Mjölkstockning....

Aj, aj, aj...

Jag har varit så klantig att jag igår när det blåste satt ute och tuttade Towe flertalet gånger! Försökte täcka med en filt men eftersom tanken slog mig och jag bara struntade i den så är detta mitt straff!

Jag har ju ingen allvarlig mjölkstockning, bara så pass att det högra bröstet är ömt och här en fin rosa strimma + att jag har drygt 38.0 graders feber... har tagit Ipren 2 gånger för att häva inflammationen samt hålla ner febern... annars hade jag väl legat med 40.0 grader minst!

Men fastän tempen inte är så hög så har jag ont i varenda muskel i kroppen och det ilar i de större lederna... men som sagt så får jag skylla mig själv!

Vi har dock varit ute hela dagen, jag stoppade om tuttarna ordentligt med fetvadd sen hade jag en tröja + fleecejacka + täckvästen på! Men det har behövts idag för det var inga ljumma vindar direkt...

Jag hade med mig te ut så jag kunde hålla mig varm och så gick jag in varje gång Towe skulle äta!

Vid 16.00 tiden var det dags för henne att äta igen och då gick vi in för dagen, jag kände att febern kom krypande igen så i med en Ipren (den 2:a för dagen) och sen tog jag med mig Towe till köket och så kokade vi linssoppa!

Nu är de 4 minsta barnen nattade, jag fryser inte länge, Göran och Casper är iväg och spelar bandy och Jonna kommer snart hem från Nikita... tror bestämt att donnan ska få krypa i sin pyjamas och sen ska vi mysa ner oss i soffan med lite popcorn! Lite mamma-Jonna tid skadar ju inte!!!

För övrigt så hoppas jag på att bröstet är friskt igen i morgon och sen ska jag vara riktigt försiktig! Borde ju ha lärt mig då jag haft lite mjölkstockning en eller flera gånger med alla utom Casper och Hilma!

Aj, aj, det ilar i mina knän... blä men skyll sig själv!

Puss puss

Härligt med friskluft!

Vi har verkligen lov här hemma nu! Så skönt att inte behöva kliva upp tidigt om morgnarna och bara kunna ta det lugnt hela dagen!

Idag åt vi frukost strax innan 10.00, Tony sov här natten som var så vi hade en extra vid bordet idag, lite trångt men allt går!

Efter frukosten tog Göran med sig Casper och Tony fram på macken och lånade en släpvagn, de var borta en bra stund så jag antog att de passade på att leka lite i skogen också!!!
Under tiden de var borta så klädde jag på barnen så de kunde gå ut och leka, Towe sov och jag satte mig på bron och lagade lite strumpyxor och en klänning.

När grabbarna var tillbaka satte de igång ett lasta vagnen på en gång, de började med alla lövhögar! Towe vaknade precis när de kom så jag klädde på henne och tog med henne ut i vagnen så att jag också kunde hjälpa till.

Susanne kom förbi en sväng och medan grabbarna åkte till brasan och lastade av vagnen fick Meja, Melvin och Hilma följa med Susanne hem en sväng. Jonna stannade hemma och hjälpte mig att kratta, fast hon vyssjade mest Towe i vagnen!

Jag krattade en ganska stor plätt medan pojkarna var borta, när de kom tillbaka lastade de på ett lass till och denna gång vart det både en massa bräder och bråte samt en hel del ris från buskarna!
Den här gången följde Tony och Jonna med och lastade av, Casper stannade med mig och krattade det sista vid bron och sandlådan.

När de var tillbaka igen tog jag med mig Towe in och fixade lunch, det blev köttbullssallad! Towe låg på golvet under tiden och passade på att lägga ett lass i blöjan!
Lunchen blev en aning sen (idag också...), klockan var närmare 14.00 innan vi satte oss till bords och vi åt ute! Innan jag gick ut så bytte jag på Towe så att hon kunde få somna gott ute i vagnen, men hon låg vaken hela tiden då vi åt...

Under tiden som jag fixade lunchen så kom alla barnen hem från farmor igen och Tony följde med henne hem, Göran och Casper hann lasta ett 3:e lass på släpvagnen som de åkte med direkt efter lunchen. Den här gången följde de 3 äldsta barnen med, Hilma och Melvin skulle sova och Towe skulle tuttas.

När Towe fått mat somnade hon sött i vagnen, jag hängde lite mer tvätt, hade hängt en maskin på förmiddagen, sen knöt jag Morris lina runt magen och så gick jag bort till lillstugan och krattade. Morris var lugn hela tiden och höll sig intill mig, bara ca 2 meter ifrån mest hela tiden! Han försökte sticka ut nosen utanför grindhålet 2 gånger men drog genast tillbaka den då jag sa åt honom!

Göran och de andra var borta ganska länge då de åkte till Susanne och  körde bort en del av hennes skräp till brasan också, smidigare att ta allt på samma gång  när vi ändå hade vagnen, bättre också när man är flera som kan hjälpas åt!

När de kom tillbaka så hade jag hunnit kratta hela plätten vid stugan, Göran hade lämnat tillbaka vagnen och tänkte ta en tur till kraftverket med bilen för att kika lite, han tog med sig Casper, Tony och Meja, Jonna gick in och bytte om för hon skulle följa farmor till stan en sväng då de skulle handla lite mat. Morris fick också följa med Göran och de andra!

Precis när de åkte iväg vaknade Melvin, han hade också velat följa men Göran såg inte när jag hoppade och vinkade för att han skulle stanna och vänta... Jag lastade om lite i vagnarna och så fick vi en sväng på Grinds i stället!
Det var tänkt att vi skulle äta pizza till middag idag en jag hade ingen lust att gå in för att ställa mig i köket som just då såg ut som ett kaos och börja göra pizzadeg...

Melvin och Hilma tog en varsin liten vagn inne på affären, jag gick efter och hade Towe på armen. Det var nog första gången som Hilma körde en liten vagn själv, hon var så rolig för hon gick och plockade både, matolja, ketchup, apelsiner och  kaffe i sin vagn som jag sen fick ställa tillbaka! När vi handlat klart och jag skulle packa så tog hon en vända till och fick med sig både, salt, lagerblad och russin i sin vagn!

Handlingen gick i alla fall över förväntat och vi gick nöjda och glada hem igen! Vi handlade bland annat dagens middag som idag i stället för pizza fick bli grillade hamburgare med bröd och cheddar ost! Göran fixade med grillen när de kom tillbaka från bilturen, medan vi väntade fick Hilma och Melvin dela på en banan och några vindruvor, Towe fick sig lite tutte.

Efter middagen plockade vi ordning lådorna med skor som fortfarande står kvar i garaget, sen tog vi ner och vek tvätten innan vi eldade de små högarna som jag krattat ihop. Morris fick under tiden springa fritt på gården och man såg verkligen hur lycklig han var! han var ävn duktig och kom nästan alla gånger då vi ropade på honom!

När vi eldat klart var klockan närmare 20.00, jag tog med mig Towe och Hilma in och de andra tog en lite tur med bilen igen, Melvin måste ju också få åka! Man kan säga att Göran är nöjd och trivs med sin nya fyrhjulsdrivna, röda och buckliga leksak!

Jag nattade Towe och Hilma, dammsög lite och sen kom de andra hem igen. Vi nattade Meja och Melvin på en gång och Casper och Tony tog en sväng med Morris, Göran röjde undan kaoset i köket!

När Meja och Melvin låg i sina sängar var klockan strax efter 21.00 och jag knöt på mig mina promenadskor, lånade Caspers MP3 och sen tog jag mig en härlig promenad! Vilken skillnad det där att gå med musik och utan, föredrar verkligen med musik! Även så föredrar jag att gå utan hunden då man inte behöver göra en massa stopp...

Jag var hemma igen strax innan 22.00, då bytte jag om och satte mig i soffan med Göran, åt en apelsin och drack lite vatten innan jag smakade några gula krokar och svart guld av Göran, Casper och Tony fick sitta uppe vid datorn en sväng innan de åt ett varsitt äpple och sen gick och lade sig.

Japp, det var den dagen och i morgon kommer en ny så nu ska jag gå och lägga mig! Men först måste jag bjuda på några bilder, de är från helgen tror jag, bara det att jag glömt att lägga upp dem...


Puss å god natt!

27 April 2011...

Idag klev vi upp strax innan 09.00, Göran gick en promenad med Morris och jag bytte  blöja och klädde på Towe innan jag ställde mig och kokade mannagrynsgröt!

Efter frukosten fick barnen vara inne och kika lite på film då det fortfarande var ganska kyligt ute efter en natt med några minusgrader...

jag och Göran kollade igenom och betalade räkningarna, sen klädde vi på barnen som gick ut. jag skrev en handlingslista och Göran tog fram maskinen för att klippa Morris!

När jag gick ut för att ta fram min cykel för att jag och Hilma skulle cykla och handla så ville alla följa! Och eftersom Towe låg inne och sov och Göran klippte hunden så tänkte jag att jag kanske skulle vara bussig att ta med alla de andra så att han fick klippa utan att bli störd!
Jag lugnade barnen, plockade fram min cykel samt cykelkärran, lastade alla barn, Jonna tog sin cykel och sen trampade vi iväg!

Vi kom fram till Grindes, parkerade cyklarna och lastade av barnen, gick in och handlade, betalade, packade, lastade barn och sen cyklade vi hem igen! Jag kan säga att det gick ganska tungt i uppförsbackarna med Hilma och cykelstolen, Meja, Melvin och matkassen i cykelkärran + att jag hade en Jonna framför som bromsade för minsta gupp!!!! Jag cyklade om henne...

När vi kom hem fortsatte barnen att leka, jag gick in och packade ur matkassen och började med lunchen som skulle bli tonfisksallad. Fick avbryta mitt i för att hjälpa Göran med att klippa klart huvudet och halsen på Morris.
När Morris var klar gjorde jag klart salladen men innan vi åt så klippte jag Molly (Susannes hund) också, hon ska ju ha valpar snart så det kan ju vara skönt att ha pälsen fixad!

När vi äntligen kunde sätta oss och äta så var alla hungriga och alla åt mer än jag trodde av maten! Jag hade riset bredvid så man själv kunde välja hur mycket man ville ha, misstänkte att barnen ville ha mer ris än sallad!

Efter lunchen bäddade vi ner Towe och Hilma i vagnen, Casper gick med dem till Susanne och vi gjorde oss klara för en cykeltur! När Casper kom tillbaka så trampade vi iväg, Meja satt i cykelkärran och Melvin i cykelstolen, Jonna, Casper och Tony cyklade så klart själva.

Vi tog en tur till andra sidan byn, Göran skulle kika på en bil som han skulle få köpa billigt av en kompis, vi måste ju ha en till bil som fungerar och inte drar så mycket om och när Göran ska börja jobba, kan vara bra att jag har en bil hemma om dagarna ju!

Barnen passade på att cykla lite på skolgården medan vi kikade på bilen och pratade med grannen till han som har bilen, jo för han som hade bilen var iväg och jobbade.
PÅ vägen hem stannade vi till på Grindes och handlade glass! Vi var lite ekonomiska och köpte ett 6-pack med "Icas mumsbitar" typ magnum mandel, hade ju tänkt att det måste bli billigare och det blev det med råge! Ett sånt paket kostar 28.00 kr och en magnum kostar 22.00 så man sparade en rejäl peng på att vara lite smart!

Vi åt glassarna och sen cyklade vi vidare, först till Susanne en sväng för att hämta Hilma och Towe, Melvin stannade kvar och vi andra cyklade och gick hem, jag lämnade min cykel och gick med vagnen.

Sen var v ute en bra stund, jag gick ner i källaren en sväng och eldade och ganska snart var det dags att börja tänka på middagen.. det blev "fisch and chips" fiskpinnar och pommes! En ny variant som vi inte prövat förut... jag och Göran åt resten av tonfisksalladen till!

Klockan var 19.00 när vi ätit klart och barnen gick ut igen, Tony kom hem med Melvin och jag gick för att hämta min cykel, men innan jag gick ut så tuttade jag Towe, bytte blöja och satte på pyjamas och sen fick hon lite tutte igen innan jag lade henne i sängen för att sova, tog med mig barnvakten ut till Göran.

När jag kom tillbaka så hade Towe precis somnat, Casper hade fått gå in några gånger och gett henne nappen. jag tog med mig Hilma in, bytte på henne och satte på pyjamas innan hon fick välling, sen var det bara att borsta tänderna och tvätta av innan hon nästan stupade i säng!

Nu är klockan 20.45, meja och Melvin sitter inne på toa och skiter i kapp, ska nog ta och natta dem också, men de lär väl vilja ha lite kvällsfika innan de ska sova, funderar på fruktsallad!? Vi får se...

I alla fall så är Göran ute och fixar lite på "den nya" bilen som han fick köpa för en billig peng, ny besiktad är den också, han fick den extra billigt då han var chaufför i söndags!

Var ner i källaren för en stund sen och nu är det färdig eldat för denna gång. tankarna kom upp till 80 grader i alla fall, hade tänkt fylla dem till 90 grader men 80 fick räcka!

Natta lite barn och hänga tvätt å är kvällen ledig sen! Kanske jag tar en promenad med vovven sen!?

Puss pussBesök i Sveg...

Idag klev vi upp lite senare än tänkt... klockan var efter 09.00, men så får det lov att bli när det är lov för barnen!

Vi åt frukost, jag slängde ihop en smörgåstårta och plockade  i diskmaskinen, Göran klädde på några av barnen och jag några, sen packade vi in oss i bilen och tog en tur till pappa & co. i Sveg. Pappa var inte på jobbet idag då han var tvungen att ringa och fixa receptet på sin medicin som tydligen kommit på villovägar, receptet alltså!

Vi tog med oss vår gamla grill, pappa och Milla ska ha den tills att de hittar en annan, bättre än inget och Milla blev super glad!

Vi åt smörgåstårta, ute i solen, dock blåste det lite mer idag än det gjort de tre senaste dagarna... men det finns ju kläder så vi var ute i alla fall!

Vi vuxna satt och småpratade lite om både det ena och det andra och barnen lekte!
Här följer lite bilder från dagen:Jacobs leksaker roar alla barnen, stora som små ;0)


Hilma lekte mycket med Jacob, försökte i alla fall, han var ju så nyfiken på allt annat!


Uteplatsen som för närvarande är utan utemöbler... men det ska pappa fixa tills nästa gång vi kommer ;0)


Nu kikade Jacob in i kameran!


Koncentrerade små gofisar!


Alla utom jag...


Jacobs lap top var jätte skoj tycker Hilma!


Smile ;0)


Mamman ropar gooodis!!! och alla barnent titar in i kameran!


Morris tyckte att omgivningen var intressant!


Towe lånade Jacobs vagn!

Klockan var ca 16.30 när vi begav oss hemåt, vi åkte via Vemdalen hem, mest för att få se lite annat... (säger jag som tydligen somnade till just när Göran skulle visa något, vad vet jag inte eftersom han tyckte det var skit samma när jag ändå missade det...)

När vi kom hem blev det en snabbis in på Grindes, sen hem, Göran lagade middag, vi åt, barnen kikade lite på bompa även fastän klockan var 20.00, men de sov en sväng var i bilen så nattningen fick bli lite senare...

Sen nattade vi barnen, jag vek lite tvätt, packade ner lite vinterkläder i lådor och sen tog jag en powerwalk med Morris i 35 minuter, sen hem och duscha innan BB!

Nu blir det sängen, Göran har redan gått upp... det tar ju sån tid att ladda upp bilderna... men men..

puss puss och sov så sött alla där ute!

Påsk och fint väder!

Hade inte tänkt skriva något idag, men nu skriver jag lite ändå nu när jag ändå sitter här!

Vi låg i sängen lite längre idag, vid 09.00 tiden klev vi upp, vi åt frukost och sen gick alla ut! Vi har varit ute hela låna dagen, bara jag som var inne en stund då jag fixade lunchen, tortellinisallad blev det idag som vi så klart åt ute!

Idag har det varit lite svårare att få barnen att ha på sig kläderna, de fick skippa både mössa och fleecetröja/väst mitt på dagen, men långärmat och lånbyxor, strumpor och skor fick vara på! Melvin han frös och ville absolut ha mössan på!

Jag har tvättat lite, cyklade en sväng på Grindes med Hilma, barnen har lekt massor och ätit lite godis även idag! Det är ju bara PÅsk en gång/år och barnen fick lite mer godis än vi räknat med, jag och Göran har snart ätit upp 2 kg godis själva.... blä va godis inte är gott när man ätit för mycket!!! kommer väl ha abstinenser sen när godiset är slut!!!

Hela familjen tog en kort cykeltur runt grannkvarteret innan vi gick in för att natta barnen, klockan var då runt 20.00 och alla barnen var i säng strax innan 21.00!

I morgon ska vi försöka få lite mer gjort, sortera klart alla skor, tvätta undan och sortera bort lite vinterkläder, kratta klart det som ska krattas och mycket mer!

Puss puss och glad påsk återigen!

Morris och den långa röda linan!!!

Igår när vi var till staden så inhandlade vi en 15 meter lång, röd och lätt spårlina till Morris. Tanken är att vi ska lägga manken till och träna lite inkallning med honom samt kunna ha honom mer lös på gården!

Idag har han haft dem på sig mest hela dagen och vi har haft grinden öppen, han har smitit till grannen 2 gånger och 1 gång efter några turister som kom och gick med sni hund/hundar annars har han hållit sig med oss!

Någon gång då och då har vi knutit fast linan i något, såna tillfällen då man inte kan hålla koll hela tiden...
man får ju bara ha hunden i lina 2-2,5 timmar/dygn annars om den sitter fast i någonting.. som vi gjort så kan han ju röra sig över hela tomten som han vill, bara det att vi har större chans att få tag i honom om han sticker eller är på väg att sticka om han har linan efter sig!

När jag kallat på honom så har jag undvikit att ens ta i linan utan sett till att han kommer med ri vilja när jag t.ex. ropar hit och klappar i marken bredvid mig när jag sitter på täcket med barnen då han sett något intressant på vägen, och det har fungerat bra!

Igår tränade jag honom lite vid grinden, jag sparkade boll med honom och lite då och då sparkade jag den med vilje utanför grindhålet och sa då åt honom att inte gå utanför, gick han utanför fick han gå in igen utan att jag tog i linan och det fungerade det också! han fattade vinken så det är bara att öva, öva,öva ;0)...

Ja, tänkta bara skriva lite om det och nu ska jag väcka Göran som nog inte ens vet om att han somnat på soffan ;0) och så ska jag ner i källaren och kika till pannan innan vi går och lägger oss!

En av fördelarna med att Göran börjat praktiken är att han är mer morgonpigg även på helgerna och det uppskattas!!!!

Puss och natti natt!

Vårkänslor och ved...


Idag klev Göran upp strax efter 07.00, jag låg kvar och drog mig en liten stund. Towe vaknade nästan på en gång och ville ha tutte, hon sov faktiskt hela natten utan att vakan för att äta!!
Å andra sidan så blev det ganska sent igår innan hon somnade, vi var i stan lite mer än halva dagen och sen var vi ute till sent på kvällen... klockan var run 21.00 när vi kom in!

I alla fall så var jag och Towe sist upp, strax innan 08.00 gick vi ner, bytte lite blöja och klädde på innan det var dags för frukost.

Vi åt, klädde på och gick ut!
Vi har varit ute HELA långa dagen, vi åt både lunch och middag ute, först korv med bröd och sen grillat till middag!

Det har verkligen varit en toppen härlig vårdag idag, varmt och skönt, sol hela dagen och bara allmänt underbart!

Studsmattan och utemöblerna kom fram, sommarskor lik så och vinterskor bort!
Fast idag har barnen fått ha stövlar då marken inte är riktigt torr ännu och sen är det lättare att ta av och på stövlarna när de ska hoppa på studsmattan.

Mössa och fleecetröja eller väst har varit på större delen av dagen också, bara korta stunder har de fått tagit av sig, bara då de suttit någonstans där det varit vindstilla eller när de hoppat som bästa på studsmattan mitt på dagen då det var som varmast.
Det är så onödigt att klä av sig för tidigt ocg bli sjuk, speciellt med tanke på att barnen har en hel veckas lov framför sig!


Utemöbler och studsmattan framme!Alla på en gång!


Jag och Casper satte oss på ett täcke ocg delade upp allt godis som de fick då de var påskkärringar! Alla fick en egen burk med lock!Hilma tjuvstartade!Godis är gott ;0)!!!Hela skaran på täcket med varsin burk godis!
Just här var det lä för tillfället så de behövde bara ha mössorna på!Hilma


Meja och Jonna


Melvin och Casper


Towe hon låg och sov så sött i vagnen!
Envisades med att sparka av dig filten mest hela tiden, tur det är lä och minst 10 grader varmare i vagnen, sen hade hon ju en mysig fäll att värma sig i också!

Vi inhandlade en ny grill igår, har sparat undan lite pengar och en gasolgrill var ett bra ändamål!
Till det grillade hade vi både hemgjord potatissallad och bönsallad med avokado, tomat, rödlök och vitlök!

När vi väl var inne så hade klockan hunnit bli 21.00 och det var bara att börja natta barnen, inget kvällsfika behövdes då vi åt middag vid 19.00 tiden, Hilma åt inte så jätte bra så hon fick sin välling på skötbordet!

Alla barnen somnade utan bekymmer, Casper är fortfarande vaken men ska nu gå och lägga sig. han följde med Göran en sväng när han skulle skjutsa några pojkar till Klövsjö....

Vi eldade inget igår så det fanns inget varmvatten nu ikväll, bara så pass ljummet så vi i alla fall slapp tvätta av våra skitiga barn i kallvatten!
Tände i alla fall upp i pannan för en stund sen så nu finns det varmvatten igen! Snart behöver man ingen värme på elementen och då behövs det nog bara eldas var annan dag för varmvattnen!

Första lasset med ved fick vi också idag, men vi ska få 3 till innan vi kan sätta igång! Pratade med Mikael nu och maskinen funkar så det är bara att låna när det väl är dags!

Nu är klockan mycket, men än ska vi inte lägga oss, lite mys i soffan först!

Puss puss och så håller vi tummarna för minst lika bra väder i morgon också!


Vilken överraskning!!!

Tänk vilken överraskning vi fick i går kväll! Göran kikade av någon anledning ut genom dörren, kanske skulle han släppa ut Kissen!? I alla fall så fick han syn på en annan brunaktig katt som satt vid sandlådan, han gick ut och kikade och lockade lite men katten satt kvar...
Göran bad mig gå ut och kika, det var ingen katt som vi sett stryka omkring här förut, såg ut som en skogskatt...

Jag gick ut, jag lockade och pratade med katten, Kissen var där och nosade och de hälsade på varandra. jag gick lite närmre och katten satt kvar men när jag gick ännu lite närmare så gick den iväg en bit...
Jag gick ut framför carporten så att lampan skulle tändas, katten satt då vid gungställningen... jag lockade mer och smög sakta fram och rätt som det var kom katten fram och nosade, försökte få tag på den men då gick den iväg en liten bit...
Jag följde efter och lockade och då kom den fram igen, så pass nära at jag kunde klappa den och sen ta upp henne, ja för så fort jag fick henne i famnen och kunde snusa och känna lite så insåg jag DET VAR JU KAJSA!!!!

Kajsa är en katt som nu är 7 år och vi hämtade hem henne hit första sommaren som vi bodde här, men för två somrar sen så gick hon ut på sin vanliga "vårvandring" som hon brukade göra men hon kom aldrig tillbaka, vi trodde självklart att hon var död och borta för alltid, speciellt med tanke på hur kalla vintrarna har varit de senaste två åren...

Men nu är hon tillbaka! jag tog inne henne, visade Göran, jag kände mig på något sätt lycklig i hela kroppen, jag som egentligen inte är någon djurmänniska...
Sötnos såg nog inte vilken katt jag höll i, hon trodde nog att det var Kissen och när hon hoppade upp på bordet och insåg att det INTE var kissen så blev hon så skraj så hon kissade på sig... stackars liten... sen satt hon och morrade ända tills vi gick ock lade oss ca 30 minuter senare, då följde hon med oss upp...

Innan vi lade oss så visade vi Kajsa kattlådan, hon hade redan varit och smakat på både katt och hundmaten och nu hoppade hon upp och lade sig i Casper säng.

I morse vid 07.00 tiden då Göran klev upp så låg Sötnos fortfarande kvar med oss, Kajsa satt och åt kattmat när han kom ner för trappan, han skulle fylla på mat och råkade riva ner matskålen och då blev Kajsa så klart jätte rädd och sprang iväg, lämnade ett rivsår på Görans kind...

Göran släppte ut henne lite senare och hon höll sig här utanför en bra stund, jag gick ut till henne och kelade och knäppte lite kort.
Jämförde nyss bilderna med en del gamla kort som vi har på henne bara för att vara säker på att det verkligen är hon, och det är det!

Hon har synts till några gånger under dagen och kanske hon kommer hit i kväll igen!?
Här är lite bilder som jag tog i morse på henne:Finaste lilla Kajsa är sig lik, lite gråare i pälsen bara och inte lika lurvig, men å andra sidan så är ju inte det så konstigt, vem vet vad hon levt på....!? Men hon var inte extremt mager i alla fall!

Vi flyger till Blåkulla!

Dagen började med att jag klev upp 05.45, Melvin vaknade precis när jag skulle å ner och han hade visst kissat i sängen... han vaknade själv av att han gjorde det... aja, första gången han misslyckas efter att han slutat med blöja på natten... bara att duscha och tvätta...

Jag väckte Göran som klev upp och åkte iväg.
Barnen vaknade en efter en och det blev så småningom dags för frukost, men innan var jag upp på vinden och hämtade en påse med sjalar så att barnen kunde klä ut sig.

Så här såg Jonna ut när jag skickade iväg henne till skolan:Casper ville inte klä ut sig så han slapp!
Men de andra barnen ville så klart också vara påsk fina, vi gjorde oss klar för att lämna Meja på dagis och sen gå till kyrkis.
Så här såg de andra ut när vi skulle gå:


Hilmafis!


Söt Melvin!


Fin Meja!


och så alla tre på vagnen precis när vi skulle lämna gården...

Vi lämnade av en glad och förväntansfull Meja på dagis och sen knatade vi vidare...
Träffade Karin på kyrkis som blev jätte glad av att idag få besök av små fina påsk kärringar!
Annika och Josefin kom också så småningom, men sen kom det inga fler...

Karin bjussade på påsk buffé till lunch och chokladpudding och glass till efterrätt.
Då det var dags att gå hem var det hela +14 grader ute och nästan vindstilla, Hilma och Melvin i vagnen och Towe i bärsjalen!

Melvin somnade aldrig i vagnen, bara i 2 minuter, sittande men han vaknade då jag skull lägga ner honom... vi hämtade Meja på dagis och knatade hem.

Jonna och Casper var redan hemma, jag föreslog för dem att de kunde gå ut och "påska" hos granarna om de ville, och det ville de så klart!
Vi bättrade på sminkningen och sen knatade Jonna, Meja och Melvin iväg... jag hade tänkt stanna hemma men kom ganska snart på att jag skulle gå med dem.
Casper ville också följa så vi tog Morris i koppel, låste dörren och så gick vi efter de andra, Towe hade jag lagt i vagnen när vi kom hem så hon och Hilma sov så gott!

Det blev en mycket längre vända än jag tänkt, gick ända förbi Campingen, tänkte på de äldre som bor där bortöver, eftersom det låg utefter stora vägen så kanske det inte kommer någon och "påskar" där hos dem!? Och alla blev så klart jätte glada!

Klockan var strax före 15.00 när vi gick och den var strax efter 18.00 när vi kom hem! barnen var jätte nöjda, de hade fått både pengar och godis!
Hur mycket pengar de fick vet jag inte för Göran delade upp det direkt när de kom hem utan att räkna så noga, bara att det blev lika i alla högar, men drygt 200 kr blev det nog ändå!
Godiset hällde jag upp i en skål:Bunken rymmer 7,5 liter så barnen var MER än nöjda!

Sen åt vi middag som Göran lagat, spaghetti och korv blev det idag och det var skönt att det var något lättsamt att äta!
Barnen var trötta, egentligen ville de smaka av godiset men det får vänta tills i morgon... de smakade bara 2 godisar var under hela vårt färd till Blåkulla och det var bra gjort tycker jag!

Jag gick ingen promenad i morse, men jag fick visst en rejäl promenad ändå idag, drygt 3 timmar med en dubbelvagn med 4 barn på! Meja och Melvin satt fram på vagnen nästan hela tiden, Jonna och Casper gick utan att gnälla, Casper gick hem någon timma före oss eftersom vi hade med oss Morris. Fick ingen bild på honom men en mustasch och lite skägg fick jag måla dit i alla fall!

GLAD PÅSK PÅ ER ALLA!!!
Puss & kram

Lite Towe bilder!!!

Från härom dagen då hon låg och kikade under babygymmet!

Underbar!!!

dagen fortsatte!

Vi klädde på oss och vi kom ut, det var ganska fint väder och skönt ute även fastän det såg grått och trist ut! det duggade lite och jag satte på regnskyddet på vagnen när vi lämnat dagis, vi hann nästan i tid idag, bara några minuter sena!

Vi tog en promenad bort på andra sidan byn, Morris var med och han skötte sig faktiskt förvånansvärt bra! Melvin däremot talade med uppgiven röst om att han inte ville att vi skulle gå på någon promenad, han ville vara hemma! Tror kanske att han börjar bli trött på sin mammas promenader även fastän han själv slipper gå! Men han får vänja sig!

På tillbakavägen var vi in på Grindes och handlade lite, Melvin fick köpa russin till sig och Hilma, vi hade egentligen redan russin hemma men de små paketen är ju behändiga och barnen gillar dem och håller sig sysselsatte en stund.

Det blev ingen fruktstund idag som vi brukar ha, Melvin ville se "karlsson på taket" (IGEN!!!) och Hilma hakade på, de åt russin och en halv banan var, själv åt jag två kokta ägg!

Tina ringde och vi pratade bra länge, sen var det dags att göra lunch, tortellini till barnen och till det äggröra med bacon och lök!
Efter att Hilma och Melvin ätit sig mätta så klädde jag på dem och bäddade ner dem i vagnen, men först fick jag ta in Towe som sovit hela tiden ända sen vi gick hemifrån strax innan 09.00!!! Det betyder att hon sov 4 timmar!

Tina ringde igen när jag höll på att plocka undan i köket efter lunchen, hon ville göra slingor och kunde inte vänta tills vi ses nästa gång så hon ville ha lite tips och råd, sen ville hon även ha förklarat för sig hur hon skulle bära sig åt om hon skulle försöka klippa luggen själv!? Hon vill ju att det ska bli lika bra som när jag gör det sa hon!

Tiden gick fort, Towe blev plötsligt jätte hungrig under tiden jag pratade med Tina och efter en slurk tutte så var hon nöjd och glad igen! i pratade på och jag bytte blöja på Towe och sen fick vi plötsligt avbryta samtalet då klockan redan var 13.50, dags att hämta Meja på dagis!

Jag "snörade" på mig bärsjalen, klädde på Towe fleeceoverallen och stoppade ner henne i sjalen, satte på Morris koppel, tog vagnen och sen gick vi.
Meja var lite tjurig och ville inte gå hem, men när vi äntligen kom iväg så gick det ju jätte bra!

När vi kom hem så fick Morris sitta i linan en stund, Meja gungade och jag gick in och läste posten, dörren stod öppen och det är så skönt att kunna göra det ibland och verkligen vädra!

Jonna och Casper kom så småningom hem, Casper följde med Tony hem och Jonna ville gå in. Hilma vaknade och fick gå in till Jonna, Meja fick besök av Ottilia och de lekte i sandlådan. Ganska snart vaknade Melvin, först ville han gå in men när vi klätt av så ville han gå ut och leka i sandlådan han också!

Kikade ut efter jag bytt blöja på Hilma och då var det bara Melvin där, han talade om att Ottilia och meja nyss gått ut på vägen...

Jag klev i stövlarna och skulle gå för att hämta tillbaka henne, Melvin ville så klart följa med och vi genade över grannens tomt...
Gissa om Meja blev arg så hon var tvungen att följa med hem! jag talade om att hon hade fått gå till lekparken och leka bara hon hade frågat först men eftersom hon inte frågade och gick ändå så fick hon följa med hem! Melvin ville däremot stanna och leka en stund då Casper också var i lekparken.

paus.... skriver klart i morgon...

Nu är jag tillbaka och nu ska jag skriva klart!

I alla fall så lämnade jag Melvin i lekparken med Casper och gick hem, jag satte mig direkt för att tutta Towe och strax därefter kom Göran hem. Göran frågade vart Melvin skulle??? Vadå sa jag? Jo jag mötte honom på vägen och då skulle han hämta Casper sa han...
Alltså så hade Melvin knatat hem igen och satt sig för att leka vidare i sandlådan och en kort stund senare kommit på att han skulle hämta hem Casper!

Melvin kom hem igen en liten stund senare och då hade han med sig två långa svärd i trä, jag frågade vart han hittat dem men han bara pekade och sa där, svårt att veta då vi stod inne i hallen!
När Casper kom hem senare så fick han följa med Melvin ut för att han skulle få visa vart han hittat dem och det visade sig att han varit in i lekstugan till grannen två hus längre ner och hämtat dem! De lämnade tillbaka dem och gick hem igen.

Till middag provade vi en fiskgryta med röd curry och den var jätte god!

Minns inte så här i efterhand om det var så mycket mer som hände igår, barnen kikade på bompa en stund, sen var det kvällsfika och läggdags som vanligt...

Jo, Casper fick vara vaken till 21.00 och Göran var på bandy, jag hade glömt ställa ner temperaturen på termostaten till laddomaten så pannan kokade....

Göran kom hem, jag bakade scones tills lagom till BB, vi fikade, jag lagade en toffel och sen gick jag och lade mig, Göran kom aldrig upp, han somnade på soffan... och blev kvar!Griper efter saker!

Som jag skrev för en liten tid sedan så har Towe börjat upptäcka sina händer och igår började hon medvetet gripa efter saker framför henne!

Jag höll en liten flaska babyolja framför henne för att distrahera då jag kammade bort lite skorv i hårbotten på henne och hon tog tag i den flera gånger! Jag släppte den då hon hade fått ett bra tag men hon tappade den kort därefter då hon inte alls har full kontroll över de små händerna och hon blev jätte ledsen/arg då den försvann ur hennes sikte! jag lyfte upp flaskan framför henne och då var allt bra igen!

Tiden går så fort och hon växer så det knakar! Det var ju inte alls länge sen som jag plockade fram kläder i storlek 62... nu är det snart dags för 68!

Rutinerna börjar sätta sig mer och mer på dagarna också och det är ju så roligt att se, se när de små skapar egna rutiner utefter våra!

I bland skulle man vilja stanna tiden och bara leva i nuet en lite längre stund!

Puss på dig älskade vän!Börjat dagen...

Vi har börjat dagen, jag klev upp 05.45 då alarmet ringde, var ju tvungen att kliva upp och väcka Göran som somnat på soffan... men han klev upp själv precis när jag gick ner för trappan... men det gjorde inget för Towe var ändå vaken och behövde en ny blöja!

Vi bytte blöja och sen satt vi och  sällskapade med Göran i köket medan han åt frukost, Casper vaknade och klev upp vid 15.55 tiden, han klädde på sig och gick ut med Morris på en gång.

Melvin kom tassande ner för trappan, han gick och kissade och sen ville han kika på "Karlsson på taket". Meja som smugit upp till mig i natt vaknade också så småningom och kom och satte sig i soffan bredvid mig och Towe som nyss hade tuttat.

När Towe myst klart med mig i soffan bäddade jag ner henne i sängen och gick till köket och började med gröten, när den var klar gick jag och klädde på mig och sen hämtade jag Hilma som då hade vaknat.

Nu har vi ätit, jag har pockat ur diskmaskinen och plockat undan lite på bänken, barnen kikar vidare på "Karlsson", snart ska vi ta på oss kläder, Hilma är redan klar och nu ska jag fortsätta med Towe.

Vädret år grått och trist idag, men eftersom Meja ska på dagis så är vi ju tvungna att klä på oss och gå ut så då kan vi ju lika gärna ta en promenad också, sen en sväng på Grindes innan vi ska hem igen.

Nä nu är Towe grinig...

Meja hos kompis!

Idag när jag skulle hämta Meja på dagis vid 14.00 så hade både Jonna och Casper hunnit komma hem så de passade Towe medan jag gick, Hilma och Melvin sov fortfarande ute i vagnen!

När jag kom ner på dagis möttes jag av glada barn som var ute och lekte! Meja och Cornelia leker tydligen mer och mer med varandra och nu räcker det inte med att bara leka på dagis, nu vill de leka hos varandra!

Cornelia skulle hem samtidigt som Meja och det slutade med att jag och Morris fick gå hem ensamma igen för meja följde med Cornelia hem för att leka vidare! Lukas var hos Tony och lekte så Meja skulle få skjuts hem när Lukas skulle hämtas!

En sån här gång märks det att barnen blir större, första gången som hon följer med kompis hem, eller nästan, hon har varit hos Ottilia några gånger också men dit är det ju gångavstånd... lite annat...

Det hade gått bra med Towe, hon satt i babysittern när jag kom hem, Jonna hade tagit mest hand om henne då Casper hade kompis men de var alla i vardagsrummet, eller mitt emellan vardagsrummet och Caspers rum om man ska vara noga...

Casper och Måns gick ut och lekte i sandlådan, Jonna hängde ganska snart på, Hilma och Melvin vaknade efter en stund, jag fixade på dem lekkläder sen fick de också vara med och leka!

De var inte ute så länge, 30 minuter kanske och då var det snart dags att laga middag! Jonna hjälpte till! Men hon hann inte äta middag med oss då det var en extra träning med kören idag och den började redan 16.30 så hon fick med sig en banan.

Göran kom hem vid 16.40 och då var middagen klar. Lyckades torrkoka potatisarna på slutet, vattnet tog slut jätte snabbt... har aldrig varit med om det förut... men någon gång ska väl vara den första!?

Vi åt och sen kom Meja hem, men hon ville inte ha någon middag, hon och Melvin ville vara ute och leka, Göran var ute med dem. Melvin kom in ganska snart då han av misstag lagt sig i en vattenpöl, han fick göra Hilma sällskap i badet, jag hade precis badat Towe tillsammans med henne.

Meja och Göran var ute och krattade tills klockan var 19.00, när de kom in sprang jag ner i källaren och tände upp innan det var dags för barnen att äta kvällsfika för att sedan krypa ner i sina sängar.

Nu sover alla och vi har nyss fikat te och hårdbröd, snart är det BB och sen sängen! men först ska jag ner i källaren för att kolla läget!

Puss pussIrriterad...

Kändes ganska bra när jag klev upp i morse men upptäckte ganska snart att inte allt var som det skulle... blev irriterad på Casper utan anledning och sen fortsatte det bara... men jag höll emot och försökte hela tiden och det gick även om det var jobbigt... bad om ursäkt gjorde jag också så klart!

Vi åt frukost, Meja och Melvin blev som vanligt kvar till sist... Casper och Jonna åkte till skolan och när meja och Melvin äntligen hade fått i sig några skedar gröt, jag hade plockat i diskmaskinen och matat Towe var det dags att klä på och borsta tänder. Glömde mina egna så klart.... ingenting var organiserat och inget flöt på alls idag...

I alla fall efter mycket om och men så var vi alla + hunden utanför dörren strax innan 09.00! Så vi hann i alla fall i tid till dagis och vi fick med oss allt som skulle med!

Vi lämnade av Meja och sen gick vi en promenad, idag var ju hunden med så det gick inte riktigt lika smidigt som vanligt... men om man inte över så kan han ju inte bli bättre heller... stackars hundar när det är så mycket nya dofter på våren!

Sen blev inte saken bättre av att Melvin konstant satt och mumlade där längst fram på vagnen och jag var tvungen att stanna för att höra vad han sa! Dessutom så ville han gå själv en bit och det var ju som att vänta på en snigel och hela tiden sa han "mamma vänta på mig!"

När vi äntligen var hemma igen så hade jag ont i fötterna, en Melvin som fortfarande pratade konstant, det var grus överallt vart jag satte fötterna i hallen, drog av med dammsugaren men det var visst inte bara i hallen det var grus... suck!
I alla fall så tog vi oss in i köket, Towe sov ute i vagnen och  jag, fikade frukt med Hilma och Melvin... fortfarande så var jag irriterad, egentligen utan anledning men så kändes det i alla fall och Melvin han fortsatte pladdra och pladdra!

Vad som egentligen orsakar min irritation är/var nog att jag var väldigt less och irriterad precis innan jag lade mig för att sova och antagligen när jag somnade också!

Göran somnade vid 21.00 tiden i soffan igår och det är ju inte något konstigt då han kliver upp tidigt och jobbar en hel dag... han är ju inte van det så det tar nog ett tag att vänja sig... men det jag blir så less på är att det är så himla svårt att få kontakt med honom sen...
Jag hade tänkt göra fika i en av reklamerna när vi kikade på BB men fick först och främst knappt ur honom om han ville ha fika eller ej + att meja vaknade och jag bad honom ta henne medan jag försökte skynda mig att fixa fika... hann förstås inte klart förrän reklamen var sluta även fastän Göran tog hand om Meja och fixade te...

I alla fall så somnade han om direkt efter fikat och jag satt här och bloggade lite medan jag väntade på att det skulle brinna klart i pannan då inte spjället stänger sig själv om det ska...
Towe vaknade och jag tänkte att Göran kunde gå upp till henne så skulle jag komma senare när jag plockat undan, varit ut med hunden, borstat tänderna och varit ner i källaren.... MEN det tog mig TRE gånger att förklara för honom på enklaste sätt och ändå så fattade han inte och han missförstod mig och blev grinig och tyckte dessutom att jag var helt korkad och sur!!!
Han gör det ju inte med vilja men det blir ändå jobbigt!

Ja i alla fall så somnade jag lika sur och grinig och det lär ju vara därför!

Men efter frukten, en sväng med dammsugaren, en bit mörk choklad (Lindt 70%) så kändes det lite bättre! Poppade musik och hängde lite tvätt också innan lunch... nu är typ alla mindre tvättkorgar fyllda och mer därtill med tvättad och vikt tvätt som Göran ska lägga på sin plats! Hoppas han gör det i eftermiddag för annars kan jag inte tvätta mer... måste ju ha en tvättkorg över som jag lägger tvätten i innan jag hänger den!
Har tvättat en maskin med handdukar som jag är lur på om jag ska hänga ute idag!

Efter en lunch bestående av äggröra och korv till mig och korv och ris till Hilma och Melvin så sover de sött ute i vagnen, bara jag och Towe inne, tills nu då Jonna och Casper kom hem från skolan!

Ska hämta Meja på dagis vid 14.00 och innan dess så ska jag bara fortsätta och ta det lugnt! om det går!? Humöret känns i alla fall som att det är bättre, men det lär väl visa sig!

Puss puss ås länge...

igår & idag...

Igår, söndag:

Det blev en ganska lugn dag, Casper sov hos Tony från lördag till söndag så Göran gick upp vid 8.30 för att rasta vovven. Jag trodde att han gick upp för att Hilma hade vaknat, tänkte inte alls på att han skulle gå ut med Morris så jag låg kvar och drog mig. Tuttade Towe och somnade om...

När jag typ en timma senare kom ner var Göran fortfarande ute, han hade tagit en längre promenad med Morris ut på sjön! Barnen hade passat på att dra ut en massa grejer och kläder s det första jag fick göra var att plocka undan och be barnen hjälpa till... fast det var inte så fasligt mycket som det kanske låter men det är fortfarande inget som man vill göra direkt när man klivit upp...

När Göran kom tillbaka så släppte han in hunden och tog med sig katten (sötnos) ut, hon är fortfarande lite för feg för att vilja gå ut och hon behöver nog lite hjälp på traven, kissen däremot är ute flera gånger om dagen och tycker att livet leker!
Göran krattade lite under tiden de var ute och efter en stund frågade jag honom om han inte kunde komma in så vi fick äta lite frukost och komma igång ordentligt med dagen!

Efter frukosten ville barnen kika på film, vi hade tänkt gå ut men eftersom det inte var så långt kvar tills lunch så sparade vi med det.

Jag och Göran satt också med barnen i soffan en stund, tills jag kom på att jag absolut måste gå upp på vinden för att kika efter ett set med vindkläder som Casper hade när han var liten och jag inte kommer ihåg om vi gjort oss av med eller inte... hittade det i alla fall inte så det finns nog inte kvar...

Sen åt vi lunch och efter lunchen klädde alla på sig och vi gick ut, eller Göran hade fått frågan av Kristoffer om han villa vara med och spela bandy klockan 14.00 så han tog med sig de 4 äldsta barnen i bilen och jag tog de två yngsta i vagnen och gick! Hunden fick också följa med men han fick åka bil...

Göran och Casper spelade bandy och jag var ute på skolgården med resten, Hilma och Towe sov större delen av tiden i vagnen, de andra gungade och klättrade, åte både rutschkana och linbana!
Två av de andra som var med och spelade hade sina (gemensamma) barn med sig så dottern som är 2 år och 2 månader fick också komma ut med oss och leka lite, hon ville helst åka rutschkana och gå med Morris i koppel!

Jag hade tagit med lite fika i form av bullar och äppelbitar så efter några timmar ute så fick barnen i sig lite fika innan det var dags att åka hem igen, men nu bytte Hilma och Melvin plats, Hilma åkte bil och Melvin vagn och så klart så somnade Melvin gott på en gång!

När vi kom hem så var vi ute några timmar till så middagen blev sen även idag... perfekt att stoppa barnen i säng direkt efter middagen!

När barnen var nattade så tände jag upp i panna och tog en snabbdusch innan jag satte mig med en trött Towe som fick vänta lite extra länge på att få kvälls tutten och sova!


Idag, måndag:

Göran klev upp 05.45, Casper skötte sig själv på morgonen och jag klev upp strax efter 08.00 eller klockan var nog närmare 8.30 om jag ska vara ärlig!

Vi tog det lugnt, Jonna hjälpte mig att koka gröt! Men innan vi gjorde frukost så fick jag byta blöja på Towe som fått för ovana att bajsa ett jätte stort lass på morgonen innan vi kliver upp och eftersom blöjan vid det laget redan är fylld med kiss så rinner det gärna övar... tur att det finns tvättmaskin!

Efter frukosten så kikade barnen klart på "Karlsson på taket" som de börjat kika på innan frukost, under tiden så tuttade jag Towe och byte blöja och klädde på Hilma i lugn och ro, passade på att klä mig själv också!
Sen var det Jonna, Meja och Melvins tur och när alla fått på sig kläderna var klockan 10.20 och vi gick ut för att ta en promenad!

Jag hade Towe och Melvin i dubbelvagnen och Jonna drog Hilma i enkelvagnen! Vi gick till crossbanan och vände, vet inte exakt hur långt det är dit men mellan 2-3 km i alla fall! Vi tog det lugnt och stannade till på campingen för att fylla på vatten i flaskan som i princip var tom när vi gick hemifrån... bra planerat... not...

Vi var i alla fall borta i 1,5 timma! Sen gick vi hem en snabbis för att gå ut med Morris samt hämta lite lunch innan vi gick hem till Susanne som slutade jobbet 12.00. Elin kom förbi och ville vara med Jonna så hon följde också med bort till Susanne.
Vi tog inte med Morris på promenaden innan då han smet från Jonna ute på gården innan vi skulle gå, han var tjurig och fick han inte följa även om jag egentligen hade tänkt ta med honom.

Vi gick hem till Susanne, åt lunch och myste, barnen fick korv och ros och jag mumsade smörgåstårta med Susanne och Maria! barnen ville också ha smörgåstårta och fick självklart smaka! Hilma som hållit sig vaken hela promenaden blev nerbäddad i vagnen och somnade på stört! Melvin däremot sov större delen av promenaden och var vid det här laget jätte pigg!

Vid 15.00 tiden klädde vi på oss, Casper och Jonna gick hem och tog med sig både Hilma och Morris, jag , Meja och Melvin gick ner på Grindes för att löpa lite frukt och musli till Göran, blev lite korv, skinka, bröd, fil och mjölk också!

När vi kom hem lekte tjejerna i stugan och Casper spelade lite bandy med sig själv. Jag gick in med varorna och sen direkt upp på vinden för att leta reda på ett par överdragsbyxor till Hilma.
Strax därefter kom Göran hem och han började hjälpa Casper att fixa bromsar och växlar på hans cykel.

Apropå cyklar så har i princip alla barn runt omkring fått ta fram sina cyklar nu och cyklar för fullt medan våra barn har "dumma" föräldrar som håller stenhårt på att de inte får börja cykla förrän 30 April eller tidigare om de är ute och sopar gatorna innan. Orättvist kan tyckas men vi kör så varje år och varför bryta det nu... tror inte att de andra barnen brukar få ta fram sina cyklar så här tidigt de andra åren heller men våren kom ju väldigt fort i år så det kanske har med saken att göra!?

I alla fall så var det tänkt att jag skulle gå in och fixa middag strax efter 16.00 för att det inte skulle bli stressigt till barngympan i kväll... men jag fick reda på av Maria att hon läst på fb att det skulle vara i lekparken på Thunellvägen i kväll för att det var avslutning. Tur att Maria sa det för jag var inte inne på fb och kikade förrän nu i kväll...

Vi hade i alla fall hört att det skulle grillas korv så vi skippade att gå in och laga middag, barnen fick sig några äppelbitar och sen passade vi på att vara ute, ingen ide att gå in för att sen klä på sig och gå ut igen.

Ganska snabbt blev det dags att bege oss av, barnen plockade ihop och kissade och den gick vi, vi var som oftast några minuter sen...

Det grillades korv och barnen lekte, föräldrar pratade och fick sig också lite korv när alla barnen ätit sig mätta, som avslutning fick alla "barngympa barn" (0-6 år) varsin klubba, alla utom Towe.... om hon hade fått en så hade jag gett den till Casper som så klart var enda barnet i vår familj som inte fick klubba... förutom Towe då men egentligen så hade hon rätt till en men hon äter ju inte godis så hon skulle ju ändå inte ha ätit den... lite för liten då med andra ord!

Nu är klockan mycket, barnen sover och jag sitter uppe för att vänta på att det ska brinna klart i panna.... vi har fikat och kikat på BB, Göran har sovit på soffan sen 21.00 förutom då vi fikade, hör att Towe grymtar där uppe så nu ska vi också krypa i säng!

Puss puss


Lillebror Jacob fyller 1 år!

Idag den 17 April 2011 fyller min älskade lillebror Jacob 1 år!Vi från Rätan skickar många och stora grattiskramar till dig! Vår älskade lilla skrutt!

Puss och kram från

Kim
Göran
Casper
Jonna
Meja
Melvin
Hilma
Towe
&
Morris
&
kissarna!

Puss puss

Kalaset!

I Lördags hade vi kalas för lillebror! Vi tog det lugnt på förmiddagen, åt frukost, klädde på oss och gick ut. Jag pratade med pappasen en sväng och talade om att jag tänkte handla att till tårtorna så jag kunde göra dem i förväg och så slapp det blir stressigt när de kom.

Efter att ha skrivit på en lapp vad som skulle handlas så bäddade jag ner Towe i vagnen och sen tog jag med mig Jonna till Grindes. Meja hade fått följa om hon inte fortfarande hade legat och tjurat i hallen, hon ville inte klä på sig själv och jag sa att jag skulle hjälpa henne bara hon satte på sig fleecedressen själv!

När vi kom hem från Grindes gick jag in och packade ur kassarna, hjälpte Meja som fortfarande var kvar inne, men hon fick fortfarande ta på sig fleecen själv! Meja gick ut och jag började med tårtorna.

Morris smet precis när jag var klar och tänkte gå ut, jag gick efter honom och när jag kom tillbaka hade pappa, Milla och Jacob kommit, Erik (Millas pappa) var också med. Så det blev i alla fall så att vi gick in och åt lite smörgåstårta!

Jacob bara en stund efter att de kommit!

Måste ju samla lite bilder på lillebror!

Ser lite lätt förvånad ut...

 

Smörgåstårtan!

Tårta med banan och marsan fyllning...

marsan och drottning fyllning!

Hilma när hon precis börjat fika...

Jacob äter tårta för första gången och helt själv dessutom! hans mamma tyckte inte att det var kila koj med kladd som han tyckte ;0)

Hilma ich jacob kladdar i kapp!

Melvin gillar också tårta!

Casper vill egentligen inte vara med på bild... (som vanligt)

Jonna och Marcus...

Meja äter fint utan haklappen!

Mums!!! tycker Jacob!

Hilma vann kladd tävlingen idag också!!!

 

 

Kladdigast och gladast!!!

 

Det var bara att sätta Hilma i badet efter allt kladdande! Meja och Melvin fick också göra henne sällskap då de hade...

 

passat på att sminka sig lite...

Melvin hade i allt sminkandet glömt att han behövde springa på toaletten då han blev kissnödig... därav hans bad!

Nybadad Meja som myser i mammas knä!

Meja myser med mamma igen!

 

Vid det här laget var klockan redan 18.30 så barnen som badat fick ta på sig pyjamas! Sen innan det var dags att laga sen middag var det äntligen dags för Jacob att öppna paket, han blev så trött efter allt fikande så storasyster (jag) tvättade av honom, tog fram nappen och snuttis och bäddade ner honom för en sovstund! han var sååå trött!

 

Papperet var roligast av allt!

Mjuka klossar och badleksaker fick han från oss!


Lillebror satt hos stirasyster då han öppnade sina paket!Pappa och Milla hade även tagit med en del av hans andra presenter till oss så att det skulle bli lite mer för honom att öppna!

Efter en jätte god middag som Göran lagade så var alla trötta, Hilma nattade vi innan middagen, hon fick sig lite välling och sen var hon helt färdig! Hon sov inget på hela dagen så jag förstår att hon var trött!

Melvin somnade så småningom på soffan, Towe däckade hon med så ett, tu, tre så sov halva barnaskaran!

 

Även Jacobs tålamod började tryta...

Koncentrerad min!

Nu ville han åka hem och sova!

 

Jag plockade fram en pyjamas i storlek 80 till honom, som han fick på sig innan de åkte hem, bara att fixa välling och lägga hoom när de kommer hem sen och då blir det ju faktiskt mycket smidigare än om man måste börja stöka på med ny blöja och pyjamas innan!

En lång men härlig och lyckad dag! Hoppas att lillebror tyckte om sin första födelsedag, även om vi tjuvstartade, han fyllde ju inte år förrän på söndagen den 17 april, vi hade kalaset på lördagen den 16:e...

 

 

 


Mejas fräknar!

I början av veckan såg jag att Meja fått små, små fräknar på sin lilla näsa! Jag berättade det för henne med en tanke på att hon kanske inte skulle bli så glad för dem... men hon nästan jublade och var jätte stolt över dem! "Lika som Casper" sa hon och sken som en sol!

Under veckan som gått har hon berätta och visat fräknarna för både dagispersonal och andra! Hon är för go!Firat Jacob!

Idag har vi firat lillebror som fyller 1 år i morgon! Massor av tårta, kakor, bullar och god mat! Men nu är det sent, de åkte hem för en stund sen och jag skippar något långt inlägg  i kväll, tar det i morgon i stället och då kommer jag att bjuda på bilder från dagen också!

Puss puss

fullt upp fredag!

I morse när klockan ringde 05.45 så hade Göran redan klivit upp! Jag lade mig igen och somnade om men telefonen ringde 06.15, bad Göran köpa blöjor idag efter jobbet/praktiken och jag hade en kupong som han skulle få och den hade jag ju glömt ge honom.

Jag gick ner och rotade fram kupongen, kissade, sa hej då och sen gick jag och lade mig igen! Det var bara Casper vaken och han klarar sig ju själv på morgonen!
Men han ville ändå att jag skulle fixa en tallrik fil med banan åt honom innan jag gick upp ;0).

Nästa gång jag vaknade var när Melvin satt på toa och ropade! Jag tror att klockan var strax efter 08.00 då så jag fick visst sovmorgon!

Jag bytte blöja på Towe och klädde på både henne och mig innan frukosten, Jonna hjälpte till att plocka ur diskmaskinen och duka. Precis när vi skulle sätta oss och åta å höll Towe på att somna i babysittern så jag lyfte upp henne för att lägga henne i sängen... men det blev ett besök på toa först då hon hade skit över hela ryggen!

Efter mycket om och men så fick även jag i mig frukost, jag dukade av och sen satte jag igång att baka, barnen satt i köket och ritade och spelade spel!

Först bakade jag rågsiktskakor (8 stora) och sen satte jag en dubbel vetedeg också när jag ändå var i farten! Men det blev bara 16 bullar och 4 enorma vetelängder!!! Bullarna blev till när jag var tvungen att stympa längderna för att de skulle få plats på plåten!


Inte vackrast men de blev nog goda! har bara provsmakat en av bullarna!
Två med vanilj och två med kanel!

Klockan tickade på och det började närma sig lunchtid... Elin var här och lekte med Jonna och de andra, så jag bad Jonna och henne att kila över till farmor för att låna en mjölk (då jag bakat upp den vi hade) till pannkakorna som jag utlovat som lunch idag. Meja och Melvin ville också följa!

När de kom tillbaka höll jag just på att baka ut bullarna/längderna, Jonna sa något om att Elin gått hem, jag bad henne se till att Melvin kom in men i stället stack hon efter Elin vilket i sin tur resulterade i att Melvin öppnade dörren och Morris såg sin chans att smita ut! Han höll sig intill Melvin ända tills jag kom upp på bron för att locka på honom... då stack han som ett skållat troll!

Jag bakade klart det jag just höll på med sen ringde jag Susanne som öppnade sin dörr och där stod en Morris och vips var han inne hos henne... då visste jag ju i alla fall vart han var!

Jonna kom inte tillbaka så jag ringde hem henne "ögona böj", Elin ringde upp kort efter och frågade ifall hon inte fick stanna men där var det tvärt NEJ och jag förklarade varför!
En kort stund senare kom både Jonna och Elin och jag förklarade även för Jonna vad som hände på grund av att hon struntade i vad jag sa och i stället stack...

Jonna och Elin lekte, Towe låg på en filt på golvet och kikade, jag satte i gång med lunchen som nu var en aningens sen...

Susanne och Maria skulle ut på en cykeltur och kom hem med Morris!

Hilma ville så klart vara med vid bänken!


Meja och Melvin ville vara med vis spisen...


Och Towe låg på filten i vårt inte alls stora kök...


Vetelängderna låg nu och svalnade!

När alla pannkakor äntligen var klara så dukade Jonna och jag tuttade Towe under tiden, hon kan vara riktigt duktig och hjälpsam lite då och då, tror nog jag ska uppmuntra sånt lite mer för hon gillar verkligen att hjälpa till, i alla fall men "vuxengrejer"...

Efter lunchen sa jag till Jonna att hon fick följa med Elin hem om hon ville eftersom hon skött sig och varit så hjälpsam!

Jag röjde lite smått i köket, bäddade ner Hilma i vagnen, ringde Susanne som lovat meja och Melvin att komma dit en sväng, jag kollade om det passade just då! Och eftersom det passade så bra så bäddade jag ner Towe också i vagnen, klädde på Meja, Melvin och mig själv och sen gick vi!

Jag lämnade av Meja och Melvin och sen tog jag vagnen med Towe och Hilma och gick en promenix! Då var klockan 14.16 och jag var tillbaka hemma igen 45 minuter senare!

Jag tog ner handdukarna som jag hängde igår, satte igång en till maskin med tvätt, öppnade posten som Casper kom med, messade Göran om att han skulle köpa, mjölk och grönsaker också innan han åkte hem. Morris satt ute i kopplet en stund och jag hade dörren vidöppen!

Susanne kom förbi med Melvin och Meja, Hilma vaknade och fick en banan, jag hängde tvätten sen olyckan i morse, innan vek jag den som hängde där sen igår...

vad gjorde vi mer???

I alla fall så kom Göran så småningom hem, Jonna lika så... jag började med maten och Göran bytte däck på Mercan... det blev tacos idag!

Jag ringde hem Casper, Jonna dukade och jag tuttade Towe som just vaknat, sen fick hon ligga på filten på golvet igen!

Göran kom in, vi åt... barnen kikade på bompa, jag plockade undan i köket, Göran höll mig sällskap samt busade med Hilma, jag tände upp i panna, Göran och Casper åkte på bandy...

Så småningom blev det dags för kvällsfika, föst gjorde jag klar Towe för kvällen, bytte blöja och satte på pyjamas och sen medan jag tuttade henne fixade Jonna välling till Hilma!

Towe var så trött att jag fick natta henne före alla andra, men å andra sidan var klockan strax före 20.00...
När jag varit upp med Towe fick de andra bullar och mjölk, Hilma som nyss ätit välling fick smaka bulle hon också, sen var det borsta tänder och natta!

Hade lite små konflikter med både meja och Melvin, någon liten med Jonna också då hon inte kunde göra det jag bad om utan att prata med meja samtidigt och på så vis distrahera henne från det hon skulle göra...

20.30 var alla i säng och då kom Casper och Göran hem.. lite smått irritersamt att de kom precis när alla var nattade och att det hade varit lite kämpigare i kväll än vanligt... men det kan ju inte Göran rå för...

Jonna och Casper fick vara uppe till strax innan 22.00, vid det laget sov redan Jonna i min famn... hon ville så gärna sitta i mitt knä och mysa!!

Jag och Göran åt vårrullar till kvällsfika och kikade på BB... hade tänkt ringa pappsen innan jag lägger mig, ska se om han är vaken på fb så kanske jag kan ringa!?

Fick till bilderna från mobilen också så här kommer lite till från gårdagen!


Hilma försöker gömma sig från kameran...


Trollunge!


Jonna och Meja i vit-saaben...


Hilma på rymmen (första gången)


Här vinkar hon åt någon som ska åka hem från sitt jobb (Östgärde)...


i min famn på väg hem igen!


hemma igen!


roligt att leka vid stugan under granen!


en halv vattenkanna och en kavel kan vara bra att ha!

I morgon kommer lillebror, pappsen och Milla, vi ska fira Jacob som fyller 1 år på söndag!!!

Puss puss

Mikaela 19 år!

Idag fyller kusin Mikaela 19 år!!Grattis gumman! Hoppas du haft en mysig dag!
Kram kram

En klar och fin vårdag!


Idag blev det kyrkis för mig och de 4 minsta barnen!

Flirtade med Karin när vi kom fram, frågade om Meja och Melvin kunde vara själva med henne en stund så jag kunde ta en liten promenix med de andra två i vagnen!

Efter 30 minuter var jag tillbaka och de hade varit snälla och hjälpsamma! Hjälpt Mia att duka och göra i ordning till tanternas 11-kaffe!

Hilma somnade under promenaden och vaknade precis när alla ätit klart lunchen, klockan var bara 12.00 så vi stannade kvar lite längre än de andra så att hon också fick äta!

Strax efter 13.00 begav vi oss hemåt, Meja åkte fram på vagnen och Melvin satt på handtaget, han var så trött att han nästan somnade vid matbordet under lunchen...

När vi kom hem bytte jag om på barnen, fleecedressar och galonisar på, Melvin ville sova och det fick han! Towe sov sött hon också!

Casper var hemma hos Tony och lekte, Meja och Jonna lekte i den vita saaben och Hilma strosade runt och lekte med sitt!En halv vattenkanna!


Vårt hus blev det en bild på också... så här bor vi!


Jonna och Meja i saaben...


Hilma rymmer...


Men inte så långt denna gång... hämtade henne en gång innan också då hon smet medan jag hängde upp handdukarna på torkvindan (premiär för i år!), tog bild på henne då också men med mobilen, fick inte överföringen att funka precis nu så jag ska försöka få in de bilderna senare!


Tillbaka på gården så måste vi smaka på lite grus...


Melvin han sov och sov...


Towe lika så... 3 timmar blev det nog i ett streck!

Göran kom hem strax efter 16.00 tror jag det var, då gick vi in och värmde soppa till middag! Göran hade köpt med sig bröd då jag inte hunnit baka något och det var tomt på den varan  frysen...

Vi åt, barnen lekte, ritade och dansade!

Jag eldade och dammsög, Göran kikade på Jonna och Caspers vårtor och innan det så städade han runt handfatet i badrummet!

Det blev dags för kvällsfika och sen nattning, i kväll sprang alla som yra höns hit och dit, nattningen drog ut på tiden och barnen hade svårt att komma till ro och somna...

Melvin kom ner och skulle bajsa, Jonna kom upp och skulle dricka vatten, Hilma hojtade från sängen, Casper kunde inte sluta prata med oss och Meja var den enda som kunde det där med att somna utan bekymmer för ovanlighetens skull! fast hon är oftast jätte duktig hon också!


När jag gick upp för att lägga Towe så var lamporna tända i Hilma och Melvins rum och de sov äntligen sött! Inte första gången Melvin gör Hilma sällskap...


Små söta barn...


Så rofyllt att se dem när de sover!


Towe var vaken när jag lade henne i sängen men hon somnade ganska snart!

Nu är det bara jag vaken, jag har vikt och hängt lite tvätt, var inget speciellt på tv + att Göran kikade på en film så jag satte mig här, och Göran slocknade! Faste det gjorde han redan innan jag satte mig!

Snart blir det BB, men först ska jag kika om jag kan få till lite bilder från mobilen också!

Puss puss så länge!

En dag till...

I morse hörde jag inte alls när alarmet ringde... men Göran blev som tur var kvar på soffan och ännu mer tur var väl att han vaknade 06.15!! bara att kliva upp och åka iväg, men först var han upp och sa hej då!

Melvin kom till mig i natt, lade sig längst ut och trillade efter en stund i golvet... såg något svart på golvet då han skulle kliva upp, blev rädd för han trodde det var en spindel.. men det var bara en dammtuss. Lyfte honom över mig och till Görans del av sängen där han somnade om på två röda!

När Göran kom upp och sa hej då så låg inte Melvin kvar i sängen... måste verkligen ha sovit hårt denna morgon! Jag klev upp ganska direkt och det var bara Meja som fortfarande sov.

Fixade frukost och meja vägrade kliva upp och jag orkade inte ta någon konflikt just då så hon fick ligga... om jag tvingat upp henne så fanns det en ganska stor risk att det hade blivit allt annat än en lugn frukost!!!

Vi andra åt, Casper och Jonna gick till bussen, jag dukade av, Meja klev upp, vi borstade tänder och klädde på oss, kikade lite på bompa medan jag tuttade Towe och sen var det ganska snart dags att lämna Meja på dagis. Hon tjurade och skulle inte alls på dagis men det skulle hon visst bestämde jag!

Vi klädde på oss, bäddade ner Towe i vagnen, Hilma satt precis som igår, Melvin fick ha galonisar även fastän det inte regnade idag och tur var väl det för han gjorde värsta vurpan i en vattenpöl innan vi ens kommit från gården!

Vi lämnade Meja och sen tog vi en promenad! Denna gång höll både Hilma och Melvin sig vakna och när vi kom hem vid 10.00 gick vi in, klädde av oss och sen åt vi frukt! Towe sov ute i vagnen ända tills klockan var 12.00!!!

Hilma och Melvin lekte lite innan det var dags för lunch, stekt korv, pärer och ägg blev det idag md ketchup att doppa i för den som ville! Med andra ord Hilma och Melvin!

Efter lunch ville både Hilma och Melvin sova så jag tog bort ligg delen på vagnen och bäddade ner dem i varsin åkpåse, de somnade innan jag ens hann ställa ut dem!

Så var det bara jag och Towe kvar inne, jag kikade lite snabbt på datorn och sen myste vi ner oss i soffan, hon tuttade och somnade, jag kände mig också trött och ställde klockan på 13.50, kröp ner under filten med Towe på bröstet och så stängde jag ögonen i 30 minuter! Somnade inte på en gång, men lite vila kan göra mycket!

13.50 sov Towe tungt, jag lade henne i soffan, gick och kissade, klädde på mig, knöp på mig bärsjalen, klädde på Towe och stoppade henne i sjalen, tog på Morris koppel, låste dörren, tog vagnen och sen gick vi! Mycket stök för att gå 150 meter för att hämta Meja på dagis!

Meja var lite tjurig när jag kom, men när jag talade om att hon skulle få mellis när vi kom hem så gick det bättre! I slutet av en dag tycker hon att det är väldigt långt och väldigt jobbigt att gå hem från dagis, men det gick även idag!

När vi var hemma igen sov fortfarande Hilma och Melvin, Towe också för den delen, lyfte bara ur henne ur sjalen och lade ner henne i spjälsängen i vardagsrummet, sen gick jag och meja till köket och åt mellis! Ho fick vindruvor och en banan, jag åt ett kokt ägg och 1/4 av Mejas banan... eller jag fick en it till senare så det blev nog 1/2 hennes banan!

Vd 15.00 tiden kom Jonna och Casper hem från skolan, Hilma vaknade precis när de kom så Jonna tog med sig henne in, Melvin sov vidare. Tony kom och lekte med Casper, Meja satt vid datorn en sväng och Jonna spelade DS, jag satt och myste med Hilma i soffan!

15.30 bytte jag blöja på Hilma, Göran kom hem i samma veva och jag skulle precis börja med middagen! Tony och Casper gick ut och lekte i sandlådan.

Till middag blev det ugnsbakad fick, men vitlöksyoghurt samt potatis och paprika i ugnen, jätte enkelt att laga och jätte gott att äta! Allt tog slut, både Jonna och Casper tog mat två gånger!

Efter middagen gick barnen ut, meja fick vara inne tills hon ätit upp maten, hon ville först inte ens smaka på den, jag skulle tydligen mata henne men det gjorde jag inte... hon är verkligen inne i någon intensiv trots period nu...
När hon väl ätit upp maten skulle hon å ut, jag plockade fram allt och bad henne ta på sig fleecebyxorna själv så skulle jag hjälpa henne med resten... det slutade med att hon blev inne... Hon busade med Hilma i stället för att klä på sig och hon ville prompt att jag skulle hjälpa henne med byxorna men eftersom jag vet att hon kan själv så gjorde jag det inte...

Jonna kom i först, Casper och Melvin var ute tills strax efter 18.00! De gungade och lekte! Melvin var toknöjd!

18.00 gick jag ner i källaren och tände upp, 18.50 hoppade jag i duschen, 19.10 fixade jag välling till Hilma och kvällsfika till de andra, 19.50 nattade vi barnen och sen åkte Göran på bandy!

Jag nattade Towe, Melvin kom upp och satt med oss en stund, inte undra på när han sov tills 16.30! Men när jag gick upp för att lägga Towe bäddade jag ner och stoppade om Melvin i hans säng och då somnade han snabbt!

Sen har jag bara suttit i soffan och slöat, kikat till pannan då och då och eldningen i kväll blev perfekt! Har för övrigt hunnit med några maskiner med tvätt idag också, en med vanliga kläde och två med täckbyxor och täckjackor som ska läggas bort.

Göran kom hem strax innan 22.00, han duschade och jag fixade fika, nu är det sent men jag kände mig tvungen att blogga!
I morgon är det kyrkis men vi får se om vi går, beror på om Hilmas näsa rinner mycket eller lite i morgon bitti... hade tänkt försöka klämma in en promenad också men blir lite svårt om jag ska ha Meja med också... eftersom hon är ledig fån dagis i morgon, hon var ju där en timma extra igår!

Nä, om jag ska vara en hyfsad snäll mamma i morgon så är det bäst att jag går och lägger mig nu! Göran sover på soffan, förhoppningsvis inte lika hårt som i går då han somnade id 20.00, vaknade vid 22.00 för att äta lite glass men somnade om igen nästan innan han svalt sista tuggan ;0)... trött stackar, blir det av att jobba!

Tack för idag & slut för idag!
Puss puss
Vill inte ligga...

Towe strävar mer och mer efter att sitta upp, visst vill hon ligga också i bland men inte i babysittern!


Vet inte riktigt vad hon kikar efter men stark är hon!


Hilma busar lite med lillasyster!


Hilma VILL vara med på bild! Lite vindögd blev hon ;0)


Hon tar i och försöker sätta sig, vilar lite och sen försöker hon igen!
Liten Towe blir stor snabbt!

Puss puss

små idéer...

Meja den lilla donnan har sina små idéer! Hon har ju varit den av syskonen som hittills visat minst trots, lättsam och medgörlig för det mesta! Men nu har hon börjat testa på sitt eget lilla vis!

Det var i samband med att hon fyllde 3 som hon började försöka sig på att säga emot, men hon gav sig rätt snabbt... nu när hon började dagis har det blivit lite värre, hon säger emot och ger sig verkligen inte, riktigt bestämd! Men ändå på ett vis inom sina gränser... Det roliga med det hela är att hon även testar personalen på dagis ordentligt!

Tror det var förra veckan som hon vägrade gå ut för hon ville inte ha galonisar på sig, hon skulle ha overallen! En av personalen, fröken P försökte med allt för att hon skulle klä på sig men hon vägrade och då sa fröken åt henne att hon fick sitta där själv och klä sig själv för nu kunde de andra barnen inte vänt längre!

Efter en stund kikade fröken P efter inne i hallen men ingen Meja syntes till... hon hade gått till lekrummet! Men där fick hon inte vara så hon blev satt i hallen igen, hon ville fortfarande inte klä på sig.

Efter ännu en stund hade hon åter igen gått till lekrummet, men denna gång hade hon varit in till köket där en annan fröken K skulle duka till lunchen, Meja hade blivit tillsagd att gå till hallen men hon hade smitit och lekt!

Den första fröken P gick och hämtade henne, men nu brast det för Meja som hållit sig lugn hittills, hon exploderade och blev tokförbannad! Hon skrek och vrålade, fröken P satt med henne i knät och hon ålade sig och skrek, fröken P ville inte hålla fast henne så hon lade henne i sitt knä och släppte, en annan fröken L kom in och frågade vad som hänt...

Efter en liten stund så gled hon efter allt åkande ner på golvet och tvärt blev hon tyst... minns inte om hon hann ut den gången, men jag tror att humöret vände och de kunde gå ut en liten stund i alla fall!?

Igår hände det igen! men den här gången var det inte galonisarna utan hon ville helt enkelt inte gå ut! Även denna gång blev hon rosenrasande, skrek och vrålade men var samtidigt hjälpsam när fröken P ändå klädde på henne, stretade inte emot alls som jag förstod det!
Väl ute så ställde hon sig på bron och drog ner mössan över ögonen och där stod hon och tjurade under hela tiden de var ute! Kikade fram under mössan då och då bara för att kolla läget!

När de sen gick in för att äta lunch var allt som bortblåst, hon var glad dom vanligt! Ända tills de satte sig vid bordet och fröken P puttade in hennes stol så att hon inte skulle sitta så långt ifrån bordet... då brast det igen, hon blev jätte ledsen, tårarna bara sprutade och hon kastade sig om halsen på fröken P och hon bad om ursäkt flera gånger om!!!!

Fröken svarade med att hon inte alls behövde be om ursäkt, hon hade ju inte gjort något... visst hon hade varit arg men hon hade ju inte sparkats och slagits som andra barn kanske skulle ha gjort och hon var ju inte heller arg på fröken utan arg på att hon var tvungen att gå ut! Fröken P tröstade henne och talade om att det inte var någon fara och så kunde de äta lunch tillsammans.

När vi var hemma och hon satt vid köksbordet innan middagen så frågade jag varför hon hade varit arg på dagis idag igen? Då blev hon jätte brydd över att jag visste om det! jag talade om att fröknarna berättar allt som händer på dagis för mig så att jag ska veta! Tror Meja sa "Men, visste du det igen!"

Förklaringen var att denna fröken P var ful och lite svart i ansiktet!!! Inget av det stämmer men det var ju så roligt! Så roligt att jag senare var tvungen att ringa P och berätta detta för henne!! Fröken P berättade då att hon verkligen tycker att Meja är den mest speciella unge som hon har träffat på väldigt länge, men i positiv bemärkelse!

I morse ville hon inte gå till dagis, bara på grund av att denna fröken P kanske skulle vara där... men vi gick såklart ändå! Hon gillade bara den andra fröken K!

När vi väl kom på daigs så talade jag om detta för den andra fröken K och jag sa att någon annan kanske kunde ta konflikten om det blev någon mer, så att det slipper bli samma fröken som "blir arg"...

Sen kom den första fröken P och  gick, Meja hoppade upp i hennes famn på en gång och kramades så så farligt var det nog inte, hon ville säkert bara försöka testa mig också!!!

Min älskade lilla Meja!!!


"HallonSaltlakrits"!!!Denna ska i provsmaka i kväll!!

(Bilden är till dig Vickan!)

Utvecklingssamtal...

Denna dag har gått fort!
Jag klev upp vid 06.00 med Göran, fixade smörgåsar med ägg till honom medan han var på toa och gjorde sig i ordning, han tog även med sig ett äpple och en banan...

Göran åkte och Casper var ut med hunden, Jonna klev också upp tidigt!! Jag gick upp och lade mig med Towe 15 minuter, pratade och gosade lite innan vi gick ner, bytte blöja och klädde på!

Melvin kom ner medan jag stökade på i köket, plockade ur diskmaskinen oh förberedda inför frukosten, Hilma gick jag upp och hämtade strax efteråt. Meja klev upp sist som vanligt!

Vi åt frukost, Casper och Jonna gick till bussen, vi satt kvar en stund till vid frukostbordet för både Meja och Melvin var sega och ville inte riktigt äta...

När vi äntligen övergav frukosten blev det till att borsta tänder och klä på oss på en gång innan de fick göra något annat, Meja kikade på bompa, Hilma och Melvin lekte och jag tuttade Towe innan vi skulle bege oss ut...

Ute regnade det så det blev galonisar på för Meja och Melvin, Hilma fick ha overallen för hon skulle ju ändå bara sitta i vagnen, till Towe skippade jag åkpåsen, tog på den fodrade fleeceoverallen och bäddade om henne med en fleecefilt, själv tog jag på mig vind/regn stället och mina Easy Tone skor.

Vi lämnade Meja på dagis, Melvin satt på vagnen framför Hilma och vi gick på en promenad i det friska regnet, inte ösregn som tur var! Skönt var det i alla fall!

Melvin somnade i Hilmas knä... inte första gången... hihi...


Towe låg och kikade! Men somnade rätt snart!

När vi kom hem var klockan ganska precis 10.00, Towe fick sova kvar ute medan vi gick in och åt frukt, apelsin, banan och kiwi blev det!

Sen lekte Hilma och Melvin inne på rummet en stund, poppade lös och dansade till härliga barn låtar som är lite upp-poppade, jag satt och kikade en sväng på datorn, men den var så seg just då så jag gav mig rätt snabbt. Towe vaknade efter en sund och var lite tutt sugen!

Till lunch blev det korv och makaroner till barnen, jag tog en te-kaka som jag delade på mitten, stekte två ägg och lade på, men under äggen smög jag dit några tunna skivor vitlökskorv!!! Mumsigt blev det!

Hilma var jätte trött när vi ätit så henne bäddade jag ner i vagnen, Göran kom hem vid 12.45 tiden, jag skrev en handlingslista, Maria kom vid 13.10, hon skulle passa Hilma och Melvin medan vi åkte på utvecklingssamtal för Jonna och Casper på skolan, 13.15 skulle vi vara där! Och vi hann!

Samtalen gick bra, Casper passade Towe medan vi hade samtal med Jonna, stolt storebror!!! På vägen hem gick jag och Göran in på Grindes och handlade, sen hämtade vi Meja på dagis som idag fick lov att stanna till 15.00 och så är hon helt ledig på torsdag!

Klockan 15.15 var vi hemma, vi packade upp maten och ganska snart så satte vi i gång med middagen så Jonna skulle hinna i tid till kören som började 17.00.
Falukorv med kålrotsfräs och potatis blev det idag, en ny rätt från ett nummer av "billiga veckan", ingen hit hos barnen, vi tyckte det var gott men ingen succé...

Jonna knallade iväg till kören, jag plockade ur diskmaskinen och dukade av, Göran plockade i diskmaskinen och jag eldade.
Barnen lekte och kikade på bompa, lite dans till poppig musik blev det också innan det strax innan 19.00 blev dags för kvällsfika.

Nattade barnen, Casper låg och läste i minst 30 minuter, läste ut boken och började om från början, slutade med att han läste ut den igen, han läste högläsning för sig själv med tanken att han ska förstå och hänga med i texten bättre och upptäcka eventuella uttalsfel...

Göran är trött, han sover på soffan och har gjort i över 1 timma, jag ska ner i källaren och kika en sista gång och sen ska vi mysa med glass framför BB, hittade en smak "hallon & saltlakrits" som vi bara var tvungna att pröva!!!

Puss å kram

det blev bättre!!!

Vi åt lunch, jag lade ut Hilma i vagnen, de andra barnen plockade ihop på rummet, inte helt frivilligt men det blev gjort i alla fall sen klädde vi på oss och gick ut!

Barnen gick ut en stund innan mig, jag bytte på Towe och gav henne lite tutte innan vi också gick ut, lade henne i vagnen och hon somnade ganska snart! Stängde grinden och släppte ut Morris också så han fick springa av sig!

Casper kom hem precis när jag skulle gå ut, han tog med sig några bilar från sandlådan och följde med Tony hem... Jonna, Meja och Melvin hämtade alla sandleksaker och hällde ut i sandlådan, det blev premiärlek i den för i år!Elin kom och lekte också, först lekte de i sandlådan men efter en stund ville de leka i den vita saaben, Jonna, Meja och Elin lekte fint, Melvin strosade runt för sig själv, Morris hade jag tagit in och duschat av då han hela tiden letade efter något ställe där han möjligtvis kunde smita...

Jag satt och kikade lite på fånen och när jag kikade upp så såg jag inte Melvin men jag hörde honom... gick mot ljudet och upptäckte honom...
Melvin visste att han kunde klättra i träd han!!! Jag bad honom vänta lite så skulle jag hjälpa honom ner, men han kunde även det själv trodde han... han föll sista biten men det gick bra! Kanske han lärde sig att inte klättra i träd på egen hand!?

Strax därpå kom Göran hem, han hade fått sluta tidigare, klockan var nu strax efter 15.00 tror jag... vi var te en bra stund till, barnen lekte så bra och det var så härligt vädret, soligt och ingen blåst!! Underbart!!!
Hilma vaknade och jag tog på henne galonisar så hon också fick leka, Towe vaknade och var lite hungrig så även idag satt vi i garaget och myste medan hon åt, sen blev det lite prat med pappa innan jag lade ner henne i vagnen igen...

När vi väl skulle gå in såg Hilma ut så här:Sen blev det en vurp när hon skulle kliva i pulkan och efter den såg hon ut så här:


Våran lilla kladdfia!!!

Göran fixade middag, vi åt, (Casper åt hos Tony), när jag dukade av bordet var klockan 18.30 så det var bara för barnen att åter igen plocka ihop det som de dragit fram när de väntade på maten och sen var det läggdags!
Alla var trötta och somnade relativt fort, Casper kom hem 19.30, gick med vovven (frivilligt, hans eget initiativ!!!), jag fixade kvällsfika och 20.20 var han i säng.

Jag tände upp i pannan innan jag strax efter 20.00 lade Towe i sin säng efter att hon fått lite tutte så klart! Har kikat lite på tv och sen satte jag mig här... nu är det snart BB och jag ska fixa lite fika, har 10 minuter på mig så det är bäst jag sätter fart!

Puss puss!

En riktigt dålig start...

Denna dag började inte alls bra... först drömmer jag att Casper är den tjatigaste i världen och jag är jätte förbannad, när jag vaknar av att han ropar på hunden sliter jag åt mig telefonen med tanken att vi försovit oss... men hur mycket???? Göran ville att jag skulle väcka honom 05.46 och jag snozade men den verkar inte ha fungerat...

Klockan var 06.26, jag buffade på Göran som HOPPADE ur sängen, jag låg kvar 30 sekunder, sen klev jag också upp... jag frågade ifall jag skulle göra smörgås åt honom och om han ville ha med sig en bit paj till lunch men han var SKITSUR!!!!

Jag blev både ledsen och arg... visst jag hade snozat för att jag tuttade Towe och sen ringde det inte igen och jag skulle ha väckt honom, så lite mitt fel kanske det var... men han kan ju å andra sidan få ställa klockan själv hädanefter som han ska bli så förbannad!

Jag sket i allt och gick upp igen tills han åkt... han skulle ju vara i Svensta 07.00 så jag förstår att han var stressad men....
I alla fall så klav jag upp igen efter 2 minuter, Casper kom hem efter promenaden med Morris och jag fixade frukost åt honom. Under tiden vaknade Towe och Casper var snäll och hämtade henne, han satt med henne medan jag gick på toaletten, sen fick han äta.

Jag bytte på Towe och gav henne tutte, Hilma vaknade ganska direkt, Melvin också så vi mös i soffan, Jonna var också vaken... Meja sov som vanligt på morgnarna!

08.30 satt vi och åt frukost, gröt som vanligt på vardagarna och det var ingen som klagade så jätte mycket... bara Meja som lev grinig på att hon spillde hela tiden... inte hennes dag i dag heller...

Efter frukosten borstades det tänder, barnen ville inte klä på sig utan ha en pyjamasdag och eftersom det bara år grått och trist med regn ute så var det helt ok.
Hilma fick sig ett bad då hon hade glass i håret sen igår + att hon kissade på skötbordet då jag tog av henne blöjan.
Medan Hilma badade så satt de andra i köket och ritade, jag vek och hände lite tvätt, hade så klart uppsikt över Hilma under tiden!

Jag och Hilma satt också en bra stund i köket och ritade med de andra, Towe sov en sväng i babysittern och nu sover hon uppe i sin säng efter ny blöja och lite mer tutte!

Tumlaren går, barnen spelar DS och PSP, jag har kört uppdateringar på datorn på förmiddagen och nu är det strax dags för lunch...

Det återstår att se hur resten av dagen blir!?... Humöret är sakta men säkert på väg upp men det kan ju ta lång tid efter en sån start... och det kan snabbt svänga och fort bli smämre...

upptäcker sina händer...

Towe har de senaste dagarna börjat upptäcka sina händer! Stannar upp med blicken och verkligen stirrar när hon ser dem! Men de vill så klar inte riktigt lyda henne... men det kommer väl det också så småningom!

Hon har börjat känna efter mer och gripa efter saker, men hon har absolut ingen större kontroll på det ännu men man märker att hon är mer och mer uppmärksam på saker som händer runt henne och hon verkligen med!

Hon har fått börja ligga lite mer på golvet också nu, men det är lite svårt då Hilma är vaken då hon inte alls ser sig för när hon tar sig fram!

Hon är jätte duktig och håller huvudet jätte bra när hon ligger på mage, hon ler nästan jämt och skrattar ibland! För det mesta glad och nöjd och det är så skönt!hosta och feber...

Som jag skrev i förra inlägget så är Melvin lite sjuk... upptäckte att han hade feber vid 16.00 tiden då jag väckte honom på soffan... det märks ju inte på hans allmäntillstånd när han har feber ju... 39.0 grader hade an då i alla fall...

När han skulle lägga sig hade han 39.7 så han fick sig Alvedon, även lite hostmedicin då han haft lite hosta de senaste dagarna, hostade så han kräktes i förrgår natt, natten till fredag tror jag det var...

Får hoppas att han blir frisk till helgen och att ingen annan blir sjuk då Jacob kommer hit och ska fira sin födelsedag!

Söndag...

Vaknade ganska tidigt men somnade om, vet att Casper kom upp och pratade med mig men minns inte så mycket...
Vi klev i alla fall så småningom upp, gick på toa, bytte blöjor och gjorde frukost. Vi åt, barnen lekte och jag dukade undan...

Elin kom förbi och Jonna följde med henne hem, Casper pysslade på med lite av varje, lekte med lego en stund, sen blev det småbilar... men han tröttnade för Melvin, Meja och Hilma ville vara med...

Strax efter 13.00 lade jag ut Hilma i vagnen, jag tog fram ritpapper och de nya tuschpennorna till Meja och Melvin, Towe låg under baby gymmet efter lite käk och jag slappade i soffan!!!!

Göran kopplade hårddisken till tv:n och vi kikade på lite gamla bilder, tiden gick och vips så var klockan 14.30! Jag gick ut i köket och snodde ihop en taco paj, + en kladdkaka som vi skulle ha med oss till svärmor, vi var bjudna på middag där i kväll, men inte förrän 18.00, därav en sen lunch!

Towe var lite hungrig men mest övertrött, när jag var klar var hon lite grinig, hon fick en ny blöja och tutte så blev allt bra, hon somnade och jag lade henne i sängen uppe så att hon skulle få lite mer lugn och ro.
Melvin somnade i soffan medan jag höll på i köket, väckte honom innan vi skulle äta och han kändes varm... bara 39.0 i temp...

Vi åt och plockade undan, barnen lekte lite till, vi ringde hem Jonna och strax efter 17.00 klädde alla på sig, Jonna och Casper tog med sig kakan, Meja och Melvin och gick till farmor, jag och Göran lastade Hilma och Towe i vagnen och tog en 40 minuters promenad innan vi också gick till Susanne för att mumsa plommon späckad karré, pärer och gräddsås!!!

Vuxna åt först och sen barnen, efter e stund blev det efterrätt och barnen åt som om de aldrig sett en kladdkaka! de fick glass till också! Hilma fick vi klä av till bara blöjan och tvätta av henne ordentligt innan hon fick krypa i overallen när vi skulle gå hem... klockan var nog ca 20.30 när vi knatade hem över...

När vi kom hem tog Casper med sig Morris på en kort promenad, jag och Göran gjorde barnen klara för sängen, Melvin hade 39.7 i temp så han fick både Alvedon och hostmedicin, Hilma fick bara hostmedicin...

Alla barnen somnade snabbt, utom Towe som somnade när vi gick hem... så hon somnade för 30 minuter sen ungefär... jag eldar i pannan och denna gång lite mindre än igår! Lite mer lagom!
Vi har kikat på Big broter och snart ska jag göra kväll... Göran ska iväg tidigt på praktiken i morgon bitti och jag blir hemma själv med barnen... då gäller det att man är pigg! Blir nog en hel del ute lek om vädret tillåter!

Puss puss!

Promenad och en överhettad panna!

Lördag = sovmorgon, i alla fall får man sova lite längre än till 06.30!
Göran sov på soffan i natt igen... han sover nu också men jag ska försöka få honom att vakna till liv så pass att han kan gå och lägga sig i sängen!

Jag och Towe sov näst längst idag, meja sov allra längst, fick väcka henne innan frukosten och då var klockan närmare 10.00 om jag inte minns helt fel!
Göran kom i alla fall upp och myste en stund med oss i sängen , eller han halvsov och var ganska tråkig mesta delen av tiden om jag ska vara ärlig...

Vi gick så småningom ner och jag fixade med frukosten, Göran körde en rejäl rens på datorn, därav har jag inte suttit någonting förrän nu sent på kvällen...
Efter frukosten fortsatte Göran med datorn och jag plockade undan i köket innan Towe fick sig lite tutte, ny blöja och kläder fick hon innan vi åt frukost.

Jag satte mig i soffan tillsammans med Göran och tuttade Towe, kände mig lite låg, Melvin ville ringa farmor och Meja ville leka med Ottilia... Det var ok att Melvin kom till farmor en sväng, meja ringde Ottilia som var ute med kompisar men hennes mamma sa att Meja också kunde gå dit och leka med dem...

Hilma hade bajsat och klockan tickade på, den var 12.10 och Grindes stänger kl 13.00 på lördagar... här någon stans tappade jag humöret totalt och blev världens grinigaste, skällde, stressade och kände mig arg och ledsen, skällde mest på Göran... allt kändes så jobbigt just då och det viktigaste var nog att jag sa precis som jag kände just då och där!

I alla fall så kom vi så småningom iväg, bytte på Hilma, klädde på henne, Meja och Melvin och sist men inte minst mig själv, tog bilen, lämnade Melvin hos Susanne, meja fick följa på Grindes innan jag skulle lämna av henne. Vi handlade och sen åkte vi en sväng till Thunells kvarteret igen för att Meja skulle få leka med Ottilia... men nu hade de gått in och Ottilia ville inte leka, Meja blev så klart ledsen och det slutade med att hon också ville vara hos farmor... men hon tyckte ändå att det var mitt fel att inte Ottilia ville leka...

Jag åkte hem, kände mig fortfarande irriterad men inte lika mycket.. det blåste som bara den ute men det var ändå ganska varmt, minst 5+ och jag kände verkligen för att ta en promenad!
Jag parkerade bilen, gick in och packade upp varorna sen frågade jag Göran "ska du med ut eller ska du sitta här?" Han frågade vart jag skulle och jag svarade att jag skulle ut och gå!
Hilma fick en banan, sen klädde jag på henne och bäddade ner henne i vagnen, jag tog på mig själv strumpor och överdragsbyxor, klädde på Towe som sov och lade ner henne i vagnen, hon vaknade till och log men somnade snabbt om igen!
Göran klädde också på sig och satte på Morris koppel, sen gick vi! jag hade meddelat Jonna som var hos Elin och Casper som var hos farmor att vi skulle ut en sväng.

Det var jätte skönt med en promenad! Det tog i och blåste rejält lite då och då men det var ändå skönt! Vi gick till crossbanans infart och tillbaka, vet inte riktigt hur lång tid det tog men skulle tippa på 50 minuter kanske... Högerfoten var rätt om när vi kom tillbaka, mina fötter är inte vara vis skorna än, mina fötter gillar inte skor alls... men det lär ge sig med tiden!!

Hilma vaknade på vägen tillbaka, Towe sov fortfarande men vaknade kort efter att vi tagit in vagnen, jag åt en halv banan och drack vatten, ringde Susanne och talade om att vi var hemma igen samtidigt som jag tuttade Towe. Sen gjorde jag plankan, några utfall, armhävningar, triceps övningar och sen kände jag mig nöjd!

Susanne skjutsade hem meja och Melvin en stund senare för de skulle iväg en sväng, de hade med sig chips som vi hällde upp i en skål, plockade fram godiset från igår och så satte vi oss i soffan och kikade på film... jag somnade efter en stund...

16.30 var filmen slut, jag hade hört Hilma och Melvin i köket medan jag satt och halvsov... jag bad Göran kika och han skakade på huvudet och skrattade! De hade lagt ut bordstabletter, grytunderlägg, bakmått och lite annat på golvet i hallen och köket!!! Melvin hade gömt knivar och saxar i vagnen!!! Farligt, tror vi måste fixa barnsäkert lås på lådorna också... men nej, Melvin lärde sig ju igår hur de fungerar så det är ju ingen ide...

I alla fall så tog vi reda på knivarna, talade om att man absolut inte får ta knivarna och att de är farliga sen fick barnen plocka ihop resten medan vi lagade mat.
Tacofyllda paprikor med sallad, majskolvar och natcho chips! Gott var det och i morgon gör jag paj på resterna!

Vi åt, jag röjde i köket, Hilma satt länge i sin stol och Göran låg på kökssoffa och var stundvis social... klockan tickade iväg och när vi var klara i köket var det dags för nattning av de yngre barnen, Hilma hade fått sin välling redan då hon inte år så mycket av maten...
Vi nattade Hilma, Melvin och Meja, jag eldade i källaren, tände upp innan vi åt middagen, jag satte på Towe pyjamas och sen fick hon sitta med Casper medan jag vek 3 maskiner tvätt! det gick ganska snabbt!

Sen var jag ner i källaren och kikade, det såg ut att snart kunna bli lite för varmt så jag tog en väldigt varm dusch, var sen ner i källaren och insåg att pannan snart kommer att koka... bad Göran vrida på varmvattnet och jag vred på fullt ut på elementen... vi spolade varmvattnet tills det var slut och det blev väldigt varm inne! Tänkte mig inte för när jag lastade pannan full med ved en gång till... hädanefter tänker jag mig nog för! Både pannan och tankarna var nästan uppe på 100 grader!!!!

Till slut fick Towe som var trött äntligen sitta hos sin mamma och mysa, äta tutte oh somna sött!
Jonna och Casper åt chokladbollar och det sista godiset och kikade på film, Göran fixade det sista på datorn, han fick blåsa den två gånger då det blev något tok första gången...

Nu sover alla, jag har slumrat på soffan innan jag satte mig här, ska nu väcka Göran och ta med mig honom upp, sova gott och vara pigg i morgon då jag hoppas att det blir en skön promenad igen!

Natti natt!Alone with the kids...

Klockan är nu 21.30, jag har nyss nattat barnen, dvs, Jonna, Meja, Melvin och Towe, Hilma lade jag vid 19.00 tiden. De andra fick för en gångs skull vara uppe länge och ha fredagsmys med en skål godis! Vi har bland annat kikat lite på Talang 2011.

Annars så började dagen med att jag låg och drog mig ända till 07.15, Göran var redan nere... man kan ju tro att han somnade på soffan igen men det var faktiskt så här att Melvin hostade i natt tills han kände att han behövde kräkas! han låg då i våran säng och sa till, jag låg precis och tuttade Towe så Göran sprang ner med honom och han kräktes slem. Efter det så följde Göran med Melvin upp men gick sen ner för att fortsätta sova på soffan, det var för varmt i sovrummet.
Hilma hostade också en massa i natt så  01.45 gick jag ner och hämtade både vatten och hostmedicin till henne, sen gick jag och lade mig igen och vi somnade nog båda två, fast Hilma låg ju kvar i sina säng!

I alla fal klev jag upp 07.15, Casper var vaken och hade varit det sen 06.30, Jonna och Meja låg i soffan och kikade på bompa och det var jätte tyst! trodde att alla sov först!
Casper skulle precis till att äta frukost, han bad mig ta ner muslin från skåpet, när jag ändå tog ner burken så passade jag på att göra i ordning en tallrik åt honom, sen höll jag honom sällskap i köket.
Han åt, borstade tänderna och gick till bussen.

Jag satte igång att koka gröten strax innan 08.00,tänkte att det var hög tid då Göran skulle vara på plats i Svenstavik vid 09.00. Han ska börja praktik på måndag men smygstartade idag för att hinna fylla i papper och annat.
Vi åt och Göran åkte, jag dukade av och barnen kikade en stund till på bompa medan jag bytte blöja och klädde på Towe innan hon fick lite tutte. Hon somnade gott och jag bäddade ner henne i sängen innan jag tog mig an Hilma.

I samma veva som jag kokade gröten i morse så mätte jag upp havregryn och mjölk som jag ställde på bänken för att svälla, så vid 10.00 tiden så gjorde jag degen till havre te-kakorna.
Under tiden röjde Hilma och Melvin i köksskåpet med vattenflaskor och plastbyttor, Jonna hakade på och barnen lekte picknick i deras rum.

När jag skulle baka ut degen ville barnen vara med, så jag satte alla på en varsin stol vid köksbordet, delade degen i 32, bitar och fördelade bitarna till barnen så att de fick rulla "fina" bollar så kavlade jag och lade på plåtar... de blev kanske inte de rundaste te-kakorna men de blev goda och det är ju huvudsaken!

Efter att te-kakorna var ut bakade så bakades det negerbollar, jag fixade till och med lite kaffe så att vi kunde göra på riktigt vis! brukar annars skippa kaffet och ta mjölk men smaken blir inte lika fyllig då...


Meja, Melvin....


och Jonna...


rullade fina...


SMÅ bollar....


Hilma fick äta russin...


och titta på!

När båda baken var klara så stekte jag köttbullar och kokade makaroner, barnen hjälptes åt att duka. Vi åt och jag lade ut en trött Hilma i vagnen, Towe hade fått tutte innan lunch och sov gott i sin säng.

Susanne kikade förbi, vi pratade lite och barnen lekte... fastän det var tänkt att de skulle städa!

De städade till slut, både jag och Susanne satt inne i rummet med dem och pushade på... hade lovat barnen russin och de fick så fint dela på de två små skar som fanns...
Givetvis var de tvungna att kivas, bråka och skrika och jag satt och tutade Towe och efter en stund brast tålamodet och den arga mamman slet sig lös, jag som hade försökt behålla både tålamodet och lugnet hela dagen!!!

Det slutade med att Meja som utlöste det hela fick ligga i sin säng, Jonna fick dammsuga hela huset och Melvin som inte gjort så mycket fick se på film... själv, vek jag tvätt medan Towe satt i babysittern på vardagsrums bordet. När Jonna var klar tog jag över dammsugaren och dammsök soffan, men Jonna tyckte att jag skulle skynda mig då hon inte hörde vad de sa på filmen... Meja hade vid det här laget sagt förlåt och satt också i soffan.
Jonna tyckte att det var jobbigt att dammsuga, hon blev helt trött!

Mitt i allt det där kom Casper hem, men han lämnade bara ryggsäcken och frågade ifall han fick gå till Tony och leka, överdragsbyxorna var han duktig att ta på sig också!

Jag tvättade och hängde lite tvätt, Hilma vaknade och jag plockade in henne, tiden gick och strax efter 16.00 klev Göran innanför dörren och det var dags att värma soppan från igår fast idag fick vi ju nybakt bröd till!

Paus...

När vi ätit fick sig Hilma och Meja ett bad, jag gick ner i källaren och tände upp.
Så småningom var det färdig badat och Hilma fick på sig pyjamas, jag tuttade Towe och Melvin stökade på med någonting i badrummet... jag var i köket då Göran ropade, vi fann Melvin så här:
Han hade tänkt ta sig lite läpp glans sa han! Jag hade inte tänkt på att han tidigare idag lärt sig hur de barnsäkra låsen fungerar...Vi gick in i köket och gjorde välling till Hilma och Göran åkte på bandy.
Var sen tvungen att byta blöja på Hilma igen innan jag kunde natta henne, att bajsa i tid och otid är tydligen hennes grej!

När jag nattat Hilma plockade jag fram godis skålen och en flaska vatten till barnen, de kikade på bland annat Amigo och åt godis, jag satt här vid datorn och kikade lite, gick ner i källaren då och då för att kika att allt var i sin ordning...

Vid 20.00 satte jag på Towe ny blöja och pyjamas  och sen satte vi oss också i soffan och kikade på Talang 2011!! barnen var rätt övertrötta och samtidigt speedad av godiset men jag lät dem hållas... men strax innan 21.30 somnade en överrött Towe som hållits vaken av sina syskon, hon är ju van att det är lugnt på kvällarna... gick upp och lade henne i sin säng innan jag nattade Meja och Melvin, Jonna hade redan somnat på soffan så jag väckte henne så hon fick gå till sängen...

Göran kom hem precis när jag sjungit för Meja, hon och Jonna ville att jag skulle sjunga en varsin sång för dem...

Göran sa godnatt till barnen och sen gick han och duschade, kl 22.00 var det dags för lite chips och Big brother... tyvärr var chipsen för hårda och smaklösa...

Det har nu brunnit ut i pannan och tankarna är uppe på dryga 90 grader! Tumlaren är klar, lika så tvättmaskinen, i maskiner är det handdukar som jag tänker tumla i morgon bitti, har även tre maskiner med ljus tvätt att vika, men det skjuter jag också på morgondagen!


Towe myste med Jonna en stund i soffan...


Rätt lika varandra ändå! Eller vad tyker ni?

Jonna försökte se glad ut samtidigt som hon inte skulle blunda... hennes ögon blir till streck på så got som alla kort där hon är glad!

För övrigt blåser det storm ute.... hoppas det går över under natten!

Puss puss och trevlig helg!

Förkylning...

Jag tror det verkar som att vi dragit på oss en förkylning här hemma, Både Hilma och Melvin snorar och hostar på nätterna, Casper är täppt i näsan och jag med, jag har även lite lätt rethosta... blir väl till att hålla oss hemma ett tag och så får pappsen hålla sig härifrån så inte Jacob åker dit igen, vi vill ju vara friska tills nästa helg då väldens bästa lillebror fyller 1 år!!


Torsdag och kyrkis...

Melvin vaknade vid 05.00 tiden i morse, han ville inte lägga sig bredvid mig utan gick ner, jag låg kvar en stund för att se om han kom upp igen men det gjorde han inte... jag gick ner och då std han i köket, han talade om att han hade kissat och tömt pottan, jag kissade också och sen smög vi upp.
När vi kom upp hade Towe börjat skruva på sig så jag tog upp henne och lade henne mellan mig och Melvin så att hon fick sitt första mål för natten!
Vi somnade och sen vaknade jag 06.30 av klockan som ringde och ja klev upp på en gång!

När jag kom ner var Jonna och Casper redan vakna, Göran hade åkt vid 06.10 enligt Casper, han hade ju lovat att skjutsa in Benny till stan, antingen i går kväll eller tidigt i morse. Göran somnade alltså och blev kvar på soffan för 3:e natten i rad...

Jag åt frukost med Jonna och Casper, kände att eftersom alla de andra sov var det onödigt att väcka upp dem alla + att Jonna och Casper fick lite egen tid med mig!
Vid 07.30 gick de till bussen och sen vaknade de andra en efter en, de placerade sig i soffan och kikade på bompa tills klockan var 08.00 då jag gjorde frukost till dem. Towe var vid det här laget också vaken och jag hade hunnit tutta, bytt blöja och klätt på henne.

Medan barnen åt frukost så plockade jag i ordning lite i hallen så att det skulle vara enklare för oss att komma iväg vid 09.00.
När de ätit upp sin fil med flingor och hallonsylt så fick de hjälp med kläder en efter en, Meja klädde på sig helt själv idag och sen tog hon tandborsten som jag gjort i ordning och borstade tänderna utan att jag behövde säga till! Jag hann även klä på och tvätta Hilma innan Melvin var kvar, han tar nästan alltid lite längre tid på sig att äta och det är han medveten om så det gör honom oftast ingenting om han får sitta kvar själv en stund på slutet...
När Melvin äntligen var klar så klädde jag på honom och han borstade tänderna och kissade, sen var det bara ytterkläderna kvar...

Meja klädde på sig overallen själv, jag hjälpte Hilma först och satte henne i åkpåsen i vagnen, sen klädde jag på Melvin innan jag sista klädde på Towe som somnade på en gång i vagnen!
När alla var klara och även jag fått på mig kläder så knöt jag  fast Melvin på ryggen med bärsjalen och sen gick vi ut, klockan var 08.59 när vi lämnade gården!

Vi lämnade Meja på dagis och sen knatade vi vidare till kyrkis, det kändes i låren att jag hade 14 kg extra att bära på! Sen gjorde det ju inte saken bättre att det blåste utav sjutton idag heller...

Vi var först som vanligt, men det börjar ju egentligen inte förrän 10.00 så det är ju vi som är tidiga, Lotta och Rasmus kom så småningom också!
Barnen lekte, Lotta åkte på ett kort möte och vi passade Rasmus under tiden, när hon var tillbaka var det dags att äta lunch! Karin hade gjort spaghetti och köttfärssås!!! Till efterrätt blev det glass! Annika och Emilia kom förresten och åt lunch också, Karin visste att de var hemma så hon ringde dit dem!


Melvin åker på ryggen...


Karin fotade oss!


Towe myser på golvet!


Melvin och Hilma leker!

Hilma har ätit med HELA ansiktet IGEN!
Det är då som hon är som nöjdast och gladast!


När lunchen var avklarad och barnen lekt en stund till var klockan nästan 13.30, det var hög tid att klä på trötta barn och bege sig hemåt, Melvin bar jag på ryggen även hem och han somnade, inte helt otippat!

När vi kom til dagis var klockan 13.50, perfekt tid eftersom Meja ska hem 14.00! barnen var ute och lekte, Casper kom och mötte mig, han skulle följa med hem till Lukas när hans pappa hämtade Cornelia.
Jag hämtade upp Meja och sen gick vi hem, meja var på ganska bra humör!... ända tills i kom hem till Jonna...

Meja var trött och Jonna lika så men de visar det på helt olika vis, Jonna blir irriterad och Meja ledsen... Eftermiddagen blev ganska högludd för antingen lekte de och diskuterade ljudligt eller så var de osams... vissa dagar blir ju så...

Tony kom hit vid 15.00 tiden för jag hade lovat att klippa honom. Klippte honom efter en stund, sen cyklade han iväg och skulle visa Susanne som jobbade och sen kom han tillbaka, han skulle äta middag här idag.

Efter att jag klippt klart sopade och dammsög jag och sen började jag med middagen som idag bestod av köttfärsgulasch, jag skalade och Göran hackade, sen stekte och kokade jag, är mycket roligare att laga mat om man hjälps åt!

Towe var vaken medan vi lagade maten och sen var hon trött och somnade när vi skulle äta! Bra timing tycker jag!
Efter middagen kikade barnen på bompa och jag gick ner och tände upp i källaren, sen fick Towe ligga på en filt och bekanta sig med babygymmet en stund! Fast det var ju efter att vi natta barnen... det blev tidig sänggång i kväll för alla utom Casper som kom hem vid 18.30.. Vid 19.00 låg de andra i sina sängar, Casper var vaken till 20.00.

När Casper gick och lade sig gjorde jag klar Towe för kvällen och sen somnade hon direkt efter att hon fått sig lite tutte!
När jag bäddat ner henne i sin säng satte jag igång med projekt "hänga upp fotografier" och efter det blev det projekt "hänga upp gipstavlor"... skönt att ha det gjort!


Vad tycker ni?


Det börjar bli några stycken!

Nu har vi fikat och kikat på Big brother, hade tänkt lägga in bilder från dagen men jag får inte överföringen från telefonen att fungera ordentligt så jag får försöka fixa det i morgon! (fixat nu!!! fredag kväll!)

För övrigt så har Göran en praktik på G, som förmodligen och förhoppningsvis ska leda till jobb!!! Håller tummar och tår men vill inte jubla i förskott... men jag hoppas och tror!
han ska på första träffen i morgon!

Puss puss

Towe har vuxit!

Vikt och längd:

Nyfödd: 3459 gram & 52 cm
2 dagar: 3365 gram
6 dagar: 3575 gram & 52 cm
12 dagar: 3860 gram & 53,5 cm
4 veckor: 4480 gram & 55,5 cm
6 veckor: 4935 gram & 58 cm
10 veckor: 5430 gram & 59,5 cm
3 månader: 6090 gram & 62 cm

Bvc och en härlig eftermiddag ute!!!

Göran blev kvar på soffan i natt också... och jag vaknade med ont i ryggen av någon anledning... hade precis försökt lägga mig till rätta i någon bekväm ställning på klockan ringer och det är dags att kliva upp!

Jag gick upp på en gång, Towe låg kvar i våran säng och sov, Hilma och Melvin lika så fast i sina sängar så klart!
Jag fixade frukost, Jonna och Casper var redan uppe, kokade gröt och vispade ihop nyponsoppa till Casper som han ville ha med sig som fika idag då de skulle iväg och bada.

Väckte alla de andra och sen åt vi, Göran var sist till bordet och jag tror det var lite trögt för honom att kliva upp och jag fick tjata lite, vilket jag inte gillar för jag vet att han blir irriterad på det, men vad ska jag göra då?? annars somnar han ju om utan att han märker det...

Vi åt, Casper och Jonna åkte till skolan, vi andra klädde på oss och borstade tänderna så att vi var klara tills det var dags att åka till Svensta, skulle iväg med Towe på 3 månaders vaccination samt väga och mäta henne!
Vi åkte vid 09.00 tiden, det var så skönt att barnen inte behövde så jätte mycket kläder på sig idag när vi skulle iväg! Det börjar bli rätt varmt ute! Höll dessutom på att glömma bort att ta med Towe när jag skulle gå ut men Göran var snäll och påminde mig! jag trodde att han hade tagit med henne då han tog med de andra barnen till bilen innan jag gick ut.

Vi lämnade Meja på dagis innan vi åkte.

Vi var framme i god tid, hann prata några ord med röris som vi mötte utanför och sen gick jag och Towe in, Göran väntade med Hilma och Melvin i bilen.
Besöket gick bra, sprutorna gjorde naturligtvis ont men hon fick lite tutte som tröst efteråt! Längd och viktmässigt så ligger hon precis på kurvan och följder den helt och hållet hittills! Hon fick även beröm för att hon var så pigg och alert, pratade och flinade massor, skrattade nästan gjorde hon också! Hon var tydligen ovanligt fin i hyn också, inga torra fläckar eller prickar som bebisar ofta har.

Innan vi åkte hem var vi in på apoteket och handlade lite också, inotyol, tandborstar, flor tabletter, zyx och nässpray (3 olika sorter) och det hela kalaset gick på nästan 300 kr om jag inte minns fel...

Var även in på Dollar innan vi åkte hem, där handlade vi lite våtservetter, diskmedel, duschcreme, toalett block, lite godis till barnen (tills i helgen), en påse chips, kex, polly, päronlampor och sist men absolut inte minst 10 st svarta ramar som vi ska ha till barnens porträtt bilder! Fick en ide härom agen att jag ville ha dem uppsatta i par, en ram med första kortet och en med det senast tagna, roligt att kunna se utvecklingen!

När vi kom hem var det jätte fint väder ute, vi hade inte alls lust att gå in så vi stannade ute! Towe vaknade till på en gång så jag bäddade ner henne i vagnen ute där hon sov vidare, Hilma och Melvin satt kvar och sov i bilen en stund.
Hilma vaknade först så jag tog med henne in och tog på henne galon kläder, gissa om hon blev glad när hon fick ut och plaska i alla vattenpölarna!
Melvin vaknade en stund senare, han fick vänta i garaget medan jag gick in och hämtade galon kläder även till honom, han fick ha Mejas rosa galonisar eftersom Hilma hade hans gröna och  han blev så klart super nöjd!

Klockan 14.00 hämtade vi Meja på dagis, jag tog med mig både Hilma och Melvin, Towe också som låg och sov i vagnen fortfarande fick också följa, Hilma åkte på stå-brädan!

Meja kom skrattande och mötte oss vid grinden, hennes första kommentar till Melvin var "Men Melvin, är du en tjej eller???" Men hon blev inte alls sur över att han hade lånat hennes, fast å andra sidan så hade jag sagt en dag förut att han skulle behöva låna dem om Hilma också skulle vara ute!

Vi stannade en stund extra på dagis då de ändå var ute, roligt att se Hilma och Melvin med de andra barnen! Tror inte alls att det kommer att vara svårt att skola in dem den dagen det är dags...
Vi stannade kvar tills de andra skulle gå in och äta mellis, med andra ord så var vi hemma igen vid 14.40 tiden!

När vi kom hem gick jag in och hämtade, vatten, bananer och kex, blev ju inte att vi åt någon lunch då de sov i bilen och det var så fint väder ute... Casper och Jonna kom hem vid 15.00 tiden, även de fick en varsin banan och några kex.

Barnen lekte, jag satt och värmde mig i solen, Towe vaknade och ville ha lite tutte, Casper, Göran och Tony flyttade och parkerade om bilar hit och dit.

Men när klockan började närma sig 17.00 var det hög tid att gå in och fixa middag, Hilma hade börjat bli lite gnällig också så jag tog med mig henne och gick in, de andra kom en stund senare..

Indisk lax med gurkyoghurt och ris blev det idag, en helt ny rätt som jag aldrig lagat förut och jag blev väldigt förvånad för alla barnen och då menar jag ALLA slukade allt på tallrikarna och ville ha MER!!!! Jag som trodde att det skulle bli massor över! Roligt i alla fall!

Sen kikade barnen på boma, jag och Göran satte kort i ramarna vi köpt men vi hann inte sätta upp dem, klockan rullade iväg och närmade sig 19.30 och alla barnen var trötta + att Göran skulle på bandy.
Barnen var ganska nöjda efter middagen och frågade inte ens om kvällsfika, borsta tänderna, kissa och ta på pyjamas och så var alla i säng. Göran tog insamlingen och åkte, Casper fick faktiskt vara uppe en stund till och se klart halv 8 hos mig!

Jag kikade på Arga snickaren 20.00 och sen satt jag här och påbörjade detta inlägg, paus för Big brother och nu när jag skrivit klart ska jag gå och duscha! Eldat har jag varit duktig och gjort också!

Här kommer lite bilder från dagen, några är från i måndags också och de är tagna med min nya mobil! var lite fix och trix innan jag fattade hur jag skulle göra för att kuna använda dem i bloggen... men jag kan vara lite seg i kolan ibland!


Från i Måndags:

Melvin är lyklig över alla fina verktyg han fått av Moffa i en helt egen verktygslåda! ( Min som jag fick när jag var liten)

Finular på hur man gör för att öppna och stänga den!


Hilma satt och myste i vagnen när hon vaknat!

Från idag:

Hilma trivs bra i garaget!


Hittade några tomma burkar!


Melvin är lycklig över att få ha rosa galonkläder!


Pussgurkan våran!


Hilma när hon let i vattenpölarna!


Det måste ju synas att man lekt ordentligt!


Melvin provkör Moffas bil!


Kikar ut genom rutan för att se vad pappa gör...


Ska vi köra snart ???

Det var det, strax duschen och i morgon är det kyrkis!

Puss puss!!!


Towe 3 månader!!!
Idag blev hon hela 3 månader vår lilla bebis!


Jag tycker att hon växt mycket de senaste veckorna och det fick jag bekräftat idag! Hon vägde drygt 6 kg och är nu 62 cm lång!

Hon är för övrigt väldigt pigg längre stunder nu, väldigt social och vill gärna prata och är ofta glad, visar riktigt de där fina smilgroparna hon har!
Sover längre stunder gör hon också, äter och skiter som hon ska!

Är så otroligt glad över att hon finns här med oss, hon har verkligen blivit en helt egen individ redan, precis som de andra så har hon ett helt eget utseende och utvecklas helt på sitt eget vis, så roligt att se!

Puss puss på din älskade vän, vi älskar dig <3<3<3

Grattis Elin!

Fick just se en ul bild på en liten bebis som ligger i magen på en av mina finaste vänner! Det är en liten lillebror till V! Jag hade mina aningar och tänk vad jag hade rätt!

Grattis finaste Elin!

Grattis Elin!

Fick just se en ul bild på en liten bebis som ligger i magen på en av mina finaste vänner! Det är en liten lillebror till V! Jag hade mina aningar och tänk vad jag hade rätt!

Grattis finaste Elin!

Towe gillar att bada!

Badade ju Towe ikväll!
Hon tyckte det var både mysigt och skönt!
Smorde in henne med olja sen efteråt och efter det var det bara att slänga fram maten!

Bilderna talar ju för sig själva!

<3

Förkylning!?

Både Jonna och Casper har varit ganska så intensiva sen de kom hem från skolan idag... Casper var inte på sitt bästa humör och jag fick säga åt honom på skarpen flera gånger att han skulle tänka sig för hur han uppför sig! Jonna var mest rastlös och hade svårt att hålla sig ifrån de andra, hon har så bråttom och är väldigt intensiv ibland, lite dåligt humör hade hon också!

Meja var mest trött när hon kom hem från dagis, men på ganska bra humör ändå, så länge som hon fick vara ifred från Jonna!

Göran fixade middagen idag och röjde ordentligt i köket! Jag eldade och hjälpte Meja och Melvin att plocka ihop på rummet innan middagen.

Vi åt middag, det var en massa prat från alla håll och kanter men det var ändå bra stämning och alla var glada och rätt så lugna!
Efter middagen satte sig barnen och kikade på bompa, jag dukade av bordet och Göran tog med sig Casper och gick ut, de skulle se ifall chevan (pappas) gick igång nu när Göran haft batterierna på laddning! Men det verkar som att det stora batteriet är rätt så slut...

Chevan gick igång med starthjälp och han tog med sig barnen på en tur, alla ville åka! Hilma och Towe var hemma med mig. Jag bytte blöja på Hilma som hade bajjat, satte på henne pyjamas och gav henne välling. Hon sov inte så länge idag så det märktes att hon var trött, nattade henne strax innan 19.00 precis innan de andra kom hem igen.

När de kom in var det nattning på en gång då alla var trötta och eftersom alla varit lite bråkiga med varandra ända sen de kom hem så var det dags för en tidigare kväll! Jonna och Meja lyssnade på saga och läste bok, Melvin kom ner en gång och ville att jag skulle torka hans näsa då den börjat rinna... Casper låg också vaken en stund men nu sover alla!

När alla var i säng så passade jag på att bada Towe, ställde badbaljan i badkaret och fyllde upp den, hon har inte badat så mycket utan jag har mest duschat av henne för att det ska gå snabbare, men hon tyckte jätte mycket om att bada! Tog lite kort också men de visar jag i ett separat inlägg lite senare!

Min näsa började rinna strax innan lunch, jag nös några gånger och sen var det igång, det går inte att stänga av lixom... Hilma är lite snorig igen och Melvin lika så... trodde först att det kanske var min allergi som spökade i och med att våren är här men jag vet inte... det rinner och rinner och jag har lite ont i halsen... hoppas att det går över!

I morgon är det 3 månaders kontroll på Towe och det passar ju så bra att hon blir just 3 månader i morgon!!! Ska bli spännande att se hur mycket hon vuxit, tycker att hon blivit så stor bara de senaste veckorna!!!
Melvin gosade med Towe i soffan idag!


Han älskar verkligen sin lillasyster!

Puss puss

En tupplur under sängen!!!

Efter lunchen lade jag ut Hilma i vagnen, Melvin ville inte sova... så han fick vara vaken.

Göran slappade på soffan och jag var i köket occ klippte, rätt som det var vaknade Towe och Göran tänkte ge henne nappen, men vi hittade den inte. Det var då vi upptäckte att det var rätt tyst och lugnt, var var Melvin????

Göran gick runt och letade, ropade och kikade, under tiden fick Towe sin andra napp, Göran kikade vidare för han måste ju vara någon stans!

Jo visst var han någon stans och visst hade han tagit Towes napp och snus! han hade tagit dem från vardagsrums bordet och sen krupit in under Mejas säng och gömt sig, sen hade han naturligtvis somnat!

Hann inte knäppa någon bild, hade varit skoj, jag glömde bort det innan jag hämtade Meja på dagis och när jag kom hem var han vaken igen!

Får se hur det blir när Meja och Melvin ska sluta med nappen sista April!?

För övrigt så är Melvin helt utan blöja nu sen några veckor tillbaka, det funkar jätte bra på nätterna också! PÅ dagen har han ju varit blöjfri länge!

Förmiddags promenad!

Lämnade Meja på dagis vid 09.00 sen tog jag, Göran och de tre minsta en promenad, barnen i vagnarna och sen bar det iväg! Avslutade med ett besök på Grindes för en liten veckohandling, tur att vi hade vagnarna att lasta under!!!

Testade mina nya skor och det brände som f*m under fötterna och tårna domnade bort... men som sagt så är det inte skornas fel utan mina fötter som är knasiga... hoppas bara att det går över allt eftersom jag går in skorna!

Nu är det snart dags för lunch och det blir rester idag!

Härligt väder var det också förresten, dock ganska molnigt men solen kom ändå fram lite här och var! Ingen direkt blåst var det heller och det var ju det bästa av allt!

Ute i det fina vår vädret!

I morse kom Casper upp innan klockan ringde, han smög jätte tyst och talade om att han packat gympakläder och klätt på sig, han skulle nu gå ut med hunden och frågade ifall han fick starta datorn och sitta där en stund när han ätit frukost!

Jag gick ner en kort sväng när Casper var ute med Morris, jag valde samtalstider för Jonna och Casper, hade glömt göra det igår, sen gick jag upp igen. Jag trodde att towe var vaken men hon hade visst snuttat på tummen och somnat om! Hon vaknade till innan jag gick ner tack vare alarmet på telefonen, jag visste inte alls hur man stängde av det på min nya telefon och så hade jag ställt ljudet på tok för högt!

Innan jag lade mig för att sova en stund till då alla de andra barnen sov så passade jag på att skicka ett meddelande till röris om att pannan kokat 2 gånger. Klockan var runt 07.00..
Sen vaknade jag av att alarmet på telefonen ringde igen och denna gång fick jag av det på en gång! jag skulle just lägga ner huvudet på kudden och ova vidare då jag insåg att det inte var alarmet utan att det var någon som hade ringt! Snabbt tog jag telefonen och svarade och det var röris!!! Han var brydd över att han väckte mig, trodde ju självklart att jag var vaken då jag skev meddelandet tidigare! Men det gjorde ju ingenting eftersom jag ändå skulle kliva upp snart, klockan var då strax efter 09.00(!!!).

Vi pratade en stund och han förklarade bland annat att jag skulle elda så pass att hela tankarna blir 90 grader så att vi får bort all luft i systemet för då ska självcirkulationen fungera bättre! Det måste ju lösa sig på något vis för så här går det ju inte att ha det...

De andra barnen var vid det här laget vakna och uppe, de satt och kikade på bompa och det var väldigt lugnt. Melvin kom upp och lade sig mellan oss och somnade, Towe vaknade till och tuttade en sväng, Hilma kom upp en kortis och kramades lite och sen gick hon ner igen!

Vi låg kvar en stund till eftersom både Melvin och Towe somnat och det var lugnt nere, skönt att bara ligga och dra sig och små prata lite innan man kliver upp!
Så småningom kom vi ner, tog det lugnt, bytte någon blöja och sen var det dags för frukost, men eftersom klockan var närmare 11.00 så fick det bli tidig lunch i stället, Göran ställde sig och stekte pytt i panna!

Vi åt, klädde på oss, tuttade Towe, bytte på henne igen, klädde på fleece och galon kläder och sen gick vi ut i det fina vädret!
Meja och Melvin lekte, Jonna gick til Elin efter en stund, Hilma och Towe sov sött i vagnen och jag och Göran satte igång att lasta skottkärran för att tömma ner ved i källaren! Vi lastade och lastade och lastade och lastade och lastade lite till! Meja och mMlvin hjälpte till lite då och då, Hilma och Towe sov och sov!

Morris var lycklig för Göran hade stängt grinden och han fick springa fritt på gården och han njöt i fulla drag! han smet över staketet två gånger men han var inte alltför svår att få tag på, satte mig på huk och lockade och så småningom kom han och jag berömde honom! han har blivit en helt annan hund och om ett tag så förstår han nog vitsen med att inte smita också!

Casper kom så småningom hem från skolan och han fick gå ner i källaren och kasta lite ved så att det blev ett jämnt lager ved i rummet där vi slängde ner veden, Tony kom och hjälpte till också, jag gick ner och tände upp i panna som brinner ännu, men nu är tankarna så gott som uppe i 90 grader så nu ska det få slockna. Tappade upp ett bad åt älsklingen då tankarna var uppe på 90 en sväng men eftersom det fortfarande brann ordentligt så tyckte jag at det var bättre att göra så än att riskera att pannan skulle koka igen....

Nu blir det paus, ska ner i källaren och kika igen och sen vill Towe ha tutte och sova!

Nu sover Towe, hon fick tutte, ny blöja och tutte igen, de skiter i tid och otid när de är små! Men bättre det att det kommer ut än att det blir stopp och ont i magen!

Var nyss ner i källaren igen, pannan är snart uppe på 90 grader igen och det är en fin glödbädd kvar i pannan, tankarna är strax uppe på 90 efter att ha varit nere vid 80 och vänt, ska ner igen om en stund för säkerhets skull!

Jo vi var ute hela dagen , Hilma vaknade så småningom och satt vaken en stund i vagnen men efter en stund började det blåsa och klockan närmade sig 16.30 så vi gick in hon och jag, Towe sov fortfarande (!!!).
Vi plockade ur diskmaskinen, Hilma åt ett rån oh sen började jag med maten, Jonna kom in och hjälpte mig!

Jag och Jonna blev lite smått osams då hon inte lyssnar på vad jag säger om någon annan som är äldre än mig säger något annat för enligt henne så vet de som levt längre än mig mer än mig och då är det ju självklart att jag har fel! Och visst kan det väl vara så i många avseenden att de äldre vet mer och bättre än jag men när det handlar om när barngympan börjar och inte så brukar även jag ha koll på det! Det kröp senare fram att hon inte var riktigt säker på att hon hört rätt, Elins mamma hade enligt Jonna sagt att barngympan börjar 17.00, men efter en stund var hon inte riktigt säker.. Kanske den började 17.00 idag!? Men den brukar börja 17.45, kanske var annorlunda idag men jag har inte hört något och jag vet inte eftersom vi hoppade över den idag...
I alla fall så tror jag att jag fick Jonna att förstå poängen och jag kan tycka att det är lite jobbigt att hon resonerar som hon gör över att ha en ung mamma!

Så småningom blev maten klar och resten av familjen kom in, Meja vr jag tvungen att duscha innan vi kunde äta då hon kissat på sig, hon hann inte sa hon men hon hade inte ens sagt till att hon behövde kissa... hoppas det inte händer igen och igen, vore tråkigt om det blev för henne som för Jonna...

Vi åt och sen duschade jag resten av barnen, Göran skyndade sig iväg på Grindes för att hinna köpa mjölk innan de stängde och Casper höll öronen på Towe om hon skulle vakna! Towe sov alltså minst 5 timmar i sträck idag!!! Härligt med frisk luft även för de allra minsta!

Melvin var trött och frågade flera gånger om det inte var dags att sova snart!!! Meja var också trött, men ville inte erkänna det riktigt...

Även fastän middagen blev lite sen så ville barnen gärna ha kvällsfika, jag hittade 5 saffrans snurror i frysen som jag tinade åt dem och så fick de ett glas mjölk till det, Hilma drack minst 2 glas mjölk och åt en halv bulle!

Göran lastade diskmaskinen och jag borstade tänder på barnen och fick på dem pyjamas, klippte naglar gjorde jag på samtliga också!
Towe fick sig inget bad idag, men jag ska försöka ta det i morgon tänkte jag!

Casper, Jonna och Meja fick kika på halv 8 hos mig medan jag gick upp och sade godnatt till Melvin och Hilma, det var nu som jag samtidigt tappade upp ett varmt bad till Göran! Jag vet att han gillar att bada men det blir ju inte så ofta, men idag passade det ju jätte bra! Efter att han fixat disken var det bara för honom att krypa ner och slappa en stund, en sån gång önskar han nog som jag att vi hade ett större och lyxigare badkar!

Göran kikar på wrestling, samtidigt på en annan kanal visas "en unge i minuten" men det kan jag se när som helt så det gör absolut ingenting, ganska bra för så kan jag sitta här och skriva en stund i lugn och ro, annars blir det ofta att jag skriver efter klockan 23.00 och det är egentligen lite för sent!

I morgon sa Jonna också på skolan och meja ska på dagis, jag hade tänkt ta mig en promenad när jag lämnat Meja på dagis och jag ska försöka få med mig Göran hade jag tänkt, vi kan ju ta en varsin vagn så kan barnen också följa med utan att behöva gå, för om man tar med Melvin på en promenad så går det näst intill i snigelfart ;0)...
Hoppas på att få inviga mina nya skor! har prövat dem några gånger inne och det känns som att de passar bra, att jag domnar i undersidan av tårna efter en stund har inget att göra med att skorna är trånga, trodde det först men det är nog bara att jag är ovan!? Trycket underifrån kommer man ju lixom aldrig ifrån ;0)... bara mina fötter som är knasiga och ovana!

Nä nu har jag skrivit på tok för mycket redan, måste nog ge mig för ikväll... avslutar med en liten bild från idag:

Liten Hilma syttar en liten Towe... som inte är så liten längre... hon växer så det knakar!!!
Meja ville också vara med och mysa lite!

 

Blev en bild till då jag inte kunde välja ilken av dem jag skule ta ;0)...
Towe kikar på Meja och snackar lite skit!Puss puss, pip och kramiz!


Mjöl i halva köket!

Vid 14.30 tiden började alla bli lite små hungriga... vi hoppade över lunchen idag på grund av senare frukost, blir ju lätt så på helgerna...

Vi skulle i alla fall äta middag hos svärmor men det var ju inte förrän vid 17.30 tiden så vi beslutade oss för att baka lite scones och dricka blåbärssoppa till!!!

Alla gick in i köket, pappsen skulle fixa blåbärssoppan och jag sconesen. Men det blev så att jag var tvungen (kanske egentligen inte) att hjälpa honom med soppan och samtidigt försökte jag mäta upp mjöl och bakpulver som jag sen skulle blanda lite lätt i assistenten innan jag tillsatte övriga ingredienser.

MEN, näär jag startade assistenten så lät det jätte konstigt! Det lät verkligen som att någonting gick sönder och jag drabbades av halvt panik så i stället för att stänga av den så vred jag på fullt och det sprutade mjöl över halva bänken samtidigt som jag skriker: "Det låter som att någonting är trasigt"!!!
Jag lyckades tillslut stänga av och då visade det sig att jag antagligen glömt ett dl mått i mjölpåsen som jag inte sett då jag mätte upp mjölet... det var vid det här laget inte längre helt oh det var bara att ta fram dammsugaren och börja om på nytt, efter att vi städat upp!

Göran försökte in i det sista att hålla sig för skratt, kanske inte var rätt tillfälle att skratta lixom men tillslut var han tvungen och pappa lika så, men jag förstår dem! De bad om ursäkt och vi skrattade lite till!

En stund senare var i alla fall sconesen klara och i alla hast när pappa dammsög lit av mjölet så vispade jag ihop blåbärssoppan så det slutade med att han inte fick hjälpa till ändå som han hade tänkt...

Jag tuttade en trött Towe medan sconesen gräddades och sen fikade vi äntligen!
Jonna som varit med Elin hela dagen kom hem precis när vi skulle duka av, sconesen var slut men hon fick sig lite blåbärssoppa i alla fall!Hilma kan konsten att kladda ner sig och hon är så lycklig varje gång! Jag tror vi har en lite "Skrållan" i familjen!!! Finns ju en hel del likheter! Eller vad tycker ni??

Det blev i alla fall en dusch och sen på med rena kläder!

Pappsen begav sig så småningom hem till Sveg, Milla och Jacob, Göran och Casper gick ut i garaget en stund till, jag plockade undan, röjde och dammsög hallen och vips så var klockan 17.20!!!

Jag tuttade Towe, bytte blöja på Hilma, klädde på alla barnen + mig själv, jag hade fortfarande pyjamas på... vi gick ut, Göran gick in och bytte braller och sen var vi på väg och halvvågs till svärmor var klockan 17.48... vi blev sena men det gjorde ingenting...

Vi fick provsmaka en smörgåstårta till förrätt och sen blev det lammgryta, pärer och sallad till huvudrätt, barnen tyckte det var jätte gott och alla utom Meja åt bra, fast Meja åt rätt mycket sallad så man kan väl säga att hon åt bra också!

Vi var hemma igen strax efter 20.00, nattade barnen direkt och det gick väldigt smidigt! Casper fick sitta uppe lite längre, han passade Towe medan jag tände upp i källaren och Göran tog hand om diskberget på bänken i köket!

Ganska precis kl 21.00 var vi klara, Casper gick och lade sig och vi kikade på Big brother. När Towe somnat, vilket hon gjorde rätt snabbt, poppade vi popcorn, åt lite ostbollar och drack ett glas cola!

Nu ska jag kolla till pannan och sen blir det nog god natt!

Mlvin gillar också blåbärssoppa!

Puss puss!


En hittills lugn dag...

Jag klev upp strax efter 09.00, då hade Hilma varit vaken en stund och tyckte att det börjat bli tråkigt! Towe som hade tuttat flera gånger under morgonen låg sött kvar och sov med pappa.

Det var rätt lugnt här nere, Meja och Melvin ritade, Jonna och Casper satt vid datan och pappsen sov fortfarande...

Först gjorde jag gröt till Hilma och efter att hon ätit fixade jag frukost till resten... Meja och Melvin plockade ur diskmaskinen åt mig!

Vå åt frukost och sen fick barnen lite godis framför en film, Elin ringde rätt snart och Jonna klädde på sig och gick iväg! Casper har varit ute mest hela dagen men i flera omgångar, han måste ju se till att vattnet rinner ordentligt i sina diken som han gjort ;0)...

Vi andra satt i köket och bara tog det lugnt, snackade lite med Towe och däremellan fick hon sig någon slurk tutte, hon fick sova uppe i sängen på förmiddagen idag! Hilma gjorde henne sällskap vid 12.00 tiden...

Vid 12.30 Gick Göran och pappsen ut i garaget, Casper var redan ute. jag klädde på Meja och Melvin som också ville gå ut en stund...

Jag passade på att tutta Towe igen som hade vaknat och sen vek jag lite tvätt och hängde upp lite ny, mer hann jag inte förrän Hilma vaknade..

Nu är alla inne igen och Göran sitter och terrar mig så jag får nog vara klar nu...

puss puss
Djungelhuset!!!

Bilder från i onsdags då vi var på Djungelhuset!!!

Bilderna hamnade lute huller om buller men det gör ju inget och jag tänker inte kommentera bilderna utan de får tala för sig själva!


Min nya frilla...

Tänkte bjuda på några bilder på min nya frisyr som jag införskaffade i onsdags...

dock såg jag nu när jag blåste det efter att ha duschat att jag inte är riktigt nöjd denna gång heller... mer klippt på ena sidan än den andra... men men...

Inte världens bästa bilder men så ser det ut i alla fall... blir så tillgjort när man tar kort på sig själv men det får jag bjuda på... det är ju så här jag ser ut så det är bara att acceptera!

Puss på er!

Lördagen i det hela...

Jag och Towe tog sovmorgon även idag eftersom Göran blev kvar på soffan, kanske har att göra med att det är helg också!

Jonna hade tydligen kommit upp vid 04.00 tiden och frågat om hon fick titta på bompa! Göran sa att det var på tok för tidigt och hon gick och lade sig igen!

10.30 klev vi i alla fall upp, barnen som inte städade igår innan de lade sig fick så lov att städa innan det blev någon frukost och efter en hel del tjat och  hjälp från Casper så kunde vi sätta oss till bords!

Det var anordnat Vårmingel på Rätans camping idag mellan klockan 11.00-15.00 och vi tänkte självklart gå! Vi kom iväg strax innan 13.00, jag gick som jag skrev tidigare och Göran tog bilen med de 4 äldsta barnen, det blåste helst mycket stundvis!
Mycket roligt i alla fall med en liten mini marknad i vår lilla by!

Väl hemma så tog vi det bara lugnt, Jonna gick till kompis och Casper var ute och lekte, han satte igång att dika för att allt vatten ska rinna undan fortare när snön smälter! Gissar att han vill att sommaren ska komma nu!

Hilma och Towe sov flera timmar ute i vagnen! Klockan var nog närmare 16.00 om inte mer då de vaknade, Hilma vaknade först och Towe sov lite till även fastän jag tagit in vagnen!

paus...

Pannan kokade  källaren och jag passade på att ta en dusch!

Vart var jag...? Jo Maria kom förbi och kikade på Görans gamla telefon, hon tog med den hem för att se om hon vill ha den. Susannes telefon kraschade rejält idag och hon var hit och hämtade min gamla!

Pappa kom så småningom, vi pratade lite, barnen ressade runt, åt lite godis, lekte och det var allmänt mysigt!
Klockan tickade på och det blev dags för middag, er än dags för klockan var 18.30 när vi var i högsta hugg att göra biffar i köket!

Vi åt och ganska snart efter det blev det dags att natta barnen. Meja hade fått gå och lägga sig tidigare för hon vägrade äta maten, hon fick ett ultimatum att åta en några tuggor inom en viss tid och om hon inte gjorde det så fick hon gå och lägga sig, klockan var då 19.30 så det var kanske ingen katastrof... hon sa att hon ville lägga sig!

Jonna kom hem från Elin precis i tid till middagen, hon och Casper skulle ha fått vara uppe längre ikväll men det blev 20.00 för dem också då de satte igång att bråka och de gav sig inte även fastän vi bad dem flera gånger... båda var dessutom trötta.

Melvin däremot hade lite svårare att somna då han tog en eftermiddagslur, vi väckte honom lagom till middagen...

Göran och pappa är ute i garaget och sorterar verktyg, de skulle snart komma in sa de, Göran var in en sväng då jag ropade att det kokade i pannan, jag blev först brydd och trodde det var diskmaskinen som lät högt...
Ska ringa röris på måndag och tala om att vi behöver en termostat till som går på vattnet då det inte alltid verkar som att rökgasen blir tillräckligt varm...
Jag kan säga att det är rätt varmt inne nu då vi skjutsade ut värme på elementen också, bara för att svalka pannan lite extra! Ska strax ner och kika igen!

Hade tänkt lägga ut lite bilder men orkar inte, tömde bilderna som var i min gamla mobil och där fanns det en hel del fina gamla bilder på barnen!
Hade även tänkt lägga ut bilder från när vi var på Djungelhuset men det får helt enkelt bli en annan dag!

Puss puss


Vårminge på Rätans camping!!!

Kom hem för en stund sen, det blåste attans mycket men det var/är runt 7 + ute så man ska inte klaga, blåsten är bra tillsammans med de varmare graderna, då smälter snön fortare!

Barnen köpte lite godis remmar, jag och Göran köpte korv, både vitlök och vildsvin! Ett gäng med lotter köpte vi också men vann ingenting, tycker att vi borde ha vunnit en gång i alla fall på 12 lotter men det var väl inte våran tur idag...
Däremot så gissade Casper vikten på ett paket och han kom på delad 1:a plats och de valde ett varsitt pris. Casper valde en påse med lite smått och gott och, han hade kunnat välja inträde och lunch för 4 personer på Storhogna...

paus...

Jag hade Towe och Hilma i vagnen och gick både dit och hem, Göran tog de andra barnen i bilen och åkte... jag tog en extra promenad runt grannkvarteret på hemvägen, lika bra att passa på när man ändå är ute!

Pappsen kom nyss och nu vill han att jag ska fixa lite kaffe till honom ;0)!!!Till min älskling!

Jag försökte verkligen, väckte dig flera gånger men du somnade lika snabbt igen... Så tyvärr blir det ännu natt på soffan och i morgon får du både göra fika och gå ut med hunden ;0)... Sov gott snuppen min, puss puss

Fredag...

Jag och Towe sov längst idag, nästan i alla fall, Meja sov längre!
Göran blev kvar på soffan och det resulterade i att jag slapp kliva upp för att väcka Casper och få iväg honom på skolan! Men jag fick ändå kliva upp 07.30 för då hade Towe bajjat så det läckte lite här och var!

Gick ner, vi bytte blöja, hade även bytt en blöja i natt, åt flera gånger under natten gjorde hon också!
Sen blev det till att laga frukost, gröt som vanligt och alla åt utom Meja, lite åt hon men det var först när alla andra gått från bordet!
Tände upp gjorde jag också gågon gång där när gröten kokade!

Benny ringde precis i frukosten och undrade ifall vi hade funderat på att köpa något till Susanne eftersom hon fyller år idag!

Grattis Susanne!

Benny och Tony ade kommit på att en soda stretsam var nog en bra idé för det har de pratat flera gånger om att du ska skaffa! och det passade ju bra eftersom Göran ändå skulle till staden för att hämta våra telefoner!

Göran åkte strax efter 10.00, Benny följde med.
Innan de kunde åka till stan så hade Göran möte med arbetsförmedlingen kl 11.00, tror att det gick ganska bra idag!

Här hemma lekte barnen på bra, Hilma blev trött och vid 11.00 tiden fick hon en banan och en stund senare fick hon gå och lägga sig...
De andra lekte en stund till, jag gjorde lunch, köttbullar och makaroner blev det!

Efter lunchen satte vi oss i soffan med en hög böcker som barnen valt, vi hade en riktigt mysig läs stund! Sånt som i alla fall jag sällan tar mig tid att göra med barnen, men känns som att det skulle kunna bli lite oftare!

Telefonen ringde och jag fick ta en paus en stund, det var pappa som ringde en snabbis. Efter att ha pratat md honom i ca 20 minuter såg det ut så här:


Melvin somnade medan jag läste men efter att jag pratat med pappa i 20 minuter så hade Jonna tröttnat på att vänta!


Meja satte sig vi datorn en stund.


Towe hon sov...


Melvin och Jonna vaknade till...


Men somnade snabbt om igen!!!


Tog även lite bilder på Towe när hon låg på skötbordet!


hon är bekymmrad, undrar vad kameran är för en manick...


Fick inte med hennes smile på bild idag... det får bli en annan gång!

Vad har hänt mer idag då? Jo jag har tvättat lite, men mest varit rastlös och inte känt för att ta mig för någonting...

Hilma vaknade vid 14.00 tiden, Casper kom hem vid 15.00 tiden...

Strax innan 16.00 klädde vi på oss och gick till Susanne, Göran var hemma också vid det här laget!
Hos Susanne blev vi bjudna på fika, fick även en middagsinbjudan på söndag!

Göran tog de 4 äldre barnen och gick hem en stund innan mig, Towe åt precis och skulle efter det behöva en ny blöja, Hilma hade orsakat en inte alltför god arom och behövde också en ny blöja! Det fixade farmor!

När vi kom hem var klockan strax efter 18.00 och det var inte alltför länge tills de skulle bli dags att natta barnen...

Skrev ju förut att jag bad barnen börja plocka ihop inför kvällen men de vägrader... jag  sade att de blir utan kvällsfika om de inte städade... och utan blev de! Inte för att jag fick en endaste reaktion heller men de ska plocka ihop innan det blir frukost i morgon i alla fall!

19.00 var det bandy, Casper fick följa med idag...

Jag var hemma och nattade barnen, sen pratade jag en stund med pappa och till sist så kikade vi på BB... fikade och pillade på telefonerna!

Nu går min ögon i kors, klockan är mitt  natten och jag borde sova redan...

puss puss och natti natt! 


Natta trötta barn...

det är vad jag ska göra nu, Hilma ligger redan och de stora pojkarna är på bandy...

Jag talade om för barnen för ca 30 minuter sen att börja plocka i hop för kvällen, men det tänkte de inte göra sa de, då sa jag att du blir det inget kvällsfika och det verkar inte som att de bryr sig nu heller... får väl se hur det blir nu när jag ska tala om att det är dags att borsta tänder och lägga sig!?

Lättsamt och mindre disk bli det i alla fall!

dagens känslor...

Jag känner mig rastlös för att Göran åkt iväg, är lättirriterad och har ingen lust med någonting...

Det känns som att allt här hemma är en enda röra, det behövs städas men har ingen lust med det heller, vet bara att om jag skulle göra det nu så slutar det med att jag är skogstokig sen!

Vet nog delvis varför jag är lite deppad... det gråa vädret gör sitt och så är det några saker som är ovissa om den närmaste framtiden och det gnager... inga speciella grejer egentligen, bara små saker...

Tror att om jag hänger upp några tavlor, betalar en räkning, plockar och fixar lite så kommer det att kännas bättre... men ska vänta tills efter lunchen då alla är mätta och förhoppningsvis glada!

Jonna, Meja och Melvin leker skola, det märks att Melvin är trött... lite onödigt mycket gnäll och pip emellanåt... hoppas att Casper är på bra humör när han kommer hem från skolan...

Känns som att detta blev en enda lång klagovisa... men så kan det kännas ibland... trött är jag nog också om jag känner efter...

Skulle ha behövt hela huset för mig själv med hög musik en stund känns det som, så att jag kan plocka röja och städa, då skulle det kännas lite roligare... slår vad om att skulle jag sätta igång med någonting så skulle jag bli avbruten hundrasjuttioelva gånger och då tappar man lusten totalt... bara av tanken...

Man kan ju inte ens sitta här i 10 minuter utan att det händer någonting... och så måste det ju få vara med många barn i huset men ibland är det lite väl överdrivet!

Just nu är det lugnt, Towe sover, Hilma somnar snart och de andra leker snällt! Kanske är det för att jag känner mig lättirriterad som allt känns lite jobbigt... kanske är en helt normal dag för alla andra här  huset!?

Lunchdags!!!

Puss puss

kan hända att Hilma får komma upp igen och sova efter lunchen i stället eftersom hon inte somnat ännu...

En rolig liten lista...


Det första du tvättar i duschen?
- Håretför det mesta!

Gillar du kaffe?
- Nej men jag tycker att det doftar gott!

Hur mår du just nu?
- Ganska bra måste jag säga... men inte helt 100 ändå...

Vad är sista bokstaven i namnet på personen du har en crush på?
- r ;0)

Berätta om din senaste dröm.
- Jag drömmer så mycket jämt men jag minns sällan när jag vaknar vad det var jag drömde om....

Skulle du kunna äta din favoritmat under en hel månad utan att tröttna på den?
- Nej, tror inte det...

Vad vill du ha just nu?
- Ett större hus!

Har du räknat till 1000 någongång?
- Nja det beror hur man räknar...

Använder du smileys?
- Ja det gör jag :0)

Har du träffat någon kändis?
- Ja

Gillar du keso?
- Ja fast det var länge sen jag åt det...

Vilken låt hade du sist i huvudet?
- Keep on falling...

Vilka länder har du besökt?
- Norge

Skulle du kunna hoppa fallskärm?
- Det vet man aldrig...

Brukar du hyra film?
- Nej det var länge sen...

Var kommer du vara på lördag?
- Hemma... kanske till campingen en sväng och kika på knallar...

Har du lockigt hår?
- Tja, det brukade vara och det ser ut så men det finns en hel del rejäla vågor under det raka!

Har du gått in i en vägg någongång?
- Ja, en välputsad glasvägg på Mc Donalds, vart minns jag inte...

Vem höll du senast i handen?
- Göran!

Sover du med Tvn på?
- Nej! Bara om jag somnar i soffan...

Tycker du att du är gammal?
- Beror på hur man ser det men Nej...

Är du mörkrädd?
- Egentligen inte, ver det som barn på grund av min tremänning ;0)... men alla kan ju skrämma upp sig själva ibland!

Gillar du ditt liv just nu?
- Ja, allt har sin tid!

Har du någongång valt att ta ett bad istället för att duscha?
- Någon gång kanske men jag blir rastllös av att bada!

Har du bra syn?
- Ganska bra men bär glasögon för att jag är något översynt...

Var är dina föräldrar just nu?
- Mamma är på jobbet och pappa lika så tror jag....

Vad har du på dig just nu?
- Svarta tights och en tunika...

Vad var det senaste du köpte?
- chokladbitar till barnen...

Hatar du mer än 3 personer?
- Hata är ett starkt ord, hatar inga personer men kanske hatar vad någon gör...

Använder du sushipinnar?
- Har inte ätit sushi...

Äger du ett vapen?
- Njae...

Gillar du ditt hår?
- Ja det gör jag nog....

Hur ofta använder du msn?
- Det är inte ofta... var mer förut...

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus