Valborg 2013 utan alla barnen...

Det blev inte riktigt som vi tänkt oss denna Valborg...
 
Barnen har levt rövare som bara den efter middagen trots att vi varnat med att det inte skulle bli någon majbrasa om de inte skärpte sig... och resultatet blev att pappan tog med sig Meja ner till brasan ensam :).
 
Den som faktiskt har lyssnat och skött sig fint måste ju få slippa att lida pga sina syskon ibland!
Ska bli spännande att se alla andra barns reaktion i morgon när de får veta att Meja varit och kika på brasan! Pappan tog även med sig en slant för att skämma bort henne lite extra bara för att ;P... De säljer ju både hamburgare, korv, godis och dricka vid brasan så något blir det säkerligen!
Hon var så nöjd och stolt över att få smyga iväg ensam med bara pappa <3.

Casper hade också skött sig fint men ligger i soffan med feber, valde att stanna hemma...
 
För övrigt så blåser det massor ute så jag är nog egentligen ganska glad över att slippa stå där nere och frysa, även om det faktiskt är rätt mysigt med majbrasa!
 
Just nu så är det tyst och lugnt här hemma, Casper lånar vår säng, han har pallat upp med kuddar mot fönsterbrädan i fotändan av sängen och på så vis ser han tv:n därifrån... dock är ljudet väldigt lågt så han hör knappast något...
De andra barnen ligger i sina sängar och jag tror faktiskt att alla somnat!?
 
Får se sen om jag stoppar in en bild på brasan, bad Göran fota lite :).
 
Så här såg förra årets brasa ut;
 
 

En hel lördag i Sundsvall!

I Lördags var vi borta från 08.00 på morgonen till strax efter 23.00 på kvällen!

Casper var hemma med vovven (han valde själv) och Ninni hade vi med oss, resten lämnade vi av hos Momma och senare anlände Tina och Märta, Mysan kom någon gång under eftermiddagen.

Vi hämtade upp Robert och Angelica och strax efter 09.00 var vi påväg!

Var in på Babyproffsen och jämförde vagnar... vet fortfarande varken ut eller in...
Köpte i alla fall ett nytt batteri till barnvakten Super Nova för 99kr så nu funkar den säkert 6 år till ;P

Sen blev det Biltema, Birsta city, Ikea, city igen och till sist åkte vi in till stan (Sundsvall) för att äta på Biteline! Men det som vi hade sett fram emot HELA dagen sket sig då hela Sundsvall var ute och åt samtidigt!!!
Det blev "Kurmit" med pizza/taco/kebab buffé istället och sen en mindre god glass på Mc donalds...
Vi/jag hade tänkt äta glass i glassbaren på Birsta city eller på Biteline men inget av det blev av... tiden gick fort och bord var fullbokade!

Köpte även en korg till mina garner och virkningar och Göran köpte ett tv-spel... På Ikea blev det lite lakan och annat bra att ha, exakt 1000kr!

Vid 21.30 hämtade vi upp barnen, mamma och My kom med allihopa och mötte oss på parkeringen så det gick jätte smidigt!
I bilen berättade Meja att det här hade varit bästa dagen i hennes liv!!! Alla andra höll med och sen berättade de om promenad till Dollar där de köpte godis och fick en glass att äta på vägen tillbaka. Lek i lekparken, god mat, varm choklad och smörgås till kvällsfika, bad i badkaret, pyjamas på och sen mys med godis och chips framför en film i soffan!

Så tack så jätte mycket mamma, Tina och My för att ni passade barnen och att de hade skoj!
Tack Angelica och Robert för sällskap!
Och tack Susanne och Patrik för att Casper fick spendera tid med er under eftermiddagen och kvällen!

Även fastän nästan ingenting blev som vi tänkt denna dag så måste jag säga att den ändå blev väldigt lyckad!

Ninni tyckte det var jobbigt att shoppa på Ikea :)


Nytt bord och stolar!

Igår åkte vi oplanerat till stan och köpte bord och stolar, såg en annons på morgonen och vid 14.00 när vi gjort oss klara efter lunch så åkte vi :).

1300 kr för detta! Stolarna behövde lite omvårdnad i form av lim och dra åt skruvar men annars inget att klaga på :)
Vad tycker ni?

Ps. Bilden är från annonsen och alltså inte från vårt kök...


Tand nr 5 & 6!

Den 13 april bröt tand nr 5 igenom och den 22 april fick Ninni plötsligt feber och diarré! Hon hade varit lite lös i magen de två tidigare dagarna men nu gick det från löst till diarré bara mellan måndag och tisdag!
Tand nr 6 bröt alltså igenom!

Idag torsdag har hon ännu inte bajsat så med tanke på att det var lite bättre igår så hoppas jag på fastare bajs i morgon :).
Ointressant bajsinfo men det bjuder jag på ;P.

Lite eller ganska mycket grinig och gnällig har hon varit den senaste veckan av och till och jag hoppas och tror att det beror på tänderna!?!

Nu är hon både trött och grinig och ser ut såhär... Tur att det snart är dags att sova!


Vill ha!

Jag är egentligen och har varit väldigt nöjd med min babytravel såskonvagn som jag snart haft i 5 år! Den har lite normalslitage och är solblekt men är fortfarande i jätte bra skicka så egentligen finns ingen anledning till en ny vagn... eller jo, med denna går både sitt och liggdelen att ha vänd mot sig!
 
Så här ser den ut:
Emmaljunga Double Monkey: Emmaljunga kommer med en helt ny vagn som heter Emmaljunga Monkey. Emmaljunga Monkey har indivuellt vändbara ergonomiska sittdelar och det går att köpa till en eller två sittdelar. Emmaljunga Monkey har knäledshandtag och två svängbara framhjul som är 23 cm i diameter. Alla fyra hjul är punkteringsfria. Den är 79 cm bred (klarar alltså inte stockholmsmåttet) och hopfälld blir den 93x79x55 cm. Själva chassit väger 10,6 kg och med två sittdelar väger den 17,8 kg. Sittdelarna väger endast 3,6 kg och liggdelen väger 4 kg. Till Emmaljunga Monkey kan man även köpa till ett singelchassi. Läs mer om Emmaljunga Monkey här.
 
Vill antingen ha den gröna ovanför eller kanske i den här färgen nedan:
 
Önska sig kan man ju alltid göra :)
 
Har även kikat på Bugaboo Donkey;
 
 
Men gillar nog Emmaljungan bättre :).
 
Vad tycker ni?
 
 
 

 
 
 

Helgen och början av veckan...

Helgen gick fort och var ganska intensiv men på ett bra sätt :).
 
Lördag tog vi det ganska lugnt, Göran var chaufför hela eftermiddagen och till och från under natten, det kan ju bli lite hur som helst när man ska skjutsa festprissar :). Det var Vårforum i Vemdalen i helgen och då är det så gott som alltid folk som vill ha skjuts.
 
söndag så klev jag upp ganska tidigt med Ninni, de andra barnen vaknade allt eftersom och Göran fick ligga kvar och sova några timmar extra.
 
Angelica och Robert skulle komma på middag och för omväxlings skull så hade jag tänkt att inte stå mitt uppe i något bak eller matlagning då de kommer så innan 09.15 var efterrätt i form av marängrulle klar :) Lika som budapestrulle fast jag skippade hasselnötterna i marängsmeten.
 
 
Söndagen gick, vi åt gott och hade trevligt och mysigt. Jag lyckades också mitt i allt med att tvätta 6 maskiner med vinterkläder innan dagen var slut!
 
Måndag var vi ute och åkte hela dagen... vi införskaffade oss en lite nyare och större andrabil och som alltid när man är ute och åker så tar allt mycket längre tid än man trott ;P. Men barnen skötte sig bra och vi var hemma vid 23.30 tiden, åkte vid 10.00 på förmiddagen!
 
 
Casper och Jonna gick till farmor efter skolan och när det blev kväll kilade de hem och väntade på oss, de fick lov att sitta uppe och kika på tv/film tills vi var hemma och det hade gått jätte bra!
 
Igår, tisdag så åkte vi till Östersund en sväng. Vi inhandlade skor till barnen, överdragsbyxor till Meja, vindjacka till Melvin och så en rejäl dörrmatta att ha i hallen i sommar när vintermattan åker ut.
Vi hade bara Towe och Ninni med oss och var hemma ganska precis vid 14.00 då barnen skulle hämtas på dagis :).
 
 Hilma och Towe
 
Melvin
 
Jonna och Meja
 
Casper
 
Alla blev nöjda och alla passade! Ibland har man flyt :)
 
 
Idag fortsätter jag att tvätta vinterkläder, Göran har möte på AMS vid 14.00 så han åkte för en stund sedan.
Jag hade tänkt att ta en promenad till dagis och hämta barnen idag men det blåser rätt ordentligt och kallt så vi skippar det... Susanne kommer hit och passar Towe och Ninni (som sover i vagnen) en snabbis så jag kan hämta dagisbarnen. I vanliga fall hinner ju Jonna och Casper hem så jag kan smita iväg men på onsdagar går de långdag...
 
 
 

Fredag med bullbak, städning och leriga ungar!

Morgonen (igår fredag) började med att vi klev upp vid 06.00, Melvin som oftast är segare än segast var först upp och utan att vi bad honom så tog han fram nya kläder och klädde på sig på 2 min!
 
Vi väckte inga barn utan de fick vakna allt eftersom, Casper sov hos Tony så att han skulle iväg på skolan behövde vi inte hellet tänka på, Jonna är ju ledig på fredagar.
 
Vid 07.00 bagav sig Pappan och Melvin iväg.
 
Spionglasögonen skulle så klart med!
 
Towe kom upp ganska på en gång och satte sig direkt och ville äta frukost som denna dag bestod av flingor och mjölk, det är vardagslyx här hemma.
Göran lyxade ännu lite till och gjorde varma mackor i smörgåshjärnet till honom och mig, både Towe och Ninni smakade.
 
Nyvaken och skyfflar flingor för fullt :).
 
Så småningom kom Hilma upp och hon var på strålande humör!
Hon passade ju som sagt på att ta en till portion flingor lite senare...
 
Ninni fick gå ner på golvet efter att hon ätit sin gröt och några flingor. Då passade hon på att tassa runt och tigga flingor av Hilma som gladeligen delade med sig!
 
När alla var vakna och hade ätit sin frukost så satte jag igång med att baka bullar, gjorde två enkeldegar efter varandra, brukar alltid göra dubbel men bunken är på gränsen till förliten för det...
 
Jonna hjälpte mig att röra ihop fyllningarna och sen väntade alla på att de skulle få vara med och baka!
 
Alla fick baka ut en varsin deg med hjälp från mamman som ville att bullarna i alla fall skulle få se ut som bullar när de var klara ;P.
 
Ninni satt snällt i sin stol på sidan av och kikade, ganska nöjd med lite leksaker att pilla på, men lite gnäll då och då blev det...
 
Glad över att få provsmaka de färdiga resultatet och jag tor bullarna fick klart godkänt!
 
Det blev hälften kanel och hälften vanilj...
 
På eftermiddagen när Göran och Melvin kommit hem så gick vi ut en stund, vi hade ganska precis avslutat vår lunch så det passade ju jätte bra!
 
Göran tog med sig barnen ut, alla utom Melvin som var trött efter dagen, han ville hellre kika på film och ta det lugnt, han hade ju trots allt redan varit ute...
 
När alla var ute så passade jag på att damma av och skura alla golv + städa badrummet. Melvin somnade så småningom i soffan och jag kilade också ut och möttes av detta!
 
Vår gård blir alltid någon form av lervälling på våren och jag längtar alltid tills det ska torka upp!
Barnen är ju i alla fall nöjda!
 
Och att det körs fyrhjuling runt gården gör ju inte det hela bättre ;P... 
Roligt har de i alla fall och då gör det inget att inte gräsmattan är den finaste :).
 
Jonna fick gå in och ta en rejäl dusch efteråt då halva håret också var fullt i lera!
Avklädning för samtliga fick ske ute på bron!
Kändes verkligen som jag valde rätt dag att skura alla golv på!?!?!?
 
 
En mycket nöjd Casper som får köra fyrhjuling igen!
Casper som för det mesta ogillar att bli smutsig och kladdig klagar inte när nöjet överväger :D.
 
Så småningom blev det dags att kila in och laga middag, pommes och nuggets fick bli vår fredagsmat, det tycker barnen är lite lyxigt!
 
Både Jonna och Meja hade kompisar en sväng på eftermiddagen och alla var nöjda och glada!
 
Towe som inte sovit något under dagen höll sig, kors i taket, vaken ända till läggdags vid 20.00... Trots att det var fredag så fick alla barn lägga sig i vanlig tid eftersom det varit en tidig morgon + att de är helt slut på söndagarna som de är uppe sent 2 kvällar i rad.
 

Matmonster!

Hilma roffade åt sig en extra portion flingor och mjölk idag när jag smet iväg och bytte blöja och klädde på Towe när hon ätit klart...
Det som skulle ha räckt till både Jonna och Meja räckte bara till Jonna, men Meja blev som tur var ganska nöjd med de vanliga flingorna som då blev alternativet för henne.

Senare när vi bakade bullar var hon snabb att roffa åt sig en extra "bullsnört" när Meja tjurade några sekunder...

När vi varit ute på eftermiddagen och kommit in igen så hittade jag henne i kastrullen med tortellini!
Jag ställde fram den på bordet åt Hilma och Towe, jag gick snabbt ner i källaren för att hämta mat i frysen (tog knappt 1 min) och när jag kom upp så skrek Towe i högan sky och Hilma hade roffat åt sig alla tortellini som var kvar, hade munnen full och höll på att sätta i halsen!

Hon är lika om vi alla äter godis ur samma skål, barnen har små skålar som de fyller på allteftersom... När det börjar bli lite i stora skålen och det närmar sig påfyllning för de andra så fyller Hilma snabbt på sin skål så att de andra blir utan ;P

Hon är inte alltid såhär men idag var extrem! Så go vår lilla Hilmafis även fast hon är envis och lite elak och väldigt retsam mot sina syskon rätt som det är <3


Hudmottagningen...

Igår var Melvin och träffade en läkare på HC i Svenstavik, hon ringde hud i stan och vi fick en tid redan kl 08.30 idag!

Göran och Melvin åkte hemifrån vid 07.00, jag klev upp ned dem och åt frukost, barnen vaknade en efter en och fick också frukost i form av flingor och mjölk.

Åter till Melvin... Chefsläkaren på hud tyckte inte att det såg ut som skabb utan eksem, eksem som troligtvis orsakas av hand molusk attack både under armen samt i skrevet...

Han kikade för säkerhets skull med förstoringsglas och stark lampa, han är den av läkarna som är specialiserad just på snabb och han hittade inget.
Men han nämnde att skabben kan ju leva upp till 4 veckor efter behandlingen men kan inte föröka sig då de blivit skadade/missbildade och det har bara gått tre veckor för oss.

Han sa även att man kan ju inte vara helt 100% säker men som det ser ut nu så ser det inte alls ut som skabb och då måste vi ju lita på det!

Så nu kan vi pusta ut, ska smörja utslagen med cortison i 2 veckor.

Även om jag nu kan pusta ut så känner jag inte att jag kan släppa det helt... Men eftersom han inte alls har någon klåda på nätterna (som han hade innan första behandlingen i januari) så känner jag mig lite lugnare i alla fall :).

Melvin var den som klev upp först av alla i morse och förvånade oss rejält med att själv plocka fram kläder och klä på sig utan att vi sagt något och inom 5 min efter att han klivit ur sängen!

Spionglasögonen skulle absolut med ;P.
Sååå redo för en dag i staden med pappan!


MVC vecka 25+4

MVC idag, första anhalten var vågen som visade knappa 78 kg (!!!) 3 kg mer än med Ninni i samma vecka!

Blodtrycket hamnade på 110/70 vilket var bra.

Sf måttet var 25 cm och sist men inte minst fick jag och Towe som följde med in lyssna på lilla hjärtat <3
De andra väntade i väntrummet, pappan var hos tandläkaren.

Nästa besök är om 4 veckor och tills dess hade jag tänkt att inte öka så jätte mycket i vikt... men vi får väl se hur motivationen kommer vara de närmaste veckorna!?

Till labb fick vi gå efteråt denna gång, att ta prov i armen med 6 nyfikna barn omkring sig var något nytt :) men det gick jätte bra!

Blodvärdet visade 114 så det blir till att börja med järntabletterna nu, en varannan dag till att börja med.

Iris på labb tyckte att det var så roligt att barnen fick följa med :). Hon har tagit prover på mig under de sista 6 graviditetens och hon är mamma till en av mina gamla dagiskompisar :).

Nä nu ska jag klämma i mig två mazariner och lite te... för att sen känna att imorgon ska jag sluta äta onyttigheter ;P att det ska vara så svårt!!!

Puss puss


Dagarna går och Jacob fyller 3 år!!!

Igår tisdag var jag lite flitig tycker jag själv :).
Göran var på gruppträff hos arbetsförmedlingen och jag stannade hemma med de 5 yngsta barnen, de som går på dagis är lediga denna vecka.
 
Efter frukost badade Towe och Hilma, jag och Meja bäddade ur alla sängar, inte våran och Caspers för dem bäddade jag rent i härom dagen men övriga 6 st i alla fall.
Tvättade alla underlakan och hängde ut på tork, det gäller att inte tappa lakanen på backen! Det är jätte blött och smutsigt under torkvindan...
 
Under tiden som lakanen var i tvättmaskinen så duschade jag och klädde, klippte naglar och kammade hår på Hilma och Towe medan Meja och Melvin badade en stund.
Ungefär nu var klockan 09.00 och Göran åkte...
 
När Meja och Melvin också hade fått sina naglar klippta och var påklädda så bytte jag blöja och klädde Ninni som också var rätt blöt efter att ha sällskapat de badande barnen precis utanför badkaret :).
 
Det kikades lite på film och åts äpple innan det var dags för lunch och efter lunchen när jag lagt ut Ninni i vagnen och varit ute med vovven och hängt upp lakanen ute så var det dags att måla naglar!
 
När nagellacket torkat fick alla följa med upp och välja vilka sängkläder de ville ha och sen fick jag sällskap av Towe när jag förberedda bäddandet av sängarna genom att i alla fall ta på örngott och påslakan på kuddar och täcken, underlakanen fick vi ju vänta på en stund till.
 
Göran hade ringt lite tidigare och berättat att vi var bortbjudna till Susanne på iddag och då var jag ganska glad över att jag inte väntade med bäddningen tills närmare kvällen! Det brukar kunna bli lite sent när vi ska äta där och då kan det vara skönt om allt är klart och det bara är att stoppa barnen i säng när man kommer hem :).
 
I alla fall så kom Casper hem från skolan och Göran från Svensta, jag bäddade klart sängarna i lugn och ro, blev en ganska lugn eftermiddage med tanke på att vi inte behövde laga någon middag... men eftersom vi inte skulle äta förrän vid 18.00 så fick Ninni sin middag vid 16.00.
 
Patrik fyllde år igår och Susanne hade gjort kababtårta :), timmarna gick och vi kom hem vid 20.15 tiden och 20.30 låg alla barn i sina sängar!
 
Kanske det inte låter som jag var så vidare flitig egentligen, inte nu när jag sitter här och skriver men det kändes bra att i lugn och ro hinna bada alla barn och bädda rent 6 st sängar innan klockan 14.00 och däremellan hinna med att laga lunch, lägga Ninni, hänga tvätt ute och måla naglar :) en lugn dag då man ändå fick mycket gjort! Ja jag är nöjd i alla fall och det är ju huvudsaken! Att bädda 6 st sängar i ett svep kan vara lite jobbigt när man både får bädda högt och lågt ;P.
Innan dagen var slut hade jag även tvättat en maskin med kläder samt en med de små sängkläderna, alla örngott och snuttefiltar som var torra och klara lagom till läggdags :).
 
Idag onsdag hade jag tänkt att vi skulle gå ut, såg ut att bli en fin dag vid frukosten men molnen bara växte och det började blåsa, det regnade till och från och vi hade ännu en mysig dag inne :).
Tvättat alla påslakan har jag gjort samt vikt lite tvätt, plockat lite här och fixat lite där men i lugn och ro.
 
Matlista är planerad och nerskriven, frysarna inventerade och handlingslistan klar! I morgon är förmiddagen fullbokad med MVC, tandläkarbesök och läkarbesök och sen drar vi till staden och storhandlar! Blir enkel middag i form av spaghetti och korv när vi kommer hem och har packat upp och sen är det troligtvis ganska nära läggdags :).
 
Jonna har varit hemma från skolan idag och ska så vara i morgon också. Dels för att hon är lös i magen och dels för att hon har ont i tyggen, antagligen en liten sträckning i muskeln till vänster om ryggraden, vi smorde med aloevera heatlotion igår kväll och idag har det varit bättre.
Frågade henne om hon kommer ihåg om hon halkat, ramlat, eller snubblat in i nårgot men inte vad hon minns... kan tänka mig att hon kanske ryckt till när hon varit nära att halka eller liknande och helt enkelt inte tänkt på det... 
 
Göran är på bandy ikväll, jag passar på att datornörda lite nu när jag är ensam, barnen sover sen strax efter 20.00, de fick vara uppe lite längre och somnade ganska direkt när de lade sig på kudden.
 
Speciellt för dagen är att lillebror Jacob idag fyller 3 år!!! Stort grattis till en stor kille från storasyster och hela familjen Meyer! <3
 
 
Nu ska jag avrunda, smyga till köket och förbereda lite kvällsfika tills älsklingen kommer hem... Club Sandwish av någon form ska vi försöka få till ;P...
 
Puss puss


Choklad chip cookies!

Receptet som jag använder mig av är amerikanskt och man mäter med cup men jag skriver dl också :). har fått detta recept av min morbrors fru Dirce.
 

 
2 cup (4,5 dl) siktat vetemjöl
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
175 g smör/margarin (smör är godast tycker jag!)
1 cup (2,25 dl) farinsocker
0,25 cup (0,5 dl drygt) strösocker
1 ägg
1,5 tsk vaniljsocker
200 g mörk choklad
0,5 cup (1 dl drygt) hackade nötter (om man vill)
 
Sätt ugnen på 180 (175) grader.
Rör rumsvarmt smör/margarin farinsocker och socker till en ljus och fluffig smet, med elvisp eller i assistent, det tar en stund.
Tillsätt ägg och vaniljsocker, blanda väl.
Blanda alla torra ingredienser (ej choklad och nötter) och blanda ner i smeten lite i taget. Blanda till sist i hackad choklad och nötter.
Rulla degen till en rulle och skär jämna bitar som du sedan rullar till kulor/bollar, blir ca 36 st av en sats, som lite större köttbullar.
(I receptet står att man ska klicka ut smeten men den är för hård för det, kanske annat om man använder margarin!?)
Lägg kulorna på bakpappersklädd plåt, 12 på varje tycker jag är lagom och grädda i mitten av ugnen i 10-12 min.
 
MUMS!!!
 

 
 
 
 
 

Nyduschad!

Badade och duschade alla barn efter frukost.
Towe valde klänning själv och hennes hår är så lockigt och fint <3


Ninni special...

Hon har kommit på att ena foten helst också ska vara med när man ska äta, gärna kleta in den med messmör eller stoppa rivna morötter eller paprika mellan tårna!

Finfina grimaser har hon också lagt sig till med ;P


Bråkig dag...

Idag har varit en dag med bråk och gnabb från början till slut... söndagarna brukar ofta vara så, antar att det är för att fredag och lördag kvällarna blir sena för barnen...
 
Vi hade tänkt att gå ut och grilla korv till lunch idag men både Meja och Melvin var kassa i magen hela förmiddagen och då kändes det onödigt att klä på sig massor och riskera olyckor... Dessutom började det blåsa rätt bra ute under tiden som vi satt och åt lunch och då kändes det som att vi tagit rätt beslut, inte så lätt att grilla om vindarna ska virvla omkring...
 
Solen gick i moln och eftersom dagen fortsatt så har det även fortsatt blåsa och  allteftersom ökat i styrka, bara för en liten stund sen kom en rejäl vindpust och det lät som att taket skulle flyga av!
När jag vet ner i källaren och tände upp i pannan så var det himla krångligt att få det att brinna tack vare att det var för mycket drag i skorstenen... brukar ju kunna vara tvärt om...
 
Det kom tydligen en regnskur nyss också säger Göran, det måste ha varit när jag var inne hos barnen och stoppade dem i sina sängar för jag hörde inget...
 
Nu ligger i alla fall alla barnen i sina sängar, alla sover inte men jag hoppas att de somnar snart... jag hade tänkt att det var mammans och pappans tur att ha sitt helgmys ikväll... har ju myst tillsammans med barnen både fredag och lördag också men en kväll med lite lugn och ro kan ju sitta bra!
 
I morgon är det ganska många måsten, både tandläkarbesök och BVC på förmiddagen så får vi väl se sen hur mycket man hinner resten av dagen...
 
Får väl se när det blir lugnt här ikväll... Både Hilma och Towe kom nyss upp...
 
 
 

Går massor!!!

Nu går hon massor vår lilla Ninni, kryper bara om det är extra bråttom eller om hon tappar balansen och ramlar när målet är nära ;P

Liten har blivit stor <3


Lördag med sjuka barn...

Hilma vaknade med feber tidigare i veckan, minns inte riktigt vilken dag men måndag eller tisdag tror jag det var, Ninni var också tussig med feber samtidigt...
 
I går när vi kom in efter att ha varit ute efter lunchen så hade både Meja och Melvin feber, båda hade även varit lite oroliga i magen under dagen och Mejas matlust har sen i torsdags varit så gott som bortblåst...
 
Ja så i alla fall så har dagen varit ganska lugn, Towe gick självmant och lade sig i sin säng efter lunchen, Melvin somnade i soffan, Jonna och Meja har spelat kort i stort sett hela dagen, Göran och Casper har varit några timmar i garaget, Ninni sov mellan 13.00-17.00, Hilma har varit lite var stans och jag har bakat.
 
Vek undan den sista tvätten gjorde Göran efter frukosten och sen lade jag den på sin plats och under dagen har både jag och Göran tvättat, det blev till slut 3 maskiner så nu är det så gott som tomt i tvättkorgarna, bara handdukar kvar och så sängkläder eftersom jag bäddade rent vår säng igår.
 
Efter middagen så blev alla golven spontant och helt oplanerat torkade, Towe hade up-and-go blöja när hon bajsade och det lyckades läcka ut lite, lite, lite på golvet i hallen (tror vi)... så för att vara på den säkra sidan så torkade jag hela golvet och sen blev det alla golv utav bara farten :) tog och städade badrummet också innan jag kände mig nöjd!
 
Barnen fick sitta uppe och kika på Fångarna på fortet så vid 21.45 låg de i sina sängar, Ninni lade jag en dryg timma innan och hon somnade direkt.
 
När barnen somnat, vilket de gjorde ganska direkt så fixade vi fika och röjde det sista i köket och nu väntar sängen... ska bara vänta ut tvättmaskinen... någon hade pausat och stängt av innan sista sköljningen så den gjorde jag nu...
Så, nu är den klar och jag ska bara flytta över kläderna till tumlaren samt gå ut med vovven...
 
Natti natt, sov sött!
Ikväll kan jag somna och känna att jag är ganska nöjd med dagen :) hoppas även på att natten blir lugn.

När mamma var liten...

Melvin tjatade hela förmiddagen om styr han ville se på filmen med mig när jag var liten.

När han väl skulle titt så dröjde det inte länge förrän han sov :). Fortfarande lite tussig efter feber och orolig mage...

Lyckades fånga en bild mitt i filmen, här firades min 3-års dag och jag skär den första tårtbiten på min prinsesstårta :).


Kyckling med saffransris!

Fick för mig att göra något annorlunda idag, inte bara det gamla tråkiga... Saffransris till kycklingen fick det bli, blev inte så vackert somnat tänkt men smaken var jätte bra! Till stekte jag lök och tranbär, låter kanske helt knasigt men det är hur gott som helst!!!

Dessa underbara smaker förde mig ca 20 år tillbaka i tiden då jag fick den underbara möjligheten att äta och pröva många olika rätter av persisk mat!
Underbara vänner till familjen som kom från Iran, vi umgicks mycket och det ingick liksom alltid mat :). Vi älskade deras mat deras barn önskade sig alltid pannkakor eller spaghetti och köttfärssås när de var hos oss!

Vi svenskar har egentligen ganska tråkig mat... även om vi har en underbar husmanskost!
Alltid roligt att pröva på nya smaker och kulturer tycker jag :)


Bakade lite...

Jag älskar ju att baka men sista tiden, eller typ det senaste halvåret (minst) så har motivationen, orken och tiden svajat... Jag vet ju att det går utav bara farten om jag väl sätter igång :).

Idag fick det i alla fall bli Choklad chip cookies, Casper har velat länge att jag ska baka just dem och han blev jätte glad!

Passade på att göra dubbel sats när jag ändå var igång och det blev tillslut 72st grädda de kakor, 7 st blev uppätna då de fortfarande bara var deg! Och det var inte av mig!


Städning/tillstökning al'a Hilma...

När vi kom hem från kyrkis så hade Hilma städat på sitt eget vis... Göran upptäckte allt innan det var för sent och stängde därefter grinden till rummet och informerade att bara Hilma fick vara där inne tills det var städat.

Jag övertalade henne att börja i alla fall men trots hjälp från Melvin och support från pappan så slutade det med svängdas efter middagen...

Meja och Jonna var snälla och tog reda på röran :).
ALLA, precis alla leksaker förutom utklädningskläderna på golvet och alla backar/lådor, korg och burk fint staplade... Hur tänkte hon!?


Dagens planer...

Idag blir det kyrkis med tre av barnen, Meja, Towe och Ninni, Jonna är på skolan och resterande tre, Casper, Hilma och Melvin blir hemma med pappan.
 
Egentligen skulle jag ha vikt lite tvätt och tvättat mera men det finns ju kvar tills i morgon och kyrkis är ju bara en gång/vecka + att vi missat ganska många torsdagar på slutet. Det är ju snart sommaruppehåll också så då är det bara att passa på att ta sig tiden :).
 
Ja som sagt är det ju torsdag idag och veckorna går fortfarande jätte fort! Jag tänkte att de skulle sakta ner lite snart så att man hinner med att reagera dag för dag ;P...
 
Nu ska jag också göra som alla andra redan gjort, klä på mig och sen ska vi bara vänta på att Göran och Casper kommer hem så ska vi knalla iväg. Grabbarna är på skolan och hämtar lite böcker till Casper samt på förskolan och hämtar barnens galonkläder...
 
Puss å hej så länge, hoppas ni får en fin dag!

Bort med stygnen...

Idag hade Göran gruppträff på arbetsförmedlingen, jag ringde HC och kollade ifall det fanns tid att ta bort Casper stygn.

Efter frukost, bad för Hilma och Meja samt påklädning av resterande så satt vi strax efter 09.00 i bilen på väg mot Svansta.

Göran hade tid 10.00, vagnen var med och vi tog en promenad till HC, stannade till hos mamma på Tingshuset (hon jobbar där, bakar och fixar fika till massa träffar och möten) och sa hej.

Vi var tidiga till HC men fick komma in rätt snabbt. Ninni hade somnat gott i vagnen på väg dit.
När det vad Caspers tur följde vi med in allihopa, inne på rummet fanns ett skelett som barnen tyckte var väldigt intressant :).

Stygnen var små och fina så de var lite luriga att hitta, två av dem satt dessutom under en sårskorpa som sköterskan fick blöta upp lite.

Rätt som det var kom Göran in, han stannade med Casper och jag tog med barnen så de fick leka med leksakerna i väntrummet.

När vi var klara så åkte vi hemåt, barnen fick en banan i bilen och vi stannade på Dollar för att köpa topz.

Väl hemma lagade vi lunch och åt.
Vid 14.00 tog jag en promenad med Ninni i vagnen för att hon skulle somna, tog som jag trodde lite lä tre tid att som a eftersom hon redan sovit en stund tidigare.

När jag kom hem satt några och kikade på film med pappan och några kikade på bompa på datorn. Jag hade lite ont efter promenaden och lade mig på sängen och fick otroligt nog ligga där från 14.30 till 16.45!!! Towe kom då och då och gjorde mig sällskap och jag både halvsov och sov om vart annat, blir så när det är liv och rörelse omkring :).
Det var så skönt att bara fö slappa och efter dessa tidiga morgnar när Ninni vaknat strax efter 05.00 så behövdes det :).

Upp och laga middag, äta, barnen städade på rummet, fick lite glass innan pyjamas och tandbortning. Lite bompa innan läggning vid 19.15.

Jonna och Casper fick se halv 8 hos mig och sen nattade jag Ninni som somnade för en liten stund sen, de andra barnen hade inte somnat innan 20.00 när jag lade Ninni men somnade väldigt snart efter lite skönsång av mamman (Hahaha!!! Drömma kan man).

Göran är på bandy och jag ska mysa ner mig i soffan med några jordgubbar och lite choklad! Vardagslyx :) ibland får man göra så!

Puss puss


Varför ljuga!?

Fick en kommentar under inlägget om kraschen av någon som tydligen bor härikring eller känner någon som gör det... Männsikan påstår att Casper omöjligt kunnat få dessa skador som han fick om han hade haft hjälm på sig... alltså menarHan/hon att jag skulle ljuga om en sån sak!?
 
Visst han har kört fyrhjulingen utan hjälm några gånger nu de senaste veckorna och det är fel även om han då bara kört på uppfarten och inte över snödrivor och annat, men när han kraschade så satt hjälmen på huvudet där den ska och jo han skadade sig ändå, tyvärr!
Varför skulle jag ljuga och säga/skriva att han hade hjälm om han inte hade det!? Bättre att vara ärlig och säga som det är! Hade han varit utan hjälm så hade jag sagt det. Men jag är sååå glad att han hade den på sig och det är nog han också!
 
Jag är inte någon människa som ljuger, jag är urusel på att ljuga! Att hitta på, överdriva och lägga till saker är inte heller min grej, sanningen är bäst!
 
Kan tänka mig att det är väldiga diskussioner om detta här i byn just nu...!? med tanke på att till och med lärarna som skolan, som inte bor här i byn visste om det innan ens skoldagen börjat i morse ;P
 
 

Avslutar denna vecka...

Som avslutning på denna inte helt lugna vecka så har vi idag haft en rätt så lugn och mysig dag tillsammans med fint sällskap!
Robert och Angelica dök upp under förmiddagen, de var lediga och vi bjöd hit dem på middag :).

Efter en senare frukost tog Göran med sig alla barn utom Ninni ut en stund, jag stannade inne och tog reda på och vek kläderna som jag tvättade tidigare i veckan, 4-5 maskiner blev det i onsdags!
Jag vred på sportify på hög volym så att det skulle höras in i badrummet och sen gick det utav bara farten och Ninni var helnöjd med att leka med badleksakerna på badrumsgolvet :D.

Barnen kom in efter ca 1-1,5 timma, det blåste lite ute och solen var rätt frånvarande så jag förstår dem :/ tur de kunde vara i garaget och pilla, där är det i alla fall vindstilla!

Jonna har äntligen fått tillbaka sitt rum efter skabbehandlingen. Det hade hon K
Unnat få mycket tidigare bara det att jag inte tagit tag i att plocka ur allt som inte ska vara där inne ;P.
Jonna och Meja har varit där uppe och lekt snällt mest hela dagen!

Till middag bjöd vi på kebabtårta, gästerna hade köpt med sig sallad :), blir lite söligt att ha för mycket sallad och grönsaker inrättande så då kan man ju ha lite extra bredvid :).

Under dagens gång bakade jag både morotskaka och chokladsockerkaka som vi filade vid 19.00 tiden, lagom tills vi fikat klart var det bara upplockning av leksaker kvar innan nattning av barn. Innan 20.00 låg de i sina sängar, dags att försöka få tillbaka rutinerna nu efter påsken och lovet.

Göran verkar lite tussig nu ikväll, frusen och trött. Kan tänka mig att det kan vara de sena kvällarna senaste veckan som tar utvisning rätt och så allt med Casper som hänt i helgen. Resor och väntan hit och dit, ingen ordning på måltider Bosch annat... osv...
Han sussar sött här bredvid mig i soffan och jag dricker en stor kopp te och mumsar på lite morotskaka som blev kvar ;). Mysigt att kunna äta sakta och i lugn och ro för en gångs skull, egentid kallas det har jag hört ;P.

Med Casper är det bra, han tycker det är lite jobbigt att äta eftersom han måste ät avsaktade och tänka på och är öm i läppen men det går över förväntan! Han är mest öm på insidan av läppen, tror nästan att han lyckats få en sån där hemsk "virusblåsa" precis intill första stygnet stackarn :(... Får hålla koll så att det inte blir inflammerat, risken är ju större iom att det sitter där det gör.

Nä nu ska jag fika klart och sen väntar sängen. I morgon är en ny vecka, lovet är slut och vardagen tilltar. Casper ska vara ledig denna vecka men Jonna ska iväg på skolan som vanligt även om hon så klart tycker att det är orättvist att Casper får vara hemma!
Casper tycker inte samma då han har vissa restriktioner från läkaren på att inte sitta vid datorn, spela tv-spel, läsa böcker med liten text, titta på film osv... all detta i förebyggande syfte utifall han skulle ha fått en mindre hjärnskakning. Bättre att ta det säkra före det osäkra även om lökar en efter undersökningen tyckte att risken verkade väldigt liten.
Tråkigt så klart men han överlever nog ;P

Livet går vidare och tur är väl det :)!!!


Vecka 25(24+0)

Idag går vi in i ny vecka och magen tycks ha växt :).
Halsbrännan har börjat smyga sig på och göra sig påmind... Novalucol kommer som vanligt att vara en god vän de kommande månaderna ;) men än så länge har jag klarat mig utan.

Kan fortfarande känna av lite smärta och ilningar i höftpartiet lite från och till, mest då jag rört på mig lite mer eller tagit en promenad men med lite med promenader så kanske kroppen vänjer sig!? Har vi varit lite dåliga väderförhållanden hittills för att promenera men nu är vägarna bara, utan snö och is och då blir det lättare och om då solen också kikar fram så blir det riktigt härligt!

Så här ser magen ut dagen till ära;


Krasch med fyrhjulin

Igår var olyckan framme och denna gång var det Caspers tur... Han skulle visa oss att han hoppade över en snödriva med fyrhjulingen vid stugan och stora granen sen vid garaget. Första hoppet gick bra men det vid garaget gick sämre... Detta hände vid 14.30 tiden. 
Allt hände så snabbt men jag såg alltihop! Han hamnade lite snett i luften och blev själv osäker på landningen, han kände att det inte skulle gå bra och han tror själv att han försökte hoppa av när han var i luften men hann inte. 
Det förklarar att han inte hade någon styrsel i armarna för att ta emot sig vid nerslaget. 
Trots hjälm med båge fram så slog han på något sätt i munnen någonstans på styret. Han trillade av fyrhjulingen åt sidan men inom 2 sek var han uppe igen, skrek av panik, slet av sig hjälmen som han försiktigt lade på backen innan han rusade vidare mot oss. 
Jag mötte upp honom på snödrivan, röt i åt honom att lugna sig och satte honom ner vid bänken som stod framför garaget. Kanske låter elakt att jag röt åt honom men det är ju bättre att han försöker lugna sig så man får kolla vad som hänt än att han ska skrika och kasta sig omkring gripen av paniken!
 
Han lugnade sig ganska snabbt, jag gick efter papper, det blödde ganska mycket. Vi konstaterade ganska snabbt att läppen var spräckt och att några tänder saknades. 
 
Jag sprang in efter telefonen och slog numret till 1177 men ändrades mig snart, lade på och ringde 112, sitta där i kö och inte veta om blödningen skulle lugna sig eller inte!
 
Medan jag pratade med 112 så gick Göran in till de andra barnen som bara 15 min innan gått in, de skrek också, trodde att både jag och Casper skulle DÖ! Jag började må illa ganska direkt så jag lade mig hastigt på bänken under tiden jag pratade i telefonen. 
Göran bad Jonna sätta igång en film så de fick annat att tänka på medan vi löste det som pågick utanför. 
 
Ambulans skickades, men under tiden den var på väg så kom   de med "första hjälpen bilen" från brandkåren. Det var två mycket bekanta ansikten som dök upp och vi blev väl omhändertagna i väntan på ambulansen!
Casper fick en nackkrage utifall han skadat nacken i kraschen och så en massa filtar lindade omkring sig. 
Det hade slutat blöda och Casper var lugn, han lugnade sig väldigt snabbt efter att han satt sig ner på bänken men så klart så var han skakad, chockad och lite rädd. 
 
Göran fick följa med i ambulansen, Casper fick själv välja vem som skulle följa. 
När de åkt kom de ut och ville prata med de som kom från brandkåren, en av dem jobbar även på förskolan så de känner henne väl.
 
Några kramar och frågor senare så gick vi in, Ninni hade nyss vaknat ute i vagnen. 
Barnen var skärrade och oroliga, de ville följa med i ambulansen, säga hej då, osv. 
 
Jag lugnade dem och berättade vad som hänt och att det inte vara någon fara med Casper men att han måste till doktorn för att laga läppen och tänderna. 
De fick en varsin banan och order om att sätta sig i soffan och fortsätta kika på filmen under tiden som jag gav Ninni något att äta. 
 
När hon ätit packade jag lite grejer, ringde något samtal, tände upp i pannan och inom 1 timma hade jag lämnat 4 barn + hund hos barnens farmor och var tillsammans med Jonna och Ninni på väg in till stan. 
I bilen ringde jag både mamma och pappa och talade om vad som hänt. 
Väl i stan så lämnade jag av Jonna och Ninni hos Tina, jag stannade också en stund innan jag åkte till akuten där Casper och Göran väntade i rum 9. 
 
När jag kom var klockan 19.15 och de hade redan väntat i 2,5 timma sen de kom in med ambulansen, det var många i väntrummet och flera som satt och låg på sängar i korridoren in, högtryck med andra ord!
 
Vid 21.30 kom en läkare från ortopedien för att göra en koll så att Casper inte skadat någon annan del av kroppen eller hade ev hjärnskakning. Allt såg fint ut men vi fick lite förhållningsordrar att hålla oss till ifall han skulle ha fått en liten hjärnskakning. 
 
30 min senare kom en läkare från öron, näsa, hals och satte 5 stygn i Caspers läpp. Det hade skett ett litet missförstånd angående läppen, han i ambulansen var tvungen att ringa säkert 10 samtal under resan in för att få koll på vart Casper skulle och vad som skulle göras så han hade helt glömt att säga något om läppen.  Men det löste sig ju och vi hade ju ändå fått vänta på ortopedläkaren. 
 
Vid 21.30 fick Casper lite fika och när de konstaterat att han mådde bra efter det så fick vi vid 22.00 lämna akuten för att bege oss hemåt. Han hade inte ätit något sen frukost (11.00) och lite glass till mellis (13.30) så han var rätt hungrig, det var iofs vi också. 
 
Vi gjorde ett stopp på Max innan vi åkte till Tina och hämtade Ninni och Jonna. Casper åt strips och nuggets, stripsen kunde han mata in i mungipan där han inte var skadad och nuggetsen fick han dela i mindre bitar.  Att dricka ur sugrör gick jätte bra :).
 
Meja, Hilma och Melvin blev kvar hos Susanne över natten, de sov redan. Towe hade vaknat och ville med hem. 
Lade barnen direkt när vi kom hem och de somnade snällt. Casper sov i min säng och Göran på soffan, vi skulle ha Casper under uppsikt under natten. 
 
Natten var lugn och vid 09.00 i morse var vi i farten igen, barnen hämtade hos Susanne och vi åkte mot stan. Casper hade tid hos tandläkaren i Krokom vid 11.00, Göran följde med honom dit och vi andra hälsade på Tina. 
 
Vi blev i stan hela dagen, Göran och Casper hälsade på faster Ewe en sväng också innan hemgång. 
 
Hos ta säljaren gick det jätte bra, men hur det går för tänderna, hur de klarar sig vet de först om 1-2 veckor. Biten till ena tanden hittade vi så den kunde sättas tillbaka, på andra sidan byggde de på det som fanns kvar av tanden. 
 
Man kan ju säga att helgen inte riktigt blev som vi tänkt men vi är väldigt glada att det gick bra!
 
Här kommer lite bilder på hur det såg ut när det hänt och ser ut nu när det är lagat. 
 
Under tiden som vi väntade på ambulansen... 
 
Några timmar senare inne på akuten...
 
Casper fotar sig själv...
 
Nysydd i läppen och avtvättad...
 
Närmare bild på de 5 stygnen...
 
Fixat tänderna, bara att hålla tummarna och hoppas att tänderna klarar sig så att han slipper rotfyllning och annat...
 

Ställer mig själv och tar mina första steg!

Idag, just idag var dagen då lilla Ninni ställer sig upp själv direkt från golvet och det flera gånger! Hon är så medveten och blir både glad, spexig och förvånad själv :). I samma veva tar hon också ett steg framåt och står sen stilla innan hon blir distraherad av annat.
 
Lite senare efter middagen testar vi lite gåträning mellan mamman och pappan och då tar hon banne mig upp emot 10 steg på rad! Stannar till någon gång för att hitta tillbaka till balansen och stegar sedan jätteglad vidare till pappans famn!
 
Ibland kan det vara bra med lite hjälp på traven så man inser sina "förmågor" och nu antar jag att det inte alls kommer att ta speciellt länge innan vi har en tjej som går mest hela tiden i stället för att krypa!
 
Vi kommer nog att öva vidare lite smått vid tillfälle både för att uppmuntra och för att hon ska bli trygg i sig själv angående den "nya förmågan" som hon blivit begåvad med men absolut inget tvång!
 
Några bilder på när hon tar sina steg eller står upp har jag ännu inte men jag återkommer med det vid tillfälle :)
 
Puss puss

Tand nr 3...

Igår sprack tand nr 3 fram i överkäken på Ninni, den till höger om tänderna mitt fram framifrån sett. Den bredvid i mitten kommer också vilken dag som helst, och nästa två på motsatt sida kommer nog också inom snar framtid.

Det brukar ju vara så att det två små grynen i nederkäken kommer först och sen dröjer det flera månader innan nästa tand kommer och då kommer oftast 3 till nästan samtidigt! Kan ju vara ganska jobbigt för de små och man får ha förståelse för lite extra gnälliga dagar och nätter.

Ninni har inte visat så mycket förutom att hon inte vill att någon pillar i munnen och så ev att hon är lite gnällig men annars som vanligt än så länge :).


Påskafton

I lördags hade vi besök av Tina, Märta och mamma på besök och så vovvarna Charlie och Lillan, de stora vovvarna vilade i bilen.

Vi åt godis, spelade kort, lagade mat, åt och bara umgicks hela dagen :).

Märta och Ninni lyckades sova ungefär samma tider denna gång så de hann faktiskt träffas :).

Det blev ingen direkt påskmat som vi åt utan spaghetti och köttfärssås ;P. Märta var så duktig och skulle hjälpa kusin Ninni :)


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus