En sjuk mamma...

Har feber och ont i huvudet så det får bli uppdatering av dagens och gårdagens äventyr i morgon om jag mår bättre!


En dag i Sveg!!!

Natten blev inte den bästa, det tog ett bra tag innan Melvin väl somnade och sen vaknade Towe, eller jag vaknade av att hon hostade så jag tog upp henne och när hon skulle äta var hon täppt i näsan. När allt lugnat ner sig igen kom Jonna upp, tror att klockan var runt 05.00 och hon kunde inte få ljudet på tv:n att fungera... Tina vaknade när Jonna ropade nerifrån tv-rummet... det blev lite cirkus, Melvin vaknade också och Hilma så Tina som ändå kände sig rätt pigg klädde på sig och gick ner tillsammans med barnen, hon var även jätte snäll och tog med sig hundarna ut så de fick göra sina behov! Tack va du är underbar, jag fik sova någon timma till innan det var dags att vakna ordentligt!

Hade tänkt kliva upp vid 06.00 tiden eftersom vi skulle åka senast 08.30 då bussen gick 08.35 och Casper var tvungen att hinna med den, vi fick ju inte plats i bilen allihopa!
I alla fall så var klockan närmare 07.00 innan vi tog oss upp men allt gick rätt smidigt och vi var iväg härifrån 08.27 ca och Casper hann gott och väl med bussen!

Väl framme i Sveg så åkte Göran och lastade ur oss först innan han åkte för att möta Casper, vi hade med oss vagnen så vi kunde lasta all packning på den!
Pappa, Milla och Jacob hade fortfarande pyjamas på sig när vi kom, ja i alla fall Jacob men är det helg så är det, då behöver man inte göra någon brådska...

Dagen i helhet gick super bra, barnen ritade massor, Jonna och Casper satt en varsin sväng med datorn, de kikade lite på tv och de lånade Tinas telefon och spelade lite på den! Vi tog en promenad till Dollar, Towe fick låna Jacobs vagn! Göran tog bilen tillsammans med Casper och Jonna, de hade med sig skridskorna och tänkte åka lite men det spelades match där så det blev tyvärr ingenting...

Vi åt både lunch och middag hos pappsen, lunchen bestod av fläskpannkaka som blivit kvar sen dagen innan och middagen blev en jättegod karré gryta som serverades med ris och Tina hade beställt "bränt" ris i botten av kastrullen, det var säkert 12 år sen jag åt det sist!!!

Det var helt enkelt en bra dag då ungarna skötte sig utmärkt och hundarna lika så, vi var ju trots allt 12 människor i en och samma lägenhet en hel dag och med två hundar dessutom! Sen så hade vi en Melvin som inte var helt kry, en temp på över 39.0 grader hela dagen men ändå pigg och glad!

Klockan var runt 19.00 när vi lämnade Sveg, vi hjälpte pappa att skotta lös och flytta på Chrystlern innan vi åkte och så passade jag och tina på att kasta en och annan snöboll på pappa också!!!
Tina stannade hos pappa över natten för att idag åka hem till Borlänge igen...

När vi kom hem blev det till att natta barn på en gång, meja ville inte ha kvällsfika ens, Hilma fick välling och Melvin åt yoghurt tillsammans med Jonna och Casper. Hilma och Melvin lade sig men Jonna och Casper fick vara uppe till 22.00, äta lite godis och mysa!

Lyckades ta fram kameran och fick mig några bilder i alla fall!

I pappas kök, alla barnen sitter och ritar!

 

Syster Tina och pappsen!


Så fina!


Towe testar Jacobs babysitter!

Och så blev det några bilder på lillebror!


Kameran ville han gärna pilla på!

Och nästan alltid med ett finger i munnen då tänderna kliar rejält!










Melvins myror!!!

Mamma slutade jobba vid 16 tiden och några minuter senare satt de i bilen på väg hit! Tina ringde och talade om att de var på väg och Meja beställde efterrätt! Glass, bananer och chokladsås, maränger hade vi sen förut, de som vi fått av mamma! Hon gjorde dem själv, knallrosa hjärtan!

Så här såg efterrätten ut, Tina fotade!

I alla fall när hon ringde hade vi nyss gjort klart förberedelserna för maten, bara att skjutsa in potatishalvorna i ugnen och börja på börja stekningen av kotletterna. Salladen var klar och sen gjorde jag sås på skyn som blev, puttrade kotletterna i järngrytan en stund tillsammans med lite buljong!

Eftersom Göran och Casper skulle iväg på bandy redan 19.00 så blev det efterrätt ganska snart efter vi dukat av middagen, bara en liten paus emellan och efter fikat så var det dags att stoppa alla trötta barn i säng. Det gick smidigt och lätt som det brukar, trodde att det skulle vara svårare när det var gästar här. Mamma läste bok för Jonna och Meja och sen var alla nöjda och somnade sött! Melvin hade 39,2 i temp så han fick lite alvedon innan han skulle sova.

Melvin hade säkert haft feber hela dagen men runt middagstid tyckte jag att han såg lite hängig ut ch kollade tempen, 38,8 visade den då men han var rätt pigg och glad i alla fall! Man märker sällan på honom när han har feber, i alla fall så länge det håller sig under 39.0....

Jag trodde att jag skulle vara jätte trött på kvällen, trodde helt klart att både jag och Tina skulle somna i soffan men vi var rätt pigga båda två!

Men vid 00.40 tiden blev det sänggång ganska snabbt då Melvin kom nästan springande ner för trappen med paniken i rösten, då var det myror i hans säng!!! Förra gången han hade hög feber var det spindlar i sängen!

Göran hade redan lagt sig, Tina satt och tröstade Melvin en stund i soffan medan jag gick ut med vovvarna och borstade tänderna, sen tog jag med honom upp, han fick sova i våran säng och Tina fick hela hans säng för sig själv! Sover man över här får man vara beredd på att dela sängplats!

En jätte mysig och relativt lugn fredag!! Tack till alla inblandade, tyvärr så var jag inte framme med kameran, men ska se om jag kan sno några fler bilder av syster som jag kan lägga in i efterhand!

puss puss

Lite Towe!

Knäppte lite bilder på Towe innan lunchen!





Hilma ville också vara med!






Igår pröövade Melvin att sitta i tumlaren!

Några timmar ute i snön!

Efter en tidigare lunch gick vi vid 12.00 tiden ut, Hilma och Towe sov i vagnen och Casper var ju på skolan men här kommer i alla fall några bilder på de andra tre!




Melvin på den stor snöhögen bakom carporten, han skulle absolut upp där!






















Efter en dryg timme i snön blev han lite trött och ville sova!









































Jonna och Meja kryper i tunneln som Göran byggt!























Söta små tjejer!
























Bakom tunneln gömmer sen en lite koja!
























Ibland leker de rktigt bra de här två tjejerna!
























Några härliga timmar ute i lagom temperatur! Nu blåser det desto mer men tydligen ska det bli ännu lite varnare i morgon, + grader till och med!

Nu är vi inne och värmer oss, barnen myser framför en film, både Hilma och Melvin har nyligen vaknat. Snart är det dags att påbörja middagen, i alla fall förbereda tills gästerna kommer! Då ska jag också försöka fånga några på bild så det kanske kommer mer att kika på ikväll!


Idag kommer Tina och jag längtar!!!

Ja mamma och Mysan kommer också och det ska ju såklart bli roligt att träffa dem också! Men det var ju längre sen som jag träffade Tina så då längtar jag ju lite extra efter henne!

Klockan är 09.30 och dagen har endast börjat. Vi har ätit frukost och barnen leker, jag har packat ihop lite mammakläder, de behöver ju inte ligga i garderoben och ta plats längre...

Jo ska passa på och fråga, fick en kommentar av en läsare som tydligen tycker att jag skriver på tog för personligt i bloggen är det fler som tycker det?
Personen i fråga påpekade att snart skriver jag läl när jag och Göran ligger med varandra och när jag bytt tampong också!!!

Melvin är arg och river ner alla deras böcker ur bokhyllan som vi har i vardagsrummet, mindre ömtåliga böcker som varit med om mycket! Han lär väl snart bli ännu mer grinig när han måste plocka upp dem igen!

Ska snart skiva en liten lista på vad som ska handlas, behöver lite smått till middagen och helgen, men ska försöka minimera det till så lite som möjligt...

Towes hosta hänger kvar och det kommer någon attack lite då och då, ja typ 1 till max 3 gånger/ dygn men jag tycker så synd om henne för det ser inte så trevligt ut...

Nä så mycket mer har jag inte att uppdatera med för tillfället, men det blir säkert under dagens gång!?

Pias långpannebröd

Här kommer receptet på brödet som jag bakade för första gången för några dagar sen. Det blev jätte bra och var jätte gott! Något att tänka på är att man ska tillsätta mjölet till vattnet och inte tvärt om för då blir det väldigt svårt att blanda degen!

Pias långpannebröd – Neta

2 påsar torrjäst
12 dl vatten
5 tsk salt
2,5 l mjöl, gärna 1/2-1 l vetemjöl special

Blanda alla torra ingredienser.
Värm vattnet till strax under 50 gr, och häll det över det torra.
Arbeta degen några minuter i maskin, eller för hand.
Jäs 1 timme.
Rör om, och jäs en timme till.
Häll upp degen på en långpanna.
Sätt samtidigt ugnen på 250 gr.
Jäs 15-20 min.
Grädda 15 min.
Sänk ugnen till 100 gr., och grädda en timme till.
Stjälp upp brödet på galler, låt det svalna.
Dela i 4 ”limpor”.


Bred och tung last till kyrkis!!!

Kändes inte så där jätte smidigt att ta sig iväg till kyrkis idag med 4 barn! Hilma och Towe låg i vagnen och efter mig drog jag snowracern med Meja och Melvin på! På tillbaka vägen låg Hilma och Melvin i vagnen, Towe hade jag på magen i bärsjalen och Meja åkte snowracer!!!

Det var som vanligt några mysiga timar med trevliga mammor/pappor och barn, god lunch och en härlig Karin som så gärna tar hand om oss!

Göran följde med Susanne till Svensta en sväng när vi var på kyrkis, han var hemma igen före oss och när vi var halvvägs hemma från vägen sett så kom Jonna och Casper med bussen så vi stannade och väntade på dem.

Väl hemma packade jag av mig både Towe och kläder, kollade post och hjälpte meja av med kläderna. Prövade tunikor som kommit med paketet från ellos, bara en som passade så resten åker tillbaka...  sen var det dags för lite mellis!

Middagen behövde vi bara värma, Susanne kom förbi med en gryta som blivit över och vi åt gladeligen upp den!

Efter middagen lekte barnen i rummet, lyssnade på musik och Jonna stretchade för att bli vigare så hon kan gå ner i splitt! jag hjälpte henne lite med hur hon skulle göra, jag har ju en gång dansat jazz och då var min kropp i betydligt bättre skick än den är idag!!!

Sen blev det fort kväll med bompa, kvällsfika och läggdags!

Nu sover alla utom Casper som blivit lovad att vara uppe lite längre ikväll!

I morgon får vi middagsgäster, Tina kommer och hon tar med sig mamma och Mysan!!! Längtar!!!

Puss puss



Krossat hjärta!!!

Jonna kom hem med ett brustet hjärta idag!

Jag pratade med henne både igår kväll och morse om att han var på tok för gammal för henne och att det inte fungerar riktigt som hon tror...
Hon fick order om att det var slut på pussarna, det räcker om ni kramas sa vi och det köpte hon direkt!

När hon kom hem var hon både frustrerad, arg, ledsen och besviken för enligt henne så hade han lurat henne, för han var inte kär i henne längre och han hade gjort slut!!!

Han var tydligen inte så intresserad då pussarna var slut... och det är ju klart att en 13 åring förväntar sig mer av att vara "ihop" med en tjej än bara några kramar vilket i sin tur en förälskad 6 åring gladeligen nöjer sig med!

Jag anade att detta skulle ske och därav lät jag henne hållas med sin lycka igår, vi hade ju uppsikt över kärleksparet!

Vi har pratat mer idag och hon verkar mer och mer förstå vad jag menar med att han är så mycket äldre än hon! det är ju ingen brådska med killar ännu!

Nu är det väl bara att hoppas på att det dröjer några år innan hon är tok kär igen och att det då är med en jämnårig kille!!!


Inga småstjärnor...

De ringde från skolan i förmiddags och talade om att småstjärnorna var flyttat till nästa vecka eftersom det var så många sjuka... ser inget negativt med det, bara bra tycker jag så fler får chansen att vara med och så hinner de ju öva lite mera också!

Vad har vi haft för oss idag då?

Jag lämnade Meja på dagis och idag ver det -25 grader igen! Tur att solen värmer på under dagen så det blir mer behagligt fram på eftermiddagen!

Vid 10.00 åt vi lite förmiddags mellis, jag kände mig jätte hungrig och Melvin frågade efter en smörgås så då åt vi smörgås!

Hilma sov på förmiddagen idag, jag ställde mig drygt 20 minuter på cross trainern och det var super skönt! sen tog jag mig en dusch.

Vi åt lunch, Benny kom strax innan jag skulle duscha, han lånade datorn och spelade en stund, en aning rastlös var han nog, han åt också lunch med oss.

Efter lunchen slumrade jag och Göran en sväng  på soffan i varandras armar <3 medan Benny lekte med Hilma och Melvin!

14.00 var det dags att hämta Meja på dagis, jag hade tagit med mig Hilma, bäddat ner henne i vagnen för att hon eventuellt skulle somna till en sväng på eftermiddagen också. meja var glad för då fick ju även hon åka vagn hem från dagis!
Hilma var fortfarande vaken när vi kom hem, jag fyllde vedvagnen och hon var fortfarande vaken, jag lade ner barnvakten hos henne och gick in och så småningom somnade hon så sött!

Jonna och Casper kom hem vid 15.00 tiden och vi fikade en varsin smörgås och ett glas äpple & päron juice. Jonna fick besök...

Spaghetti och köttfärssås blev det till middag och sen blev rätt sen, klockan var närmare 18.00 innan vi ätit klart men eftersom barnen ätit mellis så han ingen bli över hungrig och det var ju tur!

Gjorde barnen klara för sängen en efter en, nattade Hilma och Melvin först, sen Meja, jag sjöng för henne en stund och hon somnade sött.

Göran åkte på bandy strax innan 20.00, Jonnas gäst åkte med honom hem, Jonna och Casper kröp i säng, Jonna KÄR som aldrig förr! Jag har myst med Towe och kikat på tv, när Göran kom hem igen fixade jag fika och nu har vi kikat på Big brother...

I morgon blir det kyrkis och jag ska försöka få med mig gips tavlorna hem, får se om Karin fått tag på hängen till dem...

Vill sist men inte minst gratulera min nyaste vän till sin nya bebis som föddes igår, nr 6 i ordningen!!! Grattis Grattis!!!!

Jonna är KÄÄÄR!

Idag kom en sprudlande och glad Jonna hem från skolan, hon var KÄR!!!

Jag fixade lite mellis och ca 15 minuter senare knackade det på dörren och in kom denna kille som numera är hennes pojkvän!

"Snälla mamma, får han vara här en stund!?" och visst fick han det.

Hon pratade och babblade hela tiden, skulle visa honom massor med saker som hade och har med henne att göra, Meja och Melvin var ständiga följeslagare men det gjorde tydligen inte så mycket...

De spelade spel och lekte. Det blev middag och han fick äta här, Jonna var överlycklig!!
Några pussar lite så och då och däremellan pratade hon konstant, hon sa till och med "mamma, jag kan verkligen inte vara tyst!"

De satt i soffan och kikade på bompa, senare delen så det var för lite äldre barn, han hade armen om henne och  hon kröp tätt intill, ännu några pussar och hon såg verkligen lycklig ut! Hon är som hon säger "TOK KÄR!!!"

Det är ju gulligt, hennes första riktiga förälskelse, de hade tydligen haft "bröllop" på skolan också, han hade bjudit henne på fika!!

MEN, ja det finns ju ett MEN! han är 6 år äldre än henne!!!

I alla fulla fall å kan man ju hoppas på att hon babblar honom less och att det inte blir så långvarigt men skulle det vara så att de ser sig själva som ett par så är det bara att acceptera, ingen ide att förbjuda då blir det bara värre tror jag! men att försäkra sig om att de håller sig till pussar kan ju vara viktigt!

Hade ju inte förväntat mig att behöva tänka på sånt här än, men man får ta det som det kommer och göra det bästa av det som är. jag har talat om för henne att han egentligen är för gammal för henne men det säger hon att hon inte vill bry sig om för han är så snäll och hon är så KÄÄÄÄR!

Lilla Jonna!!!


En massa ressande fram och tillbaka...

Brödet blev högt och fint, dock vet jag fortfarande inte vad det smakar men det ska jag ta reda på om en stund!

Det blev ingen tur till Åsarna det löser sig med paketet i morgon...

Vid 13.00 tiden skjutsade jag fram en cd-skiva till Jonna så hon kunde repetera inför morgondagen då hon ska uppträda på "småstjärnorna" som de ordnat på skolan, de ska samla in lite pengar som de kan använda på lovet då de ska ha en övernattning på fritids med en massa skoj!

Casper som slutade då ville gärna åka bil hem, lovade att skjutsa tillbaka honom vid 15.00 då jag skulle hämta Jonna för då skulle han åka skridskor med Sanna!

14.00 hämtade jag Meja på dagis och Melvin följde med Benny för att åka lite skoter!
Vi fikade lite äppelpaj till mellis och sen var det dags att hämta hem Jonna, jag hjälpte Casper på med skridskorna och sen åkte vi.

På vägen tillbaka tog jag och plockade upp Lotta och Rasmus, Lotta ville bli klippt och det var ju enkelt fixat! De var här ca 1,5 timmar, vi klippte, pratade lite och Rasmus lekte med Hilma!
Strax efter 17.00 skjutsade jag hem dem och  hämtade upp Casper på skolan.

Göran hade börjat lite smått med middagen, pommes, grillkorv och Café de paris! (stavning?) Benny och Tony var våra middagsgäster för dagen, både Susanne och Patrik jobbade...

Middagen blev lite sen på grund av att pommes alltid tar längre tid att tillaga än vad det står och man lär sig aldrig...
Barnen hade lekt bra innan middagen och nu var det bara den tjatiga städningen kvar! Men det gick av någon anledning väldigt snabbt och lätt, inga pip!

Och apropå pip så var Jonna en aningens tjurig i morse men jag talade om för henne att det skulle bli jobbigt och bråttom om hon låg kvar, hon klev strax efter det upp självmant och bad om hjälp att plocka ner kläder och sen gick resten galant!!!

Nu sover alla barnen utom Towe som verkar ha lite knip i magen, har bara bajsat en gång idag och det var i morse, hoppas att det kommer att lass innan det är dags att sova för natten, hon ligger och grymtar... hade det inte varit för magen så hade hon nog sovit sött redan, men kvällen är ju ung ;0)

Nu ska här fixas lite fika, jag kikade nyss på Sofias änglar men som vanligt så blev jag jätte trött i den sista reklamen och missade därför resten/slutet av programmet på grund av att jag satt och småslumrade...

BB (Big Brother) börjar 22.00 och det hade vi tänkt försöka se innan vi ska lägga oss!

Puss å godnatt!




Bakar bröd...

Håller på att baka ett nytt bröd, eller efter ett nytt recept! Det är väldigt lång jästid, sammanlagt ca 3,5 timmar så det tar sin lilla tid!

Tänkte lägga ut receptet sen när brödet är klart och jag har smakat det, vill ju inte dela med mig av något som inte blir bra ;0)...

För övrigt så mår jag rätt så bra idag, trött som vanligt men det märker jag bara av om jag sätter mig och sitter stilla en längre stund, typ som när jag matar Towe!

Tvättar och stökar på i lugn takt, Hilma lade jag nyss upp i sängen för att sova lunch, hon hade kunnat sova ute då det endast är -11 grader ute nu... i morse var det -26!

På fredag kommer älskade (syster) Tina hit och på lördag ska vi åka och hälsa på pappa med "bihang"!!! Tina åker antingen upp över natten som kommer eller så åkte hon natten som var!? I alla fall ska hon till Bispgården först och sen arbeta sig hemåt!

Towe börjar för övrigt få in lite rutiner nu, somnar t.ex. mellan 20.20-21.30 och sover sen ända tills vi lägger oss, oftast så bär jag bara upp henne och så fortsätter hon att sova i sin säng uppe! Jag brukar alltid låta de små skapa sina egna rutiner i från början, blir bäst då när de skapar sin rutin efter våran och då brukar det passa bra ihop!

Blir en tur till Åsarna om en stund, vi har fått ett paket som ska hämtas ut!
Jonna blir kvar på skolan till 15.00 idag då de ska repetera inför "Småstjärnorna" i morgon, så vi tänkte åka lagom där vid 14.00, hämta upp meja och sen hämta upp Jonna på tillbakavägen! Casper lär väl vilja vara hemma!

Just nu är Göran iväg och hjälper Benny att flytta golfen från ett garage till ett annat, vad nu det ska vara bra för men de har ju sina idéer!

Ska strax stoppa in brödet i ugnen! Ska bli spännande att se vad det blir av det hela! ett väldigt enkelt bröd med få ingredienser men det kan ju bli gott för det!

Nä kanske man ska försöka få Melvin på humör att plocka lite leksaker!? han och Hilma har lekt hela förmiddagen!!! Är så roligt att de kommer bra överens de små!



Barngympa & Äppelpaj!

Jonna och Casper var jätte duktiga i morse! De klev upp och gick ut med hundarna innan jag ens hade klivit upp och jag klev upp 06.35!!!
Jag behövde bara gå ner, lägga i kaminen och sen börja koka gröt!

Ingen tv blev påslagen förrän klockan var närmare 09.00, barnen lekte tillsammans på rummet med lite av varje och de stökade faktiskt inte till så mycket... inte på en gång i alla fall!
Jag passade på att bada Towe, hennes första riktiga bad! Känns som att det var dags även om de inte blir speciellt smutsiga när de är så små och man tvättar ju lite ändå där det behövs men idag blev hon riktigt ren från topp till tå! Klockan 09.00 var hon nybadad och nyäten och väldigt trött!

Jag fick hjälp av Hilma att koka en grönsakssoppa, det blev både blomkål och morötter kvar sen vi dippade i lördags och det passade ju bra att ta reda på, hittade även lite spenat i frysen som jag slängde i, 1,2 liter vatten och två tärningar grönsaksbuljong.  Soppan åt vi till middag och innan servering rörde vi i en burk (2 dl) creme fraiche också och det blev jätte gott!

Slängde ihop en äppelpaj också när soppan kokade! men gräddade inte pajen utan ställde den i kylen eftersom jag inte riktigt visste när vi skulle  kunna tänkas äta den... svaret blev typ om 30 minuter!!! Barnen får äta det som blir kvar till mellis i morgon!

Tvättat lite har vi hunnit med också, det är ju faktiskt sånt som vi gör nästan dagligen här och det är ju kanske inte så konstigt... en rogivande syssla tycker jag! Att hänga och vika tvätt alltså, Göran får lägga det på sin plats som vanligt ;0).

Mutade barnen en sväng efter lunchen som bestod av köttbullar och makaroner, jag utlovade en varsin klubba om de städade upp leksakerna utan att gnälla och tjura! Det var mest kaplastavar som låg utspridda överallt...
Jonna och Melvin hakade på direkt men meja hon sa att hon inte ville ha klubba och så satte hon sig och ritade i stället!! Det fungerade ju på 2 av 3 i alla fall ;0)

När Casper kommit hem från skolan och vi hade kikat igenom posten och hittat ett brev från sotaren så ringde jag röris. Sotaren kommer den 3:e mars och då skulle det ju passa bra om pannan är inkopplad så han kan besikta den på en gång så röris sa att vi skulle sikta på att ha det klart tills dess!!!!

Sen plötsligt slog det mig, Göran skulle ju till arbetsförmedlingen idag!!! Klockan 10.00 skulle han ha varit där och det hade vi totalt glömt bort!
Göran ringde några samtal sen satte vi oss i bilen allihopa och sen åkte vi... han fick tag på sin handläggare och de hade mötet senare än tänkt och han slapp bli utskriven och gå miste om stämpeldagar!!!

Passade på att gå in på Ica Supermarket, köpte lite ost, köttfärs, mjölk och annat! Som nästan alltid när man kollar kvittot när man handlat där så var det FEL! Två gånger var det fel, både på ost och juice... de hade tänkt snuva oss på dryga 60 kr, kanske en skitsumma men rätt ska vara rätt och sen får man ju en rabattkupong med 25 kr för varje felslag i kassan där så 50 kr extra blev det så då passade jag på att köpa kotletter som var på extrapris också!

När vi kom hem var det bara till att värma soppan, duka, skiva bröd och sen äta! Alla barnen åt av soppan och det är ju ett bra betyg på en soppa tycker jag! Den gör vi om fler gånger!!!

Sen var det till att snabba på lite, jag matade Towe samtidigt som jag åt och sen tog jag med mig de 4 mellersta barnen och åkte på barngympa! Den börjar 17.45 och det brukar vara fri boll lek första 15 minuterna men idag började de 17.45 vilket är bra för då hinns det med mer! Sen att vi var lite sena var ju vårt problem!!! Försöka vara i id nästa gång!!!

Hem och ge barnen kvällsfika för att sen stoppa dem i säng, Jonna tog sig en dusch! de andra barnen får duscha i morgon, Melvin duschade i morgon och de mindre blir inte så svettiga på gympan...

Har nyss kikat på familjen Annorlunda och myst med Towe! Stackarn är snuvig och hostar slem, i natt hostade hon första gången men inte så mycket men det såg ändå ansträngande och jobbigt ut... i morse hostade hon mer och det kom tillslut upp slem och lika nu ikväll... har aldrig varit med om att de haft slemhosta eller hosta alls när de är så här små men det är väl olika antar jag!?

Nu ska jag gå och röra ihop lite vaniljsås och sen ska jag mysa ner mig i soffan och mumsa paj med älsklingen! Klockan 22.00 ska vi kika på Magnus Betnér


Puss puss




Towe badar!

Idag passade jag på att bada och det var jätte mysigt!









Hungrig blir alla smä bebisar av att bada! Då är det bra att det är nära till maten ;0)


Hilma klättrar!!!

Hon är överallt nu den lilla tjejen! Inte nog med att hon klättrar på stolar, nu hittar men henne här också:

På bänken i köket!

Jätte nöjd är hon!




På databordet!



Hörlurar är intressanta, men ingen musik i dem idag...


Polisanmälan!!!

Nu var det klart, polisanmälan gjord och de verkar ta sånt här på största allvar!!!
Mycket mer än så finns inte att säga om det just nu...

Kladdkaka & Solsidan!!!

Vaknade strax före 08.00 i morse, Towe sov i sin säng ända till 04.00 i morse men sen tuttade hin typ en gång i timmen fram till 08.00! Egentligen tror jag inte hon var hungrig alla gångerna utan det var mer att hon vaknade utav att hon var täppt i näsan och då gav jag henne bröstet och hon somnade om! Jag var alltså för trött och lat för att gå ner och hämta näs-sugen, hon var bara lite täppt så det var ingen fara.

I alla fall klev vi upp strax innan 09.00, jag bytte blöja på Hilma, Towe hade fått sin nya blöja och en slurk tutte uppe innan vi gick ner så hon somnade sött om i sängen nere!

Vi fixade frukost och innan vi åt så såg jag till att Jonna hade fått på sig kläder eftersom hon direkt efter frukosten skulle knata över till Elin och göra sällskap med henne till kyrkan. De skulle sjunga idag på gudstjänsten kl. 11.00 och hade samling kl.10.00. Jag hade egentligen glömt bort det men Elins mamma påminde mig, Jonna har ju inte varit med på de två körträningarna efter juluppehållet så vi hade egentligen ingen aning alls förutom att Jonna nämnde något om det härom dagen! I alla fall så kom hon iväg och det var väl det viktigaste!

Jag tog mig en dusch efter frukosten, en ganska lång sådan, klädde på mig och kände mig full av ny energi! Hängde lite tvätt och sen var Towe hungrig. Matade henne och sen fortsatte Göran projekt hylla mellan ugnen och mikron, han gjorde klart det innan vi lagade lunch.

Efter lunchen lade jag ut Hilma och Melvin i vagnen för att sova, precis då kom Jonna hem och hon var på bra humör! i alla fall en stund, hon var överfull av energi och visste inte vart hon skulle göra av den, högljudd och all uppmärksamhet skulle vara på henne och hon skulle ha det på sitt vis!

Vi försökte lugna henne och plockade fram det största av tålamod men det blev inte bättre, bara att förbereda sig på att så här skulle resten av dagen se ut från och till...

Både Jonna och Meja är inne i en period då de så fort man nämner ordet städa genast börjar gnälla och blir helt slöa i hela kroppen och jätte trötta så de inte orkar göra någonting!!! Vi hade utlovat klubbor men bara om de plockade ihop de ynka leksakerna och 30 minuter senare efter ganska mycket tjat och coachning så fick de varsin klubba!

Sen des har de två små liven kivats med varandra till och från resten av dagen och kvällen... Meja retas med Jonna och Jonna är stygg tillbaka.. syskonkärlek kalls det väl!?
När de innan bompa skulle plocka undan leksakerna än en gång som de rivit ut så blev det på samma sätt, de började plocka men tröttnade genast och började klaga, Jonna tjatade på meja och meja tjurade ännu mer.... Melvin hann inte på toa och kissade på golvet vilket resulterade i att han fick sin en dusch och inte kunde bara med ock städa klart vilket i sin tur givetvis skapade orättvisa hos Jonna... de fick 10 minuter på sig att städa klart och det var inte mycket som behövdes för att det skulle bli klart... om de inte städade så skulle det bli säng dags på en gång... Jonna blev frustrerad på meja och i stället för att själv städa och få vara uppe längre så ägnade hon all tid och energi på att tjata på sin syster...
De två damerna åkte strax efter 18.30 i säng och Casper städade!

Melvin och Hilma var uppe till strax efter 19.00, Jonna och Meja hade då redan sovit ett bra tag, de var rätt så trötta! Hilma och Melvin somnade också rätt snabbt och Casper fick vara uppe till 21.00, han fick kika på Solsidan och äta kladdkaka med oss.

Nu har jag ock Göran kikat på premiären av Big Brother!!! Som vanligt blev det ett helt gäng med mycket speciella människor som fick inträda huset och det ska bli spännande att följa!

Snart är det dags att krypa i säng, först ska jag bara sätta igång en maskin med tvätt, borsta tänderna och gå ut med vovvarna... Towe kanske vaknar och vill äta en slurk till också!?

Det var allt för idag!

Puss puss



Sista chansen!

Tänkte bara tala om att idag är det sista chansen för "ovesentlig" att höra av sig (på ett eller annat sätt) för att be om ursäkt för den hemska kommentaren för i morgon kontaktar vi polisen...

Är det någon som skulle veta eller ha tips på vem det är eller kan vara så mottages det mer än gärna, tips får givetvis vara anonyma och kommer inte att publiceras! Om "ovesentlig" hör av sig här på bloggen och träder fram med en ursäkt och namn kommer inte det heller att publiceras med ev respekt från våran sida!


Önskningar!

Om någon mot förmodan skulle fundera över vad jag skulle kunna tänkas önska mig i födelsedagspresent när jag fyller år den 15 mars så är det faktiskt så att jag har funderat lite! Vet ju oftast och nästan aldrig vad jag önskar mig när någon frågar men nu vet jag faktiskt!

* En klippning och ev färgning! (helst hos Jim på "Studion" tror jag det heter, ca 500 kr + 500 kr)

* Startpaket för linser! (hos "Optikern" i Östersund, kostar 500 kr)

* En make-up kurs! ( typ på "Make-up Store" eller "Agnes Olsson" 500-1000kr)

Om det skulle bli aktuellt är presentkort på dessa ställen bäst! Då går pengarna dit och ingen annan stans!


Puss Puss!!!

Grönsaksdipp & melodifestival!!!

Jag var ganska pigg redan 08.00 i morse, gick ner och la i ved i kaminen, var ner vid 04.00 i natt också så det skulle hålla sig varmt!

Casper kom upp någon gång mellan 07.00-08.00 och då var det -31 grader ute!!! han gick ut en snabbis med hundarna innan han fick lite tid vid datorn, eftersom han inte sitter vid datorn så mycket på veckorna, nästan inget alls så får han sitta mer på helgerna och morgnarna passar ju jätte bra!

Jag gick i alla fall upp igen efter att jag varit ner, Towe ville äta och jag slumrade till lite till... Göran sov fortfarande! Melvin kom upp och lade sig med oss igen, han somnade han också men 09.19 tyckte jag att det var dags att kliva upp, men det tyckte inte Göran, han ville sova längre fastän han inte var supertrött.
Vi låg i alla fall kvar och pratade och mös en bra stund, drygt 1 timma blev det men då var jag vrålhungrig!

Jag bytte blöja på både Hilma och Towe som båda hade lagt rejäla lass i blöjorna, blodpudding har en viss effekt på magen! Göran fixade frukost och plockade ur och i diskmaskinen och sen åt vi en lång och mysig brunch enligt klockan men frukost med tanke på vad vi åt! Oboy och rostat bröd lyxar vi till det med på helgerna eftersom att vi äter havregrynsgröt varje dag på veckorna!

Jonna gick till Elin och vi försökte få M&M att städa rummet, de hade hunnit riva ut precis allt tror jag innan frukosten och det är inte så vanligt att de ens leker i rummet på morgnarna, de brukar mysa ner sig i soffan, även om vi dröjer med att kliva upp!

Efter mycket om och men så var vi i alla fall ute allihop och då var klockan närmare 13.30 tror jag!? temperaturen ute hade stigit till -14 grader så det var lite lagom kallt bara ;0). Sen var vi ute ganska länge, Göran och Casper skottade fram Bennys och Caspers bilar under all snö och sen parkerade de Saaben där i stället!
Hilma och Towe sov i vagnen, Meja följde efter en stund med farmor och Patrik på skoterutflykt, Melvin och jag gick en promenad för att se va Jonna och Elin hittade på och när vi kom tillbaka ville han också sova i vagnen! Jag tog fram enkelvagnen ur garaget och så bäddade jag åt honom med fårskinnsfällen och en filt, han fick sin napp och somnade direkt!



När Hilma och Towe vaknade var mina tår iskalla och jag fick en god anledning att gå in och värma mig! Klockan var då 16.00 så det blev några timmar ute ändå!

Jag satte igång med pizzadegen och precis när den var klar kom grabbarna också in. Vi hjälptes åt med resten av pizza baket, jag plockade ur och i diskmaskinen igen, vi ringde hem Jonna och jag gick för att möta henne, vi spelade lite UNO medan pizzorna var i ugnen och sen åt vi!

När vi ätit klart var klockan strax efter 18.00 så det blev bompa för barnen, jag hängde tvätt och matade Towe. När klockan var närmare 19.30 fick Hilma sin välling, Göran började skära grönsaker och jag nattade Hilma, Jonna hade fixat dipparna tidigare idag så de stod redan och gottade till sig i kylen!

Tony ringde och frågade i fall han fick sova här, han hade med sig chips och dricka! Vi dukade fram allt lagom tills klockan var 20.00 och melodifestivalen (deltävling 3) började!!
Lördags myset blev faktiskt mysigare än vanligt, barnen höll sig lugna och tjafsade inte som de ibland brukar kunna göra och vi hann höra alla bidrag!

Nu sova alla barnen utom Towe, hon ska få lite mer tutte snart så somnar hon säkert! natten som var fick hon sova med mig hela natten eftersom det var så kallt, 16-17 grader hade vi i sovrummet och de små blir ju så lätt kalla om både huvud och fingrar, även om jag inte tror att det hade varit för kallt för henne egentligen så var det i alla fall mysigt!

Hoppas att det är bra väder i morgon också så vi tar oss ut några timmar, det är så härligt nu när solen börjar värma ordentligt på dagarna men det behöver ju inte vara överdrivet kallt på nätterna tycker jag... - 15 räcker så att pumpen  går och kan värma övervåningen!

Nu ska jag slappa i soffan en stund till!

Puss puss

Äntligen fredag!!!

Idag tog vi oss i kragen och gick ut en stund även fastän det var -13 grader och lite lätt blåst... tyvärr så hann jag precis komma ut när det var dags för de andra att komma in.. jag har varit väldigt långsam idag...

Hämtade i alla fall in en låda med kläder till Towe, det är redan dags för storlek 62! Inte riktigt än men snart, det är ju så olika på kläder i samma storlek men vissa bodys börjar bli korta i både rygg och ärmar...

Göran fixade middagen idag, någon typ av köttfärs och pasta gratäng och det blev supergott!

Stora delar av dagen har gått åt till att försöka få Jonna, Meja och Melvin att städa på rummet, de stökade till nåt hemskt när de lekte i morse och sen visste de inte hur man städade eller orkade inte...

De har varit tjuriga, och bråkiga idag både med oss föräldrar och varandra, märks att det är fredag... jag har också känt mig trött och slö men har lyckats hålla både humör och tålamod på ganska bra nivå ändå!

Göran tog med sig Jonna på Grindes och handlade lite mys tills i helgen, han hade lovat henne det och det såg hon fram emot, men det blir inte förrän i morgon som det ska ätas! Grönsaker med dipp och så lite ostbollar.

Jag bakade två sockerkakor precis innan middagen som barnen fick fika till kvällsfika sen har jag och Jonna käkat lite popcorn till Let´s dance ikväll, Göran och Casper var på bandy och kom hem för en liten stund sen.

Pratade med syster Tina en sväng idag också, hon var ledig idag och det blev en liten pratstund! Skönt att prata av sig emellanåt med någon som man kan lite till 100% på! (ta inte illa upp pappsen, men det är annat att prata med en tjej ;0)).
Tina kommer i alla fall uppöver på tisdag och landar här på fredag och på lördag är det tänkt att hon ska till Sveg och då hakar vi nog på och ger henne skjuts, passa på att tillbringa hela dagen där och så kanske Göran ska locka med sig skridskor till både sig själv och barnen så de kan åka lite på planen där! Antar att det blir lite skillnad på isen om den spolas med maskin!!

Tömde kameran härom dagen så nu ska jag kika om jag hittar några bilder att bjuda på!




Hilmafisan med en brödklämma i håret!! Hårspännerna river hon bara ut men den fick sitta kvar!


Gladskit!


Melvin och Towe myser i soffan!


Nyaste bilden på Towe, hon växer!!!


Fick en liten Melvin att se lite extra glad ut på bild också!


Towe i sin fina sovpåse som hon fått av G-farmor!


Casper fick jag med på bild också!


Jonna ville inte vara med på bild...


Hilma med sitt duplo legi, hon gillar mest de bitar som låter som en skallra! Hon bär omkring på det mesta!


Syskonkärlek <3!!!


Meja posar lite fint! Blev en något knasig bild, men det är Meja i ett nötskal ;0)!!

Det var allt för idag! Nu ska jag se om det finns någon sockerkaka kvar till mig eller om pojkarna har ätit upp allt!?
Puss puss

Jacob 10 månader!!!

Igår den 17 februari blev världens bästa lillebror 10 månader!
Grattis Jacob!!!


Hade ingen ny bild men den här duger bra, den är tagen sent på kvällen den 4 januari då den stora flytten till Sveg började för pappa med familj!




















Grattis än en gång älskade lillebror!!!

BVC för läkarkontroll & besök hos mamma!!!

Gick och la mig hastigt och inte alltför lustigt igår, var trött och orkade inte skriva så jag gör ett nytt försök nu!

Igår efter att Jonna och Casper i vanlig ordning hade åkt till skolan gjorde vi oss andra i ordning för att först lämna Meja på dagis och sen styra färden mot Svenstavik för läkarbesök på BVC med Towe!

Mamma var hemma så vi lämnade av Hilma och Melvin där innan vi givk på apoteket "kronans droghandel" och inhandlade D vitamin droppar. Passade även på att fråga om det fanns större flaskor med flytande alvedon!? och det fanns men då måste man ha recept... En liten flaska räcker ju ingenstans när barnen blir sjuka, för det är ju sällan bara en som blir sjuk åt gången!
Priset för en flaska med 100 ml kostar 50 kr och en flaska med 300 ml kostar 80 kr, så priset är det en rätt stor skillnad på också!!!

I alla fall så var det läkarbesök med vägning och mätning på lilla Towe och allt såg jätte bra ut! Läkaren tyckte hon var väldigt stark i rygg och nacke och det var inga tvivel om ögonkontakt och svarsleende, till och med svarsljud!!!
Passade på att fråga om recept på alvedon och det var inga större problem han ville bara försäkra sig om att vi inte använde det på fel sätt, vissa stoppar i sina barn alvedon så fort tempen visar 38 grader och man ska som han sa inte bota febern utan allmäntillståndet!

10.30 befann vi oss hos mamma, barnen lekte, vi gick igenom en hel del dockkläder sen jag och mina systrar vad små och så fikade vi lite innan det vid 13.00 var dags att åka hem igen!

Jonna och Casper hade gått till farmor när de kom hem från skolan, vågar ju inte skicka med nyckel på skolan längre... Vi åkte förbi för att hämta dem men de ville stanna tills farmor började jobba vid 16.00.

Vi åkte till Maria och hämtade mina glas hos Maria, hon var snäll och köpte 2 st 6-pack när hon var på IKEA förra helgen! Tack så mycket!!!
Sen hämtade vi Meja på dagis innan vi åkte hem. Hilma och Melvin hade ju som förväntat somnat i bilen på vägen hem så jag hämtade barnvakten inne så att de fick sitta kvar och sova en stund! Towe fick följa med in även fastän hon sov!

Det blev korv och makaroner till middag, sen tog sig Hilma och Melvin ett välbehövligt bad innan det var bompa och sen läggdags, kvällsfika först förstås!! En av Melvins höjdpunkter på dagen!

Sen kikade vi lite på tv, jag pratade med pappa och vi kikade igenom lite papper och sen gick jag som sagt och la mig!

Jo, natten till igår /torsdag)var lite rolig, Melvin kom till oss tidigare än vanligt, Towe vaknade också tidigare och ville äta. jag bar tillbaka Melvin när han somnat igen. Sen kom Meja, jag följde med henne ner och hon somnade om men kom efter någon timme upp igen och lade dig bredvid mig längst ut på kanten. Jonna kom upp redan 05.50 och sa att hon inte kunde sova så hon gick ner och kikade på bompa, Casper däremot sov ända till 07.45!!
När jag berättade för Göran hur natten varit så frågade han "är det fullmåne eller?" jag kikade i kalendern och mycket riktigt så var de fullmåne, ja i alla fall nästan för det var natten till idag(fredag)! Det var ungefär samma visa sist det var fullmåne, lite lustigt tycker jag!

Tog ju hem en hel del dockläder från mamma igår och tvättade upp dem under eftermiddagen och idag leks det för fullt med dem!
Klockan är vara 10.00 och jag är redan hungrig... men får dricka lite vatten i väntan på lunchen som idag kommer att bestå av blodpudding, bacon och lingonsylt!



Längd och vikt!!!

Vikt och längd:

Nyfödd: 3459 gram & 52 cm
2 dagar: 3365 gram
6 dagar: 3575 gram & 52 cm
12 dagar: 3860 gram & 53,5 cm
4 veckor: 4480 gram & 55,5 cm
6 veckor: 4935 gram & 58 cm

"ovesentligt"

Du som lämnade denna fula och elaka kommentar, ja dessa ord räcker egentligen inte för att beskriva hur vedervärdigt det är att anklaga människor för sånt som du gjorde...
Det var ju inte bara mig personligen som du anklagade utan även min familj!

Vi kräver av dig en personlig ursäkt för det som du gjort/skrivit/anklagat! IP numret går att spåra och detta samt en polisanmälan kommer att göras om du inte träder fram! Det där att du om du tillkännagav dig skulle få en kniv i ryggen eller en repad bil, det kanske är så du skulle behandla en människa som skrev något liknande till dig!? men så är inte vi!

Förmodligen så läser du min blogg regelbundet och du kommer säkert även att läsa det här så nu har du chansen och du bör kanske ta den om du vill slippa en anmälan och allt vad det innefattar. Du har säkert även läst både mina och andras svar på din kommentar under inlägget "Tankeställare".

Det är väldigt fegt att gömma sig en sån här gång när man om du har väldigt starka och hårda ord om oss, du anklagar mig bland annat för att inte kunna stå upp för mina åsikter men vad kallar du då det du själv gjorde??? Fegt är det ända ordet och det är inte bara jag som tycker det!!!

Det finns även flera andra underbara människor som har brytt sig personligen i detta och hört av sig till mig och talat om att de tycker att det är fruktansvärt! Tack för ert stöd!

Mvh Kim Meyer med familj!!!

Rastlös!!!

Dagen började inte speciellt bra, en Jonna som inte ville kliva upp och därefter en Casper som ska skvallra om precis allt som Jonna säger och gör även om det är helt oväsentligt!!!
Jag blev arg, vi hade en lång diskussion vid frukosten, så lång att de inte skulle hinna med bussen så Göran skjutsade dem senare så de i alla fall hann i tid tills skolan började!

Vi andra gjorde oss i ordning en efter en i ett lugnt tempo, Jag lämnade Meja på dagis, vi promenerade ner tillsammans, Meja blev jätteglad som vanligt när hon såg att Alexander jobbade på dagis idag också!!!

När jag kom hem igen var det dags för Towe att äta, Melvin hade börjat kika på Pippi men hade inte ro alls att sitta stilla, även jag var väldigt rastlös och gick bara fram och tillbaka här hemma, försökte hitta något att göra men kände ingen riktig lust...

Då bestämde jag mig för att jag och Melvin skulle kika på Karlsson på taket! han tittar ju bara på Pippi och vägrar försöka sig på något annat, så nu tog jag honom i mitt knä, vi bäddade ner oss under en filt och så tvingade jag honom att titta på den! Behövde bara tvinga honom de första minuterna ;0)!!! Jag blev så klart trött när vi suttit en stund och jag slumrade till lite då och då, Hilma hon stökade på med sitt, lekte lite här och lite där!

Göran fixade lunch, uppstekta pärer och korv, det är ju så gott!!!
Jag bytte på Hilma och sen åt vi, det var nu jag och Melvin hade våran pratstund om döden som jag skrev lite kort om i förra inlägget!

Vi åt klart, Hilma skulle ut och sova i vagnen, jag, Melvin och Towe följde med Susanne till Svenstavik. Hon skulle bara dit fram och tillbaka men jag tänkte att om jag följde med så fördrev jag ju tiden i alla fall och slapp vara rastlös!!

Melvin somnade på en gång, vi pratade lite om både det ena och det andra, hon uträttade sitt ärende och sen åkte vi hem igen! Stannade på Nisse´s i Åsarna! Susanne bjöd oss på en "budda-rulle" som vi fick ta med hem (tack så mycket!), Melvin köpte smörkuvv och Susanne en mandarintårta!

Budda-rullen åt vi som mellis när alla barnen kommit hem, ja melvin blev utan för han följde med farmor hem!
Alla tyckte jätte mycket om den blåbärsfyllda gräddbakelsen med marängbotten! det var en sen Alla Hjärtans Dag bakelse från Svärmor/mamma/farmor!

Sen vek vi lite tvätt, Göran lade som vanligt in allt i "klädkammaren", Hilma prövade lite skor som jag hämtat på vinden och strax därefter så hade vi betat av någon timma till och det var dags att ge oss av för att inta salt sill och pärer på Thunellvägen! Susanne och Patrik har bjudit oss på middag ganska ofta nu på slutet känner jag och det är nog hög tid att bjuda igen snart! bara att lista ut när och vad!!!

Maten var jätte god men SALT som den iofs. ska vara men jag är fortfarande törstig och ändå har jag druckit ca 1 liter vatten sen vi kom hem!!! Casper och Hilma åt pärer och sitt, de andra tre i mitten åt fiskbullat i stället men de smakade på sillen också!
Vi pratade även om att vi skulle ha gjort ett storkok på kalops framöver!!! det är ju så gott men man gör det allt för sällen, jag har t.ex. aldrig tillagat det ;0)

Barnen sover sen 19.30, jag hann duscha innan Göran 19.45 åkte iväg på bandy, nu är klockan 22.00 och han lär väl vara hemma snart!
har ingen aning om vi ska fika någonting, men jag tror att det skulle vara lite gott med te och smörgås! har lite te-kakor i frysen som jag kan tina medan han står i duschen!

I morgon ska vi till Svenstavik igen, Towe ska på läkarkontroll och jag tror att mamma ska få passa Hilma och Melvin under tiden för hon skulle ändå vara hemma och sen hälsar vi på henne en stund efteråt innan vi åker hem.

Jag missar alltså kyrkis i morgon, vilket är synd men de har bara barnläkaren där på torsdagar tydligen så det är väl bara att gilla läget!

På återseende! Puss puss


DÖDA!!!

Melvin är inne i en period nu, han ska DÖDA allt och alla!!! han har lekt lite fäktning med svärd med Casper och Tony och därav dödandet, fast det har inte alls varit mycket men eftersom han gillar svärd så har väl det fastnat ändå!

Om någon är dum så ska han döda dem för han har ett stort svärd! Igår skulle han döda Casper och när jag sa att man inte fick göra så, att polisen tar dem som dödar någon då skulle han döda poliserna också... när jag då sa att man hamnar i fängelse skulle han även döda fängelset!

Lite av samma diskussion hade vi idag vid lunchen, jag försökte på enkla sätt få honom att förstå vad som menas med död och att man ska vara snäll, att poliser inte är farliga osv... det var en intressant pratstund där han ena sekunden såg arg ut och nästa så pratade han med gråten i halsen! Svårt för en 2 åring att förstå allt det där men ändå så verkade han förstå sig på de olika känslorna, kunde inta annat än bli rörd...

Han verkade i alla fall förstå att man inte kan döda någon bara för att man är arg eller att någon är dum, man ska vara snäll! Snäll och go det kan han vara och är nästan jämt så jag förstår om han kanske ville pröva på något annat ;0)!


Stina och Nils!!!

Igår fick vi besök av finaste Stina och lille Nils!

Dagen började med en ganska så lugn morgon, åt frukost, J&C åkte till skolan, alla de andra fick på sig kläder, jag dammsög och sen var det dags att lämna Meja på dagis, Melvin ville följa med och lämna!

Hemma igen så vek jag lite tvätt och plockade lite smått i väntan på besöket som anlände vid 11.00 tiden!

Blev en helmysig dag med massa prat, lek, lunch, fika och lite till fika! Tiden gick fort som alltid när man har roligt och 15.30 begav de sig hemåt igen...

Vi åt middag, Göran lagade pytt! Vi åt, sen var det bompa som ingen av barnen var särskilt intresserade av eftersom de var för trötta, så det blev kvälls fika och tidig säng gång...

Precis innan de skulle krypa ner i sina sängar kikade Casper på klockan och frågade om jag skojade! 18.55! Ska vi gå och lägga oss så tidigt!? Mitt svar var att de är så trötta på morgnarna så det kan behövas!

Även föräldrarna i huset kom i säng i ganska bra tid! 22.30 ungefär var klockan när jag kröp ner!!!


Tröttmössan på & Alla Hjärtans Dag!!!

I morse var jag enormt trött! var upp en sväng i natt och lade i ved i kaminen och kunde lugnt somna om igen! Klev sen upp 06.30 men jag kunde knappt hålla ögonen uppe kändes det som!

I alla fulla fall så gick Jonna och Casper med hundarna i vanlig ordning, jag fixade frukost och väckte de andra, vi åt och Casper åkte till skolan.

Jag hjälpte Melvin som ville klä på sig sen la vi oss i soffan! Göran hämtade ner Towe som vaknat, han bytte på henne och fick på henne kläder och sen var det mat som gällde! Efter det så bytte jag på Hilma och klädde på henne innan jag återigen intog soffläge! Det var Göran ide att jag skulle lägga mig på soffan! Tack älskling!
det följande två timmarna låg jag kvar på soffan, slumrade i omgångar, barnen varierade morgonen med att leka och se på tv om vart annat, Hilma låg i min famn en stund och sen Melvin en annan!! men ändå lugnt och mysigt!!!

Jag hade lovat barnen fika vid 10.00, den mjuka pepparkakan som vi bakade igår var målet! 10.30 klev jag ur soffan och fixade det efterlängtade fikat till dem!!

Tiden flöt på, det blev dags för lunch, tortellini men avokado och paprika sallad samt creme fraiche!!! När vi ätit klart var det dags för en trött Hilma att sova! De andra ville se på film, hade egentligen tänkt att vi ev skulle försöka ta oss ut en sväng men det blåste isande kallt så vi struntade i det! Jag tog en promenad med hundarna oh det räckte gott och väl! IIII vad jag frös!

Ringde och pratade med pappa en sväng, stackarn har åkt på lunginflammation och är beordrad penicillin och vila från jobbet i 14 dagar!!! En halsböld är väl tydligen på gång också!! Hoppas han blir kry snart så vi ev kan komma och hälsa på i helgen som kommer!

Middagen idag bestod av pizza som fanns kvar sen i helgen! Snabbt, smidigt och enkelt! barngympan hoppade vi över ikväll eftersom alla barnen hostar mer eller mindre, tänkte att de skulle få bli fri den snart... gympan kan ju påverka den åt båda håll men det kändes ändå bättre att vara hemma i stället denna gång!

Till kvällsfika blev det Kärleksmums som vi bakade igår, det är ju trots allt Alla Hjärtans Dag!! innan fikat var Casper och Jonna ut en sväng, Jonna med hundarna och Casper fyllde vedvagnen, de fick även gå iväg med komposten när de ändå var ute! Här inne hjälptes M&M åt att plocka reda på alla leksaker och städa inför kvällen, jag hjälpte dem lite på traven, peppade dem lite så det skulle gå lite fortare och berömde dem för hur duktiga de var! Det hjälper alltid lite!

Efter fikat var alla barnen trötta och det gick smidigt att få dem i säng!

Själv har jag kikat på Familjen Annorlunda, Göran spelade lite dator under tiden och sen kikade han på wrestling och då satte jag mig här!

Nu får det räcka för idag! Towe vill tydligen att jag kommer och langar fram lite kvällsfika!

I morgon får vi finbesök!!!

Puss puss





Mormor!!!

Kände på mig att det var något speciellt med gårdagen... blev påmind i dag!

Igår var det 13 år sedan våran mormor lämnade jordelivet, fick slut på sitt lidande som orsakades av en elakartad cancer som spridit sig i kroppen. Jag var där och vakade över henne, var tyvärr inte där precis när hon tog sitt sista andetag men satt där igen med henne bara minuterna efteråt...
Det var en fredag den 13 februari 1998.

Jag önskar att hon hade fått vara med oss längre, saknar henne väldigt mycket och känner ibland att hon är med oss!

Fortsätt vila i frid älskade Mormor, Anna Karolina Olofsson <3


Baka baka liten kaka!

Efter en väldigt lugn förmiddag med rastlösa barn, i alla fall några av dem så tog Göran med sig Jonna och Casper för att åka lite skridskor... inte världens bästa väder att åka i då det är ca -10 grader men bättre än i morse då det var -25 i alla fall! Snöar gör det lite grann också...

Jag gav resterande barn och mig själv lite mellis bestående av frukt och sen satt vi igång att baka lite... tänkte göra en stor form kärleksmums men hade bra florsocker s det räckte till en halv och det var ju bara att göra halv sats i en mindre form! Passade på att röra ihop en mjuk pepparkaka också när vi ändå var igång!

Pepparkakan står i ugnen, Towe har nyss fått i sig lite mat, nu ligger hon och pratar lite smått med nallarna ovanför sängen!
Eftersom temperaturen ute växlar så extremt så blir det ganska kallt inomhus så Towe har på sig sin varma och fina sovpåse som hon fick i present av G-farmor! Den är en aning stor på längden men det gör ju ingenting!

Det blir tacos till middag idag!  Tror jag ska ta och börja lite smått med att skära lite grönsaker, hade inte tänkt att det skulle bli så sent, snarare tidigt men eftersom de åkte till hockeyplanen så blev det lite annat!

Efter Hilmas upptåg i natt så blev det i alla fall lugnt, la ner henne i sin nybäddade säng och hon protesterade inte alls! Towe somnade även hon i sin säng!

Hade ställt alarmet på mobilen på 04.00 för att lägga i ved i kaminen men även i morse så förstod jag inte alls varför det ringde och jag znozade en hel timma, inte alls riktigt vaken och klar i knoppen... När jag vid 05.00 tiden kom ner så hade det så gott som brunnit ut så det var bara att tända upp igen eftersom det var så kallt ute och det började kyla på inne också. Medan jag väntade på att det skulle brinna och bli glöd så passade jag på att ge Towe lite tutte och sen lägga henne i sin säng igen!
Melvin kom in till oss precis när jag skulle gå ner första gången, han låg kvar i sängen tills jag gick ner igen, då följde han med... men sen gick vi upp och la oss igen, kramades en stund och somnade om!

Göran klev upp vid 08.30 och jag skulle bara ligga kvar så pass jag fick mata Towe men somnade om och vaknade igen vid 10.00 tiden av att Hilma ropade från sin säng!

Nu är kakan snart klar i ugnen...

Hej så länge...

Slemhosta resulerar i nybäddad säng...

Tänkte precis gå och lägga mig när Hilma börjar hosta igen... hostar och hostar och sen ropar hon på mamma!!!
Jag går upp, har tagit med vatten men det var ju meningslöst när jag direkt känner en stark arom av spyor!!!
Japp, hon har hostat tills hon kräktes, Bisolvonen har gjort sitt, hon är glad, har åter tagit nappen i munnen och lagt sig ner på den slemmiga kudden!!!

Bara att säga hej, lyfta ur henne ur sängen och gå ner med henne till pappan! jag går upp igen och tar ur sängkläder och gosedjur, släcker lampan och går ner igen, Melvin sov så gott ändå han!

Lasta en tvättmaskin, duscha en glas och väldigt pratig Hilma, hon fryser!! Ny blöja och pyjamas, ny napp och snutte och nu sitter hon i soffan och myser med pappan. jag har nyss varit upp och bäddat rent i hennes lilla säng och förhoppningsvis så kommer hon inom kort att sova gott i den igen!

Hon har fått en till omgång Bisolvon och jag hoppas att hon sover hela natten och slipper allt vad hosta och slem heter, i alla fall inget slem utanför kroppen förrän tidigast i morgon bitti!

Nu är även Towe vaken så det passar ju bra att ge henne lite tutte innan hon ska sova för natten och förhoppningsvis vi också!

Natti natt!

Godis nu och sova tidigt!!!

Hade ställt alarmet på mobilen i natt för att gå ner och lägga i vd i kaminen, bara det att jag de tre första gångerna jag znozade inte visste varför den ringde!!! Väckte Göran, han svarade ja på min fråga om han kunde gå men somnade om så det blev jag som gick i alla fall... 05.20 var klockan då...

Vi låg inte så jätte länge idag, klev upp vid 09.00, kände mig ganska pigg och utvilad! Susanne ringde först och sen Patrik, han ville att Göran skulle följa honom till stan och hämta en skoterpulka... sagt och gjort, 10 minuter över 09.00 så var han iväg och vi fick äta frukost utan honom...

Jag kokade Hilmas gröt först och gav henne den innan jag dukade med smörgåsar och oboy!! Hon fick sig lite oboy och smörgås hon också men bara lite...

Dagen i helhet har varit ganska lugn, jag har fortsatt tvätta och torka sängkläder och lite vanliga kläder, barnen har myst runt i pyjamas, några av dem i alla fall, jag lika så! det har spelats PSP och DS, Casper har rensat lite på sitt rum och tv:n har varit avstängd nästan hela dagen!!!

Det blev ingen lunch utan jag hade tänkt en tidigare middag vid 15.30 tiden men den blev 1,5 timmar försenad pga. ett nytt anfall av mina hormoner!!!

Efter middagen tog Göran med sig Jonna och Casper fram på andra sidan och åkte lite skridskor med några andra barn, jag var hemma med resten, plockade i köket, hängde tvätt och tröstade en gnässig Towe, tröstade kanske blev fel att säga eftersom hon inte ens var ledsen utan bara lite gnessig, hon blev dock ledsen om jag lade ner henne!

Meja ville så gärna ha GODIS, hon är den enda som tjatat lite om det där godiset idag! Jag talade om att vi skulle vänta till senare ikväll så att Jonna och Casper också fick vara med men det ville hon inte... jag talade då om att om de skulle ha godis nu (17.40) så skulle de få gå och lägga sig tidigare än Jonna och Casper och det ville hon!!! jaja, då blir det en ganska lugn kväll då tänkte jag och gav dem lite godis!

En dryg timma senare var Göran och de andra hemma igen, Hilma fick så småningom välling och sen var de tre nattade redan 19.30 utan protester!
Hilma låg och hostade länge och tillslut gick jag upp med hostmedicin till henne, hon hade fått Ventoline innan hon la sig men nu fick hon Bisolvon mot slemhosta och det hjälpte!!! Blev lite brydd bara när jag kom upp för Melvin hade tydligen tänt lamporna innan han somnade!! Tok Melvin ;0)... Hilma somnade så småningom i alla fall och jag måste säga att hon är väldigt tålmodig!!!

Jonna sover också nu, vi har kikat på melodifestivalen, Casper är fortfarande vaken, vi har ätit godis och chips med dipp, nästa helg blir det till att dippa grönsaker, det blir man inte lika illamående av.... att man aldrig lär sig! Ser fram emot en härlig vår med långa gottgörande promenader!!! Bålen samt rumpa och lår behöver en rejäl uppstramning! Har varit trött i ryggen flera dagar nu så i morgon hade jag tänkt att crosstrainern ska ställas in i vardagsrummet! Inbillar mig i alla fall att jag ska börja använda den lite smått, måste bygga upp styrkan i kroppen igen annars kommer jag  få väldiga besvär i framtiden, synd att man inte har råd med en personlig tränare!!

Förkylningen verkar som sagt ha tagit om på Hilma, hon hade lite feber nu ikväll och så den där hostan som verkar komma mer och mer, både M&M har också hosta... Jonna har sett lite blek och trött ut se senaste dagarna...

Har funderat en del på framtiden idag, det finns flera olika vägar att välja på, nu ska jag bara komma fram till vilken jag vill ta och vilken som är bäst för oss/mig... man kan ju aldrig veta vad framtiden har att erbjuda men man måste ju hjälpa till att styra lite i alla fall!

Känner ibland också att det skulle ha varit skönt med ett större hus med ett rejält kök till att börja med och sen hade det inte skadat om barnen hade kunnat få ett varsitt rum, i alla fall de två större till att börja med! En riktig tvättstuga hade ju varit en fin bonus och drömmen finns ju alltid om en helt egen salong i eller intill hemmet! Det är ju tur att man har drömmar!!! man kan ju alltid önska sig!!!

Vill tacka alla som kommenterat så fint men jag vet att det är bra många mer som läser och en sång gång som denna hade det varit extra skoj om alla skrev en liten kråka!!!


Tack för idag, slut för idag!

MAMMA, MAMMA, MAMMA!!!!!

Vad gör man för fel???

Jag la mig på soffan för att vila lite när Göran kom hem, hann satt då id datorn i samma rum! Barnen ville ha klänningar, de ville ha hjälp de tjafsade och gjorde sig illa och alla gick till mig!! MAMMA hjälp mig, MAMMA Jonna gjorde illa mig, MAMMA jag får inte, MAMMA, MAMMA, MAMMA!!!! Varför gick de inte och frågade Göran?????

Sen gjorde jag en test, jag svarade inte när Melvin kom och sa att han ville se på film... jag låtsades bara sova och han frågade och tjatade minst 50 ggr, han gav sig inte och han frågade absolut inte pappan (Göran)...

Tillslut sa Göran åt honom att låta mig vara, sen sa han inget mer... Melvin vände sig om och fortsatte tjata på mig, vakna, MAMMA vakna!!!! När jag efter 10 minuter inta svarat så gick han därifrån... istället för att fråga pappa om hjälp att starta filmen!!!

VARFÖR ska det vara så??? Min misstanke är att Göran kan koppla bort och inte svara och de vet barnen, jag svarar nästan jämt och det vet de också, men att han inte ens frågade Göran när jag aldrig svarade!!! Det är ändå konstigt!

Sen är det ju så att om jag vore Göran så hade ju jag ingripit och försökt hjälpa dem så att han fick vara i fred, det brukar jag göra, försöka att underlätta för så fungerar mitt förnuft.... men man är ju olika och vissa kan ju konsten att koppla bort allt som händer i omgivningen och bara koncentrera sig på det man gör för tillfället!!!

Nu kommer de också ideligen MAMMA, MAMMA, MAMMA!!!! Varför duger inte PAPPA???????

Trötta och hungriga barn, och en mamma också för den delen så det är väl lika bra att jag börjar få detta skeppa att rulla nu så att vi kanske kan rädda kvällen i alla fall! För vissa verkar ju sitta fast just nu!

Tankeställare!

När jag var liten/yngre så brydde jag mig inte speciellt mycket om vad, när eller hur jag gjorde.. inte om vad människor sa eller tyckte, gjorde och sa som jag kände och det saknar jag!

Kanske vill jag inte vara precis som då, det finns ju gränser men det skulle ju inte skada om självförtroendet och självkänslan fanns kvar!!! Att våga vara den jag egentligen är, sluta vara osäker och orolig för vad andra ska tycka och tänka... nu vet jag ju knappt vem jag är längre och vad jag egentligen har för åsikter och tankar känns det som...

Vad är jag rädd för?? Jo jag är rädd för att göra bort mig och inte bli accepterad för den jag egentligen är... tänk att få vara den där lite halvflummiga och superglada människan igen som alltid fick alla att skratta!!! Då när alla faktiskt accepterade mig för precis den jag var!
Ibland kommer den där människan fram och det är så härligt men det är bara när vissa personer är närvarande och det kanske är max 3 personer det handlar om...

Vad grundar sig allt det här i??? Jo jag tror det är så att eftersom jag inte har så många vänner kvar (typ en)sen den tiden och då menar jag typ sen jag gick ur gymnasiet och flyttade till Rätan så är jag hur som haver rädd för att mista fler eller att inte kunna skaffa fler vänner... men jag kan ju inte få färre än jag har så vad är jag egentligen rädd för???
jag vill inte bli "pratad bakom ryggen" men det är jag säkerligen redan, det är väl mer eller mindre alla människor på något vis!? men vad säger folk om mig egentligen??? förhoppningsvis är det inte bara dåliga saker, kanske lite positiva tankar och diskussioner också!? men det skulle vara intressant att veta, veta vad människor har för tankar och åsikter, vad de tycker är bra och vad som de tycker är mindre bra eller rent ut sagt dåligt! vad ger jag för intryck på människor, hur uppfattas jag som person?? Ja listan kan göra lång men jag kanske har nått ut med själva budskapet!?

Känner du att du kan svara på några av mina frågor så tveka inte, vad tycker och tänker just du om mig (och min familj)? Och i detta inlägg får du gärna vara ANONYM OM DU VILL, men det är ju roligt om du vågar visa vem du ÄR och vad just DU tycker!

Ta chansen och gör mig glad, ge mig kritik! Jag är beredd!

Men nu är jag trött, trillar snart av stolen så nu ska jag sova!!!

Tack på förhand, ingen är perfekt och absolut inte jag! Puss puss

!"#¤%&/()=??=)(/&%¤#"#¤%& HORMONER!!!

Morgon började med att Casper ropade att jag skulle komma ner... klockan var då endast 06.12 så jag svor lite lätt åt honom...
Sen ropade han igen 2 minuter i halv sju, precis när jag var tänkt att kliva upp... då svor jag litet till och sen klev Göran snabbt ur sängen!!! Då var det ju roligt att kliva upp och  humöret blev bättre!

Jag gjorde frukost, Göran askade ur och tände upp i kaminen, Jonna och Casper gick med hundarna, vi åt frukost, Casper gick till bussen, Göran gick ut för att skotta en massa snö, barnen kikade på bompa, Towe fick ny blöja, kläder och sen mat. Jag bäddade ur alla sängar, satte igång en maskin med lakan, gick upp och dammsög, torkade golven och bäddade rent i Hilmas säng, skurade trappen på vägen ner!

Tog en liten paus för att byta blöja på Hilma, klä på samt ge henne lite fruktpuré och rån till mellis (Jacob lämnade två burkar fruktpuré sist han var här). En mycket svettig Göran kom in, vi övertalade barnen att hjälpa till att städa resten. Jonna dammsög, jag bäddade rent i våran säng och Göran vattnade blommorna, sen var det bara att hugga in på resten!

10.30 var vi klara med allt förutom att torka golven i hall, lekrum och badrum, vi var påklädda och på väg ut i bilen. Vi hade beslutat att alla skulle ta en tripp till Svenstavik då vi ändå skulle ha våran bil eftersom Benny lånade Susannes.

Till Svensta, lämna whisky till Ivan, in på banken för att öppna en fond till Towe, byggvaruhuset för nytt lås, in på ICA för smått och gott och sist men inte minst Dollar för både det ena och det andra! For vidare och stannade på kiosken ("tjocksen" som Meja sa) i Åsarna för lite sen lunch och sen åkte vi hem igen!

Väl hemma så satte de där "#¤%&/)&%#& HORMONERNA in!!!!! Vet att de gör nytta och att de måste finnas men de kan ju låta bli att ge sig på HUMÖR, TÅLAMOD & KÄNSLOR!!!
Jag ville städa klart det vi inte hann innan vi åkte men alla hade inte lika bråttom som jag.. vilket resulterade i en väldigt arg, grinig, ledsen mamma/fru/kärring/bitch...
Hilma var överallt där jag ville vara ifred, hon drog fram och jag plockade bort samtidigt som jag försökte skura golven och Göran som inte förstår sig på hormoner och tycker det är skitsnack (trodde jag) ville inte lägga sig i mitt humör, vilket resulterade att han tillslut fick skulden för allt och lite till, han tjurade och surade på sitt håll och jag på mitt men i samma del av huset... Han satt stilla och jag virrade runt och babblade... (förlåt älskling, det jag sa och gjorde just då speglade just precis det jag kände precis där och då... hoppas du älskar mig ändå, förresten bad du mig dra åt helvete så då är vi kvitt ;0)... eller???)

Tillslut var klockan 17.30 och vi skulle hinna på Grindes innan de stängde, jag åkte själv, handlade det jag skulle, pratade lite, tänkte hämta Casper hos Sanna men han skulle få skjuts senare för de skulle precis äta, jag åkte till Åsen och köpte ett ar skridskor för 50 kr (!!!) och sen hem...

När jag kom innanför dörren var allt nästan som vanligt igen, inga sura miner och barnen satt tysta och snälla i soffan!

Barnen fick kvällsfika, jag tog en snabbdusch innan Göran 19.00 skulle på bandy. jag nattade Hilma och sen de andra, satte mig med Towe som redan fått på sig ny blöja och pyjamas samtidigt som jag gjorde klar Hilma för sängen. Matade henne, lade ner henne i sängen, hon sov, jag läste bloggar, Towe vaknade, Casper ropade, han hade spelat klart på sitt Ds och ville att jag skulle ta det till köket, jag satte mig i soffan med en gnässig Towe, Göran kom hem, han duschade, vi kikade på tv, jag åt en smörgås, Göran åt chips, jag drack te och vi åt några bitar choklad. Towe somnade och ligger nu i sin säng igen och jag ät nog ganska trött!

Men någon stans där mitt i, typ då Göran precis duschat klart och jag bara skulle gå dit in en sväng och byta blöja på Towe eller om jag skulle göra något annat!? I alla fall då så insåg jag att jag REDAN fått min första MENS efter förlossningen!!!!
Avslaget slutade komma i slutet av förra veckan, jag har hunnit njuta några få dagar av att vara utan binda/trosskydd och så får jag MENS REDAN!!!! Iofs brukar jag få tillbaka den ganska snabbt men typ efter 3 månader, nu har det gått 5 veckor BARA!!!

Som Göran sa " det kan ju förklara ett och annat" han syftade på mitt humör tidigare idag och jag som trodde att han inte trodde på hormoner och skit och vad de ställer till med i en kvinnas kropp!

Summerat så har det väl inte varit en så där jätte toppen dag men inte så dålig heller om man suddar ut det där med HORMONERNA mitt i allt!!!

Nu andas det tungt från soffan och min ögon flimrar och går i kors... kan ju vara så att jag kanske möjligtvis är en liten aning trött!? Kanske man ska ta och borsta gaddarna, smyga upp, lägga Towe i sin säng, krypa ner under ett svalt täcke tillsammans med en kramgo, nallebjörn (Göran) och försöka få sig lite sömn!

I morgon är det LÖRDAG och barnen kommer att TJATA om godis!!!

Puss puss

Ändrade planer...

Kyrkis blev det precis som det var tänkt, lämnade Meja på dagis, Melvin och Hilma i vagnen och Towe på magen och så travade vi iväg i snövädret!!

Mysig dag med fina mammor och barn, ja och så Karin så klart! Hon bjöd på en sorts korvgryta med äpplen och curry, den är jätte god! sen blev det både morotskaka och kladdkaka till efterrätt!

Det var ju tänkt att jag och Towe efter kyrkis skulle följa Susanne till Svenstavik men hon ringde och undrade ifall det gick bra ifall vi åker i morgon i stället och det spelade ju ingen roll för mig!

Kikade på gipasavtrycken idag men lämnade dem kvar, vi ska limma fast hängen på dem och de var slut så jag får vänta lite till innan jag kan ta med dem hem och sätta dem på väggen!

Göran hade tänkt städa medan vi var borta men hoppade över det och passade på att vila lite i stället, han var både trött och frusen... hoppas inte han håller på att bli sjuk! Men tvättade några maskiner gjorde han i alla fall och eldade på i kaminen! Städningen är förflyttad till morgondagen i stället, efter att vi varit i Svenstavik!

Hämtade Meja på dagis vid 14.00, Jonna var också där, hon gick dit när hon kom med bussen från skolan...
När vi kom hem bytte jag blöja på Towe och matade henne, tyckte tiden bara for iväg för snart var det dags att laga middag!
Potatis korv och senapssås blev det, fick med oss två korvar från Susanne igår och det var lika bra att äta upp dem på en gång! Barnen åt bra, alla utom Melvin som fortfarande äter dåligt... men dricker bra gör han!

Barnen var trötta ikväll och somnade nästan på en gång, meja hann nog knappt lägga huvudet på kudden! Melvin var den som var vaken längst för han skulle ju ner och bajsa!

Towe har fått ny blöja, pyjamas och mat så nu sover hon också! Jag är trött och skulle säkert somna om ja la mig, satt och nickade i soffan nyss men det lär vara lika bra att jag äter någonting innan jag lägger mig så att jag inte är vrålhungrig i morgon!! Måste ju tänka på att jag ammar också ;0)!

En inte så händelserik dag är till enda men det kommer ju en ny i morgon!

Fika och sen sängen som sagt... puss puss

Godis är gott!!!

Blev inget fika... Göran hade stannat på macken innan bandyn och köpt med sig lite chips, godis och cola!! En massa choklad till lilla mig och nu mår jag illa... fastän jag egentligen inte åt så jätte mycket... men den definitionen kan ju vara svår att tyda, beror ju på vem man frågar!!

Nu blir det i alla fall snart sängen! Ska proppa i kaminen några rejäla vedklampar och borsta tänderna först! Tvätten är redan hängd och Göran plockade undan i köket och körde igång diskmaskinen!

Natti natt! Sussa sött!

Middag hos svärmor!!!

Jag var duktig i morse, klev faktiskt upp redan 06.30 som jag egentligen ska göra varenda morgon!! Jonna vägrade kliva ur sängen, försökte med allt och sen tjurade hon vid frukosten också, men åt tillslut sin gröt!

Jag och Melvin lämnade Meja på dagis vid 09.00 sen klättrade han i lite snöhögar medan jag lastade vedvagnen! han hade gärna velat vara ute en stund till men han hostar fortfarande och det var -12 grader ute så vi gick in i värmen!

Hilma sov när vi kom in, Melvin spelade DS en stund tills det var sluta på batteri i båda och de behövde laddas... var lite ström i varje så det varade ca 20 min... då ville han spela PSP, Hello Kitty pussel men han kan inte själv så jag spelade lite med honom..

Hilma vaknade så småningom och hon och Melvin lekte, sen blev det dags för lunch... hamburgare med te-kakor som bröd!

Efter lunchen bäddade jag ner Melvin i vagnen och han somnade på en gång! Hilma fick vara kvar inne men blev så småningom trött hon också, men hon fick sova inne...

Jag passade på att vika lite tvätt, hänga ny, stoppa i en ny maskin, fick hjälp av Göran att sätta upp en hylla vid Jonnas skrivbord och sen var det dags att hämta Meja på dagis.

Meja var trött och orkade inte gå hela vägen, hon ville att jag skulle bära henne ända från dagis men jag övertalade henne om att gå själv ända till cykelvägen så fick hon rida på ryggen resten av vägen! hade tänkt ta pulkan eller snowracern då jag vet att hon är trött och gnällig när jag hämtar henne, men jag gjorde inte det av någon anledning!?

Hon ville spela Hello Kitty på PSP:an, mitt förslag då hon var ensam vaken och hemma, annars brukar de alltid bli bråk och tjafs om vems tur det är osv...
Själv passade jag på att lägga mig en stund på soffan och vila!

Jonna och Casper kom hem vid 15.00 tiden, det blev en aning hysteriskt då de kommer in genom dörren, tjafsar med varandra, vill ha mellis, ska visa och berätta en massa saker och allt detta innan de ens kommit in och fått av sig kläderna!!!
Melvin och Hilma vaknade också och jag dukade fram lite mellis, mjölk och smörgås.

Susanne ringde tidigare under dagen och undrade ifall vi ville äta middag med dem och det tackar man ju inte nej till! vad de skulle bjuda på visste hon dock inte men det har ju mindre betydelse...

Jonna hade fått lov att gå till Elin efter mellis även om det innebar att de bara skulle hinna leka en liten stund
16.25 ringde jag hem henne och sen klädde vi på barnen och oss själva och knatade över till grannkvarteret, Jonna hade gått direkt dit!

Det bjöds på julkorv/fläskkorv, potatis och sås, senap hade vi till och det var jätte gott! Till efterrätt blev det glass från GB! jag hade täkt baka en äppelkaka och ta med men jag valde att vila på soffan i stället och det var skönt! Får baka tills nästa gång i stället!

19.19 var vi hemma igen och då var det nattning för hela slanten! Jonna och Casper gick en promenad med vovvarna medan vi började med de små, Hilma fick en flaska välling som hon åt på skötbordet!
Vi var klara med nattningen 19.45 och då åkte Göran iväg på bandy och jag tog på Towe ny blöja och pyjamas innan vi myste ner oss i soffan och hon fick äta!

Nu är klockan 22.00 Göran kom nyss hem och har duschat, jag ska hänga tvätt och sen får vi se ifall det kanske eventuellt blir något fika...

I morgon är det kyrkis och sen undrade Göran om jag och Towe ville följa Susanne till Svenstavik en sväng! Då kan jag passa på att öppna en fond till Towe så vi kan spara pengar till henne också, lika som vi gör till de andra barnen! Blir nog en sväng på Dollar också för lite tvättlappar, tvål och diskmedel!

Puss å kram

Lite bilder...

När jag ändå var i farten och kompletterade med en bild på "Towe 1 månad" så bjuder jag  på lite fler nytagna bilder... endel från idag och några som är tagna de närmasta dagarna



Melvin försöker sig på ett göra en pussmun :0)


Fångade Towes léende på bild!


Gips tavlorna på alla barnens händer och fötter, Towes finns ännu inte på väggen, de är kvar på kyrkis men ska hämta hem dem i morgon!



















Jonna har sminkat sig helt själv!

Casper myser med Towe...



Hilma är lite arg och grinig när mamma ska envisas med att ta en massa bilder ;0)
Towe fis!

Vovvarna fastnade också på bild
Melvin bus!

Towe 1 månad!

Usch vilken dålig koll jag har! fast jag tänkte faktiskt på det för några dagar sen men sen föll det bort!

Towe blev ju 1 månad i förrgår (6 februari), hade tänkt göra ett inlägg med månadsbild men det får jag försöka med i morgon i stället, i så fall läger jag den i detta inlägg!


Tiden går i alla fall jätte fort och man ser verkligen hur mycket hon vuxit och hur hon utvecklas! Hon är redan väldigt stadig i huvudet men det var hon redan efter några dagar, nu håller hon huvudet uppe små stunder men som sagt bara efter någon dag lyfte hon huvudet själv!

Lade henne på mage en stund igår på skötbordet och hon lyfte på huvudet då också, dock bara rakt upp så att hon såg ut som en pinne men det är mer än jag hade förväntat mig! Minns inte att de andra varit så tidiga med det...

Huvudsaken är att hon mår bra och växer som hon ska och det gör hon! Mjölk har jag också så det räcker och kanske blir över men det är absolut inget jag klagar på, är bara glad att det läcker lite här ock var! När det rinner till sätter hon i halsen för att det kommer för fort och nästan alltid från det högra bröstet mest!

Har egentligen inget alls att klaga på varken när det gäller hennes eller mitt mående, jag tar det lugnare än vanligt och hittar inte lika mycket, tar det viktiga och stressar inte i onödan, typ som man ska göra! Tar vara på tiden helt enkelt, tänk om det är sista gången jag får uppleva att ha en liten bebis!!!?

Ska som sagt försöka komplettera med en dagsfärsk bild på vackraste Towe i morgon!


Puss

Skridskor och grillkorv...

Skön promenad till hockeyplanen, de andra hade redan börjat åka, Casper försökte sig på att lära Jonna hur man skjuter med puck!

Vi blev inte så långvariga, knappt 2 timmar på grund av att de spolade isen men vi hann i alla fall åka en stund, blir till att åka dit i morgon också om det inte blåser alltför mycket!
Fikade lite strax innan vi begav oss hem igen, Melvin som somnade i bilen och sov under hela tiden vi ar där fick fika tillsammans med Hilma när vi kom hem i stället!
Det var ännu härligare att gå hemåt sen igen, känns alltid som det går mycket lättare och fortare på hemvägen!

Det blev pommes och grillkorv till middag som det var tänkt, alla åt bra och sen var det badning för barnen! Casper hoppade över att bada och duschade i stället och Jonna ska på bad med skolan i morgon så hon fick sitta i soffan och spela Ds i stället till de andra var klara och det var dags för bompa. Lika nöjd var hon för det och badkläderna var hun duktig och packade innan också!

Jonna och Casper ville ha rabarberkräm till kvällsfika, Meja och Melvin som inte gillade krämen var nöjda med fil i stället! Sen var det tandborstning och nattning som även idag gick smidigt!

Jag har kikat på "Sofias Änglar", sen blev det lite fika, det fungerar inte så bra det där med att vi skulle fika med barnen men vi försöker i alla fall att fika ganska tidigt, typ vid 21.00 förut har det varit runt 22.30...

Towe har haft lite ont i magen nu ikväll, gasig men hon har fått ur sig både luft och bajs så jag hoppas att natten blir lugn!? Hon har inte ont på så vis att hon skriker och är ledsen utan hon bara knorrar lite extra lite emellanåt :0)..

Ute blåser det rätt rejält som utlovat men de ska tydligen avta under natten så vi får hoppas på det eftersom barnen hemskt gärna vill åka skridskor! Ja i alla fall Jonna och Casper, Meja tyckte mest att första gången var rolig men sen har det gått trögt...
Casper var less idag när han fick ha sina skridskor, han tycker att mina är mycket skönare! jag prövade att åka lite på mina men de klämde åt mitt över foten så jag blev halvt illamående... får se om jag kan snöra dem lösare nästa gång eller om jag helt enkelt får satsa på att köpa nya i framtiden... har ju trots allt haft dem sen jag gick på dagis (!!!!!!!)

Göran var gullig och plockade ur och i diskmaskinen när jag fixade fika så den surrar på och jag tror att det är dags att lägga oss nu, satt och nickade förut i kväll vid bompa, Melvin undrade om jag också skulle sova snart ;0)...

Puss å natti natt

Görans pappa fyller förresten 50 år idag men har tydligen åkt bort och lämnat sim-kortet i bilen så varken vi eller Ewe har kunnat få tag på honom... tråkigt men Grattis i alla fall då Hasse/pappa/farfar från oss i Rätan!

Mera ordning och reda!!!

Morgonen började med en sur Jonna som inte ville kliva upp, inte ville gå ut med hundarna, inte ville äta upp sin gröt... hon blev dragen ur sängen, slapp gå ut med hundarna, var tvungen att äta upp gröten och missade nästan skolan...
Casper var klar i tid och hann med bussen, Göran sa att Jonna fick bli hemma eftersom hon inte åt sin frukost... Jonna funderade och funderade, sen åt hon sin gröt, klädde på sig och ville till skolan så Göran skjutsade henne... men i morgon är det bad och missar hon bussen då så missar hon badet helt enkelt!

Jag tog mig en dusch efter frukosten, efter att jag klätt på Hilma. Sen klädde jag på mig och så hjälptes jag och Göran åt att klä på Meja och Melvin. Meja skulle på dagis och Melvin ville följa med så vi tog snowracern dit!
Riktigt härligt väder var det ute, lite små kyligt utan täckbyxor men solen sken och luften var frisk!

När jag och Melvin kom hem igen så bytte jag blöja och klädde på Towe, Göran hade lagt en trött Hilma så hon sov, jag matade Towe och sen ville Melvin äta äpple och kika på Pippi i Caspers rum.

Då passade jag och Göran på att sortera och sätta in alla räkningar från 2010 i en pärm! så nu är det också gjort! Bara ca 1300 framkallade kort som ska in i album också men det tar vi en annan gång! Det finns så många små saker som ska göras och som man ofta glömmer bort då man har tid... t.ex. så ska jag sätta upp barnens skyddsänglar ovanför deras sängar igen efter att vi möblerade om för mer än 6 månader sen!!

Hilma vaknade precis när vi var klara så det var bara att hämta henne och värma lite lunch, himlans bra timing!!

Hust nu håller Hilma och Melvin på och "bakar" på bordet i tv-rummet! de har hämtat förkläden, skålar och lite olika redskap här i kökslådan!! Towe sitter i babysittern och är lite mitt emellan trött och pigg, hungrig är hon troligen inte men ska ge henne lite tutte snart ändå, kanske är det som behövs för att hon ska somna!? Brukar vara så ibland och det gör inget alls!

Casper och Jonna kommer snart hem och då ska de om de behöver, byta om och sen ska vi bege oss till hockeyplanen för lite skridskoåkning! Undrar just om jag också kanske ska åka lite... men får se ifall Casper släpper ifrån sig mina skridskor eller inte :0). Han har mina och Tony lånar hans, men Tony har klagat på att Casper är för små till honom så då kan vi ju ta tillbaka dem så kan Casper få ha sina när jag vill ha mina!

I alla fall så ska jag ta två av barnen i vagnen och promenera fram och Göran ska ta resten i bilen, hämta upp Meja på dagis ska han göra också.
Jag har tagit fram en påsen med bullar som vi ska ha med oss och så ska jag plocka med en flaska med vatten och ett paket kex också!

Beroende på hur länge vi blir borta så är nog planen grillkorv och pommes till middag! det är någonting man verkligen kan längta efter ibland och nu var det väldigt länge sen vi åt det!!!

Nä man kanske ska börja förbereda och göra sig klar då så man slipper bli i sista sekund som vanligt ;0)... tycker mig känna att Hilmas blöja behöver bytas också!!!

puss puss

Towe ler!!!

Towe ler mer och mer nu, härom dagen kom hennes första leende och ikväll lockade Göran fram några till!
Så härligt att se hur hon utvecklas från dag till dag och jag ska försöka vara framme med kameran lite mer också!

bild från förut, bara va 1 vecka gammal!!

En inte så händelserik dag...

Nej det blev inte alls mycket gjort idag, inte ens tvättat har jag gjort...

Ringde några samtal, bland annat beställde jag ett nytt busskort till Casper och så pratade jag med rektorn om att Casper blivit bestulen på sin nyckel. Hon skulle ta upp det med lärarlaget i morgon!

Var lite rastlös där mitt på dagen och kokade lite rabarberkräm som barnen senare åt till kvällsfika!

Melvin har varit trött och grinig som bara den och somnade i mitt knä när jag satt här vid datorn och det var redan innan lunch! Hilma hon sov till klockan var en bit efter 08.00 då värmde jag hennes gröt och allt gick i!

Det har kivats en del mellan barnen idag, fast under tiden Melvin sov var det ganska lugnt!

Vi åt lunch, Hilma sov och då mös vi andra lite i soffan, jag och alla större barnen, Towe sov i sin säng! Det spelades både DS och PSP men det var lugnt i alla fall, jag halvsov och Jonna pillade med mitt hår! Supermysigt och det tyckte hon också!

Jag, Göran och Jonna drog en snabbis på Grindes, sen hem och efter att jag matat och bytt på Towe så satte vi in resterande räkningar från 2009 i dess pärm... nu är det bara HELA 2010 kvar!!! Men det tar vi en annan dag!
Jag sorterade och Göran stoppade in i pärmen och eftersom jag blev klar före honom så gjorde jag maten. Korvstroganoff och ris som blev klar precis när Göran var klar så det passade u jätte bra!

Sen tog det drygt 1 timma för barnen att plocka ihop alla leksaker som de slängt på golvet, de tappade bort städningen och lekte mest och vi påminnde... tillslut blev det fart när det nästan var tid för att åka på barngympan!

Det har varit sådär varannan dag nu med städningen och tillstökningen med för den delen... idag sa Jonna tillslut att hon skulle städa allt själv eftersom det tog så lång tid när M&M skulle hjälpa till!

Medan jag var med de 5 minsta på gympan var Göran och Casper på hockeyplanen och åkte lite! Sen var det hem, äta kvällsfika och sova för barnen och alla somnade rätt snabbt!

Jag och Göran fikade inte med barnen ikväll heller så jag ska fixa lite fika nu! Towe sover i Görans famn och de kikar på Wrestling...

I morgon fyller Görans pappa 50 år!! Grattis i förskott!!






Ovanligt tidig morgon!!!

Towe vaknade och var täppt i näsan, tänkte att det skulle ge med sig men när klockan var ca 05.15 så kilade jag ner och gjorde rent med hjälp av näs sugen! Super bra grej, "Näs Frida" heter den varianten som jag har!

Meja hade nyss kommit upp till oss och låg snällt kvar i sången och väntade på mig och Towe men hon hade inte somnat, Melvin låg också där, tätt intill Göran som låg ända in till väggen!
Towe var inte intresserad av att äta eftersom hon åt innan vi gick ner, så hon ville bara ligga och kika runt lite, Meja låg också vaken och efter en stund så sprakade det bra nog i Towes blöja! Tog med mig både henne och Meja ner, lovade att sjunga för henne om hon la sig i sin säng för hon tyckte det var trångt i våran! Jonna kom också tassande, hon hade sovit någon timma i Melvins säng..
Jag bytte på Towe, satte igång en cd-saga, sjöng den utlovade sången för Meja och sen tassade jag och Towe upp igen! Nu ville hon äta lite, Melvin vaknade 06.00 vilket vara bara några minuter efter vi lagt oss. han hostade och fick för sig att han måste kräkas, som nästan alltid då han hostar! Eftersom Towe åt fick en trött Göran gå efter Melvin och Melvin blev sur för att inte jag kom och en nyvaken Göran med sämre morgonhumör var måttligt irriterad på att han inte duger...

Göran väckte Casper, Jonna var nog redan vaken och de gick ut med hundarna. Towe åt klart och somnade så även jag gick ner, inte alls speciellt trött även fastän klockan bara var 06.15!!!

Jag tände i kaminen och fixade frukost, resten av högen satt/låg i soffan och myste, Hilma sov och sover fortfarande och nu är klockan 08.00!

Vi åt frukost, Casper åkte på skolan, Towe ligger i soffan med Göran och de andra tre sitter där inne och låter väldigt mycket för att vara så tidigt på morgonen! Det är en film på men de verkar inte som att de är så intresserade, i alla fall inte M&M...

Meja har så svårt att prata i en lägre ton, många gånger så pratar hon faktiskt ganska högt förutom på kvällen när hon ska försöka få vara uppe fastän hon ska sova ;0)...  på grud av att hon inte alls annars kan prata tyst är det jobbigt att låta henne vara uppe senare på kvällen, hon kan inte vara tyst och inte sitta stilla men det kanske kommer så småningom!?

Måste nog gå och styra upp lite där inne nu...

Puss puss

Sovmorgon och skrubb städning!!!

Igår fick jag sovmorgon och det kan jag säga var välbehövligt, speciellt efter hur natten började... Jag hade precis så gott som somnat så vaknade Hilma, hon var lugn en liten stund sen vaknade hon igen och igen och igen och igen... Melvin vaknade också några gånger på grund av Hilma... han somnade om i sin säng 1-2 gånger men sen kom han till våran... Towe vaknade så småningom också och ville äta och då kunde jag inte gå in till Hilma mer men hon lugnade sig ganska snart och somnade äntligen!
Göran hade ännu inte gått och lagt sig, han hade tänkt göra det men eftersom det inte var lugnt uppe så avvaktade han, jag tänkte be honom att ta Hilma där ett tag men det hade inte blivit bättre när jag ändå var vaken och hon lugnade ju sig som sagt.

Jonna hade tydligen kommit upp till Göran också och sagt att hon hade ont i huvudet, hon drack vatten och Göran kollade tempen på henne och den visade dryga 39,0 grader så hon fick sig lite alvedon innan hon gick och la sig igen.
Göran var upp och tänkte lägga sig i sängen men det såg trångt ut då Melvin låg tvärs över hela så han gick ner och la sig på soffan igen.

Jag fick som sagt sovmorgon och gick upp vid 9.30, bara jag och Towe kvar i sängen och jag kände mig faktiskt utvilad även om jag hört dem här nere mest hela tiden.
Men stördes nästan mer av en otrevlig doft här nerifrån, Göran hade försökt länge och väl att få det att brinna i kaminen men efter 20 minuter så tog han lite tändvätska... brukar inte alls behöva göra det men nöden har ingen lag!?... i alla fall så kände jag doften uppe eftersom den troligen följde med den stigande värmen för här nere kände jag inte ett spår av den...

Frukost blev det och sen gick alla de större barnen ut och lekte i det härliga vädret! Hade alla varit friska så hade det passat utmärkt att ha en ute dag med hela familjen men det får bli en annan dag.

Innan barnen gick ut, när de borstade tänder och klädde på sig så hände en liten eller ganska stor olycka... jag hade tagit av Hilma blöjan och lät henne vara utan vilket resulterade i att hon både kissade och bajsade på golvet i barnens rum och sen halka det i det!! Som tur var gjorde hon inte sig illa men det blev raka vägen till duschen! Tänkte innan jag tog av henne blöjan att "det här får jag väl ångra då hon är lös i magen" och så blev det, som alltid när jag misstänker någonting eller att en tanke slår mig på det viset!

Hilma badade en stund efter att hon duschat. Hon fick på sig ny blöja och kläder, jag smorde hennes kinder och gav henne både nässpray och hostmedicin och sen var det dags för henne att sova och hon var jätte trött!

Barnen kom så småningom in en efter en, de lekte, vi åt sen lunch eller snarare ingen lunch och tidig middag! Casper var hos Tony och åt där.

När vi ätit och dukat bort var klockan närmare 16.00 och då gick vi upp på övervåningen och röjde undan i den större skrubben, lika bra att få det gjort innan rörmokaren kommer för han ska ju sätta in ett större expansionskärl..

Nu är Towe vaken där uppe så jag får skriva klart senare.... Hilma sover fortfarande också men kanske är hon vaken nu?

Tillbaka igen, Towe fick ligga med pappa en stund och mysa, är inte alls länge sen hon åt. Hilma sover fortfarande och det ska hon få göra tills hon vaknar, hon lär nog behöva ta igen sig lite nu när hon varit sjuk i flera dagar!

Åter till gårdagen så plockade vi ur och rensade skrubben, en del saker fick vara kvar inne men det mesta åkte upp på vinden, eller i lagår´n som vi också säger ibland för det är ju en ladugård!
Casper och Tony kom precis lagom tills vi var klara så då satte vi dem på at bära ner och ut det som skulle ut! Sen följde Casper med Tony hem igen...

Barnen kikade på bompa och sen vid 19.00 blev det kvällsfika, fil och flingor! Melvin måste ha vart jätte hungrig för han sov när vi åt, lunch/middag, han vaknade när vi var uppe och stökade men sa aldrig någonting om att han var hungrig och han var nog inte så hungrig som han borde ha varit om han hade varit frisk heller... men han åt i alla fall kvällsfika med god aptit! Han har varit dålig att äta en period nu och ännu mindre har han velat äta nu när han är sjuk...

Blev lite stök innan barnen somnade efter nattningen, det försöktes med lite olika trick från alla håll och kanter för att försöka få chans att vara uppe längre men det lyckades såklart inte! Melvin skulle bajsa i vanlig ordning och sen försökte Jonna med att få sova i Mejas säng... Meja i sin tur försökte med att komma upp och få sitta en stund i soffan men då hotade jag med att ta nappen så då gick hon raka vägen till sängen igen och somnade ganska snart.

Jag kikade på solsidan och sen gick jag ut med hundarna, bytte blöja på Towe, matade henne och sen fixade jag kvällsfika till mig och älsklingen. Egentligen skulle vi ju fika med barnen men det kändes inte så lockande med fil och flingor, varma smörgåsar i smörgåsjärnet och te lät mycket mer lockande!

Var inte speciellt trött tack vare min sovmorgon men vi kom i alla fall i säng vid 23.30 tiden och vi somnade ganska snabbt även om ingen av oss kände oss trötta precis när vi la oss. Towe hade jag lagt i sin säng ca 30 minuter innan vi kom i säng, innan jag borstade tänderna och gick ut en kort sväng till med hundarna och hon sov där så sött fortfarande!!!

Ja det var väl gårdagen i det stora hela.... nu återstår bara att se vad det blir av denna dag!

Puss puss

Söndagsmys med varma smörgåsar och te!

Orkar inte blogg ikväll tror jag, gör det i morgon i stället!

Nu sover alla barnen och vi ska äta varma smörgåsar och dricka te!

Puss puss

God natt!!!

Nu blir det till att säga god natt...

Tony sover över, Melvin hostar och Hilma lika så, får se hur den här natten slutar...

Natti natti!!!

Oj, vart tog dagen vägen???

Även fastän vi klev upp senare än vanligt vilket vi brukar passa på att göra på helgerna om det går så har den här dagen bara susat förbi!
Klockan var ganska precis 11.00 när jag hade röjt ordentligt i köket, både lite rester efter gårdagens bak samt dagens frukost.

Barnen sysselsatte sig med att spela lite DS och PSP, jag matade Towe, gav henne ny blöja och kläder, klädde på mig själv, bytte på Hilma som hade skitit ner sig en aning, det blev duschen för henne! Sen var hon lagom trött för att sova, febern och förkylningen vil inte riktigt ge med sig... ger henne inte Alvedon på dagen om inte febern är alltför hög men på kvällen får hon.

Jag satte igång en tvättmaskin, satt med barnen i soffan och hjälpte Meja med Hallo Kitty puzzel på PSP:an, Melvin var trött och slumrade till i mitt knä, precis då vaknade Hilma och Casper hämtade ner henne. Jag försökte mig på att bära upp sen sovande Melvin men han vaknade och var inte rött längre :0)...

Sen lekte de och jag hängde tvätt...

Lunch åt vi vid 13.00 tiden och sen gick Göran ut med Jonna och Casper som gick en promenad med hundarna medan Göran skottade gården och lastade vedvagnen. Sen stannade Jonna och Casper ute och lekte en bra stund.
Jonna kom in och hade gjort en liten olycka i trosan, föreslog att hon tog en dusch på samma gång och hon valde att ta sig ett bad! Vid det här laget var klockan 15.30 och Hilma var ganska trött igen, hon sov ju inte så jätte länge första vändan...

Jonna klev ur badet, Göran hade fixat en film på datan som vi satte oss och kikade på! Plockade fram lite godiskolor, chips och ostkrokar åt barnen och så försökte vi oss på att ha det lite mysigt... men det är nästan hopplöst med M&M, speciellt om de är lit trötta som idag.. de får myror i rumpan och rösten blir allt annat än svag...

Efter mycket tjat och hyschande så såg vi klart filmen och jag fattade ungefär 1/3 av den... den var på engelska och otextad och eftersom volymen på barnen inte var speciellt låg så hörde jag knappt vad de sa.... förstår varför det kan vara frustrerande för ett barn att se en film på engelska vissa gånger... ofta förstår man själva handlingen men man får ingen inblick i detaljerna....

Hilma vaknade under filmens gång också men hon var tyst och snäll när hon kom ner!

Det var ju täkt att vi skulle laga middag för en stund sen men när jag väl hade matat Towe bytt blöja på henne och matat lite till så var klockan strax efter 18.00... nu är den 18.30 och vi tar och fikar rejälare kvällsfika i stället! Om en stund...

Casper är och leker med Tony och de andra barnen leker prinsessor! Ja inte Towe då, hon blev trött och ligger och myser i sin säng, hon kanske inte sover men myser i alla fall, har sällskap av pappan som sitter vid datorn en stund.

Ikväll är det Melodifestivalen del 1, hade tänkt försöka se den och ikväll ska endast Jonna och Casper få vara uppe, Hilma, M&M ska sova då för jag behöver lite lugn och ro tror jag, är fortfarande trött i huvudet och lite känslig för ljud... man får stå ut på dagarna men på kvällarna kan jag väl få ha det lite lugnt!? Både Meja och Melvin är rätt trötta dessutom så det är nog bara bra om de kommer i säng i tid!

Vet inte vad vi ska hitta på i morgon, Göran sa något om att vi ev skulle ta ett städ race och det är välbehövligt men det lär ju märkas om lusten finns kvar då det ska bli verklighet! Man kan ju städa vilken dag som helt i veckan!!!

Har varit lite dålig på att dricka vetten de senaste dagarna, kan ju vara därför jag känner av huvudet också... men idag har jag försökt tänka på att dricka mera, tig ett glas nyss precis och hällde upp ett nytt, tycker det blir godare om det får stå ett tag innan man dricker!

Vi ska även försöka sluta upp med det eviga fikat om kvällarna, sent om kvällarna, vi kan ju fika med barnen i stället vid 19.00 tiden då de ändå äter kvällsfika!

Nu har jag en Melvin här bredvid, iklädd en prinsessklänning och han vill se kort på sig själv så jag bjuder på ett gammalt!

Han valde så klar den här bilden!!! Undrar varför...... ;0)

Puss å hej...

Speedad Melvin...

Glömde skriva att Melvin sent igår kväll kom ner och först skulle han bajsa men ändrade sig snabbt till att han skulle sitta i soffan och kika på tv! han var nyvaken och jätte speedad, precis som att han varit vaken jätte länge och att han precis visste vad han pratade om fast han inte riktigt hade koll ;0) och mycket pratade han också! Han var så skojig och vi skrattade flera gånger åt honom, söta lilla Melvin!

Skickade dem nyss i säng, hade bara tänkt att Jonna skulle borsta tänderna och sen få vara uppe längre men hon ville också lägga sig! De fick sig lite chips och fruktkolor som fredagsmys, kolorna köpte M&M när de var med farmor till Svensta idag.

Casper och Göran kom precis innanför dörren nu också, Casper ska strax i säng fatän han tror säkert att han ska få vara upe en bra stund till och fika kommer han säkert att fråga efter också! Får se hur det blir... Nu vaknade Hilma så det är väl lika bra att jag kilar upp..





Färdig för idag!!!

Närmare 14.00 var klockan när jag äntligen bakat klart! Eller ja det blev ju lite mer bakat sen förstås men det var då bullarna var klara!
Summan av allt bakande blev: En långpanna med filbröd, 4 havrelimpor, 32 semelbullar och ca 40 kanelbullar!! Avslutade bakandet helt med att ett par hemgjorda pizzor till middag!

Mysan åkte till pappa i Sveg nu i eftermiddag, farbror skjutsade henne. han själv skulle inte bli långvarig men Eva däremot skulle också stanna och hälsa på över helgen med My!
Ringde i alla fall till Mysan och de svängde in och hämtade en påse med lite nybakt som jag delade med mig till pappsen med bihang ;0).. Ulrik ville gärna ha en kopp kaffe och det fick han, ibland kan ju även jag vara snäll!

Var på Grindes en sväng, handlade mjölk, banan och paprika, en ost slank med också! sen förbi en sväng hos Susanne så våra vovvar fick hälsa på deras nytillskott Dexter, en liten liten chihuaua!!! Det gick ganska så bra men Morris är ju lite hispig, går säkert ännu bättre nästa gång de träffas!

Hilma och Melvin fick sig ett bad efter middagen, Casper åkte med Göran på bandy men det var inte säkert att han skulle vara med och spela idag...
Resten sitter nu och kikar på Amigo, ett sång program för barn. Hilma har fått sin välling och det är snart dags för henne att gå och sova, vet inte riktigt än hur jag ska göra med Melvin men jag tror kanske att han ska få vara vaken en stund längre ikväll!? inte bestämt mig än...

Vikt och hängt lite tvätt har jag hunnit idag också och just nu går en maskin med handdukar, de ska in i tumlaren senare så Göran får svettas riktigt när han ska duscha :0))

Nä det får räcka för nu...

Puss puss

Ute faller snön...

Och jag bakar fortfarande! Fast klockan är ju bara 10.45 ännu så dagen har ju bara börjat!

Hilma sitter och dricker svag saft och äter mariekex! Saft för att försöka få i henne så mycket som möjligt att dricka, även om hon gillar vatten också så dricker hon det mest bara för att hon är törstig, går att få i henne mer med saften!

Första plåten med havrelimpor står nu i ugnen, degen till semelbullarna blev nyss klar och ska jäsa! Towe sitter här på kökssoffan i babysittern och sover, Jonna, M&M är i rummet och spelar DS, Göran tar det lugnt och kikar på film med Robert Gustafsson!

Blir troligen pizza till middag idag men måste på Grindes för att köpa lite mjölk och banan först, jag har snart förbrukat den lilla mjölk vi hade hemma på bakningen!

Känns som att jag har sovit ganska bra inatt även om det blev sent igår IGEN!! Göran kom på att vi skulle fika och dricka te efter klockan slagit 23.00! Jag hade ju redan fikat en smörgås men fick i mig en till ;0).
Hilma har vaknat flera gånger under natten men Towe har sovit så gott i sin säng, tog upp henne vid 03.40 tiden om jag inte minns fel, då ville hon äta och sen lade jag tillbaka henne lite senare under natten då Meja kom tassande, hon var kall och frös... Men det var bara för att det slocknat i kaminen...

Känns som att jag håller på att få tillbaka min energi igen, har inte riktigt varit mig själv på den fronten sen Towe kom men det kanske inte är så konstigt!? Därför har jag tagit det lugnt och bara gjort det nödvändigaste ett tag och det funkar ju också! Apropå det så ska jag nog hänga lite tvätt snart... men det är ingen brådska...

Ikväll är det troligen bandy för Göran i vanlig ordning och jag tror Casper skulle få följa den här gången! Han missade skidträningen igår men kanske var lika bra eftersom han är lite hostig och snorig han också, mest snorig...

Får se hur långt min energi räcker, kanske bakar lite negerbollar senare så vi kan mysa ikväll när grabbarna inte är hemma! Synd bara att Meja inte gillar negerbollar, hon är nöjd efter en enda! För sött och sliskigt...

Nä hej hopp så länge...

Börjar dagen med att baka!!!

Satte igång nästan direkt efter frukosten! Filbröd i ugnen, snart en havrebröds deg på jäsning, havregrynen står och sväller nu och Towe får frukost!!

Om tid och lust finns så blir det bullar också lite senare, kanske semelbullar också, det är ju snabbt ock lätt gjort!

Barnen bakar med play-doo och Hilma sover på Göran i soffan! Eller sov, hon vaknade nu... tussig tjej även idag... Melvin är piggare!

Nä nu måste jag sätta fart!

Towe 4 veckor!!!

Idag är det hela 4 veckor sen hon kom, lilla älskade Towe! Det är ju helt otroligt att man kan få så många barn och älska alla lika och så mycket som man gör!!

Hon har börjat bli väldigt mycket mer vaken nu den senaste veckan, kikar runt mer och mer, fokuserar blicken och jag fick faktiskt ett leende igår!!

Hon växer och frodas, syskonen tar alla väl hand om henne och är så försiktig och gosiga med henne, alla vill hålla henne men de väntar på sin tur och vet att alla inte kan hälla på samma gång! Hilma bryr sig på sitt eget lilla vis, ska pussa, klappa och vara go emellanåt, hon vet att hon finns och accepterar det bra!

Maria väntar ju sin andra nu, beräknas komma i april och när hon höll Towe idag så låg hon och lät mest hela tiden, precis som att hon försökte prata! Det händer nya små saker varje dag!

Speldosan i form av en nalle som vi har ovanför skötbordet gillar hon, hon är för det mesta jämt nöjd på skötbordet, antar att det är skönt att få en ny blöja då och då!

Älskar som sagt denna lilla nya varelse minst lika mycket som alla de andra och man börjar redan se en helt ny individ i henne och inte bara en bebis! Kan man verkligen få nog av dessa små? Har en känsla av att många i vår omgivning kan tycka att det räcker nu men jag är inte så säker på det!

Bjuder på en bild från idag då Melvin skulle sytta sin lillasyster och somnade!

Kram, pip, puss älskade små underbara barn!

Lite av varje men ändå inte så mycket...

Idag blev det kyrkis, visste inte om vi skulle gå eftersom Hilma hade feber men hon fick stanna hemma och mysa med pappan! Meja skulle egentligen på dagis men fick välja själv och då ville hon följa med oss!

Karin var sjuk, magsjuka tydligen men Mia fixade lunchen i stället! Det blev jag, Erika och Maria idag + barnen såklart! Kantorn kom dit och sjöng lite med barnen också och det uppskattades!

Maria berättade att de skulle till Sundsvall i helgen och en tur till Ikea på söndagen, var tvungen och fråga ifall hon ville göra mig en tjänst och köpa med sig lite glas till mig, och det kunde hon! Har bara 3 glas kvar av 12 st, såna som barnen använder mest, REKO heter de och kostar 9 kr för 6 st!!!

Har inte alls gjort speciellt mycket nytta idag, hängde lite tvätt innan vi gick i morse och sen lagade jag mat, innan röjde jag lite på bänken så att jag skulle kunna baka efter maten. Har i stället passat på att mysa med både Hilma och Melvin i soffan! Hilma somnade på mig och då hade jag Towe på andra armen så det var fullt ett tag!

Brödet blev lyckat, en aning sött men det går ju att fixa nästa gång, bara att ta lite mindre socker i degen! Annars så var konsistensen jätte bra, kan tänka mig att byta ut lite av mjölet till en grövre sort också!

Barnen sover, jag fikade en smörgås nyss, Göran spelar på datan, jag sitter här, är inget vettigt på tv:n om kvällarna nu för tiden... kanske ska försöka komma isäng i tid ikväll, för tänk att vakna på morgonen när klockan ringer och känna sig pigg! Vilken härlig känsla!

Ingen nyckel har setts till på skolan heller och ingen lapp, varken lärare eller elever har sett någonting alls... mycket märkligt tycker jag! Får väl ta och ringa lite samtal i morgon och kolla vad som är bäst att göra åt saken!

Puss puss

Bakar...

Just i detta nu står det en plåt med te-kakor i ugnen, såna som jag skrev om igår men aldrig blev bakade...

Bestämde mig för att göra halv sats bara för att pröva först, men mitt i allt behövde Melvin kissa och sen skulle de hjälpa mig både Meja och Melvin. Då glömde jag helt bort att det var halv sats jag gjorde och jag tillsatte mjöl för en hel sats!!! Kan säga att degen blev en aning hårt och fast i konsistensen, bara att börja om :0(...

Sen gjorde jag i alla fall en halv sats och det gick vägen, bakade ut 30 härliga te-kakor, eller ja jag vet ju inte hur de blev än, vi ska fika dem till kvällsfika, barnen ska troligen fika först så fikar mamman och pappan senare när det är lugnt!

Jonna har provsmakat degen och sa att den var god i alla fall, brukar ju inte baka matbröd med så mycket socker i som det skulle vara i dessa, men man kan ju variera sig!

Nu ska fler plåtar gräddas!

Puss puss

Febrig Melvin...

Nu på eftermiddagen upptäckte jag att Melvin också hade feber, fick en pip av honom och hans näsa var alldeles varm, jätte varm!!

Tog en temp på honom och han hade BARA 39,0 grader... trodde att han var lite grinig bara för att han var trött...

Hilma har fortfarande feber hon också, får se vem näste man är att åka dit... Jonna sa att hon kände sig lite febrig och hon har ont i halsen..


Melvin´s spindelideér!

Melvin kom nyss tassande ner för trappan, det var spindlar där uppe sa han! jag frågade ifall jag skulle följa med upp och kika och även fastän vi inte såg några spindlar ville han inte lägga sig... han fick lägga sig i våran säng...
jag lovade att jag skulle komma snart, skulle bara borsta tänderna och det är gjort nu.

Nu kommer han tassande igen och vill bajsa... ;0)

ses i morgon!

Towe fick paket!!!

Glömde berätta att vi hittade ett stort paket i brevlådan igår!!! Det var till Towe från G-farmor, en jätte fin sovpåse!!
Towe tackar och bockar, skickar en stor kram!

(får se om jag kan fixa en bild på den i morgon också!)

Tjuvar på skolan!?

Innan vi åkte till stan idag så var jag in på skolan och lämnade nyckeln hem i Caspers ryggsäck, la den i samma fack där han alltid brukar ha den!

Eftersom ingen var där inne på skolan så lånade jag papper och penna och skrev en lapp, vek ihop den och skrev Casper på utsidan och sen tejpade jag upp den på dörren till klassrummet, tänkte att där kan ju ingen missa den!

Vi anade att de var på hockeyplanen och åkte skridskor så innan vi åkte så svängde vi dit och Göran pratade med Casper och Jonna om att vi inte skulle vara hemma när de kom hem, att vi lämnat nyckel och att de fick gå till farmor om de ville. Sen åkte vi och de fortsatte sin lektion på isen!

När vi sen stod inne på Ö&B och pratade med Ewe så ringde Casper, han undrade vart jag hade lagt nyckeln för han kunde inte hitta den... vi bad honom leta igen men han hittade ingen nyckel!
Jag frågade ifall någon hade sagt något om en lapp på skolan men inte det heller... Casper hade alltså varit tvungen att gå hem till farmor och låna nyckel för att ta sig in hemma innan han ringde!

När vi var på väg hem ringde vi och frågade ifall han hittat nyckeln för vi bad honom leta igenom hela ryggsäcken men inte ett spår efter någon nyckel och alla fickor hade varit stängda hela tiden!

Jag ringde skolan och pratade med en av lärarna, hon hade inte sett någon lapp och hade inte hört något om den... men hon skulle kolla upp det med de andra men det lär väl inte bli förrän i morgon eftersom det var ganska sent när jag ringde..

Om ingen vet något om någon lapp, där jag hade skrivit att jag lagt nyckeln i Caspers väska då verkar det inte bättre än att någon tagit bort lappen och sen tagit nyckeln... himla tråkigt att barnen inte ens kan få ha sina grejer ifred ens på skolan...

När jag var in på skolan var det ju som sagt ingen alls där och dörren till klassrummet var låst. Precis när jag satt mig i bilen kom en förälder till ett barn på skolan och hon gick in på skolan, samma dörr som jag kom ut från... men skulle verkligen en mamma till ett annat barn göra så???? Hoppas verkligen inte det...

Hittar vi inte nyckeln så finns det inte så mycket annat att göra än att polisanmäla och byta lås i dörren... har ju varit en del inbrott häromkring den senaste tiden och jag slipper mer än gärna objudna gäster!

Hoppas vi får goda nyheter i morgon...

Handlat mat i staden...

Ändrade planer, tänkte bara handla lite mat på Grindes men det slutade med att vi åkte till stora staden Östersund och handlade i stället!

Först var vi på Coop sen Willy´s och till sist en sväng på Ö&B. Vi skulle kika efter en vaxduk, träffade på Ewe och pratade en rätt lång stund! Det blev ingen vaxduk för det fanns ingen som passade bra och sen fanns det inget att mäta med heller så då tröttnade vi.

Barnen började bli trötta, Hilma hade fått tillbaka sin feber, hon fick alvedon vid frukosten men i övrigt så har de varit jätte duktiga alla 4, Jonna och Casper följde inte med.

Innan vi åkte ända hem stannade vi till i Svensta och handlade lite köttfärs på extrapris, stannade till hos mamma och lämnade tillbaka hennes dator och sen blev det raka vägen hem...

Väl hemma packade vi upp maten, tände i kaminen och sen blev det varma smörgåsar i smörgåsjärnet! Det blev middag och kvällsfika i ett! Hilma hällde mest i sig massor av juice, åt bara någon enstaka tugga så då gjorde jag en flaska välling och den sa bara slurp!

Även fastän barnen sov i bilen på vägen hem så fick de lägga sig i vanlig tid, alla somnade utom meja som just nu sitter i soffan, ändå låg hon nästan en hel timma i sin säng och försökte sova! Hon bad om vatten och då tog jag fram lite vindruvor också!!

Hilma hade en temp på 39,7 även ikväll, hon fick en supp innan sängdags och jag hoppas natten blir lugn, natten som var vaknade hon bara en gång men somnade om på en gång i sin säng!

Blir inget långt inlägg ikväll, i morgon är det kyrkis men jag tror nog att vi blir hemma och bakar i stället eftersom barnen inte är helt friska...

Puss puss

Havre Tea-kakor...

Har fått detta recept av en vän, ska försöka baka det idag men först måste jag inhandla mjlök och jäst!

1 l mjölk
5 dl Havregryn
2 ägg
3-4 pkt jäst
2 ½ hg smält margarin
2 kkp socker
1½ kg vetemjöl
2 tsk salt

Blanda mjölk, jäst, socker, salt, ägg och margarin i en bunke tillsätt sedan havregryn och vetemjölet. Kavla ut degen och ta ut runda mått, lägg dem på en plåt och nagga kakan, låt jäsa en liten stund och sedan gräddda i ugn i 200-225 grader. Blir ungefär 60 stycken.

60 rosa små naglar!

Meja kom och frågade ifall jag kunde måla hennes naglar, även tånaglarna! Ja visst sa jag och så målade vi. Melvin och Hilma satte sig också och spretade med fingrarna så innan vi var klara hade jag målat 60 små naglar knallrosa!!!

Nu kikar sjuklingarna på film, Hilma har fortfarande feber och Meja är hostig och snorig...

Nu ropar Towe på mat!

Puss puss

Väga, mäta & tandläkaren!!!

I morse var jag trött! Tröttare än vanligt och ville verkligen ligga kvar men det går ju inte då Jonna och Casper måste hinna med bussen. Visst skulle de kanske egentligen klara sig själva på morgonen men det är inte snällt och sen är det ju lika bra att alla kommer upp i tid!

När de åkt till skolan så blev jag lite rastlös... kunde inte sätta igång att göra någonting eftersom vi ganska snart skulle göra oss klar för att åka mot Svenstavik men ändå så var inte det förrän 10.30 vi skulle vara där så det blev en bra stund här hemma ändå...

Tillslut var det dags att åka och vi kom iväg i ganska bra tid men ändå lite lite senare än jag tänkt mig... Hämtade Casper på skolan och sen började det att regna... underkylt regn låg på vägbanan och det blev en spännande resa! Nej då det gick bra!

Vi kom fram precis i tid och vi fick komma in så gott som på en gång, det gick i rasande fart att väga och mäta alla barnen, Casper fick väga och mäta sig han också fastän jag mer hade tänkt på de minsta, bara Jonna som inte var med, hon var ju kvar på skolan.

Casper
vägde 29,4 kg och var 138,5 cm lång! Då kan han snart åka allt på Grönan och Lisseberg!!!

Meja
vägde 18,8 kg och var 104,5 cm lång. En ökning på 2,6 kg och 9,5 cm på 1 år!!!

Melvin
vägde 14,3 kg och var 92 cm lång. En ökning på 2,3 kg och 12,5 cm sen förra året!!!

Hilma
vägde 11,165 kg och var 77,5 cm lång. En ökning på 1,2 kg och 2,5 cm på 4 månader!!!

Towe
vägde 4480 gram och var 55,5 cm! En ökning på 620 gram och 2 cm på två veckor!!!


Paus, pappsen ringde!


Göran och Casper gick i förväg till tandläkaren och vi kom ganska snart efter, iris (bvc sköterskan) var snäll och låste upp genvägen till oss så vi slapp gå ut och runt!
I väntrummet hos tandläkaren fick barnen mumsa på äppelbitar som jag tagit med. Caspers undersökning gick rätt snabbt, det var Göran som följde med honom in och allt såg jätte bra ut, hon hade tydligen sagt att det inte var så många 10 åringar som har så fina tänder!!! Casper åt sina äppelbitar efter undersökningen.

Innan vi åkte hemåt så var jag in på Tingshuset till mamma med lite lego (typ duplo fast sämre kvalitet) och dockor som vi rensat ur, de tar emot kläder, husgeråd, leksaker mm till flyktingarna som kommer! mamma åkte med oss hem och där hämtade vi hennes dator, hon ville att vi skulle kika på den lite för det var en del uppdateringar som hon inte visste hur hon skulle fixa. Sen bar det av hemåt!

Vägen var ännu halare på vägen hem och vi fick några små sladdar och gled lite hit och dit på vägen emellanåt, jag ver beredd på att diket kunde närma sig vilken sekund som helst, men vi klarade oss! Tur att inte jag körde!

Väl hemma så kände vi oss trötta både jag och Göran, vi fixade sen lunch, Jonna åt också lite med oss när hon kom hem från skolan.
Jag ringde några telefonsamtal samt fyllde in några papper och sen lade Göran sig och vilade lite på soffan och jag satt ju här en stund. Göran somnade fastän det inte var det han hade tänkt, han tog igen sig efter helgen då han var chaufför och var vaken halva nätterna.

Jag fixade middag, vi åt, barnen plockade ihop alla leksaker för kvällen, vi upptäckte att Hilma hade feber och gav henne alvedon och tog på pyjamas, hon fick välling, de andra fick kvällsfika och sen var det dags att natta. Jag hängde lite tvätt sen kikade jag på tv och myste med Towe som hade fått på sig ny blöja och pyjamas.

Nu har jag bloggat och pratat med pappsen i 1,5 timma! hade tänkt lägga mig tidigt men det får jag satsa på i morgon i stället, trevligt med en pratstund och det går bra för honom på det nya jobbet! De trivs både han och Milla i sin nya våning i Sveg!!

Nu är det hög tid att gå och lägga sig!!! Göran var nyss ut med vovvarna och nu gick han upp!

Puss å god natt!





Towe blir större!!!

Vikt och längd:

Nyfödd: 3459 gram & 52 cm
2 dagar: 3365 gram
6 dagar: 3575 gram & 52 cm
12 dagar: 3860 gram & 53,5 cm
4 veckor: 4480 gram & 55,5 cm

Hilmas tur...

Såg på Hilma vid middagen att hon såg trött och eventuellt lite febrig ut men när Göran bytte blöja på henne kollade han med termometern i örat och den visade på 39,5 grader!!! Så nu är det visst hennes tur...

Sitter här med en Melvin i knät... han känns också lite varm... kanske han också har feber?? Trött är han då i alla fall!

Hilma fick nyss sin välling, snart blir det kvällsfika för resten av skaran och sen är dag dags att sova.

Trött, tröttare och tröttast....

Usch nu märks det att man sovit för få timmar de senaste dygnen och jag kan inte anklaga någon för det, bara jag själv som lägger mig på tok för sent!

Huvudet känns jätte tungt och tålamodet tryter... men nu leker i alla fall barnen snällt, för stunden! Göran tog sig friheten att lägga sig på soffan och sover nu... tänk om det vore jag som fick lägga mig i sängen och sova en timma! men det blir väl min tur nästa gång !?
datorn är ju i alla fall ledig och jag kan fördriva lite tid här när det ändå är lugnt, ska tvätta lite mer sen och snart är det dags att börja laga middag!

Vad vi har haft för oss idag skriver jag senare i kväll!

Puss puss

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus