Pepparkakshuset blev fina!

Söndag, jo pepparkakshusen blev ju klara någon timma efter att jag skrivit om dem sist och jag måste ju visa hur fina de blev och även berätta om Casper som är så duktig!
 
Innan frukost så frågade Casper vad vi skulle göra idag och Göran sa att "Vi måste köra in ved". Casper gick ut i köket, orkade inte vänta på fruncen som vi åt en stund efteråt och åt några hårdbrödsmackor innan han gick ut och satte igång att köra in ved på egen hand.
 
Kan inte annat än att var stolt över honom <3
 
Efter frunchen började jag som sagt att pyssla ihop husen och när de torkat skulle de garneras och alla barn fick ett varsit hus förutom Casper och Louie samt att Lilly och Theo skulle garnera tillsammans men ingen hade riktigt tid så det blev Göran som stod för konstverket på just det huset.
 
 
Fint, får se hur länge de får stå orörda på bänken!?
 
Vi hann precis klart med all garnering innan det var dags att gå till Svärmor och äta.
 
Nu har även måndag och snart tisdag paserat, måndag var vi trötta, tisdag lika så men vi slappade lite mindre och gjorde klart handlingslistan tills i morgon, matlistan gjordes i går.
 
I morgon är sista skoldagen innan jullovet, Casper hade sin sista idag pga att det var öppet hus nu ikväll men ingen av mig eller Göran var där, kunde inte riktigt komma ifrån men farmor och Patrik var där i alla fall.
De har haft Nobellmiddag, igår hade Caspers klass och då gjorde paralellklassen i ordning all mat och idag var det Caspers klass som skulle laga mat till andra klassen, så han har haft kostym på skolan 2 dagar i rad.
 
Här har dagen flutit på som vanligt, barnen har börjat visa tendenser till snoriga näsor och eftersom de ändå ska vara lediga i morgon så fick de vara lediga idag också.
 
Jag har ju kanske skrivit förut att jag velat pröva att sicka ett par små byxor och nå är jag igång och det går än så länge bra :)
 
Mysiga och fluffiga...
 
Louie är ju fortfarande torr och ny tycker jag att det blivit lite värre, smörjer ju varje dag men ikväll fick han ta ett bad innan läggdags och sås morde jag med midison så får jag hoppas att det blir bättre, ska fråga nästa gång på bvc vad man kan göra.
 
Ett glatt och gosigt litet troll <3
 
När alla barnen somnat så tog jag en dusch efter att ha tagit reda på en del tvätt.
Casper har kommit hem och betygen var fina, han har varit ute en tur med epan och nu har han gått ut och lagt sig för att kika på film med en kompis.
 
Jag ska nog kanske göra mig lite te, släppa ut håret ur handduken och sen fortsätta sticka lite.
 
Puss å kram, bara 4 dagar kvar till jul nu!!!

Tomtegröt i mängder, lekland, lucia x2 mm...

I söndags kväll förberedde jag 20 portioner tomtegröt som fick svälla över natten och sen överraska barnen på morgonen, brukar servera denna varje adventssöndag men det blev inte så denna dag så att ta igen det en måndag var ju perfekt!
 
 
Ganska tidigt fick jag meddelande av Tina, en bild som visade att det hela veckan skulle vara gratis på "minimulti" som är ett lite mindre lekland inne på Multichallangehallen, ganska snabbt kom vi överens om att just måndag, första dagen på erbjudandet borde vara den perfekta dagen, ju längre veckan går så skulle det säkert bli allt fler besökare...
Göran hjälpte mig att göra klart barnen och sen ut i bilen och åka, vädret var kanske inte det bästa med ca -20 grader men bilen startade i alla fall och vi skule ju ändå inte vara inne.
Göran tog med sig Theo och åkte till fam Nilsson så han fick leka med Liam, de har saknat varandra massor!
 
Jag stannade till i Brånan och lastade in 4 rumpor till och sen blev det raka vägen till stan.
Det var knappt några där när vi kom och det var ju skönt, under dagen så kom och gick det lite barn och föräldrar såklart men det blev aldrig i närheten av mycket folk, kanske max 10 barn åt gången.
Vi hade tänkt åka och äta korv som senare lunch men de hade tacobuffe kombinerat med pannkakor som också ingick i buffen så det kändes ganska värt det i alla fall, värst är ju när man betalar och barnen inte äter...
 
Full fart direkt!
 
Jätteroligt!
 
Louie tänker nog "Kan jag lite på storasyster!?"
 
Siri satt så nöjd hela tiden <3
 
Hungriga mammor och barn inter buffen!
 
Vi fick göra ett akut avbrott och jag älskar att de hade en barnvänlig toalett, ett stort lass hamnade på rätt ställe och blojan förblev endast kissig!
 
Utforskar lite...
 
Denna figur dök upp och Lilly blev livrädd! Minns inte vad han hette..
Ninni villa göra "Hi five" och ge en kram.
 
Denna fina dagstripp kunde vi göra pga en väldigt snäll och fin människa, du vet vem du är, tusen tack ännu en gång! <3
 
Barnen skötte sig fint när vi åt, stressade inte och åt bra, slängde inte bara i sig maten för att skynda sig att leka mer och det blev ju kanonbra. Efter att vi ätot fick de leka någon timma till innan vi klämde in oss i bilen för att åka hem igen.
 
Tack för en fin dag med dig och dina trol älskade syster <3 kusinerna lekta bra i hop!
 
 Tisdagen kom och det var dags för dagis igen, jag hade helt missat att det var luciauppträdande, det brukar så gott som aldrig vara på självaste lucia! Uppträdandet var inte förrän på eftermiddagen men kläderna ska de ju ha innan så det var bara att åka hem, leta reda på lådan uppe på lagårn och plocka fram lite tomte och pepparkakskläder.
Pasade på att ta bilder i Caspers rum när jag ändå var ute, ni får försöka se förbi kabeln i taken, den ska fästas med clips är det tänkt :)
 
 
 
Stort, fint och mysigt!
 
 Jag passade på att åka på affären och köpa lite nödvändigt och sen hem igen för att hänga lite tvätt och göra lunch, Lilly hjälpte mig att skala de kokta potatistarna som stått i kylen.
 
 
Det snöade stora flingor ute
 
Vi åt och sen var det ganska snart tid för att klä på oss, Lilly och Louie fick också ha tomtekläder på sig och jag hade en luva, åka till dagis för att titta på deras luciatåg och Göran åkte till skolan för att ha utvecklingssamtal med Jonna.
Innan luciatåget var det fika som barnen bakat under förra veckan.
 
Lite skeptisk för den fluffiga snön <3
 
Tomteluvor på!
 
 
Någon tog min pepparkaka!
 
Brukar kunna få alla barnen på bild vid granen men det gick inte denna dag, det var så ruchigt och stressigt och alla flängde hit och dit...
 
Men man kan ju i alla fall försöka...
 
Hilma, Melvin och Lilly hade annat för sig tydligen...
 
När vi kom hem var barnan rastlösa, de fick inte sitta vid sina datorer eller telefoner och då kom Meja på att hon ville baka och jag kände mig tvungen att skura ur ugnen först då den osat illa sista gångerna vi använt den. Gnuggade med stålull på alla galler och sen var mina fingrar alldeles fnasiga men ugnen var ren!
 
 
Meja villa baka utan recept så jag sa att hon måste ju i alla fall skriva ner vilka ingredienser hon vill anända och ungefär hur mycket så att hon har något att gå efter och till grunden blev det kladdkaka fast med oboypulver istället för kakao. Kladdigt men gott blev det.
 
 
Nissen sitter på bordet <3
 
På kvällen hann jag klart med mössan som jag stickat, efter mönstret till "Selmamössan" som Selma i årets julkalender har, alla stickar den nu helt plötsligt så originalgarnet är slut!
Jag stickade min med dubbelt garn och på stickor nr 5 istället för stickor nr 12 som original!
 
Inte snygg men skön var Caspers betyg.
Onsdag var en sån där dag då Theo inte alls gjorde som jag sa och det slutade med att han vickade och ramlade ner från skokyllan och när vi kom till dagis så ramlade han och slog näsan rakt i stengolvet... näsan blev lite svullen men annars gick det bra.
 
 
Så mycket mer av den dagen minns jag inte...
 
Men jag hade visst ätit ett rejält och sliskigt kvällsfika ;P
 
torsdagen så var det dags för skolans luciatåg, det var i kyrkan och började kl 18.00 och efteråt var det tomtegröt och skinkstut efteråt i församlingshemmet, jag hade ätit tomtegröt till lunch innan denna dag också, det som blev kvar sen i måndags.
Jag hade egentligen tänkt lämna de 3 minsta hemma men svärmor tyckte jag kunde ta med mig i alla fall Theo och Lilly eftersom hon ocksås kulle dit och kunde hjälpa mig att se efter dem, så så fick det bli.
De hade lite svårt att sitta helt stilla i kyrkan då de ser ganska dåligt när de sitter i bänkarna så de fick sitta i mittgången om de ville, Lilly gick och halvsprang fram och tillbaka men hon störde ändå inte speciellt mycket.
Barnen sjöng jättefint som vanligt <3.
 
Mycket fint!
 
När vi väl kom hem så var det bara att stoppa barnen i säng direkt, Louie som nyss hade lagt sig blev störd av olivet och blev ledsen så han fick sitta med mig i soffan tills han somnade sen.
 
Sen blev det fredag och vi tog en tur till Svenstavik för att handla på apoteket (de hade 30% på ett helt köp så vi passade på att handla sånt som man behöver ha hemma och sparade drygt 600kr som jag fick i rabatt.
Sen lämnade vi inte papper och så postade vi och hämtade paket innan vi åkte hem.
Vi var även in på Dollarstore då vi köpte lite lördagsgodis till barnen, köpte för ca 10kr/barn, blandade påsar och det blir väldigt lagom mängd uppdelat på alla. De kikade på film och sen var de trötta och inga större problem att natta.
 
Lördag fick Göran sova ända tills han vaknade, vi blev uppe till efter kl 05.00 innan vi kom isäng, vi satt uppe och  klurade på och slog in lite julklappar.
 
Göran klev upp 14.45!!! Lagom i tid för att hjälpa mig att göra klar barnen inför kyrkisavslutningen på församlingshemmet, det blöds på tacobuffe och sen marängswiss.
Det märktes att barnen var trötta, till en början satt de jättesnällt och stilla och åt sina mat men sen den lilla stunden innan glassen så blev det spring i benen och efter glassen ja då sprang nog alla barn (som kunde gå) fram och tillbaka där inne i gången mellan borden. Jag hade ju önskat att de kunde leka utan att springa men det smittar ju så klart av sig när andra inte heller kan sitta stilla och barn är ju barn! Inte blir det mindre frestande heller i stora lokaler med långa stäckor att springa på och så lägger vi på att det var snart kväll och läggdags.
Kajsas syster Maja och hennes kille frågade om det var lediga platser vid vårt bord och det var bara väldigt trevligt att de satt där och gjorde oss sällskap.
 
Efter maten var det konsert i kyrkan som började 18.00... vi gick dit också i hopp om att barnen kunde hålla sig lugna, det var jag och tjejerna (6st) som var iväg förretsen, pojkarna var hemma med pappan. Casper lagade mat till dem och Göran gjorde ett storkok med mat till Louie <3
I alla fall så hade jag fel, de satt inte alls stilla och var inte heller lugna... egentligen skulle jag ha tagit med dem och gått men i kören som uppträdde så befanns ig min gamla svenskalärare Randi som jag gärna ville hälsa på innan vi åkte, har inte träffat hemma på 16 år!!!
 
Efter middagen så bestämdes halvt att Maja och hennes kille Daniel skulle komma hem till oss när vi nattat barnen, han ville bjuda Göran på en öl och så kunde vi umgås lite.
När jag kom hem och kollade med Göran så verkade han ganska positiv till iden och jag bjöd hem dem när barnen somnat.
Vi satt i drygt 3 timmar och pratade och hade det trevligt, deras lille bebis sov gott i vagnen hela tiden, jobbig bebis det där, som de sa ;P
 
Så belv det söndag, som är idag och vi kom isäng lite tidigare igår kväll så jag var inte megatrött i morse när vi blev väckta av barnen...
Men det tråkiga i det hela var att det hördes och märktes direkt på deras morgonhumör hur dagen skulle bli... gnäll, gnabb och tjafs fram och tillbaka under HELA dagen... bara att försöka göra det bästa av den och vänta tills den är slut.
 
Vi var bjudna på middag hos svärmor idag då Tony (Görans lillebror) fyllde 15 år igår! Grattis Tony!!! och eftersom vi inte behövde tänka på tillagningen av middagen så tog jag tag montering-av-pepparkakshus-projektet, mest för att dämpa mitt samvete då barnen och speciellt Meja har tjatat i 2 veckor om när vi ska sätta ihop det. De skulle ju göras så denna dag var en bra dag till det.
Jag får aldrig till det där med att använda smält socker som lim så vi använde kristyr, behöver ju lite torktid men det funkade bra.
Alla fick dekorera ett varsit förutom Lilly och Theo som skulle göra tillsammans men ingen av dem hade riktigt tid så det blev Göran som gjorde det i stället... det står bland annat VOLVO på taket ;D
 
Idag när vi åt middag så berättade Göran för Susanne att vi haft besök igår och när de nämnde vart Daniel kom ifrån så fick jag någon flashback och därmed förstod jag varför han såg bekant ut!
Hans pappa och min pappa är vänner och vi var där och hälsade på dem när vi var mindre! Tänk var världen är liten ganska ofta!
Ska bli spännande att höra om han minns mig och mina systar!
 
Nu är det kväll och barnen sovar, vi ska se på film och i morgon är det måndag igen.
Puss och hej!
 

Äntligen pepparkakshus...

Barnen har tjatat, speciellt Meja, i två veckor på att vi ska sätta ihop pepparkakshuset som vi bakade delar till för just två veckor sen!

Idag tig jag äntligen tag i det, antagligen mest för att slippa tjat och dåligt samvete 😉. Men det är ju så klart skoj för barnen också och eftersom vi ska öra middag borta idag så finns det lite extra tid. 
Just nu står de äntligen på tork, lite mister för att få ihop dem och på ett fick jag improvisera tak då någon ätit upp delarna till det 😂
Det syns ganska väl vilket!

Kommer förhoppningsvis efter-bild också. 


Kyrkisavslutning med tacobuffe följt av julkonsert i kyrkan

Ikväll var väl kanske inte den bästa att ha med sig de 6 döttrarna till kyrkan och lyssna på damer och tanter som håller julkonsert... Lilly hade dessutom hoppat över middagsvilan vilket blir allt vanligare och Ninni hade spring i benen för ett helt år tror jag och de andra var inte helt stilla de heller...


De väsnades inte direkt men kunde inte sitta stilla och gick omkring mellan de bakre tomma bänkraderna, Lilly däremot gjorde sig illa och grät ljudligt några gånger. 


Jonna var fram och sjöng med i kören i ett av deras nummer, frivilliga fick delta och barnens körledare drog med henne upp 😉. 


Nu är vi hemma och barnen ligger i sina sängar, sover snart hoppas jag. 


Mätta och nöjda efter en fantastisk tacobuffe på kyrkisavslutningen följt av den inte så stämningsfulla jultillställningen. 


De säger ju att barn ska få vara barn i kyrkan men jag skäms ju måste jag erkänna när de som borde veta bättre, inte sitter stilla på dina platser utan går omkring överallt utan att visa respekt 🙈. 
Vintern kommer tillbaka!

Igår snöade det lite smått, på kvällen var det så pass att Göran kunde skotta, det kanske hade kommit typ 5 cm.
I morse och i förmiddags snöade det också, stora fina flingor singlade ner och lade sig på marken så nu ser det ut som vinter igen och temperaturen är under minusstrecket i alla fall.
 
 
Jag hade tänkt att vi skulle bygga papparkakshus idag men vi har ju ingen stans att ställa dem när de är klara + att vi inte hade grejer hemma för att dekorera dem heller så vi spar det några dagar till så vi får klura på förvaringen lite till.
 
Vad har vi då gjort istället? Jo barnen har lekt, spelat tv-spel - gamla xboxet som numera befinner sig i tv-hörnan uppe i den lilla hallen, Jonna hjälpte mig vid middagen och ja, Theo har småkikat på film och det har varit en ganska lugn och mysig dag förutom att det blev ganska livat vid middagen då Casper kom in efter att ha varit ute på sitt rum hela dagen.
 
Ta kort på oss mamma :)
Jonna behövde lite mammatid när hon tjurat i över en timma om ingenting egentligen, vi bad henne bara hålla koll på sitt humör.
Slutade med att jag sa, "Sluta sura nu, du vill ju bara ha en kram egentligen!" och samma sekund stod hon tätt intill i mina armar med sina armar runt mig och sen var det över.
Jobbigt med hormner som rusar åt alla håll <3
 
Caspers rum, han har fått till det riktigt mysigt där ute och igår städade och fejade han för att göra det fint, juligt och mysigt, tror han blev riktigt nöjd!
Ska se om jag kanske smiter ut dit och tar någon bild i morgon så ni får se hur fint och mysigt han har det, jag är nog lite avundsjuk ;P.
 
Igår stökade jag på med tvätt hela kvällen kändes det som men nu ikväll har jag kunnat sitta ner och bara vara en stund men lugnet lägger sig ändå inte helt förrän alla är i säng och Jonna och Meja som var sist ut lade sig strax efter 21.00.
 
När jag stod och häll på med disken efter middagen och Göran duschade barnen så kom jag att tänka på att det kanske är dags för Louie att flytta in till de andra barnen snart, de läger sig ändå samma tid och han sover hela nätterna i sina säng, kan vakna lite då och då men det gör ju de andra i perioder också.
Men om han ska göra det så måste Theo flytta från sin säng till 3-våning-sängen, som det ser ut nu så sover ingen längst upp och varken Towe eller Ninni vill egentligen göra det heller för de såg en spindel där tidigt i somras sittande i taket ovanför...
Vi pratade lite med dem om det ikväll och vi får väl se hur det blir, tanken är att de ska ha bestämt tills i morgon så att vi kan ställa Louies säng där Theos står nu, annars blir det väldans trångt om vi ska in med ännu en säng utan att ta ut någon därifrån.
Jag sa även till Theo att han ska sluta med blöja på natten och i samma veva måste han sluta med vällingen på kvällen men kan kanske få i en mugg på morgonen istället och nappen får han ha ett tag till.
Det kommer att kännas ganska tomt i vårt sovrum då vi inte kommer att ha en spjälsäng stående där längre, vi har ju alltid haft det då det varit en ny bebis i magen när minsta flyttat in till de större... men nu är det inte det... inte än men vi hoppas att det blir i framtiden :)
 
Nu ska jag färglägga lite i mina fina målarböcker hade jag tänkt, det var länge sen nu, känner för att sticka också men kan ju omöjligt göra både och samtidigt, hihi...
 
 

Regn och halka mitt i vintern! och familjefoto...

I torsdags ringde Jonnas kompis Josse och talade om att bussen inte skulle gå till skolan denna dag, Gunilla som kör bussen tog sig inte ens av gårde för det var så halt efter att ha regnat under natten och det regnade fortfarande.
Detta har hänt en gång tidigare i vinter, eller kanske det var förra vintern, minns inte nu men i alla fall så får vi i dessa fall skjutsa barnen till skolan själva OM VI VILL men vi ska inte ta några risker och de får inte någon ogiltig frånvaro. Jag hade ingen lust på att ut och köra bil så vi blev hemma allihopa, blev en rätt så mysig dag utan en massa måsten.
Göran åkte iofs iväg till Svensta lite senare för att skruva och fixa med datorn hos Robert och var borta tills strax efter middagstid, Casper följde med honom, hjälpte till att passa Liam och Leia en stund då de var som mest intensivt skruvande.
 
Apropå att minnas så är jag helt snurrig och vimsig nuför tiden och minns inte vart jag lade strumpan som jag nyss hämtade i köket eller vart jag precis lade min telefon osv... kanske måste ta och köpa hem lite folsyra, det ska tydligen vara bra för närminnet!
 
Fredag då, jo då gick bussen igen som vanligt men ingen av barnen ville egentligen åka till skolan så det blev en extra tjatig morgon och tyvärr så blev jag arg och fick ryta i för att alla skulle hinna till bussen, det känns så onödigt att det ska bli massa konflikter så tidigt på dagen, inte bra för någon...
 
Göran hade glömt lite grejer hos Robert dagen innan så vi bestämde att vi skulle åka och hämta dem och samtidigt passa på att handla lite på dollar store inför helgen, hade lovat barnen att de skulle få lite godis till Idolfinalen, är ju faktiskt så att barnen här hemma inte får godis varje helg.
Jag passade även på att köpa fler ljus till adventsljusstakarna och hittade megalånga kronljus som jag köpte.
 
 
 
Barnen kikade på idol och sen var det mars i säng, de tre minsta nattade vi innan Idol ens började.
När alla barnen var i säng så satte vi oss och kikade lite smått på julklappar, eftersom ekonomin just nu är rätt ansträngd så blir det som sagt inga dyra klappar men något måste de ju få, sen har vi ju 12 barn til i omgivningen som också måste få sig en liten julklapp, kusiner och bröder (Tony och Jacob, Benny är för gammal ;P).
Allt drog ut på tiden och innan vi hittat något litet till alla så hade klockan hinnut bli tidig morgon!!!
05.10 tittade jag på klockan sista gången men tur i oturen så var barnen så lugna och snälla denna morgonoch vissa sov ganska länge, så vi hann sova ganska många timmar ändå, eller i alla fall så klev vi upp vid 11.00 tiden och jag kände mig ändå rätt pigg.
Louie vaknade någon gång efter 07.00 så då fick han ligga och mysa med mig i vår säng tills vi klev upp, han somnade aldrig men vi mös och gosade massor, jättemysigt!
 
Dagen har gått ganska fort, jag har tvättat en del och vi åt små kebabtårtor till middag och sen fick de äldre barnen vara uppe lite extra för att hinna äta sitt godis som var kvar sen igår. Alla hade inte kvar med det var inga problem för de som hade kvar att dela med sig + att jag hade en påse med minimashmallows att bjuda på också.
Innan läggdags tog Göran med sig alla barn utom Jonna och Louie för att de skulle få kika när han och Casper skulle köra med radiobilarna.
 
Jag har nu ikväll vikt undan en del tvätt, hängt lite mer, torkat bodet och sopat golvet i köket och sist äldat och precsi när jag var klar och skulle sätta mig ner så vaknade Lilly till och sen Louie men de somnade båda om snatt och nu sitter jag ju här.
 
Vad jag ska fördriva sista timmarna fram till läggdags med vet jag inte än men det visar sig, kika på stickor på nätet kanske ;P och garn!
 
Vi fick förresten nya familjefotot med posten för någon dag sen och igår öppnade jag och kikade, tog även kort på kortet så det kommer här.
 
INte bästa kvaliten då jag fotat et kort och sen har det gått via instagram också ;P
 

Oh my goodness!!!

Barnen använder allt fler fraser på engelska och i morse när jag tog fram en kofta till Ninni som Towe tyckte var jättefin så sa hon med så otroligt glad och gullig röst "oh my goodness!" Och log med hela ansiktet. Jag vill också ha en kofta med glitter sa hon sen. ❤️


Helgen med bak och 2:a advent och nu måndag igen...

I fredags var det bara en lugn dag då vi slappade och såg på film efter lunch och sen kom farmor med glass lagom till att filmen var slut. Lilly hade somnat på mig efter ca halva filmen och då var det ju lagom att vakna och få äta en glass ;P
Skolbarnen kom hem vid 15.00, jag åkte på affären och köpte lite gott till kvällen efter barnens önskemål, morötter och dipp, Meja bakade chokladbollar under tiden.
Efter middagen blev det bompa och julkalender innan de 3 minsta nattades och resten satt uppe och väntade på att Idol skulle börja och då dukade jag fram, dippen, moreötter och chokladbollarna och så satt vi i soffan och mös tillsammans. Dock minns jag inte om jag satt ner hela tiden eller om jag kanske pysslade på med annat lite under tiden...
 
På lördagen åt vi frukost vid 10.00 och sen när vi dukat undan så fixade jag och Jonna en stor saffransdeg som vi bakade ut till många fina "katter", flätor, bullar och krusiduller.
 
 
När vi var klara med hela degen så tog vi fram nästa deg och bakade massa pepparkakor och dela till pepparkakshus.
I år gjorde jag inte degen själv utan köpte Gilles deg som de hade på extrapris här nere på Tempo och så fick vi 2 lådor med deg av tomtenissen som jag hälsade på i torsdags.
 
 
Lilly hade svårt att komma till ro och sova en stund mitt på dagen så då fick hon följa med Casper en sväng i Epan och då somnade hon direkt, han bar in henne och lade henne på soffan utan att hon vaknade så hon var nog rätt så trött lilla pluttan.
 
 
Jag var i köket och gräddade alla lussebullar under tiden...
 
Jag gjorde 6 st extra stora!
 
När vi sen skulle laga middagen så hade Lilly tagit av sig blöjan, hon älskar att vara nakenfis. Jag tog med en blöja till köket och kom på att jag hört att vissa har använt dem som sån här tyghjälm till bebisar som precis ska lära sig gå och har lättare för att snubbla omkring och slå huvudet. Jag knäppte blöjan och satte den på hennes huvud och det funkade ju finfint, kan absolut hända att Louie kommer att få ha en och annan blöja på huvudet inom ganska snart framtid :D.
Hon kröp upp i Görans famn där han satt vid bordet och så lyssnade de på Marcus & Martinus på telefonen, hon älskar verkligen deras musik.
 
 
Igår söndag var det 2:a advent och det blev en väldigt lugn dag, som för vissa började ganska tidigt...
Theo kom och väcte mig för att han ville att jag skulle tyrcka in koden på Towes platta, jag gjorde det bara och sen kikade jag på telefonen... klockan var strax innan 06.00 och jag tänkte att det var väl ändå ganska rimlig tid och han var ju tyst och lugn så jag slumrade till igen.
Jag vaknade till igen efter knappt 30 minuter, vet inte vad jag vaknade av men klev upp för att kissa och då hittar jag Theo i soffan. Han har då ställt upp plattan och dukat upp med godis som han hittat i skåpet sen kvällen innan, sitter och skalar papperet av kolorna för fullt ganska nöjd med sig själv. Han säger att han måste äta lite godis för att han är hungrig, jag svarar att ja gör det men jag tar bort de kolor som du inte hunnit skala, det räcker med dem du har. Inga protester och jag kryper ner i sängen igen, alla andra sover fortfarande och Thoe verkar ju kunna sköta sig själv ;P...
 
 
Lillys lilla kalufs, när inte toffsen i luggen sitter i <3
Göran var riktigt trött så han gick och lade sig på sängen och jag lade på honom en filt, där sov han sen i 4 timmar innan jag väckte honom och tyckte att det var dags att kliva upp.
Jag hade själv tänkt byta plats med honom men det blev inte av utan han gick ner i källaren och eldade och sen lagade han middag och allt bara rullade på.
 
Här brevid Ninni somnade hon denna dag vår lilla sovvägrande plutta, på kvällen går det dock bra men då vet hon ju att alla ska sova.
 
Barnen kom isäng i bra tid, Jonna och Meja satt upp lite längre och vi blev lite smått godissugna så jag tog med mig Jonn aoch Meja i bilen och så åkte vi till macken i Åsarna och handlade lite smått och gott, Jonna och Meja skulle ju lägga sig när vi kom hem så de fick köpa lite att äta i bilen och det var inga problem.
 
Idag måndag var det dags att ställa klockan igen och motvilligt kliva upp för att få iväg barnen på skolan och idag var det min tur att vara trött, varit det flera dagar egentligen men idag kände jag att det var min tur att vila.
Efter lunchen så hängde jag tvätt och sen tog jag med mig Lilly och Louie till sovrummet, klockan var nu ganska precis 13.00...
Louie somnade men Lilly kom inte till ro och vlle kliva upp, jag låg kvar och hann väl precis slumra till innan skolbarnen kom hem och i samband med det vaknade Louie... jag tog honom till mig i sängen men han somnade inte där heller...
Göran kom och frågade om jag kunde byta en blöja på Lilly då hon bajsat, vi har nog en liten överenskommelse att  eftersom jag valt att ha tygblöjor så tar jag bajset om jag är hemma och jag sov ju ändå inte... men sen lade jag mig igen, klockan var nu 14.50 och jag somnade efter en stund och vaknade igen vid 16.00... lagom att kliva upp och laga middag med andra ord.
 
Till middag blev det palt med fläsk och det uppskattades inte utav alla men ibland måste vi få äta något som vi vuxna tycket är gott också och alla åt i alla fall lite.
Efter middagen åkte jag och Göran på affären och handlade lite nödvändigt till fruost och middag denna vecka och när vi kom hem duschade jag de mindre barnen och han tog disken i köket, Casper hade plockat ur diskmaskinen och Jonna hade dukat av bordet med hjälp av Meja.
Jag hade duschat klart barnen och fått hjälp av Göran att klippa naglar och borstat tänder på dem lagom tills att julkalendern började och efter att vi alla sett den så var det dags för de små att sova och idag somnade alla utom Towe snabbt.
Vi hjälptes åt att ta reda på den rena tvätten, Göran började att sortera när jag var ner och eldade och när tvätten var klar så städade jag badrummet och nu är det bara gilven kvar att torka, men det skulle älsklingen fixa.
Jag dammade av filtarna och plädarna som hängt ute några timmar, lade ut dem i soffan och sen satte jag mig och började skriva här...
 
Mysigt!
 
Ska bara se så att bilderna förs över till datorn från telefonen så jag kan lägga in dem här också... interner har krånglat massor sen de fixat massa fel...?
 
Japp nu är det på gång så snart kan jag göra klart.
 
I morgon är det dagis igen för de är alla friska, Ninni som haft feber till och från sen i onsdags är helt frisk nu. Sen får jag inte glömma utvecklingssamtal med Meja vid 13.30...
 
Nä nu fick det bli bilder som jag redan delat från instagram... de ville inte ladda upp som de skulle, men det är ju bättre än ingenting.
Puss å hej
 

Nya glasögon med sällskap av Louie, Tina och Siri <3

Idag var det dags att hämta mina nya glasögon, kände mig spänd och förväntansfull, mest på hur mycket bättre jag skulle se, synen hade ju ändrats ganska mycket på dessa 10 år!
 
Jag och Louie åkte hemifrån strax innan 08.30 och kom till Svenstavik ganska precis 09.00, där skulle vi hämta upp Tina och Siri som gärna ville följa med oss in till stan denna dag.
 
 
 
Jag åkte inom Hara på vägen in för att träffa en av tomtens nissar och sen vidare till stan, vi kom in i lagom tid för att hinna parkera och komma till oprikern lite före utsatt tid och det var ju skönt med tanke på att vi var sena sist.
 
När jag satt mig och fick på mig mina nya glasögon fick jag nästan en chock! Så tydligt och skarpt allt kändes och vilka klara färger allt hade! Det var ju inte bara så att synen ändrats utan mina gamla glasögon var väldigt repiga också så han som hjälpte mig sa att det var som att titta ut genom en rätt så skitig vindruta.
Han ställde in glasögonen så att de satt bra och sen varnade han mig för att det ev kunde kännas som en lätt fylla en fredagskväll första tiden som jag hade dem på mig och därför skulle känna efter hur pass länge jag klarade åt gången, kanske var jag tvungen att varva med mina gamla för att vänja ögonen men det kändes bra direkt, lite smått yr men inte så jag blev illamående.
 
Tog en bild direkt när jag gick från oprikern, det gröna i bågarna matchar ju i alla fall halsduk och jacka ;)
Bågarna tar det nog ett tag att vänja sig vid, haft de gamla i 10 år och nu är modet helt annat...
 
Efter optikern så promenarede vi iväg och lämnade Mejas Ipad som hon sålt nu när hon fått ta över Jonnas telefon, hon använder den inte så då är det ju bättre att sälja nu när jag såg att en gammal bekant sökte efter en.
Efter det så kände vi att det nog var dags för lunch och vi valde kabab på Kebab baren.
Jag var inte snabbast på att få fram maten till Louie så han tjuvsmakade på Tinas strips under tiden han väntade, sträckte sig och plockade själv från hennes tallrik, lilla skrutten <3
Siri låg nöjd i vagnen större delan av måltiden, låg där och jollrade <3, jag tog med mig donkeyn så vi slapp krångla med två vagnar, på så vis kunde Tina ta vagnen och kika runt i butikerna under tiden som jag var hos optikern.
 
 
 
Tiden går fort när man har roligt och 13.00 var vi tvungna att styra kosan hemåt igen, vi hann alltså inte "gå på stan" någonting men det gör inte så mycket, nu ska vi ladda inför att gå på bio tillsammans i februari! tror nog inte att jag varit på bio med Tina någon gång, kanske när vi var mindre...?
 
Jag släppte av Tina när vi kom till Svenstavik, men jag tog med mig Siri i bilen när jag skulle till mamma och hämta barnens chokladkalendrar som hon alltid köper till dem varje år <3. På så vis kunde Tina hämta Märta och Astrid på dagis utan att behöva släpa med sig Siri in.
När jag sen lämnat av Siri så åkte jag vidare för att hämta paket i Åsarna, Casper har beställt kläder på H&M, och sen åkte vi hem.
 
Hemma var det lugnt, Ninni som blev dålig på dagis igår hade fått en febertopp och kräkts igen vid lunchen och låg och sov när jag kom, stackar lilla som är slö och har ont i huvudet <3. Men även fastän jag såklart tycker synd om henne så passar jag ändå på att påminna henne om att tänka och känna efter riktigt hur det känns när man är sjuk och de andra stojar omkring henne, så att hon kan tänka tillbaka och förstå när andra är sjuka, hur de känner och mår när hon väsnas omkring dem.
 
Lilly hon sov så sött på soffan <3
 
Theo kikade på tv efter en dusch, han skrutnade i att gå på toaletten då vi sa till, hade sin platta och tyckte det var viktigare, resultatet blev att ipaden fick ligga på hyllan resten av dagen och då dög det att kika på Pippi Långstrump på tv en stund istället.
 
Till middag åt vi hamburgare och makaroner med broccoli.
 
Eftersom det är 1 December idag så var det även premiär för årets julkalender som i år verkar vara riktigt julig och fin, barnen gjorde vi klar för sängen innan kalendern så att vi kunde natta dem direkt efter, jag satt också med och kikade och den verkar spännande.
 
Barnen fick öppna kalendrarna innan tandborstningen, de har två kalendrar var även i år, den av mamma och en extra då tomtenissen var snäll och gav alla barnen en varsin också idag.
 
Nu lite virka innan jag ska sova, kanske jag hinner med lite glass också ;)

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus