33 år och 10 veckor!!!

Igår hade jag fullt upp hela dagen!
Älsklingen fyllde år och vi skulle äta lasagne till middag + att jag Göran ville baka något till honom.
 
 
Som jag älskar denna karl!!!
❤️❤️❤️
 

Efter frukosten du plockade jag undan i köket, gick och duschade och sen satte jag i gång med lasagnen som var klar vid 10.00 tiden. Under tiden som jag lagade lasagnen så satt barnen och pysslade/ritade födelsedagskort/teckningar till pappan.
Vid lunchen frågade jag Göran om det var något speciellt han var sugen på, barnen hade redan gjort klart att de tyckte att vi skulle äta glass.
Barnen valde att äta tortellini till lunchen men till födelsedagsbarnet gjorde jag någon variant av tacopizza av tacorester som vi hade i kylen.
Han funderade en bra stund innan han bestämde sig för krämbullar... hade nog kanske tänkt mig något lite mindre tidskrävande men eftersom jag gillar att baka så sa jag ju självklart inte nej.
 
Jag lade Theo för att sova i vagnen och sen satte jag igång med degen som jag bakade ut direkt när den var klar, trillade 30 st små bullar och lade på plåtar som sen fick jäsa ca 2 timmar.
Under tiden som de jäste så hann jag både tutta Lilly och mysa lite med henne, göra vaniljkräm (från grunden) och även lite hemlagad chokladsås som för övrigt blev väldigt god.
 
 
Vår lilla mys stund
💕

Innan jag duschade så skickade jag sms till Angelica och Robert för att se om de var sugna på att komma hit och fira Göran med oss och självklart skulle jag bjuda på middag också.
Fick svar strax innan lunch att de kommer, de skulle bara in till stan och handla lite först så de skulle nog komma lagom till middagen och det passade ju jätte bra.
 
Ja och sen rullade dagen på, gästerna kom, Göran åkte frivilligt på affären och handlade glass, vi åt, plocjade undan disk, barnen fikade, vi nattade barn (klockan var närmare 20.00), vi fikade och 23.30 åkte gästerna hem och vi satt uppe en stund till efter att jag tagit tag i sista disken och Göran varit ner i källaren och eldat.
 
Jag glömde att ta en bild på bullarna som blev rätt goda men det finns några kvar och vaniljkräm också så dem ska jag göra i ordning till fikat ikväll och då kanske jag kommer ihåg att ta en bild :).
 
Inte nog med att pappan i huset fyllde 33 år så blev Lilly 10 veckor också! Tiden går fort även fastän man tycker att vissa dagar går rätt sakta. Hon pratar och jollrar mer och mer och är vaken lite längre stunder nu så jag antar att rutinerna börjar komma på plats snart. Jag gör inga rutiner åt henne utan hon får anpassa sig efter oss och våra rutiner och då brukar det göra sig själv.
 
Till veckan ska vi även iväg och ta familjekort, det ska bli skönt att få det gjort och så roligt att kunna hänga upp ännu en familjebild till vår samling <3
 
Göran är en sväng till stan, han skulle skjutsa min farbror och hans fru så de kunde köpa nya madrasser till sängen och de har ingen dragkrok på sin bil.
Jag har handlat hem så att vi senare eller i morgon kan baka/göra helgens lördagsgodis som barnen har bestämt. Det blir något helt nytt denna gång också och det gör ju det hela lite extra spännande.

Helgen är förbi och Hilma och Towe är hemma igen!!!

Helgen gick fort även fastän den inte bjöd på några direkt sovmorgnar... 😔. Men vag gör väl det egentligen!? Sova hinner man senare. 

Lördag morgon bakade jag grahamsbullar till frunch, kokade ägg och gjorde varm choklad. 

Melvin åkte iväg och lekte med Rasmus hela dagen och jag och Ninni hade videosamtal med Benny och Hanne när Theo sov. De kommer upp och hälsar på till helgen 😊. 
Jonna och Meja passade på att pyssla på rummet i lugn och ro. 

Söndag blev frunchen i stort sett lika och Melvin åkte till Rasmus även idag. 
Till middag åt vi tacos och sen blev det tidigare sänggång då det var skola igen idag. 

Lilly stensomnade i vagnen vid 20.00 tiden igår, tror nästan det var tidigare till och med. Vid 00.00 gick vi och lade oss, hon vaknade när jag bar upp henne, passade på att tutta och sen somnade hon snabbt igen och sov till drygt 05.00 i morse. 
Jag hann därför att virka en uggla innan läggdags 😊. En söt lite uggla, virkad med extra mycket kärlek till en underbar och kärleksfull person. Vem som ska få den berättar jag en annan gång 😊. 




Idag måndag så har vi hämtat hem Hilma och Towe igen, vi mötte dem vid tåget klockan 11.40 ca. Gittan följde med upp och lämnade dem och sen tog hon tåget tillbaka några timmar senare, hon ska jobba nu i natt. 

Flickorna hade haft det jätte bra och skött dig finfint 💕 men de tyckte nog att det var skönt att komma hem igen! 

Nu sover alla barnen sen länge, Casper lade dig sent idag men kom i säng någon minut efter 23.00. Lilly somnade strax efter 22.00 när hon höll på att somna på soffan där hon låg med oss så tog jag med henne upp och nattade henne. 

Nu går ögonen i kors och det är mer än dags att sova!
Kommer säkert att drömma om fröknäcket som jag bakade idag!? 😜

Glads och pirriga när jag mötte dem på perrongen 💕💕💕


Bakat fredagsmys 😊

Det blev av, bakade med både Meja och Melvin! Det kanske inte var de bästa bakverken att baka med dem men de fika hjälpa till med det som de kunde och sen lär man sig ju mycket genom att titta också 😊

Det blev som sagt två olika varianter, den övre bakade jag med Melvin och den undra med Meja. 

PEANUTBUTTER CUP COOKIES & CREAM SALTED CARAMEL POPCORN BARS

Söt men ändå god. Jag tog dumlekolor i botten i stället för peanutbutter cups 😊

Receptet hittade jag här:
http://arstidsboden.blogspot.se/2015/01/peanutbutter-cup-cookies-cream-salted.html


CHOCOLATE PEANUTBUTTER CRUNCHY SQUARES
Denna blev favoriten hos oss alla, i alla fall av dessa två. 

Receptet hittade jag här:
http://arstidsboden.blogspot.se/2015/01/chocolate-peanutsbutter-crunchy-squares.html?m=1

Vi mumsade på dessa + popcorn och kikade på Fångarna på fortet. 


Nu sover alla barn utom Casper, ska fixa varmt te och smörgås, efter fikat blir det sängen. 
😘


Dollar... Vänner... Kyrkis...

Igår förmiddag åkte vi till Svenstavik, första stoppet var Dollar Store där vi handlade lite blandade bra att ha och måste ha grejer. Typ hygienartiklar, tvättmedel, bakformar, ritpapper mm. 

Nästa stopp blev hemma hos Robert, Angelica och Liam, det var ett bra tag sen vi sågs så ni passade vi på. 
Vi åt lunch och umgicks och barnen lekte, hade de tre yngsta med oss då de andra 4 var på skolan och Hilma och Towe är ju fortfarande i Stockholm. 
Vi hade ingen tid att passa så vi blev kvar till 16.00 tiden (de större barnen klarar sig bra hemma själv i någon timma) då var det dags att åka hem och laga middag. 
Vi åt, förhörde läxor, nattade barn, kikade lite på tv och sen lade vi oss strax efter 23.00. 

Idag har jag varit, iallafall kännt mig himla trött men tog mig iväg på Kyrkis i ändå. Skönt att få ett litet avbrott i vardagen. 

När vi kom hem var det rätt lugnt, Theo och Lilly sov, Ninni skulle hållas vaken, Jonna och Meja var med kompis och Melvin var hemma och slappade lite med ipaden. 

Casper kom så småningom hem, vi lagade middag, Casper slogs med sina läxor en stund, vi åt, nattade barn och slappade i soffan. 
Lilly verkar inte vilja somna riktigt så jag ska ge henne lite tutte så kanske det går bättre. Hon är lugn nu i sin säng (som alltid, lägger henne aldrig och låter henne vara ledsen).men somnar gör hon inte 😜. 

I morgon jobbar Göran 07.30-17.00 så då är jag ensam med barnen, får se om vi bakar lite lördagsgodis då som tidsfördriv!?

Nä nu tutta och sen sova, annars gjorde det ju ingen nytta att jag försökte komma osökt tidigare för en gångs skull. Gick upp strax efter 22.00 och nu är klockan snart 23.00!!!

😜😘

Idag har varit en bra dag!

Upp tidigt, Göran fick rycka in och jobba 07.30-12.00 så det blev bara jag och de tre yngsta hemma när de andra gått på skolan. 
Ninni skulle egentligen till dagis men fick vara hemma då hon skar sig i fingret igår. Nämnde jag det igår när jag skrev!?

Vi mös i soffan och byggde pussel i köket innan lunch och sen under tiden som jag nattade Theo så somnade både Lilly och Ninni så det kändes rätt tyst där ett tag. 

Jag väntade med att äta lunch tills Göran kom hem, mysigare med sällskap för honom tänkte jag och för mig också även om barnen också är ett visst sällskap men på ett annat vis 😉. 

Efter lunch så sydde jag 4 snuttefiltar ev en stor och när ändå symaskinen var framme så gjorde jag klart babynestet till Angelica som jag börjat med för några veckor sen. 



Göran och Ninni fixade ny fönsterlampa till hennes och Theos rum under tiden och sen blev det dags att laga mat.
De tre yngre skolbarnen hade under tiden kommit hem och under tiden jag sydde så hade vi läxförhör. Mest pappan som förhörde då jag var mer upptagen och inne i babynesttillverkningen 😜. 

Vi åt, plockade undan, jag och Jonna bakade kladdmuffins och maränger till skolans café, hennes tur att baka fick hon reda på idag. Det gick kalasbra i alla fall, Jonna var lugn och koncentrerad och vi blev inte störda av syskonen 😊👍. 

Melvin kom och frågade om han fick spela lite på son platta i sängen om han gjorde sig klar och borstade tänderna. Klockan var då ca 17.40 så det var inga problem för tid fanns ju. 

Vid 19.00 nattade vi barnen, Casper sover hos Tony så han gick strax efter. Ninni var lite tjurig men det gick rätt smidigt ändå och innan 20.00 sov även hon. 

Nu är det bara jag vaken, vi gick upp och lade oss strax efter 23.00, Lilly har tuttat och sover nu i sin säng. 
I morgon blir det en tur till Svenstavik. 

Puss å god natt 😘

2 månader redan!!!

Glömde visst bort det igår men Lilly blev ju hela 2 månader! Tiden går verkligen fort och hon utvecklas med den. Hon ler och pratar ofta och mycket nu och är mer vaken (sover inte lika mycket) och nuvde senaste dagarna har ett skratt också varit väldigt nära ❤️. Oftast blir det att hon får hicka i stället 😜

💕

Bullar!!! Städa! Gittan! Tågresa för Hilma och Towe!!!

Fredag (16/1)... Casper sov över hos Tony och det var bara Jonna som skulle upp och iväg till skolan, jag hade precis tuttat Lilly innan jag klev upp så hon somnade om och kunde ligga kvar bredvid pappan ❤️.
 
Jag gav Jonna frukost och sen satte jag ingång och bakade lite bröd till oss andra, det fanns varken flingor eller bröd för oss att äta och vi brukar skippa gröt på fredagar så då fick jag tillfälle att baka 👍
Jag passade även på att sätta en vetedeg, gjorde på en hel liter när jag ändå var i farten och jag gjorde av samma princip som saffransdegen i julas (satte en fördeg och efter jäsning tillsatte resterande mjöl, salt och smör). Jag har nog aldrig fått till en så smidig och elastisk deg och bullarna blev underbara!!! luftiga och saftiga på samma gång, det är så härligt när man känner att man lyckas.

 
När vi ätit frukost, bullarna var gräddade och vi även ätit lunch så klädde vi på oss och gick ut. Theo skulle sova och mer ved behövdes tas in, Lilly var också jätte trött så även hon fick sova ute i vagnen.
 
Vi var ute rätt länge och gick in vid 16.30 tiden och det fick bli spaghetti och korv till middag.
 
Melvin fick så småningom kila över till farmor och sova över där, övriga barn kikade på fångarna på fortet innan det var dags för dem att sova.
 
Senare på kvällen så bestämde sig Lilly för att bajsa, två dagar tidigare än beräknat då hon bajsat bara på söndagar de sista veckorna. Det kom i alla fall ett rejält lass som slutade med ett bad i handfatet, det blev egentligen det första riktiga badet för henne... har ju så klart tvättat av henne innan också + att det blivit 1-2 snabba bad tidigare men nu hade vi tid att göra det riktigt.



Jätte lockigt hår när det är blött 💕

Sen var det bara lite mys framför tv:n innan det var dags att sova.
 
Lördagen började med sovmorgon (för mig och Lilly) följt av varma mackor och sen tog Göran med sig barnen och gick ut, jag och Lilly stannade inne och städade.
 
Denna dag gick också rätt fort, Ninni var trött och lyckades somna till i soffan innan middagen och  kom inte till ro på kvällen, trots att hon fick ligga med Meja i hennes säng och kika på film med dem... Jag hade ingen lust att bara sitta stilla och göra ingenting så Ninni fick vara ,med mig i köket och titta/hjälpa mig att baka lite... Såg ett recept på en "Mirakelkaka" för någon vecka sen som jag ville testa och så blev det en halv sats vit kladdkaka med vit choklad också.
"Mirakelkakan" delar sig själv till tre lager under tiden den gräddas, en kompakt botten, ett mellanlager med vaniljkräm och så en fluffig sockerkaka som topp. Vi testade dem på söndagen och den gräddades nog lite för länge för vaniljkrämen blev lite som äggstanning...

 
I söndags (igår) fick vi också sovmorgon och Göran hade kvällen innan lovat att han skulle göra scones till frukost och klockan 10.14 kom jag ner till ett dukat bord ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
 
Vid 14.00 skulle jag hämta Gittan (min moster) vid bussen, jag åkte ca 30 minuter tidigare och passade på att handla till middagen innan.
 
Hon hade fullt upp med barnen från det att hon kom tills dess att de hade lagt sig för kvällen så jag hann stöka på med middag och lite annat under tiden men det blir lite jobbigt då ljudnivån blir lite högre och en aning tjattrig. Alla vill ha Gittans uppmärksamhet samtidigt och de är så glada att hon kom.
När barnen somnat så fikade vi lite och sen satt vi uppe i soffan någon timma och pratade innan det var hög tid att sova för idag skulle vi upp tidigt igen...


Gittan hade stickat en tröja till Lilly som hon fick pröva 💕

Idag måndag har varit en ganska hektisk dag!
Upp och fixa iväg skolbarnen till skolan, sen åt vi andra frukost, Lilly skulle tuttas och somnade sen om, barnen skulle duschas och det skulle packas till Hilma och Towe. Matlista och handlingslista skulle skrivas (kom på sent igår kväll att vi skulle storhandla redan idag), Theo skulle ut och sova och sen skulle vi hinna äta tidig middag innan vi vid 15.00 skulle packa in oss i bilen och åka mot stan.
 
När jag fixade lunch så fixade Gittan fika, Ninni fick skära morot med en typ smörkniv, en "lilleman" och hon lyckades så klart skära sig, ett ganska stort jack vid knogen på vänster pekfinger... Ringde Hc och det var bara att komma förbi senare.
Vid 15.45 kom vi till Svensta, vi hade lämnat Melvin hos Tina och då fanns en plats kvar i bilen så vi ringde Casper och frågade ifall han ville med till stan eller åka hem, han ville med så vi hämtade honom på skolan.
15.50 gick vi in på HC, klockan 16.06 kom vi ut därifrån, då var fingret tejpat och bandagerat, vi hämtade Gittan vid ICA och sen åkte vi mot stan.
Klockan 17.05 kom vi till tågstationen och 17.20 skulle tåget gå... följde med in och sa hejdå till spända och förväntansfulla flickor som hade lite tårar i ögonen samtidigt som de var fyllda av lycka och spänning ❤️. 


❤️❤️❤️

Jag vinkade hej då och sen åkte vi för att handla och vid 21.00 var vi hemma igen, pjuh, då var det bara att natta barn och packa upp.
 
Nu vid 22.45 ikväll kom de fram med tåget och för en liten stund sen fick jag sms att de var hemma på plats hos Gittan. Flickorna ringde när de var i Uppsala och vi ska höras mer i morgon.
Nu ska jag mysa lite med Lilly och sen sova.
 
Puss och god natt!


Besök på BVC

I torsdags (15/1) så hade vi tid på BVC direkt från morgonen, 08.30 skulle vi vara där så vi fick åka strax efter att skolbarnen gått till bussen vid 07.30.
Det var flera av barnen som hade tid samtidigt, bra tycker jag när de slår ihop det så slipper vi åka så många gånger, det är ju i alla fall 8 mil tur och retur.
Hilma hade 5-års kontroll och vaccinering, Towe 4-års kontroll, Theo 18 månaders kontroll och vaccin och Lilly hade sin första läkarkontroll efter den då hon skrevs ut från BB.
 
Minns inte alls längd och vikt men Lilly vägde i alla fall strax över 6000 g och var 59 cm lång så hon har gått upp nästan 1 kg på 4 veckor.
Jag ska se om jag kommer ihåg att kolla och komplettera med längd och vikt på de andra också i efterhand...
 
Efter alla barn var klara på BVC så hade jag tid för efterkontroll hos Barnmorskan, allt såg bra ut och jag hade i princip gått ner alla gravidkilon sen jag skrev in mig! En bra början i alla fall, skulle ju vilja komma i lite bättre form än den jag har i dagsläget och förhoppningsvis innebär det också några kg lättare, men det får ta den tid det tar, skynda långsamt finns det väl något som heter ;P.
 
När vi kom hem var det redan tid för lunch så vi gjorde det bekvämt för oss och köpte pan pizza som vi värmde när vi kom hem.
 
Minns faktiskt inte så här på rak arm vad vi gjorde resten av dagen!? Hade tänkt skriva redan samma dag men energin fanns nog inte och kanske inte tiden heller...
 
 

Oj oj, spännande och pirrigt!

Nu sitter jag här igen, mitt i natten och väntar på att Lilly ska somna, hon bökar och myser där i sitt babynest och tuttar på nappen som hon tappar emellanåt. 

Sängen är renbäddad och jag är nyduschad så det ska bli extra skönt att krypa ner under täcket. 

Jag vet att jag borde gå upp med Lilly till sängen och lägga henne redan vid 21.00 tiden då hon brukar bli trött och somna men så blir det inte... måste ta tag i det nu och försöka att komma i säng i tid själv också, blir ju dödstrött så fort man sitter stilla om dagarna!!!

I morgon ska vi upp och iväg extra tidigt, klockan 08.30 ska vi befinna oss på BVC för läkarkontroller, vaccinering och vägning samt mätning av de 5 yngsta barnen och efter det slavkag till barnmorskan på efterkontroll ( det kanske jag skrev igår!? 😉).

Vi blev bjudna på middag av svärmor idag, vid 16.30 promenerade vi bort till grannkvarteret och strax efter 19.00 knallade vi hem och nattade små trötta barn. 

Nu låter det som lillpuppan har somnat 💕 så då säger jag god natt, men först måste jag gå och kissa en sista gång 😜. 

Fick påslakanset av svärmor i julklapp och idag sydde jag ihop dem och tvättade upp dem så vi kunde bädda rent. 👍

Har även bytt kläder till både Theo och Lilly till större storlekar idag.
Mår bra av att vara kreativ och effektiv, har varit lite dåligt med det ett tag nu men jag behöver ju kanska ta det lugnt så och då på riktigt, men det är lättare sagt ön gjort när man vet att man mår bättre efteråt. 

Oj!!! Höll ju på att glömma berätta om det spännande och pirriga!
Gittan kom upp hit till Jämtland igår och just nu är hon i stan och passar på att hälsa på och träffa gamla vänner och bekanta. Inte så skoj att vara i huset den här årstiden. 
I alla fall så åker hon tillbaka på måndag och då ska hon ta med sig både Hilma och Towe hem till sig och de ska vara där en hel vecka!!!
Så otroligt roligt att hon tar sig an barnen på det viset hon gör ❤️ men å klart känns det väldigt pirrigt även för mig att de ska vara borta och åka tåg så långt!
Förmodligen kommer ett brev på posten i morgon till flickorna, det är från Gittan där hon berättar att de ska få följa med så vi ska nog filma när vi läser upp det. 
Gittan kommer på söndag och sover över här hos oss tills på måndag. 

Puss å god natt igen!

Ninni börjar dagis!!! Mys med Lilly 💕

Idag var det första dagen för Ninni på dagis (heter ju egentligen förskola men jag säger/skriver mest dagis).
Göran åkte iväg med flickorna strax innan 09.00, det var närmare -20 grader ute så overaller, mössa och vantar på, fleece, halsduk och sockar packade vi med. 

Göran hade tänkt stanna en stund om det behövdes, han glömde Ninnis väska med extrakläder och blöjor hemma så han fick åka och hämta. Under tiden han var borta så hade det gått bra så personalen/fröknarna sa att det var nog okej för honom att åka hem, hon har ju både Hilma och Towe där. 

Lilly sov hela förmiddagen och precis när jag lagt Theo i vagnen efter lunch (nu var det -15 grader ute) så vaknade hon och var hungrig och piggelin. 
Vi satt och mös i soffan i ca 1,5 timma hon och jag;




Så småningom blev hon trött så vi bytte blöja och tuttade, lade sedan ner henne i vagnen. Hon vaknade till lite smått men brukar kunna somna om. Jsg gav henne inte nappen så det problemet löste hon på annat vis själv;

Hon letar väldigt ofta på sina händer men hottar som inte på tummen på vänsterhanden men ibland blir det som på bilden. 
Försöker hålla hennes naglar korta men pga letande på händerna så lyckas hon ändå riva sig 😔. Tur det läker fort. 

När Lilly somnat sött så vaknade Theo 😜. Barnen kom hem från skolan precis så jsg bad Jonna hämta vagnen till bron innan de gick iväg till kompisar. Jonna och Melvin gick åt ett håll och Meja åt ett annat och Meja var inte borta så länge utan kom hem igen med kompis, precis om igår. Så roligt när de planerat tillsammans och att det blir ömsesidigt, att de turas om att vara hos varandra 😊. 

När dagisbarnen kom hem så var de trötta, speciellt Ninni! Hon hade haft det bra på dagis och de tyckte att hon var sååå duktig! Det är ju jätte roligt att höra 😊. 
Trodde det var kört när Ninni senare somnade till i soffan men det var inga problem alla för henne att somna nu ikväll, tror inte hon ens klev ur sängen en enda gång!?!!!

I morgon är det dagis igen men på torsdag ska se vara lediga då vi har tid på BVC, vi tar alla på en gång och efteråt ska jag på efterkontroll hos BM. 

Lilly ligger i sin säng och är trött men verkar inte kunna komma till ro, ska tutta henne en sväng till tror jag, kanske det hjälper!? Om inte så kanske hon har en rap eller fis på sned...?

Igår nattade jag henne i sin säng någon gång mellan 21.00-22.00 och hon sov ända tills efter 05.00 i morse eller om det var strax innan!? Lite virrig i knoppen när man är nyvaken och kikar på klockan 😜. 

Puss å god natt!

PS. Såg förresten idag när jag var ut att det nog har snöat närmare 3 dm snö de senaste dagarna! Göran skottade ju lite igår kväll och i dag efter dagislämningen tog han resten.
Och apropå snö och väder så vid middagen var det nästan -0 ute och nu är det -9 igen. Väderomslag, eller i alla fall väldigt varierande temperatur!




Söndagsmiddag och vardag igen!

Igår minns jag knappt vad vi (lös de, jag och Lilly stannade inne och ammade, hann inte ut förrän Ninni skulle in) gjorde... vi gick ut efter frunch och Melvin åkte till Rasmus och lekte. Göran skottade snö och barnen lekte, skönt att det äntligen kommit lite snö igen, hoppas att den får stanna! Det var runt -13 grader så de var inte ute så jätte länge, en dryg timma ca (?).
Under tiden som jag ammade Lilly så skrev Maria och frågade ifall jag hade tid att klippa henne och varför inte!? Hon kom hit efter en stund.
 
När alla barn kommit in och jag klippte Maria så satte älsklingen igång att duscha barnen och göra dem redo för den nya veckan.
Sen bäddade vi rent i de 5 sängarna i "stora barnens" rum innan vi började med middagen. Potatisgratäng/rotsaksgratäng (lyxade med färdig) och entrecote av älg som vi helstekte i ugnen och till det en sallad.
 
Tiden gick, vi åt och sen var det dags att natta barnen rätt nära inpå efter middagen och faktiskt så sov nog alla barn innan 21.00 så det börjar ta sig, skönt att komma in i rutinerna igen!
 
Idag var det bara att kliva upp när klockan ringde strax efter 06.00, Lilly vaknade så jag tuttade henne och lade tillbaka henne i sin säng innan jag gick ner igen.
Jag var rätt trött då vi blev uppe sent och kikade klart på en serie "Torpederna" och sen vaknade Theo precis när jag skulle somna så jag satt här nere på soffan (tills han somnat, även om han lade sig till rätta direkt så ville jag inte gå förbi och störa honom, gick åt fel häll när jag lämnade rummet första gången ;P) till strax efter 04.00 då Hilma vaknade och hade drömt en mardröm. När jag kom upp till vår säng så låg Towe där och sov, jag lade mig och somnade rätt snabbt, senare kom även Ninni upp till oss.
 
I vilket fall så var jag rätt trött och slut i huvudet så efter frukost och lite stök med eldning och blöjbyten gick jag vid 08.30 upp och lade mig igen, Lilly som då fortfarande. Jag kände eftersom att Göran skulle jobba 13.00-17.00 så vore det bra om jag fick fylla på energiförrådet lite och i samband med det även tålamodet!
Lilly vaknade till där någon gång så jag tog henne till sängen, ammade henne och så somnade vi om igen och strax innan 11.00 kom jag ner och kände mig mycket piggare!
 
Jag fixade lite tvätt, eldade lite mera och sen fixade jag lunch. i morse låg temperaturen ute på -17 grader men igår när vi lade oss så var de -25... väderleken svajar verkligen upp och ner denna vinter...
 
Idag har det snöat mest hela dagen, barnen är nattade sen några timmar tillbaka, Göran har eldat, jag har hängt tvätt och nu när jag fixade fika så gick han ut med soporna och passade på att skotta, det har kommit rätt mycket snö faktiskt, 1-2 dm skulle jag tippa på.
 
Min hals gör lite ont, hoppas det bara är tillfälligt... vill inte bli sjuk...
Nu fika och sen så småningom sova, i morgon börjar Ninni på dagis!

💕


Towe hemma igen!

Idag kom hon äntligen hem vår fina Towe, hon har varit borta sen i onsdags vår lilla stumpa (idag är det lördag)!

Tina har nattat de små 💕
Första natten. 

Kväll nr 2 hade de filmmys framför Frost 😊

Hon har badat...

...med Märta, det har hon längtat och pratat mycket om sen sist de var här. 

De åkte skoterkälke...

...och liten tur på skotern. 

Den virriga mamman skickade med omaka vantar, tur det var en höger och en vänster i alla fall 😜 

Hon fick sova i Märtas fina säng ❤️

Susanne (farmor) hämtade upp henne hos Tina i förmiddags, sen åkte de till stan för att födelsedagsshoppa 😊. 
Märta hade blivit så ledsen när hon åkt 😔💕. 

Här hemma fixade jag och Ninni en överraskningstårta till Towe då hon aldrig fick någon på sin födelsedag

Resultatet. 

Hon hade haft det så bra hemma hos Mostet men jag tror hon tyckte det var skönt att komma hem, vi hade i alla fall saknat henne 😉. 
Hon fick även öppna sina presenter som hon själv (med pappans hjälp beställt)...

Och att avslutade det hela med en heldag med farmor var nog inte så tokigt heller. 😊. 

Just nu är stormen Egon på ingående, den nådde väl södra Sverige tidigare idag och här har det både blåst och snöat, dock tycker jag inte att det stormar (ännu). Vi får väl se hur det artar sig under natten. 

😘


Möblerat klart...

...för denna gång 😉

Idag har vi möblerat klart, mesta selen av tiden gick dock åt till att rensa, sortera, placera hyllor och organisera. Men trots att det är tråkigt och tar lång tid så är det värt det när det är klart! 😊

Så här blev det i de större barnens rum;

Orkade inte sjasa ut barnen därifrån för att ta kort 😉

...inte bädda sängarna heller 😜

Vi är nöjda och barnen med!
😄👍❤️

Så här blev det i Ninni och Theos rum, Towe får ha fri tillgång till båda rummen fastän hon sover i det stor, hon är som i. "mitt i mellan åldern";



Alldeles lagom och mysigt!

Passade på att städa resten av huset nu ikväll, behövde torka golvet i köket och tog resten på samma gång innan jag avslutade med en dusch. 
Fixade lite fika och slappade i soffan och nu sitter jag här i sängen och väntar på att Lilly ska somna. Natten som var sov hon i sin säng ända till 07.00 i morse! Det var nog första gången, iofs lade vi oss sent men ändå 😊. 
Däremot Ninni sov inte i sin säng hela natten, hon kom springandes utan sina snusar när jag precis somnat igår, hon hade nog drömt något för hon var snabb ner i sängen och ville ligga nära, nära. Efter en stund frågade hon snällt och försynt om jag kunde hämta hennes snusar/snuttar ❤️. 

I morgon kommer äntligen Towe hem! Saknar henne gör vi även om det inte går någon nöd på henne 😊. Hon har det nog hur bra som helst hemma hos moster Tina och kusinerna, dessutom ska hon till stan och födelsedagsshoppa med farmor också innan hon kommer hem. Funderar på att kanske göra en tårta tills hon kommer hem, hon fick ju ingen på sin födelsedag. Men vi får se,.,

Nu ska jag snart kura ihop mig hos älsklingen och kramas med kudden, natti natt 💕


Fotavtryck och ommöblering...

Idag var det åter dags för skola, dagis skippade vi idag då det bara var just idag denna vecka och Towe är ju inte hemma. 
Lite jobbigt att kliva upp tidigt men ändå skönt, Hilma var lite bekymrad över att det kändes som kväll eftersom det var mörkt ute fortfarande 😊. 

Det var även dags för Kyrkis igen efter juluppehållet, Hilma fick så klart också följa med oss idag. 
Det var bestämt sen innan att jag skulle göra hand & fotavtryck på Lilly idag, har ju gjort det på alla när de var bebis 💕. 
I alla fall så gjorde jag en dubbel sats av playdoo, tog den del jag behövde och sen fick barnen leka med resten. Måste nog göra en omgång playdoo här hemma också snart, det var rätt länge sen nu!

När vi kom hem så hade skolbarnen redan kommit men Jonna var hos kompis, Meja ville också gå till kompis och knatade iväg när Hilma och Ninni kom in, de stannade ute och lekte en liten stund när vi kom hem. 

Så småningom tog vi tag i att möblera om lite, pratade om det igår och någon dag innan och vi var lite osäkra på om vi skulle göra det idag som bestämt även om det blev senare!? Och jo det kändes lika bra. 
Resultatet blev att Jonna och Meja fick flytta in i barnens rum och Ninni och Theo fick flytta ut och in i det lilla rummet som Jonna och Meja haft. Då blir det ett större rum till de större barnen som är några fler än de yngre som får det mindre 👍. 
Vi hann göra klart det lilla rummet så gott som helt, resten i det stora tar vi i morgon. 
Middagen fixade Casper under tiden som vi kånkade och bar på sängar och grejer, vår duktiga stora kille ❤️. 

Nattningen gick rätt bra i de "nya" rummen, bara Theo som tog lite tid på sig att somna men han kändes ändå nöjdare i sitt klagande eller hur man nu ska förklara!? 😉

Efter lite fika framför tv:n gick vi upp för att sova, älsklingen snarkar här brevid mig redan och jag sitter och väntar på att Lilly ska komma ordentligt till ro och somna i sin säng innan jag lägger mig. Känns onödigt att bädda ner sig om man ändå mest troligt måste kliva upp för att ge henne nappen flera gånger. 
För det mesta så sommar hon ganska snabbt men inte ikväll, kanske magen som spökar? Tror det är dags för henne att bajsa vilken dag som helst!

Tog en bild igår kväll när hon låg på soffan;

Då sov hon så gott så! Hon sov ganska mycket hela dagen faktiskt, växer och frodas, då måste man samla massor av energi ❤️

Sov sött alla fina 💕


4-års dagen på Djungelhuset!!!

Igår den 6 januari fyllde vår älskade Towe hela 4 år!!! Och dagen spenderades på Djungelhuset tillsammans med syskon, mostet, kusiner och momma. 

Vi har inte varit där på 2 år, då fick barnen presentkort av Tina och i år fick de presentkort av faster Ewe vilket var väldigt uppskattat!
Det blir ju annars ganska dyrt för oss att åka dit hela familjen, speciellt då man inte får ha med sig eget fika utan ska man äta något så måste man köpa där. Förut när vi var där med Kyrkis fick vi lov att Tavnäs dike eftersom vi var en större grupp men minns inte hur många man måste vara, kanske att vi skulle ha platsat!?
I alla fall så för inträde, mat och bensin för oss så blir prislappen ca 2000kr! Därav blir inte besöken av så ofta...

Vi hade i alla fall en jätte bra dag och det var inga sura miner alla från barnen och jag måste säga att de skötte sig exemplariskt! Det hade jag hoppats på en förväntade mig att det skulle kunna bli några incidenter och konfliker...

Till en början höll Theo Astrid sällskap i lekhörnan för mindre barn men han hamnade ganska snabbt i den stora rutschkanan!

Födelsedagsbarnet. 

Alla barn frågade efter pengar för att få åka på hästen och alla fick samma svar... Nej!

Lilly sov gott i vagnen, hon är ju van vid liv och rörelse så det störde henne inte det minsta. 

Theo ville som sagt inte sitta stilla...

Utforskade överallt. 

Selfie i rutschkanan, bjuder på den igen. 

Testar lilla hoppborgen... lite vingligt...

Han fick leksällskap av Meja. 

Märta åkte hellre en av de mindre kanorna. 

Theo testar bil...

...i ca 2 sekunder 😜

Dags att äta, vi byggde oss ett långbord mitt i cafeterian 😉.
Alla barn åt pannkaka, utom Theo som åt en burk spaghetti med köttfärssås + att han smakade både lite av oss andra. 

Hittade ett hål som blåste luft, roligt med upptäcktsfärd. Vi knallade runt för att söva Astrid i vagnen efter lunchen. 

Hon somnade rätt snabbt och utan protester och sen sov hon tills Tina väckte henne när vi skulle åka hem. 

Vi gick in strax före 11.00 och gick ut ganska precis 16.00 när de stängde och så var vi hemma vid 18.00. 
Packa in i bilen tog lite tid, körde rätt försiktigt till Svensta där jag släppte av mamma efter att jag postat några brev (försenade julklappar). Sen blev det raka  spåret hem till pappan och Casper som varit och hälsat på faster Ewe och kusinerna Freddie och Emmie när vi var borta. 

Mamma åkte ju med mig hem men åkte dit med Tina. Tina ville låna med sig Towe hem så hon åkte med Tina, de åkte inte hem direkt utan skulle möta upp Magnus och fördriva tiden i några timmar innan han började jobba vid 19.00 så jag antar att de åkte hem vid den tiden också. 

Towe och Märta hade lekt bra när de kom hem och efter en lång dag fick jag denna bild av Tina;

Nattningen med resultat ❤️

Fick även denna bild idag;

Tina lyckades fånga Lillys leende på bild 💕

Fick även med mig ett paket av Tina som jag skulle öppna när jag kom hem;

Hon hade fixat denna fina tavla till mig, en sån som jag skrev om för några veckor sen att jag sett och önskat mig!
Tack min fina och underbara syster ❤️

Det blev en kanon dag med ett sämre slut (känslomässigt) många tankar och funderingar och en trött mamma som inte kunde lägga sig förrän Ninni somnat och det blev ganska sent eftersom hon sov i bilen, vilket jag räknat med. 
Men idag har jag i alla fall mått och känt mig mycket bättre!

Hos Tina hade natten gått bra, Towe hade drömt lite och gråtit men somnat om igen utan att väcka de kusinerna. 

Idag hade de lekt, rykt ihop någon gång och sen fortsatt leka. De hade även;

...haft mys framför filmen Frost 💕

I morgon är jullovet slut och det är skola igen, de får en mjukstart och börjar en torsdag. 
Casper känner sig dessvärre tussig, ont i huvudet och hals samt att han legat på gränsen till att ha feber under eftermiddagen. 
Vi får väl se hur han mår i morgon, i vilket fall så ska vi upp tidigt. 
Bäst jag går och lägger mig, ska "bara" fixa och förbereda lite inför frukosten och borsta tänderna.

Sov sött 💕

Lycklig men ändå olycklig...

I dag hade jag med mig alla barn utom Casper på djungelhuset! Mamma, Tina och hennes barn var också med och det gick jätte bra!

Kände mig lycklig, tog en selfie med några av barnen i rutschkanan, svårt att samla alla när de var så full av lek och energi. 

Känner mig faktiskt lycklig även när jag ser bilden, en bild på mig själv, utan konstigheter, där och då!

❤️

Vi kom hem, jag var fortfarande glad, kvällen blev jobbig känslomässigt och nu rullar tårarna ner för mina kinder 😔. 

Känner mig och inser att jag nog är ganska trasig, jag måste bli hel igen, ta tag i saker från mitt förflutna och i nuet, det måste ske snart, innan jag vittrar sönder och familjer med mig...

Älskar min familj och min underbara man men min bakgrund och uppväxt gör det svårt, det ligger för mycket kvar i ryggsäcken... 
Jag måste ta mitt ansvar för min familj och sätta den först även om jsg sårar andra på vägen. Jag måste få klarhet och gå vidare. Jag vill inte nå den punkt då jag måste ge upp, det är inte jag, JAG GER INTE UPP!!!

Tro Hopp och Kärlek! Starka ord med stark innebörd ❤️

Skriver mer om självs djungelhuset i morgon 😊


Syskonkärlek!

Ännu en dag som gått rätt fort men det beror ju så klart på att vi inte kliver upp tidigt om morgnarna utan ner närmare lunch än klockan 07.00 😉. 

Theo fick sova en dryg timma i vagnen idag, tog in honom 15.30. Tanken var att ta in honom lite tidigare men det fanns inte tid precis då jag tänkt och han var ju inte vaken utan sov så sött. 
Just nu sitter jag inne hos barnen och väntar på att han ska somna, snorig näsa, tandsprickning och att han sov sent gör att han har lite svårt att komma till ro. Tror mest det är tänderna faktiskt, 4 kindtänder har kommit inom kort tid, senast typ igår sprack två igenom. 

I morgon fyller Towe år och vi har bestämt oss för att ta en tur till Djungelhuset (ett lekland) för att fira det hela på ett lite annat sätt än ett vanligt kalas här hemma. Vi drar även med oss momma, Tina och barnen 💕. 

När vi röjde undan efter middagen och gjorde barnen klara för sängen (lite tidigare då de ville se film) så passade Casper Lilly. De satt och mös så gosigt i soffan, så mysigt att se äldst och yngst, 13 år mellan dem och ändå så stark kärlek ❤️

Ser ut som att Casper sover men det gjorde han egentligen inte 

Fortsättning följer...

Nu ett antal timmar senare kan jag skriva klart, Tina ringde så vi planerade för morgondagen och sen satte jag mig i soffan med älsklingen och äldste sonen för att kika på film och äta lite godis (som jag var mätt på efter 10 st). 

Klockan är typ mitt i natten, Lilly verkar har somnat i sin säng, svårt att komma till ro i soffan. Klockan är ställd på väckning i morgon och "ta med listan" är skriven. Nu blir det sova och ladda inför morgondagens äventyr!

Puss puss 😘


Amerikanska pannkakor...

Vi tog sovmorgon även idag och stressade inte det minsta, funderade länge på vad vi skulle äta till frunch och tillslut bestämde jag mig för att laga amerikanska pannkakor. Jag gjorde på Leilas recept vilket skulle ge 8 pannkakor så jag 4-dubblade det och det blev en hel hög med pannkakor!!!
Barnen var väldigt fascinerade över mitt val av frukost då de vet att pappan i familjen inte är så förtjust i pannkakor och att det dessutom var amerikanska var väldigt spännande, i alla fall för Melvin!
Pudrade dem lite lätt med florsocker innan servering och barnen kunde med råga äta tills de blev mer än mätta.
 
Tiden gick och det blev för sent för Theo att sova ute i vagnen så jag satte honom i ergon/bärselen på ryggen och fixade både tvätt och disk innan han tillslut vid 15.30 somnade.
Vid det laget var det dags att börja lite smått med middagen, Göran fixade lök &tomat salladen som vi skulle ha till kycklingen och riset. Under tiden gick jag ner i källaren för att hämta kycklingen ur frysen och passade samtidigt på att elda, lite krångligare med en sovande Theo på ryggen men det gick.
Efter att ha sovit i ca 30 minuter så vaknade han, pappan skulle vara snäll och rätta till hans armar och blev störd men det gjorde inget för han skulle ändå inte sova så mycket längre då det var så pass sent.
 
Kycklingen åkte in i ugnen och riset på spisen, barnen spelade spel i köket och snart var det dags att äta, slängde ihop lite currysås också ifall någon ville ha.
Efter att alla ätit så lekte barnen på rummet, de lyssnade på musik och dansade och lekte lekar till och jag sanerade köket på risk och currysås som Theo hade slängt lite här och var ;P. Sen passade jag på att ta en dusch, skönt att ha det gjort innan barnen ska sova.
 
Strax efter 20.00 nattade vi våra trötta barn och vid 21.00 kunde vi mysa ner oss i soffan framför en film och äta grönsaker med dipp. Känns som att det var evigheter sen som barnen somnade så pass tidigt och så snart efter nattningen (har knappt hänt alls under julledigheten, blir ju annat sen när vardagen kommer igång igen), blir det för sent så känns det inte som någon ide att kika på en film för då hinner man ju somna innan den är slut...
 
I morgon ska jag ringa och kolla om det finns några tider för att ta vårt traditionella familjekort, skulle helst ha velat göra det nu innan lovet är slut så barnen slipper ta ledigt från skolan och så tänkte vi ev utnyttja en av julklapparna som barnen fick. De fick presentkort på storsjöbadet av farfar, presentkort på djungelhuset av faster Ewe och även ett av moster Tina (med familj) och momma. Väldigt bra julklappar tycker jag och även barnen, det är uppskattat!
I alla fall så tänkte vi försöka ta djungelhuset i samma veva, typ fotografera först och leka sen.
 
Sen så har vi ju vår lilla Towe, hon fyller ju 4 år på tisdag! Får se om det blir att vi åker in till stan då eller om vi bara blir hemma och firar med tårta!? Firas på något vis ska hon i alla fall <3.
Presenterna har hon ju som sagt redan fixat själv tillsammans med pappan :). Internet och att kunna shoppa online är sjukt smidigt!
 
Nu blir det snart till att krypa ner i sängen, puss å god natt <3
 
 

Kastrerat katterna och Lilly ler ❤️

I går morse hade jag ställt klockan på 07.30 men Lilly ville precis tutta så jag snozade några gånger och vips var klockan 08.15!
 
Jag gick ner, försökte väcka en trött älskling som sov på soffan, klädde på mig, kastade i mig lite frukost, ringde svärmor och frågade ifall de barn som skulle vara med henne kunde äta frukost hos henne!? Och pjuh, det gick bra.
Klockan var nu 08.30 och jag gick upp och hämtade Lilly och precis då kom Hilma från sängen, jag bad henne kissa och klä på sig sin onepice. Jag bytte på Lilly, klädde på henne och satte henne i babyskyddet/bilstolen innan jag tog på en nyvaken Ninni overallen. Gick och väckte Towe, sa åt henne att kissa och sen under tiden så tog jag upp Theo som precis vaknat och tog på honom hans overall och till sist hjälpte jag Towe med hennes. 
Däremellan så var jag till soffan och puttade på Göran lite då och då (han var en aning svårväckt då han och Casper spelade dator långt in på natten och sen kikade på tv innan han somnade :P) så att han skulle vakna.
Som ni kanske märker så hade vi en aning bråttom, vi skulle vara hos veterinären i Hede klockan 10.00 och det är 8 mil dit och så lägger man till väldigt halt väglag också så blir en timma ganska knappt att åka på...
I alla fall så efter 15-20 minuter, och innan 09.00 satt vi i bilen med både barn och katterna som jag för övrigt vid tillfälle hade stoppat in i sina burar.
Någon gång under mitt ruschande så vaknade Melvin och kom och satte sig i soffan, de andra som skulle vara hemma visste att vi skulle åka på morgonen så vi lät dem sova och så talade vi om för Melvin att de kunde äta frukost när alla vaknat.
 
Vi lämnade av Hilma, Towe, Ninni och Theo hos farmor och sen begav vi oss mot Hede och vi kom fram precis i tid.
Veterinären trodde att det skulle ta max två timmar så vi fick komma tillbaka vid 12.00 och var det klart innan så skulle hon ringa, under tiden så åkte vi på en liten tur i Hede, stannade och tuttade Lilly innan vi åkte till en av pizzeriorna och fick i oss lite lunch.
 
Kastreringen gick bra och ingen av dem hade hunnit bli gravida eller dräktiga igen.
 
Benny (Görans bror) Hanne (hans tjej) och hennes son Storm kom upp från Norge vid 02.00 på natten och sov när vi lämnade barnen på morgonen men nu när vi skulle hämta dem så var de vakna. 
Vi gick in alla tre och tänkte bara stanna en liten stund men de ville passa på att dela ut lite julklappar så vi ringde hem till Casper och de andra och bad dem ta med julklapparna som vu skulle ge och komma dit de också. 
Barnen blev nöjda och glada och vi blev kvar en dryg timma, vi hade ju katterna i bilen och även om det var ganska varmt ute så kunde vi inte stanna för länge. 
 
Lite senare kom Kim och Nike på besök, Kim behövde klippa sig och så testade hon vår bärsele. Hon har mer och mer börjat känna att det skulle vara smidigt att ha de gånger man inte vill släpa ned sig vagnen. Vi har en Ergo baby som jag bytte åt mig mot en av mina sjalar, har inte hunnit använda den så mycket än men den är väldigt bekväm och i framtiden skulle jag vilja testa en Tula toddler 😊. 
 
Så blev det dags att laga middag och äta. Göran var chaufför även denna eftermiddag/kväll. 
 
Idag efter vi avslutat vår sena frukost fick vi besök av Benny, Hanne och Storm en stund, de ville hinna träffa oss en stund till innan de va tvungna att åka tillbaka till Norge och vardagen och det var jätte roligt, framför allt för barnen, att vi hann träffa dem en stund till 😊. 
 
Klockan går då fort dessa dagar så det är lov och alla sover lite längre om morgnarna. Visst längtar man lite till vardagen igen men tiden kan ju få gå lite långsammare!
I övrigt så har dagen varit som vanligt, ganska lugn förutom att det så gott som hela tiden är några av barnen som bråkar, tjafsar, är ledsna eller retas med varandra... suck... men det är välvda det är...
 
Göran har varit lite chaufför ikväll också men bara i byn då det är 40-års kalas. Dock kände sig sällskapet rätt slitna efter tidigare dagar så de ville hembygdsgården än tänkt så Göran slipper vara tillgänglig halva natten. 
 
Lilly har haft det lite stökigt med magen nu två kvällar, inte så hon varit ledsen men haft lite svårt att komma till ro. 
Hon har förresten börjat "prata" (jollra) och le också nu de sista dagarna 💕. Första gången som jag såg henne le (förutom i sömnen) var i onsdags när hon träffade doktorn. Hon log inte åt vare sig honom eller mig utan åt lampan ovanför, en sån dom sitter på en arm som man kan vinkla och flytta. 
Hon har mest pratat och visat sitt fina leende för pappan men nu ikväll när jag pratade med moster Tina i telefonen då passade det att prata och le även åt mamman. Första riktiga leendet är lika speciellt varje gång, det blir som ett lyckorus i hela kroppen ❤️. 
Just nu ligger hon här på mitt bröst och sover 💕 favoritplatsen kvällstid och det är sååå mysigt!
 
Nä nu ska jag ta mig något att äta innan det nig är dags för sängen. 
 
Natti natt 😘

1 Januari 2015!

Första dagen på nya året har gått, vi har tagit det oförskämt lugnt och ändå har dagen gått rätt fort tycker jag men det kan ju bero på att alla sov till 10.00!!!
 
Vi åt ganska sen frukost och barnen fick lov att sitta vid både datorer och plattor. Casper var snäll och hängde tvätten efter middagen så inte ens det behövde jag göra! Vi tog upp torkställningen till lilla hallen över julen och det känns som att den nog blir kvar där, utrymmet används ju ändå inte till något vettigt. 
 
Till middag åt vi sill, ägg och potatis, barnen fick välja mellan det och makaroner med prinskorv, det var bara Jonna som valde sill 😊. 
 
Någon timma efter middagen fick vi besök av Ulrik, Mikaela och Matte, de var kvar till strax innan 00.00. 
Det var full fart på barnen när de kommit, blir ju lätt ganska stojigt när det kommer någon och hälsar på, speciellt om det är någon som barnen inte träffat på ett tag. 
Vi nattade barnen strax efter 20.00 och sen när de somnat så kunde vi prata och umgås i lite mer lugn och ro 😊. 
Jag gjorde kaffe och tinade några bullar dom jag bjöd på, det var de sista bullarna som vi hade i frysen så nu behöver jag verkligen bara nya!
 
Benny, Hanne och Storm åkte hit från Norge idag, det är väldigt halt ute så jag tror de åkte ganska sent och tog det väldigt lugnt, har inte hört något men det har säkert nyss kommit fram. Vi får väl träffa dem i morgon 😄. 
 
Apropå i morgon så ska vi till Hede med katterna på förmiddagen, de ska äntligen kastreras så nu blir det inga fler kattungar! 👍
 
Angående vädret så har det varit väldiga väderomslag nu under julbock nyår... Minns inte exakt vilka dagar men strax efter jul var det under -20 grader i några dagar, någon dag ända ner mot -30 och i snitt kanske det låg på -25. 
Det vände snabbt och igår, på självaste nyårsafton var det +4 grader och blankis! Rätt många olyckor pga halkan har det varit också vad jag förstått men i tisdags orsakades många små olyckor mellan Östersund och Sveg av en bil som kom farande som en idiot och inte tig någon hänsyn alls utan körde om hej vilt och i väldigt hög fart. Bilen kom bara  till Sveg för den krockade med en annan bil, han som körde bilen dog och jag vet inte hur det gick för den som körde den andra bilen.  
Göran mötte bilen i Åsarna och fick veja för att inte krocka när den körde om. Göran var på väg till Brunflo med Casper som fått en akut tid hos tandläkaren, han har en tid haft tandvärk från och till i en av tänderna intill dem som han slog ut för ett knappt sen och nu hade det börjat börja mer och oftare. Vad jag förstod så gjorde de någon form av rotfyllning så tanden delvis var död och tydligen såg det ut som att två tänder till mådde lika men det är inte säkert att han får ont i dem bara för det. 
 
Tidigare samma dag var vi till Svensta och doktorn med Lilly för hennes hosta men allt såg bra ut, mest troligt bara ett förkylningsvirus. 
 
Nä nu ska jag sova, det blev sent i natt innan vi somnade, Göran kom hem 04.30 och vi var vakna till 06.00...
Skulle bara skriva ett kort inlägg nu om den så gott som händelselösa dagen men det blev rätt mycket!
 
Natti natt och sov gott alla där ute, en ny dag väntar i morgon 😊
 
Jo, Towe fyller ju år snart och vi undrade vad hon önskade sig!? Hon kom inte på något speciellt så vi sa att hon kunde få välja något själv om hon ville och så fick det bli. Göran och Towe klickade hem lite grejer från lekmer.se redan nu ikväll så hinner hon kanske få den till sin födelsedag ❤️
 
 

Gott nytt 2015!!!

Dagen började inte direkt på topp och den var nog nära att spåra ur där ett tag men det redde upp sig, kändes ganska synd om sista dagen på året skulle få sluta i en mindre katastrof! 
 
Vi kom på ganska sent, vid 14.00 tiden att vi var mer eller mindre tvungna att åka till Svenstavik för att handla, affären här hade öppet till 14.00 men vi var inte snabba nog eftersom saker och ting blev som de blev. 
 
De större barnen var kvar hemma, några hos farmor och de två yngsta hade vi med oss. 
Passade på att lämna julklappar till Moffa, Angelica, Robert och Liam samt till Hjördis när vi ändå var i Svensta. 
Moffa blev nog jätte glad, bad mig komma in en stund och det kunde jag inte säga nej till så Göran fick sitta en stund i bilen och vänta men det gjorde inget. Vi satt en stund i köket och pratade, han gav mig en ska choklad och när jag var tvungen att gå så kramade jag om honom ännu en gång och kände mig lycklig i hela kroppen! 
Han är ganska blyg min morfar och vi har haft lite dålig kontakt sen momma gick bort 1998 så det är rätt många år! När vi hälsade på dem så var det mest momma vi umgicks och pratade med, Moffa han fanns där i bakgrunden på något vis. 
Jag lovade honom att jag skulle ta mig i kragen och hälsa på och han sa att han gärna vill träffa barnen 😊. 
 
Hjördis blev jätte glad hon med, det var en almanacka med bilder på barnen som både hon och Moffa fick, vi har i år gett bort 17 st 😜. 
Hjördis, hon är min gammelmoster och får nog vara lite i stället för min mormor nu när hon inte finns här med oss, ja inte här rent fysiskt alltså för i mitt hjärta finns hon alltid ❤️. 
 
Angelica och Robert var inte hemma men vi lämnade klapparna ändå, hittade ett finurligt ställe att lägga dem på 😊. 
 
När vi väl kom hem igen var klockan redan 17.00 och vi satte igång med middagen direkt. 
Älg fransyskan som. Vi tig fram ur frysen och lade i "vattenbad" hade tinat nästan helt så den brynte vi och stoppade i ugnen. Sen kokade vi potatis och gjorde pom duches, första gången vi testar och det blev en hit hos alla! Gjorde på 2 kg potatis och så gott som allt tog slut, även köttet blev helt slut och flera av barnen bad om med 😊. 
Tack snälla mamma för köttet vi fick i julklapp!!!
 
Det blev riktigt fint och perfekt tillagat!
 
Barnen älskade vår lyxmiddag och frågade om vi kunde äta den fler gången 😊❤️
 
Mums!
 
Klockan var 20.00 när vi ätit klart. 20.30 hade Göran lovat att vara chaufför så han åkte iväg och barnen städade på rummet och jag fixade med lite disk och tvätt.
21.30 var Göran tillbaka igen och vi förberedde grönsakerna som vi skulle ha till dippen, vi skippade ost och kex i år. 
 
Jag bad att få sätta mig vid datorn en stund och skriva klart förra inlägget och vid 23.00 satte vi oss alla i soffan, inte Theo som Göran nattat precis innan, han var sååå trött!
 
Dålig bild men barnen de åt tills nästan allt var slut!
 
Alla barnen var vakna tills efter 12-slaget men sen slocknade de en efter en.  Och nu mitt i natten ligger lugnet sen någon timma tillbaka och jag sitter uppe och väntar på Göran som åkt iväg för att hämta sällskapet som han är chaufför åt. Jag och Casper fikade för en stund sedan och då gjorde jag en skinkstut åt min älskling som han får äta när han kommer hem vilket jag hoppas att han blir glad för ❤️
 
Ninni slocknade sittande på detta vis ❤️

Och Towe så här ❤️
 
Och med detta säger jag (snart) god natt och önskar mig själv, min älskade familj och alla andra nära och kära där ute ett riktigt Gott Nytt År!!! Jag ska försöka göra allt jag kan för att detta ska bli ett riktigt bra år, det behövs ❤️
 
Puss å kram❤️



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus