Snurra & kräks...

Meja skulle ju sova hos farmor igår men de hann inte mer än dit så spydde hon... suck...

Men nej, det var ingen magsjuka utan snurrsjuka... innan de åkte hade barnen snurrat varandra i fåtöljen som vi ställt in i deras rum...

I vilket fall fick hon sova hemma...

Samma sak hände ju för ett tag sen på dagis, hon hade snurrat på gungan, mådde lite dåligt men spydde inte förrän det var dags att äta lunch ca 1 timma senare...

Sammanfattningsvis så kanske inte karuseller som snurrar är någon bra idé för Meja!

Puss puss♥

ps. Casper är också känslig!

Skolfoto... inte nöjd...

När man registrerar "påseende lappen" via internet då barnen blivit fotograferade på skolan kan man välja att få bilden till mobilen.
Idag fick jag bilderna och jag kan inte säga att jag är nöjd...
Det brukar bli bättre bilder på skolan än på dagis och de brukar vara bättre än såhär... kanske fotografen var stressad???

Casper


Jonna

Får se om de också får ta enskilda bilder när vi tar syskonkort på dagis!? Där kan man säga till att man vill vara med och välja ut bilden som blir bäst! fast fotografen som vi alltid, i alla fall de senaste åren är inte alls bra... i alla fall inte när det gäller att fota barn... suck!

Kanske bokar tid i stan i stället? kanske lite dyrare och omständligare men hellre betalar jag för ett kort jag är nöjd med än ett som man köper bara för att och som dessutom är dåligt!

Jaja... inte hela världen men i alla fall...

Tävla och vinn en Wigglekart!!!


Jag tävlar om en Wigglekart i valfri färg inne hos Milliez – Blivande fyrbarnsmamma

 

——————————————————————————————————————
Sponsor: Wigglekart

Vinst: En Wigglekart i valfri färg

Vinstvärde: 795:-

—————————————————————-

Tävlingsregler!

 

Det du behöver göra för att delta i tävlingen är:

En lott (obligatorisk):  Gå in på Wigglekart och kolla vilken färg flickans wigglekart har i filmen. Posta ditt svar i en kommentar till detta inlägg.

Extra lotter ( varje sak ger 1 extra lotter ):

- Gilla detta inlägg på Bloglovin’ (registrering på Bloglovin’ krävs) och skriv att det är gjort i din kommentar.

- Följ bloggen via Bloglovin’

- Gilla Milliez.nu på facebook (gilla knapp finns i sidomenyn)

- Kopiera bilden+den kursiva texten ovan och lägg in på din blogg, lämna sedan länken till inlägget i en kommentar.
Ni kan maximalt få 5 lotter!

Tävlingen pågår t.o.m. den 11 Oktober då jag lottar ut en vinnare som presenteras i bloggen.

Lycka till!


Natten...

Jag gick som tur var och lade mg ganska tidigt igår, 22.40 tror jag klockan var...
Varför det var tur var för att Towe sen vaknade 5-6 ggr innan klockan 03.00, strax efter 03.00 vaknade hon igen och kunde inte somna om... försökte i en timma, hon var ganska lugn och trött men kunde inte komma till ro...

Strax efter 04.00 fick Göran komma upp med Alvedon då det garanterat var tänderna i överkäken som kliade, de har ju precis spruckit fram.

Vid 05.00 hade hon somnat ordentligt och jag kunde lägga henne i spjälsängen igen, precis innan kom Hilma och kröp ner hos mig... antagligen hade hon blivit störd av Towe då hon gnällt då och då, eller mer skrikit...

Så småningom somnade jag och Hilma och strax innan 06.00 kom Melvin... han somnade rätt snart men trängdes med Hilma fastän det fanns mycket plats åt andra hållet....

06.15 ringde klockan och jag snozade 3 ggr!!! Sen vaknade Towe och då var det bara att kliva upp!

Inte världens bästa natt men jag känner mig ganska pigg ändå, kanske tack vare att jag gick i säng innan 00.00!? Inte blev jag ens irriterad och grinig i natt heller, så som man kan bli om man blir störd massor av gånger ;)

Idag är det fredag och alla barnen utom Casper är hemma, just nu leker alla snällt på rummet tillsammans, lite skrik då och då när de inte kommer överens på en gång men så kan det och måste det få vara!

Vad ska ni göra i helgen?

Puss puss♥


Vilken värme!

Idag var det nästan som att det var mitt i sommaren igen!

Vi gick hemifrån vid 09.00 tiden, lämnade av M&M på dagis och fortsatte vidare till kyrkis. När jag kom fram tyckte jag att det var varmt, faktiskt ovanligt varmt men tänkte inte så mycket mer på det...

Däremot när vi vid 14.00 tiden skulle gå hemåt igen, då höll vi på att flyta bort! Det var +22 grader varmt ute och det var inte någon fråga om att sätta på Hilma och Towe några ytterkläder när de skulle ner i vagnen och sova...

Jag som hade en yllekofta och jacka fick genast plocka av mig, tur att det fläktade lite i alla fall! Men när jag kom hem så var det bara att klä av sig! Tur att det var ganska svalt inne!

Göran hade just hämtat på dagis och barnen var ute och lekte, Melvin plockade av sig till bar överkropp! Kanske lite väl men han tyckte det var varmt!

Hilma som ville sitta i vagnen när vi gick hem somnade så klart inte, och tur var väl kanske det när det var så sent på eftermiddagen... i alla fall för sent för att sova. Hon stannade i alla fall ute och lekte med de andra, blöt blev hon också när hon satt på huk i sandlådan och öste vatten... vi har en presenning liggande i den som skydd och det har regnat en del!

I alla fall så har värmen hållit i sig och det har inte bara varit i solen som det varit varmt... nu när jag nattade Towe och Hilma så visade termometern på +18 grader!

För övrigt så är barnen nu isäng och klockan är bara 19.04! Men de är/var trötta så det behövdes! Casper kikar på film i sängen, Jonna, Meja och Melvin läser, Towe somnade gott på en gång och Hilma hon i stort sett däckade!(stavning!?)

Lugnt och skönt är det i alla fall och ingen vätt eller disk som måste tas om hand... det är inte varje dag!

Puss puss♥

Sååå trötta!

Efter en vecka på dagis och skola är barnen trötta, bara Casper som har skola även i morgon...

Hilma skippade att sova middag idag och Melvin som för det mesta är trött på eftermiddagarna är extra trött idag!

Meja är också trött, hon somnade först igår kväll och sov lugnt hela natten! I natt ska hon sova hemma hos farmor, hon har inte fått sova där så mycket på grund av att hon har vaknat på nätterna... men nu är det verkligen hennes tur!

Casper är trött han med och det visar sig på humöret, även om han faktiskt varit på ganska bra humör idag, kors i taket ;)

Vad det gäller mamman och pappan så är även de trötta, men det hör ju till mer eller mindre!

Ikväll blir det i alla fall tidig nattning för barnen och förhoppningsvis inte alltför sent för föräldrarna!

Gäsp!!! ;)

Så j*vla typiskt!

Jag eldar ikväll... i källaren alltså...

Först rök det in utav bara sjutton, trodde det skulle vara lite extra drag då sotaren varit här idag! men ja, något blev fel i alla fall...

Innan Göran åkte på bandy så var han ner och stängde fönstren som vi öppnat... han sa något om att han testat vrida på termostaten till rökgasen också för att det lät som det var luft men det hjälpte inte... och så åkte han... inget konstigt med det.

Men strax innan 21.00 när Towe sov som bäst och Hilma äntligen hade bestämt sig för att ligga kvar i sin säng och försöka sova så blev de halvt ihjälskrämda!

Göran hade visst pillat på termostaten ja och han hade ställt den på 150 grader i stället för 50 så pannan började koka, det smällde i rören och i expansionskärlet uppe så barnen blev livrädda, vaknade och gallskrek!

Sitter och funderar på hur jag ska lägga upp det bäst när älsklingen kommer hem... han var ju grinig på mig förut idag när telefonen inte fungerade som den skulle och supporten inte skötte sitt jobb... så nog måste jag få vara lite grinig också och han ska få ett förlåt utan att han ska ta illa upp eller sura efteråt!?

Vill mest ge honom en liten pik ;)

Vi får väl se hur det går!

Puss puss ♥

ps... det var bara att ställa ner termostaten på 50 grader igen så slutade det koka inom ca 1 min!  :) men det var bra nog typiskt!


Uppdatering: Det blev inte som jag hade hoppats på men jag är heller inte förvånad över att det tydligen var MITT fel.... han hade inte ställt termostaten på 150 grader, han hade inte sett fel och dessutom hade han sagt att jag var tvungen att gå ner och kolla den direkt efter jag duschat klart....

Enligt mig är ingen felfri och det är inte heller något fel i att ha gjort fel, men det är ju ibland  bra om man kan erkänna sina fel och brister!? Jag försöker alltid att göra det! Men man är olika... sorry älskling... älskar dig ändå! men det vore ju bra om jag fick rätt lite då och då.... jag är ju inte ens sur för själva grejen ;)
Däremot har jag nu en liten klump i magen... skulle aldrig sagt något....

Uppdatering 2: Jag fick en ursäkt i morse!!! <3

Nattningen har blivit lite problematisk...

Sen Hilma lärde sig att klättra ur sängen så är det inte lika lätt att natta henne... första veckorna gick det bra men sen kom hon ju på att om hon inte är dödstrött så kan hon ju klättra ur sängen och gå ner till oss!

Jag bär upp henne massor av gånger och tillslut somnar hon... men det är lite jobbigt, nattningen av henne har alltid varit så lätt!

Vi har pratat om att hon ska få flytta ner till de andra barnen men så länge det fortfarande fungerade att hon sov uppe så skulle vi avvakta... nu anser jag att det inte riktigt fungerar länge!

Det känns som att jag tror att jag ska ge mig på projekt nedflyttning av Hilma i morgon och eventuellt låta Jonna flytta upp... hon får pröva ha eget rum igen så får i se hur det fungerar!

Nu har jag nyss burit upp Hilma igen och jag hoppas hon kommer till ro och somnar!


Puss puss♥

Tand 3 & 4!

Natten till igår sprack den ena framtanden i överkäken och natten till idag den andra! Så nu har hon snart 4 små gulliga korn att visa när hon ler vår lilla Towe!

Igår när jag skulle skriva in det i hennes bebisbok så upptäckte jag att jag skrivit fel på ett ställe... å vad irriterad jag blev! Det var ju dessutom skrivet med bläck såklart så det blir väl att försöka hitta någon typ av "tipex"! Någon som har något förslag????

Det som var fel var att jag skrivit datum för när hon "försökte sätta sig upp själv" på "jag började krypa".... lite skillnad! Såg också varför det blivit fel... jag skrev helt enkelt på rätt plats men på fel sida!

Jaja, inte hela världen men väldigt retfullt!

För övrigt så har jag varit ganska dålig på att skriva i böckerna när det gäller födelsedagar, dop, jular osv... har mest fokuserat på framsteg...

Nog om det...

Just nu sitter Hilma och leker med Towe och hennes leksaker i hallen! Härom dagen satte sig Hilma med Towes överblivna mat och matade henne! Hon gillar att pyssla om!

Inspiration???

Känner ingen inspiration till att skriva... vet inte vad jag ska skriva... har ju lovat bilder från helgen och det kommer... men inte nu och kanske inte i morgon... vi får se....

Nu skrev jag mest för att skriva känner jag... kanske var dumt och onödigt men nu gör jag det ändå...

Puss puss♥

Falsk äppelkaka!

Nu jag har och Hilma bakat en falsk äppelkaka, alltså inga äpplen fastän man skulle kunna tro det när man tar sig en tugga ;).

Casper ska tillsammans med Tony hålla i caféet på skolan den här veckan (onsdag & fredag) så då ska de baka. De ska baka två olika kakor var (tror jag), så får vi hoppas att det räcker till båda dagarna! pengarna som de får in ska användas till klassresan som de sparar till!

Det var ju meningen att Casper själv skulle baka men i eftermiddag kommer det att bli lite ont om tid så jag valde att baka den ena, så får han göra den andra då han kommer hem från skolan.
Då hinner ju denna kaka svalna och långpannan blir ledig till nästa kaka!

Vi ska äta middag hos svärmor idag och sen ska Casper och Jonna iväg på kören!

Göran är i garaget (det som Benny hyr) och hjälper honom, Meja och Melvin är på dagis så det är bara jag och småtjejerna hemma.

Ute är det fint väder så efter lunch ska vi gå ut, tänkte ta en promenad, det har blivit dåligt med det nu en längre tid :(

puss å hej♥

Matkok!

I fredags efter frukosten satte jag igång med att koka lite mat till Towe då den i frysen blivit slut!
Det blev sammanlagt 20 portioner, hälften kycklinggryta med ris och hälften grön fisksås och potatis!  Så nu har hon ett tag i alla fall!

Jag pressade inte potatisen den här gången utan skar dem i små bitar, hon blev först lite paff när hon fick första tuggan men sen gick det bra. tar lite längre tid att äta när man måste tugga men det gör ju ingenting...

I lördags åt vi korvgryta och det gillade hon jätte mycket! trodde inte hon skulle göra det, trodde att hon inte var så förtjust i morötter men tydligen hade jag fel!

Så ofta som det går äter hon numera med oss, men bara då det är lämplig mat, oftast när det är potatis eller ris men även ibland då det är pasta och någon sås, typ tonfisksås eller köttfärsåså...

Jag saltar aldrig maten mycket, har inte gjort det sen Casper var liten och är det då någon som vill ha mer salt så går det ju att salta i efterhand!

Nej hon har blivit så duktig vår lilla Towe när det gäller maten och det är så skönt! var ju lite svårt i början men det var nog mest konsistensen för nu går det mesta ner!

När det gäller gröten på morgonen så mixar jag fortfarande havregrynen, brukar mixa 5-6 dl åt gången och så förvarar jag "havremjölet" i en burk som räcker typ 2 veckor...
När jag kokar själva gröten så tar jag 3 msk havremjöl och 11 msk vatten och kokar några minuter, serverar sedan gröten ihoprörd med en liten bit mosad banan! Mums tycker Towe!

Funderar på vad jag ska göra med den köpta pulvergröten som jag har kvar!? Kan ju vara bra att ha om man har jätte bråttom någon gång!? ja vi får se... är ju inte jätte mycket kvar men jag gillar inte att slänga...

Puss puss♥


Inte mycket...

Har som inte haft tid och ork att uppdatera något i helgen då vi haft besök av min far & co. men jag lovar att komma med ett vilken dag som helst och en del bilder ska jag bjuda på också! Pappa hade kameran i högsta hugg och han lämnade kopior på alla bilderna här på datorn!

Puss puss på er så länge♥
I morgon är det en ny vecka igen! Tiden går otroligt fort nu!

Tvättmedel!

Jag har haft lite olika varianter av tvättmedel de senaste åren... men inte fastnat för något... jag vill ju att kläderna ska bli rena samt behålla sin färg, det vill väl alla!

Vad använder ni för tvättmedel?
Har ni extra fläckborttagare och sånt förutom?
Använder ni sköljmedel?

Puss å hej!


Kyrkisstart...

Idag startade kyrkis efter sommaruppehållet och jag, Hilma och Towe var på plats och vi började med att skrämma livet ur Karin! det är så roligt och tacksamt att skrämma henne för man behöver bara vara tyst och dyka upp ;)

En mysig dag med god lunch och gott sällskap.

Bäst av all var när vi kom hem! Det var nystädat och massor av tvätt var ren och hängde på tork!
Du är bara bäst älsklingen min!!! ♥ LOVE U BIGTIME ♥

I morgon är det fredag och pappa & co kommer att trilla in på kvällskvisten!

Puss puss♥

Görans nya sulor...

Idag åkte vi till stora staden igen... eller då kanske man tror Sthlm men jag menar så klart Östersund (ösd).

Vi fick lov att lämna M&M på dagis lite tidigare för att vi skulle hinna in till 10.00 då Göran hade en tid på Gå & Löp Kliniken.

Medan han var där tog jag småttingarna i vagnen och gick en sväng på stan, in på banken och sen strosade vi lite på H&M, kikade på massor av söta små koftor och klänningar!

Träffade på världens sötaste Elin utanför Törners också, såg lillkillens vagn och tänkte att kanske Elin är där och det var hon, hon satt vid första bästa bord ut mot gatan!
Hon kom ut, vi kramades och pratade en kort stund innan jag skulle vidare tillbaka för att lösa ut Göran.

Sen blev det en sväng på Maxi, in på Team Sportia för att byta en tröja, djuraffären för kattsand och sen Fresks för lite fix till luckan på baksidan av muren, bakom pannan i källaren alltså.

Stannade för lunch i Brunflo, där jag fortfarande är irriterad över att de inte har skötbord på toaletten... anmärkte på det sist och tjejen som stod i kassan just då sa att hon tjatat på sin chef för jag var inte den första som frågade... hon tyckte att det vore det minsta de kunde göra, att sätta upp ett skötbord på den faktiskt stora toaletten med tanke på att det är ett matställe för hela familjen!

15.00 hade Göran tid på arbetsförmedlingen men innan det hann vi in på Dollar för lite tandkräm, glömde fingervantar till Jonna och Casper...

Vi var hemma 16.15 ca, packade upp, lagade mat, åt, barnen lekte och sen var det dags för sängen, typ det vanliga... nattningen gick rätt bra och strax innan 20.00 var det bandy för Göran så u sitter jag här helt själv och vet att det ligger kexchoklad i skötväskan och den bara skriker efter mig ;)

Blir lite tv i det lugna tror jag!

Puss puss♥

Kaféria!

Igår när Jonna och Casper var på skolan, meja och Melvin var på dagis och Towe och Hilma sov i vagnen efter lunchen så passade jag och Göran på att göra ett invigningsbesök på vår nya Kaféria här i byn!

Den ligger bara 3 hus bort och ägs av en mycket trevlig kvinna/tjej (något där emellan ;) ) och heter Maria.
Hon inte bara serverar väldigt gott fika utan hon bakar även på beställning, nybakt bröd en fredag då man inte orkar baka själv är ju inte fy skam!

I alla fall så var det jätte fint där inne, härlig stämning och harmonisk miljö och så klart gott fika!
Vi tog oss en varsin kopp te och  några gobitar till det, var ju så mycket som såg så lockande ut!

Jo hon serverar också lite lunch i form av focaccia fylld med tomater & feta, till det får man även sallad och keso!

Vi satt där ett bra tag, tills klockan blev 13.30 och det var dags att gå hem för att möta upp Jonna och Casper som kom från skolan. Vi passade på att hämta M&M lite tidigare från dagis också när vi ändå var på språng!

Puss puss♥

Jobbigt men ändå skönt!

Nu har jag verkligen gjort allt jag kan, har till och med gjort mer än jag trodde att jag skulle våga!
Men jag är glad, eller snarare lättad även om det känns otroligt tungt... men nu är det bara att blicka framåt och gå vidare, uppskatta det man har och vårda det ömt med så mycket kärlek och respekt som det bara går!

Puss puss♥

Småkissarnas framsteg!

Igår började kattungarna att klättra ur sin korg så då lade i ner handdukarna som de legat på på golvet, detta var i går kväll så vi visste ju inte exakt vart vi skulle hitta dem på morgonen ;).
Jo för ca en vecka sen så flyttade vi ner dem till Caspers rum och där bor de för tillfället.

De hittade ganska snabbt "kattkojan" som ingen annan katt gillat och där gosar de in sig allihopa! Men rätt som det var, precis innan lunch så kom en efter en ut i vardagsrummet för att undersöka lite!
Towe hade ganska precis vaknat och hon kröp runt och snusade på dem, klappade lite fint och tyckte de var jätte roliga!
Hilma hon vill gärna styra och ställa vart de ska gå och inte, vi har ju talat om för henne och gör det ideligen att hon inte får lyfta dem... men ja, ibland gör hon det ändå... oftast sittande på golvet ;)

Jonna vill att vi ska behålla allihopa men eftersom ingen är speciellt förtjust i all rensa kattlådan och allra minst just Jonna så förstår jag inte hur hon tänker... eller jo för hon tänker inte på den biten, hon bara ignorerar den ;)
Play-doo och hälsa på mamma!

Igår gjorde jag play-doo till barnen som de lekte med hela förmiddagen! Jag gjorde 3 olika färger, röd, grön och blå! Benny var här och satt en stund och lekte han också ;)

Efter en senare lunch som jag och Göran lagade tillsammans, Moussaka, så åkte vi till Svensta för att hälsa på mamma, vi var ute och gick, hälsade på Mysan och så lekte barnen i lekparken vid skolan innan vi gick hem till mamma igen.

Vi stekte pannkakor till den lite sena middag och strax efter 21.00 åkte vi hemöver.
En lång och mysig dag, något trött barn som stupade i säng men det är ju helg!

Puss puss♥

Stolt tjej!

I morse somnade faktiskt Towe om efter att hon vaknat 06.30 och därmed gav hon mig sovmorgon!

När hon vaknat igen vid 08.30 så hörde jag att Hilma också vaknat, nynnade och lär lite precis som hon brukar.
Rätt som det var kommer en tjej med stora stolta steg in till mig och Towe, då har hon klättrat ur spjälsängen helt själv! För första gången, den riktigt första gången trillade hon och slog huvudet i golvet men det var ett bra tag sen.

Blir spännande att se hur nattningarna blir framöver!


Är med och tävlar! var med du också!


"Jag är med och tävlar om denna fina dress ifrån Mandelon.se hos Caroline. Var med och tävla här du också.

Tävlingen avslutas den 25 September."

Jag har nu en tävling i samarbete med Mandelon.se där man kan vinna denna underbara dress.

MANDELON Bodysuit "Precious"
Mjuk skön heldress i plysch med hög mudd i halsen samt muddar på ben- och ärmslut. Dressen har ett glansigt tjockt guldfärgat blixtlås framtill som går hela vägen upp i halsen. Dressen har en ficka baktill med en guldfärgad brodyr av en streckkod samt texten "Precious" och en vävd logo MANDELON på vänster ärm.

Färg: Svart med gulddetaljer 
Material: Plysch, 80% bomull 20% polyester
Tvättas i 40 grader.
Producerad i Portugal
Rek. butikspris 399:-

För att vara med och tävla:

En lott (obligatorisk)

Gilla Mandelon.se på Facebook och skriv sedan

i en kommentar att det är gjort och ditt facebook namn.


Gå in på Mandelons hemsida och kolla vilken

storlek du vill vinna.

Skriv med detta i kommentaren.

Lämna Namn, Mail, och ev. bloggadress

För extra chans att vinna:

(Du får en lott för varje sak)

Kopiera bilden + texten och tipsa om tävlingen på din blogg.

Länka till Mandelon.se och till tävlingen.

klistra in direktlänken till inlägget i kommentaren.

För att göra det lite roligare att gå igenom

alla kommentarer får du gärna

skriva en motivation till varför just du vill vinna.

Rösta fullt på min blogg här.

och skriv vilket nummer du blev.

Lägg till mig på bloglovin.

och skriv vilket nummer du blev.

Till dig utan blogg:

Kopiera bilden dela den på din facebook eller dayviews

Klistra in en direkt länken i kommentaren.

Du kan sammanlagt få max 5 Lotter.

Skriv gärna med i kommentaren hur många lotter du har.

Tävlingen avslutas den 25 September och presenteras här på bloggen och kontaktas via mail.

OBS!

Kom ihåg att lämna din mailadress i

kommentaren för att jag ska kunna kontakta dig.

Alla kommentarer i det här inlägget som inte

har med tävlingen att göra kommer inte att godkännas.

Publicerat i: Tävlingar

Kissekatterna, lite bilder!

Lite bilder på våra 6 små kissar som nu är lite drygt 4 veckor om jag inte räknat fel!?


Här är en bild tagen för ca 1 vecka sen!


I förrgår fick de springa fritt en stund!


De var nyfikna men ändå försiktiga, mycket att utforska tillsammans med Casper och Melvin!


Tänk om de alltid kunde vara så här små och söta!


Lite gos med Jonna och Meja också!


Lite höstbilder & några dagens!

Tänkte bjuda på några bilder som jag tagt den senaste tiden:


Towe och Hilma klara för att rullas ut för en middagslur i vagnen, bara filtarna som fattas.


Meja och Melvin såg många flugsvampar flera dagar i rad då vi gick till dagis och de ville så gärna att jag skulle fota dem!


Å shit va fort de växer!


Försökte fota Hilma idag...


Tog några bilder för att få till en bra!


den arga minen...


mitt i en jäsp!


Pilla lite i näsan ;)


Tv:n är intressant!


Men tillslut fick jag till en skaplig i alla fall!


Towe står i köket och käkar på ett rån!


Hon är en glad tjej!


Barnen leker lite ute efter lunch!


Towe innan läggdags!

Närbild på världens sötaste Towe, rån på läppen och prickar på hakan!

Stor kille på toa!

Ser någon i ögonvrån som smiter in på toan, inget konstigt med det men sen så hör jag hur det porlar så fint i toan och undrar "vem är det som kissar nu!?"

Då var det vår lilla Melvin som med hjälp av toapallen står och kissar! han brukar alltid sitta... antar att han är en stor kille nu då ;).

Han är ju världens goaste Melvin!

Kallt!

Det är höst och det börjar kännas kyligt inomhus, speciellt på morgnarna!
Jag har ingen större lust att slå på värmen ännu, det innebär att vi måste elda i källaren varje dag och det kan vara bra att spara lite på veden!

Däremot har vi en hel del kvar av veden som är anpassad till kaminen så där kanske det blir en liten brasa! Värmen ju så snabbt! och så är det himla mysigt!


Fredag igen!

Veckorna går hur fort som helst och nu är det fredag igen!

Towe sov bra även i natt, vaknade en gång vid 02.00 tiden och somnade om på stört och sen vid 05.00 och ville då som vanligt ligga och mysa vid bröstet!

Göran började jobba 07.00 så jag klev upp strax efter 06.15 och kokade gröt till samtliga, Casper har skola idag men alla andra är lediga.
Strax innan 07.00 hade alla ätit sin gröt och ny myser de små i soffan en stund, Towe, Hilma och jag är påklädda, de andra har fortfarande pyjamas ;)

Så god morgon alla och trevlig helg!

Puss puss♥

Vaknade med tårar...

I morse, ganska precis kl 05.00 vaknade jag av att jag grät i sömnen! Det är inte ofta som man faktiskt gråter på riktigt när man vaknar, man kan ju drömma att man är ledsen men när det går sådär rakt igenom sådär då är det känslosamt!

Jag drömde om en underbar person, det vara bara det att en massa människor omkring var elaka, egoistiska människor utan medkänsla och utan samvete!

Saknar i alla fall denna underbara och oskyldiga person mer än vad människor kan tro och må denne vila i frid! Om det än är svårt då det tjafsas en massa runt omkring av dem som påstår sig älska mest!????

Love♥ //Kimsan

En bra dag!

Towe sov i stort sett hela natten! Och de andra barnen med så jag var inte alls speciellt trött i morse när det var dags att kliva upp!

Göran jobbar idag, dubbelpass, 07.30-12-00 och sen 16.00-21.00. Han gick till jobbet samtidigt som Jonna och Casper gick till bussen!

Vi andra tog en lugn morgon efter frukost, Meja klädde sig själv och satte sig för att rita, Melvin ritade också en stund medan jag klädde och gjorde i ordning Hilma och Towe.

Strax innan 09.oo gick vi ner till dagis, lämnade en VÄLDIGT ARG Melvin! Men det gick över bara efter en kort stund, precis som igår!

När M&M var avlämnade knallade vi iväg till Grindes för att handla frukt och sylt, någon mjölk och så lite russin. Hilma följde med mig in, Towe låg ute och sov så gott i vagnen!

Efter affären knallade vi vidare till Maria och Edvin där vi tillbringade förmiddagen med lite fika och mammaprat! Tack för sällskapet!

Vi begav oss hemåt så pass vi var hemma till 12.00 då Göran kom hem, vi åt lunch, Hilma sov, Towe lekte, jag gjorde klart en mössa till Edvin och sen gick jag upp på vinden för att kika efter lite kläder, bland annat en fleeceoverall som jag erbjudit att låna ut till lille Edvin!

När jag hämtade vildingarna på dagis lämnade jag över en påse med lite av varje och Maria tyckte mössan var jätte fin!

Jag lade Towe vid 14.30 och hon sov i 3 timmar! Hilma sov också 3 timmar men vaknade tidigare då jag lade henne redan vid 13.00...

Görans mormor hälsade på en sväng, Göran knallade tillbaka på jobbet, men med ont i foten... jag lagade mat och vi åt.

Nu Börjar det närma sig sängdags för barnen, fast inte riktigt än... Jonna har kompis och alla barnen leker bra tillsammans! Casper är hos Tony.

Pappa & co kanske kikar förbi lite senare... om det inte blir för sent!? De har varit i Östersund idag och skulle hälsa på Mysan på hemvägen också.

Det doftar som att Towe har bajjat så det blir till att besöka badrummet...

Puss å hej ♥

Föräldramöte...

Jag och Göran har varit på föräldramöte, först samlades alla i matsalen och fick träffa rektorn och sen gick Göran med till 4-6:ans klass och jag till F-3:ans.

Fick lite allmän information, lite nytt om pågående renovering inför dagisflytten som beräknas vara klar vecka 44!

Det går fortfarande lus tydligen, det härjade ju lite lätt precis innan skolan började men tydligen så har det tagit om... så innan barnen lade sig så kammade vi och konstaterade att vi inte har några i alla fall, inte än... går väl som värst på dagis som jag förstod det... Meja ska få ha en fin fläta i håret i morgon!

Maria passade Meja, Melvin och Hilma, Towe hade vi med och Jonna och Casper var hemma, Jonna hade en kompis och de hade kikat på film.

Det blev sen nattning av barnen, Göran åkte på bandy och Towe som somnade på f-mötet nattade jag sist och det var nyss.

Melvin var så trött att han inte orkade äta klart kvällsfika och Meja hon är fortfarande vaken... men somnar strax skulle jag tro, hoppas i alla fall...


En Tänkare!

Det är jag i ett nötskal! En översocial Tänkare som inte vill ta för stor plats och därför ofta diskuterar med sig själv i tankarna!
Tänker i ord och meningar, alltså pratar med sig själv fast tyst, eller inte med sig själv utan till någon som inte finns... eller ja kanske med sig själv ändå!?

Jag tänker från det att jag vaknar på morgonen tills jag somnar på kvällen, ibland tänker jag mer och ibland mindre, men jag tänker alltid!

Jag kanske inte alltid tänker på just det jag gör utan står jag och lagar mat så kanske jag inte tänker på just det utan lagar maten och diskuterar med mig själv om något helt annat!

Tänker på allt mellan himmel och jord, men många gånger på hur jag själv tycker och känner, hur jag mår/känner mig osv...
Ibland tänker man elaka tankar, ibland riktigt onda, ibland förbjudna som man absolut aldrig ska nämna men oftast är det goda tankar... eller njae... då som jag tänker och diskuterar med mig själv som mest är när något hänt, om det blivit en konflikt mellan mig och någon, ofta då jag är arg eller ledsen och ofta är mitt STORA DÅLIGA SAMVETE där också, typ allt är mitt fel för om jag inte hade gjort/sagt så så skulle det aldrig ha blivit något, då skulle allt ha varit  bra!
Ibland befinner man sig i drömmarnas värd, ofta där dit man aldrig kommer att befinna sig... men man måste ju få ha drömmar!
Sen har man ju såklart det där lyckliga också och det fina, men om det behöver man sällan diskutera med sig själv, då bara njuter man och känner sig lycklig!

Jag är nog en ganska komplicerad person som ä väldigt svår att förstå sig på och det är inte alls någon fördel... måna gånger känns det som att det endast är jag som förstår hur jag tänker och menar och då blir det jobbigt för både mig själv och andra!

Jag har psykiskt lätt för att bli arg och framför allt ledsen, men utåt sett så visar jag tydligen en helt annan sida som jag förstår det!? Vissa frågar om jag någonsin kan bli arg, du verkar så lugn jämnt säger de! Du måste ha ett otroligt tålamod!
Ofta svarar jag ja men i själva verket så står jag där som ett stort frågetecken!

Jag vet egentligen för det mesta om vad jag själv vill och känner men är inte alls lika bra på att förmedla det, det är där samvetet också kommer in, jag vill inte vara egoistisk, vill inte såra, vill inte vara elak och inte ta någons plats eller plats över huvud taget.

Jag vill  så klart ha bekräftelse, det vill och behöver alla människor men jag vill att det bara ska finnas där utan att ta plats.
Jag vill känna mig älskad och behövd, vill ha någon mening, vill gärna göra saker för dem jag älskar men ändå vill jag inte att någon tar mig för givet...

Idag har jag tänkt! Tänkt massor på allt och inget, jag skulle ha ett anteckningsblock med mig jämnt! Eller ett chip i hjärnan som registrerar!
Jag tänker och tänker på massor som jag skulle vilja skriva ner men jag kan ju inte sitta och skriva hela dagarna, mina konversationer med mig själv, om hur jag ser på saker, tycker och känner!

Blir jag arg, eller snarare i tysthet känner mig arg så får sig personen det gäller en rejäl utskällning! Något som jag nog aldrig skulle göra på riktigt... de enda som jag kan skälla ordentligt på är mina barn för dem känner jag mig inte hotade av och underlägsen... även om det gör så ont i hjärtat efteråt...

Jag är inte alls alltid så nöjd över mig själv, ganska sällan faktiskt men min uppväx och en massa annat har gjort mig till den jag är och jag skulle nog egentligen inte vilja vara någon annan om jag tänker efter...
Däremot har jag nog en hel del att jobba med!

Motgångar är något som följt mig hela livet, det har alltid varit en pågående kamp mot eller för någonting, stor eller liten... trodde att det någon gång skulle bli lättare, lättare att leva och utan att man behöver kämpa ihjäl sig.... men jag inser att mitt liv kommer alltid att vara en ständig kamp på ett eller annat sätt! Även om det även händer många bra sker i mitt liv också, saker som gör mig lyckliga! Men sällan av sig själv utan först måste det kämpas!

Nu måste jag bädda ner Towe i vagnen och hämta Meja och Melvin på dagis! Får se vad jag tänker på i min tysthet på vägen dit!?
Lite orolig...

Har känt mig lite orolig senaste tiden, orolig att inte allt stått bra till med knytet i magen... har tyckt att livmodern inte växt så mycket som den ska men det kanske bara är/var inbillning!?

Ringde i förrgår för att höra mig för lite och igår hade vi en tid i stan för en snabb koll! Hon jag pratade med tyckte att det var bättre att kolla en gång för mycket!

Det lilla knytet såg ut att rivas hur bra som helt där inne och det var skönt att se! Sprattlade, hickade och hade sig :)

Huvudet mätte 28mm, lite mindre än i jämförelse med vilken vecka jag är i... idag ska jag enligt beräkningarna på sista mensen vara i vecka 17 (16+0) men enligt måtten så sa hon vecka 14 (13+5) och eftersom jag bara hann ha mens en gång så kan det vara så att det inte stämmer helt.
Så var det med Towe som enligt mensen var beräknad till den 22 December (om jag inte minns helt fel) och efter UL 6 Januari som faktiskt blev den dag då hon föddes!

Så det kanske inte blir en 28 Februari bebis utan en typ 19 Mars bebis!? Det lär ju visa sig!

Idag ska för övrigt min kära syster och hennes sambo iväg på UL och det är nog otroligt spännande för dem båda!Denna höst...

...har hittills inte alls varit en av mina bästa... finns något som kallas höstdepp har jag hört!?

Det mesta känns motsträvigt och jobbigt, ja ibland faktiskt minsta lilla grej... Försöker va glad men tröttheten och det dåliga tålamodet gör sitt och det fungerar inte alls länge...

Saker känns jobbiga, gör man inget så fortsätter det vara jobbigt men tar man tag i det och säger ifrån ja då blir det 100 ggr värre!

Alltid något som blir fel... och sen det där samvetet!

Nä huva... hoppas det bara är tillfälligt för annars känns det som att jag kommer att gå under och kvar blir bara en riktigt elak och bitter häxan surtant! Om ens det...


på återseende...


Klarhet...

Förstår det som att vissa misstolkar så jag ska försöka klargöra lite...

Har en faster (biologisk) som heter ****** (hon vill inte att hennes namn nämns)

Har en "faster", Helena som är en mycket god vän till min far, hon heter Helena och de ser på sin relation till varandra som om de vore syskon. Kallar henne Nena.

Dessa två är alltså inte syskon eller släkt över huvud taget

Frågor!?


Förkylda...!?

Här tror jag att det är förkylningar på gång... Melvin hade ju feber härom dagen, Hilma blev snorig natten till igår (söndag) och Towe natten till idag...

Det hör väl årstiden till + att vi varit ute i regn och rusk och ibland hjälper det inte hur bra man än klär på sig själv eller barnen...

Tror jag eventuellt kommer att åka dit också men vi får se...

Även idag är det grått och blött ute, Jonna och Casper är på skolan och vi andra är hemma... M,M&H leker och T är trött så det är väl dags att lägga henne en stund...

Puss puss

Sista matcherna för säsongen...

Jag och de 5 yngsta drog till Klövsjö för att se Jonna spela match i regnet... de vann ingen match men spelade ändå rätt bra... fast lite slöa var de, i alla fall några men det varierade till och från. Duktiga är de i alla fall våra små tjejer!

Göran och Casper åkte med Susanne & co till Kyrkås för att spela pojkarnas  2 sista matcher... gick inget vidare för dem heller som jag förstod det...

Som avslutning fick pojkarna åka på Storsjöbadet efteråt... avslutning för flickorna kommer tydligen senare... synd att de inte fick ha avslutning tillsammans men det kanske inte alltid funkar...

Nu har vi varit hemma i värmen en stund, barnen leker och snart är det väl dags att värma lite mat, finns kvar sen igår!

Konstaterar att nu när fotbollen är slut så börjar andra aktiviteter, men dessa är på hemmaplan så det blir inte så mycket åka hit och dit!Att gå vidare...

Otroligt jobbigt kan det vara då man försöker och försöker...

För någon dag sen fick jag konstaterat för mig en gång för alla att min farmor inte vill ha med mig att göra... tydligen är det min pappas fel, han har en konflikt med henne men inte hon med honom påstår hon!?
Jag tycker personligen att jag borde få en egen chans, för jag är ju jag och inte min pappa!

Jobbigare ändå är när hon får för sig att påstå att hon aldrig känt sig som en farmor till varken mig eller mina syskon samtidigt som hon påstår att min farfar aldrig heller gjort det!
Men där går hon för långt! Den farfar som jag hade under min uppväxt kommer alltid att vara min farfar!

Det är i alla fall inte idag samma person som är min så kallade farmor som det var när jag var liten, lär väl ha något med någon magisk gräns i åldrande att göra!? Han inträffat förut har jag hört!

Vi har aldrig haft någon riktigt nära kontakt med vår farmor och farfar utan träffats 1-2 ggr/ år och det har varit när vi åkte till dem. Först var det på Huddiksmarknaden varje år men sen blev det även några jular på senare år, jätte mysigt var det!

Min farmor har en blogg, där har hon i alla fall förut skrivit en del om mig, Göran och våra barn, det var då jag väntade Hilma. Hon skrev många fina saker, hon var så stolt osv... men det finns ett underligt sammanträffande!

Pappa och hon hade rätt fin kontakt och vi med, vi liksom startade om på nytt då vi inte haft så bra kontakt på många år...typ sen jag flyttade hemifrån...
Kontakten var rätt bra och som sagt hon skrev många fina ord om både mig och barnen ända tills....

Det var precis som att vi inte dög längre!

Men nu är i alla fall dessa personer allt i hennes liv, hennes "real family" och alla andra är tydligen bara "lort"...
fat när jag kikade häromdagen så står alla de "fina" sakerna fortfarande kvar och alla bilder på oss lika så... och hon tjatar jämt om att man ska stå för det man säger och tycker men antagligen gäller det alla utom henne själv!

"Så rensa din rena blogg från allt skit en gång för alla är du snäll, vill du inte ha mig i ditt liv så ska du inte behöva ha det heller, och du har inte längre mitt samtycke"

Jag är inte den som ger upp men i detta fallet så måste jag för mitt eget bästa inse att här är det SLUT!

Det är ju bra orättvist att vissa får leva och andra inte så fortsätt vila i frid älskade farfar!


PS... detta är numera ett omgjort inlägg då någon (min Faster vars namn jag tydlien inte får nämna heller)tog illa vid sig av vad jag skrivit, så jag gjorde det av respekt mot henne, därav kan det vara lite svårt för er som läser att förstå hela sammanhanget... har dock sparat originalet men inte publicerat... DS


Gå & Löp kliniken...

I torsdags var vi till stan, Göran hde tid på Gå & Löp kliniken för sin fot.

De kikade på foten och det som de sagt är hälsporre är egentligen en överbelastning i bakre fästet till senan under foten och att han är lite halvt plattfot gör inte saken bättre...

Han ska i alla fall tillbaka om 2 veckor för att gjuta inlägg till sina skor och tills dess ska han leva som vanligt men försöka att inte överbelasta så det gör ont...

Någon frågade ifall han kunde spela bandy då han har ont!? och ja om det känns bra för honom och han tar det lugnt, skorna som han har är inte helt platta och stödjer senan en del så det brukar gå bra... men som sagt det är ju upp till honom att känna efter själv!

I alla fall så blev han även rekommenderad skor av märket Salomon, det är bra skor och an ska egentligen aldrig använda skor som har en helt platt sula invändigt utan en som har ett bra stöd för hålfoten.

Utöver tiden han hade inbokad så tog vi det mest lugnt, gick på stan och kikade lite oh så...

Vädret var ju bra, vi hade de 4 minsta barnen med oss och det gick  ju också bra!

När det var dags att åka hem så åkte vi direkt till Klövsjö där det var sista fotbollsträningen för säsongen och denna gång skulle föräldrarna spela mot barnen!

Först var det riktiga, lite mindre matcher, mammaorna mot flickorna och papporna mot pojkarna! Som avslutning körde ALLA barn mot de 7 (ca) föräldrar som var på nästan en fullstor plan! 1-1 slutade den matchen!
Feber & Toystory 3!

Ikväll har jag haft fredagsmys med barnen, vi kikade på Toystory 3 som för några dagar sen landade i vår brevlåda. Åt lite popcorn och godis, jätte mysigt faktiskt!
När filmen var slut borstades det tänder och sen kröp de små ner i sina sängar... Hilma och Towe nattade jag vid 19.00, innan myset plockades fram ;)

Melvin har för övrigt haft feber idag, tyckte att han såg lite tröttare ut än vanligt efter frukost och efter lunch däckade han på soffan... tog tempen på honom senare då han vaknat och den visade 39.7 grader! Så det var ju inte alls konstigt om han var lite trött...

Annars är Melvin en sån som man knappt märker av att han har feber, typ bara lite tröttare och varm så klart men det kan ta ett bra tag innan man upptäcker att han är varm...

Han har inte fått någon alvedon under dagen, han har inte klagat och då är det ju ingen större fara...
Nu när jag lade honom visade termometern på 37.7 och jag märkte att när han åt lite godis och popcorn så blev han svalare.
Under dagen har han ätit lite dåligt men vi har uppmuntrat honom till att dricka i alla fall!

Trevlig helg på er alla!
Ska ni hitta på något spännande i helgen?

Puss puss♥

Mamma och My på besök!

När vi satt och åt middag ringde mamma, hon ringer oftast mitt i maten, fast det är på olika tider lyckas hon alltid pricka ;)

Hon fick en känsla 5 minuter innan att hon kände för att hälsa på oss och tänkte mest höra om det gick bra, och det gjorde det!

När hon kom hade hon med sig Mysan!
jag hade gjort i ordning en tallrik med mat, det som blev kvar efter middagen eftersom mamma sa att hon inte ätit... hon hade tänkt ta med sig något men jag sa att det fanns över.

De var här några timmar, myste med barnen och vi spelade lite kort, barnen nattades strax efter 20.00 och vid 21.00 åkte de hemöver.

Göran åkte för att spela bandy strax innan 20.00 och kom hem för en stund sen, nyduschad sitter han i soffan och jag tror att vi ska fixa lite fika!

Puss puss♥


Görans senaste dagar...

I måndags var Göran till sjukgymnasten med foten, det visade sig vara en tydlig hälsporre.

Igår fick Göran en tid hos läkaren idag men fick även komma en sväng igår.

Idag hade han tid klockan 14.00 och jag följde med. Han har haft hjärtrusningar i två dagar... har haft det förut också men det var tidigt i våras senast, alltså inget under hela sommaren... man han/vi tyckte att det var hög tid att kolla upp för säkerhets skull.

Det ska skickas en remiss till stan så får vi se vidare hur det går, men läkaren tog det i alla fall på största allvar!

I morgon ska vi till stan för då har han tid på GÅ och LÖP kliniken för att gjuta inlägg till sina skor...

Ett himla massa åkande och mer blir det!

Ville inte...

Idag ville inte Melvin riktigt att jag skulle gå när jag lämnat han och Meja på dagis... jag fick lämna en gråtande Melvin som sprattlade och skrek i frökens armar, men det var inte ett hjärtskärande skrik så jag är säker på att det gick över snabbt.

Inskolningen, den gick ju som smort så ett bakslag hade jag väntat på. Han har sovit lite oroligt i natt också så det kan ju ha en del med saken att göra...

Får väl höra sen när jag hämtar hem dem hur resten av dagen varit!

Puss puss ♥

Kissekatterna växer!

I övermorgon (torsdag) är det 3 veckor sen Sötnos fick sina kattungar och de har verkligen växt!

Sötnos har varit en bra kattmamma som tagit väl hand om sina ungar, dock har hon emellanåt känt för att flytta dem under vår säng... först flyttade hon bara en och i olika omgångar och det var inte samma unge så varför vet jag inte...

Vi flyttade tillbaka dem och då lät hon det vara några dagar...

Nu är vi där igen, hon har flera gånger flyttat alla under vår sång, längst in i hörnet och  om vi lägger tillbaka dem i korgen så flyttar hon dem igen så fort hon får chansen.

De är ju rätt rörliga nu, har börjat försöka klättra ur korgen och så är ögonen öppna sen ungefär en vecka tillbaka så det kan ju hända att hon är orolig för dem och tycker att det är tryggare under vår säng!?
De är ju i alla fall bra mycket större nu och det är nog ingen fara att de blir kalla längre, det var ju mest det vi var oroliga för i början...

Det är 3 honor och 3 hanar och de är lite speciella allihop även om 3 av dem är rätt lika. Vi brukar ta upp dem i vår säng och mysa med dem lite då och då, barnen får också vara med och Sötnos har tillåtit det från första början, att vi kelar med dem alltså.
Vi lät dem vara ifred mycket i början, mest jag och Göran som kikade till Sötnos och hennes underverk och hon gillade de stunderna, ibland kom hon ner och ropade på oss, hon ville helst att vi skulle sitta med henne där uppe ;)

Några nya bilder tänkte jag lägga upp, men kom på att jag inte tagit några ;P

Kommer en annan dag!

Just nu...

så är Casper en kille som ganska lätt blir irriterad, arg och ledsen, är ganska otrevlig utan att han tänker på det och säger man åt honom så får han lite dåligt samvete men 10 minuter kan det vara samma visa igen...
Jag tror att man kan kalla det någon form av förpubertet!?
Och lägger han sig sent på kvällen eller får vara uppe längre så märks det väldigt väl dagen efter för då är det ännu lite värre!

Egentligen är det inte så jobbigt för oss utan mest för honom själv.
Däremot så är det jobbigt att han är så fruktansvärt less på sin syster Jonna som gärna retar honom lite extra och hans humör exploderar!
I morse vaknade han och var sur för då hade hon till och med varit i hans drömmar och förstört och det tyckte han var droppen! Att han inte ska få drömma utan att hon ska vara där också!

Sen är ju Casper och har alltid varit en sån som har koll, speciellt på andra och även vardagliga saker. Men just när han ska se till att alla andra gör rätt är lite jobbigt speciellt när han då ibland glömmer bort och inte ser hur han själv gör vissa gånger...

Det går väl över men jag lider lite med honom, det kan inte vara roligt att vara 10-åriga Casper alla gånger...
Tur är väl ändå att han och Jonna inte går i samma klass nu i alla fall! Hon går i F-3 och han i 4-6... fast där har han ju andra sidan Tony (hans 6 månader yngre farbror) som han gärna rättar emellanåt ;)

Towe 8 månader!

Idag blir är Towe 8 månader och jag tycker som vanligt och som många andra föräldrar att tiden går snabbt!

Det är full fart på Towe, hon kryper hit och dit, kikar vad både mamma, pappa och syskonen gör, små egna äventyr är hon ute på också emellanåt!

Hon reser sig upp mot någonting mest hela tiden och har även börjat gå jämns med soffan t.ex. hon brukar stå och tugga på vardagsrumsbordet emellanåt också eftersom det kliar som attans i munnen just nu!
Står man vid bänken i köket tar hon i byxbenet och reser sig upp sen kan hon stå där, hålla i med bara en hand och vingla en stund innan hon kryper vidare.
Hon reser sig även vid köksbordet men där når hon ju inte att se över kanten så det ser mest roligt ut ;).

När det gäller maten så har hon nu kommit igång ordentligt och det går bara bra, men maten ska gärna vara ganska slät. Däremot går det bra att äta hela makaroner en och en när hon får smaka och lika med ris och annat smått. Rån får hon någon gång om dagen också men jag kör fullkorn för att motverka att hon blir hård i magen.

Hård i magen är damen allt som oftast men vi ger ofta vatten, försöker att komma ihåg det även mellan måltiderna samt att vi har lite extra margarin eller olja i maten. Plommonjuice har vi också prövat men jag vet inte om det hjälpte så mycket!? Meja var också en som var hård i magen då hon var liten men det gick ju bra det med bara man tänker till lite extra.

Towe sover fortfarande 2ggr på dagen men jag vet inte hur länge till för både igår och idag var hon inte trött vid 09.00 som hon brukar så hon är fortfarande vaken och pigg fastän klockan är 10.14.

De senaste nätterna har varit lite bättre, vaknat 1-2 ggr och velat ha nappen samt att i natt ville hon ha tutte vid 02.00 tiden och sov sen till 06.15.

Ja vad det gäller amningen så är det väl på sluttampen när också eftersom hon bara tuttar på natten eller tidigt på morgonen samt att hon börjat bitas om jag försöker på dagen... det gör ju så himla ont! Å andra sidan är det väl bra om hon slutar innan nästa bebis kommer!

Annars är det väl som vanligt, Towe är en glad och nöjd bebis som gillar att utforska och pröva nya saker!Några precis tagna bilder på Hilma och Towe då de diggar lite musik på spotify ;)

Nikita hair!

Har ju glömt att berätta att jag förra veckan fick ett samtal från företaget som jag jobbar åt och de berättade att salongen ska säljas till ett annat företag som kan mer om själva branschen!

Vi som är anställda får givetvis följa med så alla får en förfrågan om att gå över eller ej och efter att ha kikat på deras hemsida så valde jag självklart att åka med tåget!

Hade jag valt att inte göra det så hade jag blivit utan jobb så valet var ganska lätt även om jag inte kikat på hemsidan...

Så från och med 1 Oktober 2011 kommer jag att vara anställd hos Nikita Hair och allt vad det innebär, oresonliga samtal och annan information lär vi ju få och jag tycker att allt detta verkar väldigt spännande även fastän jag nu är mammaledig.

Puss puss♥

En tand mindre...

 

Efter en hel del ångest och pip med en tråd runt tanden så råkade Jonna rycka ut den själv av misstag!

Göran skulle bara kolla på tanden och Jonna blev rädd och röck tråden åt motsatt håll för att han inte skulle få tag i den och vips var den ute!

Sen svor hon på sig själv... för det var ju hennes eget fel ;)
Inskrivning...

Idag kom jag äntligen iväg och kunde skriva in mig hos BM och det var ju på tiden då jag nu är i vecka 15 (14+5) och det innebär att det plötsligt bara är ca 4 veckor till UL!

Jag passade på att ringa i morse då Göran ändå hade tid hos sjukgymnasten för foten vid 14.00 tiden.

Allt gick ju bra, inte så mycket som kan gå fel på en inskrivning vad jag vet och här följer lite fakta:

Sista mensens första dag: 25 Maj
BF: 28 Februari
Vikt: 69kg
Blodtryck: 100/60

Blodproverna får jag ta en annan dag då det var en massa strul på labb just idag... ska höra av mig så fort jag vet att jag har ärenden i Svenstavik och det lutar ev mot torsdag...

Jag fick med mig en tidning också, de hade fått för många och då blev jag bjuden på en! Tack och bock!

Medan vi väntade på tt klockan skulle bli 14.00 så åkte vi upp till gokart banan, Göran pratade med Tobbe, jag läste tidning, Melvin sov och Meja spexade med Hilma och Towe.

Sen var vi på Ica en sväng och köpte bananer och lite kex som vi kunde smaska på under tiden vi väntade på Göran!
Besöket gick rätt fort och det konstaterades en typsisk hälsporre och Göran fick remiss till Gå och Löp kliniken för inlägg, dit ska han på torsdag.

Puss å hej ♥


Mina funderingar på livet just nu...

Så här är det... ibland fastnar man i funderingar, funderar intensivt ett tag och sen är man tillbaks i det vanliga... men nu är det som så att samma funderingar har kommit tillbaka så många gånger och allt oftare och det borde ju betyda något!?

Jag funderar ganska mycket och ganska snurrigt så då kan jag tänka mig att det kan bli ännu snurrigare när jag nu ska försöka få ner det i ord!

För dryga 7 år sedan flyttade vi hit till Rätan, det kändes så rätt då, Göran hade jobb i Sveg och jag hade nyss tagit studenten och väntade Jonna, Casper skulle fylla 3 år och Rätan verkade som den perfekta platsen!
Jag lämnade en del av mitt liv och mina vänner och vi började ett nytt äventyr!

Att jobba i Sveg funkade bra för Göran dock gjorde den låga lönen och de dyra resorna att det inte gick ihop i längden och det blev ett avslutat kapitel med hopp om annat jobb!

Jag var mammaledig och när Jonna fyllt 1 år skolades hon in på dagis och jag fick jobb här på Ica under sommaren. Jag såg positivt på det och trivdes bra även fastän det egentligen inte var vad jag ville jobba med men det är ju alltid kul att pröva något nytt!
Jag trivdes, fick träffa massor av människor hela dagarna och eftersom jag är en social person så hade jag inget att klaga på ;).

När sommaren var slut sökte jag andra jobb och eftersom frisör är mitt yrke så blev det att jag sökte mig mot Östersund, fick praktik och sen anställning!
Jag jobbade i drygt 1 år och sen fick jag Meja, Jonna hade nu fyllt 3 år och Casper 6år!

Under dessa år så hade Göran lite sommarjobb här och där men fick aldrig något fast så han bestämde sig för att plugga till undersköterska i hopp om att lättare få jobb.
Han pluggade i 1,5 år och fick ett vikariat i Svenstavik i samband med examen! Dessvärre så fick han problem med både en tand och sedan hälsenan, sjukgymnasten gav order att han var tvungen att vila foten och så han var tvungen att sjukanmäla sig vid några tillfällen... detta hade ju inte varit några större problem om de som svarade i telefonen när han inte fick tag på chefen i sin tur hade meddelat chefen... det blev missförstånd och per sms fick han besked att alla hans bokningar var borta och vikariatet upphörde...

Det blev då arbetsförmedlingen och en massa strul, han fick en praktik, jag fick hjärnhinneinflammation, blev sjukskriven och han fick så lov att ta ut vård av barn och här strulade arbetsförmedlingen tillsammans med praktikansvarige till det 100% och sen gick ryktet att han struntade i praktiken när det i själva verket var arbetsförmedlingen som sa till arbetsledaren att avsluta praktiken och allt detta bakom Görans rygg...

Efter Meja så kom även Melvin, Hilma och Towe med dryga året emellan och jag har varit hemma och varit mammaledig hela tiden och trivts med det även om man ibland längtar tillbaka till att vara frisör!

Göran har nu äntligen lyckats få timvikariat här på Östgärde (äldreboende) men jobben vräker ju inte direkt ner men man får vara tacksam för det som är och hoppas på mer!
Göran har även sökt mycket jobb i Östersund men de vill gärna inte anställa någon som har 10 mil till arbetet... annars är det en fördel att vara kille och utbildad!

I alla fall så har jag kommit till den punkt där jag känner att vi kanske är klara här i Rätan!?
Det finns inte mycket till jobb, jag har fast anställning i Östersund, högstadiet har lagt ner och vi vill inte att våra barn ska behöva åka till Svenstavik för att få gå högstadiet... Casper går i 4:e klass nu och tiden går rätt fort så det är inte långt dit känns det som...

Sen så saknar jag den sociala biten! Jag har egentligen ingen som jag umgås med här och det är tråkigt... även om jag har det jag gör om dagarna så har jag faktiskt tid över för umgänge också!
Det brukar vara kyrkis och det är ju trevligt, skoj för både barn och mammor men sista åren så har det varit ganska få som gått... många har börjat jobba igen så orsakerna är ju naturliga men i alla fall så kan det vara tråkigt att många gånger vara den enda mamman... även om underbara Karin är där såklart!

Det känns inte som jag har kommit in i gänget, alla har sina som de umgås med och jag tillhör inte dem som det verkar... menar inget illa till någon men alla vet att jag är hemma om dagarna och jag vet ju inte när de som jobbar är lediga eller inte och jag vill absolut inte vara den som tränger mig på...

Jag saknar att ha en riktig vän, någon som man kan prata med om det mesta och verkligen släppa inpå och lite på, jag känner ingen här på det viset och troligtvis är det ingen som känner mig heller på det viset men jag har inte stoppat det från min sida i alla fall!
Saknar mina vänner från stan, har faktiskt några kvar som jag håller kontakten med även om vi inte träffas så ofta!

Vad som gör att jag inte "passar in" har jag själv ingen aning om!? Är det för att jag har många barn, tror och tycker människor att det är/blir jobbigt, är det mig som person eller... ja det kan väl vara vad som helst men jag känner mig helt enkelt utanför...

Göran har väl heller inga riktiga kompisar här men ändå har han några som han spelar bandy med och i alla fall har bättre kontakt med än vad jag har med någon. Sen är Göran inte riktigt lika social som jag, han har inte samma behov så honom gör det inte så mycket... Däremot så har vi varandra och det är ju tur i alla fall ;)

Det pratas en hel del i en sån här by också och jag vet att det pratas om mig och oss men jag vet inte vad... bra eller dåligt eller både och???
Hörde i veckan i alla fall att det pratas mycket om att jag är gravid igen och att någon är orolig för min kropp men det pratas säkert om en hel del andra saker också och många har säkert andra åsikter!
Åsikter är bra och det måste alla människor få ha, man måste få diskutera och prata om varandra och det kan man ju göra utan att prata ren "skit" och sprida falska rykten men det vore ju roligt om personerna kunde prata med mig direkt, fråga om de undrar något osv...

Jag vet att minst halva byn vet att jag är gravid men typ 2 har sagt typ grattis... ja å där som man brukar göra, så som de har gjort förut... ja nu menar jag ju inte att jag tycker att alla ska gratulera bara för att utan jag tog det mer som en jämförelse...

Jag tycker att hela situationen är tråkig och jag vill inte att det ska bli värre, med det menar jag att det inte ska drabba barnen i slutändan...

Men om vi nu skulle göra slag i saken och flytta, ja då blir det en lägenhet till att börja med och det finns ju både för och nackdelar!
Huset och tomten som vi har idag är underbar, dock är det väldigt nära till grannar och man kan ju säga att vi har lite speciella grannar... för att beskriva dem kort utan att nämna några namn så gillar en att stå i ett fönster och kika på oss när vi är ute, en annan spionerar och en tredje tror att han är bättre än alla andra... säkert så har de i sin tur sina tankar om oss också!
Göran bryr sig inte så mycket men jag tycker det känns tokigt, jag vill inte vara omtyckt av alla, det kan ingen vara men jag vill heller inte vara den som alla tycker illa om, jag vill själv ingen annan något ont och jag försöker alltid att se det bästa hos en person och ger dem en ärlig chans innan jag dömer...

Jo tillbaka til om vi flyttar, i mina tankar och funderingar br vi typ i Torvalla, ungefär där vi bodde förut. Vi går på Gläntan (öppna förskolan) några dagar i veckan, jag har nära till jobbet, Göran får ett fast jobb (hoppas jag) barnen kan få gå på andra aktiviteter, Jonna vill t.ex. dansa och det vill jag också. Matkostnaderna blir förmodligen till det bättre och det är närmare till allt. Vi kan har årskort på Storsjöbadet och Jamtli och framför allt så har jag vänner och andra bekanta som jag känner och vet vill umgås med både mig och barnen!

När jag tänker i dessa banor så skulle jag kunna börja packa i morgon! Men det är ju inte BARA att flytta... när man har hus...

Men vem vet, kanske det är någon som vill köpa, en mäklare som jag pratade med för något år sen sa att det inte skulle vara det mest svårsålda då det var ett ganska litet hus med många möjligheter...

För övrigt så hörde jag att det går rykten om att vi redan sålt och ska flytta till stan! jag skulle gärna vilja prata med den som köpt ;)

Men så är det ju så här också... i måste ju tänka på barnen. De har sin farmor nära och det finns inga nackdelar med det, skolan är liten men hur ser det ut om några år då det kommer nya lagar om massor inom skolan? är en liten skola så mycket bättre än en stor på alla vis? Dagis ska flytta till skolan och visst det blir säkert jätte bra med nya lokaler men jag gillar personligen inte att skolbarn och dagisbarn ska dela utegård med bara ett staket emellan... nu vet jag inte riktigt hur uppdelningen blir men jag har ändå den känslan...

Sen är ju Bergs kommun som den är också... det vet alla som bor i den och minst hälften tycker att de många gånger tar fel och väldigt konstiga beslut och prioriterar fel saker... jag är inte så politiskt insatt men lite fattar man ju ;)

Nä som det känns nu så vill jag härifrån, börja på något nytt, kanske ångrar jag mig, kanske inte... för barnen spelar det ingen roll, vi har pratat mycket om det. Nu återstår bara att vi ska komma fram till ett beslut och sen börja ett nytt äventyr eller fortsätta på det gamla...

Det var lite av mina tankar och funderingar och allt detta är bara utifrån hur jag upplever det och jag vill inte att någon tar illa upp även om någon kanske tar åt sig, vad vet jag!? Men jag kände att jag var tvungen att få uttrycka mig och dela med mig!

Puss puss ♥Saknar inspiration...

har hamnat i någon sorts dvala då jag faktiskt saknar inspiration till det mesta, så mycket som känns halvt meningslöst och tråkigt, mitt vanliga energirika jag finns inte riktigt med...

Jag vill ha förändring, en stor förändring men det är inte så lätt alla gånger...

vad gör ni när ni känner som jag? vad får er energi och inspiration att vakna till liv igen? vad gör er glada?

Puss puss♥

Va tråkiga...

ja det tycker jag! jag tycker att ni som läser är lite tråkiga för nu är det ingen som kommenterat på jätte länge!

Skriver jag tråkigt? Eller ointressant? vad vill ni att jag skriver om utöver det jag gör?

Puss på er♥

Älghelga!

Igår efter frukost duschade jag och sen packade vi oss iväg till Svensta för en titt på "marknaden" som de har varje år och den heter "Älghelga".

Vi åkte för att hämta upp Robert som var ledig, Angelica jobbade... Vi bestämde oss för att lämna bien där och gå den lilla biten till centrum och det gjorde vi nog rätt i för det stod bilar överallt!

Det var dessvärre inte så mycket att kika på, fast å andra sidan så blev det då inte så dyrt ;)
Det som inhandlades blev Munkar, godisremmar och ett par skor till Casper. De hade 70% på Landéns så ett par skor som kostat 800kr fick vi för 240kr och Casper var helnöjd, ett par höstskor i storlek 37½, lite stora men bara någon cm och de satt ändå bra på foten! Samma storlek som jag har på mina så jag ska se om jag kan ha hans också bara för skojs skull ;)

Lite senare i höst ska vi se om vi har råd att åka på höstmarknaden i Rättvik! Den är ju som en hel del större och marknader är skoj tycker jag! När jag var mindre så åkte vi varje på Huddiksmarknaden och passade samtidigt på att hälsa på farmor och farfar! Det blev som en liten tradition och det var så himla mysigt alltihop!

Vi blev inte så långvariga i Svensta bara någon timme, var in på Ica och köpte en burk mat till Towe, några bananer och plommonjuice innan vi gick bortöver mot stationsvägen.
De större barnen åt banan och munk medan jag gav Towe lite kalops! Allt gick i och det hade jag inte förväntat mig, kon kunde ju lika gärna ha spottat och fräst vår kräsna lilla dam... men det går nog över!

Strax efter 15.00 var vi hemma igen, vid 16.00 blev det rester till middag och sen kom Melvin hem, han som varit med farmor, Patrik och Tony i stan hela dagen! Han hade med sig "nappklubbor" till alla syskon, ja inte Towe då... ;)
Under tiden badade Jonna och Meja med Towe, Hilma följde med pappan och Casper när de tankade dunken till gräsklipparen och körde lite radiobil

Närmare 20.00 när både Hilmas och Towe sov sött i sina sängar dukade vi upp lite mys och kikade på film! De blev uppe till 21.30 och skötte sig fint måste jag säga! Susanne & co. kom förbi och lånade några filmer strax innan 21.00 tiden och blev kvar en stund, men det gjorde inget...

Strax efter 22.00 somnade Göran på soffan och jag slumrade jag med... sen borstade jag tänderna innan jag kikade på datorn e kortis och strax efter 23.00 kröp jag i säng!

Ja det var lördagen! och ska jag vara ärlig så var barnen inte på sina bästa humör denna dag så det blev ganska mycket tjat och gnat... men så är det vissa dagar och det är ju nästan glömt dagen efter... nästan i alla fall ;)
Det var mest Jonna och Casper som var i luven på varandra mest hela tiden... de gillar verkligen inte varandra alls vissa dagar...

Puss puss♥

God morgon!

Ja det är söndag, klockan är 06.21, tvättmaskinen går, jag är påklädd, Towe har fått en ny blöja, MTV är på och vi har varit uppe sen 05.55, vaken från 05.45...

Hon har en tendens att vilja vakna där vid 06.00 tiden varje morgon vår yngsta lilla dam och jag hoppas att tiden kryper fram en aning närmare vintern för hur blir det annars då vi ställer om klockan till vintertid!?

I alla fall så kan jag inte klaga på natten, visst hon har vaknat typ 3-4 ggr men jag har mest kunnat ge henne nappen och stoppat om henne så somnade hon om på egen hand och så har det inte varit de senaste nätterna precis...

Har bestämt att det är tänderna som spökar och eventuellt magen... hon blir hård i magen rätt lätt men igår köpte vi plommonjuice så jag hoppas det blir bättre och sen försöker vi vara duktiga att dricka vatten mellan måltiderna också!

Vad det gäller tänderna så märks det att det kliar i munnen om dagarna men då gnager hon på fingrar eller anat och är inte besvärad av det, värre är det på nätterna då hon bara slänger nappen och gnäller även fastän hon är så trött att ögonen är stängda.
Igår efter vällingen gnussade jag in flytande alvedon på tandköttet innan hon somnade och om det var det som gjorde att natten blev bättre vet jag inte men det var ju värt att pröva i alla fall!

Towe kryper omkring och spanar, leker lite med sina leksaker och lyssnar på musik, får se hur länge det tar innan hon vill ha sin gröt!? Och sen hur länge det tar innan nästa människa i familjen vaknar... Göran sover på soffan... försökte väcka honom när jag lade mig men han somnade visst om och blev kvar... jag lade på honom filten i förebyggande syfte ;) och det var väl tur antar jag, hihi.

Själv så har jag nästan svettats i natt... har ju haft bara påslakan hela sommaren men igår fick det vara nog då jag småfrusit om nätterna så då stoppade jag i täcket igen och det var mycket mysigare att krypa ner i sängen!

+11 grader har det varit ute i natt och runt +21 i sovrummet, hösten har verkligen slagit till, många löv har redan fallit men det är många kvar...
Idag ska vi ha höststädning ute, ställa bort utemöbeln och ta reda på lite annat, klippa gräset och elda i tunnan...det är i alla fall planen!
Eldas inne ska jag göra också och jag hoppas att det går bättre än i drömmen som jag haft hela morgonen ;) Eldade i den gamla pannan som inte ens är ansluten och det gick ju inte så bra... haha, tur det bara var en dröm... !? hihi

Ja det var lite om denna morgon + annat...

på återseende...

Puss puss♥


Fredag!

Idag har det städats här hemma och denna gång var det inte jag utan Göran som ägnade några timmar efter frukosten till detta hushållsarbete för dem som vill kalla det det.
Under tiden han städade så plockade jag med lite av varje och försökte hålla barnen i styr och de skötte sig faktiskt mycket bättre än när jag drar runt med dammsugare och mopp!

Melvin har varit på dagis 10-12 idag och innan Göran hämtade honom så skjutsade han Meja till Cornelia som ringde då vi åt lunch. Meja blev väldigt glad över att Cornelia också var ledig från dagis idag så att de kunde leka!

Towe sov ca 2 timmar ute i vagnen på förmiddagen och nu är det Hilma som ligger där, antar att hon snart vaknar...

Kokat fiskgryta med broccoli till Towe har jag gjort, meja älskade den när hon var liten och jag hoppas att Towe också kommer att gilla den... Towe är ju som sagt lite petig med maten den rackaren...

Ilona ringde och frågade ifall hon fick komma och leka med Jonna, hon har varit här i någon timma nu och de leker jätte bra, både Melvin och Towe får vara med på ett hörn!

Tvättmaskinen går för 3:e gången idag och det lutar emot att det kanske blir en 4:e också...

Rensat skor har jag gjort också samt burit ut lite påsar och kartonger med kläder som blivit kvar inne så nu står de och tar plats på rätt ställe! Skorna som jag rensade bort var sommarskor... ja för det är ju faktiskt höst nu! Även om det är väldigt fint höstväder på eftermiddagarna så kan det vara kyligare än det känns... nätterna har börjat bli svala i alla fall, +5 grader hade vi i natt...

Apropå natten så har Towe varit gnässig igen, men jag tror att det måste vara tänderna för hon slänger nappen och vill bara ha bröstet och ibland inte ens det...

I eftermiddag kanske det blir en sväng till Svensta för ett besök på dollar... lördagsmys har barnen bestämt och det blev ju inget riktigt förra helgen så det är ju inte mer än rätt, själv så känner jag mig inte så jätte sugen... inte just nu i alla fall ;)

Ja nä vi får väl ser hur eftermiddagen fortsätter... kanske återkommer ikväll om jag har tid, lust och ork..

Puss puss♥

Snart helg...

Torsdag och helgen närmar sig! Det märks på barnen att veckan börjar ta ut sin rätt och Melvin var ännu tröttare vid middagen idag ;) men han höll sig vaken.

Vi har inte alls gjort mycket idag, bara tagit det lugnt, tvättat, eldat, ätit lunch och annat som man gör en vanlig dag.
jag har känt mig trött less och irriterad mest hela dagen och då är det lika bra att inte göra mer än nödvändigt... har funderat en hel del på saker och ting också men det återkommer jag till i ett annat separat inlägg som jag tänkt skriva vilken dag som helst ;)

Jonna smet efter att hon kom hem från skolan och det fick konsekvenser, hon visste mycket väl vad hon gjorde och ångrade sig lite när en kompis ringde och jag sa inga kompisar...

Efter middagen skulle barnen städa på rummet, eller ja plocka ihop alla leksaker och spel som de gör varje eftermiddag/kväll. Melvin började jätte fint men sen när Jonna och Meja skulle hjälpa så lekte de bara...
Jonna och meja har kommit på att de älskar att spela kort och spel men de plockar aldrig undan efter sig utan lämnar framme så att Hilma får tag i det... så även idag och Jonna bryr sig inte ett dugg... grrr.

I alla fall så vägrade de städa och de fick ett ultimatum (eller vad det heter!?) antingen skulle de städa klart det illa som faktiskt var innan klockan blev 18.00 eller så fick de lägga sig då. De fick alltså ca 45 minuter på sig och vi påminde dem lite då och då men det slutade ändå med att de fick borsta tänderna och lägga sig...

Hilma och Towe fick vara vakna till 19.00 tiden, Hilma somnade inte på en gång utan låg och filosoferade en stund, Towe kom inte till ro och somnade lite senare i soffan... brukar inte ta ner henne men idag fick bli ett undantag då jag insåg att hon kanske inte var tillräckligt trött efter extra lång sovning på eftermiddagen.

Towe har för övrigt varit lite gnässig några nätter nu så jag vet inte om det är magen eller något annat som spökar... det lär väl ge med sig antar jag!?
Hon vaknade en stund efter att jag lagt henne och fick sitta med oss här nere igen då hon återigen inte kom till ro... jag har nyss lagt henne efter att ha värmt på vällingen som hon inte drack upp vid nattningen och nu hoppas jag att hon sover bra i natt!

Själv är jag hungrig och ska nog ta mig lite fika innan jag ska krypa ner i sängen, Göran kanske också vill ha, han har slumrat på soffan...

Puss puss

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus