Skolmaten...

Dagen fortsatte helt ok, brydde mig ju som sagt inte speciellt mycket om Caspers och Jonnas diskussioner i morse...

Vi andra åt frukost när J&C hade gått till bussen och det blev som jag trodde en ganska så lugn och mysig morgonstund med ljus på bordet!

Jag lämnade Meja på dagis, vi klädde oss ordentligt så att vi skulle överleva promenaden i -20 grader!!! Nä så farligt var det inte, friskt och ganska så härligt när man inte behöver vara ute så länge!

Göran hade bytt bajsblöjan på Hilma och klätt på henne när jag kom hem, Melvin däremot ville ha på pyjamasen och mysa i soffan med en Pippi film!! Hilma fick jag gå upp och lägga ganska så omgående för hon var trött som vanligt vid den tiden!!

Jag blev lite smått rastlös men hade ganska snart en Morris som satt och gnydde bredvid mig, han ville gå ut och kissa så då klädde jag på mig och passade på att hämta ved också när jag ändå var i farten!

Sen när jag kom in igen vek jag lite vätt, Göran lade in massor av tvätt i garderoben och jag hängde lite mer tvätt!! Göran fick för sig att möblera om bland barnens korgar, Jonna behövde lite mer plats för sina kläder tyckte han!! jag blev också inspirerad och gick igenom alla mina kläder så att jag fick någon sorts ordning för nu på slutet har jag knappt vetat vad jag har för kläder och vart....

När Casper och Jonna kom hem från skolan så satte Casper igång med läxorna på en gång, han ville ha min hjälp och jag sa att jag skulle hjälpa honom strax, han verkade vara på dåligt humör och tillslut så fick vi veta varför... det hade varit tjafs om maten på skolan igen...
För här på skolan har de nyligen kommit på att de har vissa regler om hur man får äta, man får inte blanda mat och inte mosa och i detta fallet handlade det om att man inte får blanda ketchup och mos... Han hade fått tillsägelse om igen och det hade blivit tjafs, vi har sagt till Casper att blir det något med så ska han säga till lärarna att ringa oss men vi har fortfarande inte fått några samtal...
Jag ringde upp och pratade med en av lärarna och hon visste bara om dagens händelse, inte de andra som hade varit med de andra två lärarna de senaste månaderna.... I alla fall så bad jag henna att hon skulle samla lärarna och prata igenom det hela om vilka regler som gäller och hur de ska gå tillväga så att alla känner till samma saker... En annan sak som stör mig är att eleverna måste vänta med att ta smörgås tills de ätit upp maten men det behöver inte lärarna eftersom de vet att de orkar äta upp! Lika ska vara lika även för lärare och andra vuxna i detta sammanhang tycker jag för de ska föregå med gott exempel!

I alla falla så resulterade samtalet i att vi glömde hämta Meja på dagis i tid så jag ringde och talade om varför jag var sen och att jag var på väg!!! Blir jobbigt det där när man känner sig skyldig, speciellt när personalen reagerar olika, en personal lät lite snäsig och kort och en annan sa att det var absolut ingen fara... men det kanske var jag som tolkade fel!?

Meja var inte jätte sugen på att gå hem så det og en stund innan vi var därifrån, sen ville hon inte å hem utan hon ville till Maria men jag föste henne gråtande hem i alla fall... sen grät och skrek hon 15 minuter hemma i hallen också,hon såg ganska trött ut sen, det sliter på en liten människa att gråta och vara ledsen!

Jag gjorde i ordning för middagen på en gång, makaronpudding blev det idag, jag och Göran spelade kort medan den stod i ugnen och Hilma sov.

Melvin fick hem sina tossar med posten idag, vann dem på tradera och vi är supernöjda! Han har sprungit runt i dem hela eftermiddagen!!

Hilma fick springa nakenfis en stund efter middagen i dag, och hon kissade 3 ggr på golvet fast på olika ställen, klämde en korv och sen kissade hon en gång till i duschen!! och allt detta inom en timma!!!

Badade hundarna gjorde vi också och det var verkligen på tiden, Ossy hade börjat lukta lite surt i pälsen, ungefär som en handske som blivit blöt och torkat om vart annat... blääää, men nu är de rena båda två!

Barnen var trötta och nattades innan 19.30, de fick ligga och läsa till 20.00 och de är de väldigt nöjda med! Skönt sätt att avsluta kvällen på! Melvin hoppade över vällingen ikväll också och åt kvällsfika med de andra tre, han börjar bli en stor kille han också!!!

Pratade med Tina lite senare och hon kommer med 08.35 bussen i morgon bitti och ska stanna tills på torsdag eftermiddag! Inte så länge men bättre än inget alls och hon gör verkligen allt för att hinna träffa så många som möjligt när hon kommer uppöver! Hon kommer ju en kortis i jul också så det dröjer ju inte så länge mellan gångerna!

Har för övrigt haft förvärkar ni i kväll men det lär ju inte vara någonting på gång än... men man vet aldrig ;0)... troligtvis somnar jag ikväll och vaknar som vanligt i morgon bitti!

Puss puss
En tjafs morgon att vakna till...

Det är alltid lika mysigt att kliva upp på morgonen när man hör Caspers och Jonnas onödiga tjafs och bråk... (INTE) de kan tjafsa i evigheter om ingenting och idag vad det om huruvida Casper skulle väcka henne eller inte och på vilket vis... jag väntade kvar i sängen tills jag hörde att de gått ut med hundarna!

Satte dem på att äta frukost själva, så slipper vi äta med dem när de är på sånt humör! Melvin ligger och myser i soffan under filten med sin trötta pappa som inte förstår att soffan inte är någon säng där man tillbringar natt efter natt..... Meja och Hilma sover fortfarande och får göra en stund till. Jonna och Casper är snart klara för att gå till skolan i den -22 gradiga vinterkylan!!!

Det fanns fortfarande kvar glöd i kaminen så det var bara att stoppa i några pinnar så tog det sig på en gång! Är lite jobbigt men väl värt att kliva upp mitt i natten och lägga i så att man vet at det inte är iskallt på morgonen när man vaknar! (Nu hör jag Hilma där uppe ;0))

Vad vi ska hitta på idag vet jag inte riktigt men det lär nog bli en innedag med den kylan som är! Sopbilen skulle komma en sväng idag också fastän det var tömning igår, när Göran tog in tunnan från vägen var mer än halva innehållet kvar i den så jag ringde. Sopgubben menade på att det är bra om man tömmer varje gång under vintrarna, men det tänker jag inte göra för då kommer tunnan inte ens vara halvfull... vi sopsorterar nästan allt så det blir inte alls mycket sopor för oss... mest blöjor som fyller den där tunnan!!!

Nu tjafsas det igen och det kryper i mig men jag ska inte låtsas om det, om 5 minuter är de ute och på väg till bussen och jag ska hämta ner en troligtvis glad och utsövd Hilma!!!

Längtar för övrigt till julen!!! det blir ju förmodligen kanske inte en jul som alla andra i år eftersom vi inte alls vet när bebisen tänker kika ut... men den som väntar får se! jag längtar även tills det är dags att baka lussebular i helgen och sen koka knäck och göra annat julgodis!! Baka en massa onödiga kakor som bara blir kvar ända till påsk tänker jag låta bli!!!

Nä jag känner mig nog på ganska bra humör idag! Gick och la mig före 23.00 och har sovit rätt bra! Melvin sov i sin säng ända tills 06.00 så det var ju också bra! Hoppas han blir ännu bättre på det tills bebisen kommer för annars kan det bli lite trångt... men det är ju ganska mysigt när han kommer tassande och myser ner sig under täcket och somnar om igen!!!

Nu ropar Hilma!! Hon kör med e blandning av mamma och pappa rop!!!

Puss puss

Vatten, vatten, vatten....

Strax efter 09.00 tiden hade vi vatten igen, de satte in en reservkälla så i alla fall delar av Rätan fick tillbaka det kommunala vattnet! Vi dröjde med frukosten tills vatten fanns, lite enklare så!

Jag är glad att vi inte bor i Östersunds kommun för de har ju parasiter i vattnet och behöver koka allt vatten som ska drickas, ätas eller borstas änder i... och de kommer troligtvis behöva koka vattnet ända fram tills början av 2011!!! Inte skoj, och m man bli smittad av parasiten så ska det tydligen vara en väldigt långvarig och smärtsam magsjuka med diarré, huvudvärk och magkramper...

Har hållit oss inne idag, eldat, kikat på film och myst...

Jonna gick till Elin efter lunchen och kom hem när vi skulle äta middag, dock hade hon redan ätit hos Elin men hemma var hon i alla fall.

Efter middagen var det dags att stressa iväg på barngympan, men vi hann dit innan de började som tur var! Det var ganska lite barn och det blev många lekar som gick ut på att springa så barnen som redan var trötta innan var definitivt trötta när de landade i sängen efter kvällsfikat!!!

Har pratat lite med Tina, hon kommer mest troligt hit på onsdag till torsdag och hälsar på!

Ja en lugn och mysig dag helt enkelt och nu ska jag mysa lite till i soffan innan sängen får sällskap!

Puss puss

Inget vatten...

När jag gick upp i natt för att kissa och lägga i kaminen ar klockan 03.30 och det fanns inget vatten i kranarna.... min första tanke var att det frusit i källaren men tänkte att det skulle ju vara konstigt om det frusit nu när det inte frös förra vintern då det var -30 grader... gick i alla fall och la mig igen...

Nu vod 07.00 finns det fortfarande inget vatten och svärmor ringde, det finns inget vatten där heller... jag ringde jourtelefonen och de visste inte varför vattnet var borta men de är tydligen ute och felsöker... skulle jag kanske ha ringt redan i natt??? då kanske de hittat felet vid det här laget!? Blir skoj att inte gå på toaletten, kissa går ju men.... ja barnen sover fortfarande, bara Casper och Melvin vakna, vi får hoppas på att vattnet kommer tillbaka snart annars får vi hämta snö ute och smälta och koka, tur att det finns smycket av den varan i alla fall!!!!

Man blir rätt handikappad utan vatten, speciellt när man har barn!!! Små barn!!!

1:a advent och gudstjänst med sång!

Dagen började lite halvkrasst, Göran tog barnen när de vakande och gick ner, han sov på soffan i natt... jag hade inte sovit bra alls, illamående, halsbränna och allmänt svårt att sova... men höll i alla fall elden i kaminen vid liv de gånger jag var upp och kissade!

Barnen kikade på bompa, Göran kom upp till mig och vi pratade om det ena och det andra, barnen höll sig ganska så lugna men efter någon timma började de klaga på att de var hungriga och jag fick dåligt samvete... frukost är viktigt och det får inte dra ut för mycket på tiden, det är min princip men idag skippades den totalt... Göran sa "herre gud de dör inte och det händer ju nästan aldrig att frukosten blir sen".

Tillslut klev vi upp efter att ha pratat igenom saker och ting och ibland behöver man sån tid! Vi gjorde väldigt sen frukost, varm choklad, smörgåsar, juice och äggröra! Vågar nästan inte tala om vad klockan var... men den var 12.00!!! Fy skäms på mig! Men barnen dog inte och de åt ordentligt för en gång skull!

När frunchen var överstökad och alla hade borstat tänderna och fått på sig kläder så klädde vi på oss ännu mera och gick ut i den -12 gradiga kylan... Hilma bäddade jag ner i åkpåsen för att sova, sen satte jag Melvin på fällen i enkelvagnen och så knatade vi på Grindes, handlade pålägg, mjölk och glögg! På vägen hem somnade han två ggr men vaknade båda gångerna när jag försökte lägga ner honom...

Väl hemma igen så var vu ute någon timma till men strax innan 16.00 gick jag, M&M in... in i värmen av kaminen, klädde av oss, jag satt vid datorn en liten sväng och sen var det dags att värma dagens middag! Korvgrytan sen i förrgår, smidigt värre! Jonna, Casper, Hilma och Göran kom in precis när maten var klar!

Jonna fick snabba sig på att äta upp för 17.00 hade de samling med kören inför gudstjänsten kl 18.00 där de skulle medverka! Göran skjutsade iväg henne så hon slapp gå eftersom hon var sen, det var kallt och det var mörkt!

När klockan började närma sig 18.00 klädde jag på M&m och så begav vi oss av till kyrkan, vi tog bilen! Kom in precis när gudstjänsten börjat, vi smög (efter bästa förmåga) in och satte oss i en av bänkarna bakom alla de andra! Melvin hade en aning svårt att förstå varför man skulle vara tyst i kyrkan men verkade fatta galoppen efter en stund... trodde jag.... men jag ska inte klaga, de skötte sig faktiskt ganska bra och jag förstår att de båda blev rastlösa och även barn är ju välkomna i kyrkan har jag hört samt att barn måste få barn är också något som är accepterat, i alla fall av prästerna! Det ska ju vara folket som ha en annan åsikt då kanske men då får det stå för dem! De gjorde inte så mycket väsen av sig ändå, kunde ha varit värre!

Kören sjöng flera gånger och de var så duktiga, Jonna var minst av dem som sjöng, men hon såg så härlig ut där framme när hon både sjön och dansade, alla andra stod stilla men hon svängde med i musiken, gospel kanske är något för henne!? Viktigast är att hon tycker att det är jätte roligt och det syns verkligen!!!

Efter en fin gudstjänst bjöds det på varmkorv och fika i församlingshemmet och vi var inte sena att hoppa på, även där skötte de sig bra tycker jag, Jonna åt två korvar, 3 bullbitar och lite pepparkakor... en aning hungrig kan tänkas!? M&M åt varsin korv, en bulle och några pepparkakor och ett antal koppar saft! Jag tog en av varje jag!

När vi äntligen var hemma igen å var klockan efter 19.30 och det var dags för nattning av barn, Göran gjorde välling till Hilma och Melvin, Melvin orkade inte alls in, konstigt?? nej!! Vi hade tänkt att de tre äldsta skulle få vara uppe längre men alla verkade trötta och kunde inte sitta stilla och ta det lugnt så då åkte alla i säng!

Jag och Göran har druckit årets första glögg och ätit mammas pepparkakor som hon skickade med i går!! Eldar på gör vi för det känns lite kallt, antar att det drar ganska bra från källaren men det går inte att göra någonting åt nu, pannan måste ju ner först innan vi kan stänga för som sagt...

Temperaturen ute ligger runt -15 grader, Göran har adventspyntat lite mad en stake, en stjärna och  två ljusslingor! Gardiner tar vi senare i veckan då vi kör städning, skippade det idag, kändes inte som prio ett när dagen ändå inte började på topp... bra prioriterat enligt mig för då blev det färre konflikter!

Nu blir det nog strax sängen och så får jag hoppas på att kunna sova bättre i natt! Upp tidigt i morgon igen...

Puss puss

Julklappar!!!

Idag sov vi ganska länge eller ja Melvin vaknade som oftast mellan 06.00-06-30 och var pigg, han fick kika på bompa i sängen, sen kom även Jonna... det tråkiga var att Jonna inte riktigt kunde låta bli Melvin och Melvin skrek så en så vidare skön sovmorgon blev det inte... klev upp närmare 09.00...

Tände i kaminen, åt frukost, klädde på barnen, Göran fyllde vedvagnen och lastade bilen, Jonna och casper gick med hundarna och sen for vi, då var klockan strax efter 10.00 så ganska så effektiva var vi!

Vi lämnade barnen hos mamma, inte Hilma men resten av högen!! Skulle hämta My som skulle åka med oss men hon hade tydligen ångrat sig... så det blev att fara direkt till staden!

Väl inne så åkte vi först på körfältet där vi hämtade och betalade bilstolen till bebisen, köpte av Dessan och sen for vi på Lillänge och parkerade bilen. Letade och hittade Julklappar, ganska mycket folk så lite extra tid tog det förstås, men Hilma var tålmodig större delen av tiden och satt och mös i vagnen som vi som tur var hade med oss!

Sen blev det en tur på barnens hus för att köpa det sista innan vi sedan begav oss hemåt och då var klockan 16.21!! och vi hade sammanlagt varit inne i 3 olika affärer under dagen!!!

Stannade i Brunflo på Sibylla för att få i oss lite mat, ingen av oss hade ätit någonting sen frukosten... kanske inte så konstigt att Hilma började bli lite kinkig!? men hon hade knaprat i sig någon pepparkaka så hon var nog inte så vrålhungrig som vissa andra!

Hämtade upp barnen i Svensta, de hade inte varit på sina bästa humör och mamma var en aning slut... tråkigt att de inte skötte sig lika bra som förra gången, men pepparkakor hade de bakat och haft det stundvis mysigt!!! Tackade henne för hjälpen och talade om att det varit väl värt det för oss att inte behöva ha med dem, sen att det var lite jobbigt för henne var ju inte så bra men vi uppskattade hennes hjälp!

Hemma var det ganska kallt och är fortfarande, temperaturen ute har legat på konstant -15 och neråt idag, sen gör det ju sitt att det är öppet ner till källaren också, kan ju inte stänga för där förrän vi fått hjälp ner med pannan i källaren.... Benny skulle ju hjälpa oss me det verkar som han skjuter på det....

I alla fall så är det fortfarande lite halvkallt här hemma, i alla fall nere men vi eldar på, pumpen går också så uppe är det varmt!!!

Jonna och Casper gick och la sig för ett tag sen, Jonna ställde till med ett himla bråk precis innan hon skulle lägga sig, det var något som först var jätte  viktigt att säga så hon stampade och skrek och när jag väl kom så knep hon igen och då blev jag arg!!! Hon fick stå sitt kast och jag satt med henne på toaletten, hon stod upp och jag sa att hon får inte gå och lägga sig förrän hon talat om vad det var.... tillslut så klämde hon fram med vad det var och det visade sig att hon gjort en gigantisk höna av en ytte pytte fjäder... samma sak ände för någon vecka sen.... men hon lär väl lära sig någon gång kanske!?

Oj oj, jag som bara skulle göra ett kort inlägg.... blev något längre än jag tänkt....
För att summera dagen så har vi ägnat den åt att hitta och köpa klappar till julen och vi är så gott som klara och det känns skönt! även om det blev lite fler och lite dyrare än vad vi tänkt... men men det är ju bara jul en gång/år!!! Sen är det bättre att lägga lite mer på vettiga saker än att lägga lite på skräp!

Puss puss


Idol...

Måste bara skriva att jag är glad att det var Linnea som åkte ur Idol i kväll! Visst är hon kanske bra på det hon gör men hon kan ju inte sjunga upp-tempo-låtar och så låter ju allt snart lika...

Det blir spännande nästa vecka!!!!

Puss puss

Tröttt............

Oj oj vad jag har varit och är fortfarande trött idag... småsovit 2 timmar på soffan under förmiddagen, om det inte blev mer ändå.... sen har jag känt mig tung i huvudet och allmänt slapp... tvättat 4 maskiner har jag ändå gjort men det gör sig ju så gott som själv...

Varit lite rastlös har jag också, Göran har haft en heldag framför datan, det blir så ibland och då blir jag rastlös...

Meja följde med farmor till Svensta idag och när de kom hem vid 13.00 tiden följde Melvin med henne hem... Casper kom hem från skolan vid 15.00 tiden, Hilma vaknade precis då efter sin andra lur för dagen...

Jag förberedde middagen, korvgryta, efter lunchen så det var bara att sätta på plattan så att det fick koka, skönt och smidigt! under tiden grytan kokade så klippte jag Jonna och Casper...

Sen åt vi, Melvin kom hem, Göran och Casper tog med sig insamlingen och lämnade den innan de fortsatte till bandyträningen..

Jag har suttit här vid datan en stund, och sen nattat barn. Hilma var jätte trött och Melvin lika så, men han var övertrött och grinig men det gick ganska smidigt ändå! meja skulle få vara uppe med mig och Jonna var det tänkt men hon kunde inte alls sitta stilla och ta det lugnt i soffan så vid 19.30 tog jag och nattade henne också, hon somnade på 3 minuter!

Tror ev att Meja har en urinvägsinfektion på gång, hon har kissat på sig tre dagar i rad och hon har inte ens känt att hon varit nödig, hon har vaknat några nätter och haft ont i puppan och nu ikväll så gnällde hon att det gjorde ont när hon kissade... blir till att köpa tranbärsjuice i morgon och så försöka få i henne så mycket vätska som möjligt så kanske det går över!

I morgon ska vi ta en heldag i stan bara jag Göran och Hilma, mamma ska passa de andra 4 och baka pepparkakor med dem! Maria ska gå hit och ta ut hundarna under dagen!
betalade de sista räkningarna idag, blev inte så mycket över men någon julklapp och lite blöjor ska det väl räcka till i alla fall hoppas jag! Fast det blir ju dyrt när man ska köpa till 5 barn... sen så vill man både köpa något vettigt och inte bara en klapp... Tony ska ju ha han också såklart sen får vi se om det räcker till någon fler! Trots allt så är det inte bara julklappar som julen handlar om...

Nu ska det poppas popcorn!! Sen blir det tjejkväll i soffan för mig och Jonna!!
Puss puss

Sista mötet med soc!?

Vi hade möte med so idag igen angående Jonnas utredning, de ställde frågor och vi svarade precis som förra gången, denna gång handlade det om hälsa, utbildning och det sociala + familjeförhållande. Inga speciellt krångliga frågor och det gick ganska snabbt att besvara dem, de hade inga speciella funderingar heller och det verkade på dem som att de i helhet inte har någonting att anmärka på... papperen från skolan hade de också fått in och där fanns det heller inga konstigheter så nu ska de bara sammanställa allt och skicka hem till oss så att vi får läsa igenom och sen skulle de höra av sig... får se om det blir fler träffar eller om det här var den sista, samt att det ska bli spännande att se vad det blir för resultat av det hela!

Melvin och Hilma var hos mamma under mötet, hade ju med dem förra gången och det var en aning svårare att koncentrera sig då... mamma jobbade eftermiddag så det var ju väldigt passande!!! Tack mamma!!!
Vi passade på att åka på Dollar och byta glödlamporna som vi köpte fel förra veckan, le lite annat också innan vi hämtade barnen!

Vi var alla hungriga så vi stannade i Åsarna på kiosken och åt lunch, det är så fascinerande att se Melvin och Hilma tillsammans, de är ofta så väldigt lätta att ha med sig och t.ex. äta ute med! Melvin åt hamburgare och strips, som han doppade i stripskrydda, Hilma åt mos och kokt korv och hon åt upp allt! de fick jorgubbsfestis (MER) att dricka!!

När vi kom hem sov barnen så de fick sitta i bilen och sova en stund, jag tog med mig vovvarna ut och lastade vedvagnen, när jag sedan släppte in dem gick lill Kissen ut på bron och när jag skulle ta in honom smet Morris som en "skållad banan" som jag uttryckte mig just då! Gick efter honom men han stannade inte, det slutade med att han sprang hem till Susanne, där jag låste upp dörren och gick in och då kom han efter!
Jag gick in och ringde Göran så han fick komma och hämta oss, orkade inte gå hem med Morris för jag hade inget koppel med samt att jag hade så ont i magen... visade sig senare vara lite extra gaser...

När vi ändå var ute med bilen så hämtade vi Meja lite tidigare på dagis, Jonna och Casper kom precis från skolan också så de fick också hoppa in i bilen och åka med hem.

Väl hemma lade jag mig på soffan en stund, sen hade jag lovat Jonna och meja att de skulle få bada, de badade en bra lång stund och jag satte under tiden igång att baka lite bröd, helt slut i frysen...

Göran plockade ur diskmaskinen och Melvin satt vid köksbordet, han och Hilma fick sig några små kakor som Göran köpte på Dollar, som små sockrade rosetter, jätte goda!

Ja sen blev det dags att laga middag, jag bakade ut limporna, Jonna och Meja klev ur badet, Hilma sov en sväng (innan vi åt middagen) och sen blev det till att kika på barnprogram innan nattningen... en ganska så lugn och skön eftermiddag/kväll! Casper kom hem 19.00 efter att ha följt med farmor och Tony till Åsarna, de skulle äta där innan de åkte vidare till Svensta men de blev antagligen lite sena för Svensta skulle de ta en annan dag.

I morgon är det fredag (igen), vart tar tiden vägen, veckorna går jätte fort!!!

På lördag ska vi till stan och kika efter julklappar, barnen ska vara hos mamma och baka pepparkakor, Maria ska kika till vovvarna som ska få vara hemma och Hilma tar vi med oss, hon klättrar ju överallt och mamma blir ju så nervös... och med tanke på att de ska baka så kan det ju vara skönt att ha en sak mindre att tänka på!

Melvin pratar mer och mer för varje dag som går och det är så härligt att se hur han utvecklas, man ser verkligen att han vill och har behovet av att göra sig mer förstådd!

Puss puss


Änglamissarna <3<3<3

I går gick det inte längre, det var både bajs och väldigt mycket kiss i Melvins säng, det var bajs i köket på golvet, Majsan kissade på spisen när vi alla satt och åt frukost, det rann ner i alla kastrullådorna under sen bajsade hon bredvid spisen en stund senare... upptäckte även att Morris hundbädd blivit nerkissad under förmiddagen...

Då kändes det nog, hur fina, goa och sociala katter det än var så fungerar det inte om de inte gör sina behov på lådan och speciellt inte om behoven görs i sängar, på möbler, på spisen och diskhon...
Vi har verkligen försökt vårt bästa för att de skulle ha det så bra som möjligt och känna sig trygga, försökt förstå att det kanske inte är så lätt för dem att komma in efter att ha varit ute i en hel sommar och lite till... Vi har satt dem på lådan, verkligen visat var den är, haft mat och vatten på olika ställen men ändå så gick det inte...

Jag blev tvungen att ringa pappa och tala om som det var, att det går inte längre, alternativet att någon annan kulle kunna ta dem fanns men ändå inte, vem vill ha ett par katter som kissar och bajsar inne och sen att utsätta dem för ännu ett nytt hem där de ska finna sin plats och trygghet, nej enda alternativet var att låta dem somna in...

Ringde veterinären och fick tid samma dag, det var otroligt jobbigt för alla inblandade parter men det var bara att inse att chansen för att det skulle kunna ordna sig var så gott som 0, även veterinären sa att det är näst intill omöjligt att få katter som börjat göra inne att sluta...

Jag var med dem hela tiden, Göran ville inte för han tyckte det var för jobbigt, han är en riktig djurvän och lider mycket mer än vad man ser...
De var lugna och kände sig nog ändå ganska trygga och det gick snabbt för dem att somna in, inga konstigheter...

Vila i  frid Tilde och Majsan, vi kommer alltid att minnas er för de fina kissar som ni var och för att trösta sig lite så vet vi ju att ni fick en fin sista tid i livet, först en hel sommar i det fria och sen att få komma in och få värme mat och en massa kärlek när det blev kallt...

<3<3<3 Majsan <3<3<3

<3<3<3 Tilde <3<3<3

Fråga med svar!


Fråga:
Varför går inte Melvin på dagis,han är ju ändå ganska stor och är Majsan sterliserad?Annars kan det ju vara en bidragande orsak till att hon skvätter lite varstans.Ha en fortsatt trevlig vecka!Svar:
Jo Melvin går inte på dagis eftersom jag ändå är hemma, det var inte tänk att Meja skulle börja förrän hon var 4 heller med tanke på det ekonomiska, från 4 år går de 15 timmar i veckan gratis. Men i somras ändrades detta och gratistimmarna börjar redan från 3 år och då fick hon börja ändå! Skulle kunna ha Melvin där och betala för det men det kommer att kosta 500kr/månad och de pengarna behövs på annat håll när ena föräldern är arbetslös och har dålig a-kassa och den andra (jag) är mammaledig. Tror ärligt talat att Melvin tycker det är ganska skönt att få vara hemma själv med bara Hilma och så 15 timmar i veckan ;0). Dessutom går vi på kyrkis en gång i veckan där han får träffa andra barn samt att han har den sociala biten ändå med tanke på alla syskon, skulle det däremot vara så att vi märkt att han behöver mer umgänge med andra barn för hans egen sociala utveckling så hade han självklart fått börja!

Vad det gäller Majsan så är hon steriliserad så det är inte bara att hon går och småskvätter utan hon gör verkligen sina behov!! Dock inte där hon bör eftersom hon inte gillar hundarna och är tjurig...

Ute en stund...

Som jag skrev tidigare så var det ingen förkylning som jag direkt kunde sova bort... har snorat och kraxat mest hela dagen men ändå känt mig ganska så pigg!

Det var ju -21 grader igår när jag skrev och i morse när vi vaknade var det bara -10 och så började det snöa under förmiddagen! För någon timma sen så var det -14 och nu är det -10 igen så det är en himla väderväxling!

Fyllde vedvagnen och lämnade meja på dagis vid 09.00 tiden och sen satt vi och kikade på film med Melvin och Hilma, Jurassic park, började kika innan jag lämnade Meja så den blev ganska snart slut.

Minns inte om jag gjorde något speciellt under förmiddagen, pratade med pappa en stund och lagade en overall men inget mer tror jag, sen var det dags för lunch! jag kände mig ganska så hungrig!

Precis när jag skulle börja med lunchen så kände jag att det luktade kattpiss i köket, letade en stund och konstaterade att Majsan (mest troligt hon) hade gjort sina behov i diskhon... trevligt värre men ganska snabbt åtgärdat... fast det luktar fortfarande ur själva avloppet, hoppas bara att det va en engångsgrej!

Efter lunchen klädde jag på Melvin som gick ut i garaget med Göran medan jag klippte lite, Hilma var kvar inne med mig men vi gick ut sen när jag var klar! Väl ute så var det snart dags att hämta Meja på dagis, Jonna och Casper hade nyss kommit från skolan och Jonna gick till Elin med det samma.

Hilma älskar att vara ute, både gå och krypa i snön är skoj tycker hon! fast när hon var ute i djupsnön och kröp tappade hon vanten och det var inte lika trevligt tyckte hon...

Innan jag och Melvin tog bobben och hämtade Meja på dagis så bäddade jag ner Hilma i enkelvagnen med fårfällen, ullfilt och fleecefilt, nappen och snusen!! Ser så himla mysigt ut ju!

Hämtade Meja men orkade inte bra dem båda på bobben hem för den gled så dåligt, gnuggade in skidorna med stearin när jag kom hem men vet inte om det blev bättre för jag glömde bort att prova...

Vi var ute tills 15.30 ungefär, då tyckte vi att det var kallt och vi började bli lite hungriga. Gick in klädde av oss, Göran och Hilma var kvar ute, Göran roade sig med att sortera en massa lådor i garaget, dem som han och pappa var och hämtade i Mora i lördags, massor av skruvar, verktyg ja och allt möjligt, hittade synålar till en symaskin också så det är ju lite spännande, man vet aldrig vad som kan dyka upp!

Det blev enkel middag, ravioli, det har vi inte ätit på flera år och så värst god var den inte heller men det gick ner, lite hårdbröd till så! Medan maten stod på värmning så ritade jag lite med Meja och Melvin, Casper gjorde läxan och sen fick han lov att spela lite tv-spel tills det var mat!

Jonna åt hos Elin sen gick de på kören som började 17.00 och strax innan 19.00 gick jag och mötte henne och Elin på täckten, de hade en ficklampa och var lite rädda för de trodde sig ha sett björnspår! Men tror nog att det var andra spår än från en björn men man ska aldrig säga aldrig...

Sen var det kvällsfika och sängen för barnen, de fick ligga och läsa lite, ganska skönt att de är i säng där vid 19.30 tiden för då känns det som man har mer tid till om det eventuellt skulle dra ut på nattningen.

Kikade lite på tv, gjorde fika, kikade lite till och sen nu sitter jag här... Göran vill prompt ha resten av ostkrokarna som är kvar sen helgen så jag måste ju tjuva några jag också!!! Men sen är det sängen!

Puss puss


Förkyld...

Jag som trodde att jag bara behövde lite sömn... nej då jag är förkyld, bihålorna är täppta och hostan håller sig kvar, lite ont i halsen på höger sida och huvudet känns tungt...

Hilma sover och Meja är på dagis, Melvin går omkring med doktorsväskan och skrotar på, just nu står han bakom mig och snurrar runt runt, snart ramlar han väl!

Det är fortfarande lite småkyligt inne efter natten, gick ju i säng tidigare + att det var extra kallt ute så kaminen slocknade tidigare än vanligt, redan kl. 04.00 när jag var upp och kissade var det kallt... +15 grader i köket och ännu lite kallare i hall, badrum och barnens rum... men jag tände i kaminen på en gång så nu är det där det är varmast! Längtar tills vi fått ner pannan i källaren och det är inkopplad!!

Har inga speciella planer för dagen, Jonna har körträning ikväll men annars är allt oplanerat, rester till lunch och något enkelt till middag!

Har finurlat lite på julklappar och det börjar klarna, i första hand ska vi köpa till barnen och sen får vi se om det blir något till syskon och Göran små kusiner, Ja Tony ska ju få någonting såklart.

Betalade delar av räkningarna igår och det är skönt att få iväg dem när man ändå har pengarna liggande, annars har de en tendens att försvinna allt eftersom och sen är de borta! Betalar resten på fredag när jag får från försäkringskassan!

Snorpussar och kramar!!

Måndag hela dagen!!!

Kände mig rätt så utsövd i morse när jag klev upp och ändå hade jag typ sovit 4 timmar... men tröttheten kom senare! Så fort jag satte mig ner och tog det för lugnt så blev jag dödstrött!!

Har hållit igång lite lagom idag, eldat, tvättat, spelat kort... inte så mycket...

Temperaturen ute har legat runt -20 hela dagen, just nu är den nere på -21!! Tur att det går snabbt för vovvarna att kissa kväll!

Med katterna har det gått ganska så bra, Tilde har hållit sig uppe mesta dels, kom ner en sväng när vi stängde in hundarna i badrummet en stund och då passade även Majsan på att självmant gå på lådan!! vet inte om hon kissade men nr 2 gjorde hon i alla fall! Inatt och tidigt i morse sa Göran att det lät som att Tilde eventuellt var på lådan, men bajsade gjorde hon på Melvins säng idag... vågade inte gå ner och om det var på grund av hundarna eller barnen vet jag inte... är ju lite skraj av sig... men bajs är ju lättare att ta reda på än kiss tack och lov!

Hilma och Melvin fik sova en stund ute idag trots kylen men de har det varmt i sina ulliga och duniga åkpåsar så inte har de frusit i alla fall, Hilma var lite röd om nosen men det var allt, som renen Rudolf!

Middag blev det också, stuvade makaroner och köttbullar, och så lyxade vi till det med lite svampsås också! Efter vi ätit klart så satt barnen i köket och ritade en stund tills det var dags att åka på barngympan, städat upp alla leksaker hade de gjort innan middagen så det var skulle ju vara onödigt att stöka till igen!

Det var inte så mycket barn på barngympan idag men alldeles lagom för Veronika var själv som ledare idag... hon körde en hinderbana med syftet "inte nudda golv" och det var väldigt uppskattat!! Meja är superduktig på att gå balansgång!! Melvin försökte så gott han kunde, kullerbyttorna var bäst!! Precis när han skulle till att skjuta ifrån med benen så lyfte han huvudet och tittade framåt!!! Det så rätt festligt ut!

Sen var det till att åka hem, klä av, äta kvällsfika, borsta tänder och sen skicka alla barnen i säng och allt detta var klart innan 19.30!!!! Sen fixade jag te och smörgås till trötta mamman och pappan, kikade på "Biggest loser Sverige"... sjukt va duktiga de är på att gå ner i vikt, helt otroligt!

Redan vid middagen började jag känna mig rätt tung i huvudet och täppt i bihålorna, känns nästan som jag har feber men det har jag inte... vet inte om det är någon förkylning som är på G eller om det bara är för lite sömn som är orsaken!? Ska i alla fall gå och lägga mig strax, bara borsta tänderna och fixa lite annat innan...

Ja just ja, har precis kolla igenom ett stort paket med kläder från H&M som kom idag!!! Delar av barnens julklappar, för det är så förstår ni att de gillar även mjuka paket!!!! och det är jag tacksam för! Allt såg fint ut och är tillbaka lagt i lådan, ska ställas bort tills det är dags att slå in i fina paket!

Nä nu ropar kudden!!!

Puss & Kram!!!

Vinterkallt...

I morse var det -19 grader ute och är fortfarande! Skönt på ett sätt med lite kyla, blir så mysigt inomhus då! men vedvagnen måste fyllas och jag hoppas att jag slipper!

Lite bilder!!!

Dagen efter Jonna och casper hade varit på Halloween disko ville Melvin också bli målad som Dracula!!!

Meja ville självklart också bli målad!!!

Jonna också!!!

Tre vampyrer i soffan!!!

Sen var vi ute och lekte i snön (förra helgen)

Meja glad som alltid!! (nästan i alla fall)

Närbild på en nöjd Hilma, hon älskade snön och ville inte alls bara sitta i vagnen, gå själv var också skoj även om hon ramla och satte sig ver 5:e steg!!!

Jonna som Eskimå!

Fick ingen mer bild på vare sig Casper eller Melvin.... Melvin blev trött ganska snabbt och fick lägga sig på fällen i vagnen för att sova! han tyckte det var jättemysigt! Lade honom i enkelvagnen och det är ju helt annat än dubbelvagnen!

Tilde hemma också!

Vi fick lite sovmorgon allihopa i morse, Melvin vaknade inte förrän strax innan 08.00, Casper kom upp då också och frågade ifall han fick sitta vid datorn en stund, men först fick han gå ut med vovvarna!

Gjorde ingen brådska med frukosten, pappa fortsatte sova i soffan, barnen kikade på bompa och jag och Göran kollade film i sängen, eller ja Göran kollade film och jag låg mest och funderade på allt och ingenting.. som vanligt ;0)

När det väl var dags för frukost så gjorde jag först gröt till Hilma, matade henne under tiden jag värmde mjölken till den varma chokladen, dukade sedan fram smörgåsar och pålägg, kokade ägg gjorde jag också! Det blev en rätt så lugn och mysig frukost även idag!

Senare när vi satt i köket så såg vi Tilde springa förbi här ute (pappa och Millas andra katt som också varit borta större delen av sommaren) vi sa till pappa att försöka gå ut och locka på henne och hon kom på en gång då han pratade med henne! Kelade med henne och så hoppade hon upp på hans axel som hon brukar göra! Hon tänkte smita just när han öppnade dörren men han lyckades få in henne!!! Hon var lite skygg i början men nu på kvällen är hon framme och gosar som bara den!!! Ätit som aldrig förr har hon gjort under dagen också!!! Har dock inte sett att hon besökt kattoan ännu men vi har visat var den är så jag hoppas hon går dit när det väl är dags!!!

Som jag sa idag, vips inom en månad så hade vi tre katter!!!! 5 barn och 5 djur, fattas bara att Doris också kommer hem när bebisen kommer ut!!!

Vi fikade lite vid 13.00 tiden, sockerkakorna som jag bakade igår, nästan allt blev slut! Casper hade nog kunnat äta upp den sista biten också om han fått men efter 5 skivor så fick det räcka för honom!! han älskar sockerkaka!!

Har just nu en smygande Tilde framför skärmen så jag ser inte alls vad jag skriver ;0), men det går nog bra ändå!

Vi har inte gjort så många knop under dagen, bara suttit ner och tagit det lugnt, umgåtts med pappsen och barnen har både lekt och kikat på film. Vå hade en massa rester kvar så middagen behövde vi inte ens laga, bara värma!!!

Pappa åkte innan middagen, strax innan 15.00 gav han sig iväg... motvilligt.. fast han ville ju förstås hem till Millan och Jacob också men det var väl mest själva resan som emot mest...

Pratat julklappar har vi gjort också, det är inte alls lätt men jag tror att vi kommit en liten bit på vägen i alla fall, kollade igenom önskelistorna och strök onödiga saker och sånt som inte är aktuellt så nu har vi 1-3 alternativ per barn och det gör ju sken lite enklare!! Sen är det ju bara att anpassa det efter plånboken också och på den fronten så har vi ingen aning hur det ser ut... men allt löser sig... det brukar ju det på ett eller annat sätt!

Barnen var trötta ikväll och fick gå och lägga sig före 19.30 och det tog inte alls lång stund förrän alla sov! Skönt för både dem och oss, för om de kommer i säng i tid så är det mer troligt att vi också gör det! Göran letade reda på överföringen till tv:n för någon dag sedan så nu kan vi ju kika på tv uppe i sovrummet också!!!

Knäppte nyss några bilder på Tilde:Myser på Görans mage!
Väldigt mysigt tycker hon!!
På stolen här brevid mig!Å majsan har fortfarande sin plats på bänken tycker hon! (bilden ej från idag)


Vi ska i alla fall pröva någon vecka för att se hur allt artar sig, om de går på lådan, börjar röra sig mer, framför allt Majsan och om jag tål de små djuren! men om allt det fungerar så får de stanna!!!

Det var allt för ikväll!

Puss puss


Äntligen hemma!!!

Ja det tog sina timmar men strax innan 18.00 var de hemma igen, Casper, Göran och pappsen! De lastade ur släpvagnen på en gång och åkte iväg med den, så middagen fick vänta någon timma extra.. men jag förstår dem! avbryta för att gå in och äta, bli slö och sen ut igen och fortsätta... då är det skönare att göra bort allt på en gång!

Meja har varit på humör idag, sitt trotsiga, jag gör som jag vill, inte lyssna humör.... men det är bara att vara hård och säga ifrån! Melvin har sprungit och jagat hundarna med sitt mjuka svärd, jag sa åt honom att sluta men tillslut fick jag ta det av honom och lägga bort det!

Barnen var i alla fall glada när Moffa äntligen kom, Meja har frågat hela dagen efter honom! Skäggig var han som vanligt fast idag ännu mer än vanligt, den enda som var lite skeptisk var Hilma, men det gick över ganska snabbt! En puss fick han efter middagen!

Nu sover alla barnen, pappa sover också i ett hörn på soffan... han hade tydligen resfeber i natt och sov endast 1,5 timme fastän han igår sa att han jätte trött! Nu är han garanterat enormt trött!! har burit ner lakan, täcke och kudde till honom som han skulle bädda i soffan med lite senare!

Jag skulle ju ha virkat lite idag men det blev inte så mycket för jag sprang omkring och gjorde massa annat i stället för att sätta mig och ta det lugnt då när bara meja var inne, när Hilma och Melvin sov och Jonna fortfarande var hos kompis... ska sätta mig och virka lite nu om ögonen orkar hålla sig öppna!? Sen blir det sängen!

hörs i morgon igen... puss puss

Mycket slit för lite mjölk...

Ja jag hade ju inte tänkt gå på Grindes idag, tänkte att 1 liter mjölk räcker nog tills i morgon men så kom jag på att det kanske det inte alls gör.... när den tanken slog mig  så var klockan strax innan 12.00 och affären stänger 13.00!

Hilma hade nyss vaknat efter sin förmiddagslur så jag hämtade henne sen fick barnen trycka i sig varsin banan för lunch skulle vi inte hinna med, jag tog mig också en banan.

Sen var det bara att klä på en efter en och strax efter 12.30 var vi ute och på väg! jag anade att jag själv hade klätt på mig en fleecetröja för mycket, men det är ju lättare att ta av sig! När jag kom ut hade meja dessutom slängt av sina vantar och gömt den vid bron, då blev jag lite lätt tjurig och arg på henne.

Promenaden dit gick bra och alla barnen (3 st) var vakna så det var bara att ta med alla in, de brukar ju vilja köra de små vagnarna men eftersom det bara var en ledig så tog jag en stor + att Hilma måste ju ha någonstans att sitta också! Inga större protester, Melvin ville sitta i själva korgen på vagnen och vi kunde påbörja handlingen!

Efter lite spring fram och tillbaka så hade jag fåt med mig allt som jag skulle ha och lite till, sen var det bara att betala, packa i påsar och gå ut till vagnen. M&M var så snälla och satt på soffan där inne med matkassarna och väntade medan jag lade ut Hilma i vagnen!

Sen till det sämsta... denna tvillingvagn som vi har är bra på alla sätt och vis förutom när man ska lasta under den... man måste plocka ur alla varor ur påsarna och lasta dem en och en för det är så trångt "inlyft"... när det väl var gjort så var det bara att placera M&M på vagnen och knata hem igen och på hemvägen är det lite lätt uppför hela vägen!

När vi väl var hemma igen så hade det gått en timma från att vi gick hemifrån och det är ca 500 meter till affären! jag var svettig eftersom jag hade klätt på mig för mycket, Melvin hade somnat sittande, innan jag kunde lägga ner honom så var jag tvungen att packa ur vagnen, lägga varorna i påsarna igen så att jag sen kunde bära in dem.. jag hade tagit av mig jackan och placerat äggen i den för att de inte skulle frysa och detta glömde jag naturligtvis bort när jag skulle ta med jackan in så 4 ägg sprack! Men jag var snabb in med kartongen och hann rädda alla i ett glas!

Väl inne så var det ca +30 grader i hallen så fort av med kläder på både mig, Hilma och Meja! Sen in i köket för att packa upp, mycket packande för en handling! Sen bakade jag och meja två sockerkakor som nu står i ugnen, varav en är med äppelbitar i!

Meja har fullt sjå med att springa efter Hilma och se till att hon inte gör några dumheter, inget hon behöver göra men tydligen så har hon tagit på sig den rollen för tillfället ;0).
Tycker mig känna en illaluktande doft så det är nog dags för ett blöjbyte! Sen ska jag ringa och se hur långt herrarna har kommit i lastandet i Mora, hoppas att de är redo att börja åka hemåt snart!

puss & Kram

Tidig och lagom kall lördag...

Sovit ganska så bra i natt men jag har ont i halsen och den känns jätte torr så troligtvis så har jag snarkat endel då min näsa varit täppt!

Melvin väckte mig vid 06.00 tiden då ville han gå ner och kika på bompa, Göran var nere, han sov på soffan, hade ont i ryggen igår kväll sen så skulle han ju upp tidigt, i alla fall så fick Melvin gå ner och fråga pappa om bompa!

Jag hörde nerifrån att Göran var uppe, han askade ur kaminen och tände upp, Casper var ut med hundarna och jag låg bara kvar i sängen!! Strax innan 07.00 kom Göran upp och frågade ifall vi skulle äta frukost tillsammans innan han och Casper skulle åka, alla var ju ändå vakna! pappa hade tydligen skickat sms strax efter 06.30 om att han var uppe och skulle bara ta en sväng i duschen. Han ringde precis vid 07.00 när jag skulle kliva upp, han var osäker på om han hade Göran nummer...

Vi åt, Casper fyllde vedvagnen, Göran fixade film till Melvin och tog av honom blöjan, jag dukade av, allt i lugn och ro! Jag hoppas att barnen kommer att fortsätta vara lugna idag så det blir en riktigt mysig lördag! Det är -10 grader ute men jag tror att vi håller oss inne och eldar, hade egentligen behövt vara på Grindes men kanske Göran kan gå in på ICA i Sveg innan de kommer hem igen!?

Göran och Casper åkte strax innan 08.00, jag bytte blöja och klädde på Hilma och mig själv, hundarna busar med Kissen fastän de inte får, Majsan har fått vara på lådan, tvättmaskinen går och barnen kikar på film, ja inte Hilma då som strosar runt och pysslar på med lite av varje...

Nu ska jag kolla kaminen...

Mejas hand...

I morse var det bara Casper som skulle på skolan, vi andra skulle till Svenstavik. jag hade tid hos BM kl 10..00 och Göran hos jobbcoachen 12.00.

Vi tog det lugnt och kom iväg i tid, Meja lyckades bränna fingrarna på kaminen precis innan vi skulle åka, sköljde i vatten och det såg inte ut att ha blivit så farligt alls.
Vi hann lämna barnen hos mamma också innan 10.00 så även Göran kunde följa med in! Vikten visade på 79 kg (!!!!) magen var 33 cm, hjärtljud 135, blodvärde 125, blodtryck 110/60 så allt var bara bra! Huvudet var fortfarande rörligt.

Efter besöket hos Bm passade vi på att besöka Dollar också när vi ändå hade barnvakt, hittade lite smått och gott... Sen lämnade Göran av mig hos mamma.

Mamma höll precis på att laga lunch när jag kom, korvstroganoff och ris och barnen åt jätte bra! Meja hade fortfarande ont i fingrarna som hon brände och satt med dem i en skål med vatten... mamma frågade om jag inte skulle ringa ner på HC eftersom hon hade ont fortfarande, så jag ringde, kikade på handen och så var det ju inte bara fingrarna hon bränt.. lill och ringfinger samt den delen av handflatan som är precis nedanför dessa fingrar, när man bränner sig så syns det ju inte på en gång riktigt var och hur mycket..
Fick i alla fall komma ner på en gång och de la på platsfilm och ett tunt bandage på, filmen ska sitta tills blåsorna torkat ihop ordentligt, troligtvis på tisdag eller onsdag till veckan. Meja fick en ring för att hon var så duktig, en plastspindel till Melvin fick hon ta också! Sen gick vi på apoteket och köpte alvedon och en mjukgörande fet salva till Hilmas prickar som hon fortfarande har runt munnen...

Väl tillbaka hos mamma så lekte barnen och kikade på tv, vi pratade och tog det lugnt sen tjuvade vi oss några smörgåsar till mellis! Göran var med Tobbe och skulle ringa när det var dags att åk hem, 15.30 satt vi i bilen.

Alla barnen somnade i bilen på vägen hem så det blev till att väcka dem innan vi kunde gå in, ingen surade utan det gick väldigt smidigt! Väl inne så klädde vi av oss, Göran packade upp det vi handlat, jag klädde av barnen och tände upp i kaminen, -15 grader ute så kyls det ner inne ganska så snabbt..

Göran och Casper började med maten och jag dukade och fixade med lite av varje, Hilma var fortfarande trött och lite gnällig så jag passade på att gosa med henne lite extra!

Nu ikväll så åkte Göran och Casper för att spela bandy, jag nattade Hilma och Melvin och sen kikade jag, Meja och Jonna på Idol, popcorn blev det som tilltugg och vatten att dricka. Pappa ringde och meja lyckades hälla 1/2 liter vatten innanför mina kläder... förstår inte riktigt hur hon kunde missa munnen så mycket, riktigt kallt var vattnet också och hon hällde det precis mellan brösten!!

Nu har de lagt sig, Göran och Casper är hemma och kikar på Cirkus Möller, inget program för mig... I morgon ska Göran och Casper åka och möta upp pappa i Mora där han ska hämta en massa grejer som han fått av Millas pappa, de ska förvaras här hos oss så länge. Han var hit med ett lass i slutet på sommaren, fick då inte med sig allt för det var MYCKET grejer! Pappa kommer att följa med hit sen efteråt och troligtvis sova över tills på söndag, Göran har hyrt släpvagn här på macken och på så vis så behöver inte pappa skynda sig tillbaka hem lika fort som förra vändan!

Har för övrigt känt mig väldigt trött idag också, vet inte vad min kropp håller på med riktigt!? Hilma sover oroligt ikväll och nu är det tredje gången hon vaknar och gråter... men det verkar som hon somnar om utan att jag behöver gå upp... jag själv ska gå och lägga mig så fort jag sett röstningen på Idol, gillar inte Linnea... så det kanske är hennes tur att åka ut idag!?

Torsdag och kyrkis...

Casper var på ett j*vla humör i morse, sur och irriterad och jag kunde inte hålla mig från att bli arg... han kan ju inte få hålla på hur som helst...

Satt och virkade lite efter frukosten och sen var det dags att göra oss i ordning för dagis och kyrkis. Anade att det inte skulle bli så många på kyrkis idag då två av mammorna skulle bort, en var hemma utan barn och två hade inskolning på dagis... Det blev jag och Sara S från handsjön och så Karin såklart!

Karin bjöd på fläskfilégryta och bandspaghetti och det var kanongott!!! Hilma sov sig igenom hela kyrkis och fick lunch när vi kom hem, Melvin däremot somnade på stört innan jag ens hann lägga honom i vagnen, packade in honom i åkpåsen inne på bänken innan jag själv klädde på mig!

Hämtade en sur och motsträvig Meja på dagis, så småningom fick hon på sig kläderna och vi kom hem men det tog 30 minuter! Hare ingen lust att bråka heller för jag kände mig så otroligt trött så jag väntade bara ut henne, hon vet att hon inte får som hon vill...

Väl hemma så halvlåg jag på soffan och små slumrade lite innan det var dags för middag... kan inte förstå att jag blev trött så plötsligt, blev precis innan vi skulle gå från kyrkis...

Ugnspannkaka, morotsstavar och hårdbrödsmörgås med kaviar blev det till middag, det var en väldigt livad stund vid middagsbordet idag... Hilma var också missnöjd och Melvin blev något besvärad av det och sen så pratade Jonna och Casper i munnen på varandra hela tiden...

18.00 var det träning för Casper, jag försökte mysa med resten i soffan framför bompa men de var nog rätt trötta allihopa för stilla kunde de inte sitta...

Sen blev det nattning som gick ganska så smidigt, Melvin skulle vist sova i sin gamla spjälsäng! meja var upp och skulle bara fråga någonting några gånger men sen somnade även hon... Vi har kikat på tv och jag har virkat lite...

Nu ska jag banne mig ta och göra kväll i tid för en gångs skull! I morgon ska i till Svensta, Göran ska träffa jobbcoachen och jag lyckades byta tiden hos BM tills i morgon så slipper jag åka på måndag! Vi ska även hälsa på mamma en sväng som är ledig i morgon!

Jo fick en kommentar på förra inlägget att jag tydligen missbrukar utropstecken!!! men jag gillar utropstecken och alla har vi säkert saker som vi gillar men som stör andra.. jag stör mig t.ex. på anonyma kommentarer!!!!! ;0)
Dagisfotografering!!!

Klev upp 06.30 som vanligt, det glödde fortfarande i kaminen så det var bara att lägga  mer ved så brann det på nolltid!!! Väckte Jonna, Casper hade precis vaknat, de gick ut i vanlig ordning, jag plockade ur diskmaskinen och gjorde frukost.

Vi åt och sen var det bara att duka av innan det var dags för alla oss 7 att trängas i badrummet!!! Borsta tänder, kissa, ta fram kläder, klä på, borsta hår, fixa frisyrer, byta blöjor... ja och mer därtill!!!

Casper och Jonna åkte inte på skolan direkt eftersom det var fotografering på dagis och vi skulle ta syskonkort! Fotograferingen började 08.30 och vi var faktiskt är 08.20!!!

Melvin var lite grinig på morgonen och det är ju typiskt en sån här dag, men han fick lite extra mamma tid och jag smekte honom lite medhårs och det verkade ha hjälpt! han fick sitta i mitt knä när jag gav Hilma gröten och han fick ha sin nysa lilla traktor vid tallriken när han skulle äta och sånt är jag emot egentligen!!!

Först var det gruppbild och sen enskilda, vi fick smita in där någonstans i mitten! Meja tog först enskild bild och sen tog vi även på Hilma och Melvin innan vi tog en syskonbild på alla 5!! Det var samma fotograf som förra året och jag kan ju säga som så att han är inte direkt en favorit men jag tyckte i alla fall att han var en smula bättre i år... men fortfarande lite trög då jag fick säga samma sak flera gånger men på olika sätt tills han fattade!!!

Sen klädde vi på oss och skjutsade Jonna och Casper till skolan, vi tog faktiskt bilen ner till dagis för det var -16 grader kallt samt att vi ändå skulle skjutsa Jonna och Casper!! Marcus liftade med oss också för han hade också tagit syskonbild.

När vi kom hem så kikade Melvin lite på pippi, sen var det lunch, efter det bäddade vi ner Hilma och Melvin i vagnen och ställde ut den för att sova, under tiden de sov klippte i hundarna, inte hela utan huvud, ansikte, ben och röööv!! För att det inte ska fastna bajs som fryser fast och sen geggar...

Hann sätta mig på soffan och halvslumra i 20 minuter innan det var dags att hämta Meja på dagis. Messade Maria på vägen dit och kollade ifall Meja kunde komma och vara hos henne en stund idag, Meja skulle ju vara där i torsdags men då var Maria tvungen att åka och meja bröt nästan ihop! Det gick i alla fall bra att hon kom! Det roliga var att jag hann inte mer än att komma in på dagis så säger meja att hon vill/ska till Maria så hon glömmer inte i första taget, hon visste iofs. inte att hon verkligen skulle dit idag utan bara att hon ville och att vi skulle ringa och fråga!

På vägen från dagis var hon jätte ängslig över att det inte skulle bli av, hon frågade flera gånger om vi skulle dit och hon sa att hon inte ville gå hem eller till farmor. När hon såg Marias bil sken hon upp och när vi gick in på uppfarten så skuttade hon närstan fram och sa äntligen!!! Såå söt hon är!
Jonna och Casper gick och mötte henne 18.30 ikväll så hon fick en ordentligt lång stund med Maria!!!

På vägen hem från Maria så stannade jag till hos Susanne för hon hade lite funderingar kring julklappar, blev kvar där en ganska så lång stund. Sen var det bara att knata hem och börja lite smått med middagen.

Till middag åt vi fiskgratäng, barnen kikade på bompa för både stora och små barn, välling, kvällsfika och nattning i vanlig ordning och sen slängde jag mig i soffan och kikade på arga snickaren! Några clementiner och lite glass har jag hunnit få ner också!

Nu ska jag ta lite hostmedicin, borsta tänder, tvätta händer, sätta katten på lådan och sen gå och lägga mig... lägga i ved i kaminen får jag inte glömma heller och Göran får ta vovvarna ut ikväll!

Puss å god natt! I morgon är det kyrkis!

Mindre kiss...

Igår kväll satte jag Majsan på lådan och då kissade hon!!! Jätte länge satt hon och kissade och sen klev hon ur men vände snabbt och satte sig för att bajsa!!!!

I morse/förmiddags satte jag henne på lådan igen och även då kissade och bajsade hon!!! Har försökt några gånger till under dagen men då har hon bara gått därifrån och upp på bänken igen där hon äter, dricker och sover...

Hoppas verkligen att hon kissar på lådan igen ikväll innan vi lägger oss så att vi slipper otrevliga överraskningar i morgon!!! Hoppas på att hon blir lie piggare också, en katt sover mycket men det måste ju finnas någon gräns!?

Puss puss

Mera kiss....

Ingen kissolycka i natt.. så efter frukosten stängde vi in hundarna på toaletten och sen satte Göran Majsan på lådan där hon bajsade!! Sen sprang hon upp... någon minut senare gick jag efter för jag vill inte att hon är uppe.... med tanke på mjuka sängar..
Gick in och bäddade Melvins säng och sen Hilmas, då kom hon gående, hoppade upp i Melvins säng och kissade!!! Jag såg att hon satte sig så jag lyfte upp henne, hon jamade klagande och det bara rann ur henne... Så det var bara att gå ner och byta kläder och tvätta av sig och sen ta reda på sängkläder och madrass och börja tvätta och sen skura eftersom det blev kissiga tassavtryck på golvet... Men innan det så bar jag ner henne och Göran tvättade hennes tassar och sen dess har hon legat på bänken, ätit och druckit lite...

Jag har en teori om att hon kanske har ont och håller sig med att kissa ända in i det sista, för det bara rinner och  om de blir störda, typ att man lyfter dem eller liknande så brukar de knipa av och kissa klart senare... med tanke på att hon jamat klagande både igår och idag då hon kissade... Känns elakt att slänga ut henne också då det är -15 grader ute!!!

Det värsta av allt är att det luktar så starkt och mycket och det är så himla svårt att få bort lukten!!!

Nylackad och god natt!!!

Var nyss ute med vovvarna på kvällskissning... sen svidade jag om till morgonrock och borstade änderna, eller tänderna tog jag nog innan jag gick ut!? Har i alla fall nyss lackat naglarna en extra gång innan jag ska lägga mig... bara för att de ska bli lite hållbarare och behålla formen! Väntar på att de ska orka så att jag kan smörja händerna och sen krypa i säng!

Ska nog skippa cocilana ikväll och se om jag kan sova ändå, hostan är inte lika farlig nu... blir det för jäkligt så är det bara att kila ner och ta den ändå!

Förstår inte varför jag ska vara uppe så sent varenda kväll... men det är väl kanske bara för att det är så skönt att vara uppe när det är tyst och lugnt!? Det är ju ett himla hålligång annars hela dagarna så man njuter på kvällarna! Inte för att jag inte gillar livet på dagarna... men ja ni förstår nog vad jag menar!?

Nu är naglarna torra och jag MÅSTE sova!! Natti natt!!

Dagen i helhet...

Annars har dagen i helhet varit ganska bra, var kallt ute så vi har hållit oss inne, barnen har ritat och lekt, Jonna varit med en kompis och Casper på skolan... Jag har känt mig lite trött och tung i huvudet men så kan det ju vara ibland... Har mest tagit det lugnt, stickat lite, duschat och pysslat på lite...

Nu ikväll var det barngympa och även Göran följde med, min önskan! Det var ganska många barn idag och det blev en aning stojigt men ändå bra!

När vi kom hem duschade Göran de tre mellersta barnen och sen var det välling för Hilma och Melvin för att sedan gå och lägga sig! Melvin var jätte trött och somnade på stört, Hilma låg vaken en stund...

De tre äldre fick fil med banan till kvällsfika och sen var det även sängen för dem. Det var precis när vi lagt dem som olyckan i tidigare inlägget ägde rum... så det där med att sätta sig och slappa i soffan dröjde kan man säga!!!

I morgon är det skola även för Jonna och dagis för Meja, hade funderingar på om vi skulle ta och klippa vovvarna då men vi får se... på onsdag är det fotografering på dagis!!!

Som avslutning så fyller min älskade pappa 47 år idag!!!

Grattis pappsen, älskar dig!!!
Puss puss

Mer kattpiss och lite hundbajs!!!

Sanerade köket och kökssoffan i morse innan frukosten i alla fall, för det var en stor pöl på golvet också... Så nu är soffan en riktig träsoffa utan mjuka delar!!!

Majsan har legat på bänken hela dagen idag också, ätit och druckit... har satt henne på lådan någon gång men hon har bara gått därifrån och upp på bänken igen...

Nu ikväll så hörde vi det rassla till vid lådan varpå vi såg båda hundarna där... någon hade bajsat i lådan, en av hundarna!!!! Bättre än på golvet i alla fall!!!

Majsan såg vi inte till på bänken så ev så var det så att hon var på väg till lådan men blivit skrämd för hon hade sprungit upp..

Jag bad Göran hämta ner henne så att hon inte skulle göra någonting där uppe och så gick jag ut med hundarna samtidigt för då kanske det går bättre om han sätter henne på lådan och hundarna är ur vägen tänkte jag!

Men han hann inte så långt, halvvägs ner i trappen när han kom bärande på henne så började det att rinna.... antagligen kunde hon inte hålla sig längre och så var det kattpiss i halva trappen och på Göran!!! Jag hade inte ens hunnit ut riktigt med hundarna, bara fått på dem koppel och mig kläder... tur va väl kanske de så jag kunde ge honom moppen och skurvattnen sen förut idag!!!

När jag kom in med hundarna igen så stod Göran fortfarande och skurade, och det luktade inte alls gott.... sen gick han och duschade och jag fyllde i nytt skurvatten och lite klorin i hinken och skurade igen... mysig kväll!! Tur att barnen redan låg i sina sängar!!!

Hoppas verkligen att hon går på lådan nästa gång för det här är inte skoj... det finns inget värre än kattpiss... det stinker ju så förbannat och är svårt att få bort...

BLÄÄÄ!!!

Dåligt humör och otrevliga överraskningar....

Har haft en ganska bra natt, lite trång eftersom både Meja och Melvin har gjort mig sällskap och även om sängen är bred så vill de ligga nära, nära!!!

När vi kom ner så var Casper och Jonna redan vakna och Casper på ett j*vla humör, irriterad på allt och otrevlig och snäsig så han fick sig en utskällning på en gång... brukar bli bättre då.... inget roligt sätt att lösa det på men det brukar inte spela någon roll hur många gånger jag ber honom snällt, det enda som hjälper är att bli arg!

Jag askade ur kaminen och tände upp i kaminen, termometern visade på -14 grader... Casper och Jonna gick promenad med vovvarna, Hilma och Meja sover fortfarande så jag gjorde bara frukost till casper så äter vi senare...

En mindre trevlig doft spred sig också när vi gick in i köket.... Majsan har tydligen inte orkat gå på lådan så hon har kissat en stor fläck på kökssoffan.... får se om den går att få bort... annars får vi ta bort klädseln och stoppningen och lägga dit en matta så länge... synd bara att det är svärmors soffa.... Hade hoppats på att hon skulle gå på lådan då vi har visat henne flera gånger vart den är samt att hundarna har varit uppe hela natten så hon har inte varit tvungen att besegra några hinder efter vägen... det är ju hennes gamla låda och hon är ju van den sen förut!! Lägger dit en handduk så länge så att vi kan äta frukost och så får vi hoppas på att det var en en gångs företeelse!!

Är lite smått less nu eftersom både Jonna och Casper har varit igång och bråkat som vanligt, varför kan man inte få en lugn morgon utan bråk och tjafs!? det värsta är att de tjafsar om småsaker bara för att och sånt gör mig galen... Jonna var på ett j*vla humör igår när hon kom hem från Tony också och det håller väl kanske i sig... men blir det inte bättre blir det konsekvenser och det vet hon...

Hoppas bara på att resten av morgonen och dagen lir lugn och trevlig så kanske humöret repar sig, gillar inte alls att vara irriterad...jag vill vara glad ju!!!

Nä nu ska jag väl snart fixa frukost, eller ja det är ju ingen brådska men den får inte bli för sen i alla fall... Göran snarkar lite smått på soffan men jag tror han bara halvsover, han skulle ta reda på olyckan på kökssoffan men frågan är när och hur länge jag orkar vänta på det... ska i alla fall vänta tills efter frukosten!!

Puss å hej

Farsdag & en ute dag!!!

Åt en senare frukost vid 10.00 tiden och sen klädde vi på oss och gick ut hela högen!! Vid 11.00 iden var alla ute!

Meja och Melvin lekte i stugan, sen åkte de lite snowracer efter fyrhjulingen! Hilma åkte lie fyrhjuling!! Hon älskar det och skriker om hon inte får åka lite!!

Klockan närmade sig 12.00, då bäddade vi ner Hilma och Melvin i dubbelvagnen, Meja fick åka enkelvagnen och så knatade vi alla ner till Grindes för att handla det nödvändigaste... mjölk, bananer, lök, clementiner och fil!

På vägen hem blev jag jätte varm, och ont i blygdbenet hade jag också... foglossning kanske det heter men jag vet inte för jag har aldrig känt av något sånt förut...

In med varorna och så var vi ute någon timma till! Jonna var fortfarande hos Tony och lekte, Tony sov ju här i natt men det var bestämt att han skulle kila hem före frukost så vid 09.00 gick han hem...

13.30 gick vi in, meja behövde kissa! Sen strax innan 14.00 ringde farmor och då fick hon klä på sig igen och gå ner till cykelvägen för hon skulle få vara hemma med henne under sina två timmars rast!
Jonna och Meja åt middag där och kom hem någon gång runt 17.00 tiden, Tony eskorterade dem!!

Vi åt köttfärssås och spaghetti och det sa slurp på alla tallrikar, en bidragande orsak var kanske att vi hoppade över lunchen!!!

Efter middagen plockade jag undan på bänken och körde igång diskmaskinen och sen satte jag mig med barnen och vek lite loppor! Lite senare gjorde jag fruktsallad till senare och sen var det dags att natta en trött Hilma, hon fick välling och ny blöja, hon hade bajsat och var röd... sen precis innan jag skulle lägga henne så doftade det mysko så jag kikade och då hade hon bajjat igen...

När jag äntligen stoppat pluppan i säng så satte vi oss och fikade, fruktsallad med vaniljvisp!! Pappan fick sin present, inte mycket men ändå något symboliskt, en trisslott! Tyvärr så blev det ingen vinst...

Efter en mysig fika så var det borsta tänder och i säng som gällde för resten av tollungarna!! Lite protester var det men ganska snart så sov alla 4 och jag kunde mysa i soffan framför Ensam mamma söker...

Hoppas på bra väder i morgon också för det är så härligt att vara ute bara man kommer ut!!

Puss puss


Majsan!!!Idag när jag satt vid Jonnas skrivbord och klottrade på ett kuvert att lägga farsdagspresenten i så hörde jag att Majsan satt och jamade under huset. Troligtvis har hon varit där sen igår då jag försökte locka på henne.
Göran bad Casper gå ut med lite mat och försöka locka på henne och med både lite mat och vatten så kom hon fram nästan på en gång!
Casper kom in med henne, satte ner henne i hallen, stängde in vovvarna på toaletten en stund så hon inte behövde känna sig hotad av dem...
Först satte hon sig bara id dörren och jamade men ganska snart hittade hon kattmaten och satte igång att äta!! Senare spatserade hon in i köket och åt lite av vovvarnas mat också!!
Hon visade en helt annan sida av sig själv, hon var väldigt social och framåt, kurrade hela tiden och ville gosa hela tiden och samtidigt var det väldigt spännande att smyga omkring och spana lite också!
Tillslut hittade hon en trygg plats på bänken i köket där hon låg i några timmar, barnen satt vid bordet och ritade och jag lagade mat, men hon låg kvar! satte upp lite mat och vatten till henne och också och hon ät lite och ofta, drack mycket vatten!
Mager har hon blivit men ändå inte sjukligt mager så att hennes hälsa är i fara.
Hon vågade sig ner sen även fastän vovvarna fått komma ut från toaletten, men hon fräste, viftade och väste när de kom för nära... vid ett tillfälle lite senare under kvällen fick hon nog och sprang upp på övervåningen där hon lade sig på våran säng och sov!
Hörde henne börja jama för en stund sen så jag tog med henne ner, hon åt lite och nu ligger hon återigen på bänken! Hon har inte varit på lådan än men förhoppningsvis så väljer hon att gå dit när hon behöver göra ifrån sig och det blir väl senare när vi lagt oss och tagit med oss vovvarna upp, då har hon hela natten på sig att spana runt här nere!
Nu är det bara att vänta och se hr det går, om hon vill vara inne eller ute, helst både och och så får vi se om Tilde också hittar hem!?

Utsövd!!!

Det fungerade!!! Cocilana må ha smakat som jag vet inte vad men det hjälpte, kändes som att halsen blev smått bedövad och jag hostade ingenting!!! Harklade mig någon gång och sen sov jag sött!
Melvin tassade in vid 02.00 tiden så då passade jag på att gå och kissa, skulle ändå hämta hans napp som han nästan alltid lämnar i sin säng när han kommer. Ibland bryr han sig inte om den utan somnar i alla fall!
Hörde någon gång i natt också att Meja skrek men eftersom Göran somnat på soffan så brydde jag mig inte om det och det blev ganska snabbt tyst, hon somnade om. Sen skrek hon en gång till några timmar senare och då hade hon tydligen tassat upp och lagt sig i soffan under filten och somnat om, Göran hade inte hört ett knyst...

Hittills idag så har vi inte gjort så mycket, jag klev upp strax efter 08.00 när Hilma vaknat, vi gick ner, fjuttade på i kaminen, lagade frukost, åt och sen har vi mest bara strosat runt och myst. Hilma sover nu och jag har lagat Caspers täckbyxor, nästan så jag kommer bättre överens med symaskinen nu och hoppas att det håller i sig! krånglade ingenting alls idag!!

Melvin och Jonna kikar på film, Casper spelar på sin PS3 och Meja gör lite av varje, Göran spelar tv-spel och det går ju bra när det ändå är lugnt! Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på, funderar på att mest ta det lugnt för magen börjar kännas så tung och jag får allt lättare och oftare sammandragningar... undrar just om det ens hinner blir december innan bebisen kikar ut!?
Vika och hänga lite tvätt hade jag tänkt göra i alla fall och sen tvätta lite mer, i morgon måste jag inhandla tvättmedel också, vill inte gärna tvätta färgade kläder med vittvättmedel...

Troligtvis blir det middag hos svärmor idag, hon ringde nu på morgonen och frågade om vi ville, och det tackar man inte nej till! Men hon skulle återkomma om tid lite senare under dagen. Lunchen idag blir i alla fall enkel, hemgjord pizza sen igår!!Gift!!!

Hostmedicin eller medicin över lag brukar ju aldrig vara gott men Cocilana smakar ju som rena giftet!!! Men nu är det nere och jag ska gå och lägga mig, hoppas verkligen på en natt med massor av sömn!!!

Natti natti alla!!

Cocilana!!!?

Ringde HC så fort telefontiden började och jag fick en tid kl 10.40 och det passade ju bra eftersom Göran hade möte 11.00 med jobbcoachen!

Svärmor var ledig idag och hon kunde passa barnen medan vi åkte och det var ju kanonbra med tanke på att mitt läkarbesök tog över 1,5 timme!!!

Först togs ett stick i fingret, sen fick jag ett rum och väntade på självaste läkaren, medan jag satt där blev jag trött och höll på att trilla omkull på britsen så jag lade mig ner i stället och passade på att vila!!
Läkaren jag träffade heter Ingvar och är nog den bästa av dem som är i Svenstavik! Han og blodtryck, ställde frågor, bland annat om barnen och så lyssnad han på hjärta och lungor. Sa inte så mycket mer än att det låter som luftrörskatarr men bad syster göra ett EKG samt att ta fler prover och denna gång i armen. Det blev ytterligare en stunds väntan på proverna och jag vilade lite till! De hittade inget negativt på proverna så läkaren konstaterade någon typ av katarr på luftrören och skrev ut hostmedicin, Cocilana, har hört att den ska vara bra!? Men det lär väl märkas nu ikväll!!

Innan vi åkte mot Svensta så stannade vi till hos en kille i byn och hämtade högtalare,förstärkare och  bärbar dator som vi sen på vägen hem skulle ta med oss till Klövsjö. Det är ju Forum i helgen och de hade bara radio att lyssna på, tyckte det var lite tråkigt och ville ha riktig musik!! Är det fest och party så är det!!!
Göran hade inte förväntat sig att få någonting för att han körde upp grejerna, brukar ju inte alltid vara så att han fått speciellt bra betalt när han varit chaufför ens så.... men de skramlade ihop lite pengar och gav honom! Hela 460kr och det ska man ju absolut inte klaga på!!! Antar att de uppskattar att de kan lyssna på riktig musik hela helgen!!

Väl hemma så sprang vi in och handlade mjölk och lite annat nödvändig, sen hem med varorna och hämta vagnen. Vi hade Susannes bil så vi skulle gå hem med barnen efter att vi lämnat bilen. Vi gick inte hem på en gång utan var kvar i ca 1 timma, pratade lite, barnen busade vidare och vovvarna fick leka lite med Molly. Både Hilma och Melvin somnade på vägen hem sen, kanske var lite sent att sova för Melvins del men så kan det bli ibland...

Kollade posten och det blev några samtal att ringa angående sportkontot som vi tidigare har haft problem med ett antal gånger men hon som jag pratade med idag lovade att nu skulle allt vara fixat!!!
Sen fixade jag degen till pizzan, jag och Göran spelade lite kort medan den jäste, Jonna och Meja satt vid datorn, Casper spelade lite tv-spel och allt var lugnt och skönt!!!

Tog in Hilma och Melvin en liten stund innan maten var klar, fick väcka dem båda, Melvin ville inte alls kliva upp så han fick ligga och mysa en stund extra, vi började äta, tänkte att om jag rycker upp honom så blir det absolut ingen matro så då fick han hellre dra sig en stund och i detta fall var det ett lyckat drag för när vi nästan var klar ville han äta och han var på strålande humör!!! Kissade på sig gjorde han iofs. men lika glad var han för det när han satt där på stolen så vi la dit en handduk och så fick han äta klart! Han och Hilma fick bada efter middagen!

Göran och Casper har varit och spelat bandy i 2 timmar, jag har nattat Hilma och Melvin sen kikat på Idol med Jonna och Meja. Jonna somnade ganska snart i soffan och Meja tjatade efter godis men vi skulle vänta tills alla var hemma. Nu äntligen sitter de och myser, Jonna också för henne väckte vi, jag mös med dem en stund men sen skulle de kika på cirkus Möller och då passar jag på att sitta här!

Hoppas verkligen att hostmedicinen fungerar så att jag får sova i natt och att jag inte väcker någon...

Puss pussEn natt på soffan...

Ja ni läser rätt!! Inatt var det jag som sov på soffan och Göran i sängen!!! Jag låg också i sängen till en början men efter 2 timmars hostande och en väckt Hilma så gick jag ner, eftersom luftvärmepumpen värmer luften uppe så blir luften extra torr och då hostar jag ännu mer!!! Tog lite extra hostmedicin och tillslut någon gång efter 03.00 kunde jag somna halvsittande i soffan... ca 3 timmars sömn blev det, Melvin gjorde mig sällskap sista timmen, mysigt men trångt!!

Göran ska till Svensta idag och träffa jobbcoachen, jag ringde 1177 igår och hon som jag pratade med tyckte att jag skulle kontakta HC för undersökning så att det inte är lunginflammation jag har.... har ju hostat och känt av halsen i snart 2 veckor nu...
Lite lätt skakig i kroppen känner jag mig också, när jag hostar ökar pulsen och jag blir skakig... känns inte helt normalt!?

Har skickat Casper på skolan nyss, han fick ta med sig nyckeln ifall vi inte är hemma när han slutar skolan. Vi ska väl snart äta någon frukost men det är fortfarande tre som sover, Göran, Meja och Hilma, eller ja Hilma är nog halvvaken för jag hörde henne nyss men hon gillar att ligga och mysa en stund i sängen!

Igår var vi på kyrkis, det var en lugn dag med tre mammor och 4 barn och så Karin förstås!! På vägen dit fick jag lite ont i typ blygdbenet på vänster sida, konstaterade fram emot kvällningen då det hållit i  sig hela dagen att det antagligen är fogarna som känns, har aldrig känt av det förut men någon gång ska ju vara den första!!!

Efter kyrkis gick jag hem en kortis innan jag åter gick ut för att hämta Meja på dagis, ringde Maria på vägen dit och hon var hemma så det gick bra att meja kom en sväng, hon var ju så ledsen dagen innan för att det inte blev av att hon fick vara med Maria då klockan blev lite mycket. Men på vägen hem från dagis ringde Maria och sa att Agneta hade ringt och de skulle hämta upp henne, hon visste ju om att hon skulle bli hämtad men ingen tid... Meja bröt ihop och blev JÄTTE ledsen men vi skyndade oss till Maria ändå så hon fick ge henne en kram i alla fall!

Frågade om hon ville vara med farmor en sväng i stället men hon ville vara med Ottilia så vi gick dit och frågade!! Ottilia ville gärna leka och efter lite prat med mamma Veronica knatade jag hem, då var klockan 15.00...
Något som var mindre skoj var att jag hade haft ont även på höger sida av magen, som ett band från ljumsken och upp till revbenen.. kändes som ett stramande band och det hade hållit i sig i 2 timmar, ondast gjorde det när jag gick!!! Men det var en känsla som jag känner igen från tidigare graviditeter och det är väl någon typ av sammandragning/sträckning i musklerna, går över när jag sätter mig och tar det lugnt en stund!!

Pannkaka blev det till middag...

Efter middagen fastnade Melvin i en katalog som vi fått från Barnens hus!!! Ett helt uppslag med bara PIPPI prylar och han var helt salig!!!! Undrar just vad han vill ha i julklapp!?
Ska försöka knåpa ihop barnens önskelistor här på bloggen senare idag!!

Nu ska jag ta min hosta (som fortfarande håller i sig lite) och gå upp till Göran, försöka övertala honom att det är dags för frukost, tar med mig Hilma från hennes säng så löser det sig nog!!! ;0)

Hej hopp så länge!!

Torsdag morgon...

En Melvin som sovit oroligt i natt också, snurrat och vänt sig mest hela tiden, äter dåligt på dagarna... är väl förmodligen bara tillfälligt...
Själv så kom jag ju i säng sent igår eftersom jag tjusades på och skulle se CSI och jag höll mig vaken, när jag väl skulle sova så kom den där j*vla hostan och det dröjde minst 1 timma till innan jag somnade och då var klockan efter 01.00... ögonen svider en aning idag men så kan det vara.

Jonna coh Casper är på skolan, frukosten är avklarad och vi andra ska snart borsta tänder och klä på oss för att lämna Meja på dagis och sen knata vidare till kyrkis!! Veckorna går verkligen fort!

Är lite panka just nu men pengar kommer på torsdag och sen är ju nästan månaden slut, det jobbigaste med lite pengar är att det oftast är en massa möten hit och dit man måste åka på och därmed lägga onödiga pengar på bensin... möten som arbetsförmedlingen, soc. och barnmorskan...

Nä nu är det väl hög tid att sätta lite fart!!

Glömde ju snön!!!

Ja jag glömde ju att skriva att det i morse var närmare 10 cm snö ute när vi klev upp!!! och mer har det kommit under dagen!!! Skönt med snö och vinter, isen har ju redan lagt sig så det sker i rätt ordning i år som det verkar, först kyla och sen snö!!!

Puss puss

Underbara, mysiga dag!

Hilma vaknade tidigt idag, redan 06.20 var jag tvungen att kliva upp, hade en sovande Melvin bredvid mig och han fick fortsätta sova en stund till!

Jag och Hilma tassade ner och väckte liv i Jonna och Casper, tände i kaminen och började med frukosten men gjorde ingen brådska, ingen ide förrän Jonna och Casper gått ut och de tog hela 30 minuter på sig i morse att bara klä på sig!!!

Sen åt vi frukosten som vanligt, Tony kom och levde rövare med hundarna medan han väntade på Jonna och Casper, så någon lugn och mysig start på dagen blev det inte... men det brukar det ju inte alltid bli även om inte Tony kommer så det var ju inget att hänga upp sig på.

Medan jag efter frukosten röjde undan i köket tog Göran barnen till badrummet, påbörjade tandborstning och påklädning!!!

När alla barnen var påklädda så satte jag igång med städningen, men först stoppade jag Hilma i säng och då var klockan 08.00, hon brukar vara trött vid 09.00 annars.. Jag dammsög i hallen och köket, Göran torkade golven och sen sist men inte minst tog jag badrummet, samtidigt som Göran levererade Meja till dagis! Efter städningen tog jag en dusch fast det inte var tänkt så, en spontandusch helt enkelt!!!

När jag var duschad och påklädd gick jag till köket där jag och Melvin bakade en kardemummakaka, måste ju ha någonting gott att bjuda på när man väntar finbesök!! Sen ville Melvin äta clementiner innan han fortsatte kika på Pippi som han påbörjade då jag och Göran städade!

Sen vaknade Hilma så jag gosade lite med henne och vid 11.00 tiden smög det in någon genom ytterdörren och det var såklart Stina och lilla Nisse (Nils) som kom!!! Tänk att det var nästan 8 månader sen vi träffades sist, det är ju katastrof men så kan det bli, men mindre vänner har vi inte blivit bara för det och såna vänner är riktiga vänner!!

Melvin var lite blyg i början men det gick snabbt över, vi satte oss på golvet i barnens rum, tog fram lite leksaker, myste och pratade!!! Sen blev det dags för lunch, blev bara barnen som åt lunch, vi andra sparade oss till kakan som vi fikade efteråt ;0)...
Allt var så lugnt och mysigt, Melvin var lite smått grinig och hade ingen matlust och jag hade ingen lust att truga just idag så han fick sin kaka i alla fall och rätt som det var så åt han av maten också!!!

Sen blev det dags för Melvin och Nils att sova, de delade på dubbelvagnen, Nils som är 8 månader fick ta Hilmas plats och Hilma tog Melvins. Nils var inte alltför glad över att ligga i vagnen men det brukar han tydligen inte vara heller, Stina gick en kort promenad så att han somnade, Hilma låg vaken ett tag till men somnade tillslut hon också. Melvin kikade fortfarande på Pippi lite då och då och vi satt i köket och pratade om ditt och datt!!

Fick två fina scarfar/halsdukar och en mössa av Stina som hon gjort till barnen, jätte fina och mysiga!! Hilma hade på sig en sv scarfarna när hon sov ute i vagnen! De kommer att användas flitigt!

Tiden gick, Nils vaknade, Hilma sov vidare, Meja kom hem från dagis, Jonna och Casper kom hem från skolan, Hilma vaknade, barnen lekte oh sen blev det dags för Stina och Nisse att åka hem... Klockan var närmare 16.00 när de kom iväg och då var det dags att börja med middagen!

Fläsk, potatis och löksås blev det, sen blev det åter igen att röja i köket och lasta diskmaskinen. Melvin som inte sovit idag fastän han kanske skulle ha behövt somnade nästan i soffan när de kikade på bompa så jag tog med honom i köket och han åt en banan, 30 minuter senare var det dags för välling och jag gjode till honom också fastän jag var osäker på om han skulle orka men med tanke på att han knappt åt någon middag så var det inte konstigt att även den gick ner! Förberedde kvällsfika till de tre större, större fruktbitar i varsin skål, nyttigt, gott och enkelt!

Nattade Hilma och Melvin strax innan 19.30 sen fick de andra sina skålar, jag gick ut och lastade vedvagnen och tog in den! 19.45 åkte Göran på bandy och jag tog med mig de tre större in på badrummet för att göra sig klara för sängen. Meja var lite tjurig och kom upp några gånger men efter lite extra sång så somnade även hon sött! Jag har kikat på Arga snickaren och Sälj eller släng och nu är Göran hemma och nyduschad!!

Dagens höjdpunkt var klart besöket och som det lät så var det inte omöjligt att de inom ganska snar framtid kommer på återbesök!!! Lättare för henne att packa med sig Nils och åka hit än att jag packar med mig alla och åker till dem, men det ska jag också försöka göra för vi var varmt välkomna! Inbillar mig att folk tror och tycker att det kanske blir stökigt och jobbigt om jag tar med mig alla 5 och hälsar på men så kanske det inte är!? Kan säkert låta som att det vädigt stökigt med 5 barn men så behöver det inte alltid vara...

Nä nu känns mitt huvud tungt det får räcka för ikväll!
Puss puss

Möte med soc...

Mötet gick bra, de hade mest frågor kring Jonna, familjen och hennes relationer, något som ingår i utredningen. Vi hade ju både Hilma och Melvin med oss och det gick ganska bra förutom att Hilma klättrade överallt!! Nästa gång blir det ett längre möte och då ska mamma försöka ordna så hon kan vara barnvakt! Tack snälla mamma!
Jag ifråga satte lite om det fanns med som mål i utredningen att komma fram till om anklagelserna är falska eller inte och det gjorde det och det känns bra för jag vill väldigt gärna ha reda på i slutändan om hon är skyldig eller inte... men vem vill inte det!?
Pratat lite med rektorn angående papperen som skolan ska fylla i, hon skulle kolla om de fanns på skolan och sen skynda på så att de blir inlämnade snarast möjligt då utredningen hänger mycket på dessa svar. Pratade även med skolsköterskan för att se om jag kunde få lite mer klarhet i mina funderingar, på grund av sekretess så kunde hon inte komma med så mycket men några smulor föll på plats... Fortfarande så hänger ingenting ihop i detta fall och saker är inte som de borde vara, men det kan jag inte gå in på nu, vill vänta tills allt är klart!

När vi kom hem åt vi lunch, Hilma fick sova, jag ringde ovanstående samtal, Jonna och Casper kom hem, Göran hämtade Meja på dagis, jag och Göran satte oss i hallen vid kaminen och pratade en del om dagens möte, filosofier kring det hela och lite om andra saker. Barnen var väldigt lugna och pysslade med sitt!

Sen blev det dags att laga mat, Casper föreslog fiskpinnar och mos, egentligen sånt som vi kallar för lunchmat men enkelheten var lockande och så blev det! Jonna knallade iväg till Elin för att göra sällskap med henne till kören, Casper kände inte för att gå och så har han hosta också så det var väl kanske lika bra!

Efter middagen plockade Göran i ordning i köket ordentligt och det lev så fint! Tack älskling!! Jag drog en vända med dammsugaren, hängde lite tvätt, la in en maskin till, bytte bajsblöja på Hilma och sen satte jag mig i köket och gjorde Meja sällskap när hon ritade!!!

Hilma var trött och fick välling 18.40 ungefär och sen åt de andra lite bulle och mjölk vid 19.00, Hilma fick också en liten bulle! Sen var det borsta tänder och natta de små, meja fik också lägga sig tidigt, Jonna och Casper satt uppe. Jag hade lovat att sjunga för Meja ikväll och det gjorde jag sen somnade hon så sött! Jonna och Casper åkte bums i säng kl 20.00!!

Jag tänkte skura golven också men det gör vi i morgon efter frukosten, Stina och Nils kommer ju i morgon och jag antar att han kryper och det vore ju trevligt om han inte blir svart/grå om sina små knän!!

Har kikat lite på dumburken, sen ringde mamma och vi pratade i dryga timmen och sen blev det lite fika, te och smörgås! Har inte druckit upp te:t än eftersom det var så varmt men det borde vara lagom nu!!!

Puss puss


Finaste Stina!!!

Läste precis ett sms som jag fått av finaste Stina, en gammal kompis sen gymnasiet! Hon och hennes son Nils kommer och hälsar på oss på onsdag och det ska bli så kul!! Saknar verkligen alla vänner man hade, nu känns det som man inte har någon kvar och Stina saknar jag extra mycket för vi fick så fin kontakt sista året på gymnasiet!!! Ska bli jätte skoj att hon kommer!!! Längtar verkligen!

Vad har vi hunnit med i dag då?? Jo jag klev upp på en gång när klockan ringde 06.30 och så tände jag upp i kaminen, hade förberett igår kväll så det var bara att tända på! Det var rätt kyligt, kan tippa på att det inte var med än 12-14 grader vid hallen med tanke på att vi bara eldade på förmiddagen i går och att det var-14 grader ute i morse!!!

Lagade frukost och vi åt, Casper åkte på skolan och barnen blev påklädda innan de satte sig i soffan under filten och kikade på bompa. Göran hade påbörjat en film som han ville se klart så vi tog med oss Hilma upp och la oss på sängen. Hilma var inte så sugen på att ligga still utan kröp upp och ner ur sängen och filosoferade runt lite. Uppe var det dessutom hela 21 grader eftersom luftvärmepumpen var på så vi frös inte alls. Hilma blev så småningom trött så jag la ner henne i sin säng innan vi fortsatte kika på film, eller ja det gick väl en kvart so småsov både jag och Göran!! Melvin var upp och kikade till oss lite då och då och busade lite med hundarna. När filmen som vi inte såg var slut så gick vi ner till de andra och då var klockan strax innan 10.00...

Vi fortsatte att elda, vek och hängde lite tvätt, och sen blev det dags för lunch, tur att det blev mycket lasagne över från igår! Alla åt med stor aptit, ja förutom Jonna som alltid ska tjura tills maten är kall och sen vill hon inte äta... man säger åt henne att äta men hon ska prata, sjunga och diskutera i stället....

En stund efter lunchen var Hilma trött igen, hon sov ju inte så länge på förmiddagen + att hon blev störd av Melvin när han stökade på där uppe, så henne klädde jag på och skjutsade ut i vagnen!
Meja ville rita så hon satte sig vid köksbordet, Melvin gjorde oss sällskap och jag passade på att reparera Mejas overall som hon har som slut och släng/extra på dagis.
Tänkte tråckla för hand men fick tillslut ta till symaskinen, som i sin tur inte heller var det enklaste eftersom den gör lite som den vill... När jag var klar så frågade jag Göran om det var ok att jag köper en symaskin åt honom när han fyller år, eftersom man ska ju gärna välja någonting som man själv skulle kunna önska sig i present!!! han bara flinade!!!

När Casper kom hem var det slut på lugnet, inte bara för att han kom hem utan det bara blev så.. trötta barn som inte är van att kliva upp tidigt... det har i alla fall varit ett himla liv hela eftermiddagen, meja och Jonna har kivats hela tiden, Jonna har även retat Melvin och Meja var inte sen att hänga på... så det har varit någon som skrikit och gråtit hela tiden.....

Middag blev det ändå tillslut och vi åt och sen var det ganska snart dags att åka på Barngympan och vi var i tid för en gångs skull!!! De får ju alltid leka och springa fritt de första 10-15 minuterna och det tycker Melvin är roligast av allt eftersom de får ha en massa bollar!!!!

När vi kom hem så var det nattning på en gång, först Hilma och Melvin och sen de andra tre, de fick kvällsfika och kika på halv 8 hos mig och sen var det godnatt! meja har som allt oftare strulat lite och tror att hon ska få sitta uppe med oss... skam den som ger sig och  efter tredje gången så sover hon!

I morgon har vi möte med soc. i Svensta angående Jonna, hoppas verkligen att vi inte gör den här utredningen i onödan, vet egentligen inte varför de gör den för nu verkar den inte ha någonting med händelsen att göra och jag vill verkligen ha svar på vad de kommer fram till, om Jonna är oskyldigt anklagad eller inte.... För jag kan ju inte påstå att den här grejen inte har påverkat mig och hur jag har mått under tiden, för det är påfrestande och har jag/vi fått lida i onödan så... ja det känns onödigt helt enkelt men ändå så vill jag verkligen ha rätsida på det hela!

Nu ska jag slappa i soffan...Kissen har fått ett namn!!!

Ja idag bestämde vi att kissen måste ju få ett namn och Kissen blev det!! Lätt för barnen att säga och det är ju Kissen som vi har kallat honom hittills!

Det blev lasagne till middag, jag och Göran hjälptes åt i köket idag och resultatet blev bra! Casper sa att oj va gott det var mamma och jag sa du får skylla på pappa och då sa Casper Fy pappa för att det blev så gott!!

Melvin har haft kisskalas i dag, gjort på sig tre gånger varav en av dem satt han på pottan men det kom lite i kalsongen innan... han avslutade det hela med att bajsa på isg också, precis när jag skulle byta bajsblöja på Hilma samt att meja just då satte sig på toan och sket hon också!!! Bajskalas!!!! bara att duscha av och ta på pyjamas, det var ändå dags för välling precis och Göran fixade den medan jag gjorde skitjobbet ;0)

Var på Grindes och handlade mjölk och en massa frukt idag också, 9.90 för både äpplen, päron, satsumas och apelsiner!!! Barnen älskar ju frukt också så det var lika bra att passa på!

De tre små la sig vid 19.00 ikväll, Meja protesterade lite men somnade snabbt ändå, Jonna och Casper fick sitta uppe till 21.00 och ha lite söndagsmys!

Nu ska jag skynda mig till soffan och dricka lite cola innan mina isbitar smälter!!!

Puss puss

Meja kan säga...

Igår upptäckte Meja att hon kunde säga MELVIN och HILMA!! Förr har det låtit "Memmin" och "Himma"..
Hon blev riktigt förvånad själv när hon hörde att det blev helt rätt, uppspärrade ögon och handen för munnen!!

Melvin har också börjat prata med men det är inte allt som man förstår, men ord i följd har han börjat lite smått med och det märks att han vill mer och mer!

Hilma hon säger väl inte så mycket än, mamma och pappa kan slinka ur ibland men det är väl det enda...

När det gäller Jonna och Caspers utveckling på det området så kommer det väl bara nya svärord lite då och då ;0), men inte alls så ofta...

Uppe i tid!

Jag och Melvin klev upp strax efter 07.00 idag. Placerade Melvin framför bompa under filten i soffan och sen gick jag en promenad med vovvarna och usch vad det blåste! Tände upp i kaminen gjorde jag näst och sen sitter jag här och passar på att njuta lite av lugnet! Meja kom precis ner också och placerade sig i soffan under filt nummer 2!

Natten har varit sådär... Göran placerade kissen hos Jonna och sen skyndade han sig upp men kissen sprang efter!! han brydde sig inte om att hundarna var uppe, en liten tuff katt det här! Kissen skulle undersöka allt uppe och vi var tvungna att hålla lite uppsikt, tillslut kom han och la sig i sängen men då hade han redan väckt Melvin som inte sov så hårt. Bar tillbaka Melvin när han somnat om... sen kom Jonna och klagade på ont i munnen, bad henne gå ner och försöka sova och det gjorde hon men kom upp igen efter en stund, hon fick ligga med oss. Tänkte ett tag gå upp och undersöka munnen men orkade inte och det verkade inte göra jätte ont för hon somnade så småningom om igen, kan tänka mig att det är ett skal från ett popcorn eller nåt som irriterar... ska kolla när hon vaknar! Sen framåt småtimmarna kom både Meja och Melvin till våran säng, katten låg också kvar så det blev en aning trångt!

Vad denna dag har att bjuda på vet jag inte riktigt än men jag tror att vi halvt bestämde att det skulle städas!? Är både roligare och lättare om vi båda hjälps åt och sen kan man mysa resten av dagen!

Nu ska jag strax kolla kaminen och sen vet jag inte vad jag ska hitta på, ingen ide att göra frukost innan fler börjar vakna till liv... sista sovmorgonen innan nya veckan med allvar!! Får inte glömma mötet med soc som vi ska på på tisdag, även om jag helst slipper....

Hej hopp!!!

Alla Helgons Dag...

Alla Helgons Dag brukar man ju fira varje år, i min familj har vi aldrig riktigt firat den så jag är egentligen inte så insatt... Hade jag tänkt på det igår så hade jag kunnat tända på mommas och gammelmommas grav i Berg redan då men det gjorde jag ju såklart inte... Hade gärna velat tända för farfar också men det ä ju längre ifrån så jag får nog ta och tända ett ljus här hemma för dem! Hade velat gå på kyrkogården och titta på alla vackra gravar med fina ljus men njuter av lugnet här hemma i stället!

Hur blev då denna dag!? Jo vi åt sen frukost och sen dukades det va, tänder borstades, blöjor byttes, kläder på och sen ut i det soliga vädret! jag och Hilma var sist ut, jag hade fortfarande bara morgonrocken på när jag skickade ut Melvin som var näst sist ut! Eftersom klockan redan hunnit bli 12.00 så klädde jag på Hilma och bäddade ner henne i vagnen, jag tog på mig Görans stora gula jacka och knatade ut jag med, friskluft är ju alltid bra!

Vad hände ute då!? Jo jag kikade vad barnen gjorde, de lekte i stugan, sen lastade jag vedvagnen, pratade och kastade lite boll med vovvarna som fick springa fritt ute! Göran och Casper städade garaget och jag hjälpte till på ett litet hörn, sen byttes det äntligen däck på Mercan så nu kan det bli vinter på riktigt! Barnen körde lite fyrhjuling också men lekte mest i stugan, senare delen av utevistelsen kröp alla (utom Hilma som fortfarande sov) omkring i sandlådan och hackade is samt halkade omkring, det ligger ju en galonduk där i nu och sen hade det regnat och till sist blev det minusgrader, skoj verkade de ha i alla fall!

Hade planerat lasagne til middag men eftersom vi åt sen frukost samt gick ut så blev det ingen lunch som var tänkt, pizzan som blev över blev därav till middag så lasagnen blir i morgon om det inte blir köttfärssås!?

En stund efter middagen fixade jag Jonnas lösnaglar, hon och Casper skulle nämligen på Halloweenparty som annornats på skolan av klass 6. När naglarna var klara så blev det påklädning, smink och hår som fixades!! Göran hade köpt så kitt med färg när han var i stan så det var lite extra roligt att sminka ikväll... tyvärr så var inte färgen någon höjdare då den var baserad på fett, ska köpa riktig ansiktsfärg på Claes Ohlsson i stället tills nästa gång!

Sen hade jag lovat att klippa Maria idag, hade återigen helt glömt bort det men som tur var så påminde hon mig och anlände kl 18.00!!

Meja fick lov att äta välling ikväll även fastän hon slutat, jag talade om för henne att det inte skulle bli något kvällsfika eftersom Jonna och Casper inte var hemma och det var helt ok! Hon var så trött så hon fick lägga sig samma tid som Hilma och Melvin vilket blev 19.45 idag...

Hilma gosade med kissen när hon borstade tänderna, nya favvo platsen är skötbordet!

Jag och Göran har kikat på "Så mycket bättre" och det är ett kanon program där kända artister gör tolkningar av varandras låtar!! Ikväll var det Petters tur att få sina låter tolkade!
Ätit lite godis och ostkrokar har vi gjort också, fast det var inte så gott...
Nu ska vi bara invänta att våra små monster kommer hem, festen höll tydligen på till 00.00 och för oss fick de stanna så länge de orkade, låna telefonen på skolan och ringa hem när de blev trötta! Susanne skulle hämta eftersom Göran lämnade (Tony åkte med honom).

Bjuder på lite av dagens bilder!

Snabbt tagen bild då de redan var sena, ser inte så muntra ut...

De skulle försöka se lite elaka ut...

Våran kisse, fortfarande utan namn...

Hilma och kissen gillar varandra!

Såhär såg våra godis skålar ut när vi redan hade ätit rätt mycket ur dem... bild tagen i måndags eller nåt.. finns fortfarande kvar...

Lördag morgon...

Klev upp för en lite stund sen, typ 15 minuter sen... klockan är nu 09.30 ca. Casper var uppe först och gick ut med hundarna, sen har både Jonna och Melvin klivit upp men vi andra sov länge! Känner mig nästan lite smått stressad över att vi sover så länge för det kommer att bli jobbigt på måndag då man ska upp tidigt igen!!!
M&M har sovit med oss större delen av natten och det blir så j*vla trångt, man ligger som en stel pinne och dåt är inte bekvämt... varför bar jag inte dem bara till sina sängar när de somnat om??? Får bli sträng med det för min egen skull!!

Känner på mig att denna dag inte kommer att bli så bra som den kanske kan och borde bli, men det är väl vad jag gör det till antar jag!? Kan ju börja med att försöka få i oss frukost och sen tar vi det därifrån... känner att jag skulle vilja städa eller snarare få det städat för vi ligger efter med det!! Men vi får se, hellre ostädat än bråk!!

Någon minusgrad är det ute men solen skiner så idag ska i alla fall barnen ut och leka en stund! Även jag kanske skulle behöva lite friskluft!

Nu ska jag kila upp och försöka få med mig Göran ur sängen, när han väl sover i sängen en natt är det ganska så svårt att få honom därifrån!!

Trevlig helg alla!

En rolig grej!!!

Kom just att tänka på när vi för någon vecka sen var in till stan och kikade på Småstadsliv. I väntan på att tiden skulle gå så var vi in på videoteket och kikade lite, Angelica visade en fil som hon sett och den verkade bra så jag sa till Göran " Älskling, den här filmen måste du ladda ner till mig!!" varpå han svarar "Kunde du inte ha sagt det liiite högre också!!?" Lite pinsamt att vara inne på ett sånt ställe och prata om att ladda ner filmer.... En tjej/dam som stod intill oss kunde inte låta bli att småle åt mig och hela grejen!!

Ännu ett bevis på att jag ofta pratar först och tänker sen!!! jag i ett nötskal!

Jonna på städhumör!!!

Jo då nog städade hon allt lilla Jonna, rensade upp ordentligt på skrivbordet, röjde på golvet och dammsög!!! Hon gjorde det bara för att jag skulle bli glad sa hon!! Älskade lilla Jonna och så fick hon gå och lägga sig redan kl.20.00 men hon satt nästan och sov i soffan ju...

Nu är reklamen slut... åter till Idol

Trött torsdag... bättre fredag!

Ja jag var trött igår och skippade att blogga! Gick och la mig 22.30 och det var välbehövligt! Dock somnade jag inte på en gång tack vare hostan men när den slutat so sov jag rätt bra!

Igår var det för övrigt kyrkis och jag hade med mig 4 barn av 5, Casper var hos Tony, han sov där natten till torsdag. jag trodde att det skulle vara jätte många på kyrkis eftersom det var lov men det vart bara jag och Erika, eller en svägerska till en mamma i byn kom med 3 barn också men det var allt...

Melvin och Hilma somnade som klubbade sälar på vägen hem, Jonna och Meja vek av vid cykelvägen och besökte farmor i några timmar. jag hade ont i magen när jag väl var hemma och la mig som en säl på soffan och bara latade mig! men det kröp lite i kroppen tur att det inte fanns så många måsten!!

Ugnspannkaka till middag blev det och sen blev det i vanlig ordning nattning av barn, Hilma och Melvin först som verkade ha sovit för länge efter lunch för det tog ett bra tag innan de slocknade. För de tre större gick det lite bättre, men meja kom upp någon gång och ville att jag skulle sjunga en sång, sen var hon nöjd!

Sen låg jag som sagt mest i soffan och bara glodde på tv tills mittnytt då jag  halvslumrade och det var då jag  tog beslutet att genast gå och lägga mig!
Göran var inte så lågt efter men när han väl hade varit ut med vovvarna, fixat mat till kissen och kom och lade sig så kliade hans händer så han var tvungen att gå ner och smörja dem. Inte nog med det så vaknade Meja och kom springande med full fart och skulle inte sova i sin säng grinade hon, så Göran lade sig med henne i hennes säng och där sov han hela natten... på sidan intryckt mot väggen, en hård skumgummi madrass med en näst intill platt kudde... han hade lite ont i nacken när han vaknade!

Alla utom jag och Hilma var uppe vid 07.00 tiden, jag klev upp vid 08.00, då vaknade Hilma och min blåsa höll på att spricka! Så det var bara ett att göra!

Vi åt en rätt så lugn frukost, plockade undan och klädde på, sen var det dags att åka till Svensta, Göran (trodde han) hade möte med sin jobbcoach kl 11.00. Jag messade med Helena på vägen dit, visste att hon var i Svensta och det gick bra att vi kom och hälsade på! Jonna stannade hemma och lekte med Milly (hos Milly) och Casper var med Tony, han hade ingen lust att följa.

Helena bjöd på fika, barnen lekte och bråkade stundvis men mest lek och vi han sitta och prata lite och även om det kanske låter tråkigt så var det jätte kul att träffas! Det händer inte så ofta tyvärr då Helena inte har körkort samt att vi inte alltid tar oss iväg på såna utflykter, åker man till stan så har man fullt upp ändå...

Göran hämtade oss vid 14.30 tiden, jag frågade hur mötet gick och han svarade "vilket möte?" för det var nästa fredag som tiden gällde... förra mötet bestämdes det att de skulle träffas en gång i veckan och då antog både jag och Göran att det var denna fredag, men men det blev ju en bra dag ändå, Göran var hos Tobbe medan jag var hos Helena!

Var in på Grindes en snabbis när vi kom hem til byn, handlade lite mjölk, jäst och satsumas (clementiner). Hem packa ur sovande barn ur bilen, gå in, klä av oss och sen börja med degen till pizzan, hemgjord pizza är gott och ganska så enkelt ändå!

Nu är det bomna på tv, Casper, M&M sitter lugnt i soffan, Hilma har fått ny blöja av pappa och strosar runt, Jonna städar tydligen på rummet (!!!!!!), ingen som sagt åt henne att göra det... städar skrivbordet gör hon i alla fall...

Får se ifall det finns några trötta barn vid 19.30!? Förhoppningsvis så kan jag få Hilma och Melvin i säng före 20.00, Meja vet jag inte med eftersom hon sovit i bilen..
Göran ska på bandy 20.00 och tar troligtvis med sig Casper och förhoppningsvis så får jag mysa lite med Jonna och eventuellt Meja framför Idol!!

ja vi får väl se hur kvällen slutar... svårt att avgöra såhär i förväg ;0)

Nu hör jag att dammsugaren är igång, Jonna säger åt Hilma som tydligen stänger av den, sen kommer hon bärande på Hilma och säger "Man kan ju inte göra någonting ed den här i närheten!!"

Arga snickaren...

Barnen sover och Göran är på bandy, Casper sover hos Tony i natt. jag har kikat på Arga snickaren och jag vill också att de ska komma hit och fixa, tänk vilken dröm! Men det finns ju många fler om har det värre än oss så jag tror att våran chans är noll.

Hostar gör jag fortfarande, ska ta och dricka mer vatten, det är det bästa för att det ska bli bra. Nu kommer Göran hem, ska väl kanske fixa lite fika, te och rostat bröd!

I morgon är det kyrkis och eftersom det är lov så blir vi minst två barn till från denna familjen! Tror att det kommer att vara många där i morgon, men det är ju jätte roligt!

Den här veckan har inte alls gått lika snabbt som veckorna brukar gå men det kan ju vara bra att det känns så nu när det är lov! dagarna går ganska så sakta också, hade tänkt att vi skulle gå ut och få i oss lite friskluft idag också men det blev inte av...

Med kissen går det bättre och bättre också, han är lite tuffare, hundarna är nyfikna och vet inte riktigt hur de ska bära sig åt...
Kissen har inget namn ännu, så han får kallas kissen eller katten, han hjälpte mig i alla fall att knappa på tangenterna tidigare i kväll och det tyckte han nog var roligare än vad jag tyckte ;0)

Tack för idag!

Hostan smyger sig på...

Har börjat få rethosta och så har det tagit på rösten också, den låser sig helt ibland och jag kan inte höja rösten speciellt bra, typ ifall man ska ropa någonting... kanske lika bra att knipa igen truten och se om det blir bättre!

Casper är hos Tony, Hilma vaknade för ca 30 minuter sen, Jonna är hos kompis men ska komma hem i eftermiddag, vi andra har kikat på en ny film, draktämjaren eller liknande, den var tecknad och bra!

Det blev ingen lunch idag heller då frukosten återigen blev sen och det var för att jag återigen låg länge i sängan, klev upp när Hilma vaknade, både M&M låg med mig i sången också, meja sov men Melvin låg bara och mös till och från. ja i vilket fall så blir det nog snart middag, korvstroganoff och ris från i måndags, det blev ju så mycket över eftersom det fattades 3 till middagen den dagen.

Jag känner mig på lite dåligt humör, det kom bara sådär men jag vet nog anledningen till det och försöker att inte tänka på det, inget att haka upp sig på. Ta några djupa andetag och räkna till 100 eller nåt ;0)
Tisdag ser jag mig omkring...

Melvin har flera morgnar i rad kommit till mig kl 05.24, samma tid flera gånger! han somnar om på en gång så det är ingen fara, bara lite konstigt det där med tiden!

Frukosten blev vid 10.00 idag, Hilma blev trött någon timma senare och fick krypa ner i sängen och sova, Casper och Tony var hemma så jag och Göran passade på att åka en snabbis på Grindes för att köpa mjölk och lite kattmat! Jo för vi har ju numera en liten kisse! Han har dock inte fått något namn än...

Dagen har varit lugn, barnen har iofs. stojat endel men bara de håller sig i lekrummet så är det ok! jag och Göran spelade alfapet!

Susanne kom förbi en sväng på förmiddagen och tog med sig Melvin, hon lovade honom redan igår att han skulle få vara med henne idag! han kom hem igen vid 16.30 tiden, precis när vi avslutat middagen som bestod av bruna bönor och fläsk!

Dagen har gått ganska långsamt och ute har det varit tråkväder så vi har varit inne.. Jag har känt mig lite halvdepp men så kan det ju vara vissa dagar.. Casper har skött sig lite bättre idag, men han har fortfarande lätt för att vara otrevlig, sur och inte lyssna så bra.... surheten beror nog mest på att han själv märker av hur han är...

Hilma som bara sov en gång idag var jätte trött nu ikväll, ingenting dög, hon ville bara ha välling och sova! Så strax innan 19.00 låg både hon och Melvin i sina sängar!! Jonna sover borta ännu en natt till, de ringde och frågade men i morgon ska hon hem!
Casper och Meja fick vara vakna till 21.00, vi kikade på äntligen hemma och åt lite godis... inte är det lördag men det är lov och det finns fortfarande massor av godis kvar!!!

Jag har suttit och kikat igenom H&M katalogen nu ikväll, Casper och Jonna behöver lite nya kläder, mest Casper, snart är alla hans kläder för små! det blir storlek 146/152 nu även om det eventuellt är lite för stort så är 134/140 för litet... enkelstorlek 140 kan gå bra men det är ju bra om det finns lite att växa i!!

Ja och ska jag försöka knåpa ihop önskelistor till barnen också och lägga ut dem, kan ju vara någon som är intresserad!?

Nu ska jag kika klart i katalogen, Melvin och Hilma kvar men det blir bara något litet för de har ju kläder att ärva! Till Meja hittade jag 4 plagg och sen återstår bara att se vad som finns kvar när man väl beställer... är ju lite sent ute!

Puss pussVilken trög kväll...

Nattade Melvin och Hilma strax efter 19.30, Göran och meja kom hem strax efteråt och Melvin kom ner för han ville kika på katten! Jo får Göran har hämtat en lite kissunge idag, han kan inte vara utan katt...

I alla fall så klädde meja av sig och borstade tänderna sen fick de sitta upe  soffan en stund till. Vi visade kissen var mat och toa var och sen var det dags att träffa vovvarna... gick ganska så bra men nu har han gått och gömt sig, kommer fram emellanåt!

Casper, M&M har gått och lagt sig nu, Casper snorar och kraxar, hoppas han somnar snart! Klockan är redan 21.30 och jag som hade hoppats på en tidig lugn kväll men det lär ju sluta med att jag sitter uppe på tok för sent i alla fall för jag måste nästan ha någon timme vaken när barnen sover och det är helt lugnt! Meja hade sovit i bilen, slocknade redan i Brunflo och fick sova till Svensta så med min tur så kommer hon upp snart och säger att hon inte kan sova, just nu ligger hon och hoar i sin säng....

Hungrig är jag också, bröd glömde jag och kika efter förut, ska göra det nu.... men kanske att jag tar lite fil och musli om en stund!

Hoppas att morgondagen blir bättre! Jo och Jonna stannar hos kompis en natt till, de ringde vid 115.00 tiden och frågade!Frisk luft!!!

Var nyss ut med vovvarna en sväng på gården, grinden var fortfarande stängd så de fick springa av sig lite!! Passade på att lasta vedvagnen också när jag ändå var ute! Men himlars va mörkt det är ute!! Skönt var det dock att det inte var så kallt... +5 grader kan jag tänka mig och nästan ingen blåst!!

Hilma tröttisen går runt med nappen i munnen, det är inte alls vanligt här... de får bara ha dem när de ska sova i vanliga fall men eftersom hon inte verkar helt hundra och är väldigt trött så får det vara så ikväll! Kan tänka mig att det är jobbigt att vara snorig, typ 5:e veckan hon snorar nu men det är ju såna tider och så tror jag tänderna spökar för tandköttet ser svullet ut!

Snart kommer älsklingen och Mejaprupp hem, lagom till nattningen, Göran skulle försöka hålla henne vaken i bilen på vägen hem!

Blev ju inget brödbak idag som jag hade tänkt men jag tror att det ska finnas lite kvar i frysen!? Ska kika...

Nerver.....

Casper går mig verkligen på nerverna idag, hur jag än gör så blir jag irriterad... han kan inte vara lugn alls utan allt ska låta högt och gå mer racerfart hela tiden... han skulle aldrig klara av att gå på yoga det är ju en sak som är säker!! Att försöka njuta av att det är lugnt inne, ingen tv på och inget annat som stör med honom i närheten går inte för då är han det störande momentet!!!

Just nu triggar han hundarna och kryper omkring och säger BUUU jätte högt bara för att Hilma ska bli glad... Känner på mig att vi snart kommer att bli osams för mina varningar hjälper inte.. jag ryter i åt honom och säger att han ska vara lugn.. "Jaa, jag är lugn" säger han då och sen två sekunder efteråt så är det samma visa igen!!!

Göran ringde precis, de har nyss kommit till stan och de blir tydligen kvar och äter där men eftersom klockan redan är 15.23 så är det ju inte så konstigt...
Han skulle försöka prata med Casper så att han lugnar ner sig, får se om det hjälper!? Annars skickar jag honom upp i hans säng med en bok på straffläsning för då tar han det lugnt! Dessutom är han förkyld så han borde verkligen vila!!

Får se när Melvin vaknar, ska väl börja med maten även fastän vi bara blir 4 idag.. den måste ju göras i alla fall... poppar kanske lite musik under tiden!? Kommer ju garanterat finnas lunch tills i morgon i alla fall... korvstroganoff och ris står på matsedeln... (egentligen korvgryta, men vi hade inte allt hemma).

Skicka ut Casper på en promenad med hundarna ska jag göra också!

Känns som om jag skulle behöva en heldag bara för mig själv utan, karl, barn och hundar..... men vad skulle jag göra då? Bara vara och ta allt i min egen takt, inga krav och inga måsten, bara för EN dag!!


söndagshumör på en måndag.....

Nu har Göran åkt, han tog med sig Meja! Diskamaskinen går, Hilma och Melvin ligger ute i vagnen och sover, Casper väntar på att datan ska bli ledig, jag ska gå och duscha!!!

Eftersom det var en bra söndag igår så blev det tydligen ingen bra måndag.... mår som jag brukar göra på söndagar, irriterad och less!!! Hoppas att en dusch hjälper och lite rena kläder!


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus