Torsdag...

Idag var de vardag igen, upp, äta frukost, skicka Jonna och Casper till skolan, klä på resten av barnen, göra oss i ordning och gå iväg till kyrkis. Göran gjorde sällskap och lämnade Meja på dagis, Morris fick också hänga med!

Melvin gick hela vägen till kyrkan, han fick åka på vagnen om han ville men han ville gå själv! det gick inte lika snabbt att komma fram men det kan det vara värt såna här gånger!

Hade med mig saxen och snyggade till topparna på Mia, sen berättade hon lite om sin Afrika resa! Mycket intressant men otroligt skrämmande!!!

Efter några mysiga timmar med andra mammor och barn så gick vi hemåt, Erika gjorde sällskap med oss och Melvin gick själv nu också! Han åkte en kort bit men sen ville han gå igen! Klockan var bara 12.30 så vi gick hem, jag frågade ifall vi skulle vara ute men Melvin ville in och kika på en film...

Fick för mig att det var onsdag så jag ringde hit svärmor så hon kunde passa barnen när jag hämtade Meja på dagis, Göran hade åkt till Svensta och Jonna & Casper hade lång dag på skolan (trodde jag)... men det var ju torsdag och se kom hem vid 13.20...
Susanne gick hem över samtidigt som jag skulle hämta Meja på dagis strax innan 14.00, Casper såg efter Towe, Hilma sov fortfarande i vagnen och Jonna & Melvin kikade på film.

Hemma igen så pysslades det på med lite av varje, Casper gjorde läxor, meja ritade Jonna & Melvin kikade fortfarande på film, jag eldade i källaren och Hilma vaknade så småningom.

Vid 16.00 tiden värmde jag korvgryta, Göran kom hem precis när vi skulle äta! Vi åt, Jonna åkte på kör, de andra barnen lekte, Meja satt vid datorn en stund, tiden gick och Hilma fick sin välling och de andra fick kvällsfika. Vi nattade barn och vid 20.00 tiden gjorde jag Towe klar för kvällen, sjönk ner i soffan och tuttade henne medan vi kikade på Antikrundan!

Towe somnade rätt snabbt och jag bar upp henne till sin säng, vi gjorde fika, kikade på lyxfällan och sen Big brother, skräck tema var det och killarna var värst!! Fortsättning i morgon såklart!

Nu är klockan snart mitt i natten, jag är egentligen jätte trött men jag kände att jag måste skriva, har ju lovat + att det blir så mycket att ta igen om man skjuter på det för länge!

Hunden är kissat, elementen är varma, Göran snarkar på soffan... jag tror det är dags för sängen!!!

Puss puss & natti natt!!!

En heldag i Östersund!!!

(igår onsdag)

06.15 klev vi upp, åt frukost, klädde på för att ta oss iväg i tid!

07.30 satt alla i bilen, förbi en snabbis hos Susanne och sen mot staden! Under färden fick vi ett intressant samtal med mycket bra information!!!

09.00 hade jag tid hos frisören, Salongen blev det denna gång och jag var där precis i tid! I stället för 40 minuter så var jag klar efter 1,5 timme... mitt hår är inte som alla andras... kanske ska boka dubbla klipptider hädanefter!? Men bra blev det i slutändan! Har ingen bild ännu men ska fixa det.

11.00 hade vi tid hos Fotograferna, vi parkerade på Domus garaget och gick därifrån, det var några som kollade duktigt när hela familjen Meyer kom gående rakt igenom Mittpunkten!
Vi hann i tid och fotograferingen gick jätte bra, lite annorlunda men roligt och barnen var jätte duktiga, de fick beröm av fotografen!!!

11.30 var vi klara och vi tog en tur till Lillänge för att handla hundmat på Djurmagasinett och sen vidare till Barnens hus för att köpa en första bok till Towe och födelsedagspresent till lillebror!

12.00 anlände vi till Djungelhuset, vi löste in oss och beställde mat på en gång. Vi åt och sen sprang barnen gladeligen iväg och lekte! Vi hade med oss vagnen in och Towe sov mest hela tiden, åt lite då och då, var vaken en stund och passade på att bajsa rejält, åt igen och sen somnade hon!
Efter 4 timmar beställde vi glass och efter en fika så packade vi oss iväg...

Vi åkte till Lillänge och gick in på Team Sportia där jag och Göran köpte ett varsitt par skor, jag köpte ett par Easy tone och Göran ett par salomon, båda paren klassades som promenad skor... jag har inte ägt ett par ordentliga skor att gå i på flera år, inte Göran heller så det var på tiden!

Sen blev det en sväng på onoff där vi inhandlade en varsin försenad födelsedagspresent! Men vi kan inte hämta dem förrän på fredag...

Barnen väntade under tiden tålmodigt i bilen och det hade gått jätte bra enligt Casper, han och Jonna brukar annars alltid tjafsa och bråka men energin kanske var slut efter en dag på Djungelhuset!?

Eftersom klockan nu var ca 18.20 så gjorde vi ett snabbt stopp vid det stora gula M:et, körde drive in och barnen fick en varsin cheeseburgare som kvällsfika, skönt att slippa ställa sig med det sen när vi kom hem...

In en snabbis på Jysk strax innan 19.00 då de för övrigt stänger, köpte persienner som vi lagt undan fastän man egentligen inte får lägga undan!!!

Sen åkte vi raka vägen hem, var hemma strax efter 20.00, vi packade ur bilen, Göran for på bandy och jag nattade barnen! Casper var uppe en liten stund extra och passade Towe så att jag kunde gå ner i källaren och tända upp...

Meja hade svårt att somna så hon kom upp när jag kikade på reprisen av En unge i minuten, kanske inget bra program för henne men det visas ju inget som hon inte borde se, hon tyckte det var intressant samtidigt som hon talade om att hon inte ville föda barn! Hon såg ju förstås att de hade ont!

Göran kom hem lagom till Big brother, vi kikade på det, sen gick han och duschade och då somnade jag, till slut så gick jag och lade mig, Göran kom och gjorde mig sällskap efter någon timma...

I det stora hela så var det en underbar dag med hela familjen och barnen skötte sig otroligt bra!!! Lite gnäll i bilen då det väntade på mig när jag blev klippt men det kan man ju förstå då det tog mycket längre tid nä vi trott!

Ps. det kommer bilder senare...
och ett stort tack till Maria för att du passade Morris !!! Ds.

Nu vet vi!!!

Nu vet vi till 99,99% vem som skrivit de elaka kommentarerna på min blogg och det är mest troligt samma person som tog nyckeln på skolan!!!

Så skönt att veta vem och vi kommer att få mer information inom kort! Tänk att det finns så underbara och ärliga människor på denna jord, och då menar jag ju självklart inte den skyldige...


Hann inte...

Vi kom hem så sent så jag hann inte skriva något igår, eller snarare var det så att vi inte startade upp datorn heller och jag var jätte trött!

Men jag lovat att återkomma senare om vår heldag i den stora staden och barnen skötte sig helt underbart bra!

Puss puss

En snabbis...

Klockan är mycket och vi ska upp och iväg tidigt i morgon men jag tänkte ändå dra en snabbis om var vi haft för oss idag!

Jag klev upp 06.45, bara jag som var vaken! jag väckte Jonna och Casper sen fixade jag frukost, Jonna och Casper åt först och tur var väl det för resten av högen var tröga att få ur sängarna idag...

Jonna och Casper gick till bussen och vi andra satte oss äntligen vid frukostbordet, om jag inte minns helt fel så hade jag och Hilma redan ätit då, typ någon gång då när Jonna och Casper åt och jag sprang mellan och tjatade på både Göran och Meja.

När alla ätit klart så blev det tandborstning och påklädning, mamman i huset var på lite dåligt humör och diskuterade och grälade lite på pappan... men det gick snabbt över...

Strax innan 09.00 tog jag hunden i koppel, Towe i vagnen och Meja handen och för en tur till dagis följt av en 45 minuters lång promenad på drygt 4 km. Stannade en snabbis på Grindes för att handla lite mjölk och lunch...

När jag åter var hemma visade klockan på 10.30, Hilma och Melvin hade hunnit orsaka en väldig oreda medan jag var borta... tjatade på dem att städa samtidigt som jag plockade ur diskmaskinen, plockade i den lite, gjorde sallad och till sist förberedde dagens middag, men då fick jag även hjälp av Göran!

Dagens middag blev korvgryta, förberedda så pass att det bara var att sätta på plattan när det var dags, föreslog att vi även skulle fixa en kålsallad när vi ändå var igång och det gjorde vi!

När vi var klar med detta så var det dags för lunch, kokade tortellini till Hilma och Melvin, jag hade gjort i ordning en sallad på romansallad, körsbärstomater, gurka och fransk dressing och till den åt jag och Göran en varsin mexikansk paj... inte den godaste jag ätit men den var ok, salladen var ändå godast! Melvin åt också av salladen, han gillar sånt, Hilma åt några gurkskivor och någon tomat. Medan Göran värmde pajerna och dukade bordet passade jag på att tutta Towe som då varit vaken en stund efter att ha sovit sött i vagnen även sen vi kom hem från vår morgonpromenad!

Efter lunchen hade vi tänkt gå ut men vi blev kvar inne, Hilma bäddade jag ner i vagnen så hon fick sig lite friskluft i alla fall, Melvin stökade på med att städa och plocka ihop i över en timma, inte för att jag såg någon förbättring men han var nöjd!

Klockan 14.00 var jag ner på dagis och hämtade Meja, passade på att fylla i ansökan om dagisplats till Melvin också, han ska ju få börja till hösten! jag hade Morris med mig och han satt snällt ute vid staketet och väntade, skällde ingenting alls (vad jag vet), han har blivit så duktig!

När vi kom hem skulle Meja bygga med lego men det fick hon inte för Melvin för han skulle ju städa! Efter mycket övertalning så gav han sig och lugnade sig lite...

Vid 15.00 åt vi en smörgås var till mellis, Casper och Jonna kom ju hem från skolan vid 13.30 tiden och Jonna gick till Elin på en gång.

Jo just ja, röris var här och bytte motorsjunten när jag och Meja kom från dagis, nu ska allt fungera! Jag gick ner och tände upp medan Göran passade korvgrytan som skulle koka upp och det verkar som att allt fungerar i det stora hela, lite finjusteringar behövs men det tar vi eftersom det kommer... vi måst ju pröva oss fram!

Jonna kom hem precis när vi skulle till ock äta, middagen blev relativt smärtfri, ingen som klagade och alla åt!

Efter middagen tuttade jag Towe sen klippte jag Casper och Melvin innan Göran duschade alla barnen, ja inte Towe, jag hade tänkt ta henne lite senare men klockan rusade iväg så det får bli en annan dag, hon är ju inte direkt i den åldern att hon skitar ner sig ännu ;0)...

När alla barnen var rena och torra fick Hilma välling och de andra kvällsfika, fil och flingor blev det i kväll. Sen var det hopp i säng för alla barnen och strax innan 20.00 låg alla!

Då var det Towes tur, hon fick ny blöja och pyjamas innan jag satte mig ner med henne i soffan och tuttade inför natten, även om hon sovit precis innan så somnade hon om ganska snabbt igen och innan klockan var 21.00 bar jag upp henne till sin säng och där sover hon så snällt!

Jag har plockat fram kläder till alla barnen, kläder som de ska ha på fotograferingen och tjejernas färg kod blev visst rosa, jag kör på svart som Göran och Casper och Melvin bidrar med lite grönt!

När jag var klar med det så önskade Göran lite fika, jag som ändå inte ville se det som var på tv:n gick till köket och röjde undan efter middag och kvällsfika och sen fixade jag toast med ost och stekt ägg till mig och Göran, provsmak på kålsalladen och te att dricka.

Vi kikade på Big brother och sen hängde jag tvätt, satte även igång en ny maskin med handdukar som jag ska stoppa i tumlaren i morgon bitti. Sen hamnade jag här!!!

Nu ska jag ta och borsta gaddarna och släpa med mig gubben till sängen, men först ge Towe nappen som det låter... bara för att jag skriver att hon är så duktig så vaknar hon ;0)

Puss puss

Sena som vanligt...

Vi åt middag vid 15.30 tiden, jag satte igång riset strax innan 15.00 och sen smet jag ner i källaren och tände upp! Solen värmde så mycket idag så vi drog ut på att elda, och det gick ju bra!

Vi hann precis sätta oss och äta då röris rullade in på gården, de hade med sig tröskeln som ska sitta över röret om de dragit längs med golvet och så skulle de kika varför inte givaren fungerade som den skulle... Han frågade ifall vi hade varit våldsamma med sjunten (stavning) för knappen hade fastnat men det hade vi ju inte varit... han plockade isär den och det slutade med att han ska komma tillbaka i morgon med en ny! Givaren fixade an lätt, bytte plats på kablarna bara!

Det verkar som rökgastermostaten fungerar som den ska nu också, att ha den på 60 grader räcker tydligen och nu är alla tankarna helt fyllda med 80 gradigt vatten och det är väldigt varmt inne! Jag var nyss ner och sänkte sjunten ännu mer för när jag var up med Towe så kändes det kallt där uppe men termometern visar på 22 grader så det är nog snarare väldigt varmt här nere!

I alla fall så efter middag och ett kort besök av röris och hans hjälpreda så gick timmarna jätte fort och vips var det dags för barngympa och vi blev sena som vanligt... bara 15 minuter men i alla fall! Förra gången var vi där 15 minuter tidigt i stället men annars är vi så gott som alltid sena!

Hemma igen så blev det nyponsoppa och smörgås till kvällsfika och sen nattning för hela slanten. Towe lyckades somna under tiden och eftersom jag var tvungen att byta på henne och ta på pyjamas så tog det lite längre tid innan vi nattade henne ikväll... men det gör ju ingenting, nu sover hon sött!

Nu börjar snart Big brother och  jag har lite glass som väntar på mig så detta får räcka för idag!

Puss puss

Lite fix...

Blev en senare frukost, ingen ide att jäkta en måndag...

Solen skiner för fullt idag, det riktigt bränner på armen! Det är härligt med sol men eftersom den skiner rakt in i vardagsrummet större delen av dagen blir det till att införskaffa persienner på onsdag då vi tar en heldag i Östersund, har redan ringt på Jysk och lagt undan 2 stycken!

Har ringt några samtal, fick tag på en tid för fotografering hos Anna & Maria klockan 11.00, fick inte alls tag på Jörgen Nilsson...
Ringde även till Salongen och kollade ifall Jim jobbade kvar men tyvärr så har han dragit till sthlm. igen, men det fanns i alla fall en tid hon någon av de andra kl 09.00 så den högg jag!
Ringde skolan och talade om att Casper och Jonna ska vara lediga på onsdag oh de skulle skicka med en ledighets ansökan.

När vi ändå ska åka till Östersund så ska vi passa på att eventuellt gå på Djungelhuset efter fotograferingen! Hade tänkt vänta till påsklovet men då lär det ju vara smockat med folk så det är väl kanske bättre och passa på en dag då det ändå är skola för de flesta!

Jonna har nyss gjort sin första matte läxa, uppgiften var att undersöka klockorna i hemmet samt rita av en av dem. Jonna valde att rita av min stora klocka som jag fick i födelsedagspresent!Meja och Melvin ritar också, Jonna hjälper just nu Melvin att rita av hans fot!

Vi har inte ätit någon lunch än eftersom vi åt en senare frukost och jag tror vi satsar på att äta middag vid 03.00 tiden idag och så fikar vi alla ett rejälare kvällsfika i kväll i stället! Blir nog att vi äter grytan sen igår, bara att koka lite ris eftersom det tog helt slut igår och så får jag göra något annat till Hilma eftersom hon inte alls gillade maten...

Nu låter det som att Towe är sugen på lite tutte så detta får blir allt för nu...

Puss puss

Måndag morgon och en helt ny vecka...

Ny vecka med nya tag, vädret verkar i alla fall ganska så lovande!

Capser har åkt på skolan, Jonna och Melvin myser i soffan, Hilma ropade nyss från sin säng och resten sover fortfarande... Towe har sovit jätte bra i natt, vaknade för en slurk tutte vis 03.30 för att sen sova vidare i sin säng! Melvin däremot har soligt senare delen av natten emellan mig och Göran...

Idag ska jag ringa några samtal och planera för veckan, kanske blir en sväng till staden på onsdag för fotografering!? jag hoppas verkligen att han har tid så vi får det gjort och kan bocka av!

För övrigt så kan jag blir så less på vuxna människor ibland, speciellt såna som ska vara mina förebilder...

Kanske jag ska ta mig en skön promenad senare idag också, typ efter lunchen!? Vi får se...

Nu ska jag gå och hämta Hilma som inte låter alltför nöjd..

Puss puss

avslut på helgen...

Både pappa och Göran somnade som stockar i soffan innan jag 23.15 gick och lade mig! Jag satt uppe och bloggade samt väntade på att kika till pannan en gång till, försökte väcka Göran för att ta med mig honom upp men det gick inte så jag bredde på honom en filt i stället! inte konstigt att de var helt slut när de varit vakna i 1,5 dygn!

Det blev en varm och svettig natt, när jag klev upp för att hämta Towe när hon ville äta så var jag blöt överallt! Vissa nätter svettas jag mer än andra och det spelar ingen roll om det är varmt eller kallt i rummet...

Jag var den som sov längst i morse, både Melvin och Hilma klev upp vid 07.00 tiden, Casper hämtade ner Hilma, Melvin gick själv! Barnen var lugna nere och det var bara jag och Towe i sängen så vi passade på att mysa lite extra!

Göran kom upp strax efter 09.00 och kikade till oss, men eftersom klockan hade ställts fram under natten så var klockan strax efter 10.00!
Vi gjorde ingen brådska ner utan låg och pratade lite, hörde att både Milla och pappa var vakna där nere så det fanns ju någon som höll koll på barnen! Ibland får man passa på!

Så småningom kom vi ner, bytte blöja på Towe och fixade så lite frukost, Göran hoppade frukosten och bar in ved samt eldade i källaren i stället... vi hade inte lyckats fylla tankarna fullt ännu, en massa olika saker som ska ställas in och eftersom allt inte fungerar som det ska så blir det ännu svårare... Men efter några timmars eldande så var båda tankarna uppe i 80 grader och alla termometrar visade lika så gott som! Så vi får se hur länge vi kan vänta i morgon med att elda!

Frukost... jo vi andra åt i lugn och ro, barnen var hungriga och åt både fil, smörgås och ägg, Hilma fick ingen gröt idag, hon ville ha fil som de andra, kokade i alla fall lite gröt till Jaob som för övrigt fick smaka mina goda te-kakor också!
När vi fikat klart var klockan redan 12.30!!!

Jag dukade undan och plockade lite i köket innan jag tog mig friheten att smita in på badrummet för en efterlängtad dusch! Passa på när vi ändå eldade!

Efter duschen så fick Hilma i sig en banan innan det var hög tid för att sova! Både hon och Jacob tog en långsovare på nästan 3 timmar vardera!

Jonna, Meja och Melvin har lekt på rummet hela dagen, Elin kom förbi några timmar och lekte också! Casper gjorde lite av varje men satt en hel del vi datorn, han brukar få passa på att göra det på helgerna om han vill och det inte är något vidare väder utomhus...
Det har ju blåst hela helgen så vi har hållit oss inne, så tråkigt, vi vill ha riktigt fint vår väder nu!

Dagen gick ganska fort och det blev dags för middag! Köttfärsröra med bönor blev det idag, typ som chili con carne men ändå inte...
När jag skulle duka så insåg jag att det skulle bli väldigt trångt vid matbordet så Jonna, Meja och Melvin fick sitta inne på sitt rum och äta vid det lilla bordet! Casper satt inne med oss...
Alla barnen åt jätte bra och tog två gånger! Det var bara Hilma som inte alls gillade maten, hon har lite svårt för både ris och bönor så hon fick lite fil i stället, bara för att stilla hungern lite efter tappra försök med maten... hon fick ju välling senare innan det var dags att sova...

Jag behövde inte tillbringa så mycket tid i köket efter middagen, Göran lovade att ta reda på disken senare så jag behövde bara ställa allt på bänken!!!

Resten av eftermiddagen tog vi det bara lugnt, Milla packade ihop deras grejer, jag hjälpte henne att komma ihåg en del grejer, pappa och Göran gick så småningom ut ocg packade ur alla grejer ur Mercan och vid 20.00 åkte de hem till Sveg och lämnade oss för denna gången. De kommer förmodligen hit en sväng nästa helg också!

Göran och Casper stannade ute en stund till medan jag nattade barnen, de startade chevan och tog den på en tur till Susanne, hon hade lite smått och gott till Göran efter resan till Finland som de gjort i helgen. jag nattade som sagt barnen och sen satte jag mig med Towe framför tv:n och inväntade Big brother... Göran och casper kom hem igen vid 21.45, Casper fick sitta uppe med oss en stund till men strax efter 22.00 var det hög tid för sängen, det är ju skola i morgon!

Jag och Göran kikade klart på Bb. och sen satte vi oss med räkningarna! Denna månad kändes faktiskt rätt så bra! "Elis" ringde förut idag också och talade om att han satt och skulle fixa fakturan, han ville bara kolla att adressen stämde... jag var ju tvungen att fråga om summan också och den var helt ok!!! han har ju tillbringat ett antal timmar i vår kalla källare, jag är helnöjd och vet absolut vem jag ska anlita om det blir aktuellt igen!

Jaja, då var det väl inte så mycket mer att berätta om denna dag... i det stora hela så var det allt! Ska ringa fotografen i morgon och se ifall han har tid i veckan, vi måste ju få ta BB-kortet snart innan Towe hinner bli alltför stor, det har ju dessutom blivit som en tradition att ta "familjekort" då barnen fötts så det skulle ju kännas fel att inte göra det denna gång!
Sen får vi hoppas att röris kommer någon dag i början på veckan också så vi får till allt så det fungerar som det ska!

Känner mig positiv och glad, nu är jag redo för sängen, känner att jag verkligen behöver sova, i morgon är det en ny vecka med nya äventyr!

Puss å natti natt!


Helgen i bilder...

Bjuder på några bilder från helgen, blev inte så många men lite är altid något!

Vi åt våfflor till middag i lördags och någon timma senare ville Hilma och Melvin ha lite av de som blev över!

Mums!

De var rätt frasiga!

Hilma tog några och gömde sig under bordet, där hon dessutom fick sällskap av hunden!

Morris fick så klart smaka!

Meja spelade lite DS

Passade på att knäppa några bilder på lillebror också!

En liten gladskit som emellanåt vet hur man klagar på saker och ting ;0)

En lite grinig lillebror...

Hilma vaknade strax innan 06.00 och var pigg och glad! Jag sa åt henne och lägga sig igen och det gjorde hon, hon filosoferade på en bra sund, Melvin vaknade till men somnade om igen, han låg ju med mig i min säng, Towe låg också med mig efter att hon vaknat under natten och ville äta.

Då när Melvin vaknade till så hade han tänkt gå ner men stannade till och såg att dörren in till hans och Hilmas rum var stängd, han skulle bara kika in men lyckades väcka Jacob när dörren öppnades, han är lite känslig för plötsliga ljud... Melvin blev väl ställd och kom tillbaka och lade sig med mig i stället för att gå ner.

Casper vaknade 06.30 och gick ut med hunden sen kom han upp och tog med sig Hilma ner, Jonna och Meja hade väl vaknat efter en stund också, det var en lugn morgon för dem nere i soffan! Jag och Melvin slumrade vidare en stund.

Minns inte vad klockan var när vi klev upp men före 09.00 var den i alla fall. jag tog det lugnt och jäktade inte med frukost utan plockade undan lite i köket först, tog även en vända i badrummet, stoppade undan kläder och lite annat.

Barnen önskade oboy och rostat bröd till frukost eftersom det är helg och så fick det bli. Milla och Jacob kom ner lagom till att vi skulle sätta oss också, de hade varit upp en sväng tidigare på morgonen men sen gått och lagt sig en stund igen.

Jacob har väl inte varit den gladaste lillebror idag men man får ha såna dagar och han är ju inte van vid så mycket liv och rörelse som det är här, många nya intryck på en gång! För hoppas på bättre humör i morgon!

Förmiddagen var lugn, jag gjorde inte alla så många knop, fixade lite här och där, hängde lite tvätt och sånt som man gör bara ändå, men efter lunchen så förberedde jag för lite bak av te-kakor lite senare på eftermiddagen.

Hilma sov före lunchen, hon sov rätt många timmar uppe i sin säng!

Eftermiddagen tillbringades i köket, bak, plocka disk,grädda våfflor, mata Towe och elda i källaren!

Jonna var med Elin på förmiddagen, först var de hemma hos Elin innan de kom it och lekte en bra stund ute, sen kom de in och Elin var här till 16.30 och lekte. I alla fall när Jonna och Elin kom in efter att ha lekt ute så var Jonna tvungen att upplysa Meja om att hon inte fick leka med dem och det blev tjafs på en gång! Kändes som att i samband med att Jonna kom hem så slog en blixt ner kändes det som! Men det lugnade sig ganska så snabbt, fast det kändes ju att hon var hemma igen!

Vi åt våfflor till middag, det var ju våffeldagen igår och egentligen skulle vi ha ätit det till kvällsfika då men middagen blev ju så sen.
I alla fall så tillsatte jag för mycket vatten i smeten så jag fick skippa att ha i mjölken och det blev på så vis extra frasiga våfflor, som Meja sa; "Det smakar som smörgåsrån".

Så småningom blev det dags att natta de minsta och jag skulle precis lägga dem då pappa och Göran kom hem efter trippen till huvudstaden, klockan var då strax efter 19.00 tror jag. Jonna och Casper fick vara vaknat till 21.00, de fick resten av godiset som var kvar, Meja och Melvin fick godis förut idag då de varit duktiga och hjälpt till att plocka leksaker från golvet! Första vändan med städning så vägrade de, då var det bara Hilma som var duktig och då fick de bara lite godis, de delade på en tablettask och de var sått besvikna, men om man bara städar lite så får man bara lite godis också! Låter ju som att jag mutar dem med godis för att de ska städa men eftersom det är lördag och de ändå skulle få sitt lördagsgodis så ville jag att de skulle städa först och m de var duktiga så skulle de får godiset efter det!

Alla barnen somnade utan problem, 20.30 sov även Towe och jag bar upp henne till sin säng, hon är faktiskt otroligt duktig! Skrattar gr hon om jag kittlar henne också och hon är ju inte ens 3 månader! Kan inte minnas att någon av de andra barnen varit så tidiga men det + att hon försöker sätta sig upp när hon ligger i babysittern!

Gjorde räkmackor när de sista barnen lagt sig, jag eldar fortfarande och karlarna snarkar på soffan. Ska snart ta med mig Göran upp och sova men måste vänta lite och kolla till pannan innan jag lägger mig... allt fungerar inte riktigt som det ska ännu och det är lite tråkigt men jag hoppas att det fixar sig så fort röris kommer till veckan!

Nu blir det sängen!

Puss puss och god natt!Familjen Meyer i ett nötskal!!!

Ja då var vi igång igen, tog och möblerade om lite idag, tv-rummet och barnens rum fick byta plats... vi trodde att vi var klara med att byta plats på rummen nu men vi skyller på den nya soffan! Och jo, det blev mycket bättre nu, i alla fall vad jag känner hittills!

Flytten av rummen tog så gott som hela dagen, mest på grund av bråkiga barn som inte alls hade lust att lyssna eller lyfta ett finger... de förstod inte att om de hjälpte till skulle det gå fortare och i sin tur bli klart snabbare...
Vi hade paus för lunch och sen tog jag naturligtvis små pauser för att ta hand om Towe, mat och nya blöjor behövs ju ibland samt några små intressanta samtal! Hon "pratar" jätte mycket nu!

I alla fall så var vi så gott som klar vid 17.30 tiden, vi hade tagit en snabbfika vid 16.00 tiden så det gjorde inget att middagen blev sen... men innan vi kunde göra middag så var i tvungna att ta en tur till Grindes och samtidigt passade vi på att byta bord i köket! Vi har bytlånat med Susanne ett bra tag men nu kände vi för att byta tillbaka!

När vi kom hem fixade Göran klart det sista av flytten, jag var i köket och plockade, gjorde deg och ska upp alla tillbehör till pizzorna, jag hade hjälp av både Meja och Melvin!

Strax innan 20.00 kom pappa, Milla och Jacob, då satt vi och åt middag! Pappa högg sig en bit han också! Och när vi så småningom hade ätit klart så blev det till att natta väldigt trötta barn! Hilma och Melvin ska sova inne hos mig, Melvin på Görans plats i våran säng och Hilma i sin säng som vi ställt bredvid Towe säng! Enklast om Milla och Jacob får ha Hilma och Melvins sovrum för sig själva!

Nu sover alla barnen samt Milla, jag ska väl också gå och lägga mig så fort pappa och Göran ska åka, de ska ju ner till stora huvudstaden och hämta resten av pappas grejer, får se när de återkommer, förhoppningsvis någon gång under morgondagen! Milla passar på att hälsa på här hos oss när karlarna är borta.

Har eldat i pannan idag igen, fick inte upp tempen i tankarna tillräckligt igår så det räckte inte lila länge + att givaren till motorsjunten antagligen inte funkar som den ska... så idag har vi kört den manuellt! Tände upp lite nu i kväll också bara för säkerhets skull eftersom tankarna redan var nere på 40 grader... det lär ju ta ett tag innan allt fungerar som det ska och man har lärt sig allt! Röris kommer förmodligen i början av nästa vecka och kollar läget...

När barnen lagt sig så tog jag rada på köket och sen har vi kikat på B.b... det börjar bli lite konflikter nu, ganska roligt att kika på... beroendeframkallande program det där!

Nu ska jag snart ner i källaren och kolla till pannan igen, sen lär det väl inte dröja så länge innan jag ska lägga mig, känner mig ganska så trött även fastän jag fick rätt många timmars sömn natten som var.

Hoppas på att det blåser mindre i morgon så kanske man kan komma ut en sväng!

Puss, pip & kram ;0)

Premiär för pannan!!!

Igår var jag så trött att jag orkade inte skriva, eller jag snarare sket i det för att få sova längre för jag vet att jag annars blir sittande för länge!

I alla fall så blåste det hur mycket som helst igår, jag tog som vanligt på torsdagar med mig alla barnen, lämnade Meja på dagis och sen knatade vi vidare till kyrkis! Det var hård motvind hela vägen och Melvin besvärades en del av att det blåste, men sakta och säkert tog vi oss fram och tillslut så var vi framme!

Karin serverade jätte god fiskgratäng och till efterrätt hade Josefin bakat en kladdkaka! Den hade tydligen varit inne i ugnen lite för länge men var god ändå, smakade lite med som en brownie! Gott gott!

Vi blev kvar ganska länge, 13.45 var vi väg. Jag bäddade ner Towe och Hilma i vagnen och Melvin satt fram på som han brukar men han somnade efter knappt halva vägen!Tröttis...


Men det gick bra att sitta och sova!


Hilma låg fortfarande vaken!

När jag närmade mig dagis var klockan redan 14.00 men jag valde att gå hem och bädda ner Melvin i vagnen först och Hilma som fortfarande inte, men hon somnade innan vi var hemma.

Jag gick in och hämtade fällen och en filt, tog med nyckeln till garaget  där vagnen stod, bäddade i vagnen och lyfte över Melvin som sov hårt och vaknade inte ens till när jag flyttade honom! Sen gick jag in med barnvakten till Göran innan jag gick till dagis för att hämta Meja!

15 minuter sen var jag  men jag förklarade läget och det kunde inte annat än all le, det gjorde ingenting. Meja var lite tjurig men ganska snart var vi på väg hem i stormen. Det var lite störande att det ändå var jätte fint väder, solen sken och det var inte speciellt kallt men blåsten förstörde ju allt! Det hade inte varit ute någonting på dagis och det förstår jag!

När vi kom hem så hade Röris kommit, mötte honom på vägen ner till dagis och han hade sms:at mig tidigare under dagen och frågat ifall vi hade tagit in ved.

Det tog ett tag innan elden var i full gång och det började hända någonting med temperaturen, det är ju inte det roligaste att elda upp någonting från 0... Just nu har Göran mer koll än mig på hur saker och ting fungerar där nere, men jag hinner nog lära mig!

När röris åkt så meddelade jag elis om att röris varit där och lite senare typ vid 19.00 ringde han och frågade ifall han fick komma och göra klart!

Till middag blev det något nytt; bönrisotto med currystekta fiskbullar! Det var gott! Göran, meja och Melvin var på Grindes och handlade medan jag fixade maten, vi var tvungen att ha bananer, tyvärr var de rätt gröna och smakade inte så mycket så jag tror att de hade gjort sig bättre i maten om de varit mognare... men det får vi testa nästa gång!

Efter middag blev det som vanligt bompa för barnen, jag röjde i köket...

Vi tyckte att kvällen var väldigt varm! Fick lov att stänga av elementen i sovrummen uppe samt i vardagsrummet här nere, vi hade typ 25 grader inne och det är vi inte van... men det var nåt knas med motorsjunten men man får första tiden justera "kurvan" tills det blir bra! Som sagt så vet jag inte så mycket ÄN!!!

Elis pillde på i källaren och vi satt i soffan, men det hände något pinsamt!!! Vi slumrade till och elis var tvungen att väcka oss!!!! Sorry men vi är småbarnsföräldrar och ibland trötta sådana!!!

I alla fall så eldade vi fortfarande i pannan men termostaten till laddomaten fungerade inte heller riktigt som den skulle, men elis kom som sagt och väckte oss och talade om att pannan snart kokade 95 grader var den på, v hade satt en extra termometer på ett av rören! Det konstaterades att vi måste ha en extra termostat för att kompensera den som känner av rökgaserna då vi har en panna utan självcirkulation tydligen... eller??? ja i alla fall så ska jag ringa röris idag!

Det har varit en varm natt men jag har ändå sovit rätt bra och varmt var det när vi klev upp!

Casper gick till bussen för en stund sen och jag ska gå upp och tutta Towe innan jag ska laga frukost till resten... idag ska vi städa och ikväll kommer pappa med familj.

Towe sov för övrigt till 03.30 i natt innan hon ville ha mat!

Vi hörs och ses... puss puss

Deklarerat!

Glömde ju skriva att vi har deklarerat också, eller jag deklarerade åt oss båda när jag ändå var  gång... det var + på bådas och det är ju huvudsaken, sen spelar det inte så stor roll hur mycket, det får man se som en bonus! De pengarna lär ju gå till att betala årets vedlass som vanligt... tråkigt men ett ont måste!

Röris har förresten lovat att komma innan helgen och elis ska komma och fixa klart det sista innan han vet vad han vill ha för jobbet, men jag tror han väntar tills röris varit här så han vet att allt fungerar!


27 års present!!!

Jag fick en jätte fin och jätte stor klocka av Susanne igår, en liite försenad fördelsedagspresent!

Precis mina färger!!!

Vad tycker ni???

Staden med svärmor!!!

Igår när vi kom hem från Svensta så fick jag min födelsedagspresent av Susanne, en jätte fin klocka men den var som sagt ganska så stor! Lite bredare än min handled till och med!

Susanne skulle till stan en sväng idag och undrade ifall jag skulle följa med och kika efter en lite mindre klocka, jag var osäker på om den skulle vara för mycket i vägen + att armbandet var på tok för stort. Jag följde i alla fall med och vi åkte strax före 09.00!

Men innan vi åkte så började dagen som vanligt, Melvin väckte mig strax efter 06.00, men idag låg han kvar och myste med mig till 06.30!!!
Vi gick ner, jag fixade frukost och tände i kaminen, väckte Jonna och sate på Hilma sina mockasiner. Göran kom ner ganska så på en gång idag! Det gillar vi skarpt!!!

Vi åt frukost, klädde på barn, bytte blöjor, jag klädde på mig och sen bar vi ut den gamla soffan och in med den nya! Jag ringde hit Benny som för övrigt låg och sov fastän han borde ha varit uppe, han kom och hjälpte Göran med soffan så att jag kunde klä på och tutta Towe innan vi skulle åka! Tack snälla Benny!

Jag tog med mig Meja och Susanne lämnade henne på dagis innan vi for så slapp Göran klä på och ta med Hilma och Melvin ut för att göra det, vi skulle ju ändå åka lixom!

Väl i stan så stoppade jag ner Towe i bärsjalen och sen gick vi direkt för att kika på klockor! Jag kikade och kikade, provade och provade, kikade lite till och velade massor och det slutade med att jag valde denna!alltså den som jag fick! Jag hittade ingen annan och jag gillade verkligen den här och som expediten sa, du vänjer dig nog vid storleken ;0)!!! Han gjorde några extra hål i armbandet så nu sitter den i alla fall där den ska!

Sen gick jag en sväng till Optikern och fick båda mina par glasögon justerade! Sen vidare en sväng till salongen för att hälsa lite på mina arbetskamrater! Känner att jag längtar tillbaka en aning men efter 5 minuter där så känns det som att jag har det rät bra som kan vara hemma och detta beror absolut inte på de som jobbar där utan det är något annat som jag inte riktigt kan sätta fingret på... längtar fast ändå inte...

Gick en sväng till Agnes Olsson också för att se om Elin jobbade men hon började inte förrän 12.00, klockan var vid tillfället 11.00 så jag ringde henne för att se om hon kanske ändå var nere på stan... inget svar så jag lämnade ett meddelande, sen gick jag för att möta upp Susanne på Kapp Ahl. Vi kikade runt lite och sen kände vi oss klara så vi lokaliserade Benny och Maria som också var med och sen åkte vi. Elin hörde mitt meddelande och ringde upp precis när vi satt oss i bilen, typiskt! Men det kommer fler gånger och tanken räknas ju också!

Vi lämnade Maria och Benny på elgiganten och åkte vidare till parkeringen på Lillänge där vi besökte Lindex. Jag hittade en vårjacka till Casper som jag kände att jag var tvungen att köpa, 100 kr rabatt var det också! Sen hittade Susanne en amnings b-h för 30 kr som jag också köpte, jag såg flera plagg som jag skulle ha valat ha, bland annat ett par byxor, jeans som var luftiga med lite häng på men jag kände att det får bli en annan gång... måste ju se till att få iväg räkningarna först!

Klockan tickade på, vi gick ut i bilen och väntade på Benny och Maria som nu var på On Off, träffade på Imma också och det var så roligt at se henne igen, hon är nog den som jag saknar mest från jobbet!
Pratade en snabbis med Göran och sen åkte vi vidare till det stora gula M:et för en snabb lunch innan vi skulle bege oss hemåt.

Vi mötte upp Göran i Svensta, jag och Towe hoppade över till Mercan och de andra åkte vidare till Rätan, Susanne skulle hämta upp Meja på dagis, Hilma och Melvin satt och sov i bilen då jag klev in.
Vi gjorde först ett besök på Dollar innan Göran skulle träffa sin nya jobb coach, hann även med att springa in på banken och skriva på papperna för lånet till pannan innan mötet! Skönt att ha det fixat!

Görans möte tog drygt 1 timma, jag och Melvin satt och sjöng i bilen, Towe fick en slurk mat och sen somnade hon, Hilma sov hela tiden!

Jonna och Casper gick till farmor efter skolan.

När vi kom hem var det bara att sätta igång med maten, på listen stod det bönrisotto med currystekta fiskbullar men vi hade glömt köpa bananer så det blev spenatsoppa med ägg och ostsmörgås i stället! Både Jonna och Casper tyckte soppan var helt ok och det var skoj! Meja mat strejkade, händer ganska ofta nu för tiden, en period tror jag, Jonna hade också såna perioder... Melvin åt upp tillslut när jag matade honom, lilla latfisen!

Middagen blev ganska sen så barnen hann bara med lite bompa och sen var det nattnings dags!

Göran for på bandy strax innan 20.00 och Towe fick sin lite tutte och strax efter 20.00 så sov hon! Bar upp henne till sin säng och där sover hon sött!

Jag kikade på Arga snickaren, tände i kaminen och lagade en reva i soffan.
Göran kom hem lagom till BB och vi har haft lite mys, lill-lördag eftersom Göran inte kommer att vara hemma lördag då han och pappa ska ner till Sthl och hämta det sista i garaget!

Nu är klockan snart mitt i natten, i morgon är det kyrkis och sen är det tänkt att vi ska städa, men nu blir det sängen!

Puss puss och god natt!
Dröm söta drömmar!

Nya soffan!

I går åt vi en tidig middag och strax efter 16.00 satt vi i bilen, vi hämtade vagnen som vi hyrt på macken och sen for vi till Svenstavik.

Mamma ringde, i förrgår kväll och talade om att grannarna hennes hade köpt ny soffa som de skulle få hem och då behövde de få bort den gamla och undrade ifall vi fortfarande var intresserade av den! Första gången jag var dit så anmärkte jag på att jag gillade soffan och att jag ville köpa den om de skaffade en ny, för de tyckte den var för stor! Det är en U soffa med 9 sittplatser + 2 hörn!!!

Vi lastade in den i släpvagnen, stannade en kort stund hos mamma innan vi åkte hem igen, jag satt bak och höll barnen vakna! Alla var med utom Casper som hellre ville vara hemma med Morris.

Vi tog inte in den igår kväll utan väntade tills i morse, den tar upp väldigt mycket av vardagsrummet så vi tror att vi så småningom blir tvungna att byta tillbaka så att vardagsrummet blir i andra änden av huset och att barnen får ha rummet som är intill köket, det som nu är vardagsrummet!

Nu tror jag i alla fall att alla får plats att sitta utan att vi behöver trängas!När vi kom in så blev det kvällsfika på en gång, nyponsoppa och te-kakor! Populära de där havre te-kakorna, tror att jag måste baka fler i helgen!
Sen var det bara nattningen kvar innan vi kunde sjunka ner i soffan framför tv:n och bara slappa!

Pratade någon timma med pappa men vid 22.00 då fikat (som jag gjorde medan vi pratade) var klart och det var dags för BB så hade inte jag någon lust att prata mer! Sorry pappsen ;0)...
Vi pratade om både det ena och det andra, mycket om vad som hänt under alla år och det är skönt att få reda ut saker och ting och få förklara hur jag såg på saker!

Kom i sång runt 23.30, ganska så bra tycker jag!

Towe somnar nu mera någon gång mellan 20.00-21.00 oftast mellan 20.00-21.30, då går jag upp och läger henne i sin säng och sen sover hon där ända tills det är dags att äta på natten, hon vaknar oftast någon gång mellan 01.00-03.00, hon äter och sen sover hon vidare!

Duktig liten flicka vi har!

Soligt och storm...

Det blev plötsligt storm ute, solen skiner men det blåser som bara den! Tur att det inte är nu jag är ute och går!

När jag lämnade Meja på dagis vid 09.00 i morse så tog jag med mig Towe i enkelvagnen och Morris i koppel, lämnade av Meja och sen tog vi en 45 minuters rask promenad! Det var underbart vårväder, solen sken och det blåste nästan ingenting, var rätt svettig när jag kom hem igen!

Melvin kom på en gång och talade om att han ville ha apelsin och det passade ju jätte bra för jag var också sugen på någonting att äta! Jag åt lite drygt en apelsin, Hilma och Melvin delade på ett äpple och en apelsin, jag smakade också lite äpple men det ångrade jag senare när det började kännas  halsen... tur det gick över rätt snabbt!

Blev lunch redan vid 11.00 eftersom vi skulle på mötet 11.30! Melvin åt bara korvarna, Hilma däremot åt både korv och makaronerna, värmde dem som blev över sen igår!

Sen efter en tidig middag så ska vi hämta släpvagnen på macken och åka mot Svenstavik. Mammas grannar har köpt ny soffa och de undrade om vi ville ha den gamla då jag påpekat att jag tyckte den var fin och skulle ha haft en likadan! En förlängt hörnsoffa som bildar ett U!!! kan behövas då vi är så många och sen är ju den soffan vi har nu inte riktigt hel...

Nu har barnen slutat skolan och är väl på väg hem, Meja ska hämtas på dagis om 45 minuter, får väl se om man kommer hem igen eller om man blåser bort!?


Hälsokontroll...
Kom nyss hem från skolan, jag och Göran har varit på möte med skolsköterskan. De gör en obligatorisk hälsokontroll på 6-åringarna, väga mäta, kolla hörsel och syn. Detta gjordes på skoltid sen skickar de med papper hem som barnen ska fylla i tillsammans med föräldrarna innan man får komma på möte!

Mötet gick bra, allt var i sin ordning, lite småsaker som ska kollas upp om ett tag, så som att Jonna inte går på toaletten när hon är nödig utan väntar in i det sista, det är inte alltid så men vissa gånger och det är ju inte bra, men hon trodde att det skulle vända snart!

Tog även upp att Casper är så stel i kroppen och att han själv emellanåt tycker att han hör dåligt så det skulle hon kolla vid ett senare tillfälle! Jätte bra skolsköterska tycker jag! Hon är för övrigt mamma till en av mina klasskamrater från gymnasiet och hon berättade att hon ska bli mormor i maj! Grattis Emelie!!!

Det var som sagt både jag och Göran som var med på mötet, vi hade med oss Towe, Benny var snäll och passade Hilma och Melvin! de hade varit ute en sväng men gick in ganska snart igen eftersom det är så blött ute, nu sover båda två på soffan! De sov redan när vi kom hem, måste ha varit jobbigt att ha farbror Benny som barnvakt ;0)

Morgonpigg...

Melvin som tydligen blivit morgonpigg väcker numera sin mamma klockan 06.00 på morgonen, innan alarmet ens hinner ringa!!! Hilma var också vaken och Melvin behövde kisa så det var bara att snällt kliva upp! Men det är skönt att komma upp i tid och få lite lugn och ro och lite mindre stress!

Båda Towes nappar är på vift, den ena kom bort i går kväll och den andra kom bort nu i natt... har kikat i och under hennes säng samt under skåpet som står bredvid men ingen napp... så det blir att leta lite senare när ögonen kommit igång och man blivit lite piggare!

Casper är ute med Morris, det är dags att se till att Jonna kliver upp men först ska jag koka gröt!

På återseende! Ha en fortsatt bra dag, för det ska jag (försöka) ha!!!

Världens finaste!!!Världens finaste lillebror, min enda lillebror, jag är så glad att jag äntligen fick en!
<3<3<3Puss på dig älskade Jacob <3<3<3


En slaskig måndag...

Melvin var först upp i morse efter att ännu en natt sovit i sin säng hela natten! Han var in till mig fram och tillbaka innan han gick in till Hilma som också hade vaknar, han klättrade ner i hennes spjälsäng och sen satt/låg de där och skrattade och lekte en stund!

Jag tuttade klart Towe som också hade sovit hela natten i sina säng! Jag tog bara upp henne för att tutta vid 03.35 tiden, sen lade jag tillbaka henne!
När hon ätit klart klev även jag upp, tog med mig Hilma och Melvin ner och klockan var nu 06.50.

Hilma och Melvin gick raka vägen in till Jonna och Meja som fortfarande sov, Hilma spelade på ett "piano" som låter jätte mycket och Melvin sprang runt och stojade! Jonna vaknade och tyckte att jag skulle ta ut dem därifrån för de störde henne!

Jag väckte Casper som gärna hade sovit längre, han klädde på sig och åt frukost, sen lagade jag både täckbyxor och jacka innan han gick med vovven och sen till bussen för att åka till skolan... vi andra tog det lugnt en stund till och jag gjorde så småningom frukost, lagade ett par täckbyxor till när jag ändå var i farten!

När alla ätit frukost, Towe fått ny blöja, kläder och tutte så gick jag och duschade, Hilma hade jag bytt på innan frukost!

Ganska snart var det dags för lunch, barnen åt blodpudding, jag och Göran åt lite andra rester och Jonna åt hos Elin för hon ringde strax innan vi skulle äta och de ville leka på en gång!

Efter lunchen klädde vi på barnen och gick ut, det var +10 grader så det fick bli galon kläder idag! Hilma och Towe bäddade jag ner i vagnen där de sov gott!

Göran stängde grinden så Morris fick vara lös en stund! Rätt som det var upptäckte vi att han smitit och jag gick för att leta reda på honom. Hann bara till slutet av cykelvägen då jag såg honom i svängen uppe hos Susanne, jag ropade och han kom på en gång!!!! Trodde nästan att jag drömde, det var duktigt av honom och han fick beröm!
Lite senare precis innan vi skulle gå in så lyckades Melvin släppa ut honom men han smet inte utan kom på en gång då jag lockade på honom och då var han väl förtjänt av lite godis som jag hade i fickan! Kanske han kan bli lydig våran lilla vovve!?

Vi pysslade på med lite av varje ute idag, jag packade 3 Ikea kassar med ved som Göran senare bar ner i källaren, packade även vedvagnen så det skulle finnas något att elda med i kaminen nu ikväll!
Jag drog barnen i pulkorna runt huset några varv, knöt ihop pulkorna efter varandra och band ett spännband i den främre pulkan och knöt sedan bandet runt mina höfter! Mycket bekvämare att dra då! Meja och Hilma satt i den främre pulkan och Melvin i den bakre och det kändes i låren att dra dryga 50 kg i lös halvtinad snö!

Klockan var 16.30 när vi gick in, det blev att hänga upp lite blöta kläder, duscha Melvin som kissat på sig i ren förtvivlan eftersom jag inte kom och hjälpte honom på en gång! Tidig morgon och flera timmar ute i snön utan att sova middag, då blir en liten Melvin lite trött och kinkig!
Sen var det äntligen dags att göra middag! Jonna kom hem i samma veva som vi gick in och det passade ju jätte bra för då behövde vi inte ringa hem henne! Dessvärre hade hon varit lat och kissat på sig så hon fick också ta en dusch.... tänk om hon kunde sluta upp med de där dumheterna någon gång! Men det har ju blivit mycket bättre och det händer sällan...

Vi åt, Jonna retade mig till vansinne, precis innan vi skulle gå från bordet, jag lämnade bordet och gick upp och lade mig på sängen en stund för att samla mig! Göran röjde i köket och barnen städade leksaker, när det var klart ropade Göran ner mig igen!

Göran och Casper gick ut en stund till, jag hängde tvätt och barnen kikade på bompa, Hilma var med mig och Towe. Hilma är väldigt fascinerad av Towe men förstår inte alltid att hon ska svara försiktig så man måste hålla koll på henne, men för det mesta är hon jätte försiktig när hon ska pussas och kramas med sin syster!

När tvätten var hängd hittade jag Melvin sovande i soffan, det var tur att han redan hade pyjamas på sig för då var det bara att ta med honom för att kissa och sen gå upp och lägga honom i sängen! Han var så trött och slut att han inte ens vaknade till ordentligt varken när han kissade eller när jag gick upp med honom!

Hilma fick sin välling och när Göran kom in så skulle jag precis lägga henne. Göran hade skottat hela uppfarten och tagit bort allt slask, han var dyngsur om t-shirten när han kom in!!!

Göran satte sig med Casper i soffan, han skulle läsa upp en berättelse som han skrivit i skolan, den skulle läsas igenom och rättas innan han i morgon ska läsa upp den för klassen. Casper som inte gillar att göra saker grundligt eftersom det tar för lång tid hade knåpat ihop en berättelse på 8 sidor (!!!), Göran trodde aldrig att den skulle ta slut ;0).

Under tiden bytte jag på Towe och gjorde henne klar för kvällen och sen fixade jag kvällsficka till barnen, de åt och strax innan 20.00 var de i säng, Göran borstade tänderna på dem och jag satt här i soffan och tuttade Towe!
Towe sover också nu, hon ligger uppe i sin säng och jag har barnvakten här bredvid mig, känns tryggare så att jag hör på en gång om hon vaknar!

Det var denna dag, i morgon kommer en ny och då ska vi ha möte med Jonna och skolsköterskan, hälsokontroll som alla 6 åringar får göra. Det ska bli spännande! Benny ska passa de andra barnen, typ Hilma och Melvin så att både jag och Göran kan gå på mötet!

Nu ska jag fixa lite fika, det blir te och goda havre te-kakor med ost och paprika!!

Puss pussLite bilder från gårdagen!!!

Igår (söndag) var vi ju ute i det fina vädret, flera timmar blev det och jag passade på att ta några bilder:


Towe sov mest i vagnen...


Hilma och Melvin är sugna på att gunga men det är ju sååå mycket snö!


Melvin trillade omkull...


Hilma är inte brydd och försöker gå där alla andra går!


Melvin...


Meja under den stora granen!


Meja och Melvin i lekstugan!


Morris var också ute en stund!


Barnen kikar på bompa innan det är läggdags!

När man äter blodpudding!!!

Vi åt blodpudding till lunch idag:


Jag älskar att äta själv...

... så härligt kladdigt...

slicka tallriken och leka titt-ut...

Tack tack, nu är jag klar....

Tur att Towe sov...

så att mamma kunde tvätta av mig! Det fick bli i diskhon för badrummet var upptaget...

Smaskens till sista slicken!

Elen klar!!!

Igår kväll kom elis och gjorde klart, han hade med sig en hjälpreda så det var inte alls lika tyst där nere utan några höga skratt hördes då och då! Kyligt var det där nere då värmen är obefintlig men jag kokade lite värmande kaffe till dem och värmde några bullar, tror att det uppskattades!
Nu är elen klar i alla fall, så gott som ska väl tilläggas, bara el-patronerna kvar att koppla in men det kan göras senare, huvudsaken allt annat är klart så att det går att elda! Nu ska vi bara vänta på röris som ska provelda första gången, så det blir väl at bära en massa ved efter lunchen!

Eftersom vi var tvungen att bryta strömmen i går kväll så stängdes datorn av innan jag han skriva någon inlägg här och jag tyckte det var onödigt att starta den så då blev det inget alls...

Övriga dagen blev enligt följande:

Barnen var jätte snälla, tyst och lugnt var det, Jonna var ju inte hemma så det kan ju vara en av orsakerna, blir ofta lugnare om bara en av Jonna eller Casper är hemma!
9.30 klev vi upp, fixade frukost och åt, det var faktiskt Göran som dukade frukosten!!!

Efter en sen frukost klädde vi i lugn och ro på oss för att så småningom komma ut, jag bäddade ner både Towe och Hilma i vagnen sen promenerade vi bort till backen där barnen brukar åka pulka. Jonna var hem en snabbis när vi åt frukost men sen följde hon med Tony till backen innan oss, sen kom hon hem igen precis innan vi skulle gå och hon frågade ifall hon fick följa farmor ut och åka skoter, och det fick hon.

Vi var en bra stund i backen, dock inte lika länge som förra vändan, Morris var också med! Han sprang efter snöbollar som vi kastade och hade jätte skoj, vi vågade inte släppa honom lös men vi lät kopplet hänga efter honom så att vi hade chans att få tag i honom om han fick för sig att sticka! Han skötte sig bra!

När det var dags att gå hem så tog jag en tur på Grindes först för at handla mjölk, köpte även några bananer som vi åt när vi kom hem igen, alla var sugen på mellanmål!
Vi var ute flera timmar till och kom in strax innan 17.00 tiden, grannens barnbarn var här och lekte med Meja och Melvin.

Det blev hamburgare och pommes till middag som för övrigt blev sen fast den skulle bli tidig men det blev en hel del knas med både planering och koummunikationen mellan mig och Göran, kan påstå att jag var rätt grinig ett tag efter att vi kommit in...

Göran blev inte så glad på att jag var så grinig så han gick ut i garaget efter middagen och stannade där bra många timmar... jag stannade inne och nattade barnen efter bompa, först Hilma och Melvin, sen Meja som var jätte trött! Jonna somnade i soffan så hon fick lägga sig före Casper som var uppe riktigt länge på grund av att jag var själv inne, Towe var grinig och elisarena var, iofs klarar de sig själva men de behövde fråga lite ibland...
Göran kom in så småningom, klockan var närmare 21.00 och då fick Casper en smörgås och sen krypa i säng, han var då jätte trött!

Ja det var den dagen!
Puss puss

Kloka ord...

Bilda dig en egen uppfattning, stå för vad du själv tycker, försvara endast dig själv och låt andra (vuxna) människor försvara sig själva, på så vi så undviker du bäst att inte hamna i kläm!
Det har jag lärt mig hittills i mitt liv och än har jag mycket att lära!

Några (enligt mig) kloka ord att avsluta denna dag med!

Puss puss till alla er som vill ta åt sig!

nu är det kväll...

Barnen är nattade, de var jätte trötta allihopa, i alla fall de 4 minsta, Casper är fortfarande vaken och Jonna ska ju sova hos farmor men de är inte ens hemma ännu...

Efter en god och rätt mysig middag så röjde jag av bänken och Göran målade naglarna på Meja, Melvin ville så klart också bättra på sin lack ;0)... jag målade Hilmas små naglar när jag var klar då Göran fortfarande hade Melvins fingrar kvar att måla! Mysigt med lite kvällspyssel i köket tillsamman, synd bara att man inte har ett stort och rymligt lantkök!

Jag hör hur Hilma hostar där uppe, både hon och Melvin fick hostmedicin innan de lade sig, får hoppas att det ger sig och att hon slipper kräkas i natt!

Har egentligen inte så mycket att uppdatera med eftersom jag skrivit flera inlägg under dagen... har varit lite lat med plankorna idag, eller jag har snarare glömt bort att göra dem men det blir nog en innan jag lägger mig i alla fall!

Har suttit och läst lite bloggar, det finns inte så många som jag egentligen följer men det är ju några som man är in på med jämna mellanrum i alla fall!

När jag läser vissa av bloggarna blir jag ganska ledsen... det pågår ett litet krig i det dolda mellan tre personer med varsin blogg, tre personer som jag känner mer eller mindre... vill inte blanda mig i och ta någons parti men ville bara tala om att jag tycker att det är tråkigt och det gör mig ledsen och ingen är sämre än den andre att kasta skit... vet inte ens vad de bråkar om egentligen, det vet de kanske inte ens själva... nära släktingar är de också dessutom... jaja, nog om det...

Ja, bä det får nog räcka för nu... kanske jag återkommer innan kvällen är slut!?

Puss å kram på er alla!!!


och vips...

så gick tiden jätte fort!!!

Meja och Melvin rullade negerbollar:


Kladdigt blev det men de var duktiga!


Meja fick till runda...


Hon rullade sina i pärlsocker...


Melvin rullade/doppade sina bilar, korvar och platta kakor i kokos!


sen lade han dem på hög på sitt fat... ser ut som... ja ni ser själva ;0)

När baket var klart och händerna var tvättade fick barnen sitt lördagsgodis framför en film... Elin kom förbi och undrade fall Jonna var hemma, men tyvärr så var hon ju inte det men frågade ifall hon ville stanna och leka med Meja och det ville hon!

Först kikade de lite på filmen, både Meja och Melvin bjöd på godis men ganska snart så gick de bort och lekte på rummet i stället! Hilma vaknade så småningom och var med på ett hörn hon också, efter att hon käkat upp sina godisbjörnar!

Nu är barnen ute i det härliga vädret! Tänkte ett tag ta med mig Hilma och gå ut men med tanke på att hon hostar så mycket på nätterna och det sitter i luftrören så får hon vara inne tills hostan är bättre, hon har ju i alla fall sovit ute!

paus...

Nu är barnen inne igen, det fanns väl inte så mycket att göra ute tyckte de... men lite är bättre än ingenting!

Towe sover sött


med tummen i munnen!

Hon letar ofta efter handen med munnen och lyckas ganska ibland hitta tummen! Undrar just om fått vår första tumsugare!? Göran sög ju på tummen när han var liten!

Nu är klockan mycket och det är dags att börja med middagen, kebab med ris och vitlökssås blir det idag!


Känns som en lång dag...

Det blir väl lätt så när man kliver upp klockan 06.00 en ledig dag! Klockan är strax efter 13.00 och vi har ätit lunch, Hilma sover i vagnen, jag passade på att lasta vedvagnen och rasta hunden när jag ändå var ut för att lägga henne.

Melvin ville först inte sova men nyss kom han och sa att han ville sova så jag sa at han fick lägga sig och vila i någon av sängarna då! Vi har ju några ;0)...
Meja bygger lego med Casper och det låter som att Melvin är där också... kanske bara var nappen han ville åt!? fast han brukar inte vara så mycket för den egentligen..

Jonna åkte för en stund sen, hon ska sova hos farmor i natt och de skulle ut och åka och visste inte när de kommer hem så då fick hon följa! Tur det för annars hade hon nog blivit bra nog besviken om det blivit sent och hon inte fått sova där....

Vi borde egentligen gå ut men då både Hilma, Meja och Melvin är snoriga och även lite hostiga så stannar vi nog inne, i alla fall så länge de blåser... våra barn har alltid varit känsliga för blåsten oavsett man klätt på dem ordentligt... Men våren är ju snart här på riktigt och då blir det mer utevistelse!

Tänkte att jag snart skulle göra lite smet så att barnen får rulla lite negerbollar/chokladbollar, har köpt hem riktigt smör, extrasaltat för det blir godast så! Lika bra att göra det ordentligt när man väl gör det!

Towe sover, det är nog snart dags för henne att äta igen...

Nu låter det som att de lekt klart där uppe så det är väl lika bra att sätta fart med smeten, låter inte som att Melvin tänkt sova heller, just nu hoppar de i sängarna fastän de vet att de inte får, hörde nyss Meja säga att de skulle hoppa lite och försiktigt!
Tidig lördag morgon...

KLockan är 07.10 och jag har rean varit uppe 1 timma! Att kliva upp 06.00 en lördags morgon kanske inte hör till vanligheterna för mig nu för tiden... men barnen vaknade tidigt och Melvin behövde få gå och kissa och ville inte gå själv. Jag följde med honom ner, möttes av Casper som nyss varit ute med hunden, Jonna och Meja var också vakna...
Jag och Melvin gick upp, han trodde nog att vi skulle lägga oss igen men jag tog upp Hilma som också var vaken och så bäddade jag rent i hennes säng.

Hilma är ju snorig och hostig och i natt så hostade hon så att hon kräktes, jag märkte inte av att hon hostade men vaknade av att hon var ledsen och när jag kom in hade hon kräkts på kudden. Det hade endast kommit på kudden och yttepytte på lakanet så, bytte pyjamas och blöja på henne samt örngott och kudde och sen fick hon lägga sig igen, men det kändes som att jag lika gärna kunde byta helt.

Har satt igång en maskin med tvätt, Hilmas sängkläder! Sen jag har gjort lite styrkeövningar, lite armar, ben och plankan, lite är bättre än inget och det känns bättre att göra några få lite då och då till en början!

Åt inget kvällsfika igår så nu tog jag en kopp med havregryn och mjölk, lite lite socker hade jag men det ska man ju egentligen skippa men det är ju så gott!
Kokat ägg har jag också gjort och nu är det dags att koka gröt till Hilma, de andra leker så bra så de får vänta ett tag till med att få frukost!

Hr tagit fram smör också, hade tänkt att barnen senare skulle få baka negerbollar!

Det ser lite ljusare ut idag så det kanske blir att vi går ut en svängt, igår snöade det lite smått mest hela dagen och det var jätte grått och trist...

Melvin sitter på toa och skiter, nu ska jag börja med gröten...

Äntligen fredag!?

I morse var alla nästan i tid till frukosten, det var Meja och Göran som kom lite senare, typ då alla andra var klara, men de kom ner och de åt!

Meja kom till oss i natt och när jag sa till henne att pappa skulle följa henne ner (jag ammade Towe så jag kunde inte) så började hon skrika högt så Göran bad henne komma och lägga sig. han skulle prata med henne och fråga varför hon kommit upp men han somnade efter första frågan och fick inte heller något svar...

Melvin kom också och lade sig framåt småtimmarna, så det var en aningens trångt  sängen när vi vaknade 5 på rad!

Det blev en lugn morgon, det brukar det bli både måndag och fredag då det bara är Casper som ska på skolan och det inte är något dagis för Meja.

Susanne hade lovat Melvin att han skulle få vara med henne idag och just idag innebar det att han fick följa henne till Svenstavik, Göran undrade om jag också skulle med och varför inte... jag plockade med mig Towe och så åkte vi, klockan var ca 10.20 när vi kom iväg.

Maria skulle till arbetsförmedlingen och åkte också med, vi lämnade av henne och sen åkte vi andra till Ivan en sväng, blev även ett stopp på både apoteket och Ica, men där var det bara Susanne som gick in, vi andra väntade snällt i bilen!

När vi hämtat upp Maria igen så åkte vi på Kungs grillen och Susanne bjöd på lunch! Jag tog en dagens som var en jätte god kycklinggryta med massor av curry! Blev en snabbis på Dollar också innan vi åkte hem.

Melvin ville bestämt vara med farmor en stund till så de släppte bara av mig och Towe hemma, Melvin följde som sagt med hem till farmor!

När jag kom hem satt Meja vi datorn, Göran spelade lite tv-spel och Hilma strosade runt och pysslade med lite av varje, de hade precis ätit lunch. Jag satte mig först och matade Towe och sen mös jag en stund med Hilma innan jag gick upp och lade henne för att sova lunch. Jonna gick till Elin en stund innan vi åkte till Svensta och var fortfarande kvar där.

Jag tog tillfället i akt, Towe och Hilma sov ju och Meja satt vid datorn så då var det perfekt för mig att ställa mig på crossen och svettas en stund! 30 minuter blev det och det är ju skönt efteråt, men under tiden jag står där och trampar så känns det som iden går jätte sakta och jag är väldigt rastlös och känner mig nästan stressad... Meja kikade på olika barnprogram på datorn och jag var tvungen att be henne ta av sig hörlurarna och sätta på ljudet så att jag också hörde, bara för att ha något att koncentrera mig på! Det ska ju vara roligt att träna!!! Jaja, jag kommer väl förhoppningsvis in i det så småningom!

Casper kom hem från skolan, jag gjorde lite styrkeövningar, Towe åt en slurk till, vi kikade på Sveriges värsta bilförare, Hilma vaknade och det blev dags att börja med maten! Ute föll snön, jag röjde lite på bänken innan jag rörde ihop en pizzadeg, Göran fixade sallad och jag skar tillbehören... Meja och Hilma var med, Meja ville gärna skära banan och det gick kanon bra, jätte duktig var hon!

Susanne ringde, Melvin fick äta där, Jonna ringde och hon fick äta hos Elin så vi blev bara 5 till middagen idag!

Efter maten ville Meja bada Hilma också förstås!


Busungar!


Det är roligt med skum!


Älskade lilla fis!

De badade en lagom stund, de klev upp, Göran åkte på bandy, Hilma fick pyjamas och välling, Melvin kom hem, Susanne delade ut godispåsar som hon köpt till barnen, vi sparade undan dem tills i morgon, Jonna kom hem i samma veva... de kikade på bompa, Melvin plockade frivilligt leksaker, jag klippte Hilmas lugg och nattade henne, de andra fick kvällsfika, jag nattade Meja och Melvin, Jonna och jag kikade på Let´s dance...

Towe var lite gnessig, övertrött men inte alls ledsen, Göran och Casper kom hem, de duschade och sen var det dags för Jonna och Casper att lägga sig. Jag langade över Towe till Göran, jag tog min efterlängtade snabbdusch, matade Towe som somnade som en stock! Vi kikade på Bb och nu sitter jag här... ska snart gå och lägga mig! Göran snarkar lite lätt på soffan, jag är lit hungrig och det kan hända att jag tar mig lite fil och musli innan jag lägger mig!?

Tack för idag!
Puss pussMini makeover!!!

Har funderat länge på om jag ska göra det eller inte... klippa luggen på Hilma, jag tycker att hon passar jätte bra när den är längre och ligger åt sidan med ett hårspänne men kruxet är att hon tar ut både hårspännen och snoddar och speciellt de senaste dagarna har inget fått sitta kvar... så ikväll precis innan jag skulle lägga henne så gjorde jag det, jag klippte hennes lugg och hon satt hur stila som helst och var jätte duktig!!


Innan, fin i snelugg!


Jobbigt för ögonen när den hänger ner...


Oj, va ljust det blev ;0)


Färdig!!! Inte så tokigt!?

Hon tittade länge när jag visade henne spegeln sen, såg att något var annorlunda men undrar just om hon förstod vad!?

Puss puss på min alldeles egna lilla "Skrållan"!!!

Försvunnen napp...

Är det inte typiskt att när man tror att man har koll på allt och det går som smidigast så ska ett barn få ett skrik anfall, nästa klagar på kvällsfika och den tredjes napp är borta...

Melvins napp var försvunnen redan i morse men vi tänkte inte mer på det... man skulle ju så klart ha letat reda på den redan då så hade man ju vetat vart den varit nu på kvällen!

Jag har kikat i och under sängar, i och under soffan men ingen napp... tur att det finns reserver i skåpet, dock ingen resver napphållare... de har ju napp med napphållare som sitter fast i snusen... på så vis kommer inte nappen bort lika lätt på natten och den är lätt att hitta om de spottat ut den...

Jaja, den lär väl komma fram i morgon, men det är bara så typiskt... först gnäller Jonna om att hon vill ha socker på havrekuddarna, jag tycker inte att det behövs, och sen skriker Meja när Melvin vill att hon ska vänta på honom vid bordet och sist men inte minst när man är så där lätt irriterad och tålamodet är på sista versen så är nappen helt borta!!!

Nog tjatat om det, nu ska jag mysa med Jonna i soffan, som i sin tur gnällt extra om att få godis redan i kväll... fastän jag redan sagt nej 3 gånger!!!
Towe verkar tuttig också, troligen dags för kvällstutten innan hon ska sova för natten!

Återkommer senare, gjorde ett litet ryck strax innan jag nattade Hilma, en liten makeover!!

Jacob 11 månader!!!

 

Världens bästa lillebror Jacob är redan 11 månader! Tiden bara springer iväg och snart får han fira sin första födelsedag!

Puss på dig bubbis från hela familjen Meyer, vi älskar dig!


Kyrkis och promenader...

Göran kom aldrig och lade sig igår, han gick bara ut med hunden och så låg han kvar på soffan, troligen skulle han se något på tv och sen somnade han ifrån... i stället fick jag någon gång under natten sällskap av Melvin! Jag var lite rädd att han skulle kissa ner sängen då det var hans andra natt utan blöja, men han klarade sig! Även i natt sover han utan blöja och jag tar upp honom så han får kissa innan jag lägger mig!

Efter frukost tog jag med mig Hilma och tog en dusch, eftersom vi inte kunde duscha igår då varmvattnet var puts väck! Men innan vi gick in i duschen så var Göran ut och hämtade ved samt rastade vovven!

När vi duschat klart så hjälpte Göran både Meja och Melvin att få på sig kläder, de borstade tänderna, jag duschade av Hilma och Göran klädde henne medan jag klädde mig själv! Towe fick sig lite käk och kläder hon också!

Jag trodde att tiden hade susat iväg men vi var påklädda och klara ganska precis vid 09.00!!! Hilma och Towe i vagnen Meja och Melvin fick lova att gå hela vägen till dagis men det var inte så stora protester, bara jag som tyckte att vi gick sakta men de har ju små korta ben så det är ju klart att det inte går lika fort!

Vi lämnade av Meja på dagis innan vi fortsatte till kyrkis, idag var det vi, Erika & Leon och Lotta & rasmus och så Karin förstås! Karin bjöd på stuvade makaroner och köttbullar och så blev det glass till efterrätt!

När vi närmade oss hemmet var klockan ca 13.00 vi gjorde sällskap med de andra två mammorna till dagis där Lotta fick låna en sele till Rasmus som gärna vi stå i vagnen, Erika lämnade vi av vid cykelvägen.

När vi kom hem och jag skulle bära in skötväskan så upptäckte jag att jag glömt haklapparna på kyrkis... jag gick in och meddelade Göran och sen tog jag Morris i koppel och satte Melvin i vagnen och så promenerade vi tillbaka till kyrkan för att hämta haklapparna! På vägen hem igen så somnade Melvin, så det var ju tur att jag bäddat ner honom med fäll och filt! jag hämtade även upp Meja på dagis på vägen hem.

Väl hemma och inne så gjorde jag lite styrkeövningar, men bara lite lätt och i ca 15 minuter... drack lite vatten och kikade posten. Towe hade vaknat medan jag var borta men hon hade somnat igen när hon kommit in, men efter en stund vaknade hon och ville ha ny blöja och mat. Sen vaknade både Hilma och Melvin så småningom...

Jag och Melvin fixade smet till ugnspannkakan och körde in den i ugnen och sen lade jag mig raklång på soffan och vilade, det är så skönt att bara ligga och slappa och halvsova en stund! Under tiden så lekte barnen både i tv-rummet och lekrummet, de gick emellan och lekte säkert 3 olika lekar på samma gång!

Vi åt middag och sen lekte barnen ännu mera, de ville till en början inte se bompa utan fortsätta leka men så småningom så kom de till soffan och satte sig.

Mamma ringde och vi pratade en stund, Towe fick lite mer mat och Göran hoppade i duschen. Tiden tickade iväg, jag bytte blöja på både Hilma och Towe, Hilma fick sin välling och sen sin tandborste. Towe bajsade igen och det blev snart dags för övriga barn att borsta änderna och hopa i säng, Melvin passade på att bajsa innan han gick och lade sig ikväll men i stället kom han ner för att kissa en extra gång!

Vi kikade på halv 8 hos mig, Towe bajsade 2 gånger till och sen blev det Antikrundan, men jag kan inte påstå att jag såg så mycket av programmet för jag nickade mest hela tiden...

När jag vid 21.00 skulle gå upp med Towe som äntligen somnat i min famn så fick Göran gå före och släcka alla lampor som Melvin tänt där uppe, till och med våra sänglampor hade han tänt!

Vi fixade fika och sen kikade vi på lyxfällan och sen Big brother... Nu kikar Göran på Sveriges värsta bilförare, jag hade också velat se men jag valde att sitta här i stället!

I morgon är det fredag, veckan har rusat förbi! Melvin ska troligen följa Susanne till Svensta en sväng och jag tror att jag ska ta en långpromenad när Hilma ska sova lunch, bädda ner henne och Towe i vagnen och ta en tur, Jonna och Meja kan vara hemma med pappan som har lovat att måla naglarna på dem!

Apropå naglar så växer mina just nu som ogräs och har blivit ganska långa och då är det ju trevligt att passa på att ha dem målade! Så idag åkte det gamla lacket av och det nyinköpta på, en konstig halvmatt men glittrigt mjuk mintgrön aktig färg... typ... hihi...

Känns i magen en aning av plankorna och det kan ju bara vara positivt!

Jo både Hilma och Melvin har haft rinnande näsor HELA dagen så vi får väl se om det är en förkylning på G eller bara något tillfälligt!?
Puss puss


Dagen fortsatte...

Det blev tid för lunch och jag lagade omelett och bacon till mig och Göran, Hilma och Melvin fick makaroner och bacon...

Efter lunchen gick klädde jag Hilma och lade ut henne i vagnen för att sova, men hon var inte riktigt med på samma noter... Hon fick sova i enkelvagnen eftersom jag ändå hade den framme och det är ju ovant för henne... När jag lagt henne så brukar jag kunna lämna henne och hon ligger lugnt och stilla tills hon somnar men idag å tjurade hon på med att sätta sig upp hela tiden och det slutade med att jag fick gå ut och vagga vagnen tills hon somnade...

Melvin hade ingen lust att sova, han ville kika på film och det fick han, det blir ju som en vila för han även om han är vaken, jag tuttade Towe och sen gick jag upp och dammsög övervåningen!!! Det behövdes verkligen för det blir verkligen en massa damm där uppe och jag tror att det påverkas lite av luftvärmepumpen också... I alla fall så när jag kom ner igen så sov både Towe och Melvin!

Jag hängde lite tvätt och sen passade jag på att kika på "En unge i minuten", kikade via programbiblioteket, jätte bra för då kan man kika på programmen när man har tid!
Programmet häll på till strax efter 14.00 så Göran var snäll och hämtade Meja på dagis så att jag fick se klart!! Tack älskling!

Meja var trött när hon kom hem, hon och Melvin kikade lite på bompa och sen gick de och lekte, ännu mer lek blev det då Jonna och Casper kom hem! Men bara en stund för sen hade Göran lovat att de skulle få se en ny film som de väntat på; "Gullivers resor" den nya versionen!

Jag och Melvin förberedde middagen i köket, skar potatis, morötter, palsternacka och rödbetor som vi skulle tillaga i ugnen och  sedan äta det tillsammans med hamburgare!

Strax innan 16.00 när jag vattnade blommorna så började barnvakten pipa, det var slut på batteri på baby enheten och eftersom Hilma fortfarande sov så tog jag med mig panten och gick till Grindes! Härligt med en promenad på eftermiddagen också!

Jag handlade lite chokladpudding, grädde och hallon, hade tänkt köpa så jag kunde göra tårta först men kände för att göra något annorlunda!

När vi kom hem så var Hilma vaken, hon vaknade under tiden jag handlade och en snäll tjej kom in och talade om att hon var vaken så det var bara att gå ut och hämta henne, men hon var inte ledsen, snarare tvärt om!
Jag satte direkt in rotsakerna i ugnen som redan var på, tack Casper för att du fixade det åt mamma! <3 sen vispade jag ihop chokladpuddingen som barnen skulle få tillsammans med grädden och hallon till kvällsfika, i stället för tårta, blev ju inget igår då tiden inte räckte till...Sen flöt resten av eftermiddagen på, barnen lekte snällt, Göran stekte hamburgare, vi åt, barnen lekte vidare, kikade lite på bompa, men bara sista 15 minuterna innan de vid 19.00 tiden fick fika och sen var det dags för nattning!

Jo jag tog ju med mig Hilma för att duscha efter middagen men varmvattnen kom aldrig och det var så att varmvattenberedaren hade slagit ifrån så det blev ingen dusch... Göran var snäll och gick ner i källaren och satte igång den igen... det finns ju någon spärr som går in och stänger av om den blir typ "överarbetad" eller liknande och det har hänt flera ånger att den gör så, speciellt om vi använt mycket varm vatten men minns inte att vi överkonsumerat de senaste dagarna...

Min mobil ringde precis innan vi skulle börja natta barnen och det var elis! han undrade om han fick komma och hälsa på för grejerna hade kommit och självklart var han välkommen!
Vi hann precis få barnen i säng innan han kom och Göran åkte i samma veva iväg på bandyn.

Jag slängde ihop en kladdkaka, det räckte inte med chokladpuddingen till oss så vi får kladdkaka med grädde och hallon när Göran kommer hem lite senare!!! Längtar!!!

Towe sover snart och elis är fortfarande kvar nere i källaren och fixar! I morgon ska jag ringa röris och tala om att det är klart, om det blir klart men det hoppas jag! Sen blir det till att bära in ordentligt med ved, är ju bra att ha ett rejält lager inne så man slipper springa med veden varenda dag!

Har kikat på "arga snickaren" nu ikväll, lite senare blir det Bb... man blir ju liksom fast om man har börjat titta!

Har även hunnit med några plankor under dagens gång! Ska blir skönt med en stark rygg!!! Det behövs kan jag lova, det blir ju en hel del lyft under en dag... en av de jobbiga lyften för ryggen är när jag böjer mig ner och lyfter upp Melvin på toaletten, han når ju inte upp att sätta sig själv än... men det går bra om jag bara tänker på att lyfta med benen!

Vill bjuda på en härlig bild på Hilma när hon åt lunch:

Man kan säga att hon dragit fingrarna gnom håret!!!


Melvin ville att jag skulle fota honom också! Ser ni blåtiran som han fick i måndags då han hoppade in i Jonnas knä...


Och så sist men inte minst en dagens Towe!


Nu ska jag mysa med Towe som inte riktigt har kommit till ro ännu, fast först ska jag kika ner i källaren och se hur det går!

Puss pussEn rask promenad!!!

Det blev himla sent igår igen, runt 02.00 somnade jag...

Jag tog upp Melvin så han fick kissa vid 01.00 tiden, det gick jätte bra och han somnade om i sin säng men strax innan 02.00 gick han ner och han skulle absolut sova med Jonna när jag gick efter och frågade vad han skulle göra! Ingen kiss olycka i natt!!!

Jag var ändå rätt så pigg i morse och jag klev upp 06.50, då hade Casper redan varit ute med hunden och de 4 äldsta låg i soffan och kikade på bompa!

Jag satte igång gröten och tände i kaminen, sa till Jonna att gå och klä på sig och sen var det dags att äta frukost. jag gick upp och hämtade Hilma, Göran lovade att komma strax, klockan var då runt 07.15... ca...

Vi andra satte oss och åt, ja inte Meja som skulle tjura en stund i soffan, men hon kom sen när vi nästan vara klara... och vid den här tiden var Göran fortfarande uppe... jag ropade och han skulle komma strax..

Jag dukade av frukosten, klädde barnen och mig själv, vi borstade tänderna men fortfarande inte Göran som klivit upp...

08.40 gick jag upp och hämtade ner Towe för att hinna mata henne innan jag skulle lämna Meja på dagis, precis innan vi skulle gå vid 09.00 tiden kom Göran ner och det var bara för att jag var tvungen att gå...

Morris hade inte bajjat på sin morgonpromenad med Casper så jag tog Towe i enkelvagnen och Morris i koppel och så fick de följa med till dagis. Efter att jag lämnat Meja så tog jag en rask promenad i ca 45 minuter, under tiden roade jag mig med att räkna steg och det stannade vi ganska precis 5000!!!
Morris gick förvånansvärt bra i koppel idag och om jag gör detta med promenaden till en vana så kanske han bättrar sig ännu mer!

Nu är jag hemma igen, Towe sover i vagnen, Hilma och Melvin har fått äpple och ag har fått hjälp av Göran att vika lite sängkläder som jag tvättat och fler är på G, det blir en riktig tvätt dag idag, har redan hunnit med 2 maskiner och det är så skönt nu efter jag gjorde om så att tumlaren kan köras samtidigt som tvättmaskinen!

Har även gjort några få styrkeövningar samt plankan! Tänkte att jag skulle göra plankan va 1 gång/ timme, det borde ju göra susen!?

Nu ska jag se till att få i mig ordentligt med vatten, egentligen skulle jag nog ha tagit ett litet mellanmål men det är ju inte så värst länge kvar till lunch så jag hoppar det...

Under promenaden kände jag att jag verkligen behöver att par bra gympadojjer, idag hade jag mina vinterskor, typ de ända jag har och det var inte så vidare smidigt... tror att eftersom både jag och Göran är i behov av nya gymnastikskor så ska vi nog införskaffa det som födelsedagspresenter till varandra!

Ja det var ungefär vad jag hunnit hittills idag och klockan är nu 10.30... lär nog hinna med en hel del till innan kvällen så jag återkommer senare!

Pussen och kramen på er alla!

Jo elis ringde igår och talade om att DHL har tappat bort paketet med grejerna som han beställt... men han återkommer så snart de letat reda på det och det kommit till rätta! Himla bra kille att ha och göra med som informerar hela tiden, ringer och talar om läget så man slipper gå och undra!


Min födelsedag...

Ja den blev ju som alla andra dagar...

Towe vaknade och åt vid 06.00 och åt och sen klev jag upp vid 06.30 och då var det bara Casper som var vaken, han hade precis varit ute med Morris och  sen satt sig under en filt i soffan och kikat på tv en stund.

Så här hittade jag mina familj i morse!


Jag hörde hur Melvin vid 04.00 tiden i morse tassade ner, han hade då på egen hand gått in på toaletten och kissat i pottan och sen duktigt tömt den innan han lagt sig med Göran i soffan... men efter en stund kröp han ner med Jonna i hennes säng i stället!


Så söta när de sover ;0)


Göran hopkurad på soffan!


En trött Casper som egentligen inte vill vara med på kort ;0)


Meja hade kommit upp till oss under natten och här ligger hon och Towe och sussar så sött!


Hilma precis innan jag väckte henne...


Fosterställning är bäst!


Nyvaken och trött!


Hilma sitter och väntar på att alla ska sätta sig vid frukostbordet, gröten är upphälld!

Efter frukosten gick Jonna och Casper till bussen och vi andra körde ett påklädningsrace för att ta oss iväg i tid, först till dagis innan 09.00 för att lämna Meja innan vi fortsatte till Svensta för vägning av Towe samt min efterkontroll och jag fick klart godkänt! Det fick Towe också för den delen!

Sen åkte vi vidare till staden för att storhandla då skåpen gapade tomma här hemma, men nu är det så gott som fullt i frysen!!!

Vi passade även på att byta batterier i Casper och Mejas klockor, Tonys tog vi med oss också...

Dagen flöt på bra och vi stannade till på Sibylla i Brunflo vid 14.00 tiden och åt en försenad lunch men sen var det raka vägen hem igen!

Towe har varit lite gnässig och hon har ätit väldigt ofta idag och inte riktigt kommit till ro och kunnat sova ordentligt... hon är en bebis som sover bäst i sin säng!

Susanne hämtade Meja på dagis vid 13.00, Jonna och Casper var också hos henne efter skolan, Casper var bara hem en snabbis och rastade vovven.

Vi var hem och packade in all mat innan vi hämtade barnen hos farmor, sen blev det hem, tända i kaminen, vika tvätt, hänga tvätt, Göran plockade undan tvätt och barnen plockade ihop på rummet. Så blev det lite tid över för bompa innan kvällsfika och nattning!

Jag gick ju upp och lade Towe i sin säng vid 21.00 tiden igår och då hade hon sovit en bra stund i min famn redan, och i sin säng låg hon och sov så sött till 04.00 tiden i morse!
Även ikväll ligger hon i sin säng uppe och jag hoppas hon sover lugnt även i natt! Rutinerna börjar ta form!

När jag skulle lägga Melvin märkte jag att han hade kissat lite i sängen natten som var, så jag fick byta sängkläder innan han kunde lägga sig... men det är ju sånt som händer! I natt sover han också utan blöja men jag ska ta upp honom så han får kissa innan jag lägger mig, bra att göra så till en början så slipper man förhoppningsvis tvätta så mycket!

Nä ingen tårta blev det idag, inte så roligt att fylla år när man är vuxen... eller ja över 25! Kanske kan hända att vi firar i helgen i stället...

Puss pussNu är jag 27 år!!!

Hurra för mig, nu är klockan över midnatt och jag fyller år, 27 ÅR!!!

Sent blev det ju igen, men jag var bara tvungen att läsa lite bloggar och skriva av mig en del, ett långt meddelande till min kära kusin! Känner henne inte så väldigt men älskar henne som den kusin hon faktiskt är, har ju bara 5 kusiner så man måste ju vara rädd om de man har!

Nu ska jag gå och lägga mig, har lite smått huvudvärk som jag hoppas på att kunna sova bort för i morgon ska jag på efterkontroll till BM och sen ska vi vidare till staden för att storhandla! Listan är lång men det gapar tomt i alla skåp så det är verkligen på tiden!

Towe sover redan uppe i sin säng, brukar ha henne här nere i sängen tills jag går och lägger mig men ikväll lade jag upp henne tidigare och tog med barnvakten upp. natten som var sov hon super bra, vakande inte förrän runt 06.00 för att äta och då hade hon sovit sen någon gång mellan 21.00-22.00 tiden!

Melvin sover utan blöja i natt, men vi sa inget till honom, tog på honom kalsonger och han tänkte inte på blöjan! annars vill han gärna ha blöja och har vägrat vara utan på nätterna när man frågat förut! Får se hur det går, kanske man får tvätta en del i morgon???

Tack för mig!
Puss puss


Träningsverk!!!

Igår prövade jag mig på att göra några få utfall och så lite plankan... i morse så kändes det av rätt så rejält! Kanske det hade lite med att vi varit på badet också!?

I alla fall så klev jag upp helt själv vid 06.50, gjorde frukost till Casper, väckte honom, tog fram kläder till honom och packade hans väska! Han fick det rätt så lyxigt vill jag påstå! han fick gå ut med Morris precis innan han begav sig till bussen!

Och vet ni vad jag gjorde sen!? Tog på mig träningskläderna, åt en banan, drack vatten, satte på musik och sen ställde jag mig på crosstrainern!!! Jonna vaknade till precis när jag börjat, hon gick på toa och sen lade hon sig för att mysa igen, läste lite böcker bland annat!
Sen kom Melvin tassande ner, Jonna hjälpte honom att ta av blöjan så att han kunde kissa och sen lade han sig tillsammans med Jonna i hennes säng och hon läste böcker för honom!
Meja vaknade också så småningom och även hon fick höra sagor.

Jag hade tänkt stå på crossen 15 minuter för att mjuk starta och jag körde på rät hårt på en gång men efter 10 minuter saktade jag ner och när 15 minuter hade gått så kände jag för att fortsätta!!! 30 minuter, 8 km och drygt 150 kalorier senare så klev jag av och jag stretchade rejält!!! Ändå så känns det rätt bra i rumpa och lår!

Sen fixade jag frukost, hämtade Hilma som låg vaken i sin säng oh hade bajsat, så det var bara att byta på henne men först väckte jag Göran och sa att frukosten stod på bordet!
Precis när jag var klar med Hilma så kom han ner med Towe, så jag tog över henne medan han hjälpte barnen med haklappar och sylt på gröten, jag satte mig för att mata Hilma med sin gröt. Jo, det är faktiskt så att jag matar henne när hon äter sin gröt, allt annat får hon äta själv men gröt är ganska kletigt och kladdigt!

Sen har jag fördrivit resten av dagen med att vika lite tvätt, hänga lite ny, tvätta lite mer, vikt handdukar, tumlat handdukar, eldat i kaminen, dammsugit, fixat lunch, lagt Hilma ute i vagnen, matat Towe några gånger, bytt några blöjor, byggt tågbana med Meja och Melvin, ringt banken, lagat middag, och däremellan känt mig allmänt rastlös! Göran har suttit vid datorn mest hela dagen, vissa dagar blir så och jag har inte fått någon chans att tillträda... orkade inte starta den lilla heller...

Jag har även hunnit måla naglarna, Elin kom hit och lekte, det var fint väder och alla barnen gick ut, då var klockan 15.00, sen 30 minuter senare kom alla barnen in igen...

Det bråkas ofta om Jonnas säng, eftersom hon har överslafen i våningssängen och Meja och Melvin också vill vara där... jag gillar det inte eftersom om de börjar tjafsa så är det så lätt att någon kan trilla ner och så vidare... i alla fall så fick jag med mig Göran på att dela på sängarna, så nu står båda på golvet! Göran flyttade sänglampor och möblerade om medan jag fixade med middagen som idag bestod av soppa!

Sen var det full fart för att hinna till barngympan i tid och vet ni vad!? Vi var i tid för en gångs skull! Göran fick åka Hem med Hilma lite tidigare då hon tyckte att det passade bra att bajsa och vi hade inga blöjor med, sen kom han tillbaka och hämtade oss när det var slut, Casper var då hemma med Hilma under tiden!

Nu sover alla barnen och har gjort ett bra tag, nu ska vi kika på Big brother, hade täkt hinna läsa andra bloggar också men det får jag göra en annan dag! i morgon blir vi inte hemma alls...

Puss puss


Svegsbadet!!!

Det blev inget inlägg igår, vi kom hem sent och var trötta så jag orkade bara inte...

I alla fall så började gårdagen (söndag) med att jag var ganska så pigg, ville att vi skulle kliva upp samtidigt men Göran var inte med på noterna, han körde en "jag vill inte ha frukost" och det hatar jag, varför ska jag kliva upp själv en söndag och fixa frukost till alla och han får ligga kvar ännu längre än 08.30 som ändå var ganska länge tyckte jag! Iofs så hade han ju varit uppe till 03.00 på natten och varit chaufför... men det ville jag inte tänka på just då...

Jag kokade i alla fall gröt till Hilma så att hon fick äta och sen gick jag upp för att lägga henne, hon är lite extra trött nu när näsan fortfarande rinner... klockan var då strax efter 09.00 tror jag!?

I alla fall så kände jag mig rastlös och kom att tänka på att vi kanske skulle ha gjort nåt vettigt eftersom barnen ändå har lov och detta var ju sista dagen innan skolan började igen! Kollade lite tider och priser på Svegsbadet och sen gick jag återigen upp och presenterade min idé för Göran! Han var negativ först och jag tänkte att om inte han vill med så packar jag barnen i bilen och åker själv! Men den idén kanske han inte gillade så väldigt mycket för efter att jag gått ner och börjat med den efterlängtade frukosten så kom även han och satte sig vid bordet!

När vi ätit, ringt några samtal, klätt på alla, packat allt och tagit oss ut i bilen så var klockan 11.45 om jag inte minns helt fel... 45 minuter tog det att göra oss klar efter att vi ätit frukost! Ibland är vi inte snabbast...

Vi lämnade Hilma med farmor, tänkte att det var bäst så eftersom hon fortfarande är lite snorig + att vi faktiskt bara är 2 vixna och med 6 barn på ett badhus där endast en kan simma... man måste ha respekt för vatten! Men vi hade i alla fall med oss 6 barn för vi bytte ut Hilma mot Tony!

Det var första gången som vi badade i Sveg och jag måste säga att jag blev glatt överraskad! Både över hur allt var ordnat, att det var fräscht och att barnen skötte sig så bra!
Det var varmt och härligt i barnbassängen så Towe fick också bada! Melvin var skeptisk och rädd till en början men det släppte mer och mer allt eftersom tiden gick! Meja tog det också lugnt men vågade ändå lite mer!
Men som vanligt så var alla på som bäst badhumör när det var dags att ge oss av hemåt... jag hade precis övertalat Meja att åka stora rutschkanan med mig och det slutade med att hon åkte den flera gånger helt själv! Melvin tyckte den var lite läskig men ville ändå åka med mig flera gånger!

Vi kom i alla fall upp och in i duscharna, Melvin hade tydligen sprungit ut spritt språngande i bassängen igen och skulle bada, Tony fick snabbt dra på sig badbyxor och springa efter ;0).

Jag hade med mig kameran men jag tror inte att bilderna blev så bra, det blev suddigt och immigt men jag ska pröva att bjuda på några ändå! Sen var det svårt att knäppa kort och bada samtidigt!!!


Till höger ser vi Göran med Melvin och Meja i famnen, Casper och Tony som simmar emot dem och Jonna är mitt i på en flytleksak!


Meja!


Jonna!


Vi tänkte äta på Sibylla innan vi åkte hem men det var så mycket folk så vi åkte hemåt, jag hade planerat att vi skulle stanna till hos pappa men Göran var inte på humör för det så vi skippade det.. dessutom höll de på att röja hemma så det kanske var lika bra att vi inte störde!? Det kommer fler gånger!

Vi hade ingenting hemma att laga till middag så vi lyxade till det och åkte ända till Svenstavik och åt pizza, det var stängt på pizzerian i Hogdal...

Sen var det bara att åka hem och natta barnen innan vi satte oss i soffan och blev sittande! Pappa ringde och vi pratade i 2 timmar... kanske 1 timma för mycket eftersom jag hade tänkt lägga mig senast 23.00 men det blev ju bra ändå! Sorry Milla att du inte kunde gå och lägga dig, men det var faktiskt pappa som pratade mest ;0)..


Surpuppa!!!

Idag har jag varit en riktig surpuppa! Började när jag vaknade  morse, även fastän jag kunde ligga kvar och dra mig ända till 09.00 så kände jag mig på dåligt humör direkt...

Melvin vaknade igår precis när jag skulle gå och lägga mig så han somnade  våran säng, han låg kvar när Göran kom hem så han var bara upp och pussade mig god natt innan han gick ner och lade sig på soffan...

Melvin vaknade tidigt  morse men vägrade till en början att gå ner även fastän jag sa att pappa var nere redan... så han väckte mig lite då och då, kanske det som gjorde mig irriterad till en början... sen började hunden att låta också för att han ville gå ut...

I alla fall så gick jag ner och fixade frukost, blev irriterad på Göran som inte ville ha frukost... det var dels att han inte var sugen för han är ju ingen frukostmänniska och dels för att han ville se klart något på tv som han hade börjat kika på... i vanliga fall hade jag nog inte blivit irriterad alls... eller kanske lite ;0)..

Sen vaknade Towe, hon fick ny blöja och sen langade jag över henne till Göran då Jonny kom för en klippning! När han åkt bäddade jag ner Towe i sängen, Hilma och Melvin lekte och jag gick och duschade!!! Tänkte att jag skulle bli på bättre humör!... men tyvärr så verkade humöret bestå...

När jag var färdig så var det dags för tidigare lunch, klockan var nu 11.45 ca... ganska lagom lunchtid om man tänker efter! I alla fall så blev det rester som det bara var att värma, jag gillar när det är smidigt!!!

Efter lunchen klädde vi på oss och åkte till Svenstavik för att hämta Jonna och Meja, på grund av mitt inte så goda humör så stannade vi inte utan åkte hem på en gång igen... Tror att humöret har en del med trötthet att göra för jag somnade som vanligt i bilen, satt och nickade med huvudet... Göran lutade mitt huvud bakåt och jag vaknade till, jag trodde att jag fortfarande bara satt och tänkte och märkte inte ens att jag somnade...

Väl hemma så blev det lite små bråk mellan barnen, Meja och Jonna ville leka och Melvin ville förstöra för han inte trodde att han fick vara med och leka... hans humör var inte heller det bästa då han sov under hela vår bilfärd och kände sig snuvad på turen, han trodde ju att vi skulle till momma... stackars liten...

Barnen små bråkade hela eftermiddagen och jag var fortfarande en surpuppa!!! mer och mer surpuppa blev jag också och tillslut, efter middag och tjafs om att barnen inte städade så tände jag upp i kaminen och sen tog jag med mig Towe upp och bäddade ner oss i sängen. ville vara ifred då hon skulle äta!

Jag små slumrade  omgångar där vi låg och myste, jag hörde de andra här nere, hörde hur Göran så småningom gav barnen kvällsfika, hur Casper kom hem från farmor och sen hur Göran nattade barnen! Jag fick så klart dåligt samvete för att jag låg där uppe och bara slöade, men jag får dåligt samvete för minsta lilla, jag är helt hopplös på den fronten...

När klockan var strax efter 20.00 smög jag och Towe ner, jag ville vänta tills Melvin och Hilma hade somnat för de visste inte att jag låg där uppe... i alla fall så var det nog inget de tänkte på när Göran nattade dem i rummet intill...

Jag var beredd på att Göran skulle vara lite grinig på mig, inbillade i alla fall mig det men det verkade inte som att det var någon större fara... fast lite spänd stämning var det, kanske bara från min sida!?

Jag bytte på Towe och lade henne i Jonnas famn, sen gick jag ut i köket och plockade i diskmaskinen och körde igång den innan jag poppade popcorn till barnen. Tony ska sova här i natt och det var hans om hade med sig både micro pop och cola.

Jag satte mig i soffan med de andra, det var finalen av Melodifestivalen i kväll och det måste man ju se, tycker ändå att flera av låtarna var bra!
Görans telefon ringde och gissa vad!? Någon ville ha chaufför! han satt kvar en stund till med oss, han gick så småningom och bytte om och sen kom han och pussade på mig innan han åkte <3<3<3 förstår verkligen inte hur man kan älska någon så mycket!? älskar ju såklart mina barn men den kärleken är inte på samma sätt, klart minst lika stark men ändå inte lika...

Eric Saade vann i alla fall och ingen var lyckligare här hemma än Jonna!
Nu sover alla barnen och jag sitter här, skönt att det inte var något vettigt på tv! inget man missar då man behöver lite tid för att skriva!

I alla fall så tror jag att tuppluren gjorde susen för det känns som att surpuppan är borta! Får se när jag tar mig i säng ikväll, lär ju inte bli alltför tidigt då jag inte känner mig så jätte trött. konstigt!? haha...
Ska nog i alla fall från och med måndag eller kanske redan i morgon försöka komma i säng tidigare, det vinner nog alla på, ingen vill ha en surpuppa till mamma och jag vill verkligen inte vara en... jag avskyr när jag är på dåligt humör!!!

dagens nyhet är att pappsen också skaffat en blogg! patetiskabloggen.blogg.se där skriver han på sitt eget sätt om allt tänkbart, läsvärt!!! Det värsta är att han nog kommer att få många fler läsare och kommentarer än jag... då blir jag ju avis!! ;0)

Nu ska jag nog läsa lite bloggar och fördriva tiden på fejjan... innan det blir dags att sova!

Puss pussOj, en massa funderingar...

Halloj... nu är även denna dag och kväll till ända... Göran åkte nyss iväg, tydligen människor som ska supa och ville ha sig en chaufför! Han hann ju vara hemma några timmar mellan bandyn och nu!

Hilma och Melvin somnade rätt snabbt ikväll, Casper fick sitta uppe men somnade i soffan och fick gå och lägga sig... Jag har kikat på Let´s dance men missade såklart vem som åkte ut eftersom jag kikade på Big brother... ett ganska sjukt men ändå så bra program, man blir liksom fast! Jag brukar fundera mycket på hur det skulle vara att vara instängd där inne med de personer som är där nu, då när jag hade feber för någon vecka sen så drömde jag att jag var där inne...

Jag är en person med ganska mycket funderingar, jag funderar alltid på någonting och jag drömmer alltid på nätterna men har ibland väldigt svårt att komma ihåg vad jag drömde... kan veta att jag drömt något konstigt och att jag kom ihåg det just när jag vaknade till mitt i drömmen men sen på morgonen minns jag inte...
I alla fall så funderar jag mycket på träning nu... skulle så gärna vilja träna och äta rätt, få en fin kropp som man kan vara nöjd med men framför allt att få tillbaka styrkan i kroppen och främst ryggen... men jag har varken tid eller råd känns det som... för att äta rätt och nyttigt är för det mesta dyrare... men tiden då... blir ju inte direkt så jag tar med mig 3 barn ut och går med vagnen, crosstrainern vill jag stå på när barnen inte är i närheten, vill som vara i fred och fokusera och på kvällen är man trött och vill bara slappa... det är ju mycket enklare om man har ett pass inplanerat och man åker/går iväg för att göra just detta... typ som Göran när han åker iväg på bandy 2 kvällar i veckan... har tänkt att då är det ju perfekt för mig att köra på crossen och kika på tv samtidigt! Gäller bara att få in den till tv-rummet! Å andra sidan är Towe bara 2 månader och jag bör ta det lugnt, eller!? Det är i alla fall skönt att det snart är vår, då inbillar jag mig att vi kommer att vara ute mer och det kan ju hända att jag kan få till några promenader!!

Vad funderar jag på mer då? Jo jag funderar på vårt hus och på vad mycket det är som egentligen behövs göras! Vi kommer aldrig att hinna få till allt innan barnen är stora känns det som, och jag vill inte ha allt tipp topp och lyx utan bara helt och funktionellt!
Jag tror att jag ska ta och ansöka till Arga snickaren! Man kan ju alltid försöka!

Jag tänker mycket på framtiden, hur kommer den att se ut? Eftersom Göran är arbetslös så har jag ingen aning ens om hur vårt liv kommer att se ut om 6 månader... bra hoppas jag!
Funderar även på mitt jobb, kommer jag någonsin att återvända till min anställning eller måste jag söka ett arbete närmare och kommer jag att få jobba med det jag vill? Drömmen är ju att ha en egen salong nära hemmet, i alla fall är det min dröm! Eventuellt att man kanske jobbade på en större salong 1-2 gånger/vecka bara för att få ha lite arbetskamrater! men i en liten by kanske det är svårt, speciellt eftersom det redan finns två frisörer här!

Funderar på människor, vänner, fiender, familj med mera, för tydligen har jag en del fiender och det är faktiskt lite jobbigt att inte veta vilka som tycker så fruktansvärt illa om mig som person och tydligen min familj också... egentligen så spelar det inte så stor roll men eftersom det tydligen är någon som man stöter på lite då och då så undrar man ju ändå...
Funderar på vänner som bor längre ifrån och som man inte träffar så ofta, men jag vet ju att de som är mina riktiga vänner finns kvar, det har jag fått bekräftat och det känns ändå skönt! Det finns så många trevliga, fina och underbara människor i denna värld och alla är vi olika och det måste accepteras!

Funderar på hur många barn jag kommer att få, är det stopp nu eller kommer det fler? Iofs är det ju jag/vi som avgör men jag vet ju ändå inte hur många jag känner för att ha/få, jag vet ju inte nu om det kommer att kännas nog nu eller om jag kommer att kännas nog efter ytterligare 3!? Det får tiden utvisa... en i taget brukar jag säga, men jag vill ju som jag sagt tidigare gärna ha tvillingar någon gång!
Detta med mig och många barn har säkerligen folk också åsikter om, det finns ju alltid någon som har åsikter om det man tänker, säger och gör men det är ju så det funkar!

Vi är egentligen ganska dåliga på att verkligen tala om för någon när man tycker att de gör någonting bra, att ge komplimanger, vi kanske säger till andra att " oj vad jag är impad av henne" men varför inte säga det till personen det gäller!? det är ju där det gör mest nytta! Sen att säga till människor om vi ogillar något det gör, sånt säger vi inte heller, inte nog ofta och det beror ju på att oftast tar folk så illa upp och vänder och vrider på allt åt fel håll... kritik kan ju faktiskt ges på ett snällt sätt och verkligen öra gott, bättre än skitsnack i alla fall!

Hur kommer mina barn att bli för individer när de växer upp? Alla har ju sin egen personlighet och sitt sätt att vara, alla är unika på sitt sätt, både fysiskt och psykiskt!
När det gäller just mina barn så har jag alltid fått höra att de är så olika varandra och att det är så konstigt att alla har ett så eget och personligt utseende och att ingen är så jätte lik den andre... har till och med fått en fråga om jag verkligen har samma pappa till alla barnen!? Och svaret är JA!!! jag tycker att det är så bra att alla 6 är olika och har sitt eget, ingen som man blandar ihop med den andre, även om jag säger fel namn dagligen men jag är ju inte ensam ;0)...

Är i det stora hela ganska så nöjd med min tillvaro nu, även om det är vissa bitar som inte är på sin plats men jag känner mig ändå fridfull på något sätt, som om det är nu som allt kommer att bli bättre, det är nu allt kommer att ordna sig och börja ta form... magkänslan är bra och jag känner mig mer och mer säker på mig själv, för JA jag är egentligen väldig osäker i mig själv och har inte alls så bra självförtroende och självkänsla... men vissa dagar känns det bättre än andra!

Usch, jag kan sitta här i evigheter och  skriva om det ena och det andra... men nu får det räcka för ikväll... nu är det natt! jag ska ta och borsta tänderna, gå ut med vovven och sen ta med mig Towe upp och gosa ner mig i sängen och sova! jag sover alldeles för lite!!! Sätter jag mig ner i soffan för länge på dagarna som somnar jag garanterat till, sitter och nickar, men varför går jag inte och lägger mig i tid!? Det skulle jag må bättre av!

Puss puss och natti natt!

Storlek 62!!!

Nu har jag plockat fram och lagt i ordning kläder med storlek 62 är Towe för 56 är kort och för smått åt alla håll och kanter nu!

Fick lov att sno en av pappans korgar i garderoben också för nu behöver Towe två stycken! Vi ska egentligen stoppa in en trave till med korgar men då måste vi på Ikea först! Mamman har så klart flest korgar av alla och gnäller som alltid på att hon har minst kläder... hur det går ihop förstår bara andra mammor!!!

För övrigt så är Towe mer och mer vaken under dagarna, gärna lite längre stunder efter hon fått ny blöja och ätit, men efter lite snack och mys så somnar hon gott igen! Hon flinar verkligen upp sig och pratar tillbaka, här om dagen tyckte jag mig urskilja ett litet haha, då och då också!

Nätterna fungerar också bra, hon vaknar oftast bara en gång och äter, men det kan ju bero på att vi lägger oss sent och hon får för det mesta lite extra käk precis innan vi lägger oss, lika bra om hon ändå vaknar till!

Hilma springer runt och smaskar på lite ostkrokar, snart är det dags för välling och sen sängen, men än är det ett tag kvar...
En sväng ute!!!

Både Hilma och Melvin vaknade strax efter 15.00 , de hade legat ute i vagnen och sovit! Kände att vi borde gå ut en sväng även om klockan började närma sig 15.30 men med tanke på att maten bara är att värma idag så klädde vi på oss och gick ut! Towe bäddade jag ner i vagnen och där ligger hon fortfarande och sussar så sött!

I alla fall så har vi nu kommit in igen, en dryg timma ute blev det och det kan ju räcka, bättre lite än inget alls!
Melvin är hos farmor, Casper drog honom dit på "bobben", Göran och Casper är fortfarande ute, de ska försöka få igång Caspers fyrhjuling!

Både jag och Hilma är hungriga men vi vill vänta på de andra så efter att vi tänt upp i kaminen och bytt blöja så smaskade vi i oss den lilla biten kladdkaka som blev kvar sen gårdagen! Fy, men ibland så får man...

Middagen är som sagt redan klar tills idag, vi fick nämligen tjuva med oss det som blev kvar av lunchen på kyrkis igår!!! Flygande Jacob och ris!!!

Mamma ringde förut idag och talade om att natten gått jätte bra och att Jonna och meja får stanna en natt till, så i morgon ska vi hämta hem dem igen...

Elis ringde också strax innan vi gick in, grejerna hade tyvärr inte kommit idag utan kommer troligen på måndag så han lovade att så fort han har alla grejer så kommer han och fixar!!! Det lär ju bli en extra kostnad som vi inte räknat med men det måste ju göras så det är ju inget att välja på... verkar som att det kommer att bli bra i alla fall!

Nu hör jag att ena fyrhjulingen är igång i alla fall, tror det är Jonnas... hoppas bara att de får igång Caspers också!

Nu ringde telefonen och det var svärmor som ville att jag skulle skicka hem Tony....

Tävling!!!

Jag tävlar hos tiobarnsmamma om produkter för spjälsängen ur Hemtex nya babysortiment.

Gå in och kik, var med och tävla du också!

Havre tekakor

8 dl havregryn
1 liter mjölk
175 g margarin
75 g jäst
1 tsk salt
½ dl socker
ca 2 liter vetemjöl

Låt havren svälla i mjölken i ett par timmar (eller över natten) i en degbunke.
Skär ner matfettet i grynmassan och värm till 37 C. Smula ner jästen i degbunken
och blanda i havregrynsblandningen, saltet, sockret och det mesta av mjölet.
Arbeta degen smidigmed maskin eller för hand tills den släpper degnunkens kanster.
Strö över lite mjöl. Jäs under bakduk i ca 30 min.
Knåda i resten av mjölet. Dela i ca 30 bitar och forma till runda kakor, ca ½-1 cm tjocka.
Nagga med gaffel eller kavla med kruskavel . Lägg på smord plåt eller
bakplåtspapper. Lät jäsa under duk i 30 min.
Grädda kakorna i 225 C ca 10 min.
Låt dem kallna under bakduk. Ät eller frys in


vi glömde blöjan...

I morse vaknade Melvin ganska tidigt, han gick ner och efter en stund ropade han på mig och sen kom han upp... han talade om att han hade kissat på golvet och jag undrade hur eftersom han har blöja... men då slog det mig... jag glömde ju ta på honom någon blöja igår innan han lade sig!!!

Vi har frågat honom flera gånger om han vill sova utan blöja då han så gott som aldrig kissar i blöjan förrän en stund efter att han vaknat på morgonen, men han har inte velat...

Tur att han inte kissade i vår säng i alla fall, riktigt duktig kille vi har! Han har ju varit blöjfri på dagen väldigt länge nu och det blir sällan olyckor!

Får se nu då om han vill börja sova utan blöja på nätterna!?

torsdag och full rulle!!!

Vaknade vid 07.00 tiden men låg kvar och drog mig till närmare 07.30, sen gick jag ner och satte igång ugnen, tände i kaminen, röjde i köket och snodde ihop en kladdkaka innan jag fixade frukost! Göran låg uppe och sov med Towe!

Vi åt och alla barnen kläddes på, jag hade redan kläder på och sen gjorde vi oss klar för att åka till kyrkis! Ja för vi tog faktiskt bilen trots det fina vädret eftersom vi skulle åka till Svenstavik direkt efteråt och om jag då lägger Hilma och Melvin i vagnen så somnar de och jag måste väcka dem för att sätta dem i bilen. Göran klev upp strax innan vi skulle ut genom dörren.

Idag var det vi och tre mammor till med ett varsitt barn med sig. Barnen ritade och lekte och jag kom faktiskt ihåg att ta fram kameran!


Melvin och Jonna ritar och pysslar!


Meja pysslar också...


Hilma var lite trött och grinig... ramlade av en stol gjorde hon också...


Casper byggde koja med kuddarna!


Hilma fick vara i kojan med honom...


melvin också...


Leon, Melvin och Casper gungar lite, Hilma tittar på...


Nu fick Hilma också gunga!!!


Casper knäpper kort på sin mamma... jag hatar att mina glasögon alltid halkar ner... jag vill ha linser!!!


En koncentrerad Hilma...


En pigg och vaken Towe!


Leon ville gärna mysa med Towe men hon var inte riktigt med på noterna...


Hilma gömde sig mellan väggen och skåpet med kuddarna!!! Lite gladare nu!!!

Efter en jätte god lunch packade vi på oss kläder och in i bilen för att åka hem och packa ur och i grejer innan vi åkte till Svenstavik. Göran följde med men Casper ville vara hemma...

Först hälsade vi på Monica, Helena är där med barnen i helgen, mamma kom också dit och var lite social. jag klippte fyra av dem och sen var det dags att åka hemåt igen, klockan var då närmare 17.00...
Helena och Monica snusade ikapp på Towe, Melvin var också väldigt gosig med Helena, så pass att Lukas blev rejält avis ;0)

Jonna och Meja stannade med momma, de ska sova där i två nätter, Casper skulle egentligen också det men han ville inte när Jonna skulle med...

Vi var in på Dollar en sväng innan vi åkte hem... väl hemma så stoppade vi i Hilma och Melvin lite att äta, sen satt de och mös i soffan tills det var dags att sova...

Casper hade övernattning på fritids så jag och Göran kikade på tv och smaskade lite godis! Chips blev det också för att balansera upp det söta, men som vanligt så slutade det med att vi båda mådde illa...Onsdag, röris men ingen elis...

I onsdags var röris här igen och skulle koppla klart allt och provköra var det tänkt, jag hade kontaktat en elektriker som lovade att komma. Men när jag ringer och talar om att röris är på plats så kan inte elis komma.... BLÄÄÄÄ!
Fick i alla fall under dagen tag på en ny elektriker som skulle kika förbi på kvällen så då skulle röris kunna komma på fredag och provelda!!

Dagen gick, tror inte vi gjorde något speciellt och så blev det kväll... Barnen nattades, jag klippte Kristoffer, elis kom och Göran for på bandy.

Elis tyckte att det var väldigt krånglig i el i vårt hus, värre än vanligt! Men han ringde några samtal och talade om en lösning för mig, han sa att han skulle återkomma när han beställt grejer och så skulle han vara snäll och fixa till lite andra små fel också... som att det typ går en skarvsladd genom källaren till både kylen och diskmaskinen!!! Visade honom även hur vi hade det draget med sladdar i badrummet och han frågade om vi skulle renovera snart??? hans kommentar då han såg väggarna i duschen var "Kan man ens duscha här?? håller det tätt??" hans råd till mig var att ringa "Arga snickaren" på allvar!!!!

Jag vet att elen är dålig och rörig i huset men man har blundat lite eftersom det inte funnits någon chans för oss att fixa det, det samma gäller badrummet och nästa ut efter det är ju köket + golvet i hallen och golvet i vardagsrummet osv...

Ja i alla fall så skulle han försöka fixa elen i helgen om grejerna hinner komma idag (fredag) och förhoppningsvis har vi värme i elementen nästa vecka!

När elis åkt så fick Jonna som fortfarande vara vaken passa Towe medan jag tog en snabbdusch, när jag var klar hittade jag dem i soffan så här:


Fettisdag med bak!!!

Idag skulle vi ju baka!!!
Jag klev upp strax efter 09.00 och jag satte igång ganska direkt med att röja och fixa i köket, satte första degen innan jag hämtade ner Hilma och väckte Göran, fast han var vaken och myste med Towe!

Först bakade jag Havre Te-kakor

Under tiden jag bakade och vi väntade på att Görans rosenbröds deg skulle jäsa så målade han naglarna på barnen!


Här får Jonna sina tånaglar målade..


Towe fick lite färg på sin stortå nagel!


Rosenbröd med vallmofrön, precis innan de ska in i ugnen!


Härligt gyllene blev de och goda!!


Kissarna myser tillsammans med Towe, Casper tyckte det var så gulligt!


Bakade även knubbiga havrelimpor!


Hittade meja och Melvin i soffan, tydligen så har vi det kallt hemma!?


Towe myser med pappa


Jonna hade nattlinnet hela dagen!


Passade på att göra några rejäla rågsikts limpor också!


Under tiden de var i ugnen busade mamman med Hilma som haft feber även idag...


Den där luggen som aldrig får sitta fast i hårspännet som mamma envisas med att sätta dit.. här åter spårlöst borta ;0)


Färdiga limpor!


Avslutade dagen med att bjuda svärmor, Tony och Benny på semlor!

Det var vår dag i bilder, så mycket text blev det inte, men det kanske inte behövs!?

Barnen har lekt, Jonna hjälpte till att baka, de har fått sina naglar målade och så har de kikat lite på film. Ute har det varit halvt storm hela dagen, hoppas vädret blir bättre i morgon!

Lite lunch och middag har vi lyckats få i oss även idag, med en Jonna som tjurat vi båda tillfällena fastän det var mat som hon gillar! Ibland måste det bara gnällas ändå...

Hilmas hosta har varit bättre idag men den hänger fortfarande i.. Towes hosta däremot är snart borta, nästäppan lika så!!!

Nu ska jag fixa lite te och nybakta limpsmörgåsar!!!

Puss puss

Sportlov, pulka och bob!

Vi klev upp strax efter 09.00 idag, barnen var redan vakna, de kikade på bompa mesta delen av tiden men Meja, Melvin och Hilma var uppe och mös med oss i sängen en stund också!

Vi åt fil frukost och sen var det dags för blöjbyte och mat för Towe, Göran bytte blöja på Hilma och sen tog jag med mig henne in i duschen! Jag hade förut bestämt med Jonna att hon skulle duscha med mig men just då lekte de frisör och hon hade inte tid ;0).

Förmiddags timmarna gick rätt fort och det blev dags för lunch, makaroner och korv fick det bli. Jonna ville ha stuvade makaroner men vi lovade att vi skulle ta det till middagen i stället tillsammans med ett gäng köttbullar!

Efter lunchen var det tänkt att vi skulle ha handlat och sen satt igång att baka, men vi klädde på oss och gick ut i stället! Hilma var trött och jag bäddade ner henne i vagnen sen hjälptes vi åt att klä resten av barnen, Casper passade Towe under tiden! När alla var påklädda och ute så satte jag mig ner med Towe i lugn och ro så hon fick äta ordentligt innan vi också gick ut!

Väl ute så gick jag efter posten samt hämtade in soptunnan från vägen medan jag väntade på att Göran skulle skruva klart med bobbarna i garaget, det var nämligen så att vi skulle gå iväg till skoterleden som går under elledningarna vid kvarteret bredvid och där skulle vi fördriva tiden med att åka lite pulka och bob!

Göran tog bilen även fastän det är en kort bit att gå men om man ska få med sig 2 pulkor och 3 bobbar så är det kanske det smidigaste sättet + att barnen slapp ödsla energi på att gå dit ;0), mer energi till åkandet!
Jag tog dock vagnen med Hilma och Towe, samt en hund som höll på att slita av mig armar och fingrar, han är så ivrig och hispig rätt som det är och så löper ju Susannes hund nu också så det är inte lätt för honom!

Väl framme så hade vi jätte skoj, Casper, Jonna och Meja åkte på bra, Melvin var lite skeptisk och försiktig men tillslut åkte han också fast han ville absolut inte åka själv, kanske lika bra det för det gick undan rätt som det var! Jag åkte rätt många gånger, både pulka och bob, både själv och med sällskap av någon av barnen, hoppade i hoppet gjorde jag också! det är så skoj att åka pulka!!! Bra träning också vill jag inbilla mig, att gå upp för backen för att sen hejdlöst kasta sig ut!!!

Efter någon timma vaknade Hilma, hon hade lite feber på förmiddagen men inte så farligt, dessvärre var den högre nu... Tog upp och klädde på henne overallen, bytte plats på henne och Melvin, bäddade alltså ner honom i vagnen för att sova en stund och så fick Hilma provåka lite pulka och bob i stället!

Vi blev inte kvar alltför länge därefter eftersom Hilma var tussig, ganska snart begav vi oss hemåt...

Väl hemma så var barnen ute och lekte en stund till, Benny kom och passade barnen så jag och Göran tog med oss Hilma och insamlingen och åkte iväg... först på Grindes för att handla till bakningen som vi flyttar till morgondagen om allt går efter planerna och sen tog vi insamlingen på tillbaka vägen!

När vi äntligen var hemma och inne var det dags för Towe att äta, klockan var redan 17.00 och det var hög tid att börja med middagen! Göran packade upp matkassarna!

Vi åt mat, barnen kikade på bompa och sen vart det så småningom kvällsfika och läggdags! Jag nattade Hilma före de andra, hon har fått en hemsk hosta och febern är som sagt tillbaka, 39.6 så det blev både alvedon och hostmedicin... Hon hostade i ca 1,5 timmar innan hon äntligen somnade, hostar så och då nu också även fastän hon sover... Melvin har också lite hosta och den är sådär "kruppig" på både honom och Hilma... får se hur natten blir..

Natten som var hade vi sällskap av Meja, det kliades i puppan så vi var ner och tvättade och smorde, hon lade sig i sin säng igen men senare under natten kom hon upp igen och kröp ner bredvid mig! Hon vill alltid ligga tätt, tätt intill och när jag bad henne lägga sig i mitten då det var dags för Towe att äta så satt hon två sekunder senare fast på Görans rygg!!! Mysigt en stund men inte i längden ;0)...

Ja det var våran dag det, första dagen på sportlovet det...

Fick mig några bilder idag också :


Hilma i pulkan nedanför backen...


Casper ville inte att jag skulle knäppa kort...


Men jag sa att det är ju hans problem om han ser ful ut sen när jag lägger ut korten på bloggen ;0)


Meja busar med Hilma!


Meja special med huvudet på sned!


Backen med ett hopp mitt i!!!


Här nere står vi andra!


när Jonna hoppar med pulkan...


och Casper med Melvins bob...


Jag och Hilma målade naglarna knallrosa innan hon fick sin välling, glömde fota hennes lilla hand... men här är i alla fall min!

Nu står sockerkakan och skriker efter att få bli uppäten och snart är det Big brother!!!

Puss puss
sit-up´s

Vet inte om det hjälper men ska försöka i alla fall, det kan ju inte bli sämre!?

Jag har nyss betat av 100 st + 50 st "juck-up´s" för rumpan ;0), gjorde sit up´s någon dag innan jag blev sjuk också men nu är jag som frisk igen!

Ska försöka få lite tid på crossen också, känner att min bålstyrka måste byggas upp igen för ryggens skull! Bara att bita ihop, kanske man blir av med "gravid magen" också!!

Nu ska jag väcka min kärl som sussar på soffan sen ska jag bära med mig Towe upp och stoppa om henne innan jag ska krypa nr under täcket och sova!

Natti natt!

Dagen som varit med gårdagens bilder...

Städade som sagt toaletten på förmiddagen, ingenting jag hade planerat att göra utan andan bara föll på och så blev det!

Casper blev i sista sekund bjuden på kalas hos Marcus idag, det började 12.00 och Marcus ringde 9.30!! Casper åkte med farmor och Tony till kalaset.

Jonna blev uppringd av Elin och 12.30 klädde hon på sig i raketfart och knallade över täckten för att leka, skönt när de har kompisar som bor nära!

Vad har vi andra gjort idag då? Jo jag har vikt lite tvätt, hängt lite ny tvätt, lagat middag, bytt blöjor, gått ut med hunden, hämtat hem Jonna innan middagen, myst med barnen framför en film i soffan... ja lite av varje men upplever att dagen näst intill stod stilla fram tills 15.30 så resten av dagen gick i ett ända fram till 20.00 och jag kände mig helt slut!

Melvin har varit gnällig och Hilma som alltid är nöjd och glad har också varit extremt gnällig... men det spricker upp tänder på henne var och varannan dag nu + att hon nyss varit sjuk så det kanske inte är så konstigt!? Hon tog sig i alla fall en långsovare på förmiddagen och då passade Meja och Melvin på att leka i dockskåpet en stund!

Meja är inne i en riktig test period nu, allt ska sägas emot och prövas, det ska stretas och skrikas... jaja, det lär väl gå över så småningom!?

Efter middagen röjde jag lite i köket, Göran kollade brödrecept, han fick lust att baka så det ska vi ägna morgondagen åt, behöver bara inhandla lite olika mjölsorter först!
Lite bakades det idag också, jag bakade en kladdkaka och Göran snodde ihop två sockerkakor men vi har bara provsmakat kladdkakan, de andra får vänta tills i morgon!

Alla tvättkorgarna är fyllda med vikt tvätt också efter gårdagens tvätt race, Göran har lovat att lägga in kläderna på sin plats i morgon och det måste göras för annars är det risk allt allt far i golvet och blir ogjort igen...

Gick förresten i säng otroligt tidigt igår, redan 21.30!!! jag tog med mig Towe upp, tuttade henne innan jag bäddade ner henne i sin säng och sen lade jag mig själv i våran nybäddade säng och somnade rätt snabbt! Men tyvärr så vaknade jag igen redan 22.00 precis när jag somnat av att Melvin står precis bredvid mig och viskar att han har bajsat!!! Typiskt när jag lägger mig i tid för en gångs skull!

Nu lite bilder från gårdagen:


Hilma går ofta runt med en docka i famnen!!


Meja spexar för det mesta så fort kameran är framme!


Melvin är mest intresserad av att man ska knäppa kort fortast möjligt så han kan se resultatet på baksidan ;0)


Hilma vände sig snabbt från kameran...


Ibland är hon väldigt nära! Kolla ögonbrynen förresten!!!


Towe hon har en massa fina smilgropar!


Meja busar met Towe och leker med mammas mobil, roligt att trycka på siffrorna!


Towe ser sig omkring!

Det var vad jag hade att bjuda på idag, i morgon kommer det troligtvis mer!?

Puss puss

Towe 2 månader!!!

Oj va tiden går fort! Idag är hon 2 månader vår lille prinsessa (en av dem) och hon är helt underbar såklart!

Hon är mer och mer vaken på dagarna och nu lite längre stunder men hon sover fortfarande väldigt mycket, precis som det ska vara, fast alla barn är ju såklart olika!

Hon är fortfarande lite hostig och snuvig men inget allvarligt, ringde dick 1177 idag bara för att höra mig för lite, vi skulle höra av oss om hon blev sämre eller fick feber men än s länge så känns det lugnt och att hon är på bättringsvägen!

Hon ler mycket och ofta när man pratar med henne, hon försöker så gott hon kan att prata tillbaka och svara, håller huvudet stadigt och även väldigt bra i bukläge även om det inte blivit så mycket sån träning...

Igår hade hon namnsdag också och då tyckte hennes farmor att hon skulle fira med att smaka lite grädde men det tyckte inte mamman!!! Gillar inte alls när andra människor ska försöka vara så snabba att stoppa i de små och låta dem smaka alltför tidigt. Jag/vi bestämmer själv över vad våra barn ska äta och när, PUNKT!!!

Puss puss älskade lilla vän!
Hilmas kofta!!!

Fick ett ryck nu på förmiddagen och städade badrummet! Så nu är det i alla fall rent där!

Och när jag som bäst höll på att skura så hittade jag den borttappade koftan, Hilmas kofta som hon hade på kyrkis för 3-4 veckor sen och sen dess har den varit borta!! Jag har letat och undrat, var helt säker på att jag glömt den på kyrkis, men kände ändå på mig att den skulle komma fram!Soppa & Disco...

Vi kom hem från svärmor för en liten stund sen och har nyss nattat barnen och bäddat rent i sängen, nu är det bara att ta på Towe ny blöja och pyjamas så är det kväll på riktigt! Hilma och Melvin var så trötta, speciellt Melvin som somnade innan jag hann komma och säga godnatt!

Tysk midnatts soppa fick vi till middag med rostat bröd till och sen marängsviss till efterrätt! Soppan har ganska bra sting i sig så de yngsta barnen fick makaroner oh köttfärssås i stället!

Vid 16.30 ringde Lena (på macken) och frågade i fall Jonna och Casper ville följa med till Turingen på disco mellan 18.00-20.00, hon skulle ändå ha platser över i bilen så hon tänkte att hon skulle ringa och fråga! Jätte snällt att du tänkte på oss Lena!
Hon kom och hämtade dem 17.30 hos Susanne, Tony följde också med! Så innan vi gick hemifrån strax innan 17.00 så fick de byta och och fixa till frillorna, Jonna fick även lite ögonskugga och hon var så nöjd!

Nu är det Melodifestivalen - andra chansen på tv...

Tog lite bilder på barnen idag när de lekte med Towe, jag lade henne på fällen i barnens rum och vi hade det lite mysigt en stund, men de korten orkar jag inte lägga in nu utan gör det i morgon i stället...

Tack och hej!

Tack för tvättmaskinen!

Kom just att tänka på någonting. Förr hade man ofta många barn och då stannade det inte vid 6-7 stycken utan det var ofta upp emot 10!

Att sköta ett hushåll med många barn tar sin lilla tid men jag vill verkligen tacka den som uppfann tvättmaskinen! Att diska för hand och laga mat till måna det går ju an, men tänk dig att tvätta kläder till 10 barn, FÖR HAND!!! Jag skulle absolut inte vilja byta... men det skulle kanske vara skoj att pröva på, att leva som förr bara för en vecka eller två!

Eller vad tror ni?

Jonna är vaken...

Var nyss ut med hunden och passade på att fylla vedvagnen på samma gång! När jag kom in så hörde jag en bekant röst inne på barnens rum, förutom Meja och Melvins röst så var det nu Jonna som efter några timmars extra sömn vaknat!  Hoppas humöret håller sig på topp resten av dagen för nu bör hon vara utvilad!

Hilma tog sig också en lång sovare, hon vaknade precis innan jag gick ut men hon fick ligga kvar och mysa tills jag kom in igen, nu sitter hon och äter lite fil, syskonen leker skola och gör henne sällskap vid matbordet!

Göran är fortfarande inte hemma, han är och hjälper Benny att byta motor i en av bilarna...

Trots blåsten så skiner ju solen och detta ljusa klot har bidragit med mycket värme inomhus i dag, jag har inte behövt elda förrän nu, egentligen hade jag nog kunnat vänta lite till men jag gillar inte när det är för svalt... dessutom har jag ju en hel del tvätt som ska torka också!

Är inne på maskin nummer 4 nu, tumlaren går också, satte den i uttaget i hallen så att båda kan vara igång samtidigt, det går ju lite fortare då! Sängkläder i tumlaren och vit tvätt i tvättmaskinen! Sen är det bara 2 maskiner kvar innan det får räcka för den här gången!

Nä nu blev det lite för livat ute i köket så det är väl bäst jag går och ser efter vad de sysslar med!


Tvättar...

Towe spydde 2,5 dm rätt upp i luften i morse så det blev att plockar ur alla sängkläder ur vår säng... spyan orsakades av retlig hosta i samband med en proppmätt mage!
Gick ner och duschade/badade henne direkt och hon tyckte det var supermysigt! Så nu har vi en ren ocg go liten bebis som inte stinker kräk ;0)

I alla fall så blr det alltså till att tvätta idag, och maskin nr 2 är redan klar, ska strax roa mig med att hänga upp den och köra igång en ny... typ bara 4 maskiner kvar! Men så kan det få bli ibland då man inte håller efter och tvättar varendaste dag...

Ute skiner solen, men det blåser utav bara f*n så vi blir nog inne idag, till att börja med i alla fall.

Svärmor ringde för en stund sen och vi är nu bortbjudna på middag med utlovad efterrätt!

Hade tänkt att jag eventuellt skulle baka idag, men håller mig till tvätten och tar baket en annan dag, känner mig inte helt 100 pigg på en dag med både tvätta och bak... den energin har inte kommit tillbaka än, har fortfarande ett lätt tryck i huvudet, känner mig lite halv tussig lixom!

Däremot Hilma mår mycket bättre idag! men nu sover hon en förmiddagslur, kan behövas när man varit sjuk! Annars så har hon knatat runt och stökat på lite som hon bukar göra, gröt åt hon till frukost också så det ser lovande ut!

Jag och Jonna råkade i luven på varandra förut och nu ligger hon och sover/vilar i sin säng, kanske lika bra att hon vilar nu så hon är piggare till kvällen, det blev ju rätt sent för henne i går...

Meja och Melvin kikar på film och knaprar lördagsgodis!

Tvätt var det ja....


Tussig Hilma

Idag har vi haft en väldigt sjuk och febrig Hilma, hon har knappt sagt någonting idag, tror aldrig hon vari så här lugn... har mest legat på soffan, sovit och kikat lite på tv:n emellanåt eller bara ut i tomma intet...
Hon har inte fått någon alvedon eftersom hon ändå har verkat väldigt nöjd och inte alls gnällig, det är ju bra om febern får göra sitt!Här har hon lagt sig och somnat innan frukost som vi åt ganska sent...


Pyjamasen är fortfarande på och tydligen är det väldig intressant på tv tycker Meja som myser lite med Towe!


Så härlig bild tycker jag, vacker på något sätt! Älskade små barn!


Sovomgång nummer 2


Ser ju ganska å tussig ut lill pluppan...


3:e gången, vi andra är i kket och lagar middag...En flaska välling fick hon i sig i morse sen några kex och en del saft, lite middag och en halv flaska välling till och vatten däremellan, det är vad vi fått i henne idag.
Kräktes lite efter sovomgång nummer 2, den lilla vällingen som fanns kvar i magen kom upp och efter det var hon lite piggare en stund, det var då hon även fick i sig saft och kex.

De andra barnen har varit ute en bra stund mitt på dagen, innan det lekte de bra på rummet, det låg leksaker och dockkläder över hela golvet men det var Jonna och meja jätte duktiga och städade upp när de kommit in, nästan helt utan bråk och tjafs!

Melvin lade sig på backen framför garageporten där det droppat en massa vatten, han blev en aningens blöt och kom in för att byta om, av med overallen och på med sovkläder och sen ut i vagnen! Det var han super nöjd med!

Fram på eftermiddagen följde Jonna med farmor, Patrik och Tony till stan, de skulle handla, Tony ringde och frågade ifall någon av de mellersta ville följa med och vi tyckte att det var Jonnas tur och hon ville såklart med!

Jag har nog inte gjort någon nytta alls idag, varit rastlös men ändå inte fått något gjort, borde ha tvättat men har bara myst i stället.. en aningens irriterad på en frisk och rastlös Casper har jag varit och på en Meja som pipit, skrikit och gnällt endel rätt som det varit... Melvin han har också varit på gnäll humör, knappt så man har hört vad han sagt bakom allt gnäll... själv hänger det tunga huvudet fortfarande kvar, precis som att jag har ett tryck som gör en väldigt trött och ofokuserad...

Göran åkte på bandy vid 19.00 tiden... 19.45 fick Hilma välling och Meja & Melvin fick kvällsfika och ganska precis 20.00 var alla tre i säng!
Casper satt uppe och skulle kika på Let´s dance med mig men han somnade efter 15 minuter!! Jonna kom hem vid 21.00 och hon är fortfarande vaken men nu ska hon strax i säng!

Själv blir det Big brother och senare lite fika, Göran kom nyss hem och han står strax  duschen!

Puss puss

morgon och det är fredag ;0)

i stället för att skriva fredag och det är morgon;0).

Jag är i alla fall uppe och rätt så pigg, klev upp vid 08.00 för att tända upp i kaminen då jag visste att det var lite kyligt på nedervåningen, hade tänkt gå upp och krypa ner under täcket igen men nu sitter jag här...

Har sovit ganska så bra inatt och Melvin har sovit i sin säng HELA natten även inatt, hn gjorde det igår också! Han kom in kl 06.00 och sa "mamma aka, ojjon"(mamma vakna, det är morgon) och sen gick han ner till Casper som nyss vaknat. de har kikat på Sveriges värsta bilförare och sen bompa.

Jag var nyss upp och hämtade ner Hilma, hon har fortfarande feber, 30,7 39.7 visade tempen... hon sitter nu och myser med casper i soffan och har sin pipmugg med vatten, det är ju så viktigt att dricka mycket när man har feber och alla de små barnen är jätte bra på att dricka, värre är det med de två större...

Towe har tuttat ganska mycket inatt och igår kväll sket hon rejält! trodde aldrig att hon var klar någon gång men när jag äntligen unde byta så var där slemmigt som attans, så förhoppningsvis så var det där slemhosta slutligen hamnat! I förrgår kväll spydde hon ner täcket med både slem och mjölk, tur det bara var ovanpå så jag kunde vika undan det över natten och tvätta igår.

Fick ett sms av syster tidigt i morse, Tina undrade hur hon skulle gå tillväga med surdegen som hon fick av mig, men det var ingen brådska med svar, anledningen att hon skrev tidigt va bara för att hon hade tid då ;0).

Magen kurrar redan men det blir nog ingen frukost än, jag ska ta mig några rejäla klunkar vatten och sen ska jag smyga upp till Towe och älsklingen och mysa med dem en stund till innan det är dags att börja dagen på allvar...

Puss puss och god morgon på er förresten ;0)

Kyrkis & sotis...

Det blev kyrkis för oss ändå idag, bara jag som kände mig en aning tung i huvudet men det kan man ju stå ut med! Meja ville inte på dagis så hon fick också följa med, hade egentligen inte tänkt det men så blev det i alla fall!

Det blåste som bara den ute så det blev inte den skönaste promenaden men vi kom fram tillslut och jag var en aning svettig... Hilma och Melvin satt i vagnen, meja åkte frampå och Towe satt i bärsjalen.

Meja och Melvin målade lite teckningar först och sen byggdes det lite pussel och lektes, men jag tror att jag hade med mig en hög med surisar idag, för de var inte på toppenhumör, lite klängiga och mammiga och så kom det en och annan tår från var och en av dem.. jag inte Towe då för hon var så nöjd!

Hilma var den som var grinigast men det grundade sig i febern som kom smygande under tiden vi var där, innan middagen hade hon strax över 39.0 grader så man kan ju säga att det var hennes tur nu då... hon var riktigt trött vid middagen och det kliades rejält i munnen, saliven bara rann och lika så tårarna. Men ett bad efter middagen gjorde susen, en stund i alla fall!

Göran fixade ett bad åt henne och jag plockade undan i köket. Melvin och meja gjorde så småningom henne sällskap i badet, badar en så vill alla!!!

Sotaren var här under förmiddagen också, eller rättare sagt under den tidiga eftermiddagen, han var precis klar för att åka och kom ut genom dörren när jag kom hem från kyrkis. Allt i källaren såg fint ut och det var inte en dag för sent att han sotade kaminen, det var ganska tjockt med beläggningar längst upp i röret, där det är oisolerat... men nu är det bra drag i kaminen igen!

Hilma och Melvin sov en bra stund i vagnen efter att vi kommit hem, jag gav Towe lite tutt och sen tog jag en power nap på Göran, dreglade lite på hans tröja och myste!! Efteråt kände jag mig  inte alls lika tung i knoppen och det var dags att ta in barnen och sen laga middag...

Jag började och Göran tog över när jag tände upp i kaminen! Jag måste säga att vårt samarbete fungerar bättre och bättre för varje dag och jag är riktigt imponerad hur allt flyter på så bra många gånger!

Efter att barnen badat smorde jag in dem med olja och tog på dem pyjamas. Hilma fick sin välling och sen var det god natt för hennes del vid 19.00, hon var såå trött!

De andra barnen fick fil och puffar till kvällsfika och sen var det borsta tänder och godnatt för Meja och Melvin, Jonna och Casper fick vara uppe lite längre! Vi får ju börja helgen redan i morgon eftersom Casper inte ska på skolan, alltså har vi inget tvång att kliva upp tidigt!!! och efter helgen så är det ju en hel veckas lov, så vi ska nog hinna vila upp oss!!!

Vi kikade lite på antikrundan och efter det var det tänkt att vi skulle kika på "Sveriges värsta bilförare" via programbiblioteket men det var något strul så det får bli i morgon i stället. Jonna somnade redan vid 20.30 om klockan ens hann bli så mycket och Casper fick å och lägga sig strax innan 22.00.

Casper har inte haft någon direkt feber idag men näsan är täppt. Hoppas att alla hinner tillfriskna under helgen så vi får vara friska under lovet, hoppas även på fint väder så vi kan vara ute mycket! Ska även försöka fixa så vi kan få komma och knäppa ett något försenat BB-foto under lovet, kanske det blir ett besök på Djungelhuset också!?

Nu stängdes tv:n av, det snarkas från soffan och Towe snusar och sover i sängen här bredvid, kanske man ska ta och krypa ner i sängen snart!?

Puss puss och sov så gott!Röris & småstjärnor...

I går morse (onsdag) när vi precis höll på att duka av frukosten knackade de på dörren och Röris klev in, han och hans hjälpreda/elev gick raka vägen ner till källaren och satte igång! De var här från 08.00 -15.20 med ca 30 minuters lunch, men de hann inte klart med allt, lite rördragning kvar och sen ska det bara vara att koppla det sista så är det redo att börja användas! Helt klart ska det bli nästa vecka lovade han!

Under tiden de var nere i källaren och sågade/bankade och väsnades så fortsatte vi som vanligt här uppe. Göran följde med Benny till garaget och hjälpte honom byta bromas på bilen...
När de kom tillbaka så klippte jag Benny, nu var han less på det långa och kort fick det bli.

Casper hade hög feber även denna dag och huvudvärk fick han, gav honom en halv Ipren då alvedon inte hjälpte och då gav den med sig! Däremot när han skulle äta lunch så tg han det inte lugnt utan åt fort som vanligt fastän jag hade sagt åt honom att han skulle äta sakat.... vilket resulterade i att han var tvungen att springa på toa och spy. Samma visa blev det vid middagen och även då hade jag sagt till honom innan, men innan jag ens ätit halva min portion så hade han slängt i sig sin mat och hällt i sig 2 glas vatten och fick även då springa iväg men denna gång hann han bara till hallen... gissa vad jag fick göra sen....


Casper tog en tupplur när han var som febrigast med en liten Towe på armen!
Towe myser med Kissen!


Vi åt semlor till mellis och så blev det fransk fiskgratäng till middag, medan middagen stod i ugnen passade jag på att locka håret på Jonna till kvällens underhållning, småstjärnorna!
Sen var det till att äta och något smink hann vi inte med på grund av att jag fick ta reda på efter Casper och sen var det bara att slänga sig i bilen och fara. Jag tog med mig Jonna, Meja och Towe, de andra var hemma med Göran.
Alla barnen var jätte duktiga med sina framträdanden, en mysig kväll med underhållning och fika, för det var inte bara sång utan det bjöds även på lite teater, roliga historier och uppspelning av instrument! Det var ingen tävling så ingen vinnare korades och det är ju bra att det inte alltid måste vara någon som ska vinna!"Du måste ju tänka på att det här är den största dagen i mitt liv" sa Jonna när vi var på väg till skolan!!


Göran skjutsade oss dig och kom sen även och hämtade oss, han lämnade av oss hemma och åkte sen direkt iväg för att spela bandy, Melvin och Hilma var redan nattade när vi kom hem så det var bara för mig att stoppa Meja och Jonna i säng, Casper skötte sig själv och sen var hela kvällen min. Det vill säga att jag röjde undan ordentligt på bänken i köket och sen pratade jag med mamma en säng i telefonen innan klockan helt plötsligt redan var 22.00 och Big brother började, Towe hon sov och sov i bilstolen!

Jag hade lagt i en fleecefilt i stolen och klippt hål för bältena så hon behövde ingen overall på, bara att spänna fast och bädda om med filten och på med en mössa! Lätt att bara bädda upp när man åker någonstans utan att behöva störa med att klä av en massa för att det inte ska bli för varmt!

Göran kom hem strax efter 22.00, duschade och sen satt vi i soffan och kikade på dumburken och fikade innan det var dags att lägga sig!


Jonna och Hilma dansade tillsammans i tisdags!Hundmat...

Hilma gillar i alla fall den nya hundmaten, hon går och tar knölar en efter en... tydligen gott tycker hon och jag tänker inte pröva...

Hon fick en äppelbit av Casper nyss och tydligen var den snäppet godare för då släppte hon hundmaten!!

Snart är det i alla fall dags för lunch...

Nu har Casper hög feber...

Igår när Casper kom hem från skolan så hade han börjat frysa, han lade sig med hunden framför kaminen och försökte vila men strax innan vi var hemma från Svenstavik så ringde han och sa att han trodde att han var sjuk, jag bad honom kolla tempen och sa att vi snart var hemma.

När vi kom hem låg han fortfarande framför kaminen som precis brunnit ut och han förs fortfarande, han hade en temp på 38,6...

Vi åt middag och han följde sen med Göran till macken för att tvätta bilen i "gör det själv" hallen, febern höll sig där vid 38,6...

När han skulle lägga sig var febern fortfarande den samma men han fick en alvedon att sova på i alla fall, han var trött och somnade rätt snabbt!

I natt kom han upp till oss och sa att han kände sig jätte konstig, jag bad honom att åter igen kolla tempen och nu var den uppe på 40,0 grader! Jag bad honom ta en alvedon och han lade sig sen på soffan och sov resten av natten.

Nu har han 40.0 grader igen och ont i huvudet, han fick nyss en alvedon och vi får hoppas att han slipper fån någon dunder huvudvärk som jag hade igår.

Jonna var duktig och gick ut med Morris i morse eftersom Casper var sjuk, sen fick hon gå till bussen helt själv i morse en det gjorde tydligen inte så mycket!

Röris är äntligen här och ska koppla in pannan, de kom strax före 08.00!

Meja ska snart på dagis, tror jag, hon är inte helt säker på om hon vill dit men det tror jag, sen är det småstjärnorna på skolan ikväll och jag tänkte ta med mig Meja och Towe, de andra blir nog hemma...

Melvin har 38.3 idag igen, jag mår mycket bättre och det känns inte som att jag har feber....

Nu borras och sågas det där nere för det dånar i hela vardagsrummet!!!

Feber 40.1 grader

Igår vid 14.30 tiden hade vi nått Östersund och var på väg hem, då vi stannade för att äta började jag få frossa bara så där... när vi var hemma vid 17.00 tiden hade jag en temp på 39.3 grader så jag stoppade i mig 2 alvedon...

Temperaturen sjönk och jag kände mig rätt så pigg igen, gick och la mig vid 23.00 tiden och tog då två alvedon till eftersom febern hade börjat stiga igen...

I morse var det bara till att kliva upp som vanligt, barnen skulle ju på skolan, men vid 08.00 tiden när vi ätit frukost och klätt på alla så gick jag upp till Towe och lade mig igen, tog ingen alvedon för jag tänkte att febern skulle få göra sitt! Jag hade då en temp på knappt 39.0 grader...

Vid 11.00 tiden skickade jag ett sms till Göran om att han skulle komma upp med termometern och två alvedon, då hade jag fått en hemsk huvudverk och tempen visade 40.1!!!

Tempen sjönk men huvudvärken hängde kvar, ringde 1177 för säkerhets skull, hade ju hjärnhinneinflammation sommaren 09 och det började på samma sätt...
Tog en pronaxen och sen ringde jag Hc i Svenstavik, de ville att jag skulle komma så det vara bara att klä på barnen som vi lämnade hon Susanne och sen åka.

Huvudvärken försvann sakta men säkert och ni kan ju gilla om det var skönt! Antagligen har jag åkt på influensan med tanke på att barnen varit dåliga i omgångar också och den dundrande huvudvärken kom sig troligen av den höga febern...

paus...

Nu är jag tillbaka och klockan är 23.00, har nyss kikat på Bb och nu blir det sängen men tror inte jag behöver ta någon alvedon för varken febern eller huvudvärken har kommit tillbaka ännu... peppar, peppar!
Gick precis upp med Towe och bäddade ner henne i hennes säng, ska strax väcka älsklingen som sover på soffan och sen ska jag borsta tänderna...

Hoppas på en god natt! Puss puss

Ozzy flyttar

Igår måndag satt vi i bilen mest hela dagen. Strax efter 09.00 lämnade vi hemmet för en tur till Långsele med Ozzy som skulle få flytta hem igen!Vi kände att vi inte riktigt har tid för hundarna och med tanke på att vi haft Morris sen han var valp så skulle det kännas fel att göra oss av med honom och behålla Ozzy som i sig är väldens snällaste och väldigt lydig.

På söndag eftermiddag skrev jag ett mail till Ozzys förra ägare (B-L), hade lovat henne att höra av mig till henne om vi skulle besluta oss för att inte ha honom kvar. På söndag kväll ringde hon och var så lycklig, hon ville mer än gärna ha honom tillbaka för hon har ångrat sig så mycket att hon gjorde sig av med honom och eftersom hon jobbar mindre nu igen så saknade hon honom extra mycket!

Vi bestämde i alla fall att vi skulle åka med honom redan näsa dag, vi sa att vi kunde köra honom hela vägen då B-L inte gillar att köra bil på vinterväg, särskilt inte om det är långa sträckor...

Vi kom i alla fall fram vid 12.00 tiden och att se dem återförenas var underbart!

Tack för de 7 månader som vi fick låna dig Ozzy! Nu ska vi försöka jobba lite mer Morris och se ifall vi kan få lite pli på honom också!

Söndag...

Söndagen blev en lugn innedag, hade tänkt går ut men det blåste så mycket så vi skippade det...

Efter frukost bytte jag på Towe och gav henne lite tutt innan jag och Hilma tog en dusch, jag duschade och hon badade!


Efter badet var hon trött och eftersom frukosten alltid blir lite senare på helgerna så fick hon sova innan lunch... vi andra myste ner oss i soffan och barnen fick söndags godis!

Towe hon bara sov och sov, verkade som lördagen varit en jobbig dag för henne... klockan var väl runt 11.00 tiden när jag gav henne mat och sen åt hon inte förrän vid 18.15 igen och däremellan sov hon!

Vi blev bjudna på kvällsfika hos svärmor vid 19.00 tiden, friterad banan med glass!

Sen var det bara till att åka hem vid 20.00 och natta barnen, alla var i säng vid 20.30 tiden. Då pratade jag en sväng med pappsen och sen var det dags för Big brother kl 21.00

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus