Symaskin... vill ha nu!!!

Jag vill ha en ny, är trött på min gamla sega 70-talare nu, kunde inte ens sy en liten raksöm igår utan att den skulle fastna i tröjan jag sydde på.... egentligen är det inte något större fel på den jag har, bara att den är tung som ett as samt att den är trög i början, man ska liksom varmköra den och sås kulle det har gjorts en service/smörjning på den! Men jag vill ändå ha en ny som man bara kan ta fram snabbt och enkelt och sy på med en gång, en som man vet att den alltid fungerar. Har spanat in en Husqvarna för 1890kr fanns även en för 2300kr båda var nedsatta i pris och jag fick gärna låna hem och röva under en helg om jag ville, det är ju viktigt att jag trivs med den menade hon som äger affären! Det är service det!

Jag lär väl få försöka spara ihop till den, men hur lång tid det tar vet man aldrig... å andra sidan är det ju snart jul och jag kanske har varit extra snäll och duktig i år!? eller???? Men man är väl för gammal för julklappar nu :0(

Men drömma kan man ju alltid och det är väl tur, det finns så många drömmar, tankar och visioner som gör att man blir på bra humör och orkar kämpa vidare!

Livet kommer nog aldrig att bli helt lätt men förutsättningarna kunde ju få vara bättre än de är nu i alla fall, men den tiden kommer väl den också, men det känns som att kämpandet aldrig kommer att ta slut!!

Det får tiden utvisa...

Onsdag hela dagen...

Har kikat på Idol och Berg flyttar in, nu sitter jag här och kikar lite medan jag väntar på resultatet av röstningen. Göran är tydligen väldigt trött för det snarkar i soffan.

Göran har bytt dragkroken på saaben idag, vi gick ut allihopa vid 14.30 tiden, sen var vi ute tills det var dags att laga middag, när jag gått in så ramlade även barnen in en efter en, Göran kom in när han var klar med skruvandet och det var strax innan maten var klar!

Det blev köttfärslimpa, potatis, grönsaker och hemgjord gräddsås idag och gelé såklart, hemgjord den också! Som sagt blev middagen i senaste laget, strax efter 18.00 satte vi oss till bords, sen blev det lite tv för barnen innan sängen, alla somnade snabbt och smidigt ikväll!

Näsan min blir bara tätare och tätare, snörvlar, stånkar och stönar... det rinner snor och det river i halsen, huvudet känns tungt, men lite Alvedon och varmt te kanske gör susen!

I morgon vänta möte med soc angående Jonna, utredning ska planeras och allt känns sjukt onödigt och stört, men nu är vi här och det är detta som ska göras, får se vart det leder...

Efter mötet på soc ska jag till Barnmorskan, första träffen efter inskrivningen! Lite prover på labb innan i vanlig ordning...
Efter det så far vi troligen vidare mot stan, handla lite, ombesikta bilen och hämta ut en nu dammsugare på OnOff, vi lämnade in en reklamation på munstycket men får tydligen en helt ny dammsugare om vi vill och får dessutom behålla den gamla!!! ja ibland undrar man va de tänker med!

Snart är det åter helg och veckorna bara flyger iväg, det känns skönt på ett vis men ändå lite skrämmande! Har ett liiitet problem att lösa, jag brukar ju städa på torsdag förmiddagar men hur blir det i morgon när vi ska vara borta!? Får ta det på freda då i stället... sen blir det ju första fredagsfinalen med Idol för i år!

Ja nä, jag hade inte så mycket att komma med idag, men så får det ju lov att vara ibland...

Hoppas det går bra i morgon! Men varför skulle det inte göra det????

Pöss å kräm!


Supersnorig!!!

Kände mig lite vissen i morse när jag vaknade och även lite igår kväll men tänkte att det lär väl gå över... men efter lunchen var det som att någon knäppte med fingrarna och jag började nysa, snoret rann och halsen ömmar! Huvudet känns lite halvt bortdomnat också men det kan det ju vara ibland ändå ;0)!!

Hoppas i alla fall att det går över snart, gillar inte att vara sjuk för jag hinner inte vara sjuk på riktigt, ligga i sängen, vila och bli uppassad, sånt som hör till ;0), nä får man inte det så kan man lika gärna få slippa vara sjuk för annars blir det bara extra jobbigt allting som ändå måste göras!

Snart är det läggdags för barnen och de får varken välling eller kvällsfika ikväll för vi avslutade nyss en väldigt sen middag!


Hogdal en sväng på förmiddagen!

Usch va det var kallt i morse, -4 grader och det häll i sig långt in på förmiddagen!
Efter att jag lämnat meja på dagis fick jag för mig att vi skulle åka till Hogdal och hämta dataskrivbordet hos Görans mormor och samtidigt lämna lite kläder som vi rensade ur när vi gick igenom vinterkläderna!
Så nu är hallen åter igen fri från påsar och kartonger! hatar när en massa saker bara blir kvar och står och dräller!


Underbara människor!!!

Ja det är tur att det finns underbara människor, idag pratade jag med en sådan och det som är så underbart med henne är att hon är så rak och ärlig och är det något hon vill veta eller undrar över så frågar hon personen i fråga direkt i stället för att spekulera om hur det kanske är...

Såna människor gör att man blir glad i hela kroppen! Tack så jätte mycket för trevligt samtal!!! (du vet vem du är ;0)!! )

Snorig Hilma...

När hon vaknade i morse så började näsan genast att rinna, har runnit lite till och från under dagen, speciellt när hon varit trött och ledsen... lite extra kinkig har hon varit idag och haft något förhöjd temp.
Hon har även sen en tid tillbaka små prickar runt munnen och näsan, smörjer emellanåt och då går de tillbaka en aning... kan ju tänkas att det är en förkylning på gång.

Spaghetti och köttfärssås stod på menyn idag, Casper och Jonna skulle iväg på kören som började kl 17.00 så 5 minuter innan fick de lämna maten på tallrikarna och cykla iväg, blev klar med middagen 16.45... lite senare än vad vi hade tänkt... eller jag hade sagt att vi skulle börja med maten 15.45 och Göran tyckte att det räckte med 16.00 och det blev 16.15 eftersom Göran bara skulle kika klart på tv:n och jag började med att röja av bänken och plocka ur diskmaskinen...

Jonna och Casper var tillbaka 18.15 nysjungna och nyfikade så de behövde inget kvällsfika ikväll... De andra tre fick välling strax efter 18.30 och så var de i säng strax efter 19.00, Hilma fick sig lite smörja och nässpray innan läggdags!

Vi har nyss kikat på Idol kval och efter det Såld på hus, till det fikade vi smörgåsar och drack proviva! Görans mage är inte som den bör och har inte varit på ett tag så jag tänkte att alla säger ju att provia är så bra för magen för att den ska hållas i balans så då kan han/vi pröva med det en vecka och se om det blir någon förändring!

Resultatet av skolfotot blev bra på Jonna och halvbra på Casper, när man fyller i påseende lappen på internet kan man välja att få bilden till mobilen! har kvar alla bilder sen förra året också, kanske ska ta och ladda upp dem någon dag och lägga ut här så ni också får kika!

Trött har jag varit idag, så fort man slappnar av för mycket så går ögonen i kors! Den där lugna timmen blev 30 minuters lugn för Jonna och Casper kom hem strax efter 13.30 med buller och brak... de har alltid en het diskussion om någonting när de kliver innanför dörren!!
I samband med att vi hämtade Meja tog vi den planerade turen till Grindes för att göra veckans handling, det var tur att vi hade vagnen att lasta under!!!
Det blev mumsmums till mellis för barnen när vi kom hem, inte planerat men Meja lyckades tappa en förpackning uppochner på golvet så att chokladöverdraget sprack på flera av mumsmumsen... så då kände vi oss lite skyldiga att köpa dem, speciellt eftersom kassörskan såg vad som hände!
Jag tycker personligen att såna saker kanske inte ska stå i så lockande höjd för barnen, det är ju trots allt en ganska så skör vara, går lätt sönder!!

Melvin har varit på toppenhumör under förmiddagen men desto sämre på eftermiddagen, arg som ett bi och pappa duger inte till någonting då skriker han bara och kastar grejer! Däremot härom dagen så var det bara pappa för hela slanten!

I morgon har vi ingenting inplanerat, ska ringa några samtal men det är allt.... eller ja allt, jag lär nog komma på saker att göra under dagen men allt som är inplanerat i alla fall!

Jo just ja, Melvin fick ta sig en dusch på förmiddagen då han inte hann på toaletten, han fick stå själv och duscha medan jag hämtade in åkpåsarna och plockade med lite annat... plötsligt ropar han att han har bajsat och om han hade bajsat!!! han har inte bajsat riktigt på flera dager så jag har misstänkt att han varit hård i magen... och den korv som låg där på mattan i badkaret kunde lika gärna ha kommit från en vuxen karl om jag säger så!! han kanske sover extra bra i natt nu då!

Meja har varit lite orolig de senaste nätterna, vaknat och snällt/gråtit/skrikit.... hoppas kommande natt blir lugn så man får sova utan att springa upp och ner flera gånger, även om jag har lätt för att somna om så störs ju sömnen mer än vad man tror!

Åter i morgon!

Bred last!!!

Idag har det känts som att jag skulle ha behövt en sån skylt och en saftblandare på huvudet! vart jag än har gått, vänt och vridit på mig så har det varit någon/något i vägen... alla bara kliver och tar sig fram utan att se sig för och jag bumpar in i allt... Kliver på hundarna gör jag också eftersom jag inte ser om de ligger/står alldeles framför mina fötter när jag ska gå... och ändå så har jag bara gått drygt halva tiden, hur ska det här sluta!?


Åkpåsar fram!!!

Lunchen blev lite senare men nu ligger både Hilma och Melvin ute i vagnen och sover, tog fram åkpåsarna förut för nu blir det lite småkyligt med en dubbel fleecefilt, även om de hade fleecedressar på sig också! I åkpåsarna behöver de ju bara någon kofta, mössa vantar och sockor på till att börja med annars blir det nog lite väl varmt!

Om 1 timma är det dags att hämta Meja på dagis, vi går på Grindes då i stället för nu så får man njuta av lugnet en hel timma! Meja åkte enkelvagnen till dagis idag, hon orkade inte gå och hon såg rätt trött ut också så vagnen fick det bli idag, ibland får man ha det lite lyxigt även som liten! Och det passar ju jätte bra för då kan vi ju lasta under vagnen när vi varit och handlat! Hilma och Melvin kommer troligtvis att sova när vi ska gå och då kommer även Jonna och Casper vara hemma så de kan lugnt sova vidare ute i vagnen!

Nä nu ska jag sätta mig och ta det lugnt, virka lite kanske!


Skolfotografering...

Idag är det skolfotografering på skolan, Jonna och Casper fick vara lite extra fina dagen till ära med finkläder, hårgelé och hårspray! Sminkade även Jonna med mitt mineralpuder för att försöka dölja hennes "spider" som hon har en bit under ögat, ett sprucket blodkärls som tydligen ska gå tillbaka av sig själv... hon har haft det i drygt ett år om inte mer och alla frågar vad hon gjort under ögat!

Får hoppas att allt får bra och att ingen får sin frilla sabbad nu då innan själva fotograferingen, som för övrigt kanske redan är över!?

Nu ska jag vika lite tvätt och lägga på sin plats och sen blir det lunch, efter lunchen blir det en promenad till Grindes för att göra veckans handling.

Räkningarna gjorde vi nyss å nu är det klart i alla fall!!

Hejsvejs...

Föräldramöte...

Efter middagen poppade vi musik, det var ett himla liv här hemma, barnen hoppade, sprang runt och dansade! Försökte visa Jonna lite "höft moves" men med den här magen ser man ju ut som Björne i "Björnes magasin" hur man än gör!! Skoj hade vi i alla fall!

Strax innan 18.30 kilade jag ner på dagis för att delta i föräldramötet, vi fick lite info om flytten till skolan, de vet knappt någonting om den än men vi fick veta det lilla... flytten blir nog inte förrän till nästa höst....
Sen berättade de lite om planeringen inför hösten/vintern, lite smått och gott.

Sara informerade om att barngympan drar igång på måndag!!! Jonna kommer jubla, hoppas och skrika när jag berättade det för henne!!!
Berit ska förmodligen dra igång med lite "skidträning" också snart, med lite spring lek och skoj så att barnen får komma ut och röra på sig lite tillsammans!

Dagisfotograferingen kommer att hållas den 17 november så då ska vi ta syskonkort! Tänkte ta i morgon på skolan men vi fick inga tider hem, det var ju så väl planerat/organiserat förra året och detta år fick vi reda på att fotograferingen skulle äga rum på förmiddagen... jag kan ju inte sitta där med alla barn och vänta i flera timmar...

Bara Jonna och Casper var vakna när jag kom hem, klara att stoppas i säng kl 20.00. Vi har kikat på Idol och nu sitter jag här, jag och Göran gillar inte alltid samma program...

Ska försöka att komma i säng lite tidigare ikväll, sen får vi hoppas att Hilma och Melvin inte vaknar när vi lägger oss, Melvin kom ner precis innan vi skulle lägga oss igår, han skulle absolut klä av sig pyjamas och blöja för han skulle kissa på pottan!
I förrgår kväll vaknade både Hilma och Melvin precis när vi kom upp, Göran tog Hilma ill våran säng och jag la mig med Melvin i hans säng, slumrade lite jag också men en timme senare så låg jag i min egen säng och båda barnen i sina sängar!
kan bli trångt det där ibland, och kommer att bli trängre när bebis kommer!

Ja det var slutet av den här dagen det, en ny kommer i morgon!

Puss pussStuvade mackisar!

Dagens middag står på spisen, stuvade makaroner och korv, både grill och farlig ;0)

M&M städade till sist och de fick äta godis! Drack massor av vatten gjorde de också! Vi prövade kika på film men efter ca 30 minuter var barnen så höga av sockret så de kunde inte sitta stilla och då tappade Göran filmhumöret! Jag brydde mig inte så väldigt mycket för jag vet att man inte kan kika på film ostört när barnen är vakna så jag hade inte förväntat mig att hinna se hela och hänga med i handlingen...

Ja som sagt så står maten på spisen så jag kanske ska passa den så att den går att äta! Duka ska jag också!

Hej hopp!!!

hur svårt ska det vara att städa???

M&M fick i uppgift att städa ihop legobitarna och alla klossar som de rivit ut över golvet i det lilla lekrummet under förmiddagen, som belöning skulle vi som vi lovat plocka fram godisskålen och mysa framför en film!!!! Nu har det gått över 30 minuter och de är fortfarande inte klara, Meja hasar runt på golvet och surar, det är ca 20 duplobitar kvar på golvet och hon vägrar om inte jag hjälper till... jag hjälpte dem till en början men om inte de städar så får de heller ingen hjälp.
Godisskålen står framme och filmen är laddad nu väntar vi bara på sniglarna! Vem som helst skulle väl städa snabbt som attans för 1,5 kg godis!! Eller???

Kall morgon...

Det var rätt kyligt när vi klev upp i morse, hade satt igång värmepumpen vid 06.00 tiden då Meja vaknade och var ledsen, men efter att hon kissat och vi hittat nappen så la hon sig så fint och sov igen!

Jonna och Casper gick ut med hundarna utan större problem, sen blev det frukost innan Casper skulle till skolan. Har inte eldat idag och tur var väl det för nu börjar solen komma fram ordentligt och värmer på rätt bra!

Har vikt lite tvätt och märkt endel kläder såhär på förmiddagen, tvättar lite och så har jag virkat klart mössan till lillebror, mamma hans önskade honom en med brynäsfärger på! Ska skicka den med posten vilken dag som helst!

Helgen har gått så fort och fredagsmyset har blivit förskjutet dag efter dag och godiset står fortfarande orört i skåpet! har lovat barnen att de ska få mysa när Casper kommer hem från skolan! Spelar ju egentligen ingen roll vilken dag det blir, bara det inte blir flera dagar i veckan!

Jonna gick till Elin för en stund sen, kan vara skönt för henne att leka med kompis då hon är ledig från skolan, en hel helg utan kompisar kan göra henne en aning rastlös!

Nu är det Pippi som är igång igen, M&M började bråka och skrika så hemskt och kunde inte varva ner så då blev det film! Snart är det dags att börja med lunchen, magen börjar kurra!

Oj just ja, ikväll är det föräldramöte på dagis också! Kände på mig att det var något som jag glömt bort!

På återseende!
Resten av söndagen...

Det blev ingen fotbollsavslutning, Casper fick bestämma och han kände inte för det...

Efter en stund ute gick Casper till Tony och Göran kom in, vi tog tag i lådorna med vinterkläder, tog fram sånt som ska användas i vinter och resten sorterade vi ordentligt i olika lådor så att det ska vara lätt att hitta det man letar! Det vill säga, jackor för sig, dressar för sig och overaller för sig, sen en låda med fleecekläde och tunnare jackor oh koftor!

Det tog några timmar att gå igenom allt, när vi var så gott som klar med det grövsta så åt vi lunch och sen blev det en promenad till Grindes. Melvin somnade på stört i vagnen, Hilma var vaken men nöjd där hon låg och myste med nappen och snutten/snusen!

Väl hemma igen så fortsatte vi med att sortera mössor och vantar, det blir en hel del kläder när man har 5 barn!!!! Alla barnen fick pröva de kläder vi tagit fram som potentiella kläder, som vi trodde skulle passa. Meja ville jätte gärna pröva kläderna, Melvin var lite motsträvigare, Casper kom hem en snabbis från Tony och prövade lite, Jonna testade när hon kom hem vid 16.00 tiden!

När vi gick igenom alla skor så ville både Hilma, M&M vara med och prova! Skor är ju väldigt roligt tycker de allihopa!!! Hilma var med och sket och drog lite överallt, myste ner sig bland koftor och halsdukar!

Tiden gick och det blev middagsdags, Göran lagade maten och jag plockade undan det som var kvar, märkte skor och hängde in i garderoben i hallen!
Göran gick ut en sväng efter middagen och fixade lite i garaget, när Casper kom hem hjälptes de åt att bära ut alla kartonger igen, bara lite kvar inne nu men det är sånt som inte ska vara kvar, sånt som gjort sitt och som vin inte kommer att ha användning för... det ska vi köra till Kupan, känns bättre än att slänga!

Barnen kom i säng vid 20.30 ikväll, lite senare än vanligt men så kan det ju nli ibland, pratade en snabbis med systeryster innan det var dags för Irene Huss film!

I morgon är det måndag igen, Casper har packat gympapåsen, vet inte om det blir ute eller inne gympa, men han har med för både och, vad vi andra ska göra i morgon vet jag inte, men på tisdag är det skolfoto på förmiddagen, fast vi har inte fått någon information om när man får ta syskonkort... jag som hade tänkt ta det på skolan i år men det får nog bli på dagis som vanligt....

På torsdag är det möte med soc och sen träff med BM, det är ju inte direkt täta kollar längre, kanske beror på att det inte är första barnet direkt!? Längtar tills bebis kommer, det är ca 13 veckor kvar och det känns bra, skulle inte vilja att den kommer nu...
Det enda som jag funderar över är vems vinterjacka som jag ska få plats i!? Får sno en av Göran!!

Jonna hade haft det bra hos faster Ewe, hon och Isak hade lekt bra, enligt farfar hade det inte alls varit några problem och det är ju skönt att höra och så får man ju hoppas att han är ärlig i sina svar! men det tror jag!

Nä sängen nästa, annars lär man väl vara halvt död i morgon, men först måste jag hänga upp lite tvätt!

Puss å god natt!


Söndag förmiddag...

Alla uppe vid 07.00 idag också, Göran också, jag låg kvar och drog mig en stund! Sen blev det till att kila ner, klä på sig, fixa frukost, äta frukost, plocka i köket, sätta igång diskmaskinen och sen hjälpa Jonna att fixa frillan! Hon ska ju på kalas hos faster Evelina idag, farfar kom och hämtade henne för en dryg halvtimma sedan, så nu ska hon iväg och träffa Isak!!!

Tände upp i kaminen i morse och nu skiner solen som aldrig förr och vi flyter snart bort, jag tvättar lite och passar på att hänga tvätten vid kaminen så den torkar snabbt! Hilma sover, vi har nyss burit in alla kartonger med vinterkläder och skor som senare ska gås igenom! Melvin är lite smått grinig och Meja vill ha nappen, men det får hon inte...

Senare är det fotbollsavslutning, den börjar 12.00 men jag vet inte riktigt om vi ska iväg eller inte... kanske det blir Casper och Göran bara eller så åker vi hela högen!

Melvin är verkligen JÄTTE trött så jag tror snart han ska få sova, bara jag vet hur det blir med avslutningen.... då får han nog sova en sväng i bilen!

Ja vi får väl se hur söndagen fortsätter, en ganska bra början för att vara söndag måste jag säga! Nu slår M&M snart ihjäl varandra så det är nog dags att avsluta!

tjolahopp!!

Det är allt bra konstigt!!!

Jo för i morse så klev alla utom jag upp före kl. 07.00 och det är LÖRDAG!!! varför ska det alltid vara så tjurigt att kliva upp annars liksom!?

Jag var ju vaken när de andra klev upp, Göran tände i kaminen och var ut med hundarna, jag låg kvar och drog mig men kunde inte riktigt somna om... M&M har legat med oss i våran säng halva natten och jag mitt emellan dem som en pinne... men lite gosigt är det ju också såklart!

Det blev en tur till Östersund idag igen, Göran skulle möta upp och köpa vinterdäcken till Saaben och sen så fyller Göran syster Evelina år i morgon så vi tänkte att vi kunde gratta henne lite i förväg!

Hilma och Jonna fick stanna hos farmor för Jonna ska få följa med farfar till Evelina i morgon, Isak ville väldigt gärna att hon skulle följ med så de kunde leka!

Vi var in på Team Sportia och kikade efter täckbyxor och jacka till Casper men de hade fått in så lite av de varorna än så vi väntar några veckor till! Var på Jula en sväng också och hittade lite smått och gott!

Gick på stan gjorde vi också, köpte tofflor till Göran, en ny parfym, pyjamasar till Hilma och så var det säkert någonting mer!?

Mötte upp Kjell med däcken vid 15.00 och sen åkte vi direkt till Evelina, tog ett tag innan vi fick tag på henne, hon lämnar gärna telefonen hemma är hon är ute och ränner! Fick tag i Niklas i alla fall och det var okej att komma förbi! varken jag eller Göran har varit dit förut men det var inte alls så svårt att hitta!

Vi kom dit strax efter 15.00 och när två timmar hade passerat så var vi tyvärr tvungna att bege oss hemåt igen... få bli mer en annan gång!

Känner mig trött i huvudet, Hilma och Melvin sover men de andra är vakna fortfarande och Tony ska sova här i natt...

Göran ska mest troligt till Svensta i morgon och träffa Robert, får se om vi andra också följer med eller om vi stannar hemma... känns inte som jag har lust med någonting alls.... kanske ska ta fram alla vinterkläder och skor, gå igenom och ta fram det som ska användas under de närmaste 6 månaderna!

Nu knatade resten av ungarna till sina sängar så inom 30 min är det förhoppningsvis lugnt! Känns som jag är ett levande åskmoln! man vet aldrig när nästa oväder kommer!!

Puss puss

Komma i form!

Jag satt nyss och funderade på om man möjligen kan komma i form redan under graviditeten!? Jag borde röra på mig mer men det är som under alla mina andra graviditeter, jag får så jäkla lätt sammandragningar! Det blir ju plågsamt att gå med en stenhård mage bara för att man ska vara duktig och röra på sig lite! Crosstrainern har jag prövat för någon månad sen men samma där, fick jätte ont och en stenhård mage som höll sig stenhård i minst 10 minuter om inte längre efter att jag klivit av maskinen!
jag skulle ju iofs. kunna skippa godis oh annat sliskigt och gott och försöka tänka mer på vad jag äter, det skulle säkert hjälpa endel men inte tillräckligt för jag vill ju kunna gotta mig och sen röra på mig så pass att gottandet inte gör någon skada!
Jag har ökat 5-6 kg efter inskrivningen och det kanske inte låter så mycket men jag har ju knappt halva graviditeten kvar!!!
När jag väntade Meja så gick jag 2 km varje dag som jag jobbade, till bussen varje morgon och då höll sig vikten bra, ökade bara 7kg från inskrivning tills jag blev havandeskapsledig 60 dagar innan beräknad födsel...
Nä jag måste nog fundera ut någonting, ut och promenera! Äta sundare! Det är nog kanske en bra början i alla fall! Just nu väger jag lika mycket som när jag var höggravid med Casper! Men det är ju 5 graviditeter och  drygt 9 år sen!!!!
Hitta motivationen skulle ju vara bra också! hade det funnits ett badhus nära till hands så skulle det ju varit toppen! Yoga ska väl också vara bra och de kanske ska starta en grupp i Klövsjö nu snart, kanske ska satsa på det! det går ju att Yoga även fast man är gravid!


Fredag & snö!!!

Åkte 07.15 i morse!! Först lämnade vi av Jonna och Melvin hos farmor och sen åkte vi raka vägen mot Östersund och bilprovningen, var där 2 minuter innan avsatt tid!

Efter ett resultat av två 2:or fortsatte vi ner på stan till Helena, Meja följde med in, jag klippte både Helena och Lukas. Lukas var lite tjurig innan vi fick han att sätta sig på stolen men sen gick det kanon bra! Göran var på skroten och kikade efter dragkrok under tiden!

Under tiden jag klippte så hade Benny ringt Göran, någon har under natten slagit sönder en ruta på hans bil och stulit stereon som han endast haft i någon vecka.... fan va arg jag  skulle vara, varför kan inte folk bara låta bli!? Han ringde polis och försäkringsbolag vilket slutade med att bilen kördes till Berners för rekonditionering och reparation!

Vi lämnade av Benny och fortsatte till Lillänge, in på Djurmagasinett för att köpa hundmat och sen på OnOff för att beställa ett nytt munstycke till dammsugaren!

Sen vidare till skroten för att se om de skruvat öst dragkroken, väl där så var det bortmonterad och bortslarvad, men de hittade den tillslut och vi kunde få med oss den hem!

Sen blev det raka vägen hem, eller ja nästan, tanka i Brunflo och sen handla helg gott på Dollar!

När vi var så gott som hemma så förvandlades regnet som öst ner hela dagen till snö!! Så vinterns första snö kom alltså idag och jag tror att det snöar fortfarande! Ser inte för det är så mörkt ute!Barnen fick gå och lägga sig strax efter 19.00 allihop, Casper läser bok för Jonna och Meja! Bra träning för honom!
Vi ska väl snart kika på Idol och jag ska plocka fram vindruvorna!

Eldar gör vi också, det var så kallt och rått när vi kom hem!

Nä tack för idag, får se hur morgondagen blir, barnen ska väl troligtvis ut i snön om den ligger kvar!

Puss puss


Torsdag...

Melvin följde med och lämnade Meja på dagis idag, lite besviken blev han som vanligt att inte han fick stanna och leka som Meja...
När vi kom hem fick han ett äpple för det ville han ha när han skulle kika på bompa som ganska snabbt byttes ut till en Pippi film!! Han är helt fast i Pippi!
Själv satte jag igång med städningen! Hilma satte jag i matstolen framför tv:n tillsammans med ett rån, annars så får jag inte dammsuga ifred, hon stänger av och på den hela tiden så man blir galen!
När jag dammsugit överallt så tog Göran moppen medan jag fortsatte med badrummet! Det går så mycket fortare oh smidigare om man hjälps åt ju!

Det blev lunch redan kl. 11.00 idag för Hilma var så himla trött! Efter lunchen körde jag ut henne i vagnen för att sova och hon somnade rätt snabbt! Melvin och jag satte oss i soffan och kikade på mer Pippi!! Jag virkade lite på en mössa men efter en stund så såg jag inte vad jag gjorde eftersom ögonen gick i kors, det blev lite sent igår då jag pratade med pappsen i telefonen i typ 2,5 timmar! I alla fulla fall så lade jag ifrån mig mössan, bäddade ner mig och Melvin under filten och så sov jag en stund!! ja i alla fall försökte jag, blev väckt av en pussande Melvin lite då och då för han tyckte tydligen att jag skulle kika på filmen och inte sova!

Senare kom Jonna och Casper hem och ljudnivån blev genast dubbelt så hög för de diskuterade Jonnas tand som hon tappade igår! Diskussionen handlade om vart tanden var just då, om jag hade slängt den eller inte... Mn den var i tryggt förvar i köket, i ett litet glas med vatten.

Strax därpå var det dags att hämta Meja på dagis, hon såg rätt trött ut och Patricia sa att hon inte riktigt hade varit sig lik, kramats mycket hade hon gjort, märks att det snart är helg! Patricia hälsade även att Meja fick komma till farmor efter dagis om hon ville, meja hade blivit så ledsen när hon levererat maten till dagis....
Men någon farmor blev det inte, hon var för trött och gick gråtande nästan hela vägen från dagis och hem, jag frågade flera gånger om hon ville till farmor men hon svarade inte...
Väl innanför dörren grät hon fortfarande och vi möttes av en lika ledsen Melvin, han var en ganska stor smula trött han också!

Sen höll de på att skrika om vart annat som de slog, sparkade och puttade varandra ända fram tills middagen var klar... ganska trött i huvudet då!! Gjorde ingen stor grej av det hela, ingen idé att gå och irritera sig på något som ändå skulle fortsätta, så jag stängde av från skriket så gott jag kunde och försökte göra det bästa av det som gick, mat blev det i alla fall vid 17.00, Göran och Casper hade då varit ute någon timma och fixat med Saaben...

Det blir besiktning på den i morgon, ska även klippa Helena och Lukas när vi ändå är i stan, egentligen skulle jag bara åka till Svensta för att klippa dem men när vi ändå skulle till stan så kunde vi ordna så att jag klipper dem på förmiddagen innan de far till Svensta... de ska på dop på lördag!

Ja som sagt i morgon bär det av till staden och vi ska nog åka där strax efter 07.00!!! Så det blir att kliva upp tidigare än 06.30!! Vi ska ha med oss Hilma och meja, Jonna och Melvin ska vara hos farmor och Casper är ju på skolan! Vi ska även in på onoff och reklamera munstycket till dammsugaren, köpa hundmat och säkert någonting mer också innan vi far hemåt...

Klippte ju även Casper och Melvin igår efter middagen, Casper vill ha tuppkam med rakat på sidorna så då fick han det och han blev nöjd! Patricia hade träffat honom en snabbis på skolan på morgonen och hon tyckte att det var skitsnyggt! Klippte ju Basse också igår och hon var nöjd med det också! Jonny kommer nästa vecka!

Nähä, kanske man ska borta tänderna och försöka komma i säng då! fast jag lär väl somna i bilen på vägen in till stan i morgon i alla fall, somnar nästan jämt när vi åker någonstans!

Ja det var allt för idag, har säkert glömt någonting men det gör man ju nästan jämt...

Casper sover förresten hos Tony i natt och Jonna har varit jättegullig och go ikväll!

Puss puss

Dåligt uppdaterande!

I förrgår så kunde jag inte skriva för då höll Göran på hela dagen med att göra en systemåterställning på datorn samt att installera om allting som skulle installeras! fast att jag inte kunde skriva var nog inte hela sanningen för jag hade ju snabbt och enkelt kunnat starta den bärbara och bloggat därifrån!

Igår skrev jag en kort uppdatering men mitt i allt så gick strömmen och ingenting sparades.... jag höll även på att grädda havrelimpor, två var precis klara när strömmen dog... så de två sista blev lite överjästa men helt ok!!!

Har känt mig ganska så trött de senaste dagarna, men det hör väl till den här delen av graviditeten! Ska till BM nästa vecka så då får jag se om jag behöver börja äta järntabletter eller ej... men mest troligt så behöver jag det!

Meja var supergnällig hela eftermiddagen igår och jag höll på att få "spunk" på henne, men jag höll tålamodet uppe och hade lite egen tid med henne medan alla andra var ute! Först klippte jag henne och sen lagade vi mat tillsammans och hon tycker tydligen om rå fisk! Panerade Hajmals filéer, potatis sås och grönsaker åt vi!

Nu är det lite kaos här, M&M är jätte trötta och bråkar hela tiden så jag får nog nöja mig för stunden och fortsätta senare!

Hej hopp!


Måndag kväll...

Mamma kom ju som sagt och hälsade på, hon kom mitt i maten eftersom middagen blev sen, men hon satte sig i tv-rummet och väntade, barnen ville såklart inte äta utan springa dit, men på något vis så fick de faktiskt i sig maten innan de fick springa iväg och kramas!

Det blev en ganska så lugn kväll, Jonna hjälpte mig snällt att städa ihop alla leksaker före middagen, M&M vägrade även fastän jag mutade med kaka för den som hjälpte till, det funkade på Jonna!! Fast hon sa också att det var roligare att städa om jag hjälpte henne! Tyckte verkligen att hon var värd en kaka men efter all städning så glömdes det helt bort... får ta igen det i morgon!

Nattningen blev som vanligt, lite senare kanske men de små var isäng före 19.30 och idag så hjälptes jag och mamma åt, Göran var ute och fixade med bilen... När han kom in så tog han i stället och fixade vårtplåster till Jonna och Casper, Casper har en vårta mitt på smalbenet och Jonna en på fotknölen.. Vi påbörjade behandlingen för någon månad sen men sen glömdes det av någon kväll och så sköt vi på det, men idag började vi om igen och så får vi göra allt för att inte glömma!!!

Ringde BM i morse också och bokade om tiden för besöket, det blev den 30/9 istället, direkt efter mötet som vi ska ha med soc.

Den 28/9 är det skolfoto och jag planerar att ta syskonkort på skolan i år!
Den 27/9 och 28/9 ska Göran ev vara i Östersund på intro för en kurs...
Den 27/9 är det även föräldramöte på dagis... hoppas Maria är kan vara lite barnvakt!!! farmor kanske också kan iofs...

Det känns som att det är en aning mycket nästa vecka, men det ska nog gå bra!?

Har kikat på Det okända nu ikväll... igår var det ingen Irene Huss film så vi la oss tidigt... redan 22.14 låg vi i sängen och så fort jag lagt mig någorlunda bekvämt så sov jag! fast kuddarna var väldigt bråkiga så det tog längre tid än vanligt att lägga sig till rätta!!

Härom kvällen när vi skulle lägga oss så hittade jag Melvin i Hilmas säng, han låg så fin på kudden och hade täcket på sig, stackars Hilma låg i fotändan med benen ut genom spjälorna... tyckte att Hilma såg stor ut när jag först kikade men det var ju inte så konstigt!!!
Talade om för Melvin morgonen därpå att han inte får sova hos Hilma för då blir det för trångt, han är för stor för det! Får väl se om det händer igen eller om han förstod!! det har ju hänt någon gång förut också men då har han inte hunnit somna där utan gått tillbaka till sin säng igen!

Nu ska jag kika lite på andra bloggar innan jag stänger ner..

puss pussMamma på besök!

Mamma ringde och frågade ifall hon fick komma bortöver och hälsa på och det var klart att hon fick! Hon kanske har saknat oss en aning!!

Lite fotboll med barnen!!!

Gick ut, fick gå in igen, barnen ville ha mellis! Tog med mig lite smörgåsar ut, när smörgåsarna var slut sparkade jag lite boll med Casper, sen ville även Jonna, M&M vara med, Hilma sov fortfarande i vagnen!
Vi skrattade och hade roligt en bra stund innan det började droppa från himlen, vi spelade på en stund till tills det började droppa lite mera... och just när vi kommit in så öste det ner!!

Snart blir det till att laga någon middag, hamburgare, makaroner och grönsaker står på menyn och det var tydligen inte jag som skulle laga maten... Göran spelar lite hockey på PS3, får se när han tänkt att vi ska äta!

M&M är nakenfisar som oftast, hällt ut de mesta av leksakerna har de hunnit med också... får se hur det går med städningen sen! Hilma tycker det är jätte skoj när det rasslar av leksaker överallt!

Ja humöret blev ju som sagt en aning bättre efter lite friskluft och lek med barnen, nu orkar jag kanske hålla det uppe tills det är dags att natta barn!

Vovvarna har varit ute och sprungit i några timmar också, de kom in och åt lite mat och nu sover de, eller ja försöker i alla fall... Melvin är där och buffar på dem!!!

Se U later!!

Nu kom Meja med en bok som behöver lagas!! bara att ta fram stora tejprullen då!!

energi = noll

Nä vart har min energi och livsglädje egentligen tagit vägen??? Den kanske bara gömmer sig under alla måsten och allt som vi står inför!? Hoppas det blir bättre för det här är inte skoj...

Varit med Svärmor till Svensta en sväng idag, sen när jag och Melvin kom hem åt vi lunch med de andra och nu är vi ute, eller ska vara ute, jag sitter ju här.... borde vara ute och göra någon nytta men har ingen lust, ingen lust alls med någonting... längtar tills början av oktober för då bör allt har återgått till det normala igen... eller nej då får jag nog vänta tills i November...

Barnen känner nog av att min energi är låg för deras är precis den samma, gnäll och bråk hela iden, öronen har det tappat också och slåss gör de...

Mår illa av allt... bläääää!

"Emmi" = Melvin

Melvin har äntligen sagt sitt namn!!!! Eller ja på sitt sätt! Numera när man frågar vad han heter så ler han och säger "Emmi"!!!
Blir så glad för han har vägrat så länge!
Puss på dig älskings Emmi!!!

Hilma står!!!

Ja för någon dag sedan så stod Hilma helt själv när ja släppte henne! Hon tyckte det var lite obehagligt och satte sig ner...
Både igår och idag har hon stått själv flera gånger men hon känner sig osäker, det går bättre och bättre för varje gång och när hon övervunnit sin rädsla så dröjer det nog inte länge förrän hon går!!!

Kvällskaos...

Sen middag och trötta barn som bestämt sig för att varken lyssna eller städa kan ju lätt leda till ett så kallat kaos!!

Meja envisades med att bära runt på Hilma bara för att hon kan och lyssnade inte alls när jag talade om för henne att om hon tappar taget så gör Hilma sig säkerligen illa!!

Mamma ringde också mitt i all frustration över att de inte ville städa utan bara springa runt och leka... vet inte om hon tyckte att det blev ett så vidare trevligt samtal men så kan det vara ibland då man ringer hit vid läggdags!!!

Men nu ligger i alla fall alla barnen i sina sängar, Casper sover hos Tony, jag och Göran är båda nyduschade efter dagens röj i källaren och nu tänkte jag snart föreslå att vi kanske kan kika på en film och äta lite "naturgodis"... om jag nu kan hålla mig vaken!? men jag känner mig faktiskt lite piggare ikväll!

I morgon är det söndag och det är väl dags att rösta... det är morgondagens "att göra" sen kanske man skulle ta tag i det där bullbaket också!?

När jag stod i duschen så kom jag mitt i allt funderande (jag funderar alltid en massa i duschen, det ä ett sätt att försöka rensa hjärnan!!) på att vi kanske ska äta ur frysen och frosta av den i samband med att vi ska kånka ner pannan och acc. tankarna! Man ska väl helst inte flytta en frys är den är på och full i mat!? det tåls att funderas på... blir ju billigare också för då blir det ingen storhandling förrän det är klart utan då får vi klara oss på det som finns däri!

Tack för idag och slut för idag!


Arga snickaren!!!

Man kanske ska ta och knåpa ihop en ansökan dit, till Arga snickaren!!! Antingen så kommer de hit eller så gör de det inte... det är ju det där med att vara med i tv förstås men om man får så pass mycket hjälp så kan jag gärna offra det!!!Städa/riva källaren...

Ja efter lunch tog vi tag i vårt lilla källarprojekt... Hilma och Melvin la vi ut i vagnen för att sova och de var såå trötta!

I alla fall så började vi plocka, sopa och riva.. det är en väggfast bänk som vi måste få ut för att acc. tankarna ska få plats!! Pojkarna ägnade sig åt rivningen och jag sopade och plockade mest...
Bakom banken var det fukt, fukt och åter fukt... bubblor i muren eftersom någon smarting har målat med någon typ av limfärg som inte andas... Knackade på bubblorna för att släppa in luft och vips så var det ett stort hål!! Eller stort men hål i alla fall...

Vi som bara skulle städa lite håller nu på att riva hela källaren känns det som... blir nog till att låna en släpvagn och far med allt bråte på tippen någon dag också...
Jag gick upp för 20 minuter sen men pojkarna är fortfarande kvar där nere... men det låter som att de snart är klara...
Vi kommer aldrig att ha råd och tid till att fixa de saker som är ganska viktiga för husets funktion...

* Dränera runt grunden
* Dra om/byta ut den livsfarliga elen i huset.. ingen vet vart någonting går eller hur det är i hopkopplat...
* Putsa och måla, fixa källaren ordentligt!
* Måla huset (har vi påbörjat)
* Kitta om och måla fönster (har vi påbörjat)
* Sätta in pannan ( ska vi få låna pengar till!!)
* Fixa torpargrunden
* Renovera badrummet ( ingen jätte panik för det funkar ju)

Ja det finns säkert mer saker som jag glömt.... Förstår inte hur så många andra kan köpa ett hus, riva ut allt och totalrenovera... vilken bank pratar de med och vad har de för jobb?

Nä allt har väl sin tid och när våran kommer vet jag inte... skulle inte bli förvånad om det någon gång blir ett elfel någonstans så hela huset brinner ner.. skulle kanske egentligen inte gör a så mycket heller som det känns, bara det sker när ingen är hemma!! Nä så får/kan man ju inte tänka...

Nä nu måste jag nog kika om jag behövs där nere...

Tjopp tjopp....

Risgrynsgröt!!!

ja den står på spisen och puttrar, kände att det var länge sen och det blir inte så ofta man gör den eftersom den tar lite tid på sig!!! men idag var en bra dag!

Vi hade sällskap av både Meja och Melvin i natt och Melvin lade sig längst ut så jag har inte riktigt kunnat slappna av... men som tur var så var det ju bara fram på morgontimmarna!! Casper kom upp strax efter 07.00 och tog med honom ner, han ville kika på Shrek! Så jag kunde slumra en stund till!

Melvin kom up redan igår kväll, precis när jag skulle gå ut med vovvarna, så Göran var snäll och tog dem i stället!! jag och Melvin gick upp och kröp ner under täcket och hade supermysigt! Sen när Göran kom så hade han somnat så då bar jag över honom till hans säng!

Hilma sitter och filosoferar där uppe i sin säng så jag ska väl snart gå upp och hämta henne, väcka pappan och Meja som fortfarande sover, lika morgontrötta båda två!! Jonna är också morgontrött, jag, Casper och Melvin har mycket lättare att kliva upp om morgnarna!

Jaja, vi får väl se vad dagen har att bjuda på, städ i källaren var det tänkt i alla fall!

Inget bullbak och ingen pizza...

Nä för vi åkte till Svensta efter lunchen, skulle egentligen bara hämta ut paket i Åsarna men passade på att åka på Dollar för inhandling av  duschcreme och lite godis!!

Pizza blev det inte eftersom jag kom på att vi hade köttfärs i kylen som vi var tvungna att göra någonting med, så pizzan får vänta tills i morgon! Eller på söndag...

I morgon hade jag tänkt koka risgrynsgröt till frukost, måste ju ändå upp tidigt och gå ut med vovvarna och då kan jag ju börja med gröten på samma gång!

Meja hade lite svårt att komma till ro ikväll, hon sov en sväng i bilen... Tony kom hit vid 20.30 och ville sova över, han ringde först och frågade om Casper ville sova där men det ville han inte eftersom vi skulle mysa så fort Meja somnat... några minuter senare ringde telefonen igen och Tony undrade om han fick komma hit i stället!! han ville helt enkelt ha sällskap!

Vi har myst och kikat på film!! Och jag var så fruktansvärt trött att jag somnade till minst 20 ggr under mitten av filmen, snarkade till och med med ögonen öppna!!! Men lite mer cola och popcorn gjorde susen ;0)

Men nu i alla fall jag gå och borsta tänderna, försöka få bort alla popcorn skal så att jag inte får någon inflammation i tandköttet, lyckas ofta få det vid visdomstanden nere på höger sida!! Inte så skoj...

I morgon ska vi börja röja i källaren, plocka reda på allt skräp och rat och sen börja riva ut bänken som står där, acc tankarna ska stå där istället!! Tänk att vi äntligen ska få börja använda vårt vattenburna värmesystem!!! men tills dess så småeldar vi i kaminen, behövs ibland såna gråa och råa dagar som denna... men bara lite annars blir det bastu!!!

Nu är ryggen trött, mjölksyra i varenda muskel....

Natti natt!

Tussig idag också...

ja inte känner jag mig då kry... har fortfarande pyjamas på och vi eldar i kaminen för det ser då inte ut att bli någon sol idag...
Casper är ju på skolan, Hilma sover och de andra tre gick ut en sväng, deras eget initiativ!!
De fick inviga sina nya Viking stövlar och inte ett pip från Melvin konstigt nog... han gillar inte alls stövlar... i alla fall inte de vi prövat hittills.

Vi får se hur det blir med bullbaket idag, det tar ju egentligen inte så lång tid men jag mår som sagt inte så himla bra så jag vet inte.. hemgjord pizza ska det bli till middag i alla fall! Så egentligen är det lika bra att sätta igång med bullarna direkt efter lunchen!?
ja vi får se...

Tvättar och donar lite smått idag, har äntligen lagt en duk på skåpet uppe och tagit bort allt onödigt rat och ställt i ordning det som ska stå där!

Göran inviger nya PS3, tänk om jag också hade ro i kroppen att sitta och spela!! har hänt någon gång ibland att jag spelat lite crach på x boxet... men jag gillar bättre super mario men det har vi inte..... fel spelkonsol...

Nä dags att kika till kaminen och sen ska jag göra pannkakssmeten till lunchen, gör ju inte ont att den får stå och svälla lite!!! Lovade Jonna pannkaka till middag igår men då åt vi ju inte ens hemma så det får bli dagens lunch!!!

Tjolahopp!!!


Lite tussig...

Satte igång med städningen efter att jag och Melvin lämnat Meja på dagis, han ville så gärna följa!! Slet ut lite kläder ur garderoben och kom springande!!! han är så go!

Satte Melvin i enkelvagnen, men Meja orkade tydligen inte heller gå så de fick tränga ihop sig!! Så fort vi kom innanför dörren på dagis började Melvin också klä av sig, han ville också leka! Men jag förklarade att vi skulle hem och städa och sen fick han följa med och leka och fika lite när vi skulle hämta meja igen, det var nämligen föräldrafika idag!

Städningen gick bra, Hilma sov och Melvin kikade på Pippi, Göran assisterade! Tog övervåningen innan dagislämningen!!

Efter lunch tittade Melvin lite till på Pippi innan jag lade ut både Hilma och Melvin i vagnen för att sova/vila, jag virkade lite och sen var det dags att hämta Meja... så jag smög ut och väckte Melvin som sovit i 1 timma och så gick vi. Var där i ca 45 minuter, fikade och lekte och sen gick vi hem.

Väl hemma så packade vi in oss i bilen, Casper, Meja och Melvin stannade hos farmor och så åkte vi till stan för att hämta vårt nya PS3, fick papper med posten... det förra lyckades jag tappa i trappan när jag skulle bära ner det med Hilma på armen, det var ju tur att vi hade försäkring!!!

Handlade lite blöjor, välling, ost + lite annat på Coop också när vi ändå var i stan... fick rabatt  3 ggr på blöjorna och det tackar man ju inte nej till!!!

Sen blev det Drive In på Max innan vi åkte hem och tro inte på f*n att de lyckades glömma någonting denna gång också, hela Jonnas meny!!! Det är typ 5:e gången på rad som de missar någonting och vi får åka tillbaka.. så jag krävde mer än en ursäkt, fick 2 lyxmilkshake och en dumle blizzer till Jonna + Jonnas mat såklart!!! Vi var väldigt mätta sen!!!

Kom hem strax efter 19.00 så det var bara att packa in och upp, göra välling och natta barn!
Casper spelade den sista fotbollsmatchen för säsongen när vi var borta, Susanne var där och kikade på dem, Meja och Melvin var också med och hejade!! Blöta om fötterna vart de, Melvin vägrar att ha stövlar och Meja hade sina på dagis... Just ja, kanske ska sätta dem på tork!!!! Gör det strax!!

Känner mig lite tussig så här på kvällskvisten, kände redan på OnOff att det började, småilar lite i kroppen, ont i halsen och frusen... ska nog ta mig en alvedon innan jag kryper ner!
Appropå att krypa ner så ska vi bädda rent innan vi lägger oss, tog ur sängkläderna i morse men bäddade såklart inte rent på en gång.... ja det tar ju egentligen inte så lång tid men man vill helst ändå inte göra det precis innan man lägger sig...
Tog en snabbdusch i en av reklamerna på Idol också, missade bara två auditions!!! Så jag kan vara snabb bara jag vill!!!!

Nä nu ska Göran duscha så jag ska ta en alvedon och påbörja bäddningen! Hoppas jag känner mig piggare i morgon!!!

Har förresten lovat Jonna att baka bullar... får se hur det löser sig!?
Dagarna går...

Ja dagarna bara rusa förbi och de senaste dagarna har jag gått och varit småirriterad och trött hela tiden, haft kort stubin och allt som hör till! Men det har ju också hänt en massa saker samtidigt som mycket hänger i luften nu också så det kan ju vara det som ligger och gnager!! Blir nog ra så fort allt fallit på sin plats och ordnat upp sig!

Det går bra för barnen på skolan, Casper tycker att läxorna är lite jobbiga och Jonna hon har ju inga läxor och gnäller för det i stället;0)...

Meja på dagis fungerar jätte bra, men hon pratar om att det är vissa barn om hon gärna tar lite avstånd ifrån, men så är det ju alltid, man kan ju inte gilla alla...

Melvin börjar bli stor kille, det kommer fler och fler ord och han är i full gång med att prova på livet utan blöja!! han är så duktig och det är helt frivilligt från hans sida!
Vi väntar dock på att han ska börja säga sitt namn för det ägrar han fortfarande att göra, han säger bara "jag".... när man frågar vad han heter eller säger åt han att säga "Melvin" så flinar han bara och säger "jag" sen skrattar han!!! Alla andras namn vill han säga men inte sitt eget... det kommer väl det också!

Hilma kryper fortfarande, går alltmer efter möbler, går med stolar och så, hon är nog bara lite feg precis som Melvin var.... alla behöver ju inte vara lika tidiga som Meja, hon gick när hon var 9,5 månad! Casper och Jonna var 11,5 månader och Melvin ca 14 månader...

Bebisen i magen rör sig allt mer och det börjar kännas att det inte bara är en deg man har på magen ;0)... jag ska nog träna bort lite vid något senare tillfälle i mitt liv, inte precis rätt tillfälle nu ju ;0P... allt har sin tid!

Idag har jag inte gjort många knop, märkt kläder och tvättat, det var ju i princip det som jag hade tänkt göra... sen har vi ju pysslat på med lite annat som hör till också, typ laga mat, plockat i och ur diskmaskinen, dammsugit upp lite smulor här och var, plockat lite leksaker, bytt blöjor osv...

I morgon är det föräldrafika på dagis, de hade bakat till det idag och Meja hjälpte till, sen hade hon pysslat lite också och resultatet skulle jag visst få se i morgon!

De tre små var trötta idag, Melvin sov inte middag och Hilma sov bara sin förmiddagslur, men den varade från 10.00 till 13.30 så det kanske inte var så konstigt... de ar i alla fall i säng kl 19.15

Jonna och Casper kikar på halv 8 hos mig och sen ska de isäng och vi ska kika på Idol!!

Jo och så lyckades jag faktiskt komma isäng före 22.45 igår!! Ska försöka med det ikväll också! Får se om jag ska ringa mammsen också eller om jag tar det i helgen!? Så slipper jag göra det på kvällen då man ändå är så trött... är endel saker jag ska prata med henne om, lite av varje...

ja det var onsdagen det!! I morgon är det torsdag och då ska jag försöka ta veckostädningen på förmiddagen!

Puss puss

"Kims korv"

Tänkte på dig Monika, kan ju vara bra om du vet ungefärliga proportioner!!!


500 g krossade tomater
2-3 rejäla matskedar bostongurka
3 dl grädde
2 msk tomatpuré
svartpeppar och ev salt

Blanda ihop och häll i ehn ugnsfast form.

Lägg ner 800 g falukorv antingen hel snittad eller i skivor, strö över riven ost och sen in i ugnen på 200 grader tills potatisen är klar!!! Jag delade min i två ch gjorde snitt i den, om man vill kan man ju lägga i lök i snitten!


Röris på besök och en tur till Svensta...

Idag blev det mannagrynsgröt till frukost, det uppskattades av alla och ingen gnällde!! Synd bara att den tar ganska lång tid att göra då jag föredrar att koka upp mjölken sakta så att den inte blir bränd, har ingen såndär bra teflonkastrull...

Jonna och Casper gick till bussen och  vi andra pulade på med lite påklädning, borstande av tänder och sånt som tillhör en morgon.

Strax innan 09.00 var det dags att knata ner till dagis med Meja, man märker verkligen att hösten är här på allvar nu, jag småfrös hela vägen både dit och hem, snart är det dags att ta fram vinterkläderna!!

Göran hade träff på arbetsförmedlingen idag mellan klockan 11.00-12.00, var väl tänkt att han skulle åka själv men vi andra som var kvar hemma hakade också på, vi gick på Svensta en stund medans han satt i möte... köpte lite garn och kikade runt, Hilma och Melvin satt under filten i vagnen och bara mös, avslappnat och rogivande utan några måsten!!

Var hemma igen 12.30 så då värme vi på lite lunch, köttbullar och mjölkmakaroner och Hilma var glupskast av alla!!

Det dröjde inte länge förrän Jonna och Casper klev innanför dörren, sen ringde röris och frågade om det gick bra med besök om ca 20 min!!! jag blev jätte glad och sa att det passade utmärkt!!
han kikade runt och funderade en stund, vi fick ett pris och en ungefärlig tid då han kommer att kunna koppla in pannan så nu är det bara för oss att börja röja och försöka få ner aset i källaren!! 360 kg väger bara pannan och sen ska tankarna också ner och det kommer att bli på håret!!!

Ugnskorv och potatis stod på middagsmenyn idag och det gick hem hos alla, prövade med en bädd av krossade tomater, bostongurka, grädde och lite tomatpuré och svartpeppar idag och det blev som sagt en hit!!

Sen lekte barnen en stund till innan det var dags att städa ihop och kika på bompa, äta välling och sedan krypa ner i sina sängar!! de tre små la sig strax före 19.30 och de två större kl. 20.00...

Jag och älsklingen kikade på Idol och det kan ju bli lite pinsamt ibland... och jag tycker ändå att Bagge och hans inlevelse gör halva programmet!!!

Det har blivit sena kvällar nu en längre tid även fastän jag säger att jag ska försöka lägga mig tidigt och det är ju inte så bra, tålamodet och humöret ligger inte på topp då kan man säga sen så somnar jag jämt om vi ska åka bil, är så avslappnande på något vis! kanske just för att jag inte kan göra annat än att bara sitta stilla!!

I alla fall så ska jag gå och borsta tänderna nu och sen kanske sitta uppe en liten stund till men sen ska jag då isäng senast 23.00!!! Får se hur det går!!

Skulle ha ringt och pratat lite med mammsen också, det var ett tag sen men det har varit så mycket nu så det har liksom inte blivit av, sen är det ju bra om man ringer efter barnen lagt sig men då vill man ju mest ara slappa och kika på burken en stund... men jag ska ringa, jag lovar!! har ju inte glömt bort dig ju...

I morgon är det gympa på skolan, får se i morgon bitti om det blir inne eller ute, det har ju regnat hela eftermiddagen, men det kan ju vara uppehåll och fint ändå i morgon!

Puss puss och tack för idag!!!
Tog mig en tupplur...

Vi gick ju som sagt ut efter lunchen, Jonna och Meja tog dockvagnarna med på en promenad, de skulle till Maria!

Jag var ute med Hilma, hon fick gunga en stund, Göran hjälpte Benny med bilen... jag var in och ringde några samtal, försäkringskassan och lönekontoret...

Sen började Hilma bli trött så vi gick in och satte på en ny blöja innan hon gjorde Melvin sällskap i vagnen, Jonna och Meja var fortfarande ute på vift!!

Jag och Göran gick in, satt lite vid datan och sen vid 14.00 la jag mig på soffan med övertäckta ögon och somnade!!! jag sov inte helt 100% men slappnade av rejält i alla fall och det var så skönt!! Melvin vaknade 14.40 så jag klev upp och gick ut och hämtade honom, han satte sig i Görans knä och kikade på film och jag slumrade vidare! Sen vaknade jag till av en inte så angenäm doft... Melvins blöja intill mitt huvud.. han hade bajsat och ville att jag skulle byta och då var klockan runt 16.00 så det trötta tunga huvudet kändes inte lika tungt längre efter 2 timmars vila!!!

Casper var bara hem en snabbis när han kom från skolan, det var innan jag sov på soffan, han följde med farmor och Patrik till stan en sväng, bara han, Tony var med Benny till Hogdal!

Jonna och meja hade varit hos Maria till 14.00 tiden, sen hade de gått till Ottilia och lekt med henne och Alfred resten av eftermiddagen , jag hörde dem när jag var ut en sväng..

Middagen blev lite sen, började me den strax efter 17.00... det blev stuvade makaroner och köttbullar!! Göran åkte på macken och hämtade ut paket, samt postade två brev, varav ett innehöll Jacobs mössa!!!

Efter middagen klädde vi på oss och tog en promenad till farmor, i hade lovat att komm och fick, barnen skulle få sina nya kläder som hon köpt när de var på minisemester i sthlm i helgen!! Jätte fina, Jonna fick en punkig klänning som passade henne perfekt!!!

Sen var det bara hem och stoppa barnen i säng, Jonna och Casper var ute med hundarna på gården så att de fick springa av sig lite medan vi gjorde i ordning de små, skönt att göra det i lugn och ro! Eller att bara fokusera på dem kanske det heter, så lugnt tog vi det inte eftersom klockan var mycket men vi stressade heller inte...
Sen fick Jonna och Casper komma in, klä av sig, borsta tänderna, plocka fram kläder till morgondagen och sen gå och lägga sig!

Jag har kika på "Det okända", tycker det är så fascinerande! jag skulle vilja prata med både min mormor och min farfar som finns där uppe bland änglarna! kanske jag får den möjligheten en dag!

Dagen har även innehållit måna funderingar kring lite allt möjligt.... kanske skriver om det en annan gång!!

Ja och så har jag virkat en mössa till Meja också idag, men hon tyckte nog att jag snålade med det rosa!! Virka mössor är ett sånt här bra höstgöra när man är lite rastlös!

Jaja, mer att skriva om finns det nog i morgon! Alltid händer det någonting!

Jo och så eftersom jag inte fortsatte vara irriterad efter jag gått ut så blev det inte något av med skrik och gap... hoppas att ingen blev besviken!!!?

Puss puss


Vaknade pigg...

Vaknade pigg... trodde jag i alla fall men känner mig väldigt lättirriterad så kanske är jag väldigt trött egentligen!?

Eldade på förmiddagen och sen kom solen fram så nu är det jätte varmt inne.... nyss ätit lunch och nu går vi ut och får i oss lite friskluft så kanske humöret blir annorlunda också!

Se upp alla känsliga i närheten, kanske jag får för mig att skrika och gapa lite också!!!! ;0)

Puss puss

Regnig söndag...

Jag hade tänkt mig att kanske få lite sovmorgon idag, men det blev inte riktigt så... Hilma vaknade tidigt, 06.30 och fick ligga med oss i våran säng och mysa en stund, men eftersom både Meja och Melvin hade kommit till oss under natten så blev det lite trångt, Meja vaknade och började prata med Hilma! Morris berättade att han ville gå ut och Göran tog morgonturen idag! Meja och Melvin följde med ner, de ville kika på bompa, Hilma fick stanna kvar uppe med mig eftersom Casper fortfarande sov.

När Casper vaknade kom han upp och hämtade Hilma, jag låg och drog mig en liten stund och sen kom Göran upp och vi låg och pratade lite innan vi gick ner och gjorde frukost. Hilma var hungrig och gluffsade i sig sin gröt innan hon fick en smörgås och lite mjölk! Hon har börjat äta mer och mer själv nu men gröten matar jag henne med fortfarande ;0).

Det regnade i stort sett hela natten och sen lite under dagen också så vi höll oss inne, jag tog en dusch, Meja och Melvin kom och gjorde mig sällskap när jag nästan var klar!! Sen ringde Casper till Marcus och frågade om de skulle leka, han var såå rastlös hela gårdagen så jag föreslog kompis redan på förmiddagen, annars brukar han komma på vid 15.00 tiden att han vill leka med kompis och då är det ju en aning sent... de hinner ju knappt leka då ju...
Jag virkade klart Hilmas mössa, det går ju ganska så snabbt med små mössor, värre är det med stora... men det är skoj med små projekt som man ser resultat rätt snabbt!

Hilma tog sig en förmiddagslur och vaknade precis innan lunch, efter lunch hade jag tänkt att Melvin skulle sova men han verkade inte så trött idag heller.
Barnen lekte och jag virkade en till mössa, den blir till lillebror Jacob! Kan hända att den är en aning stor men kan växer nog i den under vintern i alla fall!

Vid 15.00 tiden gick jag och stängde grinden och sen tog jag med mig vovvarna, Meja och Melvin ut en stund, det var ju jätte härligt väder ute! Hilma vaknade efter sin eftermiddagslur precis när vi gick ut men Göran var snäll och tog henne!!

Väl ute så sprang hundarna runt och jagade varandra, lekte och sniffade!! Meja och Melvin skulle tydligen klättra i granen! Hade ingen aning om att Melvin också kunde ta sig upp... att hans ben har växt i sommar är det ingen tvekan om.... det märks när han springer, klättrar, och åker på cykeln som de har inne, en sån utan trampor!! Enda nackdelen var väl att han numera har lärt sig klättra ur spjälsängen och i och med det så har han börjat sova i den stooora sängen och han är jätte duktig när man nattar honom på kvällen!! Meja är också jätte duktig och hon tycker verkligen att det är jätte skönt att få lägga sig på kvällarna!

Casper kom hem före middagen, Marcus med familj skulle bort på middag så jag bad Lotta skicka hem honom innan de skulle iväg.
Vi hjälptes åt med middagen, Meja och Melvin städade på rummet och sen åt vi, innan bompa fick de hjälp av Casper att städa i det lilla lekrummet.
Jag åkte och hämtade hem Jonna, hon blev lite besviken att jag kom, de hade tydligen inte fått leka länge nog även fastän de hade ställt klockan på 06.00 i morse för att de skulle kunna leka så länge som möjligt!!! Vilka idéer de har de små!! Hämtningen gick i alla fall smärtfritt och det var tillslut hon som släpade mig ut därifrån!
Väl hemma så hjälpte jag henne att packa upp samt att plocka ut hennes säng sen hon och Nikita lekte där uppe igår, de ville vara ifred från Meja och Melvin ;0).

De tre små var jätte trötta ikväll och Meja hann nästan somna innan vi kom och sa godnatt, vi går alltid till henne efter att vi varit upp med Hilma och Melvin. Hilma sover lite oroligt på kvällarna nu, kanske det beror på att det blivit mörkare? Vi ska sätta upp en nattlampa i morgon, dels för att man ska se någonting när man kommer in dit om någon vaknar till under kvällen/natten!

Casper och Jonna gick och la sig 20.00, Casper konstaterade att vi inte packat inför gympan i morgon men det får vi ta i morgon bitti då vi ser vad det är för väder!

Snart börjar en film som jag ska se, har börjat kika på Irene Huss på söndagarna, bra filer för att vara svenska!! Fast jag gillar inte riktigt "skräckisar" även om dessa filmer inte alls är speciellt hemska, jag tycker det blir jobbigt när det är för spännande!!!

Ja så mycket nytta har jag ju inte gjort idag, men å andra sidan så fanns det inte så mycket som behövdes göras... skönt att bara ta dagen som den kommer ibland också och bara ta det lugnt!

Ska försöka komma isäng direkt efter filmen ikväll, dagarna blir lättsammare om man inte är så trött! Idag har varit helt okej, igår var lite halvjobbig eftersom huvet kändes så tungt...

Puss å hej!Hilmas mössa!

Blev nyss klar med Hilmas mössa! Ska fota och lägger in bild lite senare!

Det blev en lugn lördag...

Det blev inget bullbak idag, kändes som det inte var någon direkt panik med det nu...

Jag tände upp i kaminen, gick upp och väckte mannen i mitt liv, tassade ner och gjorde frukost i lugn och ro. Det blev en ovanligt lugn frukost av någon anledning, till och med Jonna var lugn!!! Riktigt mysigt var det!
Efter frukosten kikade barnen på en film, Pippi Långstrump!!

Jonnas kompis Nikita 2 ( 2 för att hon går i 2:a klass) ringde och frågade ifall de kunde leka. Nikita kom först hit och lekte några timmar innan hennes mamma vid 14.00 kom och hämtade flickorna för att fortsätta leka där, Nikita undrade om Jonna fick sova över en natt och det fick hon, de hinner ju inte leka så mycket nu när skolan har börjat.

Meja lyckades ramla in i ett hörn på skivan där tv:n står i barnens rum när hon skulle klättra ner från Casper säng... blev ett litet jack men inget som behövs  sys eller liknande... Vi har försökt få henne att förstå varför hon inte ska vara uppe i Caspers loftsäng men det har hon struntat i.. kanske hon förstår nu!? Barn tror oftast inte på oss föräldrar/vuxna när det gäller såna saker förrän motsatsen är bevisad... tur att hon inte slog sig mer än hon gjorde!!

Lunchen blev lite senare idag, strax efter 13.00 hade vi ätit klart och Hilma kunde äntligen få lägga sig ute i vagnen och sova! hon var så trött!! Melvin ville inte sova så han slapp idag, verkade inte så trött heller, blir ju annat när de inte behöver kliva upp lika tidigt en lördagsmorgon!

Som sagt så har dagen varit väldigt lugn, Meja och Melvin har väl småtjaffsat lite men inget värre än vanligt.
Jag bakade ut och gräddade kolakakorna, förberedde middagen, spelade lite kort med älsklingen, Casper var också med några omgångar,  fortsatte med middagen, vi åt, barnen kikade på bompa, jag började på att virka en mössa till Hilma, sen var det dags att natta de små och nu sover de så sött!

Blev sent innan jag gick och la mig igår så det i samband med det mulna höstvädret gjorde att jag känt mig rätt tung i huvudet större delen av dagen... kanske ska försöka komma i säng tidigare i kväll!!

I morgon är en ny dag, har inga förutbestämda planer så det blir spännande!!!

Puss puss


Tidig lördag...

Morris tyckte att det var dags att gå ut, han ville absolut inte lägga sig och sova en stund till... så strax före 07.00 smög jag upp och gick en liten promenix. Var nästan 100% säker att Melvin skulle stå i hallen när jag kom tillbaka, han vaknar nästan jämt när jag kliver upp, men han låg faktiskt kvar i sängen och sov!
Jag hade också tänkt lägga mig igen, men det är ingen ide för jag kände på mig att barnen skulle vakna snart ändå och jag skulle nog bara bli trött och slö av at ligga och halvlura!!? Så jag vek lite tvätt i stället... mycket riktigt så tog det bara några minuter så tassade en Jonna upp, hon ville kliva upp tidigt idag sa hon ;0).

Vad dagen har att bjuda på vet jag inte ännu, ska i alla fall baka ut kolakakorna som jag inte gjorde igår, kände att det blev lite sent innan middag och allt var klart... köpte jäst igår, hade en fundering på att kanske baka lite bullar också!?

Middagen blev lyckad igår och alla tyckte det smakade bra!!! Vitlökskyckling med bandspagetti och en liten sallad på avokado, tomat och gurka!!! Benny stannade och åt också, han och Göran höll på att mixtra med Bennys bil mest hela resten av dagen sen de kom hem från Stan och det verkar som de hittade felet, i alla fall delar av det!!!

Pratade med pappa en stund igår också, eller ja en stund, nästan 2 timmar blev det!!! Blir nästan aldrig korta samtal med honom ;0).

Fick undan all tvätt igår också!!! hade varit lite slö på den fronten i veckan så tvättkorgarna var fulla, 5 eller 6 maskiner blev det! Tvätten sköter sig ju nästan själv när man väl sätter igång, gäller bara att hålla efter och vika samt stoppa den på plats eftersom sen så att det inte blir liggande i små högar överallt!

Blev ju en sväng på Grindes också, jag tog med mig Jonna, hon ville som vanligt köpa allt annat än vad vi skulle men var ganska så lugn och resonabel i alla fall!! Blev mycket frukost och grönt, lite godis, choklad, mjölk och det vanliga!
Idag blir det potatis och rotsaker i ugnen, fläskkarré och någon god sås! Skönt när det är planerat i förväg vad man ska äta! Lunch behöver jag inte laga, har ganska mycke rester från veckan, det är ju dumt att slänga maten!

Ser ut att bli en halvgrå dag idag också, så kan hända att jag tänder upp en liten brasa senare! banken ringde förresten igår och det kommer att lösa sig med pannan!!! Bara att försöka få hit en rörmokare nu då, men det är väl alltid lättare om man säger att det SKA göras än om att det kanske ska göras....

Sen är det bara Göran som ska hitta ett jobb också, men han kanske har något på G, det löser sig så småningom, annars så börjar han en utbildning nu i slutet av september... men det är ju bättre med ett jobb!

Nähä, man kanske ska ta och tända upp redan nu... känns lite småkallt!

Puss å hej så länge!!!

Fredagsmys!!!

Ja nu blir det snart fredagsmys med de äldre barnen, ska bara vänta på att Meja ska somna först, hon är en aning övertrött...
Först blir det till att kika på Idol och sen kanske någon film om vi orkar!!
Nä det får räcka för ikväll, är ju en dag i morgon med...

Puss, godnatt och trevlig helg!!

Fallet om Jonna (2) samtal

Jonna satt och lekte för sig själv en stund så jag passade på att bara fråga henne om vad som egentligen hände den där gången med flickan... Det slog mig att jag frågade ju aldrig ut henne om vad som hände utan vet bara vad flickans mamma sa när hon berättade, och hon berättade heller inte så ingående så kanske därför som jag inte reagerade så jätte starkt...

I alla fall så frågade jag bara om hon kunde berätta lite, ställde bara några raka korta frågor och jag blev verkligen förvånad och häpen över det hon berättade, det var långa vägar ifrån så allvarligt som jag hade fått en uppfattning om... det som hade hänt var väldigt oskyldigt och kan inte ha gjort någon skada på något sätt...

Jag är i alla fall lättad och förhoppningsvis så behöver inte Jonna bli berörd alls av allt som händer runt omkring henne just nu, för hon är helt ovetande om "fallet Jonna"..


Lättad och förvånad!

Pratade lite med Jonna och blev väldigt förvånad!! på ett positivt sätt, överraskad och lättad!!!

Meja är för tillfället väldigt trött, jobbigt att gå på dagis! Sen brukar det märkas på alla barnen och även oss föräldrar när det är fredag och en hel vecka har gått... tror att det blir en lugn helg med en massa mys och utelek, om vädret tillåter!


Anonyma kommentarer

Fick en speciell liten kommentar idag som jag tänkte dela med mig av:


läs igenom det du skrivit själv! för det första så vill du framstå som så himla perfekt, allt du gör på dagarna, låter som hämtat ur en bok. tror nog att låt oss säga 95% vet att det kanske är en smula överdrivit & att ert leverne är långt från perfekt. dom som känner er & era barn förstår nog att erat el era barn är skyldig till en aning mer en vad hon utsatt den lilla flickan för, har hört fruktansvärt fula & äckliga ågud vet allt som kommit från era barns munnar. sluta å blogga lilla vän för dom flesta skrattar åt dig kanske det är därför du fått fler läsare för det behöver inte vara positivt. & soc utreder inte alla anmälningar tvärtom alldeles för få & du kan inte be dom att dom skall utreda nån hur tror du då att dom skulle ha tid me nåt nej "kimsan" ta & rannsaka er själva lita grann. hoppas du är glad för alla kommentarer. som vanligt så gapar du väl å skriker där hemma el maken din.Jag svarade så här:

Tack för din kommentar!! Jag vet mycket väl vad jag skriver i min blogg och jag skriver om mitt liv så som det är och jag försöker inte alls vara perfekt... hämtat ur en bok, ja jag vet inte men det är mitt liv i alla fall!! Och jag säger inte alls att mitt liv är perfekt, det är väl ingens!?

Jag menar inte på något vis att våra barn är änglar och aldrig gör något fel, vet mycket väl vad de både gör och säger och när det gäller den här händelsen med Jonna så vet jag att hon inte är oskyldig.... men jag är ändå orolig för den andra flickan eftersom allt inte stämmer och hänger ihop ordentligt... sen var det så att socialen bad mig göra en egen anmälan.

Jag bryr mig faktiskt inte så jätte mycket om vad människor tycker och tänker, vet att jag har mina närmaste och vad de tycker. De får väl skratta åt mig då om de vill... Jag vet mycket väl att jag inte är perfekt och alla har vi våra upp och ner gångar.

Det är ju synd att du själv inte vågar vara ärlig om vem du är utan skriver som annonym... och gillar du inte vad jag skriver så är det ingen som tvingar dig att läsa heller.....

Mvh Kimsan


Gårdagen...

Upp tidigt som vanligt, Casper och Jonna till skolan och Meja till dagis. Jag gjorde ett ryck och började städa, passa på när det ändå inte ligger en massa leksaker på golvet och det inte är så många barn hemma!! Bara Hilma och Melvin och Hilma tog en förmiddagslur!

Göran hjälpte mig och tog sig an moppen, jag tog badrummet och dammsugaren... vi var klara ganska precis 10.15 då det var dags att åka till Stan, Göran skulle skjutsa Maria och hämta en sängram som hon hittat på blocket och vi har ju stor bil!!! Det var inte tänkt att jag och de två minsta egentligen skulle följa men Göran trodde att vi fick plats även om sängramen skulle in i bilen, så då åkte vi också med istället för att bara sitta hemma!

Meja var på dagis och Susanne lovade att hämta henne om vi inte hann hem till 14.00, lämnade nyckel till Casper på skolan också innan vi åkte.
När vi ändå var inne i stan så passade jag på att besöka jobbet för att förlänga min tjänstledighet, skönt att ha det gjort, så nu är jag tjänstledig tills 1 januari 2012!!!!

Maria var in på Bonus möbler och köpte två resårbottnar och en bäddmadrass, men de fick ju inte plats i bilen så det är därför Göran är en sväng i Stan i dag också, han ska även köra hem Bennys "nya" bil på en trailer...

Medan Maria var in och köpte sängarna så ringde vår bankman på Nordea, jag berättade att vi varit i kontakt med Swedbank och hur vi blev bemötta där... han tyckte det var fruktansvärt och bad oss försöka igen och denna gång få be att prata med en chef eller liknande!!!

På vägen hem stannade vi i Brunflo och åt på Sibylla, vi hade kuponger så det blev extra billigt idag! Sen var vi in i Svenstavik för Göran skulle göra ett ärende åt Susanne, jag passade på att gå in på banken också... pratade med hon som hade handlagt vårt ärende, talade om hur jag tyckte att hon bemött oss och hon fortsatte vara otrevlig... jag talade om det för henne, att hon redan på några minuter hunnit vara jätte otrevlig och då ändrade hon på sig direkt och frågade om jag ville tala med chefen!!! Och det ville jag såklart!!!
Pratade en lång stund, jag fick en chans att förklara vår situation, hur vi blivit bemötta, allt som krånglat innan, vad i behöver låna till, talade om att jag varit i kontakt med mäklare o.s.v.... han lovade att se över ärendet igen och se vad han kunde göra, bad så mycket om ursäkt för hans kollegor och att han skulle återkomma i morgon (alltså idag). Så det är bara att hålla tummarna, vänta och se!!

Eftersom "mötet" på banken tog så lång tid, vilket egentligen inte gjorde något eftersom jag fick säga det jag ville ha sagt, så blev vi rätt sena hem... 17.30 var vi hemma och jag började med maten på direkten, vi åt och sen var det fotbollsträning för Casper. När han kom hem var det bara nattningen kvar innan vi kunde sjunka ner i soffan och kika på idol.

Tina ringde senare på kvällen också för att få veta vad sociala hade sagt när de ringde, ja för de ringde ju också igår, när vi var på väg in till Östersund, men det skrev jag ju om i förra inlägget så undrar ni får ni läsa där!
Jag och tina pratade  i alla fall 1,5 timme, sen tänkte jag gå och lägga mig men fastnade vid datorn, kikade på en alternativ billigare bil till oss... Även om inte Vianon är dyrare att äga än en Caravelle så är själva värdet dyrare... men först måste vi ju få någon som är intresserad av Vianon och vill ge ett rimligt pris!!!

Kom som sagt i säng sent men var ändå inte så trött i morse trots ynka 5 timmars sömn... det lär väl komma sen antar jag!!!

Puss då så länge!!

Fallet om Jonna (1)

Ja vi fick ett samtal idag som utlovat och de har bestämt att gå vidare med en utredning!!! jag har undrat mycket angående detta, ställde en hel del frågor idag, fick inte svar på alla men några i alla fall...

För det första så är det ju tur att jag kände till händelsen innan även om jag inte visste några detaljer, det vet jag ju inte nu heller, men i alla fall för annars hade vi inte ens fått reda på vem det gällde... ett himla hymlande om information. I alla fall sä ägde själva händelsen rum i slutet av juni, mamman till den andra flickan berättade vad som hänt, flickan hade berättat, vi pratade med båda flickorna och talade om att det var väldigt farligt och att man kunde göra varandra illa. Enligt anmälan ska den andra flickan ha blivit skadad på något vis av händelsen men som jag förstod det på hennes mamma så var det inte så allvarligt.
Det jag tycker är konstigt är att anmälan kommer först nu, anmälan är tydligen gjord via skolan av skolsköterskan, så antingen så har mamman pratat med henne eller så har flickan pratat om det på skolan så det har kommit fram den vägen. Men flickorna har lekt med varandra många gånger efter händelsen, fast de har inte fått stänga in sig ocg leka "själva" efter händelsen, av den anledningen så tror jag att flickan själv har pratat på skolan.
Det ska tydligen ha gjorts en läkarundersökning också där skador har konstaterats, fick fram idag att undersökningen gjordes ganska nyligen och det verkar konstigt!!! För om skadorna var så omfattande att de finns kvar fortfarande så skulle det ha märkts av mer vid händelsen, för om det skulle ha blivit en så allvarlig skada så hade jag märkt själva händelsen också för normalt sett så borde det ha gjort väldigt ont och flickan bör ha gråtit men ingenting sånt. Så detta får mig att tro att skadorna som undersökts av läkaren är nya skador och då blir jag väldigt orolig för flickan!!!
Jag har inte fått reda på vad för sorts skador hon fått och det i sin tur gör det ju svårt att jämföra med de skador som hon ev skulle kunna få av det som inträffade..
jag har funderat på att prata lite försiktigt med Jonna för att få höra hennes version av vad som egentligen hände, för enligt Jonna så utförde flickorna samma handling på varandra men att det bara var den andra flickan som blev skadad.
Sen så var det så att i samband med att flickorna började leka med varandra, så kom det ord från Jonna som hon tidigare inte använt, t.ex. knulla och hon berättade även att den andra flickan talat om för henne att hon hade "knullat med en av sina kompisar". Jonna och flickan lärde känna varandra i somras i samma veva som händelsen ägde rum, för flickan bodde inte här förut... Orden och kommentarerna gör mig också misstänksam och orolig.
I alla fall efter att jag berättat våran historia om det hela samt misstankar så tyckte hon på sociala att jag skulle göra en skriftlig anmälan tillbaka om vad jag är orolig för angående den andra flickan, jag talade även om att jag vill att det även ska göras en utredning på flickan för hennes egen skull, för det kan ju vara hon som är i fara!!!

Jag vet inte om detta egentligen är något jag borde ta upp här i bloggen men jag har inte beskrivit i detalj och inte nämnt några namn så det borde inte vara någon fara...

De skulle höra av sig under nästa vecka angående hur de ska gå vidare med utredningen... jag känner att jag skulle vilja prata med mamman till flickan bara för att få klarhet i vissa saker men det kanske är dumt så jag väntar och ser vad som händer...

Känns i alla fall jobbigt allt det här med händelsen, anmälan och utredningen, inte just vad jag/vi behöver just nu, inte för att jag känner att vi har något att vara orolig för när det gäller att de alltid i såna här fall måste undersöka om t.ex. föräldrarna har utsatt barnet, i detta fall om vi har utsatt Jonna för övergrepp...
Det är ju också jätte bra att de ser allvarligt på det som hänt för de har ju bara flickan och ev. flickans förälders version av vad som hänt samt att de som utreder inte har någon som helst aning om vad som hänt bara att de i deras öron låter väldigt allvarligt.... men det känns ändå överdrivet eftersom jag inte uppfattade att det hann hända så mycket vid händelsen och att själva "skadan" inte alls var allvarlig, mamman till flickan verkade inte heller uppbrusad eller orolig... vi pratade om det som hänt och pratade med flickorna... vad mer kunde vi göra!? Dumt att göra en jätte grej av det hela, då kan det ju bli ännu mer intressant och risken att det inträffar igen är för mig större. Räcker med att hålla extra koll och inte ge tillfälle för att samma sak ska kunna hända igen.

Ja nu kanske ni vet lite mer... vill inte säga för mycket och som sagt så är jag själv väldigt förvirrad av alla frågor och all ovisshet angående detta... hade varit ännu jobbigare om jag inte visste om vem det gällde eller vilken situation....

Återkommer när jag vet mer!

Tack älskling!

Ja jag kom just på att igår kväll när jag precis hade lagt mig så vaknade Meja och var ledsen... Göran som inte hunnit gå upp än tog hand om henne, pratade lite och stoppade om sen vart det tyst... Ingen Göran kom och la sig och jag somnade rätt snabbt... I morse när jag vaknade så var sängen fortfarande tom, förutom Jonna som kommit och lagt sig på morgonkvisten, Melvin också.
När jag kom ner så låg både Göran och meja på soffan och sov, hon hade vaknat igen och inte kunnat somna om, hon hade ont i benen, troligen växtvärk!! det hade hon förra året vid den här tiden också....
Så jag vill säga Tack älskling för att jag slapp sova på soffan med Meja i natt!!! Puss puss

Tänk, tänk, tänk...

Har tänkt på mötet och alla frågor som poppade upp i huvudet efter att vi åkt därifrån, har försökt ringa och få tag i de som höll i mötet men ingen som ringt upp... så jag hoppas verkligen att vi får höra från dem i morgon som de lovade!

Förutom att detta har snurrat i huvudet hela dagen så tog vi en promenad både jag och Göran, hundar, Hilma och Melvin till dagis för att hämta Meja! Sen blev det hem en stund och kika på lite film, barnen och Göran kikade, jag pratade med pappsen som ringde upp från jobbet för att höra hur allt var!

Sen kom Jonna och Casper hem, det blev dags att laga middag, vi åt, Jonna och Casper cyklade iväg till gemensamma kompisar och lekte, vi andra tog en promenad till Svärmor, där vi blev bjudna på lite yoghurtglass! Den var jätte god, inte alls lika mäktig som gräddglass... Tiden gick, klockan blev 19.00, vi gick hemåt, gjorde välling, förhörde Casper på läsläxan, nattade barn, kikade på halv 8 hos mig, nattade fler barn och sen var det Idol/arga snickaren!!! Kikade lite på båda programmen!! Bagge är verkligen frän!!!

Ja just ja, ska ju skicka iväg begäran på föräldrapenningen också, så att det blir gjort medan jag fortfarande kommer ihåg hur jag skulle lägga upp det!!!

Hoppas på att få svar på mina frågor i morgon!!!


Mötet angående Jonna...

Känner mig ännu mer förvirrad och otålig efter mötet än innan, men hon skulle höra av sig i morgon igen så vi vet hur det tänker gå vidare eller ej...

Mäklaren på besök!

Pratade ju med en mäklare igår om att värdera huset, hon hade vägarna förbi idag och ringde och frågade om det gick bra att hon kom förbi och kikade lite!! Jag blev jätte glad och visst var hon välkommen! Hon gick en snabb husesyn, ställde lite frågor, knäppte några kort och sen åkte hon igen! En mycket trevlig person som är väldigt personlig i sättet att bemöta, fick en härlig vibb av att hon kanske kan hjälpa oss lite!


Magen växer...

Ja magen växer och det börjar hända lite saker där inne! Som ni kanske har märkt så skriver jag inte så mycket om min graviditet... har inte så jätte mycket tid till att tänka på den, även om jag är fullt medveten om att jag är gravid och vad som komma skall! Fram tills för några veckor sen så har det varit ganska så lugnt där inne och då tänker man inte lika mycket på det... känns verkligare när det sprattlar och rör sig där inne samt att magen numera känns som en gravidmage och inte en degklump!!

Jag mår bra även i denna graviditet, inte speciella besvär, lite trött i ryggen emellanåt, halsbränna och någon sammandragning då och då, trötthet som kommer av och till, men inget som jag behöver klaga på precis... finns ju de som har det mycket värre!!

Är i alla fall i vecka 23 nu, har inte tagit en endaste magbild ännu... men det kommer!!! Kanske blir en vecka 25 bild!!
Det kommer i alla fall att bli spännande och annorlunda att få en bebis mitt i vintern, har ju inte prickat in det så någon gång förut så det blir helt nytt! Undrar just vad jag ska få plats i för jacka när det är 30 grader kallt på nyårsafton!!!

Jonna är väl den som bryr sig mest om bebisen i magen, hon brukar säga god natt och krama om den!! Söta, goa och ibland lite rabiata unge!!! Det gäller bara att lära sig att uppskatta henne på rätta sätt och för den hon faktiskt är! Tålamod är prio nummer 1!!!

Puss puss


Fler läsare och mer kommentarer!!!

Ja på senaste dagarna så har antalet läsare fördubblats och jag får lite fler kommentarer och det är ju jätte skoj!! jag älskar kommentarer och jag svarar för det mesta på dem, i alla fall när det kommer frågor! Har hittills svarat tillbaka på personernas bloggar men från och med nu så lämnar jag svaret under era kommentarer!! Lättast så!

Och som sagt kommentarer är jätte skoj så lämna gärna lite spår!!

Puss å kram


Nyklippta vovvar!!!

Ja idag tog vi tag i att klippa hundarna... det var verkligen på tiden!!! Morris tog ungefär 1 timma, halva tiden jämfört med förra gången och han var jätte duktig!!

Ozzy tog 2 timmar... först gick det jätte lätt men han var så tovig i underpälsen på benen och bröstet... vi har inte kammat honom så ofta som man kanske borde sen hade det hunnit bli på tok för långt också, men nu är han så fin!!! han har även blivit lite smalare sen vi tog honom, inte lika mycket hull och skinnet är lösare och mer avslappnat! han rör ju på sig väldigt mycket nu när de är ute och leker på tomten!!

 

Vi tror att vi nu har lyckats spärra alla flyktvägar för Morris så nu har vi inte behövt sätta honom i lina på jätte länge!! Och det är skönt för både oss och honom, sen så har ju knappast grannen någonting att klaga på heller.... och Monika, jag tror inte att det är samma granne som du tänker på...

Här är några bilder på våra finisar!!!

 

 


Jippiiii!!!

Försäkringskassan ringde upp och jag har fått havandeskapspenningen beviljad!!!!! Så nu gäller det bara att pussla med resterande dagar samt semesterdagar för att få ihop det tills dess!! men det är ju ett betydligt mindre problem!

Tina har varit här en sväng på förmiddagen också! De kom vid 08.00 tiden och stannade i knappt 1,5 timma innan de var tvungna att fortsätta färden hem till Borlänge! Även om det blev en kort stund så är jag tacksam över att de kom förbi, lite är alltid mycket bättre än ingenting alls! Skickade med henne tyg till en till nattskjorta när hon har tid! Hin fick även med sig lite bröd och en slatt surdeg!

Nu kurrar magen men än är det en stund kvar till lunch.... efter lunchen när Hilma och Melvin sover så ska vi ta oss ann hundarna och frisera dem!! Det behövs verkligen och det kommer kännas bra när det väl är gjort, en sak mindre att tänka på!!

Puss puss

Frukostar i helvetet..... och fan vet allt!!!

Ja våra mornar här är inte alltid så roliga... idag var en av de mindre roliga kan man lugnt säga!!!

Jag ställer klockan på 06.00 och snozar till 06.30 så att jag hinner vakna till i lugn och ro... sen är det bara upp och väcka Jonna och casper som ska klä på sig och gå ut med hundarna medan jag gör frukost och Göran försöker få liv i de andra skruttarna... Meja är svårast att få upp! Oftast så ligger även Göran lite längre för han är heller ingen morgonmänniska... och de dagarna är lite extra jobbiga, blir irriterad bara för att han ligger kvar men det har med min bakgrund att göra!

I alla fulla fall så efter lite stök och bök så var frukosten klar, havregrynsgröt som alla älskar!! NOT... men vi kör det varannan dag för annars blir det tjatigt...
Jag bad Casper flera gånger att speeda ner, ta det lugnt och bara sköta sig själv men ändå så går det bara några sekunder så hör man Jonna säga nej och sen skrika i högan sky!!! bara för att Casper skulle retas med henne eller ta någonting av henne som kanske var hans... men varför inte diskutera eller bara prata med mig!!!????
Arg blev jag och "slängde" in dem i sitt rum igen.... det kan verkligen förstöra en morgon ordentligt!! Sen fortsätter det under frukosten, men då är det mest Jonna som ska trotsa gröten och oss med att klaga massor innan hon äntligen äter upp den... Meja är inte sen att ta efter men hon gnäller inte....
Det är som att äta en frukost i helvetet, bara Hilma som är nöjd och glad... nu tror jag att jag backar ett steg mot min vilja och så kör vi fil varje morgon bara för att slippa alla onödiga konflikter och griniga barn, blir ju så när de inte vill äta, då blir de hungriga och då tänker jag mest på M&M... De gillade gröten förut men då var det Jonna och Casper som klagade och gnällde jämt så jag slutade med den ett tag och sen åt de inte när jag körde igång igen...

Nog om det, dagen fortsatte ju ändå... Men Jonna var överfull av energi och kulle vara på överallt och det gnälldes hit osh skreks dit, hon retades och de andra gren... Men på något vis så lyckades jag hålla mig från utbrott även fastän jag varit astrött hela dagen!!! Somnade nästan med telefonen när jag skulle ringa barnmorskan, ja medans jag väntade på att hon skulle svara alltså!
Där fick jag tid den 28/9 och jag frågade även om sjukskrivning kunde vara aktuellt om jag skulle bli tvungen att gå tillbaka aoch jobba 1-3 månader... tänkte eftersom jag börjar känna mig så trött i ryggen redan nu! Men det lät ganska hopplöst....
Ringde även försäkringskassan och kollade hur det gick med ärendet om Havandeskapspenningen, men eftersom den görs manuellt så kunde de inget se ännu.... bara att vänta!!!

Ringde även banken (Nordea) för att prata med vår"bankman" men han var tydligen upptagen, ringde flera gånger under dagen men utan resultat...
Sen ringde jag och kollade upp med några mäklare om värdering av huset och där kan den möjligtvis finnas en strimma av ljus!!!
Ringde även några rörisar men alla var ju ute i skogen på jakt... oj oj oj va viktigt det kan vara då... har aldrig förstått mig på det där...

Efter lunchen blev det utgång i det faktiskt väldigt fina höstvädret!! Var ute ganska många timmar tills det var dags att tänka på middagen. En snabb sväng på Grindes blev det också, veckohandling...

Jo och så fick vi ju ett brev på posten också, från Bergs kommun... Det var en kallelse till ett möte på onsdag klockan 11.15, det stod att Jonna hade, håll i er nu: utfört sexuella övergrepp på jämnårig flicka!!! Har tänkt flera gånger på om jag ska nämna det här eller ej men kom fram till att jag har inget att skämmas över inte hon heller, eller hur man ska beskriva det, det stod ju så i brevet och det ska bli intressant att höra vad det handlar om... för mig så är övergrepp ett väldigt starkt ord!!! Jag vet en händelse i sommar som det kan handla om men det har jag och flickans mamma redan pratat om och det var från båda håll och vi berättade för båda flickorna vad som gäller om sådana saker, skador osv... jag kan bara säga att barn är barn och mycket ska prövas... visste bara inte att anmälningar görs, borde ju kanske ha fått höra något av den andra flickans föräldrar först tycker jag... eller? Så skulle jag ha gjort i alla fall.... men jag vet ju som sagt inte hur allvarligt det är... men återkommer om detta!
Om detta var för privat vet jag inte men jag delade i alla fall med mig...

Ja för övrigt så blev det en ganska så lugn middag, eller där ljög jag men lugn om man jämför med frukosten i alla fall!! och efter den följde ett bad av de tre minsta, innan det var dags för välling och sova.
Jonna och Casper fick lägga sig vid 20.00, sen har vi suttit och svullat choklad ock kikat på bl.a. Det okända, spännande! Mår illa nu, det var bättre igår när jag åt en ask vindruvor i stället och kikade på Irene Huss filmen

Ska strax gå och lägga mig, är så jobbigt att vara trött en hel dag... Göran sover redan i soffan...

Puss å hej...


Drog en rejäl fuling med Jonna...

Ja i morse vid frukosten var vi rejält stygga med Jonna... Maria skulle komma och hämta henne för att hon skulle få följa till Hogdal och leka med Märta (Görans lilla kusin). Men av någon anledning sa vi bara att någon skulle hämta henne, sen blev det att det var en tant och en farbror som skulle hämta henne för att hon skulle flytta från oss... hon säger jämt att hon vill ha en annan familj och slippa oss! I alla fall så spädde vi på lite under frukostens gång bara för att se hur hon reagerade. Först så visade hon inget annat än sin starka" bryr mig inte om något" sida, vi la in små detaljer som att det skulle väl bli skönt för henne att slippa oss och sina jobbiga syskon, att hon skulle få träffa oss några gånger/år och att de inte äter messmör där hon skulle bo... ibland såg hon lite smått nervös ut men ändå försökte hon se det positiva i hela grejen med att flytta!!! Hon tyckte nog att det lät lite spännande ändå! Tillslut frågade Göran, "hur känns det nu Jonna?" och då brast det, då grät hon, men ville ändå inte riktigt visa det för oss... Då kändes det även nog för mig, poängen var nådd och jag frågade om hon grät, Göran frågade om hon inte ville flytta... du brukar ju säga att du vill det!  Nej snyftade hon.... jag bad henne komma och sätta sig i mitt knä, jag grät också, kramade och pussade henne  om och om och sa "Det är klart att du inte ska flytta, du ska ju bo här med oss! det är bara Maria som kommer och hämtar dig så du får följa med till Hogdal"... "det visste jag väl att det var" sa hon då och blev hård som en sten igen!! Allt skinn på näsan växte tillbaka på nolltid!
Jag sa till henne att tänka sig för nästa gång hon ber om en annan familj bara för att hon inte alltid får som hon vill, och hon nickade!!

Ja i det stora hela så kan det ju låta grymt och elakt, och det var det till viss del... men lilla Jonna är en speciell liten person som är hård som sten och det var spännande att se hur länge det skulle ta för henne att släppa muren och tänka sig in i vad vi sa, muren reste sig iofs. lika snabbt igen men det är viktigt att kunna vara mjuk också. Hon har som man säger ett rejält lager skinn på näsan och lite till... blir bra bara hon lär sig att handskas med sig själv och sina känslor... tänka lite på andra och inte bara på sig själv.. även om den förmågan inte är riktigt utvecklad hos ett barn förrän 12 års ålder, vid 7 års ålder har de lärt sig att tänka ett steg längre när det gäller sina egna handlingar, vad som händer efteråt de gjort på ett eller annat vis...

I alla fall så kom Maria och hämtade henne som det var sagt strax efter 10.00 och hon har lekt med Märta hela dagen, hon kom hem vid 19.30 tiden ikväll och var nöjd, glad och sprallig, ville ha allas uppmärksamhet samtidigt som vanligt!! fast eftersom vi just skulle natta de 3 små så fick jag faktiskt henne att hejda sig tills vi lagt dem, sen kunde jag lyssna på henne när hon berättade om dagens äventyr!

Älskar den ungen minst lika mycket som de andra, nästan ännu mera även om man inte alltför ofta får tillfälle att känna just den känslan eftersom det ofta blir att vi får ge henne negativ uppmärksamhet... men det blir bara bättre och  bättre!! Den mjuka och känslosamma Jonna behöver få komma fram mer och det ska vi jobba på, men inte på ett elakt sätt i fortsättningen ;0).
Hon måste lära sig att förstå att alla ser och hör henne även om hon tar det lugnt och allt behöver inte hända på stört!!

Resten av familjen har ägnat en del av dagen på crossbanan i Nästeln, det blev för tråkigt att bara köra fyrhjulingarna på gården ;0)

I morgon är det måndag igen och det finns en del samtal som ska ringas...

Puss å hej!

Lördag hela dagen...

Lite morgonmys i sängen innan uppstigning, frukosten blev så sent som kl 09.00!! Sent eftersom vi i vanliga fall redan har ätit frukost klockan 07.00!!!

Efter frukosten så märktes det verkligen att det var helg, det vill säga att både Jonna och Casper var hemma och lika rastlösa som vanligt... efter en massa tjat som inte ledde till någonting så åkte alla ut på gården för att leka och gud va lugnt och skönt det blev här inne!!! Hilma låg uppe och sov en förmiddagslur så det var verkligen tyst och skönt!

Närmare 12.00 fixade vi lunch och då när barnen skulle komma in så ville de inte för de lekte så bra, men vi lovade att de fick gå ut efter lunchen igen!! Det var frysgrader i natt och frost på rutorna tidigt i morse men under dagen så värmde solen på endel och det var rätt så behagligt väder ute!

Efter lunchen var det dags för Melvin att sova en stund, Hilma sov över lunchen och åt sin när klockan var närmare 14.00, de andra barnen var åter igen ute och lekte... Efter att ha plockat in i diskmaskinen och matat Hilma så gick vi alla ut och var ute ända tills det var dags att gå in och laga middag, då var klockan 16.30...

Ute kördes det fyrhjuling, Meja på den lilla och en liten Jonna på Caspers stora!!! Casper var på vattenparty hos en kompis.
Ja Meja körde fyrhjuling själv på riktigt första gången idag och det gick hur bra som helst!! Hon har fått bra träning när det gäller styrandet genom att ha cyklat en del på sistone!
Melvin han åkte med bak på med både Meja och Jonna, gasen hade vi ställt ner ordentligt på båda fyrhjulingarna så att det gick mindre fort och mer säkert!! Meja lyckades köra in i lagårn en gång och på Caspers bil en annan, en det gick bra för det gick saka!!

Här är lite bilder:


Först var det lite svårt att hålla ögonen frammåt...


Roligt var det!!!


Melin vill också köra... det fick han göra lite senare med mamman bak på...


Hilma satt snällt i vagnen och filosoferade!


Jonna den lilla på fyrhjulingen den stora!!!


Melvin åkte först med Meja...


Sen med Jonna och trött blev han!!!


Göran lagade korvstroganoff till middag, jag plockade undan... har tvättat lite också under dagen och den nya tumlaren fungerar hur bra som helst!!! Ända tills elräkningen kommer ;0)... nä då den är faktiskt rätt så energisnål, klass B som de flesta tumlare.. ska man ha en A klassad så får man betala närmare 10.000 kr ju....

Casper sover hos Tony, Jonna äter upp det sista av godiset, Göran kikar på Top gear och jag sitter här...
I morgon ska Jonna med Maria till Hogdal, Casper ska kanske på fotbollsmatch i Hackås... den blev möjligen inställd och sen får vi se hur pass snorig han är i morgon efter vattenpartyt... Eventuellt ska jag och Göran ge oss på att klippa hundarna... det börjar bli dags!!!

Apropå hundar så fick vi ett brev från Länsstyrelsen för några dagar sen där det tydligen kommit in en anonym anmälan om att vi har Morris och Ozzy bunden större delen av dagarna och att vi stressar och slår Morris.... låter som att vår lilla granne har haft lite att göra igen...
Son tur var så var det ingen anmälan som skickades till oss utan bara en information om vilka lagar som gäller efter ändringen 2008, bara för att försäkra sig om att vi hade uppmärksammat ändringen...
Jag ringde i alla fall upp personen som skrivit till oss och berättade ur allt låg till... att vi ALDRIG har Ozzy i lina, bara i koppel då vi går utanför gården, att Morris endast får sitta i lina en stund då han gjort fel och smitit från gården, att vi ALDRIG slår och misshandlar hundarna, bara tar dem i nackskinnet ibland eller håller dem lätt mot marken för att visa vem som bestämmer.... talade också om för henne att för två veckor sen då den här anonyma tydligen hade ringt/skrivit var den tidpunkt då svärmors tik löpte och det var därför som Morris smet stup i kvarten och fick sitta i sin 6 meter långa lina lite mer än i vanliga fall!!! personen jag pratade med tyckte att det lät som att vi hade bra koll på vad som gäller och skulle föra in anteckningarna i protokollet! Berättade också om hur vår snälla rara (NOT) granne är och gör....
I alla fulla fall så blir jag så arg, ledsen och irriterad när man blir falskt anklagad, kan inte folk bara sköta sitt och skita i andra eller åtminstone ringa till personen det gäller, i detta fall oss och säga vad hon/han tycker i stället... ska det vara så svårt????

Nä nu får det vara nog för idag, kommer ju en dag i morgon också!!!

Puss puss

Fredag!!!

Äntligen helg!!! Upp tidigt idag också, alla var trötta...

Jaha vad har vi gjort idag då??? Ja jag har ju bakat lite!!! Igen!!! var ju tvungen att pröva danskt rågbröd, en grynblandning som har stått i rumstemperatur i tre dagar innehöll den så jag var ju nästan tvungen att baka, annars hade det ju bara varit och slänga blandningen...
När jag ändå var i bakar tagen så bakade jag havrelimpor också, la ut en bild ovanför receptet på dagens resultat!!
Sen var vi e sväng på Grindes och handlade inför helgen, tacos i morgon! Hämtade även hem Meja som varit med farmor några timmar på eftermiddagen!!
Idag blev det fiskgratäng till middag och den blev super god!! Måste ha varit Melvins förtjänst, han hjälpte till att salta och det blev lite mer än jag tänkt men det blev perfekt!!!
Sen var det dags för bompa och lite godis för barnen, jag och Hilma gick och duschade och det var skönt! Jag och Göran gjorde en fuling igår kväll och tjuvstartade med godiset, vi hällde upp allt i en stor skål och tog med oss upp i sängen och kikade på film!! Men det fans mycket kvar ändå!!
Göran kom nyss ut ur duschen han också så nu ska jag gå och sätta igång diskmaskinen och sen sätta mig framför tv:n... kanske ta fram godisskålen igen, det finns ju liiite kvar!!!

Puss puss

Melvins nattskjorta!!!

När moster Tina kom på besök hade hon med sig presenter till barnen som hade fyllt år!!! Uppskattat av alla, Casper fick en byggsats av en bil, Jonna fick en sminkväska med tillbehör, Meja fick böcker och en snuttefilt (snus) och Melvin han fick en alldeles egen nattskjorta som Tina hade sytt!!!! han vill ju alltid ha nattlinne för att Jonna och Meja har det och jag har inte hittat någonstans där det går att köpa nattskjortor... har tänkt att jag ev någon gång ska sy en men har inte haft tiden och motivationen... men nu har han en och han blev så glad!!!Även han fick en hemsydd snuttefilt i lika tyg som skjortan!!!

Puss så dig systeryster va du är gullig och go!!!

Hilma och Melvin badar!!!

När jag ändå lade ut bild på mina limpor som jag bakade idag så hittade jag lite bilder på Hilma och melvin när de badade för några dagar sen:
SHIT!!!!

Skulle skicka iväg begäran på föräldrapenningen i vanlig ordning och upptäckte att jag hade ungefär 20 dagar mindre kvar än jag trott!!!! Det betyder att det fattas en massa dagar för att jag ska kunna vara hemma ända tills 8 november då jag ev får havandeskapspenning... och om jag inte får den så får jag jobba och slita när jag är höggravid... ser inte fram emot det direkt...

Ja ja vi får väl se hur det löser sig....

Älskade havrelimpor!!!Havrelimpor (2 st)

½ pkt á 50 g jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
2 msk olja
3 dl havregryn
1 dl krossat linfrö
9-10 dl vetemjöl
(går även att blanda med hälften rågsikt om man vill!!)

Rör ut jästen i lite av det kalla vattnet, tillsätt resten av vattnet samt salt, olja havregryn och linfrö. Rör om och låt svälla i 15 minuter. Tillsätt Mjölet, spara 1 dl till utbakningen. Arbeta degen i ca 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand. Strö över lite mjöl och låt jäsa i ca 1 timma under duk. Knåda sedan degen smidig och forma till två knubbiga limpor, lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 30 min under duk. Sätt under tiden ugnen på 225 grader. Skåra bröden med vass kniv, brukar själv göra tre sneda snitt, mjöla ytan lite lätt om man vill och sedan skjuts in i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Låt bröden svalna på galler utan bakduk!

Lycka till!!!


ps. tala gärna om sen vad ni tycler om brödet!!! ds.

Älskade syster Tina på besök!!!

Idag kom Tina med bussen kl.11.40, hon stannar tills i morgon bitti och sen måste hon vidare men ska försöka få tiden att räcka till att hälsa på en gång till innan de åter far hemåt på tisdag... förstår att tiden blir knapp när de väl är uppe och ska håla på så många som möjligt.

Annars idag så var det idrott för både Jonna och Casper, de ska ha med sig kläder för både inne och ute eftersom de inte vet hur vädret blir... jobbigt att det blir så mycket extra packning...

Själv har jag bakat två olika bröd, baguetter på surdeg och limpor på delvis surdeg, med både nötter, frukt och frön!!!
Jag ska även lägga ut receptet på det goda havrebrödet jag brukar baka, fick en fråga av en läsare om jag kunde dela med mig och det gör jag så gärna!! Men i ett separat inlägg senare...

Sen har vi varit ute en stund, inne och lagat mat, diskat undan och bakat en ny paj tills ikväll, det fanns ju vaniljsås kvar!!!! Resterna av pajen får barnen till mellis i morgon!

De små barnen var väldigt trötta ikväll så de fick gå och lägga sig strax efter 19.00, Meja har varit jätte trött och hängig på eftermiddagen och det var ju inte så konstigt med tanke på att hon hade knappt 39 graders feber... Hon har även ont i sitt finger som hon klämt, men bara skinnet, har en rejäl skorpa som hon fastnade med i byxorna på dagis så att skorpan revs upp... Hon fick i alla fall alvedon innan hon somnade sött i sin säng så jag hoppas natten blir lugn!?

Nu ska snart de andra två i säng också, de ska bara kika klart på "Rena rama Rolf" som de sänder repris på!! det var ett bra tag sen det gick på tv!!!

Puss puss

Föräldrarmöte!!!

Igår var vi först till Svenstavik till banken för att prata med dem, de ville gärna att vi skulle komma dit så det gjorde vi... bara det att väl där så var vi inne hos handläggaren 5 minuter och sen fick vi åka hem... hon skulle kolla på ärendet under veckan...

Sen på kvällen var det föräldramöte, Maria var så snäll och kom hit och var barnvakt så att både jag och Göran kunde gå, alltid bra om båda är med så slipper man sitta och redogöra sen för vad som blev sagt och inte... Det var ett bra möte och gamla rektorn var tillbaka och det kändes bra, verkade som de hade bra mål inför framtiden!

Hade bakat äppelpaj innan vi åkte så att barnen och Maria hade något att mumsa på, de skulle just till att fika när vi kom hem strax efter 19.00, sen var det sängdags!

Var väldigt trött efter fångarna på fortet och en portion äppelpaj i soffan så det blev inget skrivet då, men går ju lika bra idag ju!

Hej hopp!!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus