skolan, Casper byggde med kaplastavar, pysslade och ritade på sitt rum, Jonna kikade lite på filmen sen ritade hon och pysslade vid sitt skrivbord...

Eftermiddagen blev ganska mysig även om den spårade ur lite på slutet, men med lite middag i magen så blev det bättre för samtliga! rester till middag också!!!

Vid 17.00 tiden tog jag bilen och fort på mackan, tankade en skvätt och köpte Alvedon och halstabletter, sen Grindes på vägen tillbaka, köpte mjölk och bananer.
Hem och klä på barn, Meja och melvin, Jonna och casper klädde sig själva och fick gå med vovvarna på gården så de fick kissa och sen åte vi mot skolan. Jonna och Casper skulle träffas 17.45 för att hinna byta om och göra sig i ordning, själva föreställningen började 18.00 i Gymnastiksalen och vi var i tid här också!!!

Föreställningen var rolig och intressant, den handlade om medeltiden och det var mycket dans!
Sen fick vi förflytta oss till matsalen för fika, musikuppträdande och sist men inte minst luciauppvisning! Susanne var där både i gympasalen och matsalen så jag såg inte så mycket av varken Meja eller Melvin, farmors smågrisar!!!
Fast i matsalen satt vi vid samma bord och jag tyckte att kvällen i helhet var jätte mysig! Göran var ju hemma med Hilma, båda sjuka och snoriga!

Väl hemma igen var klockan efter 20.00 så det blev bums i säng! Sen kollade jag posten innan jag kokade te och bredde smörgåsar!

Jo Göran snickrade ihop väggen, karmen och dörren ner till källaren igår!!! Så u äntligen drar det inte så mycket därifrån i alla fall! och det är ju tur att det blev gjort med tanke på att det är - 24 grader ute!!! Jobbigt om hela vintern ska vara så här kall....

Nu hoppas vi bara på att alla tillfrisknar en efter en och sen när vi alla är friska kan vi fira jul och vänta på bebisen!!!

Puss puss

Jo fik sammanställningen av fallet/utredningen kring Jonna idag, läste igenom den lite som hastigast och det är en del som ska ändras, men orkade inte sätta mig med det nu ikväll... men ska göra det så snart som möjligt. de hade missat några saker samt uppfattat en del lite tokigt men det kan ju lätt bli så när de tar anteckningar och sen ska göra en sammanställning. Därför är det ju jätte bra att vi får ta del av allt innan de gör klart allting!
Yes!!!

Pappa har tydligen fått jobb i Sveg nu!!! Börjar om allt går som det ska den 15 Januari!!! Mer vet jag inte just nu...


Hilma kissar på pottan!!!

Har ju glömt att skriva om Hilma och hennes kissande på pottan! Ibland kommer jag på att sätta henne där när jag ändå byter blöja och oftast är det på kvällen när det ska borstas tänder och tas på pyjamas. Och varje gång jag gjort det nu (kanske 5 gånger) har hon kissat direkt!!! Ibland när hon ser att Melvin kissar på toaletten  går hon till pottan och drar i byxorna som om hon också vill!!

Nu ska jag snart byta blöja på henne för att sedan lägga henne i sängen, dags för eftermiddagslur och om jag kommer ihåg det så ska vi prova pottan igen!!!

Vem vet, kanske hon blir blöjfri redan i sommar!!?

Melvin är också jätte duktig, går till och med och kissar själv, säger till när han behöver kissa och ibland bajsa...
Idag efter dagisbesök och frukost kom han och sa till mig att komma, han ville kissa, kissa på pottan även fastän han hade blöja på sig! Klockan var då 09.30 och han hade fortfarande nattblöjan på och tänk den var helt torr!!!! Snart kan han vara utan blöja på natten också!!!

Nä nu är Hilma trött...

Puss puss

Risgrynsgröt och feber... (igår)

Igår orkade jag inte blogga, under dagen tänkte jag att jag skulle spara det tills på kvällen och när kvällen väl kom så hade jag börjat få feber och den steg... satt och huttrade i soffan, hade ont i hela kroppen och hostade... mumlade en massa och Göran hörde knappt vad jag sa, jag visste knappt själv vad jag sa eller skulle säga....

Kröp i sång 22.30, innan tog jag två Alvedon, en dos cocilana och en järntablett! Det var 16 grader i sovrummet men täcket värmde jag up rätt snabbt och sen somnade jag som en stock! När Göran kom och la sig strax efter 01.00 så kändes det bättre, men täcket var alldeles fuktigt!

Annars var det en lugn dag igår, jag klev upp vid 08.00 och satte igång en stor kastrull med risgrynsgröt sen kröp jag ner i sängen igen! Blev en sen mysig frukost!

Tony var här och lekte med Casper en sväng, Hilma och Melvin lade jag ut i vagnen för att sova vid 12.00 tiden sen gick jag och duschade!

Jonna spelade Guitar Hero i 1,5 timma och det var hon skitnöjd med!

Vid 14.00 tiden fikade vi glögg, lussebullar och pepparkakor! Adventsfika på advent är ju mysigt!

Efter fikat var jag ut på en promenad med vovvarna, och det ångrade jag sen... halsen mådde inte alls bra av det, och ändå hade jag halsduken för munnen så jag inte skulle få i mig alltför kall luft! Passade på att fylla vedvagnen också när jag ändå var ute...

Lite senare lagade vi mat, köttragu med syltlök och till det ris!!! Jätte gott! Dessvärre så var det vid middagen som jag började känna av att febern sakta men säkert skulle komma och hälsa på... och rätt hade jag ju som sagt! nästan 39,0 grader hade jag när jag gick och la mig och det kanske inte låter mycket men jag har väldigt låg temp i vanliga fall.... blä vad jag inte tycker om att vara sjuk...

Trodde inte att jag skulle ta mig upp idag men det gjorde jag!!! Mer om det senare!Gårdagen kan vi stryka...

Ja det känns som att det inte var mycket som gick rätt igår.... i alla fall var vägen genom dagen rätt så motsträvig...

Det började med att M&M trängdes med oss halva natten och vaknade tidigt, Melvin fort runt som en tornado i sängen och när jag sa åt honom blev Göran irriterad och sa åt mig att lugna mig.... men det var ju inte han som blev pillad i armhålan och nypen i bröstvårtorna, och det var Meja som pillade... Hon vill ju alltid ligga så nära och så Melvin på det som inte kan ligga still förrän han somnar ordentligt och det tog en bra stund.
Men däremot när Göran på småtimmarna blev störd då gick det bra att ryta i, fast han sov ju när de häll på som värst så det kanske inte är så konstigt att han inte får en helhetsbild av hur det egentligen var...
Ja och så hade jag haft lite småont i magen hela natten också och några riktiga förvärkar sådär på morgonkvisten...

Ja i alla fall så sov vi fram till 09.30 då Hilma vaknade och kom till oss, jag hämtade henne, vi låg och mös lite i sängen och jag förberedde Göran på att vi skulle kliva upp kl 10.00 och det var inga problem!!! 10.03 klev jag upp, gick ner och började med frukosten.... tog det lugnt, kokade mannagrynsgröt, plockade ur diskmaskinen, bytte blöja och klädde på Hilma, ropade på Göran 1-2 gånger och han lät mer irriterad för varje gång... tredje gången jag ropade så var klockan nästan 11.00 och jag hade börjat ge Hilma gröt. Brydde mig inte om att säga till de andra förrän Göran var nere, men när han väl kom ner så ropade han irriterat " Nu var det frukost va!!!!" till barnen, ungefär som att han var irriterad för att inte de satt vid bordet, han kanske trodde att de inte kommit när jag sagt åt dem.... ja i alla fall så åt vi frukost!

Sen skulle Hilma sova, jag tog med henne upp och precis när jag lade ner henne i sängen så märkte jag att hon bajsat igen.... då bad jag Göran byta på henne och sen lägga henne så att jag kunde gå ut och leta reda på påsen med luciakläder på vinden. Han suckade men gjorde som jag sa!!!

När jag kom in så satte jag igång att leta reda på rätt storlekar på linnen till Casper och Jonna, sen gick jag upp och strök dem, Casper ska ju inte ha sitt förrän på måndag men när jag ändå var igång så strök jag det också! Tur att inte tomtedräkterna behöver strykas, Meja hade inget emot att vara tomte på dagis!!!!

Jag hade ringt och pratat med en mamman till Jonnas kompis om hur det var sagt efter förra träningen på kören och de skulle träffas redan kl. 14.00 och repetera och det var kören som skulle vara luciatåget!!! Hade ingen aning om det och inte Jonna heller, hade Casper inte hoppat av kören så hade vi nog vetat!!!!

I alla fall så var det ett tag kvar tills klockan var 14.00 så vi ställde fram lördagsgodis och satte på en film, Göran spelade och jag satt med barnen, egentligen hade Melvin behövt sova men det är ju inte så lätt när det finns godis framme!!!

14.00 skjutsade jag Jonna till kyrkan, jag följde med in eftersom hon hade luciakläderna med sig! men stannade inte alls länge utan åkte hem igen. Väl hemma så var godiset bortställt och Hilma hade vaknat! Hon är alltid så glad den lilla gofisan!
Jag satte mig i soffan Med Melvin som undantagsvis fick ha nappen i hopp om att han skulle somna en stund, eftersom de skulle vara med farmor sen så kunde det vara bra om han inte var för trött tänkte jag! Men han somnade inte... Tvingade i honom lite hostmedicin också, Hilma lika så men henne behövde jag inte tvinga!!!

Klockan tickade på och den blev 15.18 och jag tyckte att det var dags att göra oss i ordning så att vi kom i tid till kyrkan och inte missade någonting, det började där kl 16.00... till en början gick det ganska bra, ringde hem Casper också som var hos Tony, han behövde byta om, kanske inte behöver komma med mjukisbyxor när man ska till kyrkan och sen på julbord!?

Dessvärre så var han på världens tjurigaste och surigaste humör och mer än hälften av all tid och energi gick åt till honom samtidigt som tre andra barn skulle kläs på! Som tur var hade jag redan gjort mig klar! Och som om inte det var nog att Casper var tjurig och vi började bli sen så när jag bad Casper gå tu med Hilma och Meja i bilen så öppnade Meja dörren och Morris passade på att smita ut så där jätte lägligt!!!!

Vi försökte låtsas som att han skulle få följa med genom att locka in honom i bilen, men den gick han inte på... granens hund började skälla och då var han från gårn som ett skott och sen fick jag gå och jaga honom i minst 20 minuter, runt kvarteret, in på gården vid Östgärde, ut på stora vägen, in på cykelvägen, till Susanne och då tänkte jag JA då kan vi lura in honom där!!! Men det sket sig för då kom någon gående med två stora hundar som han tydligen var tvungen att följa efter och skälla på ända tills de var hemma hos sig.... men tillslut när de gått in så sprang han åter till Susanne och så kunde vi fånga in honom och då kan jag lova att man hade kunnat göra ett och annat som man inte får, men som sagt det får man inte så nackskinnet fick han veta vart det satt i alla fall!

Göran hade redan lämnat Hilma och Melvin hos Susanne/farmor och sen hade han varit iväg med Casper och Meja till kyrkan, vi åkte också raka vägen dit och Morris fick sitta i bilen!!! Och ja, vi var ju som sagt sena och hade missat lite av luciaframträdandet.... men men vi satte oss snällt i en bänk och tittade på resten av föreställningen!

Barnen från kören i Klövsjö var också där och de större barnen hade riktiga ljus och stod i bakre raden och lucian hade också levande ljus i sin krona! Jättefint!!! Tråkigt bara att lilla Jonna stod mitt bakom lucian så jag såg ingenting av henne.... men Göran som satt längst bak på andra sidan såg lite av henne hela tiden!

Efter det var klart i kyrkan så var det julbord på församlingshemmet, körbarnen åt nere, nästan alla föräldrar till barnen också märkte i men vi satte oss uppe. Vi tog mat nästan sist av alla eftersom vi satt längst bak, men när vi väl skulle ta mat så kom vissa tanter och tog en andra omgång och det gör ju i sig ingenting men när de tränger sig före Meja och säger, "jag ska bara ta lite sånt här och så lite sånt här också" då blir man lite lagom irriterad!!! Men men...

Meja hade myror i baken hela tiden och det blev lite småjobbigt på slutet men det gick ändå bra! Jag var ju som redan irriterad sen innan och hela dagen höll det humöret i sig och sånt är inte kul... det är inte roligt att behöva vara arg, sur och grinig en hel dag...

Sen fort vi hemåt och hämtade Hilma och Melvin hos farmor, Mejvin hade bara gått iväg uten att säga någonting efter middagen, han hade lagt sig i farmors säng och tvärsomnat... inte så lyckat men vad gör man åt det... han var ju väldigt trött!!!

Sen fort jag hem med alla barnen, Göran lånade Susannes bil och skjutsade Benny med kompisar till Klövsjö, sen hämtade han upp Casper här hemma innan han lämnade tillbaka bilen för Casper skulle sova hos Tony.
När Göran väl var hemma så hade jag lagt Hilma, sen hade jag lastat ur vedvagnen och ställt den så fint innanför dörren så att han skulle se den tomma vagnen när han kom hem ;0)!!!

Sen var det ju lite bestämt sen innan att de skulle få resten av godiset på kvällen, satte fram det när Göran kom hem och det hade ju kunnat bli bra om inte Meja hade varit övertrött, hon kunde inte sitta stilla och Melvin fick hon med sig snabbt också... sa åt dem flera gånger men tillslut så åkte Meja i säng! När hon var nattad så hade Jonna somnat i soffan också så Göran gick med henne till sängen..

Då var det bara Melvin kvar och han hade 39.5 i feber och vägrader ta medicin, hostmedicinen fick jag i honom men den var den äckligaste och sen vägrade han ta Alvedon, jag var trött och fortfarande irriterad så det gjorde ju inte saken bättre, Göran försökte också men då blev jag irriterad på honom också av någon anledning... Det slutade med en supp i alla fall, en ledsen Melvin och en arg mamma... försökte på bästa vis vara vänlig och pussa honom godnatt innan jag la honom i sängen men det kändes ändå inte snällt mot honom, men så blev det i alla fall...

Med dåligt samvete över det så röt jag på Göran också, kände jag att jag började skaka och fick panik och ångest i hela kroppen, var både arg, ledsen och besviken på mig själv... visste inte vart jag skulle ta vägen så jag gick upp och la mig gråtande på sängen, började hosta och kräktes upp slem och blev då tvungen att gå ner...
Tvättade av mig och bytte om och sen blev jag sittande där inne på den mörka toaletten..... hade önskat att Göran kom och tröstade mig men det är ju inte så lätt för honom att varken veta eller göra om jag innan skällt och snäst åt honom.... han kom och okänsligt frågade vad jag höll på med sen gick han igen...

Tillslut gick jag ut från toaletten, såg att Göran kokat te så jag tog också lite men skippade honungen då jag redan hade borstat tänderna... hade tänkt gå och lägga mig men Göran tittade på en film och jag fastnade också... "Sex and the city" ingen film jag trodde han var intresserad av men han sa att den var mycket bättre än han trodde den skulle vara... vi kollade på den i tystnad, sa knappt bu till varandra...

I alla fall så gick vi och la oss när filmen var slut, Göran gick ut med hundarna och när han kom in bad han mig följa med ut på bron, han hade hört en hund skälla jätte konstigt men vi hörde den inget mer... Göran tog bilen och for en sväng för att kolla om han hörde eller såg någonting men det gjorde han inte...

Vi la oss, Göran kollade på film och jag försökte sova, men hade en irriterande hosta och om jag inte kostade så rosslade och pep det i halsen när jag andades... så jävla irriterande men tillslut somnade jag och sov hela natten förutom när jag vaknade och var ner och kisade samt la i ved i kaminen... Melvin vaknade strax innan 07.00 och ville kika på bompa så jag följde honom ner och sen gick jag själv upp igen!!!

Jay vann!!!

Rätt man vann Idol!!! Irriterar mig på att även fast han vann så är det enda som står i focus frågan om hans och Minnahs eventuella kärleksaffär... fira honom för att han vann i stället och skit i hans privata problem just nu, han måste ju få chansen att landa och lösa dem själv först utan att en massa människor lägger sig i!!! Men han hade ett kort och rakt svar, It´s private!!!

Melvin vaknade, ligger just nu i soffan och sover, somnade på direkten.... däremot Hilma vaknade när jag bar ner Melvin och har fortfarande inte riktigt kommit till ro... bara att vänta, för det blir inte ett dugg bättre av att jag går upp dit igen oh visar mig, bara sämre. Hon gnäller bara till lite då och då och snart sover hon nog igen, då ska jag bära upp Melvin och sen lägga mig och sova!

Göran stört somnade på soffan nu när jag satte mig här, snarkar som bara den.... men jag klandrar honom inte.

Han har förresten fått ont i ena hälen igen, hade ju problem med hälsenan för drygt ett år sen och nu har samma smärta kommit tillbaka, troligen överansträngde han den i onsdags när han spelade bandy, han har stretchat den lite då och då igår och idag och troligen har det hjälpt lite i alla fall för han var ju iväg och spelade idag igen! hade lite känningar nu också men tog han det lugnt vis snabba stopp och vändningar så gick det bra!

Ja, nä, jag skulle nog kunna sitta här och skriva hur mycket som helst om allt och inget men det blir ju bara tråkigt att läsa skulle jag tro!? Kom gärna med tips om vad jag ska skriva och berätta om, om det är något speciellt ni vill veta!?

Puss puss

Idol final!

Har suttit uppe med Jonna och kikat på Idol finalen, dock somnade hon redan efter 30 minuter, men hon fick ju vara uppe i alla fall! Hon var ganska besviken på att vi inte skulle äta godis i kväll utan i morgon, men det blev ju popcorn i alla fall!

Angående Idolerna så tycker jag att båda är bra och värdiga vinnare men det är något som är speciellt med JAY!!! Minnah började vinnarlåten väldigt bra men sen blev den bara tråkig, Jay höll den levande hela vägen! Vi får se em som vinner helt enkelt, men jag håller på Jay!

Annas så håller hostan i sig, fick nog för en stund sen och tog en dos slemlösande, får se om det hjälper!? Hostade tills jag spydde  nu i eftermiddag också, innan maten som tur var så det fanns inte så mycket att få upp... mest slem...

Hilma och Melvin hostar ganska mycket båda två, Hilma lite mer och det är mest på kvällarna när de ska sova... hoppas det går över snart och att vi får vara friska över jul och nyår!

I morgon ska Jonna uppträda i kyrkan med kören under luciauppträdandet. Tyvärr så vet jag knappt någonting om set än för hon missade ju förra träningen, har prövat ringa två av hennes kompisar för att få reda på lite mer men det var inget svar, får ringa i morgon förmiddag! vet ju inte om de också ska vara luciaklädde eller inte och om de ska träffas innan och repetera!? Annars börjar det kl. 16.00 i alla fall och sen bjuder kyrka på julbord! Vi har tänkt gå allihopa, fast försöka få barnvakt till Hilma och Melvin, de kan inte det där med att sitta tysta och stilla riktigt än....

Nä det får nog vara allt för ikväll... ja jag kan ju inte lova, kanske kommer det ett kort inlägg till!? Men puss och hej så länge!

vecka 37+0

Det är inte så lågt kvar nu!!! Vi längtar så mycket men helst vill jag att vi alla ska hinna bli friska först!

Träffade BM idag och allt såg bra ut!

Vikt: 80 kg (knappt, startvikt vid inskrivning 70 kg)
Magen: 35 cm
Blodtryck: 110/70
Hjärtljud: 144 slag/min
Huvud: Lågt men fortfarande rörligt

Nu ska jag fortsätta kika på Idol!!

Pannan på plats!!!!

ja nere i källaren i alla fall!! Tack vare Benny som tog med sig två starka kompisar (Marcus & Marcus) för att hjälpa oss! De hade riktiga selar att bära med också så det bar gjort på mindre än 20 minuter!!! Nu ska jag bara ringa röris också och få honom att komma hit och göra sin del! han skulle egentligen ha gjort det innan oktobers slut men men, vi hade ju inte fått ner grejerna då heller så det är ju inte något att haka upp sig på direkt... men han har heller inte hört av sig som han lovade... men det blir nog inga problem.

Nu ska jag köra 4 små barn i säng, de är på tok för trötta för att vara uppe längre, de kan inte sitta stilla och vara tysta alls fastän det är program för dem på tv:n... Hilma har fått sin välling så nu ska vi fajtas i badrummet en liten stund, sen blir det förhoppningsvis en lugn och skön kväll med en Idol final!!!

Puss puss

Hostar som fan...

Nu har jag även prövat på att hosta tills jag kräks!!! Hoppas att allt onödigt slem är borta nu och att jag får sova i natt...

Alla barnen hade mer eller mindre feber nu ikväll, Meja hade högst temp på 39,0.. Alla 5 fick en dos alvedon samt en dos hostmedicin, så nu hoppas vi på det bästa!

Jag själv ska pröva med lite bricanyl, det piper och susar i halsen bara av att andas... sen blir det cocilana innan läggdags!

På Lördag ska vi till kyrkan och lyssna på Jonna som ska sjunga, sen blir det julbord!

Vi åt pannkaka till middag och Jonna fick i sig en hel liten pannkaka!!! Grädde och sylt till för att lyxa oss lite!

Klippt lite idag har jag gjort också och det är alltid roligt!!

Ja mer blogg än såhär blir det nog inte ikväll... men det är ju alltid något!

Puss puss


Sjukstuga...

Har haft både Melvin och Meja i sängen i natt, Göran stannade på soffan... Började småfrysa under natten och anade att febern smugit sig på och mycket riktigt, drygt 38.3 grader när jag klev upp men nu känns det bättre...

Casper klev upp strax efter 06.00 och kom upp, han fick ta med sig Hilma ner för hon var vaken, jag kom ner närmare 07.00... Casper hade över 38,0 i temp så han blev hemma idag, jag gick upp och la mig en stund till men vila gick inte så bra... helt plötsligt var Hilma uppe och stökade på, meja hade inte stängt grinden när hon gick ner och ingen hade någon större koll här nere... ropade och Casper kom och hämtade henne... en stund senare så började Hilma gråta, hon grät och gnällde länge men ingen här nere reagerade... jag gick ner och fann henne på en stol i köket som hon inte kunde komma ner ifrån... något förbannad blev jag, dock fick fel person för det, Casper denna gång...

Jag började slamra i köket, göra frukost och plocka ur diskmaskinen, skällde på Göran, bad om ursäkt till Casper innan vi skulle äta, Göran gick upp och stängde in sig i sovrummet och där är han fortfarande... kan förstå honom på sätt och vis, man sover inte bra på soffan, barnen trängs och ska få plats när de vaknar, Ozzy har legat och trängts med honom hela natten, han blir trött och irriterad.... MEN han har en säng uppe som han kan sova i så det är hans eget val!

I alla fall så åt vi frukost, sen borstade barnen tänderna och fick på sig kläder. Hade tänkt att de ev skulle sitta och mysa framför en film eftersom alla är tussiga men de började leka så snällt så tv:n får förbli avstängd!

Ringde skola och dagis och talade om att barnen blev hemma, dammsugit har jag också gjort, Hilma sover och jag ska inte sitta här så länge till utan sätta igång en maskin med tvätt samt vika lite handdukar, kanske stoppa in lite nytvättade kläder på sin plats också... fast det är ju lite av Görans jobb... men hur mycket jag kan räkna med honom idag vet jag inte...

Hoppas bara på att han inte är så långsur, man måste ju få säga vad man tycker och inte behöva ångra det i flera dagar sen, i morgon ska vi till Svensta också för jag ska träffa BM men tills det kanske det är bättre!? Den som lever får se, men tråkigt är det... och som vanligt får jag alltid dåligt samvete och anklagar mig själv fastän jag vet att saker måste sägas och inte hållas inne... kanske ska öva på att säga det på rätt sätt... fast det brukar inte heller hjälpa...

Nä, uppdaterar mer senare idag... puss puss så länge...

Hoppas tålamodet och humöret håller hela dagen!!!

Filbröd...

Här följer recept på filbrödet jag brukar göra främst till jul. Fick en förfrågan om receptet!!

1 liter filmjölk
3-4 dl sirap (mörk eller ljus spelar ingen roll)
4 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 kg rågsikt

Rör ihop alla ingredienser men blanda först bikarbonat och bakpulvret med mjölet. Blanda väl!!
Häll smeten i en smord långpanna, placera den i förvärmd ugn, längst ner i 175 grader i (knappt) 1 timma.
Dela sedan i 4 bitar, så har du 4 fina bröd ;0)

Brödet är extra gott med vitlöksost på tycker jag!!!

Host och krax...

-15 grader kallt, det hostas och kraxas från alla i familjen nu, Göran har minst hosta... jag har hostat mest hela dagen och det är en aning jobbigt och irriterande...

Jag och Jonna bakade i alla fall bullar idag! 91 st blev det varav hälften kanelbullar och hälften mandelsnurror av saffransdeg! har inte smakat på dem än men det lät gott i alla fall!
M&M har spenderat eftermiddagen med farmor så det har varit rätt så lugnt och skönt här idag, även om det oftast inte är de två som väsnas mest... På förmiddagen satt de så snällt på rummet, lyssnade på musik och spelade spel, ja på sina små vis!

Casper och Göran har nyss åkt iväg på bandy, Casper skulle inte spela idag utan bara titta på eftersom han hostar... får se hur han sover i natt och hur han mår i morgon annars kanske han får stanna hemma från skolan resten av veckan och vila upp sig.

Bullarna gräddades samtidigt som det lagades mat, det körde ihop sig lite men Göran var så snäll och assisterade med maten så penslade jag bullar, dukade och fixade!

Alla barn utom Casper ligger i sina sängar, Jonna vägrade ta hostmedicin, vägrade äta middag också så hon gick och la sig lite tidigare än de andra. Hilma har hostat och kraxat vare gång hon ska ha sovit idag så jag var nyss upp och gav henne hostmedicin. Hon är så otroligt enkel att lägga om kvällarna, och hostmedicinen gick jätte bra att ge henne, hon lyfte bara på huvudet, tog ur nappen, tog medicinen, in med nappen igen och sen la hon sig ner! kanske får igen det senare när hon lär sig klättra ur sängen!? Nä men det är faktiskt så att för varje barn vi har fått så har nattningen bara fungerat bättre och bättre och jag har ingenting att klaga på angående den!!

Blev lite sugen på något gott och kanske jag ska göra lite negerbollar, brukar inte gilla det så mycket men har ju äkta extrasaltat smör hemma och då brukar det bli gott!! Kanske ska fixa lite såna i smyg tills Göran kommer hem!!!

Usch, Hilma hostar på fortfarande, hoppas det ger med sig snart!! Hoppas för övrigt att alla sover bra i natt för jag känner mig lite tussig själv, känns som att febern kan börja krypa uppåt när som helst och vad det gäller hostan så blir det nog hostmedicin innan läggdags!

Host på er så länge!!!


Onsdag morgon... små funderingar!!!

Natten har varit ganska bra, Melvin kom till oss redan 01.30 men somnade ganska snabbt om och har sovit sen dess, vaknat lite då oh då bara för att han drömt...

Znozade lite extra länge idag, klev upp strax innan 07.00 och väckte Casper som låg i soffan och sov, han hade vaknat kl. 04.00...

Casper gick ut med hundarna och jag gjorde frukost till honom, tog lite själv också, visste inte då om jag skulle gå och lägga mig igen eller inte när Casper gått till skolan... jag la mig inte, då blir jag bara tröttare och som jag räknade ut så skulle jag inte få sitta ensam uppe så vidare länge... Jonna tassade in nyss och ligger nu nerbäddad i soffan och kikar på bompa.

Termometern visade -20 nu på morgonen så man kan säga att det håller sig ganska stadigt och kallt, men det är ju vinter!!!

Har hostat i natt igen, det rosslar och irriterar i luftrören, jag tog ju en promenad med hundarna igår kväll vid 19.00 tiden och sen dess har det varit så... -18 grader var det ute då och mina lungor och luftrör gillade tydligen inte kall luft...

Nu är även Meja placerad i soffan, hon vaknade och låg och ylade i sängen tills jag kom dit, i stället för att bara kliva upp... de två som brukar vara svårast och sist upp är vakna först!!!

Idag ska jag försöka komma ihåg att ringa kommunen, boka en tid i gympasalen så att vi en gång/vecka kan åka dit och leka/springa av oss, eller ja mest för barnens skull kanske, spela lite boll och akrobatisera!!!
Barngympan är slut fr i år, avslutades lite tidigare på grund av att ledarna hade anat inbokat så den börjar igen i slutet på Januari mest troligt, frågade ifall vi fick låna nyckeln så vi kunde utnyttja tiden men det var stopp av olika anledningar... Vi har länge tänkt boka en egen tid men det har bara inte blivit av, hade en för några år sen!

Mina visioner om denna dag då!? Meja ska på dagis om hon är feberfri, kanske att hon får vara hemma om hon vill men hon brukar vilja gå på dagis!!! Besöka Grindes för att se om de fått in mandelmassa och om så är fallet så blir det nog lite bak, aldrig fel att fylla på frysen lite! Egentligen så äter vi inte så ofta av det som jag bakar, inte så att det tar slut på direkten och det är ju ganska så bra, men när det är slut vill jag gärna fylla på så att man vet att där finns någonting! Matbröd går det åt lite mer av men inte så fasligt mycket där heller, äter mest bröd på helgerna!!! Förr åt vi alltid havregrynsgröt till frukost men på grund av barnens gnäll varje dag så blev det fil allt oftare och sen slutade Meja och Melvin tycka om gröten, funderar på att försöka återuppta den rutinen så småningom men frågan är om det är värt det där tjafset och gnället som blir varje dag??? Hilma äter i alla fall havregrynsgröt varje morgon, ibland kokar jag mannagrynsgröt eller grahamsgrynsgröt till alla och det går bra i alla fall!! Just nu längtar vi efter tomtegröt men det får bli lite närmare julen!

Hade en konversation med pappa på fb igår, inte bara jag som var med och diskuterade men i alla fall så handlade den om hur man är som person, lite knäpp och udda men vem är inte det, mer eller mindre!? Och att man får acceptera varandra som man är, jag kan ju inte ändra på att han är min far lika lite som han kan ändra på att jag är hans dotter och jag är väl inte helt som alla andra jag heller... för att komma till saken så när man skriver så där utan att egentligen tänka efter för mycket på vad man skriver kan det bli så bra, så bra att det träffar i hjärtat ( i detta fall min pappas). Tänka att man med några ord fortfarande kan röra sina föräldrar till den grad att det kanske till och med trillar en liten tår, bara genom att vara ärlig!!! Jag tycker att för det mesta så övervinner ärligheten allt, även om den ibland kan vara hårt så är det i alla fall ärligheten och sanningen som uppskattas mest i slutändan och det blir sällan några konstiga följder...

Tänk om alla människor kunde använda sig mer av den varan, att säga och stå för vad men egentligen tycker, ja utan att kanske alltid vara så brutal, finns ju olika sätt att säga vad man tycker på, men att vara ärliga mot varandra är ett av de finaste man kan ge någon! Hoppas verkligen att människor i min närhet är ärliga mot mig och talar om för mig om jag beter mig dumt, sårar någon eller liknande och sen att man ska kunna få svara för sig, kanske det finns en anledning bakom varför man gör eller säger en viss sak!!?
Är man inte rak och ärlig så blir det oftast en massa osanna rykten och antaganden, varför inte bara fråga personen som det gäller direkt!? Då får man ju troligen svar på det man undrar utan en massa konstigheter hit och dit och spekulationer åt alla håll och kanter som folk sedan roar sig med att prata hit och dit om och förvränga...

Ni som läser min blogg, fråga om det är något ni undrar över, vad som helst som dyker upp när ni läser så ska jag försöka svara efter bästa förmåga!! Var ärliga, och det kan man vara utan att vara brutal och otrevlig, vi ser alla på saker och ting på olika sätt och vi ifrågasätter varandra och det måste man få göra, däremot kan man inte styra och bestämma hur någon annan ska tycka och göra... man kan alltid komma med idéer och råd!!!

Hoppas ni får en bra dag!! Det ska jag efter bästa förmåga försöka ha!!

Puss puss

Jonnas febertopp...

Jonna har legat i soffan så gott som hela eftermiddagen, sovit en stund har hon också, lugn har hon definitivt varit, knappt märkt av henne och det är ett tecken på att hon är sjuk!

Till middagen så åt hon en liten ärta, hon sa att "det går inte att äta, jag orkar inte lyfta armarna". Med tanke på hur hon är annars när det gäller mat så trodde vi att hon mest fjantade, men tillslut satt hon där och nästan grät "jag orkar inte", jag kollade tempen som visade 39.7!!! (och ändå var det med en örontermometer som enligt mg ofta visar lite mindre). Inte så konstigt att hon inte orkade kanske... hon fick dricka upp saften och gå tillbaka till soffan...

Efter en stund hör vi henne ropa, det kommer från toaletten, "MAMMA KOM JAG SPYYR"!!! Kan ju blir så av en febertopp... hon drack vatten och fick alvedon och sen dess har hon mått lite bättre, fast fortfarande legat på soffan. Vid 20.00 när de gick och lade sig så visade tempen på 38.0, får se hur det blir när alvedonen släpper...

Melvin som varit med farmor på eftermiddagen var trött och somnade på stört, Hilma låg vaken en stund och hostade lite emellanåt... Meja hostar också lite och Casper med, Mejas temp låg på 38.0 och Caspers vet jag inte men den visade 36.9 i morse så med honom är det nog ingen större fara.. Melvins visade också på 38.0, hoppas att han inte ser en massa spindlar i natt bara...

På lördag ska Jonna sjunga i kyrkan igen, hon missade träningen ikväll men ska försöka få tag på körledaren och se vilka sånger hon ska öva på och så får vi hoppas att hon tillfrisknar! Frågade Göran om vi skulle försöka gå och kika på henne allihopa på lördag, kanske få barnvakt till Hilma och Melvin, de lär ju inte kunna sitta stilla alls i kyrkan och det besväret kan vi ju kanske bespara oss och kanske få njuta lite av våran sångerska Jonna!!! Hela hon svänger när hon sjunger och det är så härligt att se! Lätt för att lära sig texter har hon också!!

Tog mig en välbehövlig dusch när barnen var nattade, sen har jag hängt lite tvätt och så fikade vi te och rostat bröd!!

För övrigt så hann jag baka lite matbröd idag!! 4 havrelimpor och en långpanna med mörkt filbröd, i morgon ska jag handla mandelmassa om det kommer med varubilen och sen ska det bakas både vanliga kanelbullar och saftiga saffranssnurror!!! Längtar tills 4 advent då det är dags att göra julgodis!! Gör jag det redan nu så kanske det är slut på självaste julafton!? Sen är det skönt att sprida ut förberedelser och bak lite så att man har lite att göra hela tiden och lite när man känner för det! Sen får vi väl se när bebisen behagar kika ut, kanske Göran får stå här själv och koka knäck och fixa!?

Nä det var allt för idag, puss puss och glöm inte att jag gillar era kommentarer ;0)Klätterfia!!!

Hilma har lärt sig klättra upp på stolar!! och inte nog med det så har hon finulat ut att om man först styr dem åt något håll så kan man komma upp å kika där man inte får vara!! Just nu sitter hon på en stol framför fönstret i vardagsrummet och kikar på tomtarna och snögubbarna som står där så fint! Dags att lära henne, se-men-inte-röra!!!! Titta måste de ju få göra!!!


Melvins febriga natt med spindlar...

Melvin vaknade någon gång efter 02.00 i natt och hade feber, han kom in till oss och la sig men kom inte riktigt till ro... snart började han se spindlar i sängen, blev jätte rädd och skrek, stackars liten... Han sa till mig att han var rädd för spindlarna och sen var de tydligen lite här och var.. han kunde inte ha sin snus heller för den var det tydligen också spindlar på och en spindel fastnade på hans finger och ville inte ramla av hur mycket han än skakade på handen..

Så småningom fick jag hämta vatten, en ny snus och ta av honom nattskjortan och då efter ett evigt klättrande från den ena sidan till den andra och 100 försök tt ligga  bekvämt så somnade vi om men då var nog klockan närmare 04.00...

Meja har också sovit oroligt i natt, Casper hade svårt att somna i går kväll på grund av hans rethosta och Jonna vaknade lite då och då när jag var in till meja men somnade snabbt om igen. Hilma hon har sovit som en stock natten igenom, trodde hon skulle vakna av Melvins håll-igång men vi hade tur!

Casper var sur och grinig nu på morgonen, jag bad honom flera gånger snällt att ta det lugn och göra det han skulle, Jonna stormade upp och sa att hon kände sig pigg! Jag tog tempen som visade 38,0 grader... hon var pigg ända tills hon hade fått på sig overallen... men ut fick hon gå en sväng i alla fall, det är bra med friskluft!

Casper gnällde och var sur på Jonna trots att jag sagt åt honom och tillslut så exploderade jag.... att de ska kunna göra en så förbannad!! jag försökte verkligen in i det sista med att hålla tålamodet men när de inte lyssnar för 5 öre så känns det inte som någon mening... Hade ett samtal med Casper medan han åt frukost, får se om det hjälper, han måste komma till insikt över hur han är mot andra och speciellt mot Jonna och oss andra på morgnarna och vad det får för följder... kanske att det hjälpte en aning i alla fall!?

Göran som lovade att komma ner för en timma sen är fortfarande uppe, men orkar inte bry mig... jag och Hilma har ätit frukost, de andra kikar på bompa, frukosten är fortfarande framdukad men jag är så himla less på allt detta tjat om morgnarna... alltid är det någon man ska behöva tjata på och tjata är det värsta jag vet men det blir ju så när man måste väcka och säga till flera gånger och ingenting händer...

Ja jag vet inte hur denna dag blir, hoppas bara att den fortsätter bättre än den börjat!? Får se ur många som insjuknar i feber och förkylning de närmaste dagarna, skulle vara skönt om alla fick sin dos så att vi får vara friska i jul och i början av det nya året! Fast jag vill ju hålla mig frisk såklart!

Har funderingar på om jag ska baka lite matbröd idag, både filbröd till julen och så havrebröd i vanlig ordning!!

Puss puss


Kvällsfika...

Jo kvällsfika blev det, varma mackor en lussebulle och te, några körsbärstomater också! Känns som att man inte ska äta kvällsfika men jag blir så hungrig på morgonen annars och när jag väl äter frukost så får jag världens magknip!! Kanske det bara handlar om VAD man väljer för kvällsfika!!?

Snart är det dags för sängen, men det är ju alltid på något vis så svårt att komma dit i tid ;0)

Tall & gran...

Var lite segt att kliva upp i morse, Jonna var inte helt kry så hon slapp morgonpromenaden med vovvarna, Casper gick ut med båda på gården en stund så de fick göra både 1&2.

Blev en rätt så lugn och mysig morgon, frukosten var inga större problem heller!! Sånt gillar och uppskattar jag!

Efter frukost, tandborstning och påklädning så blev det film i soffan, Göran snarkade och jag var inte långt efter... vid 10.00 tiden fixade jag frukt till barnen, det blev dags för Hilma att sova så jag tog mig friheten att lägga mig jag också! Kröp ner i sängen och somnade sött... vaknade dock av att det blev ett himla liv här nere men kunde somna om, fast sen drömde jag bara att jag var arg så det var inte så skoj...

Göran kom upp och väckte mig (fast jag redan var vaken) när Hilma vaknat, han hade precis börjat fixa lunchen och jag fick duka! Tack älskling för att jag fick sova ca 2 timmar!

Sen blev det en liten utflykt, vi klädde på oss allihopa och åkte iväg, först till skolan och hämtade upp Casper där det för övrigt var väldigt lugnt. 12 st av eleverna var sjuka så bara 5-6 där på hela dagen!
Vår lilla utflykt för dagen vara att åka till skogen och leta oss en gran och en tall som vi sedan ställde vid fågelbordet, jättefint blev det! Det står utanför köksfönstret så att barnen kan sitta på kökssoffan och spana, Melvin är jätte fascinerad av fåglarna!

Vad har vi gjort sen då? Inte så mycket tror jag, barnen har lekt, kikat på tv och myst lite. Jonna har haft lite feber, runt 38.0 men ändå varit ganska pigg, nu ikväll var den högre, 38,5 så det blir nog ingen skola för henne i morgon... hoppas febern stiger till 39,0 så att bacillerna dör och hon blir frisk igen ganska snart! Lika bra att hon blir riktigt sjuk än att hon ska drass med bara lite feber i flera dagar.

Middagen blev lite senare än vanligt. Mössorna är klara alla 3 och namn är broderade på dem också, ända bekymret nu när de är klara är; vad ska jag nu göra??? Blir nog någon mössa till, Casper ville ha en ny så vi ska väl införskaffa garn på fredag då jag för övrigt ska till BM.

Nu ska jag slappa i soffan, lite fika är ju aldrig fel ;0)

puss puss


Full-fart-söndag!!!

Vaknade av att Jonna och Casper var i luven på varandra, tänkte att det går väl över men det fortsatte... tillslut frågade jag Göran om han kunde kliva upp och gå ner och lägga i kaminen så att det inte slocknade, tänkte att han kunde ju komma och lägga sig igen sen om han ville. Han gick ner och stannade nere och jag fick ligga och dra mig!

Hörde nerifrån hur han plockade ur diskmaskinen och fyllde den igen, fixade med kaminen och jag väntade bara på att han skulle börja skramla med frukosten också men där fick jag allt vänta...

Melvin kom och la sig hos mig i omgångar, Hilma hade Göran tagit med sig ner vid 08.00 tiden då han klev upp, jag låg kvar länge, länge, ingen större lust att kliva upp när det bara är bråk och tjafs på barnen... somnade aldrig om riktigt utan bara lite halvt och tillslut klev jag upp och då var klockan strax innan 10.00.

Bäddade ur alla sängar upp också innan jag gick ner, Göran bäddade ur sängarna nere så att jag kunde köra igång en maskin med underlakan på en gång, så bekvämt med dra-på-lakan, tyvärr har vi inte dubbla uppsättningar men med lite planering så funkar det också!

Fil och flingor blev det till frukost, Hilma fick havregrynsgröt i vanlig ordning! Sen blev det till att borsta tänder och klä på barnen, Göran gick upp på en gång och började dammsuga och vattna blommorna, jag klädde Melvin och Hilma för att sova i vagnen, Göran kom ner och gjorde i ordning skurvatten och sen försvann han igen!

Tony kom när vi åt frukost, han hjälpte barnen att plocka och sortera på sina rum, var sak på sin plats, ibland måste man gå igenom och göra det riktigt för det är så lätt hänt när de städar att allt bara slängs in i skåp och lådor och det blir ingen ordning alls...

Jag satte igång med hallen, Göran kom ner och tog barnens rum och sen fortsatte det tills hela huset var städat och fint! Göran och Casper gick ut och fixade fågelhuset och jag tog sist av allt tag i badrummet, bäst att ta det sist och det tar egentligen inte så lång tid, torkade till och med av elementet där inne ordentligt och det har inte blivit gjort på väldigt länge, inte det här året i alla fall och inte förre heller skulle jag tro... bläää

När pojkarna var klara med fågelhuset for de till Grindes och handlade efter listan som jag gjort, tyvärr var mandelmassan slut så det blev inga bullar idag...
Under tiden de var på affären röjde jag undan ordentligt i köket!

Sen bytte vi lite gardiner, bäddade sängarna uppe, åt tidigare middag eftersom vi hoppat över lunchen, skinktoast blev det!! Hilma fick lite tortellini också, kanske lite svårt att äta skinktoast för henne tänkte vi men det gick ju det också!
Lite senare tog vi tag i pyntandet, Göran hade burit in den stora jullådan och snart var det glitter och tomtar lite här och var! Lika bra att pynta tidigt för julen är ju trots allt ganska så kort...

Har tvättat några maskiner under dagens gång, lika bra att tvätta upp alla sängkläder på en gång, maskin nr 4 går nu och är strax klar, det tar lite längre tid eftersom jag inte kan köra tumlaren samtidigt som tvättmaskinen, men allt handlar om planering!

Strax innan 18.00 bäddade vi de tre återstående sängarna och sen var det dags för barnen att duscha, alla utom Hilma på rad i badkaret och sen körde jag på, Göran assisterade med handdukar och sist var det Hilmas tur! Hon är ju van att alltid få bada en stund men bara en dusch gick också bra! Pyjamasar på och sen in i köket för kvälls/advents fika!! Vi hade tänkt fika med barnen men det gjorde vi inte, Hilma fick mysa med pappa och välling i soffan, jag satt med de andra i köket, lussebullar, pepparkakor och mjölk!

Sen blev det borsta tänder och gå och lägga sig, 19.25 var alla barnen i säng, kanske lite tidigt men de var trötta och så är det ju vardag igen i morgon, Melvin var den enda som inte var riktigt trött, han kom ner några gånger men tillslut efter 3:e gången som jag la tillbaka honom i sängen så somnade även han!

Mamma ringde en sväng och jag berättade om min lyckade pepparkaksdeg, hon misslyckades med sin men hon trodde att hon skulle göra en till för My ville också baka! Tror hon skulle pröva den med ägg som jag gjorde!

Har nyss fikat glögg, pepparkakor och lussebullar framför tv:n... så skönt att bara slappa och ta det lugnt när barnen sover, det är ju meningslöst att försöka när de är hemma och vakna allihopa, men annat vore väl kanske konstigt!?

Tänker för övrigt på stckarna i Östersund som har parasiter i vattnet och inte nog med att de får koka det innan de ska användas så är det både grönt och grumligt på sina håll också och då förstår jag om de inte vill dricka det... BLÄÄÄÄ
Skulle absolut inte vilja byta med dem... de kommer att få koka vattnet ils efter nyår och mamma fick mig att inse att jag troligtvis kommer att behöva ligga på BB och föda när detta med parasiterna ännu pågår... blä, blä, blä....får ta med mig eget vatten!!!

Ja det ar väl våran söndag, inte riktigt som vanliga söndagar men ibland så blir det mycket på samma dag, skönt att det är gjort i alla fall! Ska bli skönt att krypa ner i en nybäddad säng sen!

Puss puss

Jo temperaturen har växlat ännu en gång, det har legat kring -10 hela dagen, just nu är det -14. Jonna har känt sig lite tussig även idag men inget annat än 39 graders feber biter på henne, lika full fart i alla fall! Casper har känt sig frusen men det behöver inte vara någon fara för det...

Nu ska jag virka lite...kallare igen...

Glömde ju skriva att det blivit kallare igen, under dagen har temperaturen varit uppe på -12 grader men nu är det snart -25 igen.... som tur är har luftvärmepumpen hunnit värma på övervåningen bra under dagen så förhoppningsvis behöver vi inte frysa i natt...


64 lussekatter & 8 liter pepparkakor!!!

Casper klev upp kl 06.00 idag!!! han smög upp och frågade ifall han fick spela tv-spel och ja, det fick han. Vi andra sov mer än gärna vidare!! Jonna hade kommit till mig bara en stund innan, hon hade ont i huvudet sa hon och somnade om bums! Alla andra låg i sina egna sängar!!!

Det var skönt att gå och lägga sig igår, hela 18 grader var det i sovrummet och det kan man kalla lyx efter dessa kalla dagar!!!

Casper kom upp igen vid 08.30, då ville han sitta vid datorn och det fick han efter att han varit ut med hundarna så de fick kissa, han och Jonna fick gå ut med dem! Jag passade på att gå ner och kissa samt lägga i mer ved i kaminen som fortfarande glödde!!!

Melvin hade varit vaken en stund och Hilma vaknade precis innan jag gick ner så jag kröp ner med dem och mös en stund till! Hilma och Melvin tröttnade ganska snart på att ligga stilla och ville gå ner Casper kom upp och hämtade Hilma, de ville kika på bompa! jag och Göran låg och drog oss till strax innan 10.00!!!

Fixade mysig frukost, plockade ur diskmaskinen, Göran plockade i och körde igång den efter frukosten, barnen borstade tänderna, jag vek och hängde tvätt, Göran la in viken tvätt i garderoberna, jag klädde på mig och så var det lite annat som jag fixade innan jag äntligen kunde sätta igång med dagens projekt bakning!!!

Gjorde dubbel sats av saffransdeg, lika bra när man ändå är igång! Tony kom hit och lekte en stund och sen följde Casper med honom hem, Hilma fick gå upp och sova, Jonna, M&M lekte en stund och lyssnade på musik innan de ville mysa i soffan framför Nils Karlsson Pyssling. Jag fixade i ordning en varsin skål med äpple och banan till dem och strax efteråt var det dags för mig att baka ut degen!!! hade tänkt att barnen skulle få hjälpa mig men eftersom de satt så tysta och snälla i soffan så ville jag inte störa dem, skönt att få baka i lugn och ro ju! 64 stor fina lussebullar blev det!

När de var jästa, gräddade och klara så var klockan redan 15.00, Casper hade kommit hem och det blev dags för att baka pepparkakor! En pajdeg till tacopajen som vi skulle ha till middag hade jag hunnit slänga ihop också!
Barnen gick och tvättade händerna och sen var det full fart med bakningen, fast i lagom takt, alla 4 var faktiskt jätte duktiga och väntade på sin tur med hjälp, kavel, formar osv. Hilma fick inte vara med och baka i år, men hon fick vara med och titta!
Göran assisterade också med att lägga upp alla klara kakor på plåtar och jag hjälpte till att kavla ut degen, den var ganska mjuk och behövde ganska mycket mjöl, men bättre det än att den är för torr! 4 glasslådor = 8 lite färdiga pepparkakor blev det!

Sen slängde jag och Melvin ihop lite citronmuffins också efter att jag röjt undan i köket, tacopajen var id det laget förgräddad, fylld och nästan klar i ugnen. Så in med muffinsen i ugnen, duka och sen var det dags att äta middag!

Melvin och Hilma fick välling och gå och lägga sig redan vid 19.00, de var jätte trötta båda två! De andra tre fick kvällsfika bestående av muffins och ett par pepparkakor och kl 20.30 var det dags för sängen även för dem!

Jag har virkat klart mössa nummer två och kommit en bit på 3:an, jag och Göran har fikat te, muffins, lussebullar och en bit av kladdkakan som blev kvar sen igår. Nu kikar vi på en film som heter Shooter, eller jag ska kika så fort jag skrivit klart och det har jag nu!!

Puss å hej!

Ps. den där städningen hann vi inte med idag, den tar vi i morgon så att vi inte sitter helt järalöus!!!

Fredag -27 till -15!!!

I morse var det -27 grader... när och hur ska det här sluta tänkte jag, temperaturen i sovrummet visade nu 12 grader!!!! Melvin hade kommit till mig ganska tidigt under natten, han var lite halvkall när han kröp tätt intill under mitt varma täcke! Göran hade ångrat sig och ville inte riktigt gå upp och lägga sig när han fått mitt sms igår!!! han sov på soffan i natt igen....

Det var lite trögt att kliva upp i morse znozade en gång och sen hörde jag att Göran redan var uppe med Jonna och Casper så då passade jag på att znoza en gång till!!! Strax innan 07.00 klev jag upp, Melvin några minuter innan mig!

Jonna och Casper hade skött sig jättebra med att kliva upp!!! Det var bara Casper som skulle på skolan och frukosten hade jag ju inte hunnit fixa så han fick ta sig några smörgåsar så åt vi lite senare.

Jag vet inte alls vad som blev fel idag men jag har varit på ett väldigt dåligt humör hela dagen, har verkligen försökt att få det att vända men det har inte gått, speciellt inte när Jonna varit på sin sur och tvär sida också... Meja kom snäppet efter och så Melvin efter det, i alla fall på eftermiddagen...

Varmare har det blivit ute i alla fall, från -27 till -17 på bara någon timma och sen har det stigit ännu 2 grader till -15!!! Det tog ett tag innan den startade men luftvärmepumpen är igång i alla fall och vi kommer inte att behöva frysa i natt!!!

Jo just ja, jag gjorde ju pepparkaksdeg igår, i år testade jag ett recept med ägg i och idag provbakade jag och Melvin två plåtar och jag kan ju lova att det är äggen som gör pepparkakorna spröda!!! Riktigt nöjd är jag, så i morgon ska det bakas både pepparkakor och lussebullar och kanske lite matbröd när vi ändå är igång! Göran har lovat att ta tag i städningen under tiden vi bakar!!!

Göran och Casper åkte på bandy vid 19.00 tiden, jag nattade barnen 19.20 och alla var i säng 9.45!! Kände att alla var trötta och griniga som oftast på fredagar och jag behövde lite lugn och ro! Till middag åt vi tacos och vi hade ätit klart ganska precis kl 18.00...

Nu ska jag snart se utröstningen av Idol och sen ska jag hämta ved så att det är gjort, skönt att slippa göra det på morgonen!!

Puss pussMer uppdatering... (torsdag)

-26 grader visade termometern när jag klev upp 06.30... som tur var hade jag varit ner under natten och lagt i kaminen så det var bara att lägga i mer ved och det fortsatte brinna och värma! Finns en nackdel med kaminen och det är att den inte är placerad mitt i huset och värmer därför inte så bra på övervåningen... där har vi i stället en luftvärmepump men den går inte om det är - 20 grader och lägre... därav kylan i sovrummet, typ 14 grader... friskt!!!

Jonna och Casper gick till bussen som vanligt, de klädde sig kanske lite mer än de brukar!! Sen klädde även vi andra på oss för att lämna Meja på dagis och sen fortsätta mot kyrkis i vanlig ordning... kanske inte så lockande att promenera i -26 graders kyla men klär man sig ordentligt så går det också och kyrkis är ju ett måste!!

Tina tyckte även hon att det skulle bli mysigt att följa med på kyrkis!! Väl framme så var Karins bil inte där men jag tänkte att hon var nog bara på Grindes och handlade något hon glömt till lunchen, men hade ändå en konstig känsla... dörren var upplåst fast lyset var släckt... men så kan det ju vara och vi brukar ju vara först dit så det var ju inget konstigt... Hilma sov men Melvin följde med in. Vi klädde av oss och Melvin började leka... hade fortfarande den där känslan av att något inte stämde... jag ringde Karin för säkerhets skull...

Karin svarade, jag frågade om det inte var något kyrkis idag?? nej sa hon, det är ju inte det för jag är på sjukhuset med sonen men jag har pratat med en av mammorna och hon lovade att ringa till alla för hon hade alla nummer, har hon inte ringt till dig???? Nej sa jag, jag har inte hört någonting från någon....

Karin tyckte det var jätte synd, hon hade tänkt på mig lite extra eftersom jag så gott som alltid är där men i och med att den andra mamman lovat att ringa så släppte hon det, men hade ändå tänkt ringa på eftermiddagen och prata...

Jag ringde i alla fall till den här mamman och hon hade beslutat att lägga ut ett meddelande i sin logg på fb i stället för där skulle alla kunna se att kyrkis var inställt... typiskt nog så satt jag bara en kortis på fb på onsdagen, tyckte det var viktigare att umgås med Tina när hon väl kommer och hälsar på... men man ska visst ha full koll för att inte missa någonting... en lapp satt tydligen på Grindes också men dit är man ju faktiskt inte varje dag... Hade jag däremot fått det som ett privat meddelande på fb så hade jag inte missat det eftersom jag ändå var in en gång under dagen...

Jaja, det var ju inget att göra någonting åt, en väldigt frisk promenad lite i onödan men jag dog inte av det och inte barnen heller, men jag kan ju inte komma ifrån att jag kände mig lite besviken.... nog om det...

Vi stannade en stund i alla fall för Melvins skull så han fick leka lite, men sen gick vi hem och då somnade även han i vagnen, tur att vi har otroligt varma och mysiga åkpåsar!!!! De fick fortsätta sova ute även när vi kommit hem, ställde vagnen i carporten så blir det lite med skyddat... tu att det är termometer på barnvakten... 33 grader i åkpåsen!!!

Dessvärre så var Tina tvungen att åka redan efter lunch, de skulle på 1års kalas på eftermiddagen och hon skulle lifta med Susanne till Svensta och det i sin tur var ju bra annars hade hon behövt åka bussen ännu tidigare... nu fick hon ju stanna ända tills 13.00!!! Tack Susanne!!

Melvin följde med farmor till Svensta, Tony följde med Casper hit efter skolan, Jonna gick till Elin och sen vid 15.00 tiden följde Casper och meja med Tony hem och Hilma sov en eftermiddagslur... då passade jag och Göran på att slå in resten av julklapparna som inte var inslagna!!! Skönt att ha det gjort så ingen riskerar att RÅKA se någonting de inte borde se!

Jonna kom hem strax innan vi var klara, som tur var hade vi redan slagit in hennes klappar! Vi slog in resten och hon fick titta på... lovade att inte säga något till någon! Sen klädde vi på oss och gick ut till bilen, det bjöds på middag hemma hos Svärmor!!!

Middagen var jättegod, potatisgratäng, kassler och bönsallad! Mums!!! Sen tickade klockan iväg och det blev dags att åk hem och natta barn!

Det blev en lugn och mysig kväll i soffan, jag virkade klart en mössa som jag börjat på under eftermiddagen och sen blev det läggdags ögonen gick i kors!!!

När jag kom upp och skulle lägga mig så var det endast 13 grader i sovrummet... brrrr.... Hilma och Melvin låg hopkrupna under sina täcken och sov så sött, stoppade om dem och kröp ner i min kalla säng... sms:ade Göran om temperaturen och somnade...

Lite uppdatering!!! (onsdag)

I onsdags morse så for jag och meja fram på andra sidan och hämtade Tina vid bussen innan vi åkte till dagis, Tina följde med in och lämnade Meja och det var inga större problem, trodde nästan helt säkert att hon skulle vilja fökja med hem eftersom Tina kommit!

Hemma igen så bekantade sig Hilma lite med Tina, hon minns nog inte riktigt henne från i somras, däremot Melvin visste på en gång vem hon va ;0) och lillan är inte att förglömma (Tinas lilla vovve).
Hilma fick en försenad födelsedagspresent innan det var dags för henne att sova förmiddag!

Hade lovat att försöka hinna klippa Tina också, det var ett helt år sen sist!!! Så jag tänkte att vi tar det på en gång då när det ändå var lugnt, Melvin kikade på Pippi!!!

Sen ringde Ira och ville ha hjälp med håret också och det passade ju bra att hon kom nästan på en gång! satte i lite färg åt henne också som hon sen sköljde ur själv hemma! det är ju som svårast att lägga i den och få färg överallt!

Susanne kom vid 13.00 när hon slutat jobba, det var försäljning av täcken och kläder på Norsgården så vi var dit och kikade en snabbis... men det var så dyrt tyckte jag så det blev ingenting handlat... behövde inget heller så det var ju bra det!

När vi kom tillbaka så åt vi lite lunch, hade fikat lite på förmiddagen innan klippningen så det gjorde inget att lunchen blev en aning sen.

Dagen fortsatte, barnen kom hem från både dagis och skola, Tina sysselsatte sig och barnen med lite lek, jag och Göran fixade lite mat och annat som dagligen görs.

En stund innan läggdags satte jag igån och drog slingor på Tina, hann precis sätta i blekningen innan det var dags att natta, vilken timing!!

Göran åkte på bandy vid 20.00 och vi pysslade klart med håret, kikade på tv och sen duschade jag, alla barnen sov hela tiden!! Göran kom hem, duschade även han och sen gjorde vi fika och mös en stund till i soffan... ända tills det verkligen var dags att sova, både jag och tina slumrade i soffan så tillslut föreslog jag att vi skulle leta oss varsin säng!!!

Kyligt hela dagen, temperaturen låg runt -25 hela dagen, kanske något varmare mitt på dagen.... kaminen brinner dygnet runt och luftvärmepumpen står stilla när det är under -20 grader... men vi överlever!!!

Puss pussRSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus