Sommar!

20-25 grader i skuggan flera dagar i rad, barnen njuter och är lyckliga över att få ta fram sommarkläderna (som de ändå knappt har på sig). 
Mamman njuter också men det här med att behöva stå i köket i fixa mat dessa dagar är mindre roligt... men värst är ändå min allergi som jag känner av med än vanligt i år pga allt som grönskar, måste dagligen ta tabletter och även ögondroppar 😞... Hoppas det blir bättre snart!

Idag har jag fått mycket gjort, vi har städat, bäddat rent sängar och tvättar 6 maskiner tvätt, bl.a. sängkläder som har torkat toksnabbt i dagens varma vindar. 
Det har blåst rätt bra men det hat inte stört utan bara svalkat. 

Klockan är snart 20.00 och vi är fortfarande ute, kalla pannkakor till snabb middag och snart ska alla barn in och duschas. Förhoppningsvis somnar de snabbt och sover gott hela natten så de orkar ut och leka i morgon igen! 😀

Måste säga att detta är den bästa fredagen på länge även om jag måste skura om golven i både hall och badrum innan jag lägger mig 😜, smutsiga sommarfötter och många toalettbesök på en dag!








Jonna 10 år och annat som gör dagen extra speciell!

 Idag fyller vår älskade lilla ungskrutt Jonna hela 10 år! 
 
 
Vi firade med tårta när hon kom hem från skolan men någon present har hon inte fått ännu då vi inte har någon som helst aning om vad hon ska få... än...
 
Bakade en tårta som tog en hel timma att garnera!!!
Tänker nog ta lite större än de allra minsta marshmallowsen nästa gång ;P
 
Men Jonna var nöjd över tårtan, hon visste inte att jag skulle baka någon.
 
Det är även så att just idag skulle min älskade och saknade mormor ha fyllt 74 år (om jag minns rätt...)
Jag saknar henne otroligt mycket ibland och dagar som denna finns hon lite extra i mina tankar.
Här är en bild på henne som ung...
 
 Önskar du vore med oss <3
 
Sen så sist men inte minst så är det idag 14 år sen jag och Göran träffades och kysstes första gången, det var här vår resa började även om vi inte blev tillsammans förrän den 9 Juni...
Det var både spännande, härligt och nervpirrande! Och förhoppningsvis har vi massor med spännade, roliga, fantastiska och nervpirrande år kvar tillsammans <3
 
Igår var det strålande sol och en del blåst, idag var det nästan vindstilla men molnigt och så gott som ingen sol men ändå +22 grader så rena sommarvärmen även idag. Igår var första dagen som barnen fick klä av sig ordentligt, både barfota, kortärmat och delvis bara ben! Hoppas det håller i sig :)
 
Nu sover/ligger alla barn och vi ska mysa ner oss i soffan och kika på finalen av Talang Sverige som vi missade igår då vi båda somnade i soffan...

Kusin nr 4 ❤️

I tisdags, den 13 Maj föddes en liten tjej, barnens 4:e kusin!
Stort grattis till faster Ewe och Niklas, tänk att det blev en tjej!
Och ett ännu större grattis till Freddie som blivit storebror, säkert en väldigt stolt en!

❤️

Så fin! Nu väntar vi med spänning på att få veta vad denna lilla tös ska heta, sen blir det väl till att så småningom när de landat ordentligt att hälsa på och gratulera ordentligt. 



Sätter sig själv...

Theo har kunnat åla sig fram rätt längen men inte riktigt förstått det här med att krypa, även om han hamnar i krypläge ibland. Brukar ju ta ett tag att fatta galoppen ibland, i alla fall så har krypningen bland våra barn kommit igång ganska sent i h strax därpå så går de. 

I alla fall så satte han sig upp helt själv första gången igår, såg lite obekvämt ut då han nästan hamnade med benen i splitt 😉. 
I morse gjorde han det igen och var superglad!




Nu är det kväll och vi har lite kvalitetstid i sängen med mys och leksaker innan det är dags att sova, övriga av de yngre barnen kikar på film. Jonna är med kompis och Casper är ute med Göran i garaget. 


Pigg och glad, ny blöja och på gott humör vår älskade Theo ❤️

Nu satte han sig upp själv igen! Det går undan 😊



Gofisen!




Vedlass och duktiga barn!

Natten till igår levererades detta, vi valde att testa köpa färdig ved i år. 

25m3 blandved. 

Vi gick ut efter frunch, varma mackor, klockan var 12.30 ca. Först lastades släpvagnen med torr ved från vedboden, sista lasset inn tills i vinter. 
Sen började vi beta av den stora högen som skulle in!
Efter lite tjat, pepp, gnäll och klagan var veden inne och humören återigen på topp, klockan var nu 16.30 och det såg ut såhär:

Bara till att städa kvar... Vi eldade skräpet i tunnan som vi har...

Efter en något sen och välbehövlig middag så åkte vi på macken och handlade belöning i form av valfri glass. 

Smaskigt kvällsfika för trötta och duktiga barn, som tycker att det är skönt att veden är klar för i år!

Jonna och Casper duschade inför skolan idag, de andra gjorde sig klara för sängen och efter lite osämja och tjat så var alla trötta barn isäng och jag kunde gå ner i källaren och elda. Eldar i stort sett bara på kvällen. 
Göran var ute och passade tunnan och eldade klart allt skräp. 

När han kom in så duschade han, jag fixade disken innan vi försökte oss på lite mys med osthjärtan och liiite godis, men jag blev trött efter 1 timma och var tvungen att gå och lägga mig 😜. 

Idag var det åter vardag, upp 06.30, koka gröt, väcka barn, äta, barn till skolan, borsta tänder, duscha övriga barn och klä på. 

Det är fint väder ute idag, solen skiner och värmen börjar komma efter en kylig natt, efter lunch går vi ut, innan blir det mys inne. 

Theo sover ute i vagnen och tvätten hänger på tork, ny tvätt i maskinen och nu klä på mig riktiga kläder och fundera ut någon lunch. 

Ringde även BVC för tid att väga och mäta Theo, fick en tid 13.30 idag, om alla åker med det återstår att se. 

Ha en bra dag alla fina där ute 😘


Valborg med majbrasa...

...och fyrverkerier!

I onsdags var det den sista april och dagen började som vanligt. Upp 6.30, koka gröt, skicka barn till skola och dagis, leka och pyssla lite, laga tidig lunch som bestod av;

Plättar till Towe och Ninni, de åt massor!
Till oss föräldrar blev det stekt ägg på limpmacka!

Efter lunch lade jag ut Theo och Ninni att sova i vagnen, Göran åkte till Åsarna för att hämta ut sin telefon. Han har varit delvis och helt utan i några veckor då hans gamla fått en spricka och sen blivit sämre för var dag...
Jag lade mig i soffan framför en film med Towe ❤️

Göran kom hem, barnen vaknade ute i vagnen, det blåste och snöade om vart annat och var svinkallt då duntäcket fick snällt ligga uppepå de små. 
Barnen kom hem från skolan, barn hämtades på dagis och så var halva dagen avklarad. 

Vid 15.00 tiden kom Mamma och Tina med familj. Vi började att förbereda middag ganska direkt, mamma skalade potatis, Tina gjorde sallad, Magnus hjälpte Jonna med läxor och det var full rulle på allt, nästan alla barnen ville såklart också vara med och trängas i köket...

Vi pratade, skrattade, åt, snusade på Astrid och hade det mysigt. 
Göran var ut en sväng och grillade hamburgarna till middagen, såg lite komiskt ut bland snöflingorna som singlade ner rätt som det var 😄. 

Astrid är redan 8 veckor!

Pratglad lite plutt ❤️

Vi vuxna åt först, sen barnen, ganska direkt efteråt så blev det glass till efterrätt, då satt Astrid hos mig i trikåsjalen som jag snörade på mig och det var sååå mysigt ❤️ 

Barnen lekte lite till, sen fick de städa innan vi skulle klä på oss och knata ner till brasan.

Här är brasan dagen innan den tändes, tänkte ta en närmare bild men det blev aldrig av... Men den var rätt stor!

Brasan tändes strax innan 21.00 och vi var där strax efter, då hade den brunnit ganska mycket redan och krympt en hel del, men den var stor och fin ändå. 

Barnen fick köpa varsin klubba att smaska på framför elden och de var jätteduktiga, Theo som fått välling innantill gick sov som en stock i vagnen. 

Det hela avslutades med fyrverkerier. 






Och så en sista bild på brasan. Sen gick vi hem igen, klockan var nu ca 22.30

Väl hemma så fikade vi smörgåsar som mamma hade bakat och tagit med sig, barnen nattades och somnade gott. Theo lyckades jag lägga över från vagnen till sängen utan att han vaknade, kläderna lyckades jag också tråckla av. 

Besöket packade sig hem och jag packade mig i säng, Göran skulle ligga kvar på soffan en stund men råkade bli kvar 😉. 



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus